https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post tré vs digi, előfizettő lettem… vol1

October 22nd, 2014

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 10:11 pm

A környéken eddig a T volt az egyeduralkodó. Emlékszem mikor húzták a kábelt 98 körül akkor már nagyon vártuk, hogy kábeles internet is legyen rajta. Szegeden már ekkor elérhető volt tesztüzemmel és ámultunk és bámultunk a 16-20kb/sec letöltés láttán. Alig telt el 10 év és már rendelhető is volt a kábelinternet végre a tétől. Hatalmas ugrás volt az ADSL után, nincs nyűg, nem fagy, működik gond nélkül és tényleg, pár napot leszámítva eddig teljesen jól működik. De, hogy mibe kerül, az gyakorlatilag horror. Mikor 2000 táján ADSL-re szerződtem, azóta csomagot nagyon nem váltottam, duplázták a sebességet folyamatosan 8mbitig amit persze a csóri első generációs Siemens doboz nem bírt, de ugye el kellett osztogatni a németből megmaradt felesleget valahol, jó lesz az itthoni usernek.

Aztán jött a kábel ami először talán 40 mbit körül kínált ugyanannyiért mint az ADSL 8 mbitért. Rácsaptam mint gyöngytyúk a takonyra és azóta eljutottunk 120 mbit-ig. Azért mókás, hogy gyakorlatilag ez a 10k/hó körüli összeg az internet ára 96tól egészen mostanáig, igaz 56kbit és 120mbit közt hatalmas difi van. Csalódottan nézegettem mindig a konkurencia árait, de nem is volt konkurencia, a matávnet, axelero, t-home a területen durván monopolhelyzetben volt ennyire széles sáv tekintetében. Közben persze TV-t is akart volna az ember, de digitális kábeltévével, settopboxal (kötelezően) 2 tévére, cakkelepakkele havi 15 rugót akartak legombolni az emberről.

Digi, 200/50, olcsóbb percdíjak kapcsolás nélkül, 80-90 csatorna, van hádé is, 5600 ft 2 évig. Utána 7000 ft. Mi a faszról beszélünk?! Ha gyorsabb csomag kell, akkor +1000 ft, ha gigabit kell, akkor +2000 ft és persze a tré 10mbit feltöltése itt labdába sem rúg, össze sem lehet hasonlítani. A ténél csak a telefon és kábelnet volt 9100 ft. Szóval megrendeltem a digit és menetközben jó sokára (biztos ami biztos) felmondtam a tét. Nem tudták felvenni a nyöszörgésem, ezért ígérték később visszahívnak. Hív is a t-s néni, hogy van egy fasza ajánlata, mondtam neki, hogy már kerestek meg pár héttel ezelőtt, mert most jár le a hűségem, de a weboldalas 9100 ft-t javasolták így 15 év után is. Nő mondja, hogy tud jobbat. Nem csinálok segget a számból, de alázz meg bazdmeg, csinálj belőlem hülyét. 6500ig le tud jönni havonat a telefonnal és internettel, 9500 ért adna még hozzá 30 csatornát iptvvel, stbvel, de csak 1 darabot! Próbáltam alkudni, de talán 500 ft volt még benne neki. Pofátlanságnak érzem, hogy felmondás után idedugja magát, hogy ment volna olcsóbban is. Így jártak. Ha pár héttel ezelőtt, digi szórólapozás előtt felhívnak, hogy 9100, de mivel 15 éve nekünk fizetsz Te ostoba, de most rá kell mondani a 6500 ft-ra az áment 2 évre, lehet gondolkodás nélkül rámondtam volna. De akkor is mondtam a telefonban, hogy a digi húzza a kábelt és 9100ért inkább megvárom mit kínálnak…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)