https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post diy – elméletileg olcsón – boldog karácsonyt!

December 2nd, 2021

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 2:53 pm

Több futó projekt is volt a porondon a napokban. A karácsonyfa felállításra került és a lépcső korlát is megkapta a szokásos díszkivilágítását, viszont ott még nem volt wifis kapcsoló, hát nosza gondoltam seperc megcsináljuk, hiszen kintre is át kell szervezni a világítást és oda is wifis kapcsolót szeretnék, menjünk el anyagot venni. Este már a lokál boltok nincsenek nyitva így az obit látogattam meg. Nem voltak túl nagy elvárásaim, kötődoboz kell és külső konnektorok és oldható kábel közösítő. Szóval dobtam egy hátast, a korábbi párszáz forint helyett a szürke 80×80-s kötődoboz 1000 ftért díszelgett az obiban szemmagasságban kirakva, 350 ftért pár darab volt még lentebb, ezeket megvettem. A kábel közösítő 5 db hármas 1200 ft.., egy éve darabját vettem 120-150 ft közt, külső konnektor egy lyukas 800 ft, két lyukas 1800 ft, három lyukas 2100 ft és ezek noname cuccok, nem egy legrand vagy prodax/schneider termékek. Kábel még van otthon bőven, így csak szörnyülködni tudtam, hogy minden nagyon drága lett. A korábban 5 dollárért rendelt wifi kapcsolóhoz a kiegészítők gyakorlatilag többe kerülnek, mint maga a cuccos. Persze totál felesleges dobozba rakni és külön kapcsolót csinálni hozzá, hiszen a konnektor mögé befér, de így ezt bármikor bármire fel tudom használni és szabadon pakolhatom a lakásba és bemondással lehet vezérelni. Kívülre viszont kénytelen voltam megcsinálni dobozzal, konnektorral, mert még egy konnektor sem volt, úgy loptam le a delejt a mozgásérzékelőről, 3-4 ledes karácsonyi bizbaszt elbír, ezen nem fogok izgulni. A kapcsolóval így faszán oda lehet igazítani, hogy naplementétől muzsikáljon este 10-ig. A karifa és a lépcsőkorlát is 10ig muzsikál, reggel 6.45-től:)

IMG_20211201_195737

Másik történet egy tv magasító polc/szekrény amibe befér egy center hangfal és arra jön a TV, a tvk már alacsonyak, vagy falra rakod és tudsz alá/elég hangszórót tenni, vagy olyan TV szekrényed van amibe befér a hangszóró. Namost a 160 széles Malmmal csak így tudtam megoldani. A bútorlap levágását 10 cégnél kérdeztem, egy cég vállalta 10 napra, az ár 6000-9000 ft közt változott, itt 6400 ft volt. Kérdeztem mindenhol, hogy összeraknák e tiplivel, a lyukakat megcsinálják -e, válasz nagyrészt, hogy ilyen kis munkákkal nem fognak szórakozni, ahol vállalták volna ott 15 ezertől indult volna az összeállítás. Persze én azt gondoltam, hogy majd veszek tiplit és valami sablont. Namost a 4 beszúró sablon és 50 db tipli került 2000 ft-ba. Ragasztó volt itthon, így azt megúsztam. Kellett még egy fúró mélység limiter, ez további 500 ftot vitt el. Én korábban úgy emlékeztem, hogy egy tipli nincs 1 ft.

IMG_20211201_200019

Jó hobby a házi barkácsolgatás, de iszonyatosan drága lett ez is, az anyag és a szerszám is horrorisztikus szinten van. Talán félkomoly szerszámokat az Aldi/Lidl páros megfelelő minőségben még normális áron képes kínálni, de érzem, hogy jövőre már azok is 15-20%-kal drágábbak lesznek ahogy verik agyon a drága jó forintunkat.

IMG_20211201_195728

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)