https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post építkezés #2

September 14th, 2014

Filed under: AndrewBoy Jr,News — AndrewBoy @ 7:25 pm

Valamikor több, mint három éve építettünk egy szaletlit. Felbuzdulva a tehetségemen és a családi nyomáson, belevetettem magam egy csúszdás házikó megépítésébe. A matek úgy nézett ki, hogy 20-30%-kal drágábban jön ki egy házilag megtervezett, zsindellyel ellátott kb 50%-kal nagyobb alapterületű kis házikó, mint egy készen levágott, legyalult, de otthon összeszerelős verzió. Nagyon sok házikót megnéztünk, a JunglyGym méregdrága cuccai mellett az egyszerűbb házi manufaktúrákban készült brandless gyártmányok is kívánni valót hagytak maguk után. Végül nagyjából ezeknek az ötvözetéből elkészült a terv. A barkácsoláshoz a faanyagot és a zsindelyt a Hoblertől vásároltam, a fém derékszögeket, alumínium profilokat pedig a Grandácsban vásároltam. És miért nem egy helyen, mondjuk az Obiban vettem meg ezeket? Hát a fa anyag az cca 2x annyiba kerül, a többi fém cucc pedig van ami 3x annyiba kerül. Egy derékszög vas 80-180 Ft a Grandácsban, az Obiban ezért 400-700 Ft-t is elkérnek, nyilván, ha vasárnap délután 1 db kell, akkor nem probléma, de 40 db esetén már sokat számít, a csavarokról nem is beszélve, 2000 db csavar nem mindegy, hogy 7 Ft vagy 18 Ft/db-ra jön ki a végén.

A büdzsé és a dizájn összeállítása után az árubeszerzést két nap alatt letudtam, a fát gombokért házhoz szállították, így az érdemi munka elég gyorsan elkezdődhetett. Nagy köszönet Valogya elvtársnak, Saimonsaisnak és persze Faternak aki végig a segítő magyarázataival és 30 éves szerszámaival segítette a munkát. Az első nap látványos dolgok nem történtek, gyalulás és a váz szerkezet összeácsolásáig sikerült eljutni, második napon a zsindelyezés és a párnafák kerültek be a helyükre, harmadik nap pedig már az oldalsó borítás is felkerült a házikóra.

DSC04499

A negyedik napon befejezésre került a terasz, felkerült a csúszda és az elő tető. Hátra van még a belső borítás farostlemezből, giga mennyiségű csiszolás és persze a festés. Festés tekintetében az alap szín barna lenne, mint a kerítés és a szaletli is, de a borítás és a terasz korlát kaphat random rikító sárgát, pirosat és kéket, esetleg zöldet nyomokban. A távcső, kormány és telefon már bekerült a helyére és a csúszda is szuperál. Sajnos a szakadó eső miatt az építkezés most szünetel:( Reméljük a hétvégén lehet már folytatni.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)