https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post minix neo z64

October 5th, 2014

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 3:34 pm

Évekkel ezelőtt a barebone pc egyenlő volt a méregdrága értelmetlen megoldásokkal. Spéci ház, spéci alkatrészek amiket persze méregdrágán mértek. Nem olyan régen eljutottunk odáig, hogy szükségünk van az efféle termékekre, hiszen CD/DVD/BD-rom hiányában is tudunk dolgozni, illetve, ha szükségünk is van ezen médiák beolvasására akkor USB-n keresztül egy pár ezer forintos kütyüvel meg tudjuk oldani. Az adatok cipelésére pedig már egyszerűbb, olcsó és sokkal gyorsabb egy pendrive, minthogy DVD-t írjunk, no és persze a mai gyors interneteléréseknek köszönhetően az összes adatunk ott lehet bármilyen cloudban amit bárhonnan elérhetünk.

A barebone pcknek igenis van már létjogosultsága. Gondoljunk csak abba, hogy ezek az egyszerűbbnek kikiáltott készülékek egyszerűbb munkafeladatokra képesek, (játszani ne akarjunk, mert sem a táp, sem a bővíthetőség nem teszi ezt lehetővé), így jogosan eljutottunk odáig, hogy mindennapi életünkben is a munkától, az otthoni egyszerűbb dolgokig alkalmazhatjuk ezeket.

A mai barebone pck zajtalanságot, kompaktságot és alacsony fogyasztást kínálnak. És bizony a fogyasztás teljesen jogos szempont, ha tényleg csak pár excelre, wordre és némi emailezésre és internetezésre szorítkozunk. A fogyasztás nem mindegy, hogy 10 watt mindennel együtt, vagy pedig 50-80 watt, amit egy asztali normális gép elfogyaszt. A különbség egy éven belül is látványos, 200 nap x 8 óra esetén 50 watt esetén már évi 4000 ft megtakarításról beszélhetünk. Persze ez otthon egy gépnél “nem nagy” összeg, viszont 200 db irodai gép esetén már jelentős összegről lehet beszélni.

MinixNeo64

Ami a mai embernek fontos, hogy windows fusson a gépen, így valamilyen x86 jellegű termékre van szükségünk. A chipgyárak ezt felismerték és a tabletek és mobil eszközök ellen egyre jobb teljesímény / fogyasztás arányos eszközöket dobtak be, az új Atom CPU-k fogyasztása egyszerűen lenyűgöző az asztali társaikhoz mérve és az áruk sem vészes. A legjobb és legszebb elérhető készülék a Zotac ZBOX, itthon már 40.000 Ft környékén megkapjuk, USB3 ebben sincs, bővíthetőség nyista, viszont asztali nem játékra teljesen jó. A minix viszont odabaszott és infra távirányítóval ugyanezt 129 USD-ért kínálja, alig valamivel 30.000 Ft fölött.

  • SoC – Intel Atom Z3735F “Bay Trail” quad core processor @ 1.33 GHz (Burst freq up to 1.83 GHz) and Intel HD Graphics
  • System Memory – 2GB DDR3L
  • Storage – 32GB eMMC flash  + micro SD slot
  • Connectivity – 10/100M Ethernet, Wi-Fi 802.11n + Bluetooth 4.0
  • Video Output – HDMI
  • Audio Output – Analog Stereo output, HDMI
  • USB – 2x USB 2.0
  • Misc – Power button, IR receiver
  • Power Supply – 5V/3A

Aki most töri fejét egy tvnézős vagy otthoni egyszerű gép beszerzésén annak elgondolkodtató lehet elmenni ebbe az irányba. windows 8.1 és Android is telepíthető. Bővítés USB-n keresztül a végtelenségig. Szeretnék majd kezeim közé kaparintani egyet, egy másik TV nézős masinéria is lassan érik, de addig is a H8 új firmware-re várunk ami a napokban fog végre megjelenni, alapokról újra írva:) Gondolom én, hogy ez a windowsos kütyü jobban elterjedhet itthon, mint az androidos társai, mivel a windows sokkal inkább mindenkinek kézenfekvőbb, sajnos nagyon kevés helyen érhetők el ezek garanciával értelmes áron, hiába, kicsi piac vagyunk sajnos:(

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)