https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post ¡Viva la Revolución!

November 21st, 2012

Filed under: Napi fájdalom,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 9:45 am

Azt elhiszem, hogy mindenkinek sok a munkája és próbálja úgy csinálni ahogy tudja. De, ha egyszer nem bírják és zsúfoltság van, akkor a főnökség miért nem látja és áll oda, hogy uraim, kell még ember, vegyünk fel, csináljuk, a népet kell szolgálni, és az a nép türelmetlen és szeretné úgy érezni magát, hogy ki van szolgálva és olyan szolgáltatásért fizet ami megfelel a mai kor színvonalának. Konkrétan a postáról és a vámról beszélünk. Ez a kettő párosítás sosem volt nyerő. Korábban, ha jött csomag és vámos/áfás játék volt akkor az Orczy térre a kis cetlivel a kezünkbe besétáltunk, jó esetben 5-10 percet álltunk sorban, megkaptuk a határozatot és mehetett a fizetés a helyszínen. Volt, néha ugyan, hogy nem tudtam milyen csomagot kaptam és lövésem sem volt, hogy annak a csomagnak mi az értéke, így mindig bőségesen vettem fel kp-t, hogy ne érjen meglepetés. Ja igen, kártyával persze nem lehetett fizetni. Ez így jó volt nagyjából, inkább elfogadott.

A posta és a vámolás most kiköltözött valahová a reptér mellé. Már nem kell bemenni személyesen, de küldenek egy levelet, ha adatokat kérnek vám és áfa ügyileg, ezeket már elektronikusan is meg lehet küldeni nekik. Válasz persze nincs, csak majd egyszer jön a postás akinek a kezébe kell leszurkolni a lóvét kp. Otthon vagyunk, valamikor csönget valaki és pénzt kér. Nem fogok otthon ülni a kezemben a pénzzel és várni a postást. Kényelmes ezt otthon intézni, de akkor legalább lehessen választani, legyen online felület, ahol elektronikusan be tudom fizetni a pénzt és utána a postás gond nélkül hozza a csomagot. Ma már, ha külföldről vár valaki csomagot, elképzelhető, hogy van internet kapcsolata, sőt ha ezt a csomagot ő vette, akkor valószínű, hogy van valamilyen elektronikus fizetésre alkalmas plasztikkártyája. Biztosan van kivétel elég sok, de szerintem nagyrészt erről van szó. A határozatot pedig mi a redvesnek küldik ki papíron?

És ez még a történet eleje, mert a posta ám odabassza a vám elé állítás költségét szó nélkül. Mire fel? Ki a kurva anyám bízta meg őket? Január egytől megbízhatok más intézményt, hogy eljárjon helyettem? Lenne még itt mit fejlődni, mert ez balkán ami itt van. Arról is kell ám beszélni, hogy egy kurva csomag 2 hetet pihen a vámon és nem történik semmi, a telefont ritkán veszik fel, a posta oldalán a nyomonkövetés legalább be van kapcsolva a nemzetközi rendszerbe és nagyjából azt mutatja amit minden nyomkövető rendszer mutat a világon bárhol. És ott lehet látni, hogy 2 hete vám elé van állítva. Ha most úgyis minden csomagra rá vannak izgulva, legalább még két Gézát felvehetnének, hogy gyorsabban menjen a történet. Droid munka, de ez van, csomag megvizsgál, érték x EUR alatti, pöcsét rá, vámmentes, mehet a picsába a userhez. Érték magasabb, másik szalagra rakjuk, mehet tovább Gézához, Géza meg megnézi mi van ráírva és átgondolja, hogy reális -e.

Ennyit kell csinálni. Egy kurva csomag nem volt kibontva sosem, tehát nem néznek bele csak gondolom kevés számú csomagba. Nem hiszem el, hogy egy csomagnál 5 másodpercnél tovább kell -e gondolkodni. Fejben gyorsan eldönthető, hogy mi után kell fizetni és mi után nem. Utána mehet tovább a műsor, kap iktató számot ami egy előre legyártott vonalkód matricával már iktatva is kerül a rendszerbe. Név és cím alapján. Julika pedig beviszi a rendszerbe, 10 másodperc alatt gépelhető a szöveg, jöhet a következő. A meglévő rendszerből pedig két óránként dőlhetnek ki a határozatok amiket vagy gép vagy Géza II. pedig ablakos borítékba dobál be. Miért ne lehetne ezt automatizálni? Egy kurva egyszerű program kiszámolja, hogy mi a helyzet, csak annyi kell, hogy az árfolyamokat tudja a rendszer, ami pedig elérhető minden nap az MNB weboldalán.

Ez ennyire nehéz lenne? Nem, nem nehéz, csak ez közvetlen a nép kényelmét szolgálná és nagyot gondolom nem lehetne szakítani vele, hogy ezt megcsinálják. De ez van, nem dünnyögök tovább, várok türelemmel, hogy a 2 hete a vám előtt rohadó 3 dolláros bluetooth modulom és a másik fantasztikus 10 dollár értéket képviselő hálózati kártyám megérkezzen már végre. Kibaszott Balkán!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)