https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post befektetés, lemezek

December 16th, 2021

Filed under: Oldies,Zene — AndrewBoy @ 3:06 pm

Korábban már volt róla szó, hogy zeneileg megtérek és a vinyl felé veszem az irányt az MD után. Az elmúlt évek alatt bővült a gyűjtemény új és használt lemezekkel is. Az általam hallgatot zenéket elkezdtem keresgetni discogson, amazonon, itthoni boltokban és kezdtem hasonlítgatni, hogy használtan mibe kerül, új verzió mibe kerül, miből mit lehet vásárolni. Jellemző, hogy inkább az elmúlt 20 év zeniét kerestem, tehát olyan nagyon idős kiadásokat nem is kerestem, viszont az elmúlt 20 évben a vinyl használat megritkult, most kezd ugye ismét felfutni. Talán időben, de sikerült pár lemezt tényleg nomrális áron megvásárolni. Látva most az árakat, na nem azt mondom, hogy befektetés volt, de az alábbi listán lehet látni, hogy mi a max összeg amiért tradelt az album, illetve, ha van is eladó akkor jelenleg elképzelhető, hogy ennél drágábban kínálják.

lemezek

Armageddon the album: 40 USD postával együtt 2018-ban, most 182 USD.
Red Hot Chili Peppers – Californication: 27 USD postával együtt 2018-ban, most 150 USD
Bloodhound Gang – Hooray For Boobies: 28 USD postával együtt 2018-ban, most 113 USD
Hans Zimmer – Inception (Music From The Motion Picture): 4900 Ft, most 100 USD
John Williams (4) – Star Wars: The Force Awakens (Original Motion Picture Soundtrack): 7900 Ft, most 100 USD
Various – The Matrix: Music From The Motion Picture: 28 EUR 2018-ban, most 100 USD
Various – Music From The Motion Picture Pulp Fiction: 16 EUR 2018-ban, most 90 USD

Persze ezek már használt lemezek, de tisztán látszik, hogy sok olyan lemez van amiből, ha az eber kimarad akkor tényleg lemarad. Másik ilyen példa a The Offspring Americana albuma, az eredetit 25 éve adták ki, használtan 100 USD fölött lehetett kapni, egyik napról a másikra megjelent egy újra kiadás és 4900 Ft-ba került. 3 hónap alatt, de megérkezett, 15-20 ezer forint közt lehet még fellelni neppereknél. A történethez hozzátartozik persze, hogy a lemezekre vigyázni kell, ha többszöri meghallatás után sincs sercegés, pattogás akkor az ember jól végzi a munkáját. Sok használt lemeznél hiába adják meg a karcmentes, hibátlan állapotot, illetve a NM (near mint) besorolást az ember kap egy rakás karistolt, sőt volt már rá példa, vízköves fost. Lemezt besorolás alapján csak brutál mennyiségű feedbackkel rendelkező embertől vagy pedig újat a boltból! Egyesek azt hiszik, hogy a hagyatékban talált vinyllel megtalálták az arany tojásokat, de ez nem így van, hozzá nem értés végett és néha átbaszásból a portékákat próbálják jobb színben feltűntetni, mint ami. Egy használt lemez, ha már olyan álapotban van akkor nem ér semmit, egy VG vagy NM besorolás az tényleg élvezhető és az ember kifizetné a majdnem újkori árát érte, és itt jön az a kérdés, de mi van, ha már nincs belőle? Sokat kérnek érte és sokat fizetnek, de ha tré állapotban van akkor a meghirdetett 10 ezer forint seperc alatt nullára tud redukálódni, nem egyszer jártam így, hogy visszautasítottam drágára tartott lemezeket a valós állapotuk miatt, a beszélgetés vége odáig jutott, hogy jó, hát ők 5-10 embernél már próbálkoztak és mindig ide jutottak, akkor mennyiért venném meg? Dekorációnak 100 ft darabja, többet nem ér. Inkább keresni kell és tényleg kifizetni amit úgy gondoljuk megéri, mert a szarul szóló lemezt csak átbaszással tudjuk eladni, ahogy minket is átbasztak, persze ilyenkor nagyon nehéz megmagyarázni, hogy nem én karistoltam szarrá a lemezt, hanem ilyen volt mikor elhoztam.

post aki keres az talál…

July 11th, 2021

Filed under: Kirándulás,Vicces,Zene — AndrewBoy @ 11:03 pm

Szóval az úgy volt, hogy gondoltunk egyet, hogy menjünk el rollerezni messzebbre a szokásosnál. Szép nagy kört mentünk, Liget, Hősök tere, Andrássy út, Károly körút, Rákóczi út, Keleti és utána Örs felé vettük az irányt. Egy fél zuhé már majdnem elkapott minket a Népstadionnál, de szerencsére csak pár csepp volt, megúsztuk. Örömmel láttuk, hogy a Pillangó utcánál már esett az eső, így egyre boldogabbak voltunk. Az IKEA után a Füredi útnál viszont az első háznál a kapualjba be kellett állnunk, mert nagyon konkrétan ömleni kezdett az eső, vártunk, vártunk. Jön ki egy helyi lakos egy bőrönddel a kezében, cipeli kifelé és lerakja egy fa mellé. Lomtalanítás volt a környéken, mert a parkoló után hatalmas szemét halom ameddig a szem ellát és már túrták is a túrni valót egész rendesen. Jön vissza az úr, majd közli, hogy egy orsós Tesla van a bőröndben, szalagokkal, hangszóróval. Na rohantam le érte, nehogy beázzon a bőrönd, felhoztam a kapualjba és kibontottuk, egész jól nézett ki, minimális kopás, repedés stb, tehát tényleg vigyáztak rá és volt hozzá 2 hangfal és egy valagnyi szalag. Hívom asszonyt, khm, szakad az eső, Füredi út, gyere értünk és pakolj ki a csomagtartóból, mert a rollerek…

Kisvártatva megérkezik asszony a bocimobillal, elkezdem a két rollert bepakolni, majd hozom a bőröndöt is. Ekkor már, ahogy ‘Tis szokott fogalmazni, hangosan forogtak a szemei és tiltakozni kezdett, hogy azt a régi retkes és koszos bőröndöt be nem rakom a kocsiba. Megfogadtam, hogy ki fogom pucolni a csomagtartót, de szerencsére tiszta maradt még a rollerek után is. Hazaérve kibontottuk, összeraktuk és hallgattuk egy picit a 60as, 70es évek slágereit. Kellene hozzá egy tuschel csatlakozó, hogy a hifire tudjam kötni, azért az érezhető, hogy brutálisan kontaktosak hangfalak csatijai, most lehet, hogy az erősítő vagy a fej is meg van punnyadva, de az egyik oldal nagyon gyengén szól még monósítva is. Mivel egy ilyen működő készüléket 5-10e ftért lehet kapni ezért a felújításba sok erőt és pénzt nem fogunk pazarolni. Eralkjuk és majd, ha nagyon unatkozunk akkor próbálkozunk vele. Az utasítás egyelőre még úgy szol: “azt a förmedvényt ide be nem hozod, soha!”. Szal majd meglátjuk:)

IMG_20210711_134013_resized_20211112_064201197

IMG_20210711_134008_resized_20211112_064159741

IMG_20210711_134004_resized_20211112_064200902

post hifi új köntösben

December 12th, 2019

Filed under: News,Oldies,Zene — AndrewBoy @ 6:47 pm

Ma már ritka a klasszikus hifi felépítés, de én mindenképpen szerettem volna a lemezjátszónak egy saját szekrényt és hozzá a hangszínszabályzónak és a cd/md playernek is helyet. Sok használt régebbi hifi szekrényt megnéztem, tudod, üvegajtó, görgős, klasszik, de stílusában nem felelt meg egyik sem, illetve nagyrészt mind fekete volt és hát, nem ide való volt. Nem volt mást csinálni akkor tervezzünk és csináltassunk egyet. Hogy mennyire oldschool ez a történet az már abból is látszott, hogy nem értették, hogy mi az hogy hifi szekrény. Gyakorlatilag a méreteket elmagyarázva sikerült odáig eljutni, hogy biztosan jók leszünk. A lemezeknek 35x35x44 hely van, a két eszköznek 12,5x35x44 hely van, minden cm-ben. Figyelembe lett véve mindenféle polc vastagság, ki-be ugrás. 4 hónapig tartott, de elkészült.

Rájöttem, hogy imádom a bakelitet. Aki ismer az tudja, hogy kb ugyanazt hallgatom már 25 éve, najó, talán van pár frissebb élmény a vocal jazz terén, de nagyrészt tényleg azokat szeretem így a bakelit gyűjtemény beszerzése apránként, de megindult előre. Tényleg részletesebb, mint a cd, szebben szól, tartalmas és ki lehet rakni, lehet látni, hogy van, jobban kedvet kap hozzá az ember és van egy szeánsza szombat délutánonként olvasgatás közben (néha persze sikerül bealudni). Nekem bejön az egész bakelit dolog ahogy van, a másik verzió, hogy dsd128-t gyűjtök és veszek drágább DAC-t az erősítőhöz, de inkább maradtam ennél a verziónál. A hangszínszabályzó egy 30+ éves darab, az előerősítőn sokmindent nem tudok már csak odanyúlással állítgatni, így mardatunk ennél az öregebb darabnál. A CD/MD lejátszó sem mai eszköz, kombó lévén egy heylen elfér és ha nagyon kell akkor 4x sebességgel tud másolni. Vannak még MD lemezeim, feelingje megvan, de a minőség… hát igen, az mp3ba letömörített zene visszarakva MD-re nem a legjobban szól 2019-ben, de ez van, van ami csak így van meg, ilyen verzióban máshogy letölthetetlen, így a gyűjtemény – nekem – kincset ér.

Ugyan van még egy szintén 30+ éves dupla deckem, szintén Sony, de már annyira magas lett volna a bútor, hogy inkább kimaradt mint lehetőség, pedig tényleg jól szól és még a távirányítója is megvan. Egyelőre elcsomagolva pihen és várja jobb sorsát:) A karácsonyi szarvas véletlen került oda, hangfalra semmit nem rakunk:)

IMG_20191212_154559_resized_20211112_064200049

post mai zenei kínálatunk

June 24th, 2012

Filed under: Oldies,Zene — AndrewBoy @ 9:05 pm

Öröm vala youtube. Régen a szövegét felraktam, de akkor még nem volt tecső. Ezt nem lehet megunni, nagyon szép nóta. A felejthetetlen ’90-s évek.

post hobo koncert

February 13th, 2011

Filed under: Oldies,Party,Zene — AndrewBoy @ 6:14 pm

Tegnap volt az utolsó hobo koncert. 33 év után hobo leáll a zenéléssel és arra gondoltunk, hogy talán érdekes lenne egy ilyen koncert. A koncert eleje lassan indult majd a közepén kicsit elfáradtak az urak, de a végére már kegyetlen pörgésbe kezdtek ismét. Deák Bill is jól bírta, de a műsor közepe – vége felé beiktatott széken ülve éneklésnél látszott, hogy pihennek az arcok. Kéz a kézben énekeltek. Akkora sírás-rívás nem lett a vége, biztos, hogy lesz még néhány lokál kis fellépés, vagy zárt rendezvényeken még fognak játszani. 3 órás koncertet 66 éves lenyomni, respect az uraknak. Fent ültünk és a hangosítás fent annyira nem volt jó, inkább erős zaj volt néha a koncert, mint érthető ének és zene. A hangulat viszont jó volt, mindenki tapsolt, tombolt, persze életkorának megfelelő vérmérséklettel. A tömeg teljesen normális volt, kiemelkedő esemény nem történt:)

post talicska

May 15th, 2010

Filed under: Oldies,Party,Zene — AndrewBoy @ 8:39 pm

Tegnap meg volt a Metallica koncert. Nem tudok mit mondani, vegyes érzelmekkel távoztam a helyszínről, nagyon vártam, nagyon akartam. Ülőhely, kocsival, limitált italfogyasztás, csak hogy biztosan át tudjam élni és ott legyek 100%-ban. De mit tudok elmondani? Ami nagyon gáz volt, hogy hátulról úgy nézett ki a kibaszott stadion mint egy karácsonyfa. Hogy miért? A sok állat a mobillal rögzített mindent, mellettem és előttem is videóztak folyamatosan, a fószer arca végig fagyottan figyelte a kamerát és néha anyázott mikor kiírta a gép, hogy error. Ki az a fasz aki eljön egy koncertre 20 ezer ft-ért és videokamerázik? A hanghatást úgy sem tudja vissza adni. Menjen be a media marktba és vegyen egy profin elkészíett koncert dvd-t 5-6 ezer ft-ért. Megérdemelné a csapat, nem?

master-of-puppets

Hát nem. Kibaszott igénytelen volt a hangtechnika, a szöveget néha nem lehetett hallani, néha a basszusgitár elnyomott mindent, aztán a dob túl erős volt, ami viszont problémát okozott, nem kellett műértőnek lenni, nagyon és nagyon sok elütés volt, nem volt szám amit hibátlanul dobolt volna el Lars. Szóval nagyon vegyes az egész. A party hangulatot a végén talán sikerült visszahozni kb a felétől, 18 számot játszottak. A klasszikus For Whom The Bell Tolls c. szám szinte érthetetlen és élvezhetetlen volt a hangtechnika miatt. Az unott teltház (tényleg, hány fő?) kb csak Sad but True és a Master of Puppetsre kezdett el tombolni rendesen. A végére még hagyták a klasszik Enter Sandmant és a Nothing Else Matterst és a záró akkordot a Seek and Destroy követte el. Na itt lehetett volna szerintem újra kezdeni a koncertet. Nem lett volna rossz, csak sok számról az első 5 másodpercben nem derült ki, hogy mi a faszom az. Hát így jártunk. SZVN kategória és a közepes között volt valahol a teljesítmény. Majd a szigeten lesz Iron Maiden, legalább be is leszek baszva és akkor nem érdekel az egész. De ez így nagyon gáz volt, a 2 évvel ezelőtti bécsi koncert sokkal jobb volt. Ott 2 óra 30 perc volt a játékidő és többször végignyomtak régebbieket is, itt alig 2 óra. Utólag is csókoltatom Rikát és Balikát:)

post bealázó

March 22nd, 2010

Filed under: IT,Napi fájdalom,Zene — AndrewBoy @ 4:58 pm

03_icam
Klikk a nagyobbért!

post mai zenei kínálatunk

February 27th, 2010

Filed under: Zene — AndrewBoy @ 10:58 am

Üdvözlégy Mária…kicsit másként..

Makaveli in this… Killuminati, all through your body
The blow’s like a twelve gauge shotty
Uh, feel me!
And God said he should send his one begotten son
to lead the wild into the ways of the man
Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh

[Chorus (Makaveli):]
Come with me, Hail Mary
Run quick see, what do we have here
Now, do you wanna ride or die
La dadada, la la la la

[Makaveli]
I ain’t a killer but don’t push me
Revenge is like the sweetest joy next to getting pussy
Picture paragraphs unloaded, wise words being quoted
Peeped the weakness in the rap game and sewed it
Bow down, pray to God hoping that he’s listening
Seeing niggas coming for me, to my diamonds, when they glistening
Now pay attention, rest in peace father
I’m a ghost in these killing fields
Hail Mary catch me if I go, let’s go deep inside
the solitary mind of a madman who screams in the dark
Evil lurks, enemies, see me flee
Activate my hate, let it break, to the flame
Set trip, empty out my clip, never stop to aim
Some say the game is all corrupted, fucked in this shit
Stuck, niggas is lucky if we bust out this shit, plus
mama told me never stop until I bust a nut
Fuck the world if they can’t adjust
It’s just as well, Hail Mary

[Chorus 2X]

[Makaveli]
Penitentiaries is packed with promise makers
Never realize the precious time the bitch niggas is wasting
Institutionalized I lived my life a product made to crumble
But too hardened for a smile, we’re too crazy to be humble, we balling
Catch me father please, cause I’m falling, in the liquor store
That’s the Hennessee I hear ya calling, can I get some more?
Hail ’til I reach Hell, I ain’t scared
Mama checking in my bedroom; I ain’t there
I got a head with no screws in it, what can I do
One life to live but I got nothing to lose, just me and you
on a one way trip to prison, selling drugs
We all wrapped up in this living, life as Thugs
To my homeboys in Clinton Max, doing they bid
Raise hell to this real shit, and feel this
When they turn out the lights, I’ll be down in the dark
Thuggin eternal through my heart, now Hail Mary nigga

[Chorus 2X]

[Kastro]
They got a APB, out on my Thug family
Since the Outlawz run these streets, like these skanless freaks
Our enemies die now, walk around half dead
Head down, K blasted off Hennessee and Thai
Trying it, mixed it, now I’m twisted blisted and high
Visions of me, Thug living getting me by
Forever live, and I multiply survived by Thugs
When I die they won’t cry unless they coming with slugs

[Young Noble]
Peep the whole scene and whatever’s going on around me
Brain kinda cloudy, smoked out feeling rowdy
Ready to wet the party up, and whoever in that motherfucker
Nasty new street, slugger my heat seeks suckers
on the regular mashing in a stolen black Ac Integ-ra
Cock back, sixty seconds ’til the draw that’s when I’m dead in ya
Feet first, you got a nice gat but my heat’s worse
From a Thug to preaching church, I gave you love now you eating dirt
Needing work, and I ain’t the nigga to put you on
Cause word is bond when I was broke I had to hustle ’til dawn
That’s when sun came up, there’s only one way up
hold ya head and stay up, to all my niggas get ya pay and weight up

[Kastro]
If it’s on then it’s on, we break beat-breaks
Outlawz on a paper chase, can you relate
to this shit I don’t got, be the shit I gotta take
Dealing with fate, hoping God don’t close the gate
If it’s on then it’s on, we break beat-breaks
Outlawz on a paper chase, can you relate
to this shit I don’t got, be the shit I gotta take
Dealing with fate, hoping God don’t close the gate

[Chorus (repeats in background)]

[Prince Ital]
We’ve been traveling on this wayward road
Long time ’til I be take a ‘eavy load
But we ride, ride it like a bullet
Hail Mary, Hail Mary
We won’t worry everything will come real
Free like the bird in the tree
We won’t worry everything will come real
Yes we free like the bird in the tree
We running from the penitentiary
This is the time for we liberty
Hail Mary, Hail Mary

[Chorus]

[Makaveli]
Westside, Outlawz, Makaveli the Don, Solo, Killuminati, The 7 Days

post mai zenei kínálatunk

January 9th, 2010

Filed under: Zene — AndrewBoy @ 9:53 pm

Tankcsapda: Örökké tart

Gyere mondd el mi a baj béb’ én figyelek rád
Elõttem ne legyen titkod én nem vagyok az apád
Látom van valami ami a szívedet nyomja
Tudom az élet súlya, tudom a világ gondja

Gyere ne félj tõlem én nem verlek át
Ha belekezdtél hát folytasd tovább
Ha akarod suttoghatsz nekem
Az is elég hogy halljam, és én majd
Ott leszek és segítek ha baj van

Ha nem hiszed el hogy az életed ajándék
Nézd meg jobban hogy élnek anyádék
Ha nem hiszed el hogy az élet
Tényleg örökké tart
Hiába úszol belefulladsz pedig
Ott van a másik part

Na jól van, borítsunk fátylat a múltra
A dolgok jönnek aztán mennek hirtelen és
Néha elvisznek magukkal arra az útra
Ahol az érzelmek laknak nem az értelem

Gyere ne félj tõlem én jól tudom mi bánt
Néha mindenki elkövet néhány hibát
De ha magadba nézel és azt látod hogy
A szíved tiszta akkor
Jó az út amin jársz és többé
Ne is fordulj vissza

Ha nem hiszed el hogy az életed ajándék
Nézd meg jobban hogy élnek anyádék
Ha nem hiszed el hogy az élet
Tényleg örökké tart
Hiába úszol belefulladsz pedig
Ott van a másik part

Ha nem hiszed el hogy az életed ajándék
Nézd meg jobban hogy élnek anyádék
Ha nem hiszed el hogy az élet
Tényleg’ örökké tart
Hiába úszol belefulladsz pedig
Ott van a másik part

Gyere mondd el mi a baj béb’ én figyelek rád
Elõttem ne legyen titkod én nem vagyok az apád
Látom van valami ami a szivedet nyomja
Tudom az élet súlya, tudom a világ gondja
Az élet súlya, a világ gondja

post yófej a T

December 19th, 2009

Filed under: Napi fájdalom,News,Zene — AndrewBoy @ 12:47 pm

Van a t-mobile téli reklámja. Nagyon jóra sikerült, tényleg le a kalappal előttük, nagyon jó hangulata van. Mivel ez a szám kifejezetten a reklámhoz írdódott nincs teljes verziója, vagyis nem volt, még a T felnem kérte a szerzőt, hogy fejezze be a számot. Most a T nagy arc és kirakta for free a cuccot. Respect. http://www.t-mobile.hu/t-mobile/reklamok/reklamok

post mai zenei kínálatunk

December 18th, 2009

Filed under: Oldies,Party,Zene — AndrewBoy @ 6:10 pm

Hogy mi köze van a La Bambahoz Don McLeannek? Emlékszünk még Ritchie Valensra aki a La Bambat játszotta, Buddy Hollyra és J.P. “The Big Bopper” Richardsonra? Az ő haláluk jelentette a zene halálát is,  “The Day the Music Died”, énekelte Don McLean az American Pieban. Szörnyű tény, hogy Valens csak 17 éves volt, mikor egy kukorica mezőbe csapódott gépük a hóviharban a felszállás után néhány perccel, a gépen mindenki meghalt. A baleset helyszínén mai napig emlék van, Clear Laketől, (Iowa) nem messze.

800px-HollyMonument

Tehát akkor először is a La Bamba, Valenstől:

Para bailar la bamba,
Para bailar la bamba,
Se necesita una poca de gracia.
Una poca de gracia para mi para ti.
Arriba y arriba
Y arriba y arriba, por ti sere,
Por ti sere.
Por ti sere.

Yo no soy marinero
Yo no soy marinero, soy capitan
Soy capitan, soy capitan

Bamba, bamba, bamba, bamba
Bamba, bamba
Bamba

Para bailar la bamba,
Para bailar la bamba,
Se necesita una poca de gracia.
Una poca de gracia para mi para ti.
Arriba, arriba.

(guitar solo)

Para bailar la bamba,
Para bailar la bamba,
Se necesita una poca de gracia.
Una poca de gracia para mi para ti.
Arriba y arriba
Y arriba y arriba, por ti sere,
Por ti sere.
Por ti sere.

Bamba, bamba, bamba, bamba
Bamba, bamba
Bamba, bamba

És akkor az American Pie:

A long, long time ago, I can still remember
How that music used to make me smile
And I knew if I had my chance
That I could make those people dance
And maybe they’d be happy for a while

But February made me shiver, with every paper I’d deliver
Bad news on the doorstep, I couldn’t take one more step
I can’t remember if I cried, when I read about his widowed bride
But something touched me deep inside the day the music died

So bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
And them good old boys were drinking whiskey and rye
Singing this’ll be the day that I die
This’ll be the day that I die

Did you write the book of love
And do you have faith in God above
If the Bible tells you so?
Now do you believe in rock and roll?
Can music save your mortal soul?
And can you teach me how to dance real slow?

Well, I know that you’re in love with him
‘Cause I saw you dancing in the gym
You both kicked off your shoes
Man, I dig those rhythm and blues

I was a lonely teenage broncin’ buck
With a pink carnation and a pickup truck
But I knew I was out of luck
The day the music died

I started singing bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
Them good old boys were drinking whiskey and rye
And singing this’ll be the day that I die
This’ll be the day that I die

Now, for ten years we’ve been on our own
And moss grows fat on a rolling stone
But that’s not how it used to be
When the jester sang for the king and queen
In a coat he borrowed from James Dean
And a voice that came from you and me

Oh, and while the king was looking down
The jester stole his thorny crown
The courtroom was adjourned
No verdict was returned

And while Lenin read a book on Marx
The quartet practiced in the park
And we sang ‘Dirges In The Dark’
The day the music died

We were singing bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
Them good old boys were drinking whiskey and rye
And singing this’ll be the day that I die
This’ll be the day that I die

Helter skelter in a summer swelter
The birds flew off with a fallout shelter
Eight miles high and falling fast
Landed foul on the grass
The players tried for a forward pass
With the jester on the sidelines in a cast
[ Don Mclean Lyrics are found on www.songlyrics.com ]

Now the half time air was sweet perfume
While sergeants played a marching tune
We all got up to dance
Oh, but we never got the chance

‘Cause the players tried to take the field
The marching band refused to yield
Do you recall what was revealed
The day the music died?

We started singing bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
Them good old boys were drinking whiskey and rye
And singing this’ll be the day that I die
This’ll be the day that I die

Oh, and there we were all in one place
A generation lost in space
With no time left to start again
So come on Jack be nimble, Jack be quick
Jack Flash sat on a candlestick
‘Cause fire is the devil’s only friend

Oh, and as I watched him on the stage
My hands were clenched in fists of rage
No angel born in hell
Could break that Satan’s spell

And as the flames climbed high into the night
To light the sacrificial rite
I saw Satan laughing with delight
The day the music died

He was singing bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
Them good old boys were drinking whiskey and rye
And singing this’ll be the day that I die
This’ll be the day that I die

I met a girl who sang the blues
And I asked her for some happy news
But she just smiled and turned away
I went down to the sacred store
Where I’d heard the music years before
But the man there said the music wouldn’t play

And in the streets the children screamed
The lovers cried and the poets dreamed
But not a word was spoken
The church bells all were broken

And the three men I admire most
The Father, Son and the Holy Ghost
They caught the last train for the coast
The day the music died

And they were singing bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
Them good old boys were drinking whiskey and rye
Singing this’ll be the day that I die
This’ll be the day that I die

They were singing, bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
Them good old boys were drinking whiskey and rye
Singing this’ll be the day that I die.

post szent háború

December 7th, 2009

Filed under: Oldies,Zene — AndrewBoy @ 3:08 pm

Reggel nem kapcsoltam be a rádiót, nem tudom miért. Az m3 közepén már azt vettem észre, hogy a szent háborút dúdolom:

Вставай, страна огромная,           
Вставай на смертный бой             
С фашистской силой тёмною,          
С проклятою ордой.                   

Пусть ярость благородная            
Вскипает, как волна, —              
Идёт война народная,                
Священная война!                    

Как два различных полюса,           
Во всём враждебны мы.               
За свет и мир мы боремся,           
Они — за царство тьмы.              

Дадим отпор душителям               
Всех пламенных идей,                
Насильникам, грабителям,            
Мучителям людей!                    

Не смеют крылья чёрные              
Над Родиной летать,                 
Поля её просторные                  
Не смеет враг топтать!              

Гнилой фашистской нечисти           
Загоним пулю в лоб,                 
Отребью человечества                
Сколотим крепкий гроб!              

Пойдём ломить всей силою,           
Всем сердцем, всей душой            
За землю нашу милую,                
За наш Союз большой!                

Встаёт страна огромная,             
Встаёт на смертный бой              
С фашистской силой тёмною,          
С проклятою ордой!                  

A muzsika innen tölthető le, és egy csomó minden más is: http://www.sovmusic.ru/english/download.php?fname=saintwar

post mai zenei kínálatunk

December 6th, 2009

Filed under: Zene — AndrewBoy @ 10:17 pm

Általában a magyar előadókkal gondban vagyok. Túl sokat zúdítanak a nyakunkba és mindenhonnan folynak a túlsztárolt szét hypolt szedett-vedett társaságok, előadók. Szerény és őszinte véleményem szerint ezeknek a tehetségkutató showknak nincs már semmi értelme. Befektetés az is, persze, biztos szépen énekel, de nem erről szól az élete és hamarosan eltűnik a /dev/null-ban. De van itten egy hölgy, többször hallottam őt a rádióban mostanság és lenyűgözött. Kicsit utána jártam, hogy ki ő és mi ő. Hát a wikin rögtön persze mindent ott figyel. Látszik, hogy nem a szokásos sztárolós faszság és ez meglátszik az egészen. A hangja és stílusa kifejezetten megnyugtató, talán egy magyar Meredith Brooks? :)

És most akkor az egyik kedvenc:

Egy kocsi dudál
Lefékez, beszállok
Mire várunk most?
Nem tudod, meglátod
A combom simogatva kér,
Azt az egyet szeretném,
Hogy levedd már a gyűrött kabátod

Hova harapok most beléd titokban?
Meleg vér folyik lassan a nyakadra
Mert nincs ma más, csak vérszívás
Semmi csábítás
Mert úgysem kell Belőled más

Előző életemben denevér voltam
Nappal aludtam, éjjel éltem én
Vakon repültem, de Rád találtam
Megharaplak, mert a véred az enyém
Hova harapok most beléd titokban?
Meleg vér folyik lassan a nyakadra
Mert nincs ma más, csak vérszívás
Semmi csábítás
Mert úgysem kell Belőled más

Előző életemben…

post Cancion del Mariachi por Los Lobos

September 22nd, 2009

Filed under: Sunk (in) thoughts,Zene — AndrewBoy @ 12:26 pm

Nehéz motorozás közben zenét hallgatni, így általában magamban énekelgetek. Ma reggel az alábbi remekmű sorait énelkelgettem magamban.

Soy un hombre muy honrado,
Que me gusta lo mejor
A mujeres no me faltan,
Ni al dinero, ni el amor

En mi caballo
Por la sierra yo me voy
Las estrellas y la luna
Ellas me dicen donde voy

Ay, ay, ay, ay
Ay, ay mi amor
Ay mi morena,
De mi corazon

Me gusta tocar guitarra
Me gusta cantar el sol
Mariachi me acompana
Quando canto my cancion

Me gustan tomar mis copas
Aguardiente es lo mejor
Tanbien la tequilla blanca
Con su sal le da sabor

Ay, ay, ay, ay
Ay, ay mi amor
Ay mi morena,
De mi corazon

Me gusta tocar guitarra
Me gusta cantar el sol
Mariachi me acompana
Quando canto my cancion

Me gustan tomar mis copas
Aguardiente es lo mejor
Tanbien la tequilla blanca
Con su sal le da sabor

Ay, ay, ay, ay
Ay, ay mi amor
Ay mi morena,
De mi corazon

Ay, ay, ay, ay
Ay, ay mi amor
Ay mi morena,
De mi corazon

post rednex

September 1st, 2009

Filed under: Oldies,Vicces,Zene — AndrewBoy @ 8:36 pm

Még a héten valamikor a kollégákkal két szopóálarc és láncos sagen sie mir konicsuá közt felmerült a régi eccerű sláger a rednextől, whish you were here, kicsit nosztalgiázzunk:

Wish you were here
me oh my countryman
wish you where here

Wish you were here
don’t you know the stove is
getting colder
and i miss you like hell
and i’m feeling blue

I’ve got feelings for you babe
do you still feel the same
from the first time i laid my
eyes on you
i felt joy of living
i saw heaven in your eyes in
your eyes

I miss your laugh i miss
your smile
i miss everything about you
every second’s like a minute
every minute’s like a day
when you’re far away

Wish you were here
the stove is getting colder baby
wish you were here
a battlefield of love and fear

No és persze a másik “klasszik” a koton áj dzsó:

És az international slussz poén:
Te: – Zagt mir konicsuá!
Csaj: – putitinpötimájmáut!
Te: – Kamu ja szkazal???
Csaj: – Suman, ore ga warukatta!
Te: – Zenbu omae ga warukatta deshou! (Majd láncos kesztyűvel megneveled)
Beteg bazdmeg, nagyon beteg…

post woodstock

August 10th, 2009

Filed under: Mozi,Napi fájdalom,Oldies,Party,Sunk (in) thoughts,Zene — AndrewBoy @ 9:33 pm

Nemsokára sziget. Lehetne szigetelni. A sziget nagy őse, elődje a woodstocki fesztivál. Az elsőt 1969. augusztus 15-n rendezték meg. Akárhogy számolom barátaim, ez 40 év. 40 év telt el azóta és 10 év az utolsó woodstocki fesztivál óta. Viszont 50 év után is ezeket a zenéket hallgatjuk (már aki) szeretettel, odaadással. Ezek a zenék amik mindig megfognak és a szerzőik/előadóik a halhatatlanok csarnokában landolnak. Az első fesztiválról talán csak maga John Lenon hiányzott, mivel a Beatles akkoriban oszlott fel, ezért a Beatleszel nem akart közösen fellépni, viszont Ono Banddel meg elzavarták a picsába. Kár. Az első fesztiválon az alábbi nagy nevek játszottak:

- Jimi Hendrix
– Janis Joplin
– The Who
– Jefferson Airplane
– Santana
– Joe Cocker

És még természetesen számos más nagy név (akiket én annyira nem kedvelek, hogy kiemeljek). Érdemes megnézni Michael Wadleigh filmjét ami Oscard díjat érdemelt a woodstocki “dokumentum filmje” miatt. Szóval lehet, hogy kéne menni szigetre. Csak talán már nem lesz olyan a hangulat mint 10 éve, akkor még más voltam, most biztos aggódnék, hogy nem fogok normálisan aludni és meg kell állni, hogy ne igyak túl sokat. Aztán nem tudom, majd meglátjuk.

Na, addig is magamévá teszem a sziget koncertjeinek időpontját.

post godfather

August 10th, 2009

Filed under: Mozi,Oldies,Zene — AndrewBoy @ 2:40 pm

Régóta akartuk megnézni. Meg is van videokazin. Csak ugye egy kurva nagy gond van, nincs videonk ami működne. Van pár video kazi, de inkább akkor már letöltöm és divxben nézem minthogy videoval szenvedjek. 20 ropi egy normális video, szóval ezt most csak ezért kihagynánk. Nővértől ekértük az origi dvdt aztán indult a nézés. Mindenki tudja miről szól a film. De itt nem is ez a lényeg, hogy miről szól. A színészi játékok, a mimika, arckifejezések, az alakítás, ezek teszik ezt a filmet hatalmassá. Ma nem igazán látok olyan filmet, ahol ilyen tehetséges és jó színészek alakítanának a filmben. Az amerikai gengszterben azt mondhatnánk, hogy arc nélküli robotok játszottak egy keresztapa megnézés után.

A film zenéjéről pedig felesleges bármit is mondani. Érdemes inkább hallgatni. Egyik legjobb és legkedvencebb filmzene.

post tankcsapda?

August 10th, 2009

Filed under: Party,Zene — AndrewBoy @ 12:13 pm

ma este sziget, -1. nap, 20:30kor nagyszínpad. Ki jön???

post ahol fáj

July 30th, 2009

Filed under: Zene — AndrewBoy @ 6:44 pm

Overkillt akartam hallgatni. Tecsőn rákeresve csak mások által ének nélküli videok vannak fent. Azért nézzük meg / hallgassuk meg, a muzsikát. Jól nyomják a srácok. Az üvöltő szöveget pedig képzeljük oda (lentebb).

Overkill – Where It Hurts

Suckin’ on a screw down,
Lie lappin’ break down,
Kissin’ up the boy while the church burns down.
Makin’ up to God,
Makin’ up your bed,
Lyin’ up the God, playin’ dead.

I see the fizzle where the bombs fell on the beach.
Tell me why the truth is what’s stuck between your teeth.

No one’s leaving, till I say so.
Hold that breathin’! This much I know!!

I know, where it hurts.(3x)

Open up the flood gates,
Open up the seven gates,
Open up the door, hear the church burns down.
Streakin’ like a comet,
Chokin’ on yer vomit,
One more roll play dead.
Lord, I feel the pressure comin’ down upon my head…
Lord tell me why the truth is sometimes better dead…

(3 again)
Yeah.
I know, (3x)

Hit the streets, hit the wall,
Hit the sheets, have a ball.
In the mouth, in the face,
In the teeth, take a taste.
Hit me where it hurts.
Come on and, hit me where it hurts.
Ya..

Make ‘em pay, make a stand,
Break away, be a man.
Who ya be, who ya are,
Where ya live, what ya are,
Hit you where it hurts.
Gonna hit you where it hurts.

(1 again)
Playin’ dead, dead dead.

No one leaving, till I say so.
No more reason, this much I know!
Yeah.

(4 again)
Where it hurts(3x)

Figyeljük meg a cizellált szövegfogalmazást:)

post everybody was kung fu fighting – stormtrooper edition

July 16th, 2009

Filed under: Vicces,Zene — AndrewBoy @ 11:32 pm

Mai zenei kínálatunkat egy rohomosztagos adja elő:

Everybody was kung-fu fighting
Those cats were fast as lightning
In fact it was a little bit frightning
But they fought with expert timing

They were funky China men from funky Chinatown
They were chopping them up and they were chopping them down
It’s an ancient Chineese art and everybody knew their part
From a feint into a slip, and kicking from the hip

Everybody was kung-fu fighting
Those cats were fast as lightning
In fact it was a little bit frightning
But they fought with expert timing

There was funky Billy Chin and little Sammy Chung
He said here comes the big boss, lets get it on
We took a bow and made a stand, started swinging with the hand
The sudden motion made me skip now we’re into a brand knew trip

Everybody was kung-fu fighting
Those cats were fast as lightning
In fact it was a little bit frightning
But they did it with expert timing

(repeat)..make sure you have expert timing
Kung-fu fighting, had to be fast as lightning

post szigetelünk

July 16th, 2009

Filed under: Napi fájdalom,Oldies,Party,Zene — AndrewBoy @ 3:40 pm

Emlékszel még a nyárra? Azokra a jó nyarakra? Igen, 9-10 éve. Akkor még pepsi szigetként futott a show. Valahogy mindig sikerült VIP/Press jegyet szerezni akár még parkolóval is. Emlékszem kerestük a BIC tollakat, mert azoknak a betét tartójával lehetett roncsolás nélkül nyitni/zárni a csuklószalagokat. Csak pár koncert érdekelt minket minden este, de jó volt a hangulat, végigbuliztuk az éjszakákat, hajnalban másnaposan mentünk a hév felé. Szegény Norbi és az arcpakolás ugye. Hatalmas tombolás és éneklés Cooliora. Most már úgy néz ki a dolog, hogy idő nincs rá és napi tízezerért van jobb program is. Persze a német punk csajok első nap támadhatók szabály gondolom még működik. Nézegettem a programot és igazán a prodigyn, sex-actionön, pufon kívül mást nagyon nem találtam. Persze ezek is más-más napokon. Erre egy hét szabadságot ki sem vennék, hogy végig partyzzuk. Aztán lehet egy napra kinéznénk. Meglátjuk. Kérdés a társaság mennyire mutat érdeklődést.

post informer, gyorstalpaló angolul

July 4th, 2009

Filed under: Zene — AndrewBoy @ 6:55 pm

Atilllla annó azt hitte, hogy spanyolul van. Én tudtam, hogy angolul, mert kb a harmadát értettem meg. Aztán tanult az ember szépen és már érti is miről van szó. Ehhez képest a bloodhound gang vagina c. száma tv híradós bemodásnak számít és minden érthető elsőre. Előbb hallgassuk végig a számot, majd utána olvassuk el a szöveget. Ha ezzel kész vagyunk, akkor hallgassuk a számot és közben a szöveget (próbáljuk) olvasni. Ezek után by heart kell tudni az egészet visszafelé, de 10%-kal gyorsabban:)

Informer, you no say
that’s who I’m gonna blame
a licky boom boom down
Detective man said Daddy Snow
I stabbed someone down the lane
a licky boom boom down

Police than come and
they blow down my door
One him crawl through my window
so than they put me in the back
of the car at the station
From that point on I reached my destination
Now the destination reached
was the East detention
where they whipped out my pants and
looked up my bottom

Chorus

The bigger they are
the think the have more power
They’re say on the phone
me say no every hour
I said I want to use it once
to call my lover
Lover who I’m gonna call
Is the one Tammy
I love her from my heart
down to my belly
Yes Daddy Snow, I’m the coolest Daddy
It’s the one MC Shan and the one that is Snow
together we are like a tornado

Listen to me better listen to me now
when I rock the microphone
I rock it steady
Yes Sir Daddy Snow
me are the article done
when I’m at a dance
They say where you come from
People than say I come from Jamaica
but I’m born and raised in the ghetto
That’s all I want you to know
my shoes used to tear up and my toes used to show
where I’m born is the one Toronto, so.

Chorus

Come with a nice young lady
Intelligent, yes she’s gentle and irie
Everywhere I’m go I’ve never left her at all
Yes me Snow roam the dance
Roam the dance in every nation
You’d never know me Daddy Snow
I’m the Boom Shakata
I’ll never lay down flat
in one cardboard box
Yes me Daddy Snow
I’m gonna reached the top, so.

Chorus

Why would he, why would he would he would he …
We sitting round cool
with my dibby dibby girl
Police knock my door – lick up my pal
Rough me up and I can’t do a thing
Pick up my line while the telephone rings
take me to the station
Black up my hands
Trail me down cause I’m hanging with the Snowman
What I’m gonna do, I’m black and I’m trapped
Slap me in the face and took all of my gap
They have no clues and the want to get warmer
But Shan won’t turn Informer

post na mi ez, mi ez?

April 2nd, 2009

Filed under: Vicces,Zene — AndrewBoy @ 7:36 pm

Beszarsz bazdmeg. Hallgasd végig, ne tekerj bele! Ne csalj! A közepén meglátod. Befosol. Nagyon komoly.

És ugye a másik. Nagyon komoly;)

post maid in hungária

March 29th, 2009

Filed under: Mozi,Zene — AndrewBoy @ 8:58 pm

Megtekintettük tegnap a filmet. Ritkán megyünk el magyar filmre moziba. Főleg, hogy mostanság volt egy-két nagyon felsűlt darab, így nem vártam sokat a filmtől, más értelmesebb nem látott film nem volt a moziban, így elhatároztuk, hogy marad a made in hungária. A film alap története fenyő miklós hazatérése és a hungária együttes kialakulása. Vagyis a hazaérkezéstől az első ki-mit-tud-ig. Mivel annyira nem ismertem a fenyőt és a hungáriának is csak pár slágerét ismerem, ezért zéró elfogultsággal sikerült a művet végignézni. A remekművet, hogy pontos legyek. A film tele van poénokkal, beszólásokkal, semmi sincs erőltetve, persze nem tudjuk, hogy valójában így történt -e. De ha visszagondolok, hogy annó mi is mennyi faszságon tudtunk röhögni, akkor tényleg hihető a történet. Hosszabban nem igazán tudnék róla írni, mert akkor a poénokat felsorolva kisregény születne, maradjon csak az, hogy tényleg jó film és érdemes megnézni.

post imperial march

March 27th, 2009

Filed under: Vicces,Zene — AndrewBoy @ 10:11 pm

Azt hiszem kommentet nem fűzök hozzá :]

post prove that you love me…

March 25th, 2009

Filed under: Oldies,Zene — AndrewBoy @ 8:39 pm

Gyönyörű hangja van. Janis Joplin még ma is egy ikon.

Mercedes Benz

Oh Lord, won’t you buy me a Mercedes Benz ?
My friends all drive Porsches, I must make amends.
Worked hard all my lifetime, no help from my friends,
So Lord, won’t you buy me a Mercedes Benz ?

Oh Lord, won’t you buy me a color TV ?
Dialing For Dollars is trying to find me.
I wait for delivery each day until three,
So oh Lord, won’t you buy me a color TV ?

Oh Lord, won’t you buy me a night on the town ?
I’m counting on you, Lord, please don’t let me down.
Prove that you love me and buy the next round,
Oh Lord, won’t you buy me a night on the town ?

Everybody!
Oh Lord, won’t you buy me a Mercedes Benz ?
My friends all drive Porsches, I must make amends,
Worked hard all my lifetime, no help from my friends,
So oh Lord, won’t you buy me a Mercedes Benz ?

That’s it!

Hát igen, sajnos csak ennyi…

post i love rock and roll

March 24th, 2009

Filed under: Napi fájdalom,Zene — AndrewBoy @ 6:12 pm

 

Joan Jett And The Blackhearts

I saw him dancin there by the record machine
I knew he must a been about seventeen
The beat was goin strong
Playin my favorite song
An I could tell it wouldnt be long
Till he was with me, yeah me, singin

I love rock n roll
So put another dime in the jukebox, baby
I love rock n roll
So come an take your time an dance with me

He smiled so I got up and asked for his name
That dont matter, he said,
cause its all the same

Said can I take you home where we can be alone

An next we were movin on
He was with me, yeah me

Next we were movin on
He was with me, yeah me, singin

I love rock n roll
So put another dime in the jukebox, baby
I love rock n roll
So come an take your time an dance with me

Said can I take you home where we can be alone

An well be movin on
An singin that same old song
Yeah with me, singin

I love rock n roll
So put another dime in the jukebox, baby
I love rock n roll
So come an take your time an dance with me

Mert most olyan rock and roll kedv van. Dallamos muzsika.

post te echo de menos…

February 24th, 2009

Filed under: Zene — AndrewBoy @ 6:44 pm

Por qué hoy? Vamos a escuchar algo que te gusta demasiado.

:P

post mai zenei kínálat

February 22nd, 2009

Filed under: Oldies,Zene — AndrewBoy @ 12:58 pm

Dallamos és szomorú. De valahogy ma ezt dúdolgattam egész délelőt.

Soul Asylum – Runaway Train

Call you up in the middle of the night
Like a firefly without a light
You were there like a slow torch burning
I was a key that could use a little turning

So tired that I couldn’t even sleep
So many secrets I couldn’t keep
Promised myself I wouldn’t weep
One more promise I couldn’t keep

It seems no one can help me now
I’m in too deep
There’s no way out
This time I have really led myself astray

Runaway train never going back
Wrong way on a one way track
Seems like I should be getting somewhere
Somehow I’m neither here no there

Can you help me remember how to smile
Make it somehow all seem worthwhile
How on earth did I get so jaded
Life’s mystery seems so faded

I can go where no one else can go
I know what no one else knows
Here I am just drownin’ in the rain
With a ticket for a runaway train

Everything is cut and dry
Day and night, earth and sky
Somehow I just don’t believe it

Bought a ticket for a runaway train
Like a madman laughin’ at the rain
Little out of touch, little insane
Just easier than dealing with the pain

Runaway train never comin’ back
Runaway train tearin’ up the track
Runaway train burnin’ in my veins
Runaway but it always seems the same 

post hajnali ébrentartó

February 22nd, 2009

Filed under: Zene — AndrewBoy @ 4:32 am

Next Page »
ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)