https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post a bevatott/divergent

April 16th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 12:55 pm

Képzeljünk el egy világot, ahol az emberek külön kasztokba vannak sorolva funkcióik alapján és a besorolást követően ott élik az életüket le, van akik orvosolnak, van akik katonáskodnak, van akik államot irányítanak és van akik csak úgy vannak, mert nem tartoznak sehová, de vannak odaadó és segítő, önzetlen csoport is. Valamikor a jövőben lesz valami giga háború és hát persze egy nagy városba zsúfolódtak össze az emberek ahol rendben próbálnak már egy évszázada élni. A törvényhozók kvázi vallásként terítik a múltat és aki ezt nem nyeli be, nem fogadja el és lázadni próbál, utána akar járni a dolgoknak, kasztok közt akar mászkálni, aztat bizony csúnyán megfingatják a saját vérében.

Őőőő, hasonlít az éhezők viadalára? Igen, elsőre nekem is ez jött le belőle, a szereposztást megnézve az a hatalmas áldott tehetségű Shailene Woodley játszik benne aki korábban gyakorlatilag sorozat mellékszereplő színész volt, persze új ember, miért is ne lenne jó színész egy film erejéig. Aztán a filmnek kicsit utánajárva kiderült, hogy hát még 3 rész biztosan lesz ezenkívül, lázadni is fog és még hűséges is lesz a kis luvnya. Adjunk neki egy pofon címen kipörgettem a filmet és teljesen vegyes érzelmek fogadtak.

Látványban a poszt apokaliptikus világ megteremtése kísértetiesen hasonlít az éhezők viadalára, vagy bármelyik zombis két héttel, hónappal évvel, vagy már nem tudom mivel későbbre. De nyilván kb így lehet megálmodni egy ilyet, a látvánnyal már nem is bajlódnék, ám a történet az lapos volt. Kiszámítható volt, mint a THM és az EUR/CHF. Sokkal több volt ebben a filmben, mint amit kihoztak belőle. A kerettörténetről alig jött át valami ami magyarázná, hogy mi történt, ki mit csinált, odabasznak minket egy félfos világba, ahol tényként közölnek pár dolgot, de nagyon sok kérdést megválaszolatlanul hagy 140 percen keresztül, ami nem rövid, de legalább pörög végig rendesen, de nekem kiszámíthatóan.

Várnám a folytatást, vagyis most már érdekel, mert az ilyen világokat szeretem nézni és tovább gondolni, hogy mit lehetne megcsinálni, vagy hogyan kellene túlélni. A kasztok háborúja nagyon jó lehetőségeket rejt magában. Színészi játék jó, forgatókönyv közepes, megvalósítás jó, alapelgondolás jó. 7 pont, de csak azért, mert érdekel, hogy mi fog történni. Szóval 2015, 16 és 17-re három filmünk már van.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)