https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post Mozimozimozi indy4

May 28th, 2008

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 9:33 pm

Hogy miért menjek mostanság moziba? Indy4! Meg még biztos lesz pár olyan film, de ezt most megnéztük a hétvégén. Azótan mégegyszer megnéztem és most így már tudok véleményt alkotni. Nem egyszerű a film az tény. Mondjuk úgy, hogy 70% pörgés, 15% duma és 15% ‘vetítés’. Kezdjük a pörgéssel, ott nem volt hiba, autón, motoron, kétéltűn, menekült itt mindenki mindenfelé. Volt verekedés, lövöldözés, kardozás. Duma az more or less jó volt, de néhány párbeszéd elég gyatrára sikerült és itt jön a vetítés is, kicsit túl volt magyarázva a dolog, már annyira, hogy hétköznapi ember közel nem tudott a témába beleszagolni. Ennyivel jobb is volt a frigyláda és a keresztes lovag, ilyen témáról legalább tanul az ember iskolában, akár a mindennapi életben is találkoznak vele a bizonyos hitet képviselő vallásos emberek.

Na itt túl volt misztifikálva az egész. A trailerek és a poszterek alapján a film lényege nem derül ki. Mondjuk én direkt nem néztem meg egy trailernél többet, de még ott sem volt benne semmi a film utolsó háromnegyed órájáról. Már megszokhattuk a csapdák megfejtését, ajtók kinyitását a korábbi indy filmekből, de itt valahogy túl lőttek a célon. Miért? Hááát, mert. És most a következő bekezdést ne olvasd el, ha még nem láttad a filmet.

Alapjában véve ez a koponya egy e.t. feje. A maya (nem gold) kultúra túl fejlett volt és hát mint kiderült et-k segítettek nekik. Namost ezek az alien csávók persze már rég csontvázak voltak és az egyiknek eltűnt a feje, na ezt kellett visszavinni és akkor lehetett persze csak a legenda szerint a kincset megszerezni, ami mint a végén okosan ki is derült, az a tudás és nem az arany, mert mayául az arany tudást is jelent vagy mi volt.

Szóval a fenti egyszerű történetre, ami nem az a közelálló szokásos indy sztori ráhúzták azt, hogy a mocskos bolsevik szovjet kgb-s kémek beszivárogtak az usaba és egy kísérleti atombomba robbantás előtt (btw 1957-ben már hidrogént kellett volna robbantani) az 51-s areaban indynek meg kellett keresni egy et-vel töltött koporsót. Persze Indy elfutott elmenekült és utána egy lépéssel mindig a másik előtt járt, majd valahogy mégis lekapcsolták és szokás szerint ilyenkor már közös akció volt, majd a legvégén megint elmenekülés.

Az orosz, bocs, szovjet nő kb mint a redalert yuri’s revengeből a nő. A szovjetek célja a tudat befolyásolás volt, tehát ez is redalert yuri’s revenge. Valahogy már az elején ezt így levettem és hát a nőn lévő szürke ruha is ezt igazolta. Tiszt létére viszont nem tiszti öv volt rajta és a tokarev pisztolytáska sem volt a lábára fűzve rendesen. Ezenfelül volt egykét apróság a szovjet haderők részéről ami nem éppen a realitást tükrözte, de hát ez van, ez egy amcsi film.

Maga a film? Hát a fenti váratlan Sci-fi alapján mit mondjak, ez már kevésbé adventure volt, erről az oldalról kicsit csalódtam, de amúgy nézhető volt. Megnézni legközelebb? Esetleg, ha RTL/TV2 majd egy vasárnap estén leadja.

post hajjajj

May 28th, 2008

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 9:19 pm

Most, hogy az osztályképeket Saimonnal bescanneltük, előkotortam a régi fényképeimet és elkezdtem szelektálni. Normális dolog, hogy 10 év távlatából nem emlékszik az ember nevekre? okéoké, rövid és jó barátság, de akkor is…

post tavasz-nyár

May 27th, 2008

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 10:34 am

Süt a nap. Éjjelente már nincs is hideg, az esőzésnek is úgy néz ki vége, lehet kertészkedni, kertibútort mosogatni, füvet nyírni és virágokat ültetni. Ez mind szép és jó, de tegnap a frissen nyírt füvön nem kellett volna hideg vízzel kertibútort mosni este és a hideg betonon ülve virágokat ültetni. Persze, hogy ez most megfázás, vagy allergia, azt még nem tudni, mert kb egy hete beteg vagyok még a megfázástól, de érthető is, 10 fokban rövidgatyában és egy pólóban bebaszva rohangálni nem a legjobb történet az már biztos.

30 fok van és fújom az orrom, de ez már allergia lesz szerintem. De remélem, hogy nem, tíz éve nem volt allergiás tünetem.

A költözés sikerült, tegnap is minden működött, ma reggel viszont valami gáz volt a hálózattal, de óra alatt javították. 7. emelet, nézünk ki a fejünkről, reggel atom napsütés kb 8 ig, utána a nap már nem látszik és finom szellő lengedezik és madárcsicsergést hallgatunk. Nem hallatszik be az utca zaja, csak az alattunk lévő tetőkön lévő légkondik elbaszott zúgása.

És boldogságos vagyok, mert tegnap megkaptuk a terveket, hogy milyen lesz a kecc és már most tudom, hogy kell a légkondi, full déli fekvés, ablak hegyek, nyáron nem akarok 45 fokban megdögleni a nagyszobában.

post hinni kell

May 24th, 2008

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 3:06 am

Annyira gáz mikor tudod, hogy jó lap van a kezedben és nem csinálod végig, a végén meg fogod a fejed. Hiába, ha neked kb tized annyi zsetonod sincs mint a másiknak akkor már csak kapkodás van, próbálsz a halálbiztosra menni, na az ilyenkor nem szokott bejönni, viszont a közepesnek tűnő lap ilyenkor tudna ütni és még meg is adnák a mini all int. Ez van, next time majd megint gondolkodunk. Mondjuk eddig kevés zsetonom sosem volt az évek alatt :P

post költözés

May 22nd, 2008

Filed under: IT — AndrewBoy @ 12:55 pm

Beköszöntött az igazi multivilág. Megyünk az új irodába. Nem lesznek falak, folyosók, csak a nagy üres tér asztalokkal és székekkel, minimalizált szekrényekkel. Feladatban megkaptuk, hogy fejenként max 4 doboznyi cuccot lehet felvinni, namost kérdés, hogy fent a négy doboznyi motyót hova fogjuk rakni? Ma 4kor kihúznak mindent és hétfő reggel 7kor már lehet jönni és elméletileg minden működni fog. 3 nap alatt a szervereket felviszik és a rackszekrényt összerakják. Ez ügyben szkeptikus vagyok. Mi is fogunk nemsokára költözni, ott igaz lesz max 20-30 utp, egy mini rackszekrény és egy szerver UPS-szel. Végülis, ha a szervert upsszel viszem át, akkor nem lehet baj. Nade vajon mennyi idő alatt fogják az internetet bekötni? A matáv adsl áthelyezésnél legalább elpöcsöl 2 hetet, mert hogy a dslamot fel kell konfigurálni, meg így meg úgy. Viszont ugye ide optikán jön a cucc, optikát elég nehéz hosszabbítani, így a kedves provider kihúzott egy új szálat, csak az internetre és felráncibálták az ISDN-t is a telefonokhoz. Könyörgöm, 21. század, japánban már minden mocskos háztartásba be lehet ráncigálni az üveget, dél kóreában csak a ház tövéig húzzák az üveget, utána media converterrel lant csinálnak belőle, többszáz mbitre osztva. Itthon? Netet behúzzák optikán, bérelt vonal címen, majd beráncigálják az ISDN-t a telefonhoz. Nem lenne olcsóbb egyszerre több szálat? (bár amúgyis több szál jön) üveget ráncigálni és utána onnan szétosztani? No és a nagy kérdés, hétfőre működni fog? Mert ugye párhuzamosan a kettő nem mehet, de az átállás hétvégén lenne, namost matáv? hétvége? Ne legyen igazam, de szerintem hétfő reggel mobil nettel fogunk fremailről levelezni, vagy mx record módosítást kérünk a domainre és átpattintjuk egy kolléga vodás netjének dinamikus ipcímére. Na, szóval kiváncsi leszek a történetre. Ha hétfő reggel lesz post, akkor megy minden, ha nincs, akkor írógép és futár fog rohangálni. Csak a banki terminálok, hogy fognak menni a kifizetésekkel, mert ugye a partnerek nem szeretik, ha akár egy napot is késik a pénz, a kifogásokat pedig pláne nem eszik meg.

post customer solution

May 21st, 2008

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 6:10 pm

Nemrég nézelődtem több cipőboltban is. Van egy Crocks papupcsom / szandálom aminek a szegecse eltőrt nemrég bringázás közben, guta ütött meg, kint vettem éve LA-ben 39 USD-ért, itthon meg, 12 ezer darab magyar ezres. Bármelyik boltba mentem be, mindenhonnal elhajtottak, hogy szegecset külön nem tudok adni. Gugli a barátom, bevertem, hogy Crocks sandals és már jöttek is a találatok, első webshopra rámentem és írtam nekik, hogy hát barátaim, ez biza eltőrt és kellene pót. Jött a válasz e-mail ottani idő szerint reggel fél 9kor, hogy végignézték a rendszert és se a nevem, sem az e-mail címem nincs benne az eddigi rendelések közt, de biztos ők hibáztak és kérik, hogy ha tudom a rendelés számom adjam meg. Válaszban megírtam, hogy nem náluk vettem, és mivel magyar vagyok, gugliztam egyet és ők jöttek fel elsőnek, azért nekik írtam és persze fizetni is hajlandó vagyok, ide szép balkán hazánkba kellene elküldeni a cuccot. Válasz kb 10 perc múlva, adjam meg a címet már borítékban van a cucc. Megadtam majd válaszban megjött, hogy elküldték. Na ez customer solution. Mindenkinek ajánlom a weboldalt: www.taylorshoes.com. Itt a mai USD rátával számolva elég lájtos áron lehet crocks szandált vásárolni.

Poén, hogy rögtön van viszonyítási alap, Saimonsais most sírta szét magát, hogy nincs a cégnél net már egy napja, fatáv persze tárt karok és 72 órán belül majd lesz valahogy, mert azt sem tudják megmondani, hogy mi a hiba és hogy a hiba javítást már elkezdték -e. És érted, ilyen szolgáltatásért fizetsz, egy üzleti adsl vonal, alternatíva nincs, csak méregdrágán. Bizonyos szempontból nincs még igazán verseny itthon, az üzletben nem örülnek az embernek, hanem a halálba kívánják. Ebből a szempontból USA jobban esik, ott mosoly és mosoly, néha már undorítóan is, de nem hánynak tüdőn, ha 3 próbált cipő után nekem egyik sem tetszik…

post pongrácz major

May 19th, 2008

Filed under: Auto-motor,Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 1:56 pm

Pénteken délután fordfocus.hu találkozó keretében lementünk a pongrácz majorhoz kerekegyháza mellé. A találkozót a családosok legnagyobb örömére autómentesnek terveztük, mindenféle egyéb programokkal. A majorhoz tartozik egy 3 szintes sok-sok szobás kis szálloda is. Megérkezést követően a cuccokat leraktuk, majd elmentünk vacsorázni egy jót. Kemencében sült csülök pékné módra nem éppen a diétás kajákhoz tartozik, de a hús iszonyatosan finomra volt elkészítve. A villán azonnal szétomlott :) A tejes pitét már nehéz volt utána megenni, így nehézkesen fáradtunk ki a parkolóba, ahol köbe áltunk és a kocsik csomagtartóját (kombik előnyben) ülőhelynek, illetve bárpultnak használtuk. Első este még finomokdva történtek az italozások, pár üveg pezsgő, sör és némi szatmári szilva társaságában telt az este. Hajnal fél kettő körül sikerült is ágyba bújni, azzal a jelszóval, hogy na majd holnap jó lesz a társaság és már nem fogunk annyit inni úgysem.

Másnap reggel fél tíz felé gyűlt a többi nép, kb 25-30 autó volt jelen, ez gyerekekkel együtt több mint 60 fős társaságot jelentett. Napközben a regisztráció és a welcome pálesz és pogi után valamiféle bio farmra vittek minket el lovaskocsival, ahol lehetett nézelődni és bort kóstolni. Amire azonnal rájöttünk, szembeszélben nem szabad lovaskocsin ülni, mert a ló elől van és előszeretettel szarik és hugyozik menet közben. A lovaskocsizás után egy igazi lovas bemutatót nézhettünk meg, na ez nagyon jó volt, több mint fél órás volt, volt itt kis pónis fogattól kezdve a ló hátán állva lovaglásig és a szekér csapatásig minden. Professzionális volt az előadás. Az ebéd egy nemgyenge gulyáslevessel kezdődött, én rögtön kettőt nyomtam be, majd utána jött a sültes tál, ahol még fejenként volt vagy 3-4 szelet hús, gomba és saslik. Volt valami desszert, de az részemről megint kimaradt. Kezdtődtek a játékok, kötélhúzás, zsákban ugrálás, kuplung és féktárcsa hajítás, gumi terelés, szépség és tisztaság verseny, kresz és focus tudás teszt. Pár óra alatt szépen rendben lezajlottak az események és mindenki örült mindenkinek. A díjak mint csoki és pia azonnali felbontásra kerültek és a helyszínen kezdődött a fogyasztás.

Este egy kevésbé gyenge budapestmódraszeletsültkrumplival akció volt, somlói desszertel és focusos tortával. Miután sikerült a kaját letuszkolni, utána szabadprogram keretében ejtőztünk egy picit majd indult a tábortüzes esti beszélgetős mulatság. Sajnos mindenre emlékszek…. Volt Jager, Unicum, Whiskey, sör…. Mennyiséget nem tudok, de a jager és unicum több mint a felét szemtanúk alapján én ittam meg. Volt kalandtúra részegen a gyerek mászókán, majd hajnal háromkor pihikézésre térés. Reggel 9kor volt kelés, a második epehányás után már rendben voltam, asszony készített leveskét, majd a dehidratáció miatt leküldtem 2 üveg ásványvizet és látszólag meggyógyultam. Szombat éjjel hideg volt, namost atomrészegen persze egy szál polóban jól meg is fáztam és iszom levét mert rohadt szarul vagyok. A kocsiért meg ki kéne ugrani inárcsra, a füvet le kéne nyírni, én meg kutya beteg vagyok és kollégák hada is szabadsgáon és dolgozni is kéne. Na ilyenkor mondom azt, hogy többé nem iszom. (szvsz tíz éve nem voltam így bebaszva).

post mérges sárkány?

May 14th, 2008

Filed under: Vicces — AndrewBoy @ 1:51 pm

Ez egy CSI kigúnyolás akar lenni, a vége lesz majd a lényeg, zoral ;D

post mert kirándulni yó még az interneten is

May 14th, 2008

Filed under: IT,Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 11:14 am

Hétvégén megnéztük Szilvásváradot. Kilátó, tavak, etc. Gyalogoltunk egy jót és kajáltunk két helyen. Árban okés volt az egész történet, kaja nem a budai várnegyednek megfelelően volt mérve, de adagban viszont valami zónára hasonlított leginkább. Maga a kirándulás jó volt, animál atilllla barátunk újabb szexuális felvilágosítást tartott: dirty sanches és mérges sárkány. Linket nem adok, guglizzátok ki. Ezen még most is visítok. Extra programként lehetett volna 900 Ft-ért kocsival felmenni a kilátóra, vagy kb 800 Ft / főért odavissza vonatozni a Szalajka völgyben.

Na itt visítottunk, 600 tábla van kibaszva, hogy fokozottan védett környezetvédelmi terület. Akkor most, hogy is van, hogy autóval 900 pénzért be lehet hajtani? Legalább 5-10 ezer Ft / autó. Aki kényelmes, fizesse ki, hogy a szerpentínen rallyzgatva a gyalogos túrázókat kerülgeti és zavarja a csendet. De most komolyan, az mozgássérült az illető, persze, menjen ingyen, de minden normális ember tud gyalogolni a hegyi úton 45 percet és az aszfalton kb másfél órát, hogy feljusson a kilátóig. Azt már nem is említem meg, hogy a kilátó 300 Ft / főért látogatható, enyhén lehúzós, jó persze 3 évente alpinistáknak újra kell festeni/pácolni/lakkozni a fa kilátót és biztos nem volt két fillér felépíteni, na de akkor is. A parkolás 540 Ft / napja egy füves puszta részen viszont felbaszta az agyam. Jó oké, érthető, hogy pénzt akar csinálni Szilvásvárad, de akkor konkrétan normális parkolót csináljanak.

Alapvetően ember iszonyom van, ezért az elején még nagyon nem tetszett a sok ember. Iszonyat sokan voltak a hétfői munkaszuneti napra való tekintettel, de ettől függetlenül egy jót tudtunk kirándulni. A következő kirándulási lehetőség május 23 péntek, a cég költözik, kiadják szabadnapnak, így pár kolléga szerveződni kezdett egy börzsönyi kiruccanásra, már megint a csóványos…..

Azért el kell mondani, hogy a kirándulás alatt 11 főből 5 teló volt térkép szoftverrel (hehehehe csak én vittem GPS-t) és boldogan néztük, hogy a betonosút még mennyire van tőlünk. Geek vagyok, ez van, szeretem tudni merre vagyok és ma már úgy látszik a turista térkép és az iránytű elavult rendszert képez és a lehetőség adott a modern technikára. Persze több napos túrán ismételten a régi technológia fog segíteni, mivel a mobil/pda/gps lemerül.

Faszkivan mindenesetre, hogy nincs még olcsó mobil internet, vagyis van, de ugye a forgalom korlát kinyírja a feelinget, illetve az sem érhető el mindenhol. USA-ban már osztják szét, hogy a WiMax-ban ki fog értékesíteni, ki fog rendszert építeni, gondolom dél kóreában már müxik a dolog, hiszen egyre több WiMax capable telefon kerül a piacra, ami nálunk még persze használhatatlan. Ez a jövőre nézve egyet jelenthet, van egy eszközünk amivel felcsatlakozunk bárhol a hálón, kapunk egy IP címet, a többit ki lehet találni. VOIP-pal telefonálunk ingyen és bérmentve, persze ha a másik oldalon ua VOIP dolgozik, tehát ezt is egységesíteni kéne, e-mail címes azonosításnál nincs jobb, effektíve az email címek száma végtelen és teljesen szeményre szabott. Akinek ma pedig nincs e-mail címe, annak úgyis lesz, ha WiMaxos cuccot vásárol, mert ugye internetezni yó. A wifis telefon még nem a legjobb, de már kezd jó lenne, egyre több az ingyenes hotspot, külföldön, mert mi annyira magyarok vagyunk, hogy a tréonlájn által kirakott hotspotok rohadtul jelszavasak és nem lehet felcsatlakozni. Kérdés, hogy a saját otthoni t-online internet elérésem user/pass-a müxik e rajtuk? Van egy olyan negatív előérzetem, hogy nem és, ha hotspotolni akarsz akkor vegyél passt. Legalább a mekik egy részénél már ingyen van a fiera vagy mi a szösz. A plázák nagyrészében már ingyen lehet internetezni, Pizza-Hut is ingyen adja. Itt van lista yól, hogy melyik kajáldában/környékén találunk ingyenes hotspotot. A zsuga viszont a hungária krt a lehel és az árpád híd közt. Érdemes egyszer egy laptoppal végig sétálni és fél percenként frissíteni, 50ből 5-6 cég biztos van aki elfelejti levédeni a wifijét. Persze a forgalomban a kocsiban ülve ilyenkor max vészvillogóval yó magyarosan megállva lehet folyamatosan netezni, de gyalogosan hibátlan. Majd egyszer kinéznek az ablakon és látják, hogy micsoda gyülekezet van alattuk, és mikor kihúzzák az AP-t akkor az emberek halkan anyázva szétszélednek. Amúgy az állam igazán vehetne pár AP-t és rakhatná ki az önkormányzatoknál, rendőrségeknél és az állami cégek körül. Sőt…konkrétan a nagyobb főutakat végig rakhatná. Az infrastruktúra mondhatni adott, darabja kerül 20 ezer Ft-ba és inkább ilyennel fejlesszenek a jövőbe, mint megint venni egy új miniszteri autót.

post IRC..

May 12th, 2008

Filed under: IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 12:42 am

Még régen, 96ban mágikus volt az internet. Egy szobában az éjszaka közepén kitárult a világ. A kommunikáció akkori csúcsa, icq, irc számomra a mekka volt. Ma poénból felmentem undernetre, a jelenlegi op listán kb 3-4 embert ismerek. A 20-25 fős jó társaság kikopott, ez van, elmúlt. Kb 2000 óta nem ircelek, nagyon sok haver maradt meg, mondhatni innentől szudánig vagy akár tovább van ismerős, sajnos a kapcsolatot csak kevéssel tartom, mert időm nem lenne rá. De mai napig, ha valakibe belebotlom jól esik felidézni a régi dolgokat. Akiket pedig nem szerettem, hát most is “ignoréra” teszem…

csendben ignoréra tettelek
nekem ne emesgézz
én rád nem pingelek
nem izgat, ha visz a split
remót vagy nekem
nem vagy itt

én ezen a csatin op vagyok
ha kell társaság, botokat hozok
nem bannolok, nem kikkelek
csak csendben ignoréra tettelek

Hát így volt ez valamikor nagyon régen a hőskor végefelé. Azóta már van adsl, nem kell beszarni, ha szakad a net. Este 10től reggel 5ig, majd utána este 6tól reggel 7ig. Kánaán volt, maga a paradicsom. Stabilan töltöttünk egész éjjel, futott a getright ahogy kellett. Aztán vége volt az iskolának, a fősulinak, a bulizásoknak… felnőttünk.

post Hosszúhétvége

May 11th, 2008

Filed under: IT,Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 7:28 pm

Befejeztem a képek scannelését, 364 db kép jött össze 3 embertől. Jó volna további képeket még előkotorna a tisztelt nép. Sajnos akkor még nem volt digitális fotoaparat, így elég kevés kép készült. Mostanság egy-egy partyn 150-200 kép lazán készül / masina. Jó, ezek háromnegyede szemét, de akkor is, az emlékek meg halványodnak, kár volt annyi agysejtet kipusztítani, de azért egy újrajátszásban szerintem az egész banda benne lenne.

Fater megint felbaszta az agyam, boldog voltam, hogy végre jó a laptopja és tud róla filmet nézni és hang is van. Erre most? Leírtotta a User könyvtárat a vistáján és bukta a mydocuments és az outlook pstket. Faszkivan, kéne egy USB winyó és majd a GetDataBacket rászabadítom. Remélem nem fizikai probléma okozta a könyvtár szublimálását, és a legjobb, hogy már másolgatott is ide-oda a gépen, az esély csökken a visszanyerhetőségre.

Ma volt fordfocus.hu megbeszélés, jövőhéten 3 napos banzájos tali kecskemét mellett, ki kéne szenvednem egy ford focus totot, féktárcsát, kuplungot. 2 nap ivás, a 2 üveg Jäger és a Ruszkij Sztandard már a jégen, a rekesz sört majd a héten bevételezem.

Tegnap este felraktam a coppermine galleryt, telepítés nem tart 3 percig, de normális themet vadászni rá igen nehéz, így elkezdtem kreálni a sajátomat. Hát eddig jutottam egyelőre. Ide szánok pár publikus képet az életem mozzanataiból, no meg töménytelen mennyiségű képet a kocsimról ;)

post 10 éves (éreccségi) osztálytalálkozó

May 10th, 2008

Filed under: Oldies,Party — AndrewBoy @ 6:07 pm

Tegnap megtartottuk. Tizenkilencen voltunk. Hideg volt a sör és a jager. A banda felét kb stabilan havonta/kéthavonta látom, pár embert még gyakrabban, van akivel mindig napi beszélőviszonyban vagyunk, így nem volt ilyen úúúúúúristen nem láttalak száz éve mivan má veled kategóriás alibi kérdés. Annyira jó volt tegnap a party (éttermes beszélgetős), hogy gyorsan a fényképeket el is kértük + még Ancsától is legomboltuk az otthon lévő fénykép készletét. Az eredmény az volt, hogy éjféltől hajnal 6ig egyfolytában scanneltünk. Egyelőre 220 db kép van fent, kb még 150 db hátra van. Ez így 3 ember termése. És még szerintem fogunk több képet szerezni… Ütős visszanézni a 8-12 évvel ezelőtti bulik képeit, homályosan dereng mindenkinek valami. Ártatlan arccal fogtuk a poharakat mint a kezdő alkoholisták, pedig már akkor is partyanimálok voltunk. Tegnap megtudtunk valamit, mi a kemény szex? Atilllla szerint ha már a csaj a saját fülét cibálja.

post swarci nélküli T4?

May 9th, 2008

Filed under: Mozi,News — AndrewBoy @ 10:34 am

Cinematrixon most jelent meg a hír, hogy swarci nélküli lesz a T4. Furcsa lenne a német akcentus nélküli terminátor, már megszoktuk, hogy az angol nyelvvel problémái vannak :) Remélhetőleg a még nem ismert színészek igényesebbek lesznek mint az SCC sorozatban. 185 mio USD a film budget és ugye nem Magyarországon fogják forgatni, mert drága a stábot idehurcibálni és nem kapnak akkora kedvezményeket itt, hogy “etyekwoodot” használják. Pedig gizda jelent lett volna megnézni ahogy a völgyhídon megy a pusztítás háttérben a balcsival.

post mobil valóság

May 9th, 2008

Filed under: IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 9:34 am

És igen, annó vettem egy p990i Sonyericsson mobiltelefont, hogy milyen jó lesz nekem, hogy nagyon sok nevet tudok rajta tárolni és később navigációt is tudok rajta használni. A telefon lényegében egy PDA is egyben, UIQ3 fut rajta, így azért kicsit korlátozott a programok ellátása, de azért van minden dögivel. Bluetooth, infra, usb, 2mp fényképező, memóriakártya fogadás. Memória kártyát eddig csak 4 gigáig próbáltam, de tökéletesen kezeli. Természetesen már itt is mp3ból játszuk a csengőhangokat és a 3 beállítható ébresztőt. Ezenkívül zseniális call manager, ami tud szelektálni, hogy kinek a hívásait engedélyezze, vagy elutasítás esetén még egy SMS-t is küld, hogy miért nyomta ki magától a telefon a bejövő hívást. Ez eddig mind szép és jó, de mi az ami mégis igazi geek telefonná teszi ezt a kütyüt? A válasz nagyon egyszerű. Wifi a bűvös szó. Igen, wifi, tehát bárhol ahol van free wifi tudok internetezni ingyen és bérmentve, persze kell egy normális levelező szerver akár pop3/imap/imap4 kiszolgálással, de webes böngésző is van rajta gyárilag így a webmail sem jelent problémát.

Lényegében mi az amit már tudok csinálni a telefonnal azonkívül, hogy bluetooth, infra, usb, fényképező, korlátlan outlook kompatibilis vcf alapú telefonkönyv van?

  • TomTom: navigáció, kelet-nyugat EU, és FULL USA térkép, múltévben tudta a dolgát az usa-ban
  • Putty: ssh kliens
  • PDF reader
  • Word
  • Excel
  • Rajzoló
  • Kézírás felismerő notebook
  • Slick: icq/msn/aim/jabber etc IM kliens
  • Iskoot – skype (igaz ez még visszahívós)
  • Opera
  • DivX, Mpeg stb player
  • És rahedli játék, wofl, prince, csak hogy classicot mondjak
  • És egyéb felhasználói progik, webcam továbbítás, infra távirányítás
  • És a google maps háromszögeléses dolga is működik, persze csak wifivel, vagy drága egyéb internet kapcsolattal.

Egy szó mint száz, nagyon jó kis telefon, az akku 2-3 napig bírja, a headset sztereó és elég jó minőség, így folyamatos rádió (RDS) és mp3 lejátszásra is alkalmas a telefon. Én imádom, bejött, szeretem:) Kövi telefonom lehet egy P1 lesz, bár szidják mint a bokrot, de majd meglátom, a jövő persze a linux alapú guglis telefonoké lesz, azokra lesz annyi sw dögivel, hogy majd nem gyűzünk válogatni. A teló belső memóriája kb 128 MB, ebből 80-90 nekem mindig szabadon van. A fullos tomtom térképek kb 2,5 gigát foglalnak el USA és FULL európával, ebből USA 1 giga, így 1-2 giga hely mindig van szabadon a telefonon MP3-ra és további programokra. Egy program általában 2-300 kbyte.

post napi ebéd

May 8th, 2008

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 1:47 pm

Ma a szokásos sarki kajáldában ettünk. Van egy új hely a környéken de állítólag elég drága. 6 éve dolgozom itt. A vízművek kajáldája akkor kb 350 ft / menü ez a sarki kajálda pedig 400 ft / menü áron kezdett működni. Persze itt nem csak menüt lehet enni, de annó kb 200 ft volt egy db rántott csirkemell. Ma viszont csak néztünk, normálisan ezer ft alatt már huzamosabb ideje nem lehet enni. A menü már 700 ft, de általában csak főzelék és valami hús nélküli leves. Persze, az alternatívák sem a legjobbak, a meki, börger szintén legalább 1200 ft / menü és utána még éhes marad az ember. Jön a nyári szezon és majd jól fog esni fagyit enni ami további 2-400 ft / jégkrém. Bárhogy számolunk havi 20-25 ezer ft legalább a napközbeni evés / fő, persze biztos olcsóbb, ha otthon főzünk és elhozzuk magunkkal. Ha még az ember egy reggeli péksütit is akar enni, vagy netán egy szendvicset is el akar fogyasztani, az további 150-200 ft. 2 éve az utcában bezárt az egyik közért, másnap a másik közért kb 10-15%-s ár emelést hajtott végre. Jól csinálta valjuk be, mert itt a környéken monopol helyzetbe került, mert reggel/délben már nem fogok még 4-5 utcát sétálni, hogy egy közértig eljussak. Persze a legolcsóbb mustár-párizsi-zsömle/kifli felállás még mindig áll mint lehetőség, de mindennap ezt enni már öngyilkosság és önbecsülés romboló. van még a házhozszállítós előre egy héttel megrendelem 650-700 de már ott is inkább 800-1000 ft-s kaják, viszont azt meg 4 fal közt mikróban melegítve nem esik igazán jól megenni egy idő után. Na addig is lefutok egy kókusz rúdért, majd a hétvégén lemozgom címmel a fűnyírás közben.

post nem lehet elég korán…

May 7th, 2008

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:16 am

Direkt elindulok reggel 6:40 kor, hogy majd én jól korán beérek és nincs még forgalom. Én már nem értem ezt a buzi M3 bevezetőt. Stabilan fél éve, ha 6:40 kor elindultam otthonról, 7-re az irodában voltam. Ha 7kor indultam el otthonról akkor 7:30-ra az irodában voltam. De mostanság?! Tökmind1 mikor indulok, az út vagy 25 perc, vagy egy óra!!! Csak azt nem tudom, hogy a bvsc előtt mi a faszért áll a hungáriára menő sáv, mikor a hungárián láthatóan nincs probléma, de azért a jobb oldali sáv áll a hungárián, még a belső kettő az megy gond nélkül. Holnap kipróbálom a gvadányi – csömöri – hungária akciót.

post a posta merénylete

May 6th, 2008

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 6:11 pm

Szétcsesz az ideg. Asszonynak rendeltünk két táskát még április közepén. Az első táska 5 nap alatt itt volt, a második táskára ma jött meg az ismételt értesítő, hogy a helyi postán van. 8 ember volt előttem, ez 25 percig tartott, mert a kedves postás hölgy azt sem tudta, hogy mi merre van, csak kapkodott. 25 perc sorrakerülés után közli a nő, hogy hát a hetes ablakhoz kéne menni, mondom én ezt miből kellett volna, hogy tudjam? Rá van írva az értesítő sarkára, nézem-nézem, mondom ez egy X-re hasonlít és valami másik azonosíthatatlan krikszkrakszra. Erre azt mondja, hát, hogy nekem akkor is tudnom kellett volna és hiába álltam sorban, ő nem fogja kiadni, ekkor finoman az édesanyja inzultálására kértem meg. Megyek át a másik sorba, hárman állnak előttem, de még ketten elém beállnak, mert, hogy ők csak kitöltötték a papíokat és már régen itt voltak. Az ablakban a néni: Ó, hát megkapta az értesítőm, közöltem vele, hogy ne vicceskedjen, mert rohadtul olvashatatlan, hogy a hetes ablakhoz kell jönni, ja, hát, hogy ő naponta több ilyet ír és nem tudja szépen írni. – mifaszért nem használnak előre kirakott pecsétet? – Majd mondom, hogy én 40 perce állok sorban és unalmas, nomeg ez volt az első kézbesítés, ezelőtt egy darab cetli nem jött. Mondta, hogy lehet panaszt tenni és ha nem tetszik küldjek meghatalmazottat. Itt majdnem leüvöltöttem a fejét, de kibírtam és mosolyogva távoztam. De itt jegyzem meg, hogy sikátorban ne találkozzunk. Szóval a tököm tele a postával, pedig nagyon sok csomagot szoktam rendelni és csak ritkán van ilyen probléma… Nem baj, az utcát végre felaszfaltozták, a héten már tudok autókázni kőkeményen :-) Az alábbi video tökéletesen tükrözi a hangulatomat

post За Родину, За Ст…. vagyis előre IronMan!

May 5th, 2008

Filed under: Airsoft,Kirándulás,Mozi,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:56 am

Hétvégén volt airsoft. Tudjátok, az a játék ahol nem festékgolyóval kell ölni az ellent, hanem kis műanyag golyóbisokkal. Szal a lényeg az, hogy élethű fegyverek, súlyra, méretre, kinézetre és légpuska elven működnek nagyrészt, megspékelve azzal, hogy elektromosak és sorozatlövésre alkalmasak. Ja és persze nem leszel festékes mikor eltalálnak, de a lényeg, hogy bevallod, ha eltaláltak, ha nem vallod be, akkor meg utána nagyon fog fájni :) Részleteket találtok a SoftAir.hu fórumán.

Nagyon jó volt a játék a hétvégén; СССР vs США, Red Alert II. Több mint százan voltunk, vagy mégtöbben. A játék Érd mellett volt, csak javasolni tudom mindenkinek aki szereti a paintball-t, hogy ezt is próbálja ki. Fegyvert 20 ezer környékén lehet venni használtan, új fegyver 30 tól a csillagos égig. A védő szemüveg az 800 Ft-től a csillagos égig tart. Lehet jönni bármilyen ruhában, nem kell védőruha, persze ideális a terepmintás öltözet. A lőszer pedig 0,9-1,1 Ft / darab, tehát jóval olcsóbb mint a paintball.

Sütögetés jó volt tegnap, volt kis tornázás is, a kézenállásom nem sikerült és átlendültem – ferde volt a fa – és így a pihepuha hátsó felemre érkeztem. És végre tegnap este Indiana Jones III. rész a TV2-n! Láttuk az első trailerért az Indy IV.-nek a moziban. Félek, ha nagyon várom a filmet csalódás lesz, bár remélem, hogy nagyon ütős igazi adventure mozi lesz. És ezt a filmet mindenképpen moziban nézzük meg méghozzá a VIP aréna moziban szerintem.

Polus moziban az Iron Man megtekintésre került. A film nekem rövid volt, bár 126 perces filmként ez nem hangzik mostanság átlagos filmnek. A film első órája azzal telt el, hogy barátunkat elrabolják és kiszabadul az Iron Man ruha ver. 1-ben. A következő 30 percben megtervezi a ver. 2-t és kipróbálja, majd az utolsó fél órában megy a harc egy koppintott ruházat ellen. Nekem nagyon kevés volt az igazi harc, alig volt valami komoly csépelés, sokkal több figurát ki lehetett volna hozni a harcokból. A színészi alakítást persze itt nincs értelme figyelni, mert a CGI pótol minket mindenért. Vagyis nagyon jól volt megrajzolva minden. Én mindenestre azt mondom, hogy 10ből 7-t kap a film, a story nem volt a legjobb, az akciókból még többet ki lehetett volna hozni. Ezt is láttuk, pipa.

post Nissan GTR

May 2nd, 2008

Filed under: Auto-motor — AndrewBoy @ 3:20 pm

Minden álmom egy Skyline GTR-34. Sajnos Magyarországon viszont beszerezhetetlen, ebayen néha látok az angoloknál potom 12-14 millió Ft közt használtan – pár tízezer mérfölddel, mire az országba ér már 20 millió körül beszélgetünk. Ez nagyon sok… Viszont ma poénból nézelődni kezdtem a Nissan weboldalakon, hogy kb. mennyibe fog kerülni az új GTR az angoloknál. Meglepődtem, hogy lesz balkormányos verzió és Magyarországon is lehet majd kapni. Az ára viszont “csak” 23 millió Ft. Ha úgy nézem, ez nem is sok. Egy hasonló tudású Porsche 30-35 mio Ft-be kerül és akkor az M5, S8 és AMG csodákról még nem is beszéltünk. Persze itt nincs seggmaszírozás 300-nál, az ember megkapja az aktív négykerékhajtást, a v6 3,8 biturbót, 6 dugattyús 15 colos tárcsafékeket és egy kőkemény sport vezérlő computert. Természetesen a telemetria rendelkezésre áll, mert loggol a gép. A középső kijelző mint a GTR-34-ben itt sem a multimédiáért felel, hanem az adatokért. Lehet a legtöbb embernek eszébe nem jutna megnézni, hogy a lambda érték töltött állapotban vajon 0,76 vagy 0,83 és már a dugó égés határát súrolja. Előrendelést vesznek fel, már 2 mio Ft-től. Természetesen ez foglaló, tehát, ha leszállításkor (várhatóan 2009 március) nem fizeti ki az ember a maradékot, akkor bukta az egész. Mindenesetre öröm, hogy egy ilyen cult autó hozzánk is eljut, hivatalos úton, megfelelő szervízhátérrel. De egyelőre most kimarad és addig is hajtom a töltött Focust.

post a keleti szektor tiszta

May 1st, 2008

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 5:57 pm

Kutya sétáltatás pipa. Túl vagyunk rajta, régen jártam ennyit a természetben, igazi városi tahóként még távcsövet is vittem magammal, hogy az M0 építési munkálatait megfigyeljem. Persze aztán inkább vadnyuszik ugrándozását figyeltük hosszú percekig. Először én kicsi őzikének hittem őket, de utána asszony elmagyarázta, hogy hát az bizony nyuszi lesz. És a lényeg, a csömöri részen alig láttunk szemetet, nagyon sok szemetet elvittek és normálisan lehet sétálni, az idő is kitűnő volt. Viszont a pólus és ázsia center mögött botrány, hogy mennyi szemét van…

Az m0 pedig lehet tényleg elkészül augusztusig, legalábbis már nagyon kész állapotban van, táblák és a festés hiányzik, no meg a bekötő utak megépítése.

post éljen május elseje…

May 1st, 2008

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 2:12 pm

Ma végre kialudtam magam, sikerült 11kor ébredni, aztán még utána rohadni egy kicsit az ágyban. Konkrétan semmi terv nincs mára, csak egy kutya sétáltatás és valami mozi az aréna vipben. Azon filózom, hogy a szerverből kiveszem a winyót és egy 2-4-8 gigás flashkártyát fog kapni. Nincs melegedés, nincs zaj. A tárolást meg megoldom egy natív NAS cuccon, de ezen még agyalok egy kört. Apropó tárolás…nincs meg a pendriveom, sík ideg vagyok, persze le van róla mentve minden, de akkor is…

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)