https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post okmányiroda – ab 1:0 /w KO

September 30th, 2009

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 6:09 pm

Tegnap ugye nem tudtam elintézni az okmányirodában mindkét forgalmival a kivonatást, mert egyszerre csak egyszer lehet menni eseménytípusonként a foglalt helyekre. Gondoltam anyád, majd ma reggel visszatérek. Hát volt is nagy I’ll be back. Közölték rögtön, hogy a törzskártya nincs meg az autóhoz, mert leselejtezték, basztam annó átvenni. Ám legyen, majd megcsináltatom.

De az úgy nem lesz jó, hangzott a túl oldalról. Miért? Mert a törzskártya kell a tulajdonosi igazoláshoz. Mondom, de most csak kivonatom a forgalomból, nem adom el. Az úgy nem lesz jó, jött ismét a válasz. De miért? Mert a régi cím van a forgalmiban. Mondom enyém az ingatlan, így engem ez nem zavar, majd beírjuk a kérelembe, hogy ideiglenesen más most a normál címem. Az úgy nem lesz jó, jött ismét a válasz, mert törzskártya nélkül nem lehet átírni az autót és a címemet is úgy írjam le a mostanit, mintha az csak ideiglenes lenne. Erről beszéltem eddig, hogy így csinálom, de azért elmondta újra. Elkértem a csekket és befizettem. Megyek vissza.

Az úgy nem lesz jó, mert a kocsit így nem lehet eladni törzskártya nélkül és a címet is át kell írni, ő ezt most el is indítaná potom 12 ezer Ft illeték kiséretében. Mondom ezt most nem akarom, csak kivonni, majd, ha ott járunk, akkor játszunk ezzel. De az úgy nem lesz jó. Bazdmeg, megakadt a kurva lemez?! Ki lehet így vonni a forgalomból vagy sem? Ki lehet. Akkor csak azt kérem. Ha még egyszer kimondja, hogy az úgy nem lesz jó, akkor átrántom a pulton és lebüntetem a kurva anyját ott a helyszínen, hogy szakadna össze a másnapos tüdeje. Remélem egy jó darabig nem kell okmányirodába sétálnom.

post rip ötvös csöpi

September 30th, 2009

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 6:00 pm

Ma szembesültem úgy igazán a ténnyel, hogy Bújtor István alias Ötvös Csöpi távozott tőlünk. Tavasszal még úgy volt, hogy talán lesz egy új fejezet Ötvös és Kardos életében. Sajnos erre nem fog sor kerülni. Hatalmas veszteség ez mindenkinek aki szerette a színészi játékát és filmjeit. Örökzöld komédiái örökre megmaradnak.

post madzsarka

September 29th, 2009

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 12:03 pm

Vége a motoros szezonnak, végülis hideg van már. Kicsit fáj, meg lehet hülyeség, de kivonom a mocit a forgalomból és akkor egy időben a fókát is meghosszabbítom. 1800 Ft / db, de nincs ilyenkor kötelező biztosítás és súly adó. Tehát lehet spórolni nem kevés tízezreket. Télen úgy sincs öröm autózás és motorozás, tehát teljesen feleslegesen ketyeg rá a felelősségbiztosítás és a súly adó.

Ma reggel felhívtam a 13. kerületi központi okmányirodát, hogy lehet -e helyet foglalni. Reggel 9re van hely, mondom zsír, viszek két forgalmit. Kettőt nem lehet egy nap! Csak úgy, hogy az egyik időpontos, a másik sorbanállós. Odamentem. Csak az egyiket vették el tőlem, mert a másikat csak úgy tudom intézni, ha meghatalmazással küldök be valakit, vagy másnap jövök vissza személyesen, vagy tényleg lehet menni sorban állni. Eddig tökre örültem, hogy ennyire profi az okmányiroda itt. De most tényleg? Mi a faszért kell szivatni az embert, hogy egy nap csak egy ügyben járhat el időpontfoglalással?! És persze mondanom sem kell, hogy üres volt a várolista előttem, tehát nyugodtan meg tudták volna csinálni. Faszkorbácsot az ilyeneknek. A sorbanállós részt meg sem próbáltam, mert ott már vagy 20 ember volt, inkább holnap reggel 8kor oldom meg a fókát.

A mi helyi önkormányzatunkat azért felhívom, hogy kivontam a forgalomból és számoljanak vele így. A biztosítónak elég volt e-mailben elküldeni, majd tavasszal újra kötöm ahol szeretném.

post critical mass

September 23rd, 2009

Filed under: Auto-motor,Kirándulás,Napi fájdalom,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 7:43 am

Öröm hírt hallani az ilyen megmozdulásokon. Régen voltam már én is egy ilyen megmozduláson egy kölcsön bringával (tks Saimonsais), szóval jó volt, lezárt úton bringázni soksok emberrel. Régen én is sokat bringáztam mindenfelé, de ennek már több, mint 15 éve. Már bringám sincs. Hervisben nézegettem bringákat, de az állítólag normálisabbja 150 ezernél kezdődött. Annó egy kemping 3 ezer Ft volt, a bmx 6 ezer. Pedig most ezek is majd száz ezer forintba kerülnének ma, de még sem vesz rá a lélek és a pénztárcám, hogy ennyit kiadjak egy bringáért. A tescos 20 ezer Ft-s bringák meg állítólag nagyon gázok. Azokra alapból kell még egy huszast költeni, hogy használhatóak legyenek pár évig.

Nekem a bringásokkal nincs gondom, ha kocsival, vagy motorral vagyok, nem érdekelnek. Egy hatalmas gond viszont van velük. A piros lámpán áthajtanak. Ha teljes mértékben el akarják magukat fogadtatni, mint közlekedés résztvevő, akkor a piros lámpán nem kéne áthajtani és ezzel feltartani az autóst/motorost. Ma reggel is, drégelyvár útról a bringás a teli pirosban kanyarodot a szerencs utca felé (hős utca az még azt hiszem), álló busz mögül tört ki vagy 35-tel és boldogan kanyarodott. Persze nekünk már zöld volt, ha vagányan indulok el, akkor biztos, hogy csattanunk amit én sem köszöntem volna meg a motoron. Kocsival persze nincs veszély, hogy valami történne velem, csak akkor neki tényleg nincs esélye.

Szeretek én is a sorok közt motorozni, előzgetni az autókat, lámpához előre menni. De a piros lámpa az szent és sérthetetlen, szándékosan piros lámpán nem megyek át. Baleset veszélyes. Illetve jogis veszélyes. Tegnap a criticalon megbüntették őket 20 ezer forintra akik (felszólítás ellenére!!!) áthajtottak a piroson. Én megnéztem volna, hogy van -e jogsija és, ha van, helyszínen bevonom és 150 ezer Ft-t bírság. Olcsón megúszták. Pofátlanság teteje, hogy rendőri felszólításra sem voltak képesek megvárni azt a fél percet a zöldig. Persze, a bringások nagyon gyorsan tudnak haladni, ez igaz, de be kéne tartani azt a nyomorult kreszt. Egyetértek a bringasávok felfestésével, további utak építésével. Hétvégén egy két utat lezárni csak bringázásra átadni.

post Cancion del Mariachi por Los Lobos

September 22nd, 2009

Filed under: Sunk (in) thoughts,Zene — AndrewBoy @ 12:26 pm

Nehéz motorozás közben zenét hallgatni, így általában magamban énekelgetek. Ma reggel az alábbi remekmű sorait énelkelgettem magamban.

Soy un hombre muy honrado,
Que me gusta lo mejor
A mujeres no me faltan,
Ni al dinero, ni el amor

En mi caballo
Por la sierra yo me voy
Las estrellas y la luna
Ellas me dicen donde voy

Ay, ay, ay, ay
Ay, ay mi amor
Ay mi morena,
De mi corazon

Me gusta tocar guitarra
Me gusta cantar el sol
Mariachi me acompana
Quando canto my cancion

Me gustan tomar mis copas
Aguardiente es lo mejor
Tanbien la tequilla blanca
Con su sal le da sabor

Ay, ay, ay, ay
Ay, ay mi amor
Ay mi morena,
De mi corazon

Me gusta tocar guitarra
Me gusta cantar el sol
Mariachi me acompana
Quando canto my cancion

Me gustan tomar mis copas
Aguardiente es lo mejor
Tanbien la tequilla blanca
Con su sal le da sabor

Ay, ay, ay, ay
Ay, ay mi amor
Ay mi morena,
De mi corazon

Ay, ay, ay, ay
Ay, ay mi amor
Ay mi morena,
De mi corazon

post 9. kerület

September 22nd, 2009

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 12:21 pm

District 9. Egy scifi műalkotás. Talán azért műalkotás, mert már úgy hiányzott egy ilyen scifi mint egy falat kenyér, vagy tényleg ennyire jó volt a film. Nézőpont kérdése, de szerintem nagyon ütősre sikerült. Nem az agyatlan hentelésről és a világ túléléséről szól a film. Nincsenek benne olyan hétköznapi hősök akik egyik pillanatról a másikra hadseregeket megszégyenítő stratégiával rukkolnak elő. Nincs lehetetlen megoldás. Valahogy úgy pont jó volt. Aki nem szereti a kézikamerás feelinget és a riport szerű felvételeket annak a film nem fog bejönni. A rendező a helyi világba akart minket rakni, mintha részesei lennénk a mindennapi eseményeknek.

A történet alapja, hogy 20 évvel ezelőtt egy idegen űrhajó délafrikában kényszer légköri lebegésre szorult. Több hónap után az emberiség felnyitotta a hajót és evakuálták az idegeneket. Az idegeneket egy külön lezárt kerületben helyezték el, ott létrehozták saját életközösségüket. Másfél millió idegen egy kerületben házakban, utcákkal. Élik saját életüket és próbálnak az emberekkel kereskedni, élelmet szerezni, túlélni. A közvélemény viszont nem bírja az idegeneket, mert veszélyesnek és antiszociálisnak tartja őket. Így a várostól kb 200kmre egy új telepet hoznak nekik létre sátrakkal ahová át akarják öket költöztetni. Mivel az idegeneknek jogaik vannak, ezért a kitelepítés előtt 1 nappal értesítik őket és aláiratják velük a beleegyezést/tudomásulvételt. Az események itt kezdődnek, főszereplőnk, egy szerencsétlen hivatalnok, kikerül a terepre, hogy az idegeneket egyesével értesítse.

A film folyamán az idegenek életvitelével és civilizációjuk hanyatlásával ismerkedünk meg. A kereskedési alapokat, az élelem beszerzést, a védekezést és a kollektív tudat sok helyen zavaros a filmben, nem igazán áll össze a kép. Aki ilyen technológiával rendelkezik, relatív erősebb mint az ember és legalább olyan okos, ha nem okosabb és kiváló fegyverzettel is rendelkezik, miért nem talált normális tárgyalási alapot a letelepedésre és a hajójuk megjavítására. Miért nem kezdődtek el a kölcsönös párbeszédek és 20 év után miért tudunk az idegenkről még olyan keveset, mikor azok itt a szomszédos 9. kerületben élnek. Az űrhajó pedig üresen fent lebeg, lyukat már vágtak rá, miért nem derítették fel? Szóval a 20 év sántít. Mert, ha azt mondom, hogy fél éve áll ott az űrhajó, akkor elfogadom, még nem tudnak kommunikálni egymással, menekült táborban élnek az idegenek, de 20 év alatt szerintem a szociális kapcsolatok felépülhettek volna és egy normális kommunikáció is a két faj közt.

Ettől a furcsaságtól eltekintve a film jó, néhol nagyon pörgős, néhol csak olyan national geographic feeling, hogy milyen lehet a Bronx közepén egy szál atlétában baseball ütővel túlélni a bandákat. Ha bár akció, a film közepétől kezdődnek igazán az akciós események, sokáig leül a film, utána rendes felpörgés van és a CGI minden lehetőségét elénk dobva látjuk darabolódni az embereket és az idegeneket. A CGI tényleg lenyűgöző, van olyan amire biztos mondanánk, hogy nem CGI és bazd tényleg az, nagyon szép és nagyon igényesre sikerült, elismerésem az alkotóknak. A film vége szerintem egy második részt tartogat magában, aztán lehet csak egy low budget folytatást fogunk kapni. A doomhoz képest giga élmény a film. A film lehetett volna 8. kerület, így egy igazi “8. kerületi mese” kerekedne.

post vicces

September 22nd, 2009

Filed under: IT,Napi fájdalom,Vicces — AndrewBoy @ 12:10 pm

Pálinka mértékegységek:

0,1 l – Demo
0,25 l – Trial version
0,5 l – Personal edition
0,7 l – Professional edition
1,0 l – Network edition
1,75 l – Enterprise edition
3 l – Small business edition
5 l – Corporate edition

Házi pálinka – Home edition
Sörhöz feles – Service pack
Reggeli feles – Recovery tool
Sör – Patch
Coca-cola, Fanta, 7-up… – Trojan viruses

A pálinka hatásai:

Összevissza dumálás – cat /dev/random
Hányás – Buffer overflow.
Törpe nagy ollóval – Out of memory.
Kóma – Segmentation fault.
Másnapi elemzés – Backtrace.

Hatások az emberi kapcsolatokra:

Csajod, ha piásan esel neki – Access denied.
Azt se tudod, hogy ki vagy – Dependency check failed.
Ájulás – Connection lost.
Haver nem reagál – No answer.
A ropira akarsz rágyújtani – Type mismatch.
Végtelen mondókába kezdesz – Infinite loop.
A sarokban álló fikuszra vizelsz – Protocol error.
Kidobnak a kocsmából – Connection reset by peer.
Nem találsz el a villamosig – Network transport failure.
Rossz helyre mész haza – Bad gateway.
És nem tudod kellően megmagyarázni – Wrong number of arguments given.
Elfelejtik kihozni az italodat – Request timeout.

Nem tudod, merre kell hazamenni – No route to host.

Haver aki nem iszik – Syslogger
Haverral megfelezett sör – Peer-to-peer protocol
Számla – Tracklog
Árlista – Lookup table
Gyomor – Stack
WCre menni – Buffer ürítés
Mégegy kör – Reload
Fog közé ragadt kaja – Lost packet
Szunya hazafelé – Suspend mode
Szunya a padon a reggeli buszig – Hibernálás
Energiaital – Overclocking

A pincér, aki elviszi az üres poharakat/üvegeket – Garbage collector.

post az erdő mélyén

September 17th, 2009

Filed under: IT,Kirándulás — AndrewBoy @ 9:45 pm

Sok kiránduláson vettem már részt. Ha volt és térkép általában mindig sikerült benézni az irányt. Volt, hogy a hegy teljesen másik oldalán voltunk, de láttunk már 2km után susnyában végződő utat is. A térkép persze 1960as évekből való, szóval vakartuk is a fejünket és derültünk is magunkon. Persze az ilyen kirándulásban ez adja meg az igazi izgalmat, de, ha pl már megy le a nap és nem akarod elkúrni és a népet átvezetni a legközelebbi hegyen 350 méteres szintkülönbséggel, akkor érdemes valamiféle modern segédeszközt használni.

Ugye adott a PDA telefon, igen, ezzel büszkélkedem. Nem kell más csak egy Garmin XT keretprogram és már kész is vagyunk a teljes navigálásra az erdőben. Az alapprogramban ugyan kevésbé részletes térkép van a világról, de persze az erdők mélyéről nincs semmi. Itt lép be a képbe a turistautak.hu weboldal ami napi frissítésnek örvend és mindennap a legfrissebb térképet tudjuk letölteni. A térképen teljes magyarország megtalálható, utcaszinten. Az összes létező turistaút és persze az elmaradhatatlan szintemelkedést mutató gyűrűk. Ennek a segítségével az erdő mélyén, ahol azért valjuk be, mindig van valamennyire gps vétel, nehéz eltévedni. 200 méteres felbontásban nagyon jól nyomon lehet követni, hogy merre járunk és 1-2 méteres tévedése miatt az útelágazásokat sem lehet elkúrni.

Tegyük fel, hogy van már garmin xt a készülékünkön, telepítsük a letöltött garminra való mapsource installt. Ezután a mapsource programban jelöljük ki, hogy melyik térképről (tursitaút, szintvonal, felület, vagy ezek kombinációja) mekkora területet akarunk feltölteni. PDA-t usb keresztül ráhergeljük a gépre, sima adatcsereként, tehát külső meghajtóként lássa a gép. Ezután exportálás és utána már működni is fog a történet. Mivel full ingyenes a cucc, ezért aktiválásra nincs szükségünk. Ez a térkép ugyanúgy kombinálható a mapsourceon keresztül bármivel amivel csak szeretnénk, lényeg viszont, hogy teljesen ingyenes és napi frissítéssel bír.

mapsource

Tracking alapján mi is küldhetünk be javításokat, módosításokat, vagy új utakat. Egyszóval nagyszerű az egész. És természetesen a multitaskingnak (iPhone :P) köszönhetően filmet nézhetünk menet közben, vagy zenét is hallgathatunk.

post felejtős hétége

September 14th, 2009

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 7:31 pm

Megint csak telnek múlnak a napok és a napi rutinon kívül szinte semmi érdekes nem történik az emberrel. Mindig kiváncsian várom a hétvégét, hogy mit tudunk kihozni a helyzetből. Péntek este megnéztük a metrós filmet, na már a címe sem ugrik be, annyira felejtős volt. Szombaton nem tudom mi történt, este volt póker, vasárnap f1 nézés és könyvelői autó szerelés aztán már csöngött is az óra hétfőn reggel. És már a hétfő is eltelt. Hát egen. Max a smallville első évad újranézést lehet még említeni, mint a hétvége fénypontja. Hát kb ennyi. Szar idő is van, motorozni sincs az embernek kedve.

post csak a sört nem csapolja le

September 7th, 2009

Filed under: IT,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 2:41 pm

Szombat reggel pánik hangulatban keltem fel. Már megszoktam, hogy a P990i-m 3-4 naponta egyszer lefagy hívás fogadáskor vagy indításkor. Aksi ki-be és utána minden megy a maga rendjén. A kijelző is elkezdett erőteljesen vibrálni / foltokban látszani néha, ekkor a világításon emeltem egy kicsit. Alapból én mindig nulla háttérfénnyel használtam, így 3 éve még 3-4 napot is tudott a telefon, ma 1 nap, ha nem telefonálok, ha megy a telefon akkor tölteni kell napközben. Szombat reggel már a világítást 25%-ra kellett húzni, hogy ne vibráljon / foltosodjon a kép. Továbbá néha random módon újra indította magát mikor felraktam tölteni. Gondoltam itt az idő, kéne egy másik, de előbb nézelődjünk p990i után, hiszen mennyire egyszerű lenne a dolog.

Fórumokat felfedezve a telefont már 3 éve nem gyártják. Támogatás azt már tudtam, 3 éve nincs hozzá, pont akkor jött ki az utolsó firmware mikor megvettem az enyémet. Első dolgom az is volt, hogy használtan keresek egy ugyanilyen gépet. Kerestem, kerestem, de mindegyik 3 éves volt. Hiába volt szalonképes a fényképen, a tulaj is bevallotta, hogy igen, ez is fagy néha hívás érkezéskor / indításkor és a kijelzője is vibrál. Amelyik jó lett volna az adott volna hozzá minden szart amire nincs szükségem és 50 fölött áltunk volna meg. Normálisan ez a teló 100 USD használtan. De már csak 3 éves darabok vannak belőle. És, ha nem is biztos, de valószínű, hogy fél éven belül ugyanezekkel a hibákkal fogok találkozni.

Fáj és nagyon fáj, de éreztem, ki kell már szegényt kapcsolnom, örökre. Elkezdtem nézelődni, hogy mit vegyek. S60 már azért kiesett, mert nem szeretem, az uiq3 még okés volt, de az s60 az katasztrofális, a wm6hoz irgalmatlan mennyiségű program elérhető, nagyon jó a támogatottsága. Gondolkoztam iPhonon is, de a multitouchon – ami zoomolásnál zsírkirály – kívül mást nem tudott felmutatni, navi program, file transfer bluetoothon keresztül, egyszerű program telepítés apple store nélkül és persze az ár. Na ezek a kérdések után erről letettem. Maradt a HTC. De nem az android, mert annyira még nem kiforrott és nekem azonnal kellenek a programok, nem érek rá fejleszteni mostanában. És amúgyis, ha egyszer olyat akarok, majd felrakom, a wms telókon a linux el szokott indulni, minden HTCre lehet debiant húzni és ez normális is.

Jójó, de melyik HTC? Kihajtogatható klavi nem kell, mert tudom, hiába über cucc fél év után lötyögni fog. Nekem pedig legalább 3 évre kell a telefon. Olyan kell amivel mindent tudok amit szeretek. Navi programok, ssh, filmnézés, wifi, bluetooth, rendes file kezelés, im cuccok, rendes szinkronizálás irodai géppel és persze az elmaradhatatlan szép nagy kijelző és tényleg annyi program amit nem szégyelünk. Elkezdtem HTC teszteket olvasni és a HD nagyon megfogott. És hát körbenéztem, megnéztem, elmentem, átvettem, ennyi. Első este már megfelelő mennyiségű naviprogramot próbáltam ki. Tomtom7, IGO8, Garmin Mobile XT és a gyári Google Maps.

htc_touch_hd

Melyik a legjobb? Ez általában egy szubjektív kérdés és a forumokon töménytelen mennyiségű flamelést vált ki. Ez kb olyan mint annó ati vagy nvidia, intel vagy amd. Én ugye tomtom felhasználó voltam az elmúlt három évben, de próbálgattam a garmint inkább kevesebb mint több sikerrel. Annó akkor arra fogtam, hogy lassú a telefonom és azért szenvedős a garmin. De mi a helyzet most? A gyári google mapsot azért hagyjuk, mert permanens net kapcsolat kell hozzá, a cacheben lévő térképet pedig baszik normálisan használni, vagyis nem használja, pedig a leírás azt mondta, hogy minden megmarad cacheben még ki nem töröljük. Végig néztem nagy és kisfelbontásban budapestet, majd kipróbáltam, hát szürkeségen és erroron kívül más nem volt, ha nincs netkapcsolat.

Számomra a fontos funkciók: előre tervezés adott helytől adott helyig. IGO tudja, TomTom tudja, Garmin nem tudja, mivel beépített GPS van ezért errorozik és nem tudunk kezdési helyet megadni, ha nem lenne belső GPS akkor is csak koordináták alapján tudjuk megadni. Kezelhetőség, IGO jó, kellemesen lehet beütni a címeket, nincs gond, TomTom is szuper, teljesen normális, lehet irányítószám alapján is címet beütni, ekkor a várossal és a kerülettel már nem kell játszani. Garmin: hát én nem tudom, rontásnál visszadob az elejére, nagyon lassan jelennek meg az utcák miközben pötyögjük be a betűket, néha még a betű sem jelenik meg, mivel érintőképernyő ezért jó volna azonnal látni, mint pozitív visszacsatolás.

Magasság, irány és egyéb dolgokat mindegyik program tudja. A tomtomnál viszont korlátlanul mindent ki tudunk pakoltatni a navigálás közben. IGOnál és Garminnál fix/limitálás van. Bekapcsolás után a TomTom találja meg leggyorsabban a műholdakat, IGO kicsit lassabb, Garmin szokás szerint a leglassabb. Peidg itt elméletileg nem szabadna, hogy különbség legyen. IGO és TomTom szépen mutatja, hogy merre vannak a műholdak, Garminnál csak a Holdat és a Napot látni, mást nem. Navigálásnál a sebesség, Garmin a leglassabb és a TomTom a leggyorsabb. IGO valahol félúton, mindig késve navigál, mond, újratervez, TomTom viszont mintha előre is gondolkodna valamennyit. Az Igo és a Garmin tud loggolni, TomTom nem, kb ennyi hibája van a TomTomnak, de ez igazából feledhető, mert tényleg gyorsan indul, gyorsan számol, egyszerű és nagyszerű. Szép az IGO, de maradok a TomTomnál. A Garmin egyetlen pozitívuma, hogy van gyalogos térkép hozzá, kirándulós, túrista út gyűjtemény. Mivel egybe van építve a GPS a telóval, ezért ez hasznos, és hiába lassú, gyalog az ember kényelmesen tudja követni.

Maga a GPS pontos, kb 2-3 méteres tévedése van szerintem, google mapson a kertben való sétálásnál (igen, van wifi) tökéletesen nyomon tudtam követni, hogy merre sétálok. Viszont, autóban, ha nincs az összes műhold fullon, tud meglepetéseket okozni. Bár lehet ez már csak a programok hibája. Teszteléskor nem tervezett úton mentem, csak úgy mentem és néztem merre vagyok.

Egyéb programok terén pedig határ a csillagos ég. Nagyon sok custom firmware elérhető hozzá, de simán frontnak is több ezer programból lehet választani. A lehetőségek tényleg határtalanok. Szóval egyelőre nagyon pozitív a telefon. Egyetlen egy dolog nem bejövős, hogy hálózati megosztásokat nem tudok vele nézni. De ezen próbálok még javítani, biztos van erre megfelelő program. Az opera bőven elég böngészésre, kényelmesen lehet zoomolni, de az index főoldala alapból is olvasható, igaz kicsit fárasztja a szemet, érdemes zoomolni. Köszönhető a jó láthatóság a jelenleg kapható legnagyobb kijelzőnek. Felbontása és színhűsége nekem bőven elég, nyilván nem fogok képeket editálni rajta. Pedig van hackelt photoshop ppcre és wmre. A filmek lejátszása terén sincs gond. A divx gond nélkül megy, egyedül a “2cds” ac3 hanggal rendelkező filmekkel van néha probléma. A sorozatrészekkel ahol sima mp3 a hang bőven elboldogul. Vannak különböző programok amik filmek felbontását a telefonra optimalizálják, így kevesebb helyet foglalnak és kevésbé terhelik a procit.

Tartozéknak kapunk egy töltőt amibe USB kábelt lehet dugni, a telefon szabvány USB mini – B-vel tölthető bármiről aminek USB kimenete van, van még pót stylus, 8GB SDHC kártya, igen, a belső memória az csak az oprendszerre és egykét dologra van, másra nem elég, de amennyibe kerülnek ma az SD kártyák ez nem probléma, de én sem értem a HTC-t. Egy szép kis plüss béléses szütyő jár még a telóhoz amiben lehet hordozgatni. Leírás, telepítő CD (activsync és trial outlook). Van egy gombnyomós headset, ezzel fel és le rakhatjuk a hívásokat. Minősége alap zenehallgatáshoz, rádiózáshoz megfelelő. Nagyobb és jobb fülessel persze jobban szól, szabvány 3,5mm-s jack jó hozzá.

Nem enyhén király a telefon, hanem zsírkirály:)

PS: ugyanitt eladó p990i SE telefon, 3 és fél évesen, megkímélt jó állapotban:D

post pénteki party

September 6th, 2009

Filed under: Napi fájdalom,Party,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 2:53 pm

Asszony szülinapja pénteken volt. Estére kis bulit szerveztünk, hugica, Rita, Gergő, Saimonsais és Atilllla. Semmi extra, kis sütés főzés, thx Gergő, és beszélgetés. Azért érdekes, hogy péntek este alig volt ökörködés, vagdalkozás. A társaság este 11kor már félig fetrengős alvásban nyomta, hiába, dolgozó emberek vagyunk:) Azért pár éve még lazán pörögtünk volna hajnalig. Evvan.

post southern us english

September 3rd, 2009

Filed under: Mozi,Napi fájdalom,Sunk (in) thoughts,USA — AndrewBoy @ 7:05 pm

Ugye van az angol nyelv. Oskolában elméletileg a brit angolt tanítják, azt amivel lehet az anyakirálynővel beszélni. A brit angolhoz hasonlót próbálnak beszélni ausztráliában és új zélandon. Pakisztán/india még próbálkozik, de jobban hasonlít a brit angolra mint egyéb másra. És akkor van az amerikai angol. Itt van a klasszikus keleti parti New Yorker és a nyugati parti “ingléze”. A keleti parti az minden dallam és beszéd nélkül mondja, nagyjából ez jellemző mindenhol középen és nyugaton is. A californiai spanyolos angol viszont már picit dallamos és egyes helyeken a kiejtés is elferdül az angoltól és inkább spanyolos jelleget vet.

A klasszik viszont a dél. Az igazi dél. Floridától texasig. Nagyon szépen hallható a general’s daughterben travolta bunkónak tűnő déli tájszólása a katonai bázison ahol mindneki normális angolt beszél (keleti parti). Persze mikor kiderül, hogy ő valójában kicsoda, onnantól kezdve vált és keleti kiejtésben szépen érthetően beszél. A trueblood sorozatban mindenki déli akcentusban nyomja, szépen dallamosan, viszont a szövegezés NEM jellemző a déliekre. A káromkodásokkal megtűzdelt mondanok bárhol megtalálhatóak az angol nyelvben.

A dallamos és elnyújtott szövegezéshez mindenképpen hozzátartozik az első osztályú helyi nyelvtan és szóhasználat. Nyelvtanilag helytelen, de ők így beszélnek: she pretty, she more pretty than you. Igen, az is hiányzik, de ez normális, ugyan ez igaz, ha egyesszám második személyben beszélnek, ott is elhagyják sokszor. Az “a” előljáró. Mindenhova kirakják, ahol nem kéne oda is. The wind was “a”-howlin’. Így van, nem kell oda az a, de ők kirakják okosan. Természetesen az ing végződés in’re cserélődik le, másra nem.

Tagadásban az ain’t viszi a prímet, elméletileg ez valamikor az I am not-t akarta jelenteni. I h’aint seen for ages. És a többi hasonló beigazgatások. A gonna, wanna, otta kifejezések természetsen léteznek minden nélkül. Y’ll mint you all, és persze a legszebb dolog a világon i knowed him for ages. Igen kb mintha nem is tudnák, hogy bizonyos igéknek mi a múlt idejük és használják a többi igének megfelelően. Erre még jön a több segédige használata, i might could go up. I fixin’ to eat, mint kajálok (kajálni fogok nemsokára) és them’s high mellett már szinte eltörpül a yonder, buggy, de csont nélkül használják a she don’t want to come csodálatos kifejezésrendszert is.

Azért a kiejtésük és a beszédük nagyon dallamos. A jó az, hogy sok szót nem ismernek, tehát nagyon jól el lehet társalogni a déliekkel. Egy brit biztosan fogná a fejét, hogy mennyire tahók, dehát ez van. Ezt kell szeretni. És ha az usában így beszélsz, ez teljesen normális.

post új opera, 10.0

September 2nd, 2009

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 5:55 pm

Felraktam. Végre van benne rendesen helyesírás ellenőrző. Igaz egyelőre még csak angol nyelven, mert még nem találtam meg hol állítom át. De talán úgy néz ki, hogy egyelőre magyar nyelv még nincs. Azt hiszem a rókában talán akad. Nem vagyok benne biztos. Nem vagyok bajnok helyesírásban, szóval néha tényleg jól jönne. Viszont az angol az patentul müxik. Azonkívül, hogy csillivilli érezhetően jobban pörögnek a weboldalak és talán optimalizálva is van a megjelenítés és nem fog fagyni. Kásztomájzingban gondolom nem változott semmi, minden ugyanúgy hákolható. Én egy normális bt klienst hiányolok belőle, mikor a hetesbe belekerült nagyon örültem, aztán rájöttem, hogy kb szart sem ér. Ugyanúgy müxik mint egy egyszerű letöltést, mást nagyon beállítani nem lehetett. És persze most sem, sajnos. A házi scriptek ugyanúgy futnak/müxenek, ezzel semmi nem változott. Szóval előre, Opera 10.

post a hét autós képe!

September 1st, 2009

Filed under: Auto-motor,Vicces — AndrewBoy @ 9:36 pm

Tudom, már régi, de aki nem ismerné:

4x4

post rednex

September 1st, 2009

Filed under: Oldies,Vicces,Zene — AndrewBoy @ 8:36 pm

Még a héten valamikor a kollégákkal két szopóálarc és láncos sagen sie mir konicsuá közt felmerült a régi eccerű sláger a rednextől, whish you were here, kicsit nosztalgiázzunk:

Wish you were here
me oh my countryman
wish you where here

Wish you were here
don’t you know the stove is
getting colder
and i miss you like hell
and i’m feeling blue

I’ve got feelings for you babe
do you still feel the same
from the first time i laid my
eyes on you
i felt joy of living
i saw heaven in your eyes in
your eyes

I miss your laugh i miss
your smile
i miss everything about you
every second’s like a minute
every minute’s like a day
when you’re far away

Wish you were here
the stove is getting colder baby
wish you were here
a battlefield of love and fear

No és persze a másik “klasszik” a koton áj dzsó:

És az international slussz poén:
Te: – Zagt mir konicsuá!
Csaj: – putitinpötimájmáut!
Te: – Kamu ja szkazal???
Csaj: – Suman, ore ga warukatta!
Te: – Zenbu omae ga warukatta deshou! (Majd láncos kesztyűvel megneveled)
Beteg bazdmeg, nagyon beteg…

post pótolva

September 1st, 2009

Filed under: Mozi,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:07 pm

Volt tíz film a következő két hétre, lássuk mit láttunk:

Fighting: Meg lehetett nézni, semmi extra, a csóró tehetséges utcai harcos felpörgése és bosszúja. Egynek jó volt. Többet igazából nem lehet mondani, nem az a film volt, ahol a színészek vagy a rendezés akkorát szólt volna. Klasszik B film.

Land of the Lost: Hát most mit mondjak? 15 perc után shiftdel.

I Love You Man: Aranyos vígjáték, egyszer nézhető, pár alap humorral és néhány szokásos klissével, kikapcsolódni és nem gondolni semmire tökéletes. Egy férfiról szól akinek nincsenek barátai és minden időt barátnőjével tölt + a munkahelyén is nők vannak. Aztán rájön, hogy tényleg nincsenek barátai, ezért elkezd körülnézni, aztán sikerül is túl mély barátságot kötnie, aholis már vélemény nyílvánításon velül bele is szólnak az életébe, ez egy kicsit felbosszantja, aztán persze lesz nagy öröm és boldogság a film végén. Ez is inkább klasszik B film.

stofpl

State of Play: Végre egy normális film. Újságíró barátunk Russel Crow mint Mel Gibson az összeesküvés elméletből, nyomoz minden után és rakja össze a kép apró részleteit. Váratlan fordulatok és érzelmek kitörése a filmben végig. A kongresszusi képviselőt alakító Ben Affleck női segédje meghal. Az, hogy meg hal az egy dolog, de más bűnügy is szerepet játszik és a szálak összefonódnak véletlenül. Aztán kiderül ez és az, mindenki látszik aminek látszik, de kérdés ki volt valójában kettős ügynök? Ki volt az igazi beépített ember? Ki az akit a háttérben lévő óriás irányít? Izgalmas egész estés krimi. Rég láttunk ilyen jót. Ez most soksok pontot kapna tőlem.

Brüno: Nem tudom, de én nem tudtam nevetni az első 15 perc után, úgyhogy inkább abbahagytam, adok majd neki még egy esélyt. De ez volt valahogy nem ment.

post re: revenge of the matáv

September 1st, 2009

Filed under: IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 7:48 pm

Szóval ugye itt már említette és szerintem máshol is, hogy a családi hálózaton szopás van. Nem volt mit tenni, sógorékhoz beraktunk egy routert, hogy a dhcpt az ő netjük felől blokkolja + fordítást csináljon a subnetről a saját netjük felé. Az ő dnse és gatewaye 254, nekem pedig 1. De a dhcp ugye az 1-n van és a laptopokat nem kéne szivatni a wifinél a fix ip beállításokkal. Kerül amibe kerül, bizony dhcpd-t kell basztatni.

Lehet is, elsőre sikerült, józan paraszti észen kívül nem kellett hozzá semmi. Szóval a kód nagyon egyszerű. Alap esetben hogy minden kép kapjon IP címet ami a hálóra lép az alábbi művelettel érhető el:

subnet 192.168.0.0 netmask 255.255.255.0 {
range 192.168.0.2 192.168.0.49;
default-lease-time 6000000;
max-lease-time 72000000;
option subnet-mask 255.255.255.0;
option broadcast-address 192.168.0.255;
option routers 192.168.0.1;
option domain-name-servers 192.168.0.1;
option domain-name “andrewboy.com”;
}

Ezzel semmi extrát nem csináltunk, minden gép kap IP-t. Macre való osztás:

host zsoltlaptop {
hardware ethernet 00:1F:3A:xx:xx:xx;
fixed-address 192.168.0.71;
option routers 192.168.0.254;
option domain-name-servers 192.168.0.254;
option domain-name “”;
}

Ezzel elérjük, hogy fixen a 71-s IP-t ossze le sógor laptopjának. És a 254 gatewayt és dnst használja. Öszvér megoldás, mert, ha új gépet hoznak a családba akkor játszani kell vele. De nem tervezik hetente lecserélni a gépeket. Tehát a cél még mindig az, hogy az ő hálózatukra ne menjen át a dhcp, sajnos routernél a belső hálózati kapukat nem lehet egyesével configolni (10 ropis linksys), a switch rész az egy kimenetnek számít, a nat és a felső rész pedig a wan, csak a kettő közt lehet a routolást megoldani. Subnetbe pedig nem akarom megcsinálni, mert odavissza akarom, hogy menjen a hálózat. Egyelőre ez így faján megy, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő. Remélem üveget:)

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)