https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post transzcendens

September 26th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 7:04 am

MV5BMTc1MjQ3ODAyOV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjI1NDQ0MTE@._V1_SX214_AL_A filmből ami előre kiderül, hogy adott egy mesterséges intelligencia, valami pusztítás történt a földön és máris oda jutottunk, hogy jajj bazdmeg egy terminátor filmet rohadtul nem akarok ám megnézni. Teljesen másról van szó. A mesterséges intelligencia, csak az alap, hogy a filmet felvezessük és csak a hardware részét fogják biztosítani a későbbi eseményekhez. A film első körben az emberi lét végtelenségének lehetőségét boncolgatja, hogyan tudunk tovább élni csak a tudatunkat egy gépbe zárva megtartva a testünk nélkül. Természetesen kezek és lábak nélkül szükségünk van valamilyen kapcsolatra, ami legyen webcamera, mikrofon és internet, hogy boldogulni tudjunk a későbbi létünk folyamán.

Nyílván senki nem tudja, hogy egy számítógép adattároló képessége és sebessége kb hogyan mérhető az agyhoz, vagy mi van akkor, ha mindezekre az eszközökre a kezünk/lábunk/fülünk/szemünk nélkül akár redundánsan csatlakozunk, így egyszerre nagyon sok mindent tudunk elolvasni és nagyon sok mindent tudunk írni. Ez a filmben valósággá válik és a meg nem értett zseni tudat tovább fejlődik, kutat és fejleszt viszont az értékrendje teljesen átrendeződik. Az átrendeződésben a természetes emberi halandóság és egyéb betegségek ellen próbál küzdeni elég jó sikerekkel, viszont az így az emberiségre rászabadítható teljes megoldást kínáló mód inkább egy önmagát kinevező istenre hajaz, mintsem a világot megváltó irgalmas szamaritánusra.

Alap, hogy ilyenkor az emberiség fellép még mielőtt probléma lenne és elkezd küzdeni és harcolni az érzelmek nélkül csak a matematikára hajazó gép ellen, aki már odáig eljut, hogy szintetizálni képes saját testét. Persze a vezérlés még mindig a központi hálózatról történik, hiszen, ha a testnek a saját agyába töltené vissza magát akkor két tudat egy világban megférés hülyén nézne ki. Amúgy ez tényleg érdekes, tegyük fel, hogy osztódunk és ugyanazzal a tudattal rendelkezünk felkelés után, de onnantól kezdve már két teljesen különböző emberként éljük meg a világot, kezdjük azzal, hogy közlik velünk, hogy csak egy maradhat, akkor a két addig teljesen egyforma tudat hogyan dönti el, hogy melyik maradhat? Hasonló gondolatot éreztem a 6. napon végén, mikor Rapaport az új testében röhögve félrerúgja haldokló régi testét (ő már biztos túlélőként lép elő) viszont korábbi énje aki még nem halt meg ott szenved és küzd a túlélésért tovább.

A megvalósítás inkább CGI nagyrészt és kevés szereplős a film, viszont a kevés szereplő hatalmasat alakít. Kiváló és kedvenc színészek szerepelnek a filmben, Johnny Depp, Morgan Freeman, Rebecca Hall, Paul Bettany, Kate Mara, Cillian Murphy. A film 2 óra, de a két óra pörög és nagyon jó. Nekem iszonyatosan tetszett, nem kizárt, hogy a jövőben újranézős lesz. Színészek, ötlet, megvalósítás kiváló, engem megfogott a film, van valós mondanivalója, összesen ez 8 pont.

post manga cowboy

September 25th, 2014

Filed under: Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 7:12 am

A belváros szívében egy hamburgerező, ami távol keleti stílusra szeretne hajazni amerikai konyhájával. Nem meglepő, hiszen a japán az európai és amerikai kultúrára szokásokra úgy tekint, mint valami elérhetetlen, magasztos dolog. Legyen kajáról, divatról, de végső soron bármiről szó a japán tinik szó szerint összepisilik (igen, fosás, hányás is benne lehet, képzeld oda nyugodtan Atis…) magukat, ha az európai vagy amerikai eredetű. A japán fiatalos kultúra keverése az amerikai dögburgerrel így nem is meglepő, izgalmas egyveleget hozhat nekünk.

Mielőtt arra számítunk, hogy egy japán (modern, cyberpunk, kisvonatos, etc) étteremben fogunk steaket zabálni már felejtsük is el. A hely inkább egy modernebb, semlegesebb western kocsma némi japán beütéssel, szóval senki ne számoljon azzal, hogy a 22. századba csöppen.

Az étlap egyszerű, csak a fantázia nevek mögé kell olvasni, hogy tudjuk mit szeretnénk enni. Hús és hús amit persze el is várok. Előételnek gigacsípős szárnyak, fő ételnek pedig egy szép duplát kell kérni. Hamburgert nehéz jól készíteni, a pogácsa nem eshet szét, de nem is lehet cipőtalp, ugyanakkor az átsülés mértékére is vigyázni kell, nem lehet giga kérges és belül nyers, mert attól még harapás közben forgácsolódik és szétesik. Itt a balanszot elég jól sikerült elkapni és nagyon jól fűszerezett burgert készítettek. A hús minősége és a pogácsa elkészítése is elsőosztályú volt, le a kalappal. Az ízvilág és az ételek teljesen rendben vannak, a körítés és a hangulat lehetne kicsit japánosabb, elvégre Európában már megszoktuk a hamburgeres steakhouse jellegű éttermeket, inkább több japán dekorációra lenne szükség, és nem feltétlen a klasszikus dekorációban kell gondolkodni, hanem a mangás erősítéssel lehetne jobb hangulatot varázsolni. Beteg látogatóknak külön hentai szobával.

mangac

Összességében tetszett, de nem mondom azt, hogy gyakran vissza fogok térni, mert a belváros miatt a parkolás szívás és árban azért máshol is lehet ilyen ételt fogyasztani, az étterem hangulata az ami nekem ront a teljes összképen. Egyszer már jó volna egy olyan késdobáló, mint Ratz kocsmája.

post lego: the big bang theory

September 24th, 2014

Filed under: News — AndrewBoy @ 3:46 pm

Minden évben születnek nagyon jó Lego tervek amikre lehet szavazni online és egy kritikus mennyiségű szavazat alapján még elképzelhető, hogy a megálmodott mű kikerül a valós életbe. A the big bang theoryról is készülhet Lego csomag amiben úgy néz ki, hogy Sheldon és Leonard nagyszobáját és a szereplőket vásárolhatjuk meg. A szuperhősök mellett elképzelhető, hogy ilyen népszerű sorozatokkal folytatnák a repertoárt. Dísznek jó, mert nem hiszem, hogy a 6-10 éves célközönséget próbálják valójában ezzel megcélozni, új vitrineket kell vegyek…

big-bang-lego-2-590x330

lego-big-bang-590x331

A project címe: https://ideas.lego.com/projects/58456

post kevesebbért többet

September 24th, 2014

Filed under: IT,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 7:30 am

Már régóta a nagy kijelző volt a lényeg a telefonoknál, kezdetben a 4,5″ környékéről indultunk és hamar eljutottunk odáig, hogy 4,7-4,9″ körül a hagyományos okostelefonoknak már határokat szabnak. Akkoriban, egy éve, mikor elkezdett a történet érdekelni, nagy választék tényleg nem volt a piacon, Samsung vetélytárs giga pénzért és hát a HTC még gigább pénzért volt ott a piacon. Szerencsémre. Úgy látszik, hogy a HTC csúnyán benézte és elbaszta ezt a HTC One Max telefont, teljesítményben erős, de már mikor megjelent is gyengébb volt a konkurencia által olcsóbban elérhető átlagtelefonoknál, az ára nem indokolta a képernyő méret miatt kifizetésre kért prémiumot, így a telefonból lassan tényleg csak egy drága kütyü lett a bolt egyik polcán az érdekességek közt. A termék ára csak nem akart mozdulni pár hónapig, aztán eljött az én időm és szerintem sokak ideje. 200.000 Ft-s korai ára horrornak számított a telefonok közt, teljesen indokolatlanul is, ahogy ezt a mobil arénások már majd egy éve megjegyezték.

htc-one-max

Viszont arra, amire ki van találva a telefon, teljesen nyerő a hardware és a nagy akkumulátor miatt nem kell tényleg rohangálnunk töltőért minden nap. A telefon jelenlegi képességei szerintem egy átlag feletti felhasználót is kielégítenek, persze, ha nem akar valaki minden alkalommal a legújabb játékokkal órákon keresztül játszani a telefonján, mert akkor tényleg bajban lesz az illető, de gyakorlatilag minden alkalommal, mikor a telefonja elér egy bizonyos kort. Úgy vagyok ezzel, mint bármi mással, ez most tényleg az, amit felbontásban, méretben és sebességben kényelmesen tudok használni. Lásd még a neo x-8h-t, ahol biztos lesz még erősebb hardware, de nincs már értelme, mert amire szükségem van, azt röccenés nélkül tudja futtatni, a további optimalizálás egy telefonon persze több akku időt jelent, de 3 évnél úgysem hosszabb egy telefon életciklusa napjainkban. A software updatetől nem félek, ha már nincs hozzá gyári frissítés akkor lehet főzött romot is felrakni. Mondjuk a HTC-nél még a régi One X-re is jön ki frissítés, pedig az már 2 telefonnal korábbi a mostani csúcsnál (M8). Aki most gondolkodik ekkora batár készülékben, az 110-130 közt megkapja áfával, szolgáltató függetlenül 2 év gyártói garanciával out of the box ami viszont már olcsóbb, mint egy note 3, vagy akár egy érkező note 4, de gyakorlatilag bármi ami ma kijön az ajtón 150-200 közt sokkal kisebb képernyővel.

Pro: van SD bővítés, ujjlenyomat olvasás, 5,9″ kijelző, nagyon szép kép, kontrasztos, minőségi hangzás, legyen az zenehallgatás a beépített két hangszórójával, vagy telefonálás közben. Gyárilag jó fülhallgató, kényelmes és nagyon jól szól. Kiváló akku idő. Ma már elérhető áron.

Kontra: 2 éves technológia (snapdragon 600), 5mp fényképezőgép, beltéren gyengébb mint a HTC One X.

post gotham s01e01

September 24th, 2014

Filed under: Mozi,News — AndrewBoy @ 2:02 am

Igen, a cím alapján ez batman szagú történet. Gothamban járunk még batman érkezése előtt, James Gordon rendőrbiztos felemelkedését követhetjük nyomon az imdb szerint. Trailer lent:

Még megy a vívódás 3 sorozat közül, hogy ki legyen a nyerő akire ráállunk. Ezt a következő pár hét eldönti majd, hogy ki lesz a győztes.

post játék világ

September 23rd, 2014

Filed under: IT,News,Oldies,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 7:55 pm

mdJhEB6nQtsEatrGMOZpE2AMikor egy konzol eléri ciklusának a végét, nagyrészt csak legyintenek az emberek és a megszállottak veszik az új konzolt rögtön és kezdődik előröl a hercehurca a játékok beszerzésével és a régi cuccok eladásával. Azonban a régi cuccok eladása mellett még számos bontatlan csomagolásban elérhető régi játék elérhető a boltokban, melyek ára rohamosan csökkenni kezd. Ezt az átmeneti időszakot tudja a türelmes ember meglovagolni és töredék árakon hosszú időre bevásárolni a szórakozásból olcsón. Most egyelőre a PS3ról legyen szó, nekem az van és ide szoktam játékokat keresgetni. A legfontosabb, hogy a megjelenéskor nem szabad játékot venni, türelmesnek kell lenni…

m0Q2Trp0Vl91nUp-tsFfuCAMennyire? Én a Lego játék sorozatokra 1 évet vártam, mire ebayen megjelentek a kritikus feleslegek és a kezdeti 50-60 dolláros ár szépen apadni kezdett 30-40, majd később már csak 10-20 dollárra. 5000 Ft is nagyon sok pénz még, alkalmanként, ha az ember türelmes licitál, akkor olcsón beszerezheti a játékokat. Azonban vannak kult címek, amiket csak elég rövid ideig lehet megvenni olcsón, utána már a gyűjtőknél landoló volumeneknek meglesz a maga piaca és általában így borsosabb ára.

mRHTFEvrlhELbFNWsWl-N5gElég a super nintendomból kiindulni, majdnem tíz évvel ezelőtt vásároltunk egyet használtan a vaterán és egy font körül sikerült hozzá játékokat venni. Nagyon sok régi kedvencet, nem feltétlenül befektetési céllal, de egy supermario kart az akkori postával együtt 2 font helyett ma már 30-40 font körül kérnek darabjáért. Egy wolfenstein 3d vagy doom szintén filléres pár dolláros ára ma már állapottól függően 20-30 ezer forintot is érhet, mindez 9-10 év alatt. A japán belpiacos kult játékok pedig sokszor abnormálisan drágák.

moXqmk3hTkevBeW_liJlYSQ

És képzeljük el, hogy valamink eredeti és bontatlan csomagolásban van, helyszínen összeszarod magad, fél éven belül biztos jön valami megszállott aki képes minden pénzét beleölni a történetbe és megveszi a cuccot. Persze lehet nem fog vele játszani, csak nézni és további befektetésnek vásárolja meg. A PC-s játékok, ha bontatlanok, szintén giga pénzt képesek érni. De ugyanígy jó befektetés lehet a lego is. Millenium falcon, UCS kiadás, 10 évvel ezelőtt cca 100e Ft-ba került, ma egy bontatlan doboz 1 millió forint fölött képes gazdára találni, de egy bontott is több száz ezer forintért megtalálja új gazdáját. Egy 5000 db-s legónál az utánrendelés nem egyszerű móka, kb 50 ft / kocka lehet számolni az átlagárat, ha valaki képes egyesével mindent megrendelni, akkor 250 ezer forintból össze is rakhatja és megpróbálhatja kisebb haszonnal eladni. Az összeszerelési útmutató pdfben elérhető a lego oldalán. Raktam már össze félig hiányzó b-winget szép summáért.

Szóval aki esetleg most akar játékokba befektetni pár 10 ezer forintért, bízva abba, hogy 5-10 éven belül ezek a játékok keresettek lesznek és darabja több tíz ezer forint is lehet, ne fogja vissza magát, elég szép dömping van a különböző boltokban a ps3 és a régi xbox játékokból. Egy Uncharted 2 special editionért már most fél milliót kérnek. Jó gyűjtögetést, jó bidelgetést!

m7aJ7Vvwgv3Hj38Ia2H4mDw

post the big bang theory, season #8

September 23rd, 2014

Filed under: Mozi,News — AndrewBoy @ 2:33 am

30548-the-big-bang-theory-the-big-bang-theoryFincsi dupla résszel indul az új évad, Sheldon előkerül 45 napos vonatos hobó élete után egy szál alsógatyában valahol Arizona közepén, Penny új hajat csináltatott az új állás interjúra, Howard berág Stuartra, hogy túl sokat lebzsel ingyen élve az anyja körül. Amy megint csak másodlagos Sheldonnak. Röviden így lehet összefoglalni az elejét, többet nem is mernék mondani, mert az kegyetlen spoiler. Hasonlóan pörgősen indul ez az évad is, több szálat elindítva egy időben, így későbbiekben remek szórakozást ígér nekünk:)

post családi vacsora:)

September 22nd, 2014

Filed under: AndrewBoy Jr — AndrewBoy @ 7:52 pm

Nagyon ügyesen tudnak együtt enni, igaz néha veszekedés van, hogy melyikőjük tányérjából egyenek:) A menü: sajtos tészta:)

IMAG6002

post wake up… borderlands egy hónapon belül!

September 22nd, 2014

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 10:11 am

Ha ősz van, akkor jönnek a játékok is. Call of Duty, Battlefield, tavasszal meg majd valami más, amivel a nyárig eljátszik az ember. Első körben a nagyra várt Borderlands (3) jön végre. Hatalmas DLC áradat után egy frissítés, de nem fogják odaírni a 3-s számot. Pedig állítólag újabb lesz és szebb lesz, nem egy kiegészítés a második részhez, hanem egy teljesen új világot fogunk látni, újabb karakterekkel és újabb kihívásokkal. Grafika szempontjából várható, hogy valami frissítés lesz (habár nem hiszem, hogy akkora lesz a difi, mint az első és második rész közt), hiszen akkor kiadják ugyanannak és sokat nem kellene fejleszteni. A címe mindenesetre Pre-Sequel lesz, annyit tesz előzmény. Ez ilyenkor nem szokott jót jelenteni hiszen már tudjuk, hogy kb honnan fogunk kb hová eljutni, de itt azt nem tudjuk előre semmiképpen sem, hogy milyen módon. Ez az igazán öröm az ürömben. Karakterekről azt rebesgetik, hogy szokás szerint 4 játékos lesz, ismerünk mindenkit, de eddig őket nem irányíthattuk, de a játékban találkoztunk már velük. Athena, Wilhelm, Nisha és Claptrap. Ne kérdezd, nem tudom. Handsome Jack még jófiú és a történetben láthatjuk az átváltozását egy szadistává. Szóval várós, október 14. Természetesen a lényeg a cooperative multiban van. Lock and load, I’m going in! Thunder, Simon, készüljetek! Aki szeretne még csatlakozni esténként a giga hentelésekhez, ne fogja vissza magát :D

post posta vs e-bay vs kína

September 22nd, 2014

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 7:11 am

Több száz rendelésen vagyok túl külföldről melynek túlnyomó többségét e-bayen keresztül rendeltem meg. Eddig két csomaggal volt összesen problémám, az egyik Ukrajnából jött volna, de ott a kedves feladó próbált átbaszarintani a második csomag esetében és egy brazil pillangószelep tűnt el az óceánban valahol Afrika partjai előtt. Az elmúlt évek kínai rendelései mind időre befutottak, ám azonban most nyáron lassulni látszódik a helyzet, méghozzá eléggé komolyan. Az eddigi 7-15 nap helyett a csomagok 20-35 nap közt érkeznek és a legbosszantóbb történet, hogy nem a magyar posta ül rajta. Igen, ritka, de már a Kínából jövő olcsó húsnak is adnak tracking numbert, mert úgy néz ki, hogy amit tracking nélkül rendel az ember az sosem jön meg. 3ból 3 termék nem érkezett meg, és kénytelen voltam az e-bay resolution centerét igénybe venni a visszatérítés miatt.

Két dolog lehet, az egyik az, hogy a tracking nélkül feladott cuccokat egyszerűen a magyar posta lenyúlja, ez kizárható, mert eddig sem tettek ilyet és máshonnan tracking nélkül érkező cuccok szépen befutnak. Ami még elképzelhető, hogy a lenyúlás Kínában, közvetlen még a postára adás előtt történik meg. E-bayen sokszor fordul elő, hogy azonnal postázottnak mutatják a terméket kifizetés után, mikor tudjuk, hogy kamu, vasárnap ottani idő szerint hajnal 3 kor ott sincs posta szolgáltatás. Ha van hozzá tracking number, akkor pedig csak annyit tudunk, hogy az útja ki van bérelve előre a csomagnak és nyomon tudjuk majd követni. A nyomon követett csomagok útjából és időpecsétjeiből az látszik, hogy bizony a feladótól a posta 4-5 nap alatt veszi csak át, és onnan még 4-5 nap is lehet, mire elküldik külföldre és átesik mindenféle vizsgálaton. Lehet, hogy a vizsgálgatások közepette tűnnek a cuccok a nyomon követés hiánya miatt?

Mindenesetre az a javaslat, hogy 1-2 USD-t ne spóroljunk és próbáljunk trackinget kérni az eladótól. Persze, csak akkor, ha tényleg akarjuk a kütyüt és nincs gondunk azzal, ha csak a pénzt kapjuk vissza másfél hónap után. Mondjuk, ha rohamosan gyengül a forint, akkor nem rossz deviza spekuláció egy 225-s dollárt 238-n visszakapni:) Ami nem érkezett meg: USB kábel, wifi repeater, RJ45 kültéri doboz. Össz érték nincs 20 USD…

post utolsó barkácsolás

September 21st, 2014

Filed under: AndrewBoy Jr,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 7:16 pm

A szép időt kihasználva ma is barkácsolással telt a délután. Mellék projektként a teraszra készült egy kisajtó megelőzve a gyermek szabad távozását a szabadba és mozgásterét csak a teraszra korlátozni. Ma reggel reggeli után a kis fickó úgy döntött, hogy húgával együtt távoznak a természetbe, természetesen előzetes bejelentés nélkül. Andriskával nem is lenne baj, ha menne, de Szancsika még lépcsőzni nem tud, így a komolyabb ajtó felszerelése mellett döntöttem. Faanyag még volt bőven, zsanért és riglit kellett találni, hogy a mű elkészüljön, úgy néz ki, hogy a korábban vételezett ezres nagyságrendű csavarkészlet viszont fogyóban van, gyakorlatilag az utolsó csavarokat hajtottuk be mikor elkészült a mű, pont időben, mert már szakad az eső.

IMAG5988

A tulipános motívum maradt még a szaletli készítéséből és így passzol a korláthoz, a maradék deszkákba én dekopírral nem fogok már bohóckodni, jó ez így, várhatóan 4-5 év múlva úgyis leszerelésre kerül az ajtó, ha addig kibírja az időjárás viszontagságait. Festés a héten, a korlátot is be kell fejezni, mert hónapok óta úgy áll. A héten mindenképpen lazúrt kell vegyek, végre meg van a pontos kód és a márka is, már csak meg kellene rendelni.

A házikó is 95%-ban elkészült, még egy hátsó háromszög egységet és belső farostlemez burkolatot kell feltegyek és lefesteni az egészet, kb a nyolcadát már sikerült lefesteni, de itt is festékhiányba ütköztem, így még várat magára, bár a feljáró fölé az elő tetőt fel kell rakjam még a héten, mert nem jó, hogy folyamatosan ázik. A fentiektől függetlenül a gyerekek már birtokba vették az építményt és szabadon lehet csúszdázni, kalózkapitánykodni, és mindenféle a kertben fellelhető kacatokat felhalmozni kincs eldugás címszóval.

IMAG5998

post filmek előttünk

September 21st, 2014

Filed under: IT,Mozi — AndrewBoy @ 6:45 am

Watchlistet megtakarítottam az IMDB-n, konkrétan dump és újra feltöltés. Volt kis meglepetés, hogy a jövő évben és utána mik várnak ránk, hát én az alábbiakat akarom megnézni:

Cím Megjelenés dátuma
Chef 2014.03.07
The Fault in Our Stars 2014.05.16
The Rover 2014.05.18
Frank Miller’s Sin City: A Dame to Kill For 2014.08.19
The Drop 2014.09.05
The Maze Runner 2014.09.11
Gone Girl 2014.09.26
Fury 2014.10.17
The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 2014.11.19
The Hobbit: The Battle of the Five Armies 2014.12.10
Rambo 5 2015
Silence 2015
Seventh Son 2015.01.08
Taken 3 2015.01.08
Kingsman: The Secret Service 2015.01.27
Jupiter Ascending 2015.02.04
Fifty Shades of Grey 2015.02.11
Hitman: Agent 47 2015.02.26
Cinderella 2015.03.12
Fast & Furious 7 2015.03.26
Avengers: Age of Ultron 2015.04.22
Jurassic World 2015.05.11
Mad Max: Fury Road 2015.05.13
Tomorrowland 2015.05.20
San Andreas 2015.05.27
Entourage 2015.06.11
The Fantastic Four 2015.06.18
Ted 2 2015.06.24
Terminator: Genisys 2015.06.25
Ant-Man 2015.07.16
Assassin’s Creed 2015.08.05
Untitled Jason Bourne Sequel 2015.08.19
Bond 24 2015.10.23
The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 2015.11.18
Star Wars: Episode VII 2015.12.17
Mission: Impossible 5 2015.12.23
The Revenant 2015.12.25
Resident Evil: The Final Chapter 2016
Star Trek 3 2016
Ben-Hur 2016.02.18
Prometheus 2 2016.03.04
Warcraft 2016.03.09
Allegiant: Part 1 2016.03.18
Batman v Superman: Dawn of Justice 2016.03.23
Beverly Hills Cop 4 2016.03.23
Captain America 3 2016.05.05
X-Men: Apocalypse 2016.05.18
Now You See Me 2 2016.06.10
Transformers 5 2016.06.24
Ice Age 5 2016.07.06
Knights of the Roundtable: King Arthur 2016.07.20
Power Rangers 2016.07.21
Fantastic Beasts and Where to Find Them 2016.11.16
Avatar 2 2016.12.01


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Azért tetszik nekem ez a listás történet, mert így 90%-ban tudom, hogy kb mikor kell mit néznem. Leporoltam az IMDB accountomat, nem azt mondom, hogy giga idő van vele játszani, de calendarba importálni a dátumok alapján a filmeket az már tényleg priceless! Persze, hogy legyen értelme ennek a listának.

post vegyünk tv-t, várj inkább szalámit…

September 20th, 2014

Filed under: Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 8:00 pm

Aldiban igazi kínai remek elektronikai cuccok szoktak lenni mérsékelten elszállt áron. Webcamera, pendrive, apróságok. Aztán az ember ránéz a TVkre is és még azt is lehetne mondani, hogy árban és ránézve a minőségre egy nyaralóba még elfogadható áron is vannak ezek a készülékek. Lázasan várom már, hogy mikor lesz megint TV az Aldiban. Az osztrák aldi mindig egy héttel előttünk jár, így a magyar kínálatot már egy hónappal ezelőtt lehet sejteni és lehet számolgatni is. Ma este nézem az osztrák Aldi (Hofer) honlapját és rábukkantam az alábbi gyöngyszemre:

pickszalami

6,49 EUR 400 gramm, vagyis 2.018 Ft, kilója pedig 5.045 Ft. Nettóban ez az osztrák 20%-s áfát számolva 4.202 Ft. Nosza nézzük meg, hogy itthon mibe kerül ez a közkedvelt ám drága csemege.

tescoszalami

A Tescoban ez a termék 2.699 Ft, kilója pedig 6.748 Ft. Nettóban ez a magyar 27%-s áfát számolva 5.313 Ft. Persze ez Tesco és nem a népnemzeti igazi magyar áru supplier CBA, nekik is van weboldaluk, lássuk ők mit mutatnak:

cbaszalami

Kicsit nehézkes a helyzet, hiszen 380 gramm a termék, méretre persze közel akkora, így az összehasonlítani vágyónak rögtön a kilós árat kell nézni, lásd ugyanezt a turpisságot a Mizó tejnél és kakaónál, 450 ml és 900 ml termék, ugyanakkora szokásos 0,5 l és 1 l csomagolásban. Persze lehet utána verni a tamtamot, de, ha nem nézte meg az ember az apróbb Ft/ l,kg,etc árat, akkor bizony barátom így jártál, átbasztak szépen és csendben. Node ne legyünk ennyire balfaszok és olvassuk el végre, hogy mibe kerül. Igen, meglepő, de olcsóbb, mint a Tesco, kilója csak 6.289 Ft. Nettó magyar ár 4.951 Ft. Az osztrák 4.202 Ft még nettóban is bőven olcsóbb, ami nem magyarázat a differenciára és végső soron a teljes árat nézve kicsit csalódás, hogy egy hazai itthon azért jelentősen drágább a végén. De elég csak a két évvel ezelőtti németországi bevásárlásomra gondolni, nem is tudom miért vagyok meglepődve. Annak azért örülhetünk, hogy az Amazon.com-n 3.250 Ft-nak megfelelő dollárt kell leszurkolni, legalább nem nálunk a legdrágább:)

post marvel: guardians of the galaxy

September 20th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 12:50 pm

Sokáig nem mertem megnézni a filmet, féltem attól, hogy a szokásos mesehősös hatalmas CGI értékelhetetlen történet felé megy majd el a film. De rábeszéltek, a látvány miatt IMAX lett a vége. Megérte? Igen. Hatalmas mozi volt, akinek úgy bármit is mond a galaxis őrzői történet, ők már ismerhetik a szereplők egy részét nagyjából, de tény, hogy ez most tényleg egy olyan film ahol semmit nem szabad komolyan venni, mert nem a szokásos dolgokról szól. Mondom ezt a transformers óta, de közben rájöttem, hogy a marvelnél volt a vasember és a thor és persze még az amerika kapitány is. Úgy látszik ez a transformers nagyon bennem maradt.

GOTG_POSTER_v4 copy

A film nagyon szép, a látvány és a hangok keményen odabasznak IMAX 3D-ben, nincs kecmec, nagyon jól sikerült mindent kidolgozni, persze egy avatar után már teljesen elvárható, hogy mindenhol átlátszó LCD/OLED kijelző legyen hajlítva és a szőrszálak egyesével mozogjanak a mosómedvén:) Igen, az egyik főhős egy mosómedve, egy humanoid fa, egy ember és még két humanoid, mondhatjuk hisztis harcos ribanc és az idióta. És ha már ennyire előre szaladtunk akkor a fentiekből rögtön kiderül, hogy jó kis űrbulit lehet csapni, a teljesen más karaktereket képviselő egyének találkozásaiból hatalmas felfordulás és parádés humor alakul ki. Egyszóval a film nagy részében tényleg lehet röhögni és egyik pillanatot sem szabad komolyan venni. Az abszolút helyzetek nagyon jók. Ebből remélve várom a folytatást, mert itt még lehet bőven mit kihozni a történetből.

A film másik része a zene, hatalmas szerepe van a zenének, a ’70-s évek zenei világát összemixelni egy nagyon komoly űrtechnikával egy walkman-n keresztül nem kis teljesítmény. Valószínűleg a jelenetekhez rendelték hozzá a zenéket és nem a zenék voltak meg először, de nagyon találó és önmagukban is helytálló zenékről beszélhetünk. David Bowie, Jackson 5, Elvin Bishop, hogy csak az ismertebbekről beszéljek, de Rupert Holmes és a Runaways is benne van a repertoárban. OST ként Awesome Mix Vol. 1 szerint kell keresni, a Vol. 2 szerintem csak a következő részben fog debütálni, mert ugye létezik.

Nekem nagyon tetszett a film, a zenéje biztosan bekerül a best of 500-ba nálam, már amelyik szám még nem volt közte. Látványa és humora is kiemelkedő volt. Összességében nagyot ütött és a történet is közrejátszott, kicsit kiszámíthatatlan volt, így fölöttébb szórakoztató. A megmaradt magas labdák nem lecsapása miatt nálam ez tízből így 9 pont lett. Nem merem még azt mondani, hogy az év mozija, mert előttünk van még pár, de egyelőre top-top.

post kocka….

September 19th, 2014

Filed under: IT,Vicces — AndrewBoy @ 6:47 pm

image

Ez az igazi unatkozo rendszergazda:)

post építkezés #2

September 14th, 2014

Filed under: AndrewBoy Jr,News — AndrewBoy @ 7:25 pm

Valamikor több, mint három éve építettünk egy szaletlit. Felbuzdulva a tehetségemen és a családi nyomáson, belevetettem magam egy csúszdás házikó megépítésébe. A matek úgy nézett ki, hogy 20-30%-kal drágábban jön ki egy házilag megtervezett, zsindellyel ellátott kb 50%-kal nagyobb alapterületű kis házikó, mint egy készen levágott, legyalult, de otthon összeszerelős verzió. Nagyon sok házikót megnéztünk, a JunglyGym méregdrága cuccai mellett az egyszerűbb házi manufaktúrákban készült brandless gyártmányok is kívánni valót hagytak maguk után. Végül nagyjából ezeknek az ötvözetéből elkészült a terv. A barkácsoláshoz a faanyagot és a zsindelyt a Hoblertől vásároltam, a fém derékszögeket, alumínium profilokat pedig a Grandácsban vásároltam. És miért nem egy helyen, mondjuk az Obiban vettem meg ezeket? Hát a fa anyag az cca 2x annyiba kerül, a többi fém cucc pedig van ami 3x annyiba kerül. Egy derékszög vas 80-180 Ft a Grandácsban, az Obiban ezért 400-700 Ft-t is elkérnek, nyilván, ha vasárnap délután 1 db kell, akkor nem probléma, de 40 db esetén már sokat számít, a csavarokról nem is beszélve, 2000 db csavar nem mindegy, hogy 7 Ft vagy 18 Ft/db-ra jön ki a végén.

A büdzsé és a dizájn összeállítása után az árubeszerzést két nap alatt letudtam, a fát gombokért házhoz szállították, így az érdemi munka elég gyorsan elkezdődhetett. Nagy köszönet Valogya elvtársnak, Saimonsaisnak és persze Faternak aki végig a segítő magyarázataival és 30 éves szerszámaival segítette a munkát. Az első nap látványos dolgok nem történtek, gyalulás és a váz szerkezet összeácsolásáig sikerült eljutni, második napon a zsindelyezés és a párnafák kerültek be a helyükre, harmadik nap pedig már az oldalsó borítás is felkerült a házikóra.

DSC04499

A negyedik napon befejezésre került a terasz, felkerült a csúszda és az elő tető. Hátra van még a belső borítás farostlemezből, giga mennyiségű csiszolás és persze a festés. Festés tekintetében az alap szín barna lenne, mint a kerítés és a szaletli is, de a borítás és a terasz korlát kaphat random rikító sárgát, pirosat és kéket, esetleg zöldet nyomokban. A távcső, kormány és telefon már bekerült a helyére és a csúszda is szuperál. Sajnos a szakadó eső miatt az építkezés most szünetel:( Reméljük a hétvégén lehet már folytatni.

post sony nex5

September 13th, 2014

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 12:25 am

Családi nyomásra úgy döntöttünk, hogy veszünk egy fényképezőt, próbáljunk valami komolyabb gépet, de persze ne a fél milliós árkategóriából. Nézelődés és tanácsok után (thx Wiz) egy Sony Nex5re esett a választás. Ugyan kifutó széria és az enyémben még NFC nincs (wifit is hót bonyi használni), de a beállítási lehetőségek miatt rá esett a választás. Akciósan 170 pengő, két obival, 16-50 és 55-180, mindkettőben ott figyel az optikai képstabilitás. A szett gyári áron kilóval lett volna vastagabb, ez így most kifutóban elérhetőnek tűnt. További obik beszerzése nem egyszerű, árban mindegyik horror ami az e-mountra van kitalálva, beállított képeknél viszont átalakítóval bármilyen manuál obi jól szerepelhet mellette, azokat pedig gombokért lehet vételezni. Saimonsais hozott is pár igazi NDK-s obit tesztelésre, a jó munkához idő kell, szóval ez még várat magára.

Ami nagyon fontos számomra, hogy asszony is tudja használni. Gyors az autófokusz, a 16-50mm-s obi neki tökéletesen elég, nem akar ő annyit bűvészkedni, úgyis a gyerekeket fényképezi egyfolytában. Rögtön egy giga plusz a gépnek, hogy van automata és ultra automata funkció, ami sötétben még 6 képet lő amiből egy átlagot összerak. Permanens vaku nincs a gépen, de szobai világításnál is teljesen jó képet csinál a régi Canonhoz képest ami vakuval és iso 800-ban is fosabb volt, mint ez 3200-s iso mellett félhomályban.

Aztán persze a további manuális beállítások, retesz prioritás, záridő prioritás és ezek egyvelege. Panoráma funkció vízmértékkel (gyroval, nyílván). Egy töltéssel giga mennyiségű gép készíthető. Nekem iszonyatosan bejött, picike, jó fogni, gyors és ami fontos, hogy tényleg szép képeket csinál. És selfi is mehet vele, a hátsó LCD teljes mértékben felhajtható és magunkat látjuk rajta, ahogy szemből kezünkbe vesszük a gépet. Alapfunkciónak a mozgatható LCD jó, amennyiben felemeljük a gépet jó magasra és pl tömeg fölött próbálunk fotózni, így az elhajtogatott LCD-t kényelmesen tudjuk nézni és nem kell a 178 fokos betekintési szöget tesztelni.

Sony-NEX-5R-Review-screen

Videózni is tud. M2TS, mint a kamerám, FX minőség, mint a kamerám, 1080p, mint a kamerám. De valahogy nincs olyan telt érzése az embernek, mint a kamera után. Ja és persze csak sima stereo, így a videó rész eszembe sem jut, ha a fényképező van a kezemben. A kamera 10x optikai zoomja teljesen jó és a 0,7x előtétlencsével 20mm körüli élményt lehet elérni. Persze a fényképezőt az ember fényképezni veszi, nem feltétlen kamerázni. Egy nyűg viszont gusztustalan, megszólalásig úgy néz ki a kamera akkuja, mint a fényképező eleme, persze nem kompatibilis, azért ezt át lehetne gondolni a jövőben, hogy egyféle elemmel árulják már a cuccokat (jó, a két kütyü közt 4 év van), de legalább itt már a micro usb töltőig eljutottak, nem kell külön sony speciális töltő, mint régen ami a kamerákhoz volt.

A fényképező még számos ma divatos effekttel rendelkezik, ha lesz szabadidőm, akkor majd lövök fain nature fotókat:) Ja igen, adtak hozzá egy CD-t, 2014.-ben? Már a tvkhez is pendriveon jár a leírás….

post sorozat zárás

September 13th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 12:08 am

Első és legnagyobb szívfájdalom a Californication zárása. Nem, nem voltam kibékülve a hetedik évaddal, a hatodik évad eseménydús színvonalas szórakoztatása itt már szóba sem jöhetett. Hanknek előkerült egy korábbi nője, még Karen előttről, akinek van egy fél idióta félén fia. Természetesen a fiú még szűz, csajozási (kurvázási) szokásait próbálják elénk vetíteni miközben Hank két nő közt őrlődik. Mondanom sem kell, hogy nagyjából Karen lesz a befutó. Marcy és Runks tovább élik szexuális csőddel teli életüket és az anyagi csőd is közelít feléjük, mert Hank egy rohadt gyenge pilotban próbálkozik forgatókönyvíróként. A forgatásra betukmálta a degenerált fiát és az anyját is. Ezek az egyszerű bonyodalmak a végén kibontakoznak a lányának a házasságában és egy New Yorki úttal és egy szerelmes levéllel Karenhez. Még jó, hogy az előző hat évad ezt bőven felülmúlta, így a pocsék lezárás miatt hiányérzet már nem támad az emberben.

How I met your mother is elköszönt tőlünk. Már az 5. évadtól gyengélkedett a sorozat, de most megkapta a kegyelemdöfést. Az utolsó évad pár napot dolgoz fel, Barney esküvőjét és Ted nőjének felkutatását. Sok visszatekintés van az évadban. A befejezés félig pocsék csak, de még pont elfogadható valamennyire. Eljutottunk addig a pontig, mikor már egyik szereplő sem tudott értelmeset hozzátenni a sorozathoz és tovább kell lépni a roló felé. 9 évad, közel nem egy friends feeling, spinoffra számítani sem szabad, bár még lehet Barneyval megnéznék pár évadot, ahogy Robinnal nyomulnak. Ha már Joey féle spinoff felé mennénk tovább.

The Big Bang Theory eljutott a 7. évad végére. Itt még van húzóerő, de közel sem Leonard viszi a sorozatot, hanem Sheldon. A mellékszereplők is kezdenek éledni. Mindenki megtalálta a párját, kivéve Raj-t. A szereplők eljutottak odáig, hogy részenként már 1 milliót kaszálnak, pedig a freinds már a 6. évadban eljutott idáig és azóta infláció is volt. Rágógumizásnak elmegy, heti 20 perc agylazításnak hibátlan, jöhet a 8. évad.

Under the Dome második évada bonyolódik tovább. Pár rész után jóságosnak tűnik, Lyle és Junior anyjának és nagybátyjának régi kapcsolatába bonyolódunk bele, úgy néz ki a mama nem halt meg és ő már 20 éve tudta, hogy mi fog következni. Big Jim vállvetve harcol Barbieval, néha az egyiket akarják felakasztani, néha a másikat. Jött pár új szereplő, a giga idegesítő Norrie mellé Melanie aki Angie helyére érkezik (kiírták a sorozatból Lyle segíségével). Érkezett egy természettudományos tanár is Rebecca személyében aki Lyle ellenpólusaként tölthetné be a magyarázó szerepet, de pocsék alakítást nyújt. Nehéz ügy, talán még egy évad van benne…

Banshee ügyében Lucas tovább nyomoz. Lényegében kiderül, hogy felültették őket és az előbányászott gyémántokról kiderül, hogy valójában üveg. A semmiért ült éveket, így a könnyű pénz szerzés mellett Jobbal és Carrievel (Anastasia) fosztogatnak és rabolgatnak, miközben Sugar falaz nekik és százalékot kap a zsákmányokból, ha az akciót nem basszák el. Proctor továbbra is basztatja az Indiánokat és lényegében valamiféle szövetséget próbálnak kötni. Rebecca megint kavarja a szart Lucas pedig bármit megtenne érte, már ha pont nem Siobhan bugyijában turkál. Jó második évad volt, a történet megy több szálon és mindig tud váratlan történni, az akciók, a minőség és a játék is pompás, nagyon várós harmadik évad.

Carter doki még mindig nyomja a Falling Skiest, lenyomták a 3. évadot, bár kurva sokat nem haladtak előre. Szétszakadt banda, összeszedett banda, pár kemény csata, de a hogyan és mikor fogják megnyerni a háborút a Volmmal vagy nélkülük és, hogy az Espheni mi a francot is akar, azt nem tudjuk. Pope mindenesetre becsajozik, Lexi abnormálisan fejlődik és mennek az apró kis kavarások. Lényeg, hogy a sorozat egy centit nem ment előre és megint alig derült ki valami. Kezdek aggódni…

Almost Human, na ez nézős. Jövőben játszódunk, dredd bíró feeling. Zsaru párosból egy zsaru a másik android aki ugye logikusan érvel, de próbál emberi szempontokat is figyelembe venni. Egyszerű scifi akció egy gyenge Tango és Cash humorral megfűszerezve, de azért szeretjük. Várom a második évadot, igazi pongyola mosolygás és agykikapcsolás 40 percen keresztül!

Suits 4. évad. Na ez érdekes, Mike és Harvey más cégeknél és egymás ellen. Érdekes a műsor, Jessica társul Harveyval, meggyűlik a hatósággal is a bajuk, a céget és a partnereket is tisztázni kell és közben Mike is próbálja őket hosszasan szopatni, gyakorlatilag minden rész az egyik oldal kis győzelmét jelenti, fordulatos, és a nemvárt pillanatokban Litt is beesik valami marhasággal. Várjuk a végét és persze a következő évadot is.

Marvel, the agents of shield. Hú bazdmeg. Nem, ne is gondold azt. Nincs hozzá köze. Mindenféle gagyi dolgokat oldanak meg. Szóval lehet az első évad sem lesz befejezve, nincsenek igazi szuperhősök, kockák vannak és technika, no meg két szereplő a filmből akik nagyjából az arcukkal próbálják eladni a sorozatot, akkor már inkább terminátor sorozat, mint ez. Elég gyengécskére sikeredett az első pár rész alapján…

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)