https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post cirmi in da house

January 8th, 2022

Filed under: AndrewBoy Jr — AndrewBoy @ 7:06 am

És Cirmi úr megérkezett karácsonyra. Itt van velünk a gyerekek legnagyobb örömére:)
cirmi01
cirmi02

post dűne

November 1st, 2021

Filed under: AndrewBoy Jr,Mozi,Oldies — AndrewBoy @ 9:01 pm

Megnéztük a filmet, Saimonsais nem tudott jönni, Atilllla eljött és Andriskát is elvittem. Hát nem volt rövid, valamiért azt gondoltam, hogy két órába bele fog férni az első rész, de nem, két és fél óra volt, de kérdés az, hogy maradhat? Igen, maradhat, sőt újra is fogjuk nézni. Persze ez nem az a pörgős akció film, inkább egy eposz amit ritkán, de újra tud nézni az ember, hogy felfedezzen új dolgokat benne. Itt ugyan nehéz lesz, mert a könyvek és a korábbi film illetve sorozatok végett a történetben új nem lesz, csak a megvalósításban. Nekem a film helyett a játék ugrik be, az első két rész, ugye egyszerre készültek és az első azért lett az első, mert előbb készült el, de a másodikban sincs hiba, csak más a megközelítés:)

dune-2021

A történetről nincs értelme beszélni, mert hű maradt a korábbi történet meséléshez. Nyilván az ilyen film az kicsit több dolognak kell, hogy megfeleljen. Mondhatjuk, hogy ez egy klasszikus remake és nem reboot. Nagyon várós reboot volt az SW EP VII, ami tudjuk, hogy miként sült el, értekeztem róla. Meg kell felelni az új generációnak és az idősebb generációnak is és a két megfelelés közt hatalmas a különbség, a fiatalabbak valami újdonságot, hiperszuper dolgot várnak el ameddig az idősek egy ütős történetet. Itt a történettel nem lehet mit kezdeni, vagy elmeséled normálisan vagy katyvasz lesz az egész. A színészi játék és a látvány volt itt ami szerintem mindkét kategóriát kielégítette, új történetet a remake miatt nem kellett kitalálni. Színészileg Timothée Chalamet jól adja a kezdeti finnyás ficsúrt, majd a karakterfejlődésre azért kíváncsi leszek, hogy mennyire képes majd a vezető szerepébe beleugrani, nekem a végén kicsit hiteltelennek tűnt a párbaj előtt és közben, valahogy a jó fiús hozzáállás túl volt játszva. Rebecca Ferguson-t nem tudom hová rakni. Nekem túl fiatal a szerephez, sokkal komolyabb és idősebb és misztikusabb “banyát” vártam volna, próbált mindent kihozni a szerepből, de nekem a karakter nem jött át, aztán lehet bennem van a hiba, de én többet vártam tőle, olyan mintha a level meglenne vásárolva, de a tapasztali xp hiányozna keményen. Oscar Isaac nagyon jól hozta a szerepet, jól áll neki a szakál és az őszes haj. Itt minden átjött aminek át kellett jönnie. Több filmjében is nagyon jól hozta a karaktert. Jason Momoa szerepeit már az SGA óta figyelem, hát azt kell mondjam sokat tanult azóta, de mindig a kemény és viccesebb figura maradt meg neki. Nemrég volt egy komolyabb netflixes filmje, na ott furcsa volt a szerepben, hogy neki kell a lányát megmentenie/megvédenie. A film annyira nem tetszett, hogy a címe sem ugrik most be. Lényeg, hogy Momoa jól hozta azt a kevés kis szerepét. Stellan Skarsgård-ről nincs mit mondani, profi, mindent hitelesen tud előadni.

A színészi játékon kívül a megvalósítás és a látvány tényleg letaglózó volt, nem egy félfos CGI, látszik, hogy komoly munka volt a háttérben. A történetről nincs értelme beszélni, az fix, adott, attól eltérni nem is szabadott volna. Nekem nagyon tetszett és javaslom mindenkinek, hogy nézze meg, akár úgy, hogy a korábbi filmeket nem látta, könyveket nem olvasta, vagy még a játékokkal sem játszott. A Dűne világában új csillag van születőben, nagyon várom a második részt. Talán még a Dune 2000-t sem vártam ennyire, aztán az meg tudjuk mennyire fos lett.

post kilátó lokál

October 24th, 2021

Filed under: AndrewBoy Jr,Kirándulás — AndrewBoy @ 12:45 pm

Szóval nemrég a Budapesti úton autókáztunk mikor egy furcsa jelenségre lettem figyelmes még a Rákóczi út előtt. Hát kéremszépen egy brutális nagy játszótér és egy kilátó. A kilátót az ablakunkból otthonról hiába néztem, kerestem, nem látszik mert a fák takarják, pedig Pest egyik legmagasabb pontjára épült és a legfelső szint onnan még legalább 6 szinttel magasabban van. A roof-deckről szép kilátás nyílik mindenfelé és nagyon messzire ellátni. A budai hegyek mellett a pilis, gödöllői dombság és még az épülő Mol torony is tök jól látszik. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni a kilátót és persze a környező parkot, játszóteret. 3 hatalmas csúszda, csak legyen erő mindig visszagyalogolni, hogy újra lecsússzon a kölök, aztán hinta,  kötélpálya, tehát van minden ami a gyerekeknek jó. Szülők addig tudnak kávézni egy jó kilátással megáldott teraszon. Szóval nagyon messzire nem kell menni, hogy pár órára a család elfoglalja magát és még gyalog sincs messze, rollerel aztán meg tényleg seperc alatt oda lehet érni. Aki kocsival akar érkezni, parkoló van, de az alsó részen több autó elfér, a fenti részen eléggé limitált a lehetőség. Érdmes  ellátogatni!

IMG_20211023_165148_resized_20211108_064448344

IMG_20211023_170027_resized_20211108_064448604

IMG_20211023_170021_resized_20211108_064447922

post mai szerzemény

October 22nd, 2021

Filed under: AndrewBoy Jr,IT — AndrewBoy @ 9:10 pm

Ha már sikerült a Ratchet and Clanket megvenni végre PS5-re, persze szigorúan használtan fél áron, akkor már a hozzá tartozó relikviákat kezdjük begyűjteni. Dűne (majd erről később részletesen, még fel kell dolgoznom az éréseket) megtekintés előtt a Media Marktban sikerült azért ezt kikunyizni:D

IMG_20211021_183615_resized_20211107_075959761

post ez itt a vég…

October 20th, 2021

Filed under: AndrewBoy Jr,Napi fájdalom,Oldies,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 7:47 pm

Mikor a gyerekek mondják, hogy apa a Narutót le kéne tölteni, mert azt mondják a suliban, hogy az nagyon jó és a Dargon Ball is állítólag hiperszuper, apa légyszi. Jó, hát apa aki ugye hatalmas Dragon Ball fan letölti a sima Dragon Ballt és a Dragon Ball Z-t. Szépen magyarul minden ahogy kell, csak szépen sorrendben nézzétek. Fél óra múlva, apa ennek nagyon szar a grafikája, apa ez nagyon fos, apa valami másik fajta Songokut láttunk mi. Jó, mit lehet tenni, kihagyva 400 részt rögtön a Dragon Ball Superhez ugrunk. Na ez bezzeg tetszik nekik és leragasztja őket a fotelbe egészen keményen. Kíváncsi vagyok, hogy mikor jön majd az apa kell egy Songoku figura, apa kell egy Bulma figura, apaaaa vegyünk Songoku jelmezt:D Ez van, na jó, én is nézem….

IMG_20211020_195612_resized_20211107_075958032

post túra rollerral

October 17th, 2021

Filed under: AndrewBoy Jr,Kirándulás — AndrewBoy @ 11:15 pm

Pazar idő volt a hétvégén, így roller túra volt a naplás tó körül miután tegnap voltunk Gödöllőn is az arborétumban. Szancsika már nagyon ügyesen tud rollerezni, Andriska is egyre nyugodtabb és már nem akar minden percben valami trükköt bemutatni 30km/h-nál. Az út száraz volt, az idő napos, fújtunk a gumikba és útnak eredtünk. Andris rollerében közel 3000km van, korábban nem nagyon merült az akku egy ilyen 20km-s túrán. Nekem normálisan lezabálta a felét, szancsinak a harmada-fele tűnt el, viszont Andrisnál is a fele ment el. Korábban arányaiban mindig több maradt az Andris rollerében, mint az enyémben, biztos hogy az akku kezd lassan majd pusztulni, persze az is benne van, hogy már nem 35 kiló, hanem 40 kiló teljes felszerelésben. Éljen a szép idő és a kirándulás!

IMG_20211017_133109_resized_20211107_075958315

IMG_20211016_144422_resized_20211107_075959365

post vitrin #3

October 10th, 2021

Filed under: AndrewBoy Jr,IT,Oldies — AndrewBoy @ 5:25 pm

Szóval ma úgy ébredtünk, hogy vegyük meg a második vitrint fentre a gyerek szobájába, hogy a PS dolgok is elférjenek, hiszen szépen lassan gyűlnek a PS cuccok is. Világítás majd még fog bele kerülni. Egyelőre így állunk szépen gyűlünk. A 3D nyomtatott tartók nagyon jól néznek ki, várom már, hogy a PSX is bekerüljön és esetleg egy Vita vagy PSP. Andriska drága már a PS5-t is a vitrinben szertené látni, kipróbálta, pont befér! PS2 slim belső tápos gépet keresnék majd Recalbox projekthez, ezt most nincs érkezésem kibelezni, tök jól működik és az RGB kábellel nagyon szép a grafikája.

IMG_20211010_101221_resized_20211107_075958501

post playstation 5

August 28th, 2021

Filed under: AndrewBoy Jr,IT — AndrewBoy @ 7:16 pm

Izgalmas napon vagyunk túl. Reggel háromnegyed hatkor keltünk és kocsiba vágtuk magunkat, 8kor már a debreceni címen voltunk. Hát ilyen az, ha valaki olcsón ad el garanciális ps5-t, érte megy az ember, nem akart nyerészkedni, nem akart mókolni, simán nem használja és eladta a hónapos gépet 10%-kal olcsóbban. Egy bibi, hogy nincs hozzá doboz, így a vitrin tetejére majd kell szerezni dobozt a későbbiekben. Elég gyorsan haza is értünk, mondanom sem kell, hogy a terep már elő volt készítve a bekötésre. PSN-ben a TFA-t beállítva már használható is volt a konzol és a PS4ről az adatokat belső hálón kb egy óra alatt át is rántotta, de úgy, hogy majdnem tele is rámolta. A gyári Astro Bot játék szenzációsan néz ki, gyönyörű és élvezetse vele játszani. Nyilván az elsődleges szempont majd a VR lesz és a platform játékok a gyerekeknek. A lego játékok mennek, még az avengers 2-t végig kell játszani vagy super heroes 2, most nem is tudom, annyira nem tetszett, de mint minden lego játékot ezt is végig fogjuk játszani.

Szóval HDR meg 120hz meg 4k ja és persze 8k. Az erősítő hiába tud HDCP 2.3-t papíron, vagy full HD HDR vagy 4k HDR nélkül. A TV is emléletileg tudja ugye a HDR-t 4k-ban, én egetverő difit a 4k és a full HD közt még 75 colon sem láttam 4 méterről, bár a gyerekeknek biztos jobb szeme van. A játék élmény az Astro Bottal zseniális, a controller gyönyörű. A rezgés, adaptív ravaszok és a hang, kopogás zseniális. Brutálisan jó! Az ajándék 20 játék (ps4 címek) annyira nem villanyoz fel, de majd ránézek, vannak azért jó címek, de első körben ami a gyerekeknek fontos lesz az a Ratchet and Clank. És persze majd a PS5 verzió és majd a Sackboy is kelleni fog. A PS4 VR átalakító ingyenes, a serial szám alapján ingyen lehet megrendelni, így a PS5-n a régi VRhoz tartozó kamera USB-n keresztül csatlakozik. Állítólag 2 hét alatt megjön postán, meglátjuk.

USB, és itt jön elő a rákfenéje a dolgoknak. A gyári bővítés valamikor elindul, gen4 pci-e nvme kell hozzá ami nem olcsó. Egy terrás verzió hűtéssel amit elfogad a gép (legalább 5500 mb/s) 60+ ezer forint jelen pillanatban. PS5 játékok csak erről indíthatóak el. PS4 címek viszont mennek külső driveról is. De itt már nem USB2 van, hanem USB3 így megfelelő superspeed USB házra is szükség van. Sata esetén ez pár ezer forint, de nvme esetén inkább 5-10e ft környékén van. Hátul csak 2 USB van és ebből közvetlen egyet elvesz a külső USB ház, hiába van USB 3.2 superspeed USB hub, csak közvetlen mennek a tárhelybővítések. A hubba viszont lehet dugni a kamerát, fejhallgató sticket és minden egyéb mást amit gondolunk. Elől van még egy USB-A és egy USB-C, de oda nem dugunk semmit mert csúnyán néz ki:)

VR tekintetében ami érdekes lesz majd a Super Hot, Squadrons, WipeOut Omega Collection és Fruit Ninja első körben. Sajnos lemezen még mindig nincs a Beat Saber. Én pedig digitális másolatot nem szeretek venni, mert utána nem tudom eladni, tudom, hogy a streamelés és a digitális másolat felé megy a világ, de nekem jobban esik a lemezt ki-be rakosgatni és ha megunom akkor el tudom adni. 25-30 ezer forintot kifizetni online egy új játék digitális másolatáért nem tartom jó ötletnek, mikor használtan majd 10-20 ezer forint közt meg lehet venni. Biztos lesznek majd nagy AAA címek digital onlyra, de én egyelőre bízom abban, hogy a jó öreg lemezezés még ezt a generációt elbírja. Amit sajnálok, hogy PSX és PS2 címek nem mennek (PS3-t még megérteném), a playstation NOW alatt van pár PSX és PS2 cím, de azt hiszem itthonról még előfizetni sem lehet rá. Bátran mondhatom, hogy az egész családnak tetszik a kütyü és tényleg szépek az új játékok. Jelen pillanatban egy PS5 olcsóbb, mint egy középkategóriás VGA és várhatóan még a következő 5-6 évben a PS5 velünk lesz. Teljesítményben papíron szerintem ez a gép most egy 2-3x ennyibe kerülő PC szintjén van. És még egy érdekesség: volt firmware frissítés a kontrollerekre, hát itt tartunk. Gép a gépben. És most mehetek 3.x USB hubot venni és külső SATA házat. És már kellene új move is, de ritka a boltokban mint a fehér holló.

post családi repkedés

July 4th, 2021

Filed under: AndrewBoy Jr,Kirándulás — AndrewBoy @ 6:25 pm

Nyaralás nagy erőkkel ON. Munka elvégezve, irány a Balaton a család után. A gyerekeknek el lett hintve, hogy megyünk vizibiciklizni egy nagyobb strandra és viselkedjenek jól, mert mikor apa megérkezik már indulunk is. Ugyan furcsálták, hogy kevés cuccot vittünk, sőt konkrétan ott hagytuk a felszerelés egy jelentős részét amit a strandolásnál használni szoktunk, de várták a nagy csobbanást. Ehelyett megérkeztünk egy szép füves repülőtérre Balatonkeresztúr mellé. Ekkor már gondolták, hogy mi fog történni, repülőn ültek már, igaz nagy gépen, de Szancsi talán nem is emlékszik rá. Nagy izgalommal rohanták meg a gépet és a tankolás alatt hűsöltek a szárny alatt:) A tankolást követően megkaptuk az egyszerű oktatást, ki és be szállásnál ne lépjünk oda ahová rá van írva, hogy ne lépj rá, aztán utána nyugodtan tessék ülni. Kis géphez képest alacsonyan eléggé rendben volt minden, semmi komolyabb zötykölődés, a repülési magasság 500-600 méter környékén volt 160km/h-val, ez még élvezhető, mivel az ember sok részletet szépen lát, nincs értelme magasabbra menni. Fent azért már a széllökéseket a hegyek fölött lehetett érezni, de mivel nagyon szép időnk volt semmi komoly nem volt. Féltem, hogy melegünk lesz a gépben, de kellemes volt az idő, szerintem 25 foknál több a gépben nem volt. Az egy órás túrán a nyugati medencét szépen körbe jártuk, se pára, se köd, se semmi, tényleg pazar látványban volt részünk. Azt kell mondanom, hogy jobb volt az élmény mint vártam bár a gyerekek részéről nagyon vegyes volt, Andris nagyon élvezte és kezdte felismerni a helyeket addig Szancsi inkább félt és a végén már nem érezte jól magát, de azért a látvány neki is tetszett. Most ott tartunk, hogy nézni kellene helikopterezést is, főleg olyat, ahol ugranak is mert az 4000 méterig felmegy és utána szépen negyed óra alatt ereszkedik vissza amibe belefér egy szép szájtátás. Mindenesetre ez a látvány nem olyan, mint a fonyódi kilátó ahol már múlt évben is voltunk:)

IMG_20210703_113246_resized_20211108_061818041

IMG_20210703_113608_resized_20211108_061818685

IMG_20210703_113602_resized_20211108_061819715

IMG_20210703_114329_resized_20211108_061819268

IMG_20210703_114834_resized_20211108_061818875

IMG_20210703_115057_resized_20211108_061820247

IMG_20210703_115822_resized_20211108_061820675

IMG_20210703_120215_resized_20211108_061819062

IMG_20210703_120328_resized_20211108_061818493

IMG_20210703_120825_resized_20211108_061818293

IMG_20210703_121921_2_resized_20211108_061820004

Screenshot_20210703_143921_com.google.android.apps.maps

post i5 vs i7 gen 4

June 15th, 2021

Filed under: AndrewBoy Jr,IT — AndrewBoy @ 8:03 pm

A fiú gépében egy i5ös proci figyel(t), mellette egy RX570 vga 4G rammal. Jó régen vettem ezt a VGA-t használtan. Pont egy éve vettem meg a saját RX580 8GB-met, mindenki készült arra, hogy jönnek az új 30. széria nvidiák és ezek szart sem fognak érni. Hát az akkori 30-40k közti árak most inkább 150 fölött vannak, ha el akarnám adni a VGA-t akkor azt mondom, hogy pont jó befektetés volt, de most inkább ima van, hogy egyik gépben se haljon el a VGA. A gyerek mondhatni tokkal-vonóval megkapta a régi gépemet, persze kapott hozzá új SSD-t és még extra 8GB ramot és a mai trendnek megfelelő RGB-s házat. Az i5 CPU minden komolyabb játék alatt 100%-t ment és a VGA 90 körül figyelt, persze nem full grafika és főleg VR alatt volt érezhető, hogy a CPU kevés. Nosza akkor ebből a generációból nézzünk egy i7 procit, 4790-t, az i5ös proci meg majd meg a NAS-ba az i3 helyére. Ja igen, i3 proci ugyanitt eladó:) A proci beszerelése a hardware oldalról problémamentes volt, viszont a BIOS nem ismerte meg, ezért BIOS-t kellett frissíteni. Sikerült találni megfelelő BIOS-t, viszont a gyári ASUS programmal nem ment fel, mondván, hogy a BIOS már friss, pedig -lófaszt- nem friss, csak valamit nem lát. Valami intel drivert kellene frissíteni írják itten az okosok SMbus és a többi szokásos chipset. Node kiderült, hogy nem frissíteni, hanem valami 5 évvel ezelőttire downgradelni. Csupán mésfél óra szenvedés után sikerült a BIOS-t frissíteni.

Megérte? Eddig a pontig biztosan nem. De maga a gép alapból alig lett valamivel gyorsabb, a nagy benchmark adatbázisok alapján 2-3% a difi, de én bíztam abban, hogy VR alatt kiemelkedően jó lesz majd az extra 2 fizikai mag és 4 virtuális mag. Nagyjából igazam is lett, a google earth szinte késleltetés nélkül tölt, ugyanúgy 100% a cpu, de érezhetően gyorsabb, játékoknál vr alatt gyorsabbak vagyunk, viszont sima nem VR játékoknál a CPU terhelés visszaesik és a VGA lesz agyonterhelve. Vegyes a kép, vegyesek az érzelmek. Normál felhasználás esetén biztosan nem éri meg ez a csere, de a VR dolgok végett még azt mondom, hogy talán okés, megmagyarázom. Mindenesetre a 8GBről 16GBre való váltás csak kevés esetben hoz komolyabb javulást, amúgy ugyanúgy swapol ez a szemét. A NAS-ban jó lett az i5? Igen, érezhetően jobban muzsikál és egyszerre 2-3 felhasználó RDP esetén sincs kimaradás, várakozás, ott majd egyszer a RAM lesz szűkös, de nem látom értelmét 32GB-re felmenni, 8GB-t ehet a qbittorrent, lehet ebből kell majd lentebb venni.

post kollekció bővítés

March 7th, 2021

Filed under: AndrewBoy Jr,IT,Vicces — AndrewBoy @ 10:37 pm

Ugyan a plakát egyszerűbb helyzetet teremt mivel kiterjedése a falon senkit nem zavar (méretéből adódóan), de ezeket a szépséges kiállítási darabokat nem tudtuk ott hagyni. Hatalmas köszönet a Pólus Playit csapatának, hogy elhozhattuk a kartonokat. Az már egy másik lapra tartozik, hogy ezzel a válóper lassan, de biztosan meg fog indulni, és nem az én részemről:D A vitrin is kezd tele lenni, a PS dolgok sem férnek már el a polcon. Valahonnan majd kiállító állványokat is kell barkácsolni a konzolok alá, hogy mutatós legyen az egész. Oh, miért is adtam el a 3d nyomtatót?..

IMG_20210307_162028

IMG_20210307_162041

post bontószökevény #n

October 4th, 2020

Filed under: AndrewBoy Jr,IT,Oldies — AndrewBoy @ 6:39 pm

A napokban sikerült lőnöm több gépet is. Elkészült a régi gép projekt amin natív párhuzamos és soros port is van, nomeg vezérel kis és nagyfloppyt, P4 ddr/ddr2 alaplappal, így elég combos, hogy egy XP-t elfutasson és a C64 floppyt is hozzá tudjam kötni egy soros kábellal. Ja igen, forrasztottam X kábelt, így a pcről közvetlen tudom a c64 disk imageket felmásolni a c64 lemezre, rpg-ket is tudok fel-le másolgatni, meglehetősen könnyűvé teszi a történetet. Tudom, sd kártyás Juhász Jácint féle SD2iEC lenne a megoldás, de akkor hol van a feeling? Na, szóval most ezen lendüljünk is túl, p120 és 486 gépeket sikerült lőni. Poén kedvéért (mert annyira unatkoztam?) a 486ost összeraktam egy 8029 realtek isa lankártyával (bnc mellett rj45!) és húztam rá egy friss win3.11-t. A művelet sikeres volt. Sikerült megosztást létrehoznom a gépen és tudtam rá felmásolni máshonnan is. Sőt, pingelni tudtam a hálózatot és ami a legszebb az internet is ment rajta. Hiába találtam régi matáv cd-n IE-t vagy netcápát nem volt weboldal amit képes volt megnyitni, egy mezei egyszerű html oldallal elboldogult, de már egy google.com-nál is összeomlott. Azért ezt valahogy még a 90-s évek elején win 3.11ből nem gondoltam, hogy simán megy a tcp-ip (külön driver kell win alá is!). Van még egy adaptec SCSI isa kártya és jó pár SCSI eszközöm is, de úgy néz ki a kártya halott, pedig az irq jól van jumperelve, terminátor is van, de egyszerűen se a HDD, se a CD nem akar életre kelni, sajnálom, pedig jó móka lett volna. A gyerek mindenesetre a princet és a stuntsot nyomta rajta. Az XT-hez és a 386-s laptophoz nem nyúlhat.

IMG_20201004_212829_resized_20211107_051904746

IMG_20201004_215403_resized_20211107_051903411

IMG_20201004_215633_resized_20211107_051903880

IMG_20201004_215636_resized_20211107_051841600

post 64 klasszik helye

September 4th, 2020

Filed under: AndrewBoy Jr,IT,Oldies — AndrewBoy @ 6:33 pm

Mondhatnám, hogy meguntam, hogy mindig útban van. A szobát úgyis átrendezem, legyen több hely elférni kényelmesen. A home officeolásban az asztalon lévő üres hely igen hasznos tud lenni, ha egy meeting közben valamit akar az ember jegyzetelni, számolgatni papíron akkor ne a c64 billentyűzetén vagy pedig a csavarhúzók és különböző projektek kellékein tegye. Azért egy fullos c64 szet 2 joyyal, floppyval, magnóval elég sok helyet tud elfogalni. Úgyhogy most vissza a múltba és hát úgy lesz elhelyezve ahogy mindig is kellett volna. Kihúzható fiókon. Régen ez teljesen normális volt, sok helyen a billentyűzet is kihúzható fiókon volt rajta, mert akkor még nem volt minden másodpercben az ember keze a klaviatúra fölött, csak útban lett volna az asztalon, aztán most már az asztalon a fő helye van és az a fontos, hogy a billentyűzet férjen el az egérrel. Szóval polc lap, L vasak és fiók sín. Ebből volt mindenből itthon így különösebb problémát nem okozott az összerakás. Hogy én erre korábban miért nem gondoltam…. Sokkal tisztább, szárazabb érzés. Ja igen, sürgősen nagy floppy tartót keresek! Klasszik kulcsos lecsukhatót.

IMG_20200923_160808_resized_20211107_051702636

IMG_20200923_160631_resized_20211107_051702387

post barkács + vr + kormány

August 20th, 2020

Filed under: AndrewBoy Jr,Auto-motor,IT — AndrewBoy @ 7:11 pm

Pár PC-s autós program támogatja a VR-t, hát nosza rajta ki kell próbálni, de hogy teljesen legyen az élvezet a kormányt is kellene használni. Ami nekem igazából nem gond, viszont a gyerek nem éri el a pedálokat. Némi gondolkodás után régi IKEA ágyrácsból szerkesztettem egy tartót a pedálokhoz. A látvány nem a legszebb, viszont hátrafele nem tud már elmozdulni és a pedálok szöge is megfelelő, hogy az ember lába kényelmesen tudja adagolni a gázt és a féket. Nyilván az élmény sokkal jobb lenne egy friss készlettel, váltóval stb. De ez a leharcolt 15+ éves darab is tud már force feedbacket és ráolvasások és logitech program telepítés után sikerült a játékokban is bekonfigurálni. Nem azt mondom, hogy tovább tartott a softwares része, mint megépíteni a keretet a pedálhoz, de tényleg érdemes a logitechnek a gyári programját letölteni, mert ugyan a windows azonosítja az eszözt, de ezt az eszközt a játékon belül már ezzel a névvel nem találjuk meg és a gomboknak/pedáloknak más funkciójuk lesz, így újra bindelve már használható minden ami analóg és digitális úgy ahogy kell. Ebből szerintem este nem lesz tűzijáték nézés…

IMG_20200820_201107

IMG_20200820_201115

post ninebot max G30

July 30th, 2020

Filed under: AndrewBoy Jr,Kirándulás,News — AndrewBoy @ 2:35 pm

Fiam kapott szülinapjára egy xiaomi m365 pro-t és legnagyobb megelégedésére nap mint nap hajtja, ezzel jár már suliba, gyűlnek a kilométerek, radírozódnak a gumik (ugye én cserélem, tehát az én idegeim is őrlődnek), egy szó mint száz, élvezi. Már bennem volt mikor a rollert vettük neki, hogy majd nekem is kell, de nekem egy nagyobb darab kellene. Alatta még a tuninggal is vígan elmegy 45 km-t a roller, felnőtt alatt 20-25, esetleg 30km a max amit tud a verda, így hogy pariban legyek nekem egy komolyabb darabb kellene. Márkában maradtunk a xiaominál, vagyis ninebot amit a xiaomi korábban már felvásárolt. A megoldások hasonlóak és így a választás a max G30-ra esett. Itt 65 km hatótávot ígérnek felnőtt alá, na ez a gyakorlatban konkrétan 40km amit alattam elment, így bőven pariban vagyok a sráccal, tudunk menni bárhová. Itt viszont nincs hackelés, vagy van, de iszonyat bonyolult, így nem is próbálkoztam vele, egy serial szám átírással elméletileg fel lehet tornászni 30km/h-ra a végét ami frissen töltött akkuval még pár percig megy is, de utána szépen csorgunk vissza 25km/h-ig és az utolsó ötödben már a 20km/h-nak is örülni kell tudni.

Az első utunk a városligetbe vezetett és azt kell mondjam pazar a verda. Nagy darab, magasabb a kormány, nagyobbak a kerekek, ballonosabbak. Sokkal kényelmesebb, kevésbé pattogós az egész roller, robosztusságot, magabiztosságot sugall a gépezet. Vezetni tényleg könnyű és a fék az bámulatos, elől egy ordenáré nagy dobfék van, nagyon jól adagolható, bár a legvége kicsit mintha elnyúlna, de nem csúszik meg, mondjuk súly is van rajta, ha én állok rá, szóval jó a fék, nekem tetszik, tempomat is hibátlanul megy. Hátsókerék hajtás, kipörgés, megpörgés nincs, mivel a hátsó kerék elektromos fékezéssel megy így valami ABS féleség talán van rajta, optimális időben nem fog kelleni, de lehet egy picit nedvesebb és hidegebb időben jól jöhet, hogy ne faroljon ki a hátulja. Azért ezek a 10 colos gumik nagyon jók, teljesen más a mintázat és anyagra is komolyabbnak tűnik. Talán azért mert nincs belső. Igen, itt belső nincs, csak egy külső van és abban is defekt esetén önjavító turha van a kerékben. Ez egy jó hír, remélem sosem kell megtudnom, hogy milyen mikor defektem van de befoltozza magát. A gond ugyanis az, hogy ha nincs nyomás a kerékben akkor deformálódik és rosszul kopik, mivel ezeknek nincs olyan komoly fémszálazása mint egy autós radiál guminak így semmilyen tartásuk nincs, magyarul rögtön rosszul fog kopni és már pár km is elég, hogy legyaluljuk a még jó mintát. Autónál csak száz km-k alatt jön elő és több ezer km kell a helytelen kopáshoz.

Szóval boldog vagyok és hatalmas öröm. Már látom, hogy asszony és a leányka is szeretne majd egyet, de még nincs meg a témában a magabiztosság. Egyelőre Andris viszi Szancsikát a saját vagy az én rolleremmel a kertben ide-oda. Na de majd most lent Balatonon pár hétig nagyon jó lesz, várós nagyon:)

post xiaomi m365 pro – a vadállat

April 27th, 2020

Filed under: AndrewBoy Jr,Kirándulás — AndrewBoy @ 9:18 am

Mindig is szerettem volna valami egyszerűbb, de gyors járművet. A motor nagyon jó, viszont gyakorlatilag rövid távra teljesen értelmetlen használni a dolgos napokhoz pedig túl kevés, kirándulni a környékre teljes családdal esélytelen. Na a lényeg, hogy a gyerek megkapta szülinapjára még januárban a rollert. Aliról, legyen boltból rendelve, 3 nap alatt hozta a DPD. Az összeszerelés, első töltés teljesen rendben lement, hasít vele a gyerek ahogy kell. Természetesen felmerül a kérdés, hogy ki lehet -e többet hozni a rollerből? Az akku kapacitása adott, a motor adott, valószínű, hogy túl van tervezve minden, illetve kisebb súllyal jó eséllyel meghibásodás nélkül lehet túlhajtva használni. A gyerek alatt 40 km-t probléma nélkül elmegy a roller, persze 35kg az nem 80 vagy 100, így a napi iskolába járáshoz bőven ideális.

A rollert lehet firmware updatelni, gyárilag a saját Xiaomi appjában van erre lehetőség, ha jön hozzá frissítés. A programban be tudjuk állítani a tempomatot és az állandó hátsó lámpa világítást (fékezés esetén villogni fog). A tuningoláshoz elég egy androidos telefon és az m365 flasher nevű app beszerzése. Weboldalak sokasága foglalkozik custom firmwarekkel. Mindenhol van egy maximális beállítási ajánlás, elmondható, hogy kb. 30 km/h a biztonságos (elektronikai szempontból) maximális sebesség. Be tudjuk továbbá állítani, hogy milyen sebességtől induljon meg a roller, milyen áramerősség tomboljon gyorsításkor, stb. Nyilván mindent ésszel érdemes beállítani, mert a vezérlést seperc zéróra lehet égetni. Ide tartozik továbbá, hogy a megnövekedett teljesítmény a gumikat is gyilkolja, a hátsó a fékezés miatt, a kisebb súly végett farolás a vége majdnem minden nagyobb fékezésnek és az indulásnál a kisebb súly miatt a kerék kipörög, így kb 50 km után már lehet is elől és hátul is külsőt cserélni.

Az első 500 km tapasztalata azt mutatja, hogy a farolás és kipörgetés darálja a kereket, azonban, ha normálisan használjuk akkor is oda kell figyelni a nyomásra, alacsony nyomás esetén a belső és a külső közt surlódás lép fel és a belső gumi kopni kezd és valahol a levegő szokni fog. A surlódást lehet csökkenteni hintőporral, wd40-gyel, de ezek is csak ideig óráig fognak segíteni a belső gumin. A takonnyal való felfújás még egy lehetőség, de belső nélküli gumit is varázsolhatunk a kerékre, lényeg, hogy a szelep körül tömítenünk kell. Persze ezek a megoldások a normál használat mellett számítanak valamit. A keréknyomásra tényleg oda kell figyelni, mert brutálisan tud rosszul kopni a gumi és slickre tudjuk darálni a közepét elég gyorsan.

A rollerhez nagyon sok kiegészítőt lehet kapni, hátsó sárvédő merevítőt amit mindenképpen javaslok. A hátsó sárvédő rezeg, remeg, egy idő után elreped, letörik és viszi magával a féklámpa vezetékét is ami, ha tőből kiszakad akkor csak az alsó véde levételével forrasztással orvosolható. A hátsó gumi felhejezésére javaslok kábelkötelegőket amikkel a gumit össze lehet nyomni és be lehet szorítani az egyik oldalon így a másik oldalon probléma nélkül a perem alá csúszik a gumi. 2-3 felfújást követően a külső a helyére fog kerülni, ebben segít még a hintőpor vagy a WD40. Az első kerék már szívás, csak egy oldalról tudjuk felrakni a gumit, hiszen a tápkábel miatt fixen csak egy oldalról férünk hozzá. Érdemes kisebb szorítókat (igen, asztalos szorítókat) beszerezni és azzal összenyomni a külsőt és benyomni a két perem közé a gumit így a másik oldalt már relatív egyszerű lesz a perem alá nyomni.

A gyári fékbeállításhoz nem érdemes nyúlni szerintem, sokkal jobb nem lesz, ha előbb fog a kerék akkor csak farolni fog, sajnos ez a bowdenes megoldás nem a legjobb, nehezen adagolható a fék. Lehet rá olajos féket venni, de ennek most nem látom igazán értelmét. A tapasztalatok nagyon jók az első 500 km után. Az akkumulátor jól bírja, degradálódásnak még nyoma sincs, bár 2-3 ezer km-t el kellene, hogy menjen gond nélkül. Én is agyalok már, hogy veszek magamnak, bár nekem picinek érződik az m365, nyáron lehet benevezek inkább egy nagyobb darabra, már csak a nagyobb akku kapacitás miatt is, mert alattam 20km-nél többet tényleg nem megy el a roller, a Balaton körül pedig épül/szépül a bringás körút.

IMG_20200227_201852_resized_20211107_095310343

Haszons kiegészítőnek még a másodlagos kijelzőt mondhatnám, a fékkar és a gázkar segítségével lehet a menüben ugrálni, kb mint egy autó fogyasztásmérő – fedélzeti egysége mutatja a megtehető km-t, a napi számlálót, átlagsebességet, mennyi a teljes megtett távolság. Hasznos egy darab, ha statisztikát akarunk vezetni. Lányom is már nagyon érdeklődik a roller iránt, de szerintem ez pár évet még várat magára.

post retro, retro, c64

November 26th, 2019

Filed under: AndrewBoy Jr,IT,Oldies — AndrewBoy @ 11:24 pm

Hát, mit mondjak, meg van fertőzve a srác keményen. Apa mi ez, apa mi az, hogy működik? Számítógép? Játék van rajta? Milyen játék? Ez a tiéd volt? És hasonló kérdések özöne, mikor meglátta a c64-t dobozban a szekrény tetején. Tudtam, hogy el fog jönni ez az idő, de én későbbre datáltam volna, de eljött. Szóval összeraktuk a gépet és belecsaptunk a lecsóba, wor of wizard, aztec challange (mert geci vagyok), mission impossible, spy hunter, karateka. Legjobban a wow fogta meg a srácot és elég ügyesen nyomtuk egy órán keresztül mikor is az egyik joystic egy halk reccsenés során elhalálozott. Mondhatnánk, hogy ha bírta 30 éven keresztül akkor most mi a baj, hát állni sem szeret úgy tűnik, rendes mikrokapcsolós joy beszerzése folyamatban van.

IMG_20191123_094323_resized_20211107_051213728

IMG_20191124_183935_resized_20211107_051214477

Aztán felmerült a játékok után a kérdés és mivel csak egy joy maradt, hogy mégis mi mást lehet még ezzel csinálni. Elkezdtünk óvatosan programozni, és pár nap alatt sikerült egy egyszerű programot megírni. Na nem gondolnám, hogy megértette, hogy pontosan mi történik, de nekm még derengtek a dolgok és hát nagy rutin rókának látva nekiugrottam elkészíteni a matek programunkat. Semmi extra, összeadás, kivonás, szorzás és osztás random számokkal 1-100 közt (eredménnyel) és el kell találni. Majd ha érdekes lesz akkor pythonban is megírom neki, ugyanis az iskolában a scratchről és a pythonról beszél a tanár, hogy majd jön és majd lesz. Ennek én örülök, mert a kreatív alkotás öröme szerintem sokkal jobb néha, mint simán játszadozni valami játékkal. Persze a régi játékokra ez nem igaz! :D

IMG_20191126_173852_resized_20211107_051214644

post lego vonat reloaded

January 14th, 2019

Filed under: AndrewBoy Jr,Oldies — AndrewBoy @ 2:17 am

Épül és szépül a lego városkánk, élettel telnek me az utak és egyre mozgalmasabb a játék. Természetesen a vonat elmaradhatatlan kelléke egy ilyen városnak. Az új vonatok bluetooth távirányítóval mennek, pcről vagy appról lego boost vagy lego train programmal vezérelhetőek, de van külön távirányító is ami 8 db vonatot képes megjegyezni, de irányítani egyszerre csak kettőt tud. Sajnos nincs elektromos sorompó, szemafor, kuplungoló és váltó már a repertoárban, pedig régen ez nagyon show volt. Elektromos váltó egy álom volt, a trafó mellől lehetett irányítani a váltókat és a szemaforral a vonatokat meg lehetett állítani egy megszakítással. A sínek sem egyben voltak mint most, hanem külön volt talpfa és a sín elemek, régen még kékben, aztán a nyolcvanas években már szürkében. Ez még a 12 voltos korszak, de jó is volt. Ennek örömére elkezdtük összerakni a régi vonatjaimat amiből az express 12 voltos volt és a többi az 4,5 voltos elemtartós darab. Annyiszor raktam össze és szedtem szét őket, hogy leírásra nagyon nem volt szükség, szinte mindenre emlékeztem. Ezen kívül a régi “holiday season” speciális holland kiadását is elkezdtük összerakni, bár ott eléggé hiányos a készlet sajnos, azért haladunk, szépen lassan, de haladunk. A vonatokhoz új mágnest és új kerekeket fogok felhasználni, mert a régiek már nagyon kopottak és nyüstöltek, a vékonyabb lego “kockáknak” az állás nem tesz annyra jót sajnos.

IMG_20190108_191900_resized_20211107_050207861

IMG_20190108_191906_resized_20211107_050207551

IMG_20190113_201603_resized_20211107_050305187

post hull a hó és hózik

January 5th, 2019

Filed under: AndrewBoy Jr,Kirándulás — AndrewBoy @ 10:10 pm

Ha jól rmélik az utolsó komoly hó 2014-ben volt. De lehet még előtte. 2010 karácsonyán biztosan esett a hó és talán nem is kevés, ez úgy megvan. Szerintem a gyerekek ennyi havat még nem is láttak. És nagyon jó a hó! Tapad ahogy kell, jó vizes is, így a gördített darabok nagyon nehezek, konkrétan az egymásra emelésben a hátam recsegett, hogy mennyire jól tart a hó az látszik, hogy a hóember nem esik össze és a gyerekek is rá tudtak állni egy-egy ilyen hó görgetegre annélkül, hogy beleestek volna. Végre, ez már tényleg nagyon hiányzott. Persze lapátolni nem szeretem…

IMG_20190105_132130_resized_20211107_041534111

IMG_20190105_155913_resized_20211107_041528385

IMG_20190105_132119_resized_20211107_041533424

IMG_20190105_132129_resized_20211107_041533811

post retro strikes back

December 9th, 2018

Filed under: AndrewBoy Jr,IT — AndrewBoy @ 10:31 pm

Eljött ez az idő is. Előkerült az SNES és nem a saját részemre, hanem a gyerek kunyerálta ki, hogy játszunk vele. 7 éves, talán még korai? De sebaj, első választása a birodalom visszavág volt, live cheatre csak a sima super star warsnál emlékszem, itt nem akart működni, pedig jó lett volna 99 életet berakni:) Azért egy jó kör volt, utána jöttek szépen sorban a klasszikusok mint a donkey kong, super mario és persze a szeme megakadt a mortal kombaton. Még jó, hogy az snes verzióban nincs vér. Úgy érzem egy új korszak nyílik meg az életünkben:)

IMG_20181209_140204_resized_20211107_050040284

Igen, az a kék egy Genius egérpad. 1992-ben az első Genius egeremhez kaptam egy szürkét, de elég gyorsan kopott, így 1994-ben a compfairen vásároltam 3 db kéket. Alapvetően jól vészelték át az elmút 25 évet. Az IKEA-ban lehetett korábban kapni ilyen szivacsos, de ragasztott szövet felsővel patkány padot, de már nincs, abból két db-t sikerült venni és sajnos elég gyorsan tönkrementek. Régen még a felület is fontos volt, hogy ne csússzon a golyó:)

post erzsébet kilátó

October 23rd, 2018

Filed under: AndrewBoy Jr,Kirándulás — AndrewBoy @ 11:08 pm

Saimonsais és Atilllla család, Normafa és Erzsébet kilátó. Az idő jó volt, a játszótér pazar, visszafelé pedig nyafogás, hogy apa vigyél. Egyik a nyakban, másik pedig rajtam. Nagyon kellemes volt mondhatom, de persze a gyerekekért mindent. Mikor megláttam a kocsit az felért a megváltással…

IMG_20181023_103913_resized_20211108_070713643

IMG_20181023_114032_resized_20211108_070712179

IMG_20181023_104850_resized_20211108_070711966

IMG_20181023_114611_resized_20211108_070712688

IMG_20181023_114619_resized_20211108_070713399

IMG_20181023_114620_resized_20211108_070712890

post fónyódi kilátó

August 11th, 2018

Filed under: AndrewBoy Jr,Kirándulás — AndrewBoy @ 11:10 pm

Felmentünk és tetszett nekik. Nem gondoltam volna, hogy nyávogás és nyavalygás nélkül sikerül feljutni. Asszony közölte, hogy ő biztosan lent marad. Azért a testvéri szeretet most kevésbé érződik:D A kilátás nagyon jó, kevésbé párás időben nagyon távolra el lehet látni. Csak azt nem értem, hogy miért felejtem el mindig a távcsövemet elhozni ilyenkor…

IMG_20180811_153407_resized_20211108_064406333

IMG_20180811_153413_resized_20211108_064405748

IMG_20180811_153425_resized_20211108_064236253

IMG_20180811_153329_resized_20211108_064406093

IMG_20180811_153350_resized_20211108_064405399

IMG_20180811_153327_resized_20211108_064406573

post legó kiállítás

May 1st, 2017

Filed under: AndrewBoy Jr,Kirándulás — AndrewBoy @ 11:55 pm

A képeket, majd lehet leválogatom, nagyon sokat csináltam (1000+). A kiállítás egy óra alatt kényelmesen bejárható, nagyon sok a gyári kirakott modell és az extrém építés. Sajnos kevés volt a olyan megvalósítást amit az átlag ember is otthon el tud készíteni. Persze azért egy rendes városhoz a tereprendezés, akár egy kis domb vagy sziklafal is igényel pár száz db. extra kockát. Nem azt mondom, hogy csalódás volt, mert nagyon élveztük, csak nekem hiányzott, hogy valami igazi terepasztal legyen szépen kidolgozva.

2017-05-01 14.30.21

2017-05-01 14.39.39

post jin és jang :)

January 5th, 2015

Filed under: AndrewBoy Jr — AndrewBoy @ 9:29 pm

Nyugodtság mérésében átlagolni kell, akkor nincs probléma:) Szancsi nyugodt teremtés, megfontolt, nem kapkod, átnéz mindent aprólékosan, Andriska viszont úgy látszik rám hasonlít, nem kicsit, nagyon:)

IMAG6549

IMAG6545

post családi vacsora:)

September 22nd, 2014

Filed under: AndrewBoy Jr — AndrewBoy @ 7:52 pm

Nagyon ügyesen tudnak együtt enni, igaz néha veszekedés van, hogy melyikőjük tányérjából egyenek:) A menü: sajtos tészta:)

IMAG6002

post utolsó barkácsolás

September 21st, 2014

Filed under: AndrewBoy Jr,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 7:16 pm

A szép időt kihasználva ma is barkácsolással telt a délután. Mellék projektként a teraszra készült egy kisajtó megelőzve a gyermek szabad távozását a szabadba és mozgásterét csak a teraszra korlátozni. Ma reggel reggeli után a kis fickó úgy döntött, hogy húgával együtt távoznak a természetbe, természetesen előzetes bejelentés nélkül. Andriskával nem is lenne baj, ha menne, de Szancsika még lépcsőzni nem tud, így a komolyabb ajtó felszerelése mellett döntöttem. Faanyag még volt bőven, zsanért és riglit kellett találni, hogy a mű elkészüljön, úgy néz ki, hogy a korábban vételezett ezres nagyságrendű csavarkészlet viszont fogyóban van, gyakorlatilag az utolsó csavarokat hajtottuk be mikor elkészült a mű, pont időben, mert már szakad az eső.

IMAG5988

A tulipános motívum maradt még a szaletli készítéséből és így passzol a korláthoz, a maradék deszkákba én dekopírral nem fogok már bohóckodni, jó ez így, várhatóan 4-5 év múlva úgyis leszerelésre kerül az ajtó, ha addig kibírja az időjárás viszontagságait. Festés a héten, a korlátot is be kell fejezni, mert hónapok óta úgy áll. A héten mindenképpen lazúrt kell vegyek, végre meg van a pontos kód és a márka is, már csak meg kellene rendelni.

A házikó is 95%-ban elkészült, még egy hátsó háromszög egységet és belső farostlemez burkolatot kell feltegyek és lefesteni az egészet, kb a nyolcadát már sikerült lefesteni, de itt is festékhiányba ütköztem, így még várat magára, bár a feljáró fölé az elő tetőt fel kell rakjam még a héten, mert nem jó, hogy folyamatosan ázik. A fentiektől függetlenül a gyerekek már birtokba vették az építményt és szabadon lehet csúszdázni, kalózkapitánykodni, és mindenféle a kertben fellelhető kacatokat felhalmozni kincs eldugás címszóval.

IMAG5998

post építkezés #2

September 14th, 2014

Filed under: AndrewBoy Jr,News — AndrewBoy @ 7:25 pm

Valamikor több, mint három éve építettünk egy szaletlit. Felbuzdulva a tehetségemen és a családi nyomáson, belevetettem magam egy csúszdás házikó megépítésébe. A matek úgy nézett ki, hogy 20-30%-kal drágábban jön ki egy házilag megtervezett, zsindellyel ellátott kb 50%-kal nagyobb alapterületű kis házikó, mint egy készen levágott, legyalult, de otthon összeszerelős verzió. Nagyon sok házikót megnéztünk, a JunglyGym méregdrága cuccai mellett az egyszerűbb házi manufaktúrákban készült brandless gyártmányok is kívánni valót hagytak maguk után. Végül nagyjából ezeknek az ötvözetéből elkészült a terv. A barkácsoláshoz a faanyagot és a zsindelyt a Hoblertől vásároltam, a fém derékszögeket, alumínium profilokat pedig a Grandácsban vásároltam. És miért nem egy helyen, mondjuk az Obiban vettem meg ezeket? Hát a fa anyag az cca 2x annyiba kerül, a többi fém cucc pedig van ami 3x annyiba kerül. Egy derékszög vas 80-180 Ft a Grandácsban, az Obiban ezért 400-700 Ft-t is elkérnek, nyilván, ha vasárnap délután 1 db kell, akkor nem probléma, de 40 db esetén már sokat számít, a csavarokról nem is beszélve, 2000 db csavar nem mindegy, hogy 7 Ft vagy 18 Ft/db-ra jön ki a végén.

A büdzsé és a dizájn összeállítása után az árubeszerzést két nap alatt letudtam, a fát gombokért házhoz szállították, így az érdemi munka elég gyorsan elkezdődhetett. Nagy köszönet Valogya elvtársnak, Saimonsaisnak és persze Faternak aki végig a segítő magyarázataival és 30 éves szerszámaival segítette a munkát. Az első nap látványos dolgok nem történtek, gyalulás és a váz szerkezet összeácsolásáig sikerült eljutni, második napon a zsindelyezés és a párnafák kerültek be a helyükre, harmadik nap pedig már az oldalsó borítás is felkerült a házikóra.

DSC04499

A negyedik napon befejezésre került a terasz, felkerült a csúszda és az elő tető. Hátra van még a belső borítás farostlemezből, giga mennyiségű csiszolás és persze a festés. Festés tekintetében az alap szín barna lenne, mint a kerítés és a szaletli is, de a borítás és a terasz korlát kaphat random rikító sárgát, pirosat és kéket, esetleg zöldet nyomokban. A távcső, kormány és telefon már bekerült a helyére és a csúszda is szuperál. Sajnos a szakadó eső miatt az építkezés most szünetel:( Reméljük a hétvégén lehet már folytatni.

post új metró

August 10th, 2014

Filed under: AndrewBoy Jr,Kirándulás — AndrewBoy @ 9:43 pm

Családdal nyomtunk egy low budget kirándulást a hétvégén, mivel a fiú gyermek nemrég utazott a kisföldalattin és ígéretet kapott egy metró utazásra is. Megnéztük az új metrót, Kelenföldtől a keletiig, majd a keletiben pár vonat és utána uzsgyi vissza. Nagyon jó! Nekem nagyon tetszik, szépek az állomások, mindenhol van lift (babakocsi!) és ami a legjobb, hogy most már működő jegy automaták is üzemelnek. Az állomásokat viszont takarítani kellene, mert a funkció nélkül nem bíró dizájnelemek csak addig nagyon szépek amíg nincs rajtuk 4 cm por, ez picit zavaró, hogy már most ótvar néhol a felső rész, de majd egy giga beázás biztosan letakarítja. A kocsik jók, csendesek, gyorsak, sajnálom, hogy 20 éve nem volt ilyen:( A gyerekeknek tetszett:)

IMAG5794

post már egy éves

August 2nd, 2014

Filed under: AndrewBoy Jr,News,Party — AndrewBoy @ 10:10 pm

Rohan az idő, már egy éve, hogy ezt írtam. Jó, ennyire kocka fasz nem lehetek, szóval igen, Szancsika már egy éves. Tiszteletére hatalmas bulit csaptunk, érezte, hogy az élet nem habos torta:)

~<#>~<#>~<#>|ˇ^˘°B O L D O G   S Z Ü L I N A P O T !°˘^ˇ|<#>~<#>~<#>~

IMAG5768

post first encounter

July 5th, 2014

Filed under: AndrewBoy Jr,Kirándulás — AndrewBoy @ 10:58 pm

Srác és csaj első találkozása a tengerrel. Hideg és sós. De azért tetszett nekik. Fiamat alig lehetett kiszedni belőle. A szélben a hideg víz után fázni kezdett és a 40 fokos homokban kezdett el hemperegni. Teljesen jogos, de utána le akarta magáról mosni és egy végtelen ciklusba kezdhettünk volna bele, így a kézzel való ledörgölést választottam:) Ami biztos, jó a tengerpart, gyerek élvezi. Ami megint biztos, ilyen zsúfolt helyre nem szabad jönni. De a gyerek boldogsága persze mindent megér:)

Az autó jól vizsgázott, pont egy hete ment szét a jobb hátsó gumi, így azt frissen utazott velünk, agyonrarámolva, pályán 150 körüli tempóval és légkondival 7,2. Szerintem ez teljesen korrekt 2 tonnától, hazafelé Szlovéniában az üresebb hegyi szakaszokon azért megnéztem, hogy mi a vége…. asszony türelmének:D

IMAG5177

IMAG5186

Next Page »
ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)