https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post rogue one: a star wars story

December 20th, 2016

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 7:49 pm

Szkeptikus az ember mikor lát valami ótvar hányadékot és utána a marketing gépezet kicsit óvatosabban tolja elé a következő választékot. Ugyan arról volt szó, hogy karakter filmek jönnek, de ehelyett valami mást kapunk, kaptunk. Nagy várakozások nem voltak ezt őszintén megmondom, és az előzeteseket sem néztem meg, a marketing kampányt idén nem nekem találták ki a Disneynél. Üres fejjel beültem a moziba és élményekkel tele távoztam onnan, méghozzá nagyon pozitív élményekkel. És most spoileres leszek, ez van, mert ezt csak így lehet elmondani, hogy mégis miért volt jó és miért ütött nagyobbat, mint vártam.

rogue-one-home-ent-tall-B-1536x864

A film az időben a III. rész és a IV. rész közt helyezkedik el, de szervesen nem tud egyik részbe sem bekapcsolódni, a III. részhez képest sokkal később játszódik, pont a IV. rész előtt. A már meglévő filmekben erre a filmre utalások nincsenek, tehát valahogy úgy kell elképzelni a történetet, hogy ez megáll a másik két rész nélkül is, bár hozzáteszem, hogy a star wars univerzumot ismerni kell, de a filmbeli főszereplők sehová nem kapcsolódnak az előtte és utána lévő filmekben. Hatalmas öröm a színészi felhozatal, fellép Yipman és bár nem annyira látványos a kungfu amit előad, azért nagyon jól hozza a klasszik vak szerzetest aki hisz az erőben, leszögezhetjük, hogy ő nem jedi. A történet szenzációs és itt tényleg spoiler jön, adott egy család, apu birodalmi főmérnök, anyu és kislány vele vannak, apu elmenekül a birodalom elől, de visszarángatják, hogy a halálcsillagot fejezze be. A kislány elbújik és ott marad a bolygón, felkelőkhöz kerül és felnevelik, majd börtön bolygó és utána kiszabadítják, mert a felkelésnek szüksége van rá, hogy az apját találja meg és árulja el, hogy milyen fegyveren dolgoznak. Az apja persze meghal és a birodalmi adattárban megtalálják a lány beceneve alatt a halálcsillag dokumentációját, na ezt kell ellopni, itt a csúcspont, a csata. Kapunk itt klasszikus troopereket, lépegetőket x-wingeket és pár “újdonságot”. A filmben olyan szereplők is vannak a csata (x-wing) jelenetekből akik az eredeti 1977-s filmben már voltak, tehát itt még biztosan éltek ezek a pilóták. További szereplők is vannak CGI segítségével ami az élményt nekem nem rontotta, sőt emelte az egész színvonalat szerintem. Meglepetés üldözés is van a végén, meglepetés harccal és a film legvége egy hatalmas flash, mikor kérdik, hogy mi ez az adathordozó és a válasz: Egy új remény.

A megvalosítás és a történet nagyon jó. Nagyon sok olyan érzést váltott ki a film belőlem amire a VII. rész képtelen volt. Jó a történet, beilleszkedik, nincsenek hülye kérdések és a klasszikus star wars világot is megkapjuk. Nálam ez a film egyelőre magasan az Ep. VII. fölött van. Nem klasszikus star wars a zene, de így is nagyon jó.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)