https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post okos órát vagy buta órát?

July 27th, 2014

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 9:41 pm

Az első és legfontosabb tényező amikor az ember órát választ, hogy gusztusosan nézzen ki és a pénztárcánk méretét pont annyival csökkentse, mint amennyivel szeretnénk. Ebből az analógiából kiindulva létezhet egy olyan faj, aki pont szereti az okos órák kinézetét és hajlandó egy ilyen óráért xyz forintot kiadni, akkor is, ha a számlapon és a szíjon kívül nincs rajta semmi extra, esetleg egy jó designer márkát képvisel az óra. Mert ugye alapvetően ebben a 20-50 ezer forintos árkategóriában annyira giga drága márkás órákat nem talál az ember, alapvetően a félig meddig márkátlan és egyszerű felépítésű modellekből lehet választani. Ebben a kategóriában a mechanika vagy az elegancia még nem jelentős.  Így akinek tetszenek az okos órák nyugodtan vásárolhatnak még a funkciót sem ismerve, mert ennyi pénzért egy közepesen lecsúszott designer órát sem lehet igazából kapni.

Aztán persze a különböző modelleknek majd itt is lesz presztizs értéke a későbbiekben, egyelőre csak 4-5 jobb (IT) márkát lehet felsorolni akik foglalkoznak ezzel, de majd a harapott alma színt hoz a világunkba hamarosan. Funkciót tekintve tényleg ne számítsunk csodára. Most még nem arról szól, hogy a 320 x 240 pixelen mi full hd filmet fogunk nézni a tárgyalások alatt a csukónkról. Sokkal inkább egyszerű vezérlő kiegészítő. Ha a telefonunk el van rakva a zsebünkben és van headsetünk, akár ülünk az irodában, akár vezetünk (igaz ekkor kihangosítóval) vagy sétálunk a parkban és nem tartjuk a kezünkben a telefont, mert nem vagyunk annyira kretének, hogy 3 percenként olvasgassuk a facebookot és a celeb híreket akkor bizony tényleg macera mindig elővenni a táskából/zsebből, hogy megnézzük ki az és mit akar.

474527.sony-smartwatch-2-sw2

A kiegészítők, mert itt kiegészítők vannak, nem appok garmadája elég szépen gyarapszik minden nap. Telepítésünk a telefonon keresztül a play áruházból lehetséges. A Sonynak a smartwatch programja a telepítést követően már aktiválja is, általában azért némi beállítás szükséges, ha a program enged válaszolni, hogy mik legyenek az előre beállított példa üzenetek. Mert nincs fullos billentyűzetünk, így az ujjunkkal csak pár üzenetre tudunk rábökni. Viszont jópofa, hogy a klubkártyáinkat előre el tudjuk menteni és a pénztárnál az órán megjelenik a klubkártyánkhoz tartozó vonalkód amit a gép leolvas, ha odatartjuk az óránkat. Számok bolt dolgozik vonalkódos és nem mágneskártyás klubkártyával, így van a történetnek létjogosultsága.

Távolról tudunk zenét indítani, fényképezni, vagy videózni, a google searchet is elindíthatjuk, egyszóval a headsetek 1 gombos pár lehetőséges vezérlőjét így kényelmesen ki tudjuk némi képi visszacsatolással bővíteni. Van még a technikának hová fejlődnie, de aki amúgy órát szeretne vásárolni és árkategóriában és designba megfelel az embernek én azt mondom, hogy jópofa kényelmi tartozék a telefonhoz. Nem utolsó sorban az időt is mutatja persze:) Ebből is lehet kollekció, majd jönnek még jobb és más modellek, nekem a Sony smartwatch 2 egyelőre nagyon bejön, tetszik, használom, tudhatna többet, de még annyira új cipőben jár ez a dolog, hogy a felhasználó sem tudja, hogy mit akar igazán és így lehet szépen piacot teremteni, megmondják nekünk, hogy mit szeretnénk és, hogy ez jó nekünk. Nem utolsó sorban kicsit Michael Knightnak is érezhetjük magunkat végre:) Egyelőre NFC, bluetooth áll a fejlesztők rendelkezésére. 2/3 napot kibír, a telefon micro usb töltője jó hozzá.

227815897.sony-smartwatch-2-sw2 (1)

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)