https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post térhatás

December 29th, 2011

Filed under: IT,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 11:26 am

Régebben nagy szó volt a térhatású filmezés, hatalmas előrelépést jelentett, hogy hátulról is jött valami zaj. Később elkezdődött a tudatos több hangfalrendszeres, dedikált párbeszéd hangfalos őrület ami szerencsére elég gyorsan standard lett. Elkészült a DTS és a DD. Szerencsére tartalom dögivel elérhető, nincs ma már film / sorozat ami nem legalább 5.1-ben szólna és az erősítő elején ott virít, hogy DTS vagy DOLBY DIGITAL. Örülünk neki, mert kellemes lesz a filmezés és kicsit moziban érezzük magunkat amiatt, hogy a mögöttünk lévő váza mögé elrejtett kis hangszóróból haljuk amikor a gyilkos véletlenül elejti a kését az erdőben.

A mostani agymenés a 3D tévézés, eddig a mozikban tudtuk megnézni a filmeket 3Dben, de már otthon is van lehetőségünk erre. Sajnos a tartalom még karcsú, alig van értelmes elérhető film. Többségban van még mindig a direkt 3D-be rakott marketing film, mint a valójában 3D rendes mozi. Az elérhető mozikon belül is inkább a rajzfilmek (animációs filmek) vezetnek. Itt ugye egyszerű 3D-re konvertálni a műsort, mint a valós színészekkel felvett filmet. De mondhatjuk, hogy ami késik, nem múlik és özönleni fog a 3D, két éve már elérhetőek voltak az első háztartási fogyasztásra alkalmas és árban megfizethető 3D tvk, bizonyos országokban már 3D adás is van, de ez még mindig kevés, hogy mindenki 3D-zen otthon. Az, hogy aktív vagy passzív a szemüveg az gyakorlatilag mindegy, a probléma még mindig a szemüveg, mert az kell, annélkül elég nehéz 3D-ben megnézni valamit. Léteznek már szemüveg nélküli 3D-k, de a gond az, hogy ha picit elmozdítjuk a fejünket már torzul a kép, nem kellemes, tehát a régi szemüveges megoldás kell, szemkitakarással (emlékezz az asus 3800 vgahoz adtak is aktív szemüveget és pl a descentet lehetett 3D-ben játszani, kicsit fájt a fejünk a 40hz miatt a CRT előtt, de élvezhető volt:) ) Sokan szeretnek viszont játszani és itt jön be a másik dolog. A PC-vel, PS3-mal előállított 3D képnek nem valóságos felvételeket kell visszaadnia, hanem on the fly legenerált grafikával kell mókolni, a térhatást így játékon belül el tudjuk érni és egyre több ilyen játék érkezik, ebben van erő. A játék a PCről lassan átköltözik a nappaliba a konzolokra, vagy akár a nagy tvre rakjuk rá a számítógépet, házimozi rendszerrel összekötve és a user örül és élvezi a játékot.

De, hogy működjön a rendesen a PC a 3Dtvn? Kell egy 3D kártya. Ezt már lehet venni 35 ezer Ftért, vagy fölötte, nvidia a sztár ebből a szempontból. Lehet venni hozzá vision kitet, tehát jeladót és szemüvegeket, ez nem tudom mibe fáj, de gyanítom mégegyszer ennyibe. Tehát, ha a tvnk nem 3D akkor lehet még ezzel a kittel 3D-t kialakítani, persze a frissítés feleződni fog, de a mai hiperszuper 6000hz-s giga frissítésű tvk mellett ez nem lesz zavaró. Ha a tvnk 3D, akkor csak össze kell köni a PC-vel és letölteni (megvásárolni 39USDért) a 3DTV Play nevű nvidia 3D enabler programot. Ha ezen is túl vagyunk, akkor gyakorlatilag a megfelelő programokkal (Total Media Theater, Cyberlink PowerDVD 10-11) bármit le tudunk 3D-ben játszani. Értem ez alatt a gyári bluray filmeket persze. Ha mókolt MKV-nk van és régi vga-nk, akkor nem kell új vga és egyéb software, ha a tv tudja az SBS féle 3D-t összemxielni. Ezek az “mkv”-k két oldalból állnak, bal és jobb oldal egy képernyőn, külön-külön nézve torzak, de ha szétnyújtjuk őket és egymásra helyezzük, megfelelő időben, akkor bal és jobb szem képet mutat. A tv ezt elvégzi helyettünk, igaz nem fullHD felbontás lesz, hanem fél soros HD, de ez is jobb mint a semmi. A nyűg, hogy a filmeket át kell konvertálni halfSBS-be, hogy tudjuk így élvezni. Gyakorlatilag 3D tv nélkül is élvezhetjük, mert pl a PowerDVD még cián-piros szemüveghez is összemixeli nekünk ezt a képet és a régi papírszemüveggel is tudjuk “élvezni” a műsort.

Én egyelőre megmaradok az SBS megoldásnál, majd, ha lesz dögivel tartalom akkor majd játszunk a rendes 3DTV play módszerrel, addig is a PS-n élvezzük a 3D-s játékokat ezerrel:)

post karácsonyfa

December 8th, 2011

Filed under: Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 10:31 pm

Csúsztunk időben, idén csak ma sikerült felállítani a karácsonyfát. Ismételten boldog karácsonyt mindenkinek!

post románia

December 6th, 2011

Filed under: Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 10:01 pm

Sok évvel ezelőtt voltam párszor erdélyben és bukarestben is, gyakorlatilag az összehasonlítási alapom adott. Most csak temesváron voltunk és aradon odafelé átnyargaltunk. Ami jó dolog, hogy az utakat tényleg rendben megépítették és folyamtosan mennek az út felújjítások. A komoly infrastruktúrális beruházások mellett ugyanúgy megindultak a város széli bevásárló negyedek kiépítése, gyakorlatilag mintha bármelyik magyar nagyobb városba mennék be, a város szélén ott van a bricostore, metro, cora és a városban pedig ott a nagy pláza. Valahogy debrecen feelingem lett temesvárra érkezéskor a külső bevásárló negyedet és a városban épült plázákat látva. Multiplex és a szokásos üzletek. Sajnos viszont a kép még mindig lehangoló itt az erdélyi oldalon is, mivel látszik a falvakban a szegénység és a város szélén is a szemét és a mocsok. Sajnos temesvár belvárosán kívül is szintén ez a látkép fogadja az embert, a sok széteső panel, a falugyilkolás és a városba telepítés öröksége amivel az ottlakóknak együtt kell élniük. Az igénytelenül megtervezett és megépített számomra elképzelhetetlenül élhetetlen részek visszataszítóak. A közlekedési kultúra messze jobb erdélyben, mint bukarestben, hasonlít már egy nyugatabbi országra, de azért még mindig látni érdekes megoldásokat a forgalomban résztvevő felhasználóktól. A kontraszt hatalmas, a régi rozzant dacia mellett ott parkol a luxus bently és nem messze a sufni tuningos német import régi A6 amin ott figyel a csirkeháló és a rohadó szélesítés. A hatalmas felvevő piac persze létezik és szoktatják az embereket a költésre, gyakorlatilag mindenhol új boltok nyílnak, a fő utcán/téren két kezemen nem tudtam megszámolni a mobil szolgáltatásokat és mobiltelefont áruló boltokat. Az egyéb szolgáltatás színvonala viszont még mindig az elmúlt 20-25 évet tükrözi, az elegánsnak hírdetett étteremben a füsttől átitatott beltér talán az előző század elején még vagány volt, most inkább förtelmes, a szálloda minősége sem egy 5 csillagos szállodáé volt. Az étteremben és a szállóban is a mosdó ótvarsága és elhasználtsága köszönőviszonyban nem volt egy normál magyar elvárásnak, egy toitoi wc is normálisabban néz ki sajnos. Van hová fejlődni, potenciál van bennük, de ott is a morálon kell első körben nagyon sokat csiszolni, hogy valamikor elérjék legalább azt a szintet ami belépő az érdekes és látogatandó országok névsorában. Ha az ember viszont az érintetlen természetet akarja keresni, akkor erdély hibátlan és kiváló kirándulási célpont. De sajnos a városokba érve az ember már a legalja szinten érzi magát.

post filmszemle

December 6th, 2011

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 8:20 pm

Mostanában sok film nem került elém. Persze ez köszönhető az elfoglaltsági mutatómnak is ami lassan 100% fölött lesz. Na mindegy, megnéztem ezt a The Mechanic nevezetű akció filmet. Jason Statham a főszereplő. Bérgyilkos, korábbi főnökét meg kell, hogy ölje, mert úgy nézett ki saját szakállára dollgozott, a főnöke fiát magához veszi és kineveli bérgyilkosnak, csinálnak melót, rájön, hogy a volt főnökével kapcsolatban átbaszták, bosszút áll az egész megbízó csapaton, közben a fiú rájön, hogy ő ölte meg az apját és ő is bosszút akar állni, de végül a gyerek hal meg és ő éli túl, majd új életet kezd miután háza romba dőlt. Röviden ennyi. Megéri? Meg. Pont annyira volt jó a film, hogy agyilag kikapcsoljak és ne gondolkozni kelljen rajta. Volt pár jó beszólás, látványos megoldás, nekem kifejezetten tetszett, egyszer érdemes megnézni.

Most a majmok bolygója lázadás c. reméken agyalok, hogy érdemes -e egyáltalán belenézni, az első remake nem volt rossz és az imdb ezt sem húzza le, így lehet megnézem. Ja és még a nem írnek való vidéket sem szabad kihagyni, szerintem jó krimi volt, bár lehetett volna hosszabb:) Nem mondok inkább róla semmit, mindenki nézze meg, döntse el mit vár és mit kap.

post itt van a tél, itt van újra…

December 6th, 2011

Filed under: AndrewBoy Jr,IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:11 pm

Ismét kapargatással kezdődött volna a reggel, de egy takarónak köszönhetően ez elmaradt. A hideg itt van, megérkezett, de száraz a hideg. Pedig milyen jó volna a hó, a lehalkuló környezet, a fülsiketítő csend. Jól esik és szép is. És milyen jó bent ülni a pattogó tűz előtt és közben nézni valami jó filmet. Hát mert jó az nincs mostanában az biztos. A beltéri elfoglaltságok ideje jött el, aminek örülhetnénk is, mert legalább nem lesz koszos az ember annyira:) De a helyzet nem ilyen egyszerű. Sikerült a lépcső – kisajtó projectben 90%-s szintre eljutni. Karácsonyfát is kellene állítani. Ja és mikulás is van, persze nem csokival fogjuk a gyereket megtömni. Bár ilyenkor szerintem még azt sem érti, hogy ha kap valamit, azt csak egyszerűen van. Azért karácsonykor már remélem a csomagolást le fogja tudni tépni az ajándékáról:) Nem, nem az első pcjét kapja….:P

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)