https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post transzcendens

September 26th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 7:04 am

MV5BMTc1MjQ3ODAyOV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjI1NDQ0MTE@._V1_SX214_AL_A filmből ami előre kiderül, hogy adott egy mesterséges intelligencia, valami pusztítás történt a földön és máris oda jutottunk, hogy jajj bazdmeg egy terminátor filmet rohadtul nem akarok ám megnézni. Teljesen másról van szó. A mesterséges intelligencia, csak az alap, hogy a filmet felvezessük és csak a hardware részét fogják biztosítani a későbbi eseményekhez. A film első körben az emberi lét végtelenségének lehetőségét boncolgatja, hogyan tudunk tovább élni csak a tudatunkat egy gépbe zárva megtartva a testünk nélkül. Természetesen kezek és lábak nélkül szükségünk van valamilyen kapcsolatra, ami legyen webcamera, mikrofon és internet, hogy boldogulni tudjunk a későbbi létünk folyamán.

Nyílván senki nem tudja, hogy egy számítógép adattároló képessége és sebessége kb hogyan mérhető az agyhoz, vagy mi van akkor, ha mindezekre az eszközökre a kezünk/lábunk/fülünk/szemünk nélkül akár redundánsan csatlakozunk, így egyszerre nagyon sok mindent tudunk elolvasni és nagyon sok mindent tudunk írni. Ez a filmben valósággá válik és a meg nem értett zseni tudat tovább fejlődik, kutat és fejleszt viszont az értékrendje teljesen átrendeződik. Az átrendeződésben a természetes emberi halandóság és egyéb betegségek ellen próbál küzdeni elég jó sikerekkel, viszont az így az emberiségre rászabadítható teljes megoldást kínáló mód inkább egy önmagát kinevező istenre hajaz, mintsem a világot megváltó irgalmas szamaritánusra.

Alap, hogy ilyenkor az emberiség fellép még mielőtt probléma lenne és elkezd küzdeni és harcolni az érzelmek nélkül csak a matematikára hajazó gép ellen, aki már odáig eljut, hogy szintetizálni képes saját testét. Persze a vezérlés még mindig a központi hálózatról történik, hiszen, ha a testnek a saját agyába töltené vissza magát akkor két tudat egy világban megférés hülyén nézne ki. Amúgy ez tényleg érdekes, tegyük fel, hogy osztódunk és ugyanazzal a tudattal rendelkezünk felkelés után, de onnantól kezdve már két teljesen különböző emberként éljük meg a világot, kezdjük azzal, hogy közlik velünk, hogy csak egy maradhat, akkor a két addig teljesen egyforma tudat hogyan dönti el, hogy melyik maradhat? Hasonló gondolatot éreztem a 6. napon végén, mikor Rapaport az új testében röhögve félrerúgja haldokló régi testét (ő már biztos túlélőként lép elő) viszont korábbi énje aki még nem halt meg ott szenved és küzd a túlélésért tovább.

A megvalósítás inkább CGI nagyrészt és kevés szereplős a film, viszont a kevés szereplő hatalmasat alakít. Kiváló és kedvenc színészek szerepelnek a filmben, Johnny Depp, Morgan Freeman, Rebecca Hall, Paul Bettany, Kate Mara, Cillian Murphy. A film 2 óra, de a két óra pörög és nagyon jó. Nekem iszonyatosan tetszett, nem kizárt, hogy a jövőben újranézős lesz. Színészek, ötlet, megvalósítás kiváló, engem megfogott a film, van valós mondanivalója, összesen ez 8 pont.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)