https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post látványos

February 28th, 2012

Filed under: News — AndrewBoy @ 3:23 pm

Tegnap készült a lenti két fotó, este 6 óra körül. Csodálatosan látszik a merkúr a lemenő nap mellett, az égbolt egyik fele már sötét volt, mikor a merkúr már megfigyelhetővé vált. Gyorsan, cca 1 órával a nap után nyugszik, így sok idő nincs a megfigyelésére. A mai fos időjárás miatt a távcsöves megfigyelés elmarad. Remélhetőleg pénteken lesz rá lehetőségem, hogy elég korán elkezdjem a megfigyelést és végig tudok menni a látható bolygókon, ha mákom van, akkor az uránuszt is megtalálom picivel napnyugta után, bár egy kis elmosódott zöldeskékesszürkés pacán kívül semmit sem látni belőle. A korábbi napok szelei kipucolták a várost, így, ha eltűnik a felhőzet, akkor látványos éjszakában lesz részem, merkúr, uránusz, vénusz, jupiter, mars és hajnalban egy kis szaturnusz.

post a skystalker jelenti

February 22nd, 2012

Filed under: News — AndrewBoy @ 9:43 am

Napnyugta után fokozatosan megfigyelhető lesz mától a merkúr. A nap után nyugszik picivel, a nyugati égen lehet a nyugvó holdtól délre megtalálni. Fentebb a vénusz a legfényesebb az égbolton, ő sokáig megfigyelhető. Talán érdemes egy finom szűrőt használni, mert nagyon vakító. A jupiter a nyári fényességéből jelentősen veszített, így kényelmesebb megfigyelni már. A vénusztól fentebb található. Kb éjfélig látszik. Este tízkor lapozhatunk egy nagyot és a keleti égbolton a mars ragyogását figyelhetjük meg, eltéveszthetetlenül fényes. Távcső nélkül is látszik, hogy vörös a vörös bolygó. Erős nagyításnál több felhszíni képet látunk, mint a vénuszról (fényes és felhős). A szaturnusz sokkal később kell, valamikor hajnal előtt. Talán még nem éri megvárni, nyár közepéig gyönyörködhetünk majd benne. Az uránuszt már lekéstük, nagyon gyorsan nyugszik napnyugta után. A neptunusz pedig pedig a nap mögött van. De sebaj, hamar utolérjük, úgyis lassan mozog, mindkét külső gázbolygót hamarosan ismét csodálhatjuk. Viszont nagyon jó alkalom nyílik arra, hogy a 3 kőzet bolgyót egy este vizsgáljuk meg. Azt azért ne felejtsük el, hogy a merkúr és a mars méretben bőven elmarad a föld és a vénusz mögött. Lentebb két kép, az első a messenger képe, ahogy a merkúr pályájáról fényképezi a föld – hold rendszert (a kép ne tévesszen meg senkit, a hold már nagyjából a föld előtt van, nem mellette) és a második pedig a szaturnusz mellől készült amit a cassini küldött haza. (jobb felül a halovány kis pötty a föld) A harmadik kép pedig a valós arányokat tükrözi méretben és távolságban, a teljes képen egy pixel 500km-nek felel meg. A kép a wikipédiáról van.

post tavasz van!

February 21st, 2012

Filed under: AndrewBoy Jr,IT,Kirándulás,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 4:29 pm

Olvad a hó, süt a nap, tavasz illata a levegőben, a motorozás és a kerti grillezés! A belsőépítészeti téli munkák befejeztével (igen, kész a lépcső korlát alul és felül is, gyerek ajtóval) lassan jöhetnek a nyári lehetőségek. Már várom mikor a gyereket ki lehet rakni a kertbe és rohangászik a fűben. De egyelőre a cipő/papucs/szandál gondolatát kell megszoktatni a juniorral, ami nehézkesen halad előre.

Az előrehozott tavaszhoz kapcsolódik, hogy hamarosan cebit tour is lesz. Ezt is várjuk ezerrel, végre felfedezni a lehetőségeket egy új úton és nem az unalmas bécs – linz – passau útvonalat követni, hanem prága felé megnézni a cseh környéket és gyöngyörködni a tájban – környékben, jó kajákban és hideg sörökben, bár, ha vezetés lesz, akkor a sör elmarad. Azért előnye van ennek az útnak, szinte már végig autópálya és rövidebb több, mint egy százassal, tehát az órát amit megnyerünk azt prágában el lehet tölteni. Lehet este 10-11re érünk oda, de még akkor is van 1 óránk egy körbenézésre, egy könnyű vacsorára, mielőtt elhangzik Saimonsaisnek a bűvös ige: Sofőr, hajts! (no offense!) A prágai kitérő után folytatva az utat megcsodálhatjuk az ex keletnémet világot is, bár ők is kb akkor szabadultak a nagy vörös testvértől, mint mi, de úgy hiszem, hogy ott már kevésbé sem találni annyi élő örökséget, mint itthon. Remélhetőleg nem lesz fos idő és tényleg egy nyugis kényelmes utunk lesz végig. Már csak 2 hét és pár nap! CEBIT vigyázz! Megyünk!

post malév:(

February 8th, 2012

Filed under: Napi fájdalom,News,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 1:02 pm

Valahogy nem lepett meg a hír, hogy itt a vége. Csak az volt a meglepő, hogy egyik pillanatról a másikra derült ez ki. Jó, persze érthető is és nem is, most ebbe kár belemenni. Az, hogy miért húzta eddig ki a malév az egy jó kérdés, már sokkal korábban lakatot kellett volna tenni a pénznyelő ajtójára. Nemzeti légitársaság? Akkor miért repülünk wizairral és a többi fapadossal? Miért nem a malévet választjuk? Azért mert drága és még így sem tudja magát fenntartani. Ez van sajnos, egy ilyen kis légitársaság nem bírja ki, hogy minőségben egy nagyobbat próbáljon hozni. Ha megmarad fapadosnak, a csőpincérek felének kirúgásával és mindenért pénzkérünkkel, akkor talán túlél. De így nem lehet. Ahogy országon belül a taxisoknál, úgy kontinentálisan, de akár interkontinentálisan is működik a verseny a nagy cégek között. A sokkal alacsonyabb fix költségek miatt egy Lufthansa keresztbe megeszi a malévet, egy minden esetben teletömött gép inkább hoz pénzt, mint egy üres járat. Az évi több tíz milliárdos bukó helyett inkább emlékezzünk, hogy egyszer volt ilyen. Ha valaki akar üzemeltetni itt légitársaságot, akkor az majd jön és intézi magának, de ne az adófizetők pénzéből költsünk presztizs baromságokra. Ki nem szarja le, hogy nincs légitársaság? Majd utazunk azokkal akik jönnek. És már jönnek is. Ez az egészséges verseny, a kicsi meghal, vagy beolvad és behódol, a nagy életben marad. Amíg van egy egészséges verseny addig nincs baj, legalább 2-3 lehetőség közül választani kell tudni, akkor elméletileg nem lehet nagy baj. Azt meg úgy sem engedig meg talán ebben az évszázadban, hogy 2-3-4 nagy társaság egyesüljön, mert nem lesz alternatíva.

post hideg van?

February 8th, 2012

Filed under: Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 9:24 am

Igen, de ez normális? Igen. Tél van. Télen legyen hó és hideg. Kár a médiában hülyíteni az embereket, hogy rendkívüli a hideg, korábban is volt már ilyen és később is lesz. Nem kell az extra törődést mutatni, ahol van fűtés és az elmúlt 10 évben sem volt gond, ott most sincs gond. Az utcán élők -5 és -25 fokban is ki vannak téve a kihülésnek, bár persze -5ben talán hajnalig ki lehet húzni valahogy, de ebben sem vagyok biztos. A nagy erőkkel bejelentett 50 centis hó is elmaradt sok helyen, valóban, volt 50 centis hó, de a hóvihar és a káosz és pánik elmaradt. A beharangozott dolgok fele sem valósult meg, konkrétan nálunk szombat reggel kezdett esni a hó, péntek délután helyett. 30 centi helyett esett szombaton 5 centi, vasárnap cirka 10 centi, igen, kb ennyi, 15 centi, vagy annyi sincs. A -25 fok helyett csak -13 fok volt a környéken, jó, kint a mezőn persze -20 játszik, de nem a város szélén. Látni lehetett, ahogy az emberek csütörtökön és pénteken szarrá vásárolták magukat, mintha 2 hétig el lenne minden zárva a hó és jég miatt. Gyakorlatilag nincs semmi gond. Mindem megy ahogy mennie kell, nincs hiány, nincs baj. Viszont ennyire behülyíteni az embereket nem kellett volna. Még jó, hogy nem nyomták agyon az emberek egymást a boltokban, hogy kenyérhez jussanak, mert akkor már beszélhetünk pánikkeltésről és akkor a nagy kérdés, hogy kit kellene megbüntetni ennyire? Elhangzott nemrég a rádióban, hogy nagy próba előtt állunk? Miről beszélt ez a fasz? Az a nagy próba, hogy még mindig vannak utcák ahol nem járt a kibaszott hókotró és csúszik, arrol kéne gondoskodni, nem pedig sztárolni magát, hogy ő szólt előre és ügyesen felkészült az ország, mert ő megmondta, hogy mit kell csinálni. Az ember meg lelkesen várja a katasztrófa hideget, közben semmi extra nincs, egy laza -18,5 fok egyik este, semmi komoly…

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)