https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post dűne

November 1st, 2021

Filed under: AndrewBoy Jr,Mozi,Oldies — AndrewBoy @ 9:01 pm

Megnéztük a filmet, Saimonsais nem tudott jönni, Atilllla eljött és Andriskát is elvittem. Hát nem volt rövid, valamiért azt gondoltam, hogy két órába bele fog férni az első rész, de nem, két és fél óra volt, de kérdés az, hogy maradhat? Igen, maradhat, sőt újra is fogjuk nézni. Persze ez nem az a pörgős akció film, inkább egy eposz amit ritkán, de újra tud nézni az ember, hogy felfedezzen új dolgokat benne. Itt ugyan nehéz lesz, mert a könyvek és a korábbi film illetve sorozatok végett a történetben új nem lesz, csak a megvalósításban. Nekem a film helyett a játék ugrik be, az első két rész, ugye egyszerre készültek és az első azért lett az első, mert előbb készült el, de a másodikban sincs hiba, csak más a megközelítés:)

dune-2021

A történetről nincs értelme beszélni, mert hű maradt a korábbi történet meséléshez. Nyilván az ilyen film az kicsit több dolognak kell, hogy megfeleljen. Mondhatjuk, hogy ez egy klasszikus remake és nem reboot. Nagyon várós reboot volt az SW EP VII, ami tudjuk, hogy miként sült el, értekeztem róla. Meg kell felelni az új generációnak és az idősebb generációnak is és a két megfelelés közt hatalmas a különbség, a fiatalabbak valami újdonságot, hiperszuper dolgot várnak el ameddig az idősek egy ütős történetet. Itt a történettel nem lehet mit kezdeni, vagy elmeséled normálisan vagy katyvasz lesz az egész. A színészi játék és a látvány volt itt ami szerintem mindkét kategóriát kielégítette, új történetet a remake miatt nem kellett kitalálni. Színészileg Timothée Chalamet jól adja a kezdeti finnyás ficsúrt, majd a karakterfejlődésre azért kíváncsi leszek, hogy mennyire képes majd a vezető szerepébe beleugrani, nekem a végén kicsit hiteltelennek tűnt a párbaj előtt és közben, valahogy a jó fiús hozzáállás túl volt játszva. Rebecca Ferguson-t nem tudom hová rakni. Nekem túl fiatal a szerephez, sokkal komolyabb és idősebb és misztikusabb “banyát” vártam volna, próbált mindent kihozni a szerepből, de nekem a karakter nem jött át, aztán lehet bennem van a hiba, de én többet vártam tőle, olyan mintha a level meglenne vásárolva, de a tapasztali xp hiányozna keményen. Oscar Isaac nagyon jól hozta a szerepet, jól áll neki a szakál és az őszes haj. Itt minden átjött aminek át kellett jönnie. Több filmjében is nagyon jól hozta a karaktert. Jason Momoa szerepeit már az SGA óta figyelem, hát azt kell mondjam sokat tanult azóta, de mindig a kemény és viccesebb figura maradt meg neki. Nemrég volt egy komolyabb netflixes filmje, na ott furcsa volt a szerepben, hogy neki kell a lányát megmentenie/megvédenie. A film annyira nem tetszett, hogy a címe sem ugrik most be. Lényeg, hogy Momoa jól hozta azt a kevés kis szerepét. Stellan Skarsgård-ről nincs mit mondani, profi, mindent hitelesen tud előadni.

A színészi játékon kívül a megvalósítás és a látvány tényleg letaglózó volt, nem egy félfos CGI, látszik, hogy komoly munka volt a háttérben. A történetről nincs értelme beszélni, az fix, adott, attól eltérni nem is szabadott volna. Nekem nagyon tetszett és javaslom mindenkinek, hogy nézze meg, akár úgy, hogy a korábbi filmeket nem látta, könyveket nem olvasta, vagy még a játékokkal sem játszott. A Dűne világában új csillag van születőben, nagyon várom a második részt. Talán még a Dune 2000-t sem vártam ennyire, aztán az meg tudjuk mennyire fos lett.

post Chapter 16: The Rescue

December 19th, 2020

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 4:32 pm

Talán már megnézte mindenki így belefér. A 14. részben a gyerek (az én Childom) közli, hogy az egyetlen élő Jedi akit Grogu hív meditálás közben az a Luke lehet, én mondom, hogy ugyan már, ennyire nem lehetne jó fej a egész bagázs. És akkor most dokkol a vörös ötös és magad alá szarsz.

post nosztalgia – retro érzés vhs

December 11th, 2020

Filed under: Mozi,Oldies — AndrewBoy @ 5:31 pm

Tombol a retró mostanában mindenhol, a bakelit lemez új aranykorát éli és a kazetta és a VHS is olykor felüti a fejét. Persze a bakelit a CD-hez és a jobb minőségű loss és lossless zenékhez képest fényévekkel jobb minőséget képvisel, most persze a DSD128 és 192/32b flacról ne beszéljünk, mert pariban lehetnek kb, csak ám egy jó DAC árából már lehet lemezeket is venni szép számmal. A bakelit új eljövetelét teljes mértékben megértem a minőség miatt, ugyanakkor a kazetta és a VHS már más tészta, hiszen minőségben semmilyen ugrást nem mutat, sőt a bonyolult mechanikai szerkezetek miatt nem biztos, hogy az elmúlt 20-25 állást jól viselték. A VHS-nek van egy feelingje a részemről, a korszakot két felé osztanám, az egyik a narrátoros filmek és a másik a tékában eltöltött esték és éjszakák végigbeszélgetése és a filmek egymás közti értékelése. Mindkettő közösségi élményként definiálható, hiszen a korai narrátoros filmeket még együtt, közösen néztük a nyolcvanas évek közepén mikor egy lépcsőházban csak egy videó volt, ott gyűlt a nép és néztük az Alient, Terminatort, Commandót, Cobrát, Rockyt, Amerikai Nindzsát és aki nagyon bevállalós volt az Omen-t is megnézte. A repertoár hőskorához Stallone és Schwarzenegger mellett szinte kötelező eleme volt Lorenzo Lamas, Michael Dudikoff, Dolph Lundgren és persze JCVD.

Aztán a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején bejött a kábel TV és megjöttek az új csatornák, tv3, msat, szívtv, budapest tv és öntötték magukból a zs kategóriás akció filmeket amiket korábban VHS-n csodáltunk. Akkor kezdett formálódni bennem a gondolat, hogy ezek a filmek talán nem annyira jók és a kevésbé sugárzott A kategóriás sztárok filmjei tényleg komolyabbak megvalósításban, akcióban és akár zenei aláfestésben is. Előkotortam a kazettákat és találtam szép számmal még narrátoros filmeket, előhozzák az érzést a 25 x másolt és alámondásos darabok. Mondjuk egy darabig még türelmesen nézi az ember, mutatja a gyereknek, aztán rájön, hogy ennek így egyedül utólag nincs feelingje:) Talán még kicsit hülyén is érzem magam. Mindenesetre egy jó demonstráció volt, hogy mi volt 30-35 évvel ezelőtt és mi van most, mennyire mások a szokások.

Elterjedt mostanában, hogy dvd/bd ripekre hangsávként a klasszik VHS vagy narrátoros szinkront is ráteszik, ez egy fokkal emeli az élményt, mert a kép a tű éles és a szöveg a régi, az a szöveg amit 10 megnézés után már kívülről fújtunk. Ugye tényleg nem mindegy, hogy egy régi filmet milyen szinkronnal néz meg az ember, amikor még jó volt a magyar szinkron és nem kellett újra szinkronizálni mindent a kereskedelmi tvk miatt és persze a narrátoros szinkronizálás egy külön élvezeti faktor. De ez is csak rövid ideig köti le az embert. Persze társaságban jó lenne, ha menne a háttérben és közben kibeszélné az ember az akkori érzéseket és dolgokat, de jelenleg ez csak szép álom, mert a social distancing ott figyel minden percben és ki tudja, hogy mikor lehet már végre összeülni és offline egy jót pofázni csak úgy bármiről, akármiről…. Be is van tervezve megint, hogy játszunk egy retró játékot, majszoljuk a pizzát és a háttérben mehetne egy alámondásos film, de jó volna már….

 

post Chapter 13: The Jedi

November 29th, 2020

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 8:47 pm

Érdekes rész volt. Sometimes, in the heat of the moment, it’s forgivable to go ass to mouth. Lényeg, hogy van neve a gyereknek! Ja nem, valami ollózó jedi is van a részben…:)

post chernobyl

June 4th, 2019

Filed under: Kirándulás,Mozi — AndrewBoy @ 5:12 am

Hát van már több, mint tíz éve mikor volt egy Csernobilos felfutásunk a fiúkkal, hogy milyen lenne kimenni megnézni. Már utána is jártunk a dolgoknak, vonat, repülő, autó, kijevi szállás, túravezetés és árban sem volt vészes. Sajna az egyéb elfoglaltságok közbe szóltak és ugye ahogy lenni szokott a család akkoriban nem támogatta, na nem mintha most támogatná. A témában olvastam már sokat, játszottam már sok játékkal, így mindig is érdekelt mindenféle megvilágítása a történetnek. Mikor beharangozták az HBO sorozatát akkor az orosz műsorszolgáltatók rögtön megkontrázták egy sokkal komolyabb és igazabb film készítésével. Hát kíváncsi leszek, hogy mi lesz azzal a filmmel, de szerintem majd szépen lassan a feledés homályába fog merülni. De most koncentráljunk erre a mini-sorozatra. Nehéz lenne, most minden momentumon végig menni, hogy az igazából nem is így, de nem is úgy volt, hanem így volt. Sosem fogjuk megtudni, hogy pontosan hogyan volt, aki érti a dolgok ok okozati összefüggését és tisztában van ezekkel, na ő, ki tudja következtetni, hogy valójában hogyan történhetett. Nyilván a bécsi jelentést követő “vallomásokból” sem derülhet ki minden, ahogy valójában tényleg évekig nem ismerték el, hogy ki és hogyan is hibázott.

Egyetlen egy tárgyi, személyi tévedés van a filmben, de erre a végén magyarázatot kapunk, Ulana Khomyuk szerepe kitalált, nem létező szereplő. Ő reprezentálja azokat a tudósokat akik dolgoztak a probléma megoldásán, csak ugye a sorozatba berakni 20 egyetem 400 professzorát egészen nehéz lett volna. A szereplőgárda zseniális, mindenkinek hiteles a szerepe. Következtetést a sorozat levon, de nagyon óvatosan, de persze mindenképpen az derül ki, hogy a nagy CCCP tudott már előre a hiba lehetőségről és mégis eltusolták az egésszet, nehogy bárki azt mondja, hogy ők töketetlenek a témában. Az ott dolgozók viselkedése és hozzáállása a témához így eggyel hátrébb sorolódik és már őket is áldozatnak látjuk. A sorozat nagyon jól épül fel, szépen megyünk végig a történetben. A helyek, járművek és minden ami oda tartozik tényleg nagyjából stimmel az akkori viszonyokhoz. Most mindenféle politikai és egyéb nyilatkozatoktól mentesen a sorozat megvalósítása remekül sikerült és tényleg bárki megértheti, hogy nagyjából mi is történhetett és van -e értelme félni a jövőben egy hasonló katasztrófától (nincs). Nekem nagyon tetszett, mondhatnám, hogy várom a folytatást, de ugye a történetnek vége van. (Szerencsére).

post rogue one: a star wars story

December 20th, 2016

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 7:49 pm

Szkeptikus az ember mikor lát valami ótvar hányadékot és utána a marketing gépezet kicsit óvatosabban tolja elé a következő választékot. Ugyan arról volt szó, hogy karakter filmek jönnek, de ehelyett valami mást kapunk, kaptunk. Nagy várakozások nem voltak ezt őszintén megmondom, és az előzeteseket sem néztem meg, a marketing kampányt idén nem nekem találták ki a Disneynél. Üres fejjel beültem a moziba és élményekkel tele távoztam onnan, méghozzá nagyon pozitív élményekkel. És most spoileres leszek, ez van, mert ezt csak így lehet elmondani, hogy mégis miért volt jó és miért ütött nagyobbat, mint vártam.

rogue-one-home-ent-tall-B-1536x864

A film az időben a III. rész és a IV. rész közt helyezkedik el, de szervesen nem tud egyik részbe sem bekapcsolódni, a III. részhez képest sokkal később játszódik, pont a IV. rész előtt. A már meglévő filmekben erre a filmre utalások nincsenek, tehát valahogy úgy kell elképzelni a történetet, hogy ez megáll a másik két rész nélkül is, bár hozzáteszem, hogy a star wars univerzumot ismerni kell, de a filmbeli főszereplők sehová nem kapcsolódnak az előtte és utána lévő filmekben. Hatalmas öröm a színészi felhozatal, fellép Yipman és bár nem annyira látványos a kungfu amit előad, azért nagyon jól hozza a klasszik vak szerzetest aki hisz az erőben, leszögezhetjük, hogy ő nem jedi. A történet szenzációs és itt tényleg spoiler jön, adott egy család, apu birodalmi főmérnök, anyu és kislány vele vannak, apu elmenekül a birodalom elől, de visszarángatják, hogy a halálcsillagot fejezze be. A kislány elbújik és ott marad a bolygón, felkelőkhöz kerül és felnevelik, majd börtön bolygó és utána kiszabadítják, mert a felkelésnek szüksége van rá, hogy az apját találja meg és árulja el, hogy milyen fegyveren dolgoznak. Az apja persze meghal és a birodalmi adattárban megtalálják a lány beceneve alatt a halálcsillag dokumentációját, na ezt kell ellopni, itt a csúcspont, a csata. Kapunk itt klasszikus troopereket, lépegetőket x-wingeket és pár “újdonságot”. A filmben olyan szereplők is vannak a csata (x-wing) jelenetekből akik az eredeti 1977-s filmben már voltak, tehát itt még biztosan éltek ezek a pilóták. További szereplők is vannak CGI segítségével ami az élményt nekem nem rontotta, sőt emelte az egész színvonalat szerintem. Meglepetés üldözés is van a végén, meglepetés harccal és a film legvége egy hatalmas flash, mikor kérdik, hogy mi ez az adathordozó és a válasz: Egy új remény.

A megvalosítás és a történet nagyon jó. Nagyon sok olyan érzést váltott ki a film belőlem amire a VII. rész képtelen volt. Jó a történet, beilleszkedik, nincsenek hülye kérdések és a klasszikus star wars világot is megkapjuk. Nálam ez a film egyelőre magasan az Ep. VII. fölött van. Nem klasszikus star wars a zene, de így is nagyon jó.

post the revenant

March 8th, 2016

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 3:22 am

Érezted már azt a moziban, hogy amit látsz az téged nem érdekel és nem tudod tovább nézni, mert valami mással hasznosabban tölthetnéd az időd? Volt már párszor ilyen érzésem, mikor még a Bástya moziban zs kategóriás vasárnap délelőtti vetítéskre jártam az unokatestvéremmel. De mióta magam válogatom meg a filmeket azóta szerencsére ez az érzés alig van meg. Spilberg, AI. Nagy név, nagy cím, na, hát azóta sem néztem meg, 25 perc után feladtam a helyzetet. Most a revenantnál persze sikerült tovább nézni, azt hiszem 1 óra után jöttünk ki a moziból. Lehet rossz volt a kedvünk, de tényleg nem volt benne semmi olyan amiért vártam volna már, hogy na, mi fog történni a következő 2 percben, mert izgalmas a helyzet. Konkrétan ami megmaradt, hogy Leo vicsorít végig és szenved. Vicsorít, hogy meglegyen az Oscar, vagy vicsorít, mert szarnia kell, még ezt sem sikerült eldönteni. Leot nagyon szeretem, kurva jó filmjei vannak és baszott jó színész. Egyedül a Titanic volt még az a film amit nem néztem meg vele, az első 10 perc kurva izgalmas mikor a roncsokat mutatják, de utána valahogy a romantikus dráma nem tud megfogni. A filmet befejeztük otthon nemrég. Nem maradtunk le semmiről. Nekem tényleg nem jött át a történet, Leo szenvedése és a kivitelezés egy nagyon jó indulatú 6 pontot talán megér, de csak mert a történet az nem teljesen kiszámítható.

post starwars VII – remake

December 20th, 2015

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 11:19 pm

10 éve zárult le egy korszak. Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban még nem volt hetedik része a star warsnak. De ez is megérkezett és megnéztük jól. Mindenféle előítélet nélkül kerültem be a moziba. Nem akartam megnézni előzeteseket, plakátokat, történet találgatásokat. Annyit tudtam, hogy a régi szereplőgárdából Hamil, Ford, Fisher, droidok és Chewie lesz jelen. Aztán lehet még más is, de ennyi volt a fókuszban nálam. A történetet nem írom le, mert gyakorlatilag nincs értelme elismételni a 4. részt. Óvatos marketingnek hívnám ezt a fajta történetet. Az új gyerekek kapnak egy látványt egy jó sztorival, az öregek pedig kapnak egy ismert sztorit a régi ismerősökkel nagyon szép látvánnyal megfűszerezve.

Miért jó ez? Nem tudom, nekem a történet tényleg gáz volt, tisztára mint a legelső, droid a sivatagban, főhős a sivatagban, menekülés a falconnal a sivatagból, rebel hq, halálcsillag, happyend. Ismerős a történet? Ja, igen van csúnya bácsi is, csak a maszkját ne vette volna le, nyálgép hadosztály. De úgy tűnik, hogy ez a mai nap elvárása. Szétkúr az ideg. Persze majd jól megnézem a következő részt és az utána lévő részt is. Lesznek karakter filmek is. Hát nem is tudom mit várjak.

post terminator – genisys

July 21st, 2015

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 3:38 pm

Valamikor még a ’90-s évek közepén ment a pletykálgatás, hogy milyen lehet majd vajon az új Terminátor film, a jövőben fog -e játszódni, vagy a jelenben fog -e játszódni, milyen poénok és beszólások lesznek benne, no és persze milyen lesz a történet, hogy alakul az emberiség sorsa, elkerülhetjük -e a végzetünket? Az öntudatra ébredésből a második rész volt az überalles, az első rész ugye szenzációs lett, de a második tényleg etalon, a harmadikat megnéztük, mert azt mondtuk, hogy swarci benne lesz és biztos jópofa a történet és elértük az elmegy kategóriát. Utána jött a negyedik rész, na ez volt az ú bazdmeg, persze, technikailag, zeneileg, képvilágilag egy gagyi CGI Swarcival olyan felemás világot teremtettek amit nem nevezhetnénk igazán egy méltó folytatásnak. Jó tudjuk, Swarci kormányzó volt és nem vállalhatta a szerepet, a studió pedig kaszálni akart. Közben volt még 2 évad sorozatunk ami, hogy is mondjam, hát elment, rágcsálni jó volt, de semmi komoly.

swarc

Namost megjöttünk az új részhez, Swarci keményen nyomja az ipart. A történetről tényleg nem érdemes beszélni, játszódunk a jövőben, aztán a jelenben aztán a közeljövőben. Lényeg, hogy Swarci mindent visz, nem szabad a történet részletein lerágódni. Az emberiség győzelmet arat a jövőben, Connor visszaküldi Reeset a múltba, hogy anyját meghágja az első Terminátor elleni küzdelmek közepette. Valahol itt csatlakozunk be, megy a csihipuhi, az időkimozdítót pedig pont birtokba veszik. No persze a Skynet nem annyira gyenge fickó, hogy ezt csak úgy engedje, így Reese időutazása közben történik valami Connorral. Visszaérkezik Reese a jövőből, de előtte még Swarci jött ugye vissza akit még a Skynet küldött a Hollywood Observatoryhoz ahol az első nyitókocka, hogy a punkokat lerendezi ellenséges gép barátunk. Itt már valami bűzlött, a fiatal Swarci gépet megtámadja egy kicsit idősebb Swarci gép és a bunyóból az idősebbik kerül ki, egy olyan terminátor aki már korábban ott volt. Aztán Reese is megjelenik és Connor néni felveszi őt mikor találkozik egy T1000 típusú terminátorral a sikátorban az eredeti rendőrségi menekülős jelenet helyett.

A történet elején már van rögtön 3 terminátorunk akiket persze lerendez Reese, Connor és az öregebb Swarci barátunk. Aztán hirtelen előreugrunk egy picit az időben és Swarcink már a mostanság ismert korunk béli nagypapa akit Connor csak papinak szólít. És igen, vannak szövegek és vannak helyzetet és olyan váratlan események ami alapján az egész film egy jól nézhető, nulla állással rendelkező kemény akció vígjáték lesz. Swarci viszi ez az egész filmet és ebben nagyon nagy szerepet kap az, hogy az első két részre nagyon alaposan építkeznek, talán teljesen szándékosan nem említik a harmadik és negyedik rész eseményeit, mondjuk idővonalban azok ki sem jönnének, de ezzel így nincs hiba. Fontos, hogy látványban, hangban a film nagyon odaver, nem spóroltak a CGI-al és nem spóroltak a kaszkadőrökkel sem. Frappánsan és keményen van minden jelenet megrendezve. Ez a film tipikusan az amit a főszereplő visz el 50%-ban. Igen, a mai fiatalságnak Swarci nem mond sokat, nekik már nem ő a VHS hős, nem ő a Conan, vagy Matrix, vagy akár Dutch. Az előző filmet még, ha látták is és azt tartják etalonnak, hát ezt akkor nem fogják élvezni. Ugye nem értik a visszatekintéseket és a poénok nagy részét sem. És azt sem értik, hogy egy nagypapa korabeli pocakosodó megereszkedett bicepszű harcos miként lehetne tényleg a terminátor.

A másik oldalt pedig ott van egy teljesen új terminátor forma, valami humán – gép ötvözet meg valami nem is tudom elbaszott nanotechnikás szar, no persze őt kell legyőzni, mert ő lesz maga a Skynet. De erről többet nem, mert akkor már tényleg kiderül minden. Mondanom sem kell, hogy hőseink nagy önfeláldozások árán, de megállították a Skynetet, nekem van egy következő rész szag a történetben, remélem lesz és remélem Swarci vállalja. A film nekem nagyon tetszett, csak azért nem 10 pont, mert a mellékszereplők pocsékok voltak és nem volt benne annyi retró amennyit én elvártam volna. Legyen 8 pont. Tetszett, újra fogom nézni:)

post csepi – chappie

June 15th, 2015

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 7:41 am

A film amire vártunk sokan és sokan. Neill Blomkamp jegyzi ezt is, 9. kerület, csillagkapu, elysium, mindegyik szerintem nagyon jó alkotás. A csillagkaput kivéve a másik kettő klasszikusan a poszt apokaliptikus gettó életből való kitörést fogalmazza meg, no hát a chappie is közel áll a történethez. A kutyatáp miatt kicsit érdekes így a cím, mert rögtön valami robotos házi kedvencet képzelünk el, nem pedig egy fejlődő mesterséges intelligenciát. A nem túl távoli jövőben a robotok gyártása és a félig meddig mesterséges intelligencia már elérhető lesz. A robotgyártó cég harcol a rendőrséggel, hogy vegyenek minél több robotot, kétféle robot is van a repertoárban, az egyik egy humanoid alkat addig a másik inkább egy gépszörnyre emlékezteti az embert, eddig full robotzsaru feeling igaz? A tuti ott kezdődik, hogy a humanoid robotok teljesen robotok és egy előre megírt program alapján mennek előre és ölik a gengsztereket, míg a nagy darab desznyó gépet ember vezérli, a nagy darab gép persze tud mindent, rakéta, repül, meg golyószóró és a szokásos nagy monstrum fellépés. Eddig rendben is lennénk.

cseppi

A humanoid irányzat főtervezője kitalálja, hogy márpedig akkor is készít mesterséges intelligenciát. Na, egyik nap el is készül, de nincs robot a portán amibe feltöltheti a kész művét, így elbugáz egy bontásra ítélt darabot. Közben egy gengszter csapat kitalálja, hogy a robotok ellen úgy lehet küzdeni, hogy a tervezőt el kell kapni akinél biztos van egy nagy távirányító és rajta egy über shutdown gomb amit megnyomva újra lehet fosztogatni a városban. Géza barátunk (Deon Wilson – Dev Patel) rablás áldozatává válik és pont nála van a mesterkulcs és minden ami ahhoz kell, hogy a robotba feltöltse az új AI programját. A gonosz gengszterek (Amerika vezetésével, emígyen becézik a csókát) kitalálják, hogy faragnak maguknak egy igazi tökös gengszter robotot. Csepi születése után semmit nem tud a nyomorult, mert fejlődnie kell, mint egy kisgyereknek, bár 3 másodperc alatt elkezd járni és sétálni, oké egy robotnál ez normális lehet. Lényeg, hogy mami és papi foglalkoznak velük, mami babázik és könyvet olvas, míg papi a gengszter életre tanítja meg. Csepi alapjában véve nem erőszakos típus, ezért csellel veszik rá, hogy raboljon, fosztogasson és késsel gyilkoljon, azt adják be neki, hogy ha valakit lekésel, az csak elalszik és nem hal meg, mert csepi azt tudta, hogy a puska az halálos sebet ejt, de a késről lövése nem volt.

Zajlik az élet, miközben Hugh Jackman (a monstrum gép fejlesztője) ostorozza Sigourney Weavert (CEO), hogy próbálják meg a rendőrségnek eladni az ember által irányított monstrumot, mert a kis robotocskák teljesen megbízhatatlanok. Jackman persze tesz is a megbízhatatlanságról, mester kulcsot rabol és egy hibás programot feltöltve az összes robotot kiüti, aztán jön az ő ideje és a monstrummal kell rendet raknia. Persze csepi már a tv-ben van, hogy rendőr robot fosztogat, így ő lesz a nép ellensége és az első számú célpont. Csepi persze kiveri a szart is a monstrumból anyuval és apuval együtt, majd Jackmant is elpicsázza csak úgy finoman. Aztán jön a felismerés, hogy bizony ő meg fog halni, mert lemerül az akkuja és új test kell neki. Közben Géza barátunk is megsérül és ő is haldoklik. Menet közben csepi már próbálkozott egy tudatátvitellel egy emberekre tervezett agyhullám érzékelővel ami úgy látszik az ő fém agyán is hibátlanul működött. Lényeg, hogy csepi és géza új testben boldogan élnek anyuval és apuval….

A történetben vannak hibák, de elviselhetőek. A látvány, hang és egyéb dolgok a 9. kerülettel és az elysiummal megegyeznek. Igényes kidolgozás, jó hangulat, humoros jelenetek, de megint kicsit gyengécskén lovagoljuk meg a szívszorító véget, igaz most ha korlátozottan is, de minden jóra fordul és a hőseink nem pusztulnak el, hanem új testben élik tovább az életüket. Nekem tetszett, 8 pontot érdemel. A 9. kerületet és az elysiumot is újra megnéztem, itt is várható, hogy éven belül ismétlés lesz. Idén úgy látom az AI-s filmek pörögnek….

post jupiter ascending

March 1st, 2015

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 9:05 pm

Bevallom nem néztem előzetest, szándékosan nem olvastam róla semmit. Azt tudom, hogy Wachowski és akkor nem egy átlagfilmet fogunk kapni. Az elmúlt időszakban rendszeresen kaptuk a scifiket, mélyebb, kevésbé mélyebb mondanivalókkal, látványokkal, humorral megfűszerezve. A felhő atlasz után már minden elképzelhető tőlük, várós film volt és őszintén mondom, hogy nagyon pozitív volt a csalódottságom.

jupiterascending

A film nem arról szól, hogy van egy kislány aki a Jupiterre jut el. Najó, eljut, de mi célból és hogyan, az megint egy másik kérdés. Megint abból indulunk ki, hogy az emberek a Földön csak olyan időtermelő lények. A Földet benépesítették, hogy szaporodjanak az emberek, sokasodjanak. Sok faj él még az emberen kívül az univerzumban, viszont mindegyik ilyen faj halandó. A halandóságot viszont le lehet győzni (amennyiben a villamos nem üt el, vagy valaki nem gyilkol meg), méghozzá az emberekből készült kivonatokkal. Egy egység ilyen kivonat 100 emberből készül el. Gyakorlatilag a Dűne történet van átalakítva egy kicsit, fűszer amit emberekből nyernek ki és nem a mesterek termelik. Viszont a gazdaságnak szerves része a történet és több bolygó van ahol embereket termelnek. A bolygók fölött a tulajdonosa rendelkezik, mint a termőföld, csak itt a (F)földtörvény nem olyan, mint nálunk :)

Hatalmi harcok folynak a területekért és a Föld pont egy ilyen hatalmi harc közepén van, aratás érett túlnépesedett bolygó, egy családon belüli területi vita részeként kerül a történetbe. De mi köze ennek a Jupiterhez? A főszereplőt hívják Jupiternek, apu nagy csillagászat mániás volt, aztán a törzskönyvezett neve a lánynak így Jupiter lett. A sztoriban van még némi menekülés Amerikába státusz, orosz bevándorlás, takarítás, a kellően beállított legalja munkát vállaló szerencsétlen emigránsból hogyan lesz a Föld tulajdonosa.

A genetika a kulcsa mindennek. A tulajdonosi szerkezetben az egyik tulajdonos genetikai kódja megegyezik Jupiterével és mint jogos örökös a testvérek ki akarják fúrni saját gazdasági érdekeik miatt. Különböző gusztustalan lehetőségeket vázolnak elénk, hogy mivel lehetne a királyi vért semmibe venni semmissé tenni a tulajdonlást. A túlélés, menekülés mellett egy hatalmas üzenet, hogy az időből nagyon kevés van és az idő az ami a nagy galaktikus birodalmat, gazdaságot alakítja, akinek van pénze, tovább élhet, de milyen áron, gyakorlatilag a nagyurak és hölgyek szolgálók seregei közt tengetik napjaikat és nincs egy őszinte pillanatuk senki felé, mert mindenki fél, hogy valaki hátba fogja szúrni. Ez talán az egyetlen komoly üzenet a filmben, a balansz a hatalom és a szeretet közt talán.

Ezen felül nagyon látványos, nagyon jól megkomponált muzsikával rendelkező film a pont kellő mennyiségű képtelen humorral fűszerezve. A színészi játékra nem volt panasz, mindenki illett a neki szánt szerepre, bár lehet Mila Kunis túl naivra sikeredett. Tatum és Bean hozzák az érzelgős fenegyerekeket és Redmayne is jól alakítja az igazi mocskot Booth pedig a szépfiút. Nekem nagyon tetszett, az én értékelésem személy szerint 9 pont, de csak azért nem 10, mert lehetett volna még a háttér dolgokat jobban kidolgozni és még így 20-30 perc látványt elénk teremteni.

post film: a félelem játéka

December 29th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 9:44 pm

Mostanában az IMDB-ben már nem nagyon merek bízni (Reasonable Doubt), így kb. vakon vágtunk bele a filmbe, némi adjunk neki egy esélyt körítéssel. Talán a negatív hozzáállás miatt érzem azt, hogy ez egy közepesen jól sikerült film, de mindenképpen a történet az ami odaragasztja az embert a képernyő elé másfél órára. A film egyik főszereplője (negatív hős) Samuel L. Jackson akiben azért lehet bízni, hogy bármilyen szerepben kitesz magáért, itt sem volt negatív meglepetés, hozta a karaktere formáját.

reasonable

A főszereplőnek titulált friss családapát alakító cimborákkal gyakran bebaszni járó kerületi ügyészt Dominic Cooper alakítja. Emlékeim szerint talán ez lesz az első komolyabb főszerepe az elmúlt 15 évből. Sok sorozatban bukkant fel mellékszereplőnek (Band of Brothers, Jericho) és nagyobb filmekben is részt vett már kisebb szerepekben (Iron Man), de sosem volt lehetősége másfél órán át bizonyítani (kivéve a csapni való Need for Speedben). Második ránézésre is kell még neki bőven bizonyítani. Színészi játéka nem volt meggyőző, nem volt meg benne a kellő helyzetekben az igazi tűz, elmaradtak a komolyabb arcok és ugyanúgy a humorosabb részeket is fapofával adta elő. Ide más embert kellett volna keresni, akkor tényleg ütős mozit lehetett volna kihozni az egészből.

Történetünk egy buli után kezdődik, mikor az ittas ügyészünk elindul szép nagy fekete terepjárójával hazafelé a havas úton és felvillannak mögötte a szirénák, ő csak a visszapillantó tükörre koncentrál és így kanyarodik be egy utcába (lehúzódás céllal) ám a rendőr nem jön utána, kis megnyugvás után viszont elüt egy embert. A környéken sehol senki, így a fülkéből hívja a mentőket, eltorzítja a hangját egy zsepivel. Ezután persze indul a paranoia és mindenkiben az őt megbilincselő rendőrt látja. Kiderül azonban, hogy az elütött elvtárs meghalt, egy rendőr találta meg Samuel L. Jackson furgonjában akinek a családját egy gyilkos a szeme láttára mészárolta le sok évvel ezelőtt. A most meghalt “áldozat” egy frissen szabadult pedofil. A tárgyaláson Samuel L. Jacksont felmentik és békésen távozik aki csak segíteni akart az emberen, bevinni a kórházba. A gyanú sehol sem terelődik rá a kerületi ügyészre aki viszont rohadtul nem képes a picsáján ülni és ki akarja deríteni, hogy kicsoda Samuel L. Jackson valójában.

Itt jön pár csavar a történetben, a vége klasszikus happy end, vannak pozitív mellékszereplők is, nagyjából logikus és jó a felépítés, lóláb annyira sehol nem lóg ki. A film közepe után már lehet sejteni, hogy mi is van valójában a háttérben, de a befejezés még valamennyire frappánsra sikerül, mondhatni sok lehetőséget mulaszt el hősünk mire a gonoszt elteszi láb alól és talán csak ez eszkalálja a feszültséget a film második felére. Egyszer mindenképpen megérte megnézni, nem a CGI, nem a zene, de nem is a színészi alakítás viszi el a filmet, inkább csak a történet. IMDB-s 5,7 pontja ellenére nekem ez most 7 pontosra érik, lehet mostanában kevés a jó krimi és mindenbe bele kapaszkodok…

post hobbit 3. és a cinemacity

December 28th, 2014

Filed under: Kirándulás,Mozi — AndrewBoy @ 10:55 pm

Egy hete foglaltam az új Hobbitra jegyet, persze IMAX 3D, mert ugye kövér lúd nélkül nem tudunk élni. Bánatomra már csak az első 3 sorban volt hely, így kénytelenek voltunk ezzel beérni. Az IMAX amúgy az 5. sortól fentebb szerintem már nem hozza a giga élményt annyira, szeretem közelről nézni, mondjuk egy normális 20 soros teremben is elől, az 5. és 7. sor környékét szeretem megpályázni, hátulról már semmit sem látni.

Szóval 4 órára szólt a jegy, jópofa egyik barátunk nekem nem szólt, hogy ne cigöljem a dolgait és a jegyét se fizessük ki, mert ők nem jönnek. 6 jegy foglalva, 4 jegy lesz vásárolva. Gondoltam, hogy majd akkor a pénztárban megoldjuk, persze egy órával a film előtt derül ez mind ki és még nem indultunk el. No időben 35 perccel előtte odaérünk, sor brutálisan nagy, de tényleg. Nem csak a ruhákat vitték vissza a karácsonyi hívők, hanem még a mozit is megszállták. Holnap munkanap, hová ez a féktelen mulatozás?:)

Automatához odamentünk, (ott kevesen vannak és a magyar úgy látszik nem szereti használni) és bevertük a foglalási kódot, hát csak úgy jött ki a matek, hogy 6 jegyet kell venni. Mivel fél órával az előadás előtt törlik a foglalást még pár percig próbáltunk bohóckodni, hogy a törölt foglalás helyére veszünk friss jegyet. Fél négy már jócskán elmúlt és még mindig ott figyelt a foglalásunk. Leszarom érzés, vegyünk 6 jegyet, majd eladjuk vagy nem tudom. Akadt is egy vállalkozó aki pont akkor akarta átvenni a foglalását az automatánál, de úgy gondolta, hogy a két jegytől megváltana minket kicsit olcsóbban. Párjára hivatkozva elrohant, ohne kp, meg ATM, jó, hát várunk.

Kisvártatva visszaért a hölgy, még mindig sehol a férje, nem talál parkolóhelyet. Saimonsais is 20 percet szenvedett, nekünk elsőre sikerült. Röfögött az egész parkoló, hatalmas high five és selffive után már csörtettünk is fel a mozihoz. Szóval a jegy eladást úgy néz ki elmulasztottuk. Pofátlanul az üres VIP kasszához odacsörtettem és feltettem a kérdést a kedves hölgynek, hogy ugyan 2 jegyet feleslegesen vettünk meg, mert lemondták és szíveskedjenek némi lóvét a kezembe adni. A kedves pénztároslány szabadkozott, hogy ő ilyet nem tehet, mert mindjárt kezdődik a műsor és kvázi kihúztunk egy nagy IJ kártyát. Tessen a kedves főnökénél rákérdezni, vettünk 6 jegyet, kettő nem kell, nem poénkodunk, komolyak a szándékaink. Fél percen belül kpban ott figyelt a kezemben a teljes vételár. Közel a siker.

Nem mentünk el a büfébe fent, mert az IMAXnál van büfé és ezt kevesen tudják, így a szemüveget átvéve már robogtunk is lefelé. Éhesek voltunk, “sajtos háromszögre” vágytunk. Beálltunk az egyik sorba, kb 5 rendelésnyi lehetett előttünk, de ez vagy 20 percig tartott, az egész brigád elment egyesével wcre, beszélgettünk és az idő gyorsan telt, de a kiszolgáló keze lassan ment. Tényleg nem értem, hogy miért lehet egy ilyen lassított felvételt berakni a büfébe, mikor mindenki sietne a filmre. A tömeg zúgolódott, csak kp-t tudott elfogadni, a POS nem működött, egyfolytában magyarázta a bizonyítványát, de tudott volna tenni az ügy érdekében, ha nem kérdez vissza mindenre és gyorsabban mozog. Szerintem az utánunk érkezők meglincselték a faszit.

hobbit3

Az előzeteseket kihagyva a főcím előtt értünk be 2 perccel, én még akartam volna ezt-azt kérni, de nem volt érkezésem még további 5 percet várakozni, lényeg, hogy beértünk nagyjából időben. A Hobbit jó volt. A történetet rendesen széthúzták, de nem volt annyira gáz, mint a második rész ami gyakorlatilag arról szólt 3 órában, hogy bementek a hegybe, felkeltették a sárkányt és kirepült a sárkány. Itt a nyitó rész a sárkány tűzokádásával indult, ahogy az előző abbamaradt. A csatajelenetek rohadt jók voltak, hangok is ütöttek keményen. Gyorsan elment a két és fél óra, lassúságnak, vagy nyálasságnak csak néhol volt lehetősége megtelepedni.

Ami rohadtul zavart viszont, hogy a nagyon gyors távoli táj mozgásoknál konkrétan homállyá váltak a részletek, lehet a 3D miatt, vagy a gyors mozgást én nem tudom már lekövetni (nem hiszem), de egyszerűen élvezhetetlen volt mikor a kamera végigment balról jobbra a hadoszlopokon és több km-nyi katonát mutattak meg nekünk egy völgyben. Valszeg a 3D miatt is ocsmányabbul jött ki ez a képsor és talán még az is hiba volt, hogy nem HFR-ben néztük meg. Én nagyon meg akarom majd nézni HFR-ben is, az előző részeket sikerült úgy megnézni és iszonyatosan ütött, jobb volt, mint a 3D, de HFR nincs az IMAX-ban.

A film tényleg jóra sikeredet, a második rész csalódása után ez egy korrekt felüdülés volt, lezárásnak biztosan húzok be egy 8 pontot. A moziról pedig a véleményem fentebb.

post the equalizer – OMG

December 27th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 10:15 pm

Denzel Washington neve általában azt jelenti, hogy kapunk valami félig lelkis, félig akciós filmet. No ez idáig nagyjából így volt, de kezdünk átmenni Steven Seagal stílusba. És most nem az Úszó erődig lezajlott eseményekre gondolok, hanem az az utáni félig lelkizős és a másik felében egyszemélyes elpusztíthatatlan mindenhez értek és mindenkit kinyírok nagymester vagyok. Az utolsó A good man (Igazság védője) c. fantasztikus csak “VHS”-n (és az elmúlt tíz év filmjei is csak így jelentek meg) megjelenő pocakos mindenkit kinyíró lelkizős mester szerepe átragadt Denzel barátunkra is, természetesen némi aktuálpolitikával.

eq

Adva vagyon egy ex CIA-s szupertitkosgigaügynök aki visszavonult és annyira új lapot kezdett, hogy már gyanús, hogy mennyire tiszta az emberünk. Neki sajnos meghalt a felesége és egyéb rokonság híján egyedül éli dolgos és tisztességes melós hétköznapjait, kezdi megérteni az életet, elolvassa azokat a klasszikus kötelező könyveket amiket a felesége szeretett még volna elolvasni, illetve természetesen segíti a gyengéket és mindenre van valami frappáns odaillő bölcselkedő jólmegmondása. Az idegenekkel eddig nem foglalkozott, nem akart mások problémáiba beavatkozni, de eljött ez az idő is.

Kedvenc nonstop lokáljában nap mint nap minden éjjel találkozik egy kurvával, aki egy import orosz lány szexuális szolgáltatások adására képezve. Természetesen a lányt az egyik kuncsaft jól megveri és másnap a lokálban a rituális tea fogyasztás közben mikor a lány nem jelenik meg, megfogalmazódik a gondolat. Segíteni kell a lánynak. Először a striciket keresi fel, némi kp-t ajánlva, hogy engedjék el a csajt, természetesen ebből az üzletből nem lesz semmi és itt csodálhatjuk meg múltjának kiemelkedő harci tudását mikor is egyedül 5 felfegyverkezett orosz maffiózó ellen sikeres bevetést eszközöl. Kinyír mindenkit. És itt nem áll meg a sor, a stricik egy nagyobb szervezet részeiként a keleti parti drog terítésért is feleltek, így a helyi irányítóközpont lefejezését a cégtulajdonosok nem nézik jó szemmel és egy szintén vérprofi volt specnazos elvtársat küldenek az ügy felgöngyölítésére.

Szegény Denzel persze nem szarik be és professzionális ügynöki megoldásokkal próbálja gyilkosait csapdába csalni, hogy aztán ő húzza meg a ravaszt, hatalmas csavar a történetben, hogy pártfogoltjaival zsarolják meg és persze a prioritás az, hogy az ártatlanokat ki kell szabadítani és utána öljük meg a galád orosz maffiózókat és specnazos elvtársainkat. A végső helyszín, a nagy összecsapás az a homedepot féle üzlet ahol dolgozott és ez megannyi praktikus gyilkossági lehetőséget rejt magában. A gépkarabéllyal felfegyverzett csúnyabácsikat szögbelövővel, kalapáccsal, mikróval (csakhogy tiszteletünket tegyük Steven Seagal előtt, lekúrt bizti mellett megrakják a mikrót és mikor felnyomják akkor berobban? ez még az Úszó erődben is benne volt, csak a mai mikrók már rohadtul nem mechanikus kapcsolóval rendelkeznek és gombot is kell nyomni rajtuk az indításhoz).

Lényeg, hogy a kedves egyszerű nép gyermekei szabadon távozhatnak, a főgecit egy szögbelövővel meglyukasztják, aztán irány Moszkva, mert saját pénzből erre is fussa és ott a főfőgengsztert megbasszuk árammal a saját fürdőszobájában. Parádés befejezés, és a nap bölcsessége is elhangzik a film végén a kurva felé: Az lehetsz amit csak elképzelsz. Ó bazdmeg Denzel, ezt miért kell erőltetni? Null komma null, facepalm. Imdb-n pedig 7 pont fölött. OMG. Na írjátok kommentben, hogy miért tetszett a film, ha igen?

post predestination (időhurok)

December 27th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 9:48 pm

predestinationKicsit a Bruce Willis féle Loop történetére számítottam, nagyjából be is jött a történet, viszont több csavarral van ellátva a film, talán még gondolkodásra is sarkall a történet. Az elején nem annyira egyszerű a kép, nem lehet rögtön levágni, hogy pontosan miről is van szó, két főszereplőnk van, Ethan Hawke akit nemrég még pelyhes állúként is megcsodálhattunk a Boyhoodban és Sarah Snook aki eddig nagyjából sorozatokban próbált feltűnni, talán ez az első komoly szerep.

Ahogy mondom, folyamatosan kapjuk a történetet és a szálak több idősíkon is pörögnek, az első 20-30 percre még azt lehetne mondani, hogy unalmas, de mindenképpen kell, hogy a történetet megértsük és tényleg kezdjünk izgulni, hogy a férfi és a nő közt akkor mi is zajlik igazából. Többet nem is mernék írni, az időutazás az a címből kiindulva már garantált, a cselekmények viszont annyira jól keresztezik egymást, hogy a végén tényleg feltesszük a kérdést, mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás? Hát persze, hogy a kakas volt előbb:)

A megvalósításra nem költöttek sokat, nincs tele CGI-jal a film és nem várhatunk Van Damme féle látványos Időzsarus akciókat sem. Az 1950-1970 közti évek divatjait, hajviseleteit viszont megcsodálhatjuk, illetve a háború utáni tipikus amerikai kortárs / modern lakberendezéseket amitől egyébként én falra tudnék mászni. A filmnek van egyfajta negatív hangulata, de ez kell a történethez, a filmzene egyébként felejtős, maga a színészi játék sokat segít, mert képes megragasztani a nézőt. Nekem így ezzel a kerettel tetszett a film, 8 pontnál azonban többet nem tudok jó szívvel adni, mert azért volt picurka hiányérzetem a látvány és megvalósítás terén.

post könyv: nem csak sci-fi rajongóknak

December 27th, 2014

Filed under: Mozi,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 9:15 pm

Mindig is szerettem a scifit, főleg azok a scifik fogtak meg, ahol az ember önerőből épített valamit és ment el más bolygókra, csillagokra, persze részletezve, hogy pontosan miként is működnek a dolgok. Az űrhajósok felkészültsége és improvizációs tehetsége tényleg tiszteletet parancsol. Karácsonyra megkaptam az Egy űrhajós tanácsai földlakóknak c. könyvet. Chris Hadfield az író aki amúgy űrhajós, Kanadából és 9 éves kora óta arra készült, hogy űrhajós legyen. A könyv felében igazi scifi akció található meg, a küldetéseken (a földön és az űrben egyaránt) felmerült problémákat hogyan oldották meg és milyen váratlan dolgokkal találkoztak az űrhajósok. A könyv másik része pedig egy életpálya modell felépítéséről szól, némileg menedzserképző stílusban. A könyv jó, tényleg nem lehet letenni.

chrishadfield

Másik könyv ami mostanában nagyon tetszett az pedig a Marsi. Ez egy folyamatos akció, nincsenek benne túl nagyra nyúlt lelki szálak, elég egyszálú a történet, de egy bolygón rekedt űrhajós mindennapjait követjük végig, kimerült készletekkel, távoli menekítési pont lehetőséggel és nem működő kommunikációval. A helyzetek és a megoldások néha kézenfekvőek, de a nyomás ami több, mint egy éven keresztül az emberen lehet egy ilyen környezetben az brutálisan megterhelő lehet. Ugye ez nem valódi történet, de gyakorlatilag az űrben vagy más nem lélegezhető atmoszférában túlélni próbáló ember kalandjaiból eddig keveset meríthettünk, de olyan formában, hogy az a mai napon a leírt paraméterekkel teljesen reálisan megvalósíthatónak tűnik.

Amarsi-borito.indd

A Marsiból 2015-re film is készül Matt Damon főszereplésével. A Hadfield féle életrajzi novellából én csak remélem, hogy egyszer csinálnak egy jó filmet, mert maga a történet az tényleg bámulatos és valószínű, hogy újra el fogom olvasni, a leírt problémák (akár társadalmi, akár munkahelyi vagy egyéb technikai) megoldásának analógiái nem csak űrhajós környezetben is használhatóak, ezért is gondoltam, hogy ez egy jó oktató könyv, nem lennék meglepve, ha továbbképzéseken esetleg kötelező olvasmánnyá tennék idővel ezt a művet.

Nagy “kedvelem” mindkettőnek és a filmet, esetleg filmeket szeretettel várjuk.

post google, én így szeretlek:)

December 7th, 2014

Filed under: Mozi,News — AndrewBoy @ 7:57 pm

Mák, tegnap én is véletlen belefigyeltem a play storeba, csak úgy a kíváncsiság kedvéért, ötletelve, hogy mi legyen a szombati vagy vasárnap esti menü a tv megtöltésére és lám, 2,99 HUF áron voltak filmek, mondom ezt biztos hülyeség, kattintás tovább és tovább, HD minőségben megvásárolható 12 HUF áron. Kölcsönözni SD-ben valóban 2,99 HUF, de a vásárlás HD-ban már 11,99 HUF amit autómatice 12-re kerekített a gugli. Nekem nem volt gond a vásárlással, 13 filmet gyorsan be is zsákoltam, ugye ohne szinkron, meg, ha jó látom akkor mindegyik stereo, még HD mellé sem adnak DD-t, meg sokhoz felirat sincs, de mondjuk engem ez kevésbé érdekel. Bárhol a világon, legyen csak net kapcsolat, nem kell szenvedni, el kell indítani.

playfilmeim

Aztán az érdekesség, hogy a telefonon és a tableten le is lehet tölteni, viszont a minixre csak online adja a lehetőséget. A PC-n, laptopra nincs letöltési lehetőség, de ezeknek a dolgoknak még utánajárok. Életemben nem vásároltam még zenét, se filmet így. Lehet gyakrabban fogom nézni ezentúl a lehetőségeket, esetleg még a könyv vásárlás az ami szóba jöhet, viszont ott nagyon szegényes még a választék sajnos. Valszeg a tegnapi akció egy valutakonverzió hibája miatt jöhetett létre, a hibát mára már javították, sebaj, ennyivel többek lettünk:)

post éhezők viadala III/a

December 5th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 9:42 pm

A filmcím magyarul ugye fecsegő poszáta lett. Miért? Jay szajkó, mockingbird meg rigóféle, van belőle nagyon sok. A poszátából maximum kerti, sokszavú akad, éjszakai énekes madarak. No, ez nekem tényleg nem jön össze, de legyen fordítói szabadság. A főszereplő leányzó logoja se nem rigó, se nem szajkó, de legfőképpen sem poszáta. Lehetne már akkor gúnyolódószajkó is a fordítás. Mockingjay nevezetű madár úgy tűnik nem létezik valójában.

ketnisz

Hogy minek kell a harmadik részt ketté vágni? Cliffhanger és menjél moziba, ha olvastad, ha nem, megér az még egy mozijegyet, hogy megnézzed egy év múlva is a moziban. Közben persze ne felejtsd el a teljes franchisehoz tartozó filmeket újra megnézni, tv adás vagy vásárolt korong formájában. Mert más értelmét nem láttam sajnos. A felhozott alapgondolat nagyon tetszett, hogy nem a vérrontásra, hanem egy forradalom felépítésére összpontosítanak és miként lehet egy sakkpartit média háborúvá konvertálni. Ez jól volt felépítve, de kibaszott hosszú volt ez a mozzanat. A történet ott folytatódik ahol abbamaradt, Jennifer “nem lóg a csöcsöm még Raven” Lawrence Katniss Everdeen a rebellisek támaszpontján ébred, miután a játékokról kimentették.

Van pár csavarka az elején, de utána világos és megyünk előre a szokásos módon, dupla szerelmi szál, mert ugye mindkét pasi megkerül valahogy, az originál lávcsi és az eljátszott lávcsi is befigyel Katnissnek, így nyáladzva sóvárog Peeta és Gale után is egyszerre. A fecsegő baglyunkat kinevelik igazi médiasztárrá és a stratégiában alkoholista Haymitch barátunk is segít, rávilágít olyan dolgokra amikre az igazán profi szakemberek nem is mernének gondolni.

Lényeg, hogy a 12 szektort fel akarják lázítani a főváros ellen, megbuktatni a jól élő semmirekellő felső tízezret, velük az élén Snow (drogbáró?) Elnökkel aki az ügyet már személyes hadjáratnak tekinti. Röviden ennyit lehet elmondani, a képi világ és a hangok jók, a színészek tényleg jók, bár a két fiatal románc srác semmi extrát nem képes a filmhez hozzáadni. Nem vagyok teljesen lelombozva, várom a harmadik részt!

post nóórmális? sw ep 7

December 1st, 2014

Filed under: Mozi,News,Oldies — AndrewBoy @ 8:18 am

Nem elég, hogy nagyon nem akarták megmutatni, de aztán persze már a csapból is ez folyt. Én kényelmesen szombaton néztem meg, nem elég, hogy gány idő volt, de ez a teaser nem izgatott fel nagyon. Még a múlt század végén, ha emlékszel rá, valahogy úgy gezdődött, hogy every saga has a begining, meg fear leads to anger, anger leads to hate. Szóval volt faszántos melegentartó mondandója ami nem hagyta nyugodni az embert, mert frankón arra hajazott, hogy itt bizony komoly starwars lelkizések lesznek és az univerzumot is fenekestűl felforgatja majd Anakin Skywalker. Jó, persze itt mindenki tudta, hogy mi lesz a történetek legvége, de sokkal irodalmibb volt a megközelítés. Az már más kérdés, hogy maga az első rész egy gyermeteg mesére sikeredett, ám legalább szar kezdés után lehetett hová tovább fejlődni. De ez…ezez mi volt? Zéró gondolat, pár user-t mutogatnak aztán a végén wazze a kereszteslovag ott van az erdőben. Ha nem is mutatnak semmit, csak pár jól hangzó szlogent elnyomnak a történettel kapcsolatban, már milliók sikítanak, 3 kép az öregekről, félhomályban egy zöld fénykarddal és aláírva, hogy luke öröksége vagy ilyesmi és már pörög az ember. Nem tudom, hogy ki lesz a célcsoport. A mai fiataloknak esetleg látták a 3 új részt, de a régieket nem és lövésük nincs a konzol játékokon kívül, hogy miről van szó. Expendables szagot érzek a levegőben, a célközönséget be lehet lőni 10-20 év közé, de az igazán érdekeltek szerintem 30 fölött vannak már bőven és őket nem egy klasszik akciófilm érdekli, hanem egy starwars univerzumot feltáró eseménydús, kicsit startrek szagú (na nem az utolsó pár rész) érzelmes valami. Persze minden vicc új az ifjoncoknak, de lehet, hogy egy mélyrehatóbb szlogen jobban segítene az ifjoncokat rávenni arra, hogy egy év alatt készüljenek fel a 6 részből és rohanják meg a boltokat, minthogy nulla tudással üljenek be egy primkó akciófilmet megnézni…

post fury

October 23rd, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 10:19 pm

Háborús filmeknél talán a történet annyira nem vonzó, hacsaknem valami giga hadicseles eseményt kapunk az arcunkba, de most is csak az önfeláldozásról és a hősiességről kaptunk képet az amerikai harckocsizó alakulatok történeteiből. Ezzel nincs is baj, hiszen alapvetően a színészeknek kell mindenféle munka, ilyen is és ha jó szereplőgárdát sikerült összekovácsolni, akkor abból egy élvezetes mozit lehet kihozni. A mostani filmeket a korábbi filmekkel azért nehéz összevetni, mert gyakorlatilag a CGI segítségével olyat és úgy mutatnak, ahogy eddig azt még talán nem láthattuk.

image

Szóval a látvány az tényleg über, tíz pont. Nem kérdés, de tényleg. A hangulat és a zenei aláfestés is remekül sikerült, így arra is tudnék adni 10 pontot. A színészi gárdában Pitt nagyon jó volt, LaBeouf most tényleg remekelt, talán az ilyen jellegű filmek jobban is illenek hozzá, mint egyéb transformers faszságok, hozta a Lawlessből a színészi tehetségét. Lermannak ez a film lehet egy komoly ugródeszka, hogy értelmes szerepeket kapjon később, jó volt, jó volt, de még nem volt annyira meggyőző. Pena alakítása nekem tetszett, fejlődött a az End of Watch óta, más jelleggel, de szintén dráma szakon a Martianban is fog szerepelni (Giga yes!). Brenthal nem volt annyira a középpontban, mint a többiek, neki is egy jó lehetőség, hogy később tudjon még bizonyítani. A többi szereplő annyira nem volt érdekes, hogy beleszóljon ebbe a jó teljesítménybe amit gyakorlatilag szintén 10 pontra lehet értékelni. Ez így eddig talán az új Sin City leírása is lehetne a CGI és színészi teljesítménnyel kapcsolatban, de arról majd később…

A probléma a történettel van, itt nincs semmi új, harcolnak, barátok régóta, jön egy új beálló, aztán a végén feláldozás és az új beálló túléli. Nagyjából végig ki lehet számítani, hogy mi fog történni. Olykor humorosan, de néha a kőkemény valósággal adták a pofánkba a vért. Összességében a forgatókönyv miatt nekem ez nincs 10 pont. Maradjunk a 9 pontnál.

post transzcendens

September 26th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 7:04 am

MV5BMTc1MjQ3ODAyOV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjI1NDQ0MTE@._V1_SX214_AL_A filmből ami előre kiderül, hogy adott egy mesterséges intelligencia, valami pusztítás történt a földön és máris oda jutottunk, hogy jajj bazdmeg egy terminátor filmet rohadtul nem akarok ám megnézni. Teljesen másról van szó. A mesterséges intelligencia, csak az alap, hogy a filmet felvezessük és csak a hardware részét fogják biztosítani a későbbi eseményekhez. A film első körben az emberi lét végtelenségének lehetőségét boncolgatja, hogyan tudunk tovább élni csak a tudatunkat egy gépbe zárva megtartva a testünk nélkül. Természetesen kezek és lábak nélkül szükségünk van valamilyen kapcsolatra, ami legyen webcamera, mikrofon és internet, hogy boldogulni tudjunk a későbbi létünk folyamán.

Nyílván senki nem tudja, hogy egy számítógép adattároló képessége és sebessége kb hogyan mérhető az agyhoz, vagy mi van akkor, ha mindezekre az eszközökre a kezünk/lábunk/fülünk/szemünk nélkül akár redundánsan csatlakozunk, így egyszerre nagyon sok mindent tudunk elolvasni és nagyon sok mindent tudunk írni. Ez a filmben valósággá válik és a meg nem értett zseni tudat tovább fejlődik, kutat és fejleszt viszont az értékrendje teljesen átrendeződik. Az átrendeződésben a természetes emberi halandóság és egyéb betegségek ellen próbál küzdeni elég jó sikerekkel, viszont az így az emberiségre rászabadítható teljes megoldást kínáló mód inkább egy önmagát kinevező istenre hajaz, mintsem a világot megváltó irgalmas szamaritánusra.

Alap, hogy ilyenkor az emberiség fellép még mielőtt probléma lenne és elkezd küzdeni és harcolni az érzelmek nélkül csak a matematikára hajazó gép ellen, aki már odáig eljut, hogy szintetizálni képes saját testét. Persze a vezérlés még mindig a központi hálózatról történik, hiszen, ha a testnek a saját agyába töltené vissza magát akkor két tudat egy világban megférés hülyén nézne ki. Amúgy ez tényleg érdekes, tegyük fel, hogy osztódunk és ugyanazzal a tudattal rendelkezünk felkelés után, de onnantól kezdve már két teljesen különböző emberként éljük meg a világot, kezdjük azzal, hogy közlik velünk, hogy csak egy maradhat, akkor a két addig teljesen egyforma tudat hogyan dönti el, hogy melyik maradhat? Hasonló gondolatot éreztem a 6. napon végén, mikor Rapaport az új testében röhögve félrerúgja haldokló régi testét (ő már biztos túlélőként lép elő) viszont korábbi énje aki még nem halt meg ott szenved és küzd a túlélésért tovább.

A megvalósítás inkább CGI nagyrészt és kevés szereplős a film, viszont a kevés szereplő hatalmasat alakít. Kiváló és kedvenc színészek szerepelnek a filmben, Johnny Depp, Morgan Freeman, Rebecca Hall, Paul Bettany, Kate Mara, Cillian Murphy. A film 2 óra, de a két óra pörög és nagyon jó. Nekem iszonyatosan tetszett, nem kizárt, hogy a jövőben újranézős lesz. Színészek, ötlet, megvalósítás kiváló, engem megfogott a film, van valós mondanivalója, összesen ez 8 pont.

post gotham s01e01

September 24th, 2014

Filed under: Mozi,News — AndrewBoy @ 2:02 am

Igen, a cím alapján ez batman szagú történet. Gothamban járunk még batman érkezése előtt, James Gordon rendőrbiztos felemelkedését követhetjük nyomon az imdb szerint. Trailer lent:

Még megy a vívódás 3 sorozat közül, hogy ki legyen a nyerő akire ráállunk. Ezt a következő pár hét eldönti majd, hogy ki lesz a győztes.

post the big bang theory, season #8

September 23rd, 2014

Filed under: Mozi,News — AndrewBoy @ 2:33 am

30548-the-big-bang-theory-the-big-bang-theoryFincsi dupla résszel indul az új évad, Sheldon előkerül 45 napos vonatos hobó élete után egy szál alsógatyában valahol Arizona közepén, Penny új hajat csináltatott az új állás interjúra, Howard berág Stuartra, hogy túl sokat lebzsel ingyen élve az anyja körül. Amy megint csak másodlagos Sheldonnak. Röviden így lehet összefoglalni az elejét, többet nem is mernék mondani, mert az kegyetlen spoiler. Hasonlóan pörgősen indul ez az évad is, több szálat elindítva egy időben, így későbbiekben remek szórakozást ígér nekünk:)

post filmek előttünk

September 21st, 2014

Filed under: IT,Mozi — AndrewBoy @ 6:45 am

Watchlistet megtakarítottam az IMDB-n, konkrétan dump és újra feltöltés. Volt kis meglepetés, hogy a jövő évben és utána mik várnak ránk, hát én az alábbiakat akarom megnézni:

Cím Megjelenés dátuma
Chef 2014.03.07
The Fault in Our Stars 2014.05.16
The Rover 2014.05.18
Frank Miller’s Sin City: A Dame to Kill For 2014.08.19
The Drop 2014.09.05
The Maze Runner 2014.09.11
Gone Girl 2014.09.26
Fury 2014.10.17
The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 2014.11.19
The Hobbit: The Battle of the Five Armies 2014.12.10
Rambo 5 2015
Silence 2015
Seventh Son 2015.01.08
Taken 3 2015.01.08
Kingsman: The Secret Service 2015.01.27
Jupiter Ascending 2015.02.04
Fifty Shades of Grey 2015.02.11
Hitman: Agent 47 2015.02.26
Cinderella 2015.03.12
Fast & Furious 7 2015.03.26
Avengers: Age of Ultron 2015.04.22
Jurassic World 2015.05.11
Mad Max: Fury Road 2015.05.13
Tomorrowland 2015.05.20
San Andreas 2015.05.27
Entourage 2015.06.11
The Fantastic Four 2015.06.18
Ted 2 2015.06.24
Terminator: Genisys 2015.06.25
Ant-Man 2015.07.16
Assassin’s Creed 2015.08.05
Untitled Jason Bourne Sequel 2015.08.19
Bond 24 2015.10.23
The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 2015.11.18
Star Wars: Episode VII 2015.12.17
Mission: Impossible 5 2015.12.23
The Revenant 2015.12.25
Resident Evil: The Final Chapter 2016
Star Trek 3 2016
Ben-Hur 2016.02.18
Prometheus 2 2016.03.04
Warcraft 2016.03.09
Allegiant: Part 1 2016.03.18
Batman v Superman: Dawn of Justice 2016.03.23
Beverly Hills Cop 4 2016.03.23
Captain America 3 2016.05.05
X-Men: Apocalypse 2016.05.18
Now You See Me 2 2016.06.10
Transformers 5 2016.06.24
Ice Age 5 2016.07.06
Knights of the Roundtable: King Arthur 2016.07.20
Power Rangers 2016.07.21
Fantastic Beasts and Where to Find Them 2016.11.16
Avatar 2 2016.12.01


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Azért tetszik nekem ez a listás történet, mert így 90%-ban tudom, hogy kb mikor kell mit néznem. Leporoltam az IMDB accountomat, nem azt mondom, hogy giga idő van vele játszani, de calendarba importálni a dátumok alapján a filmeket az már tényleg priceless! Persze, hogy legyen értelme ennek a listának.

post marvel: guardians of the galaxy

September 20th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 12:50 pm

Sokáig nem mertem megnézni a filmet, féltem attól, hogy a szokásos mesehősös hatalmas CGI értékelhetetlen történet felé megy majd el a film. De rábeszéltek, a látvány miatt IMAX lett a vége. Megérte? Igen. Hatalmas mozi volt, akinek úgy bármit is mond a galaxis őrzői történet, ők már ismerhetik a szereplők egy részét nagyjából, de tény, hogy ez most tényleg egy olyan film ahol semmit nem szabad komolyan venni, mert nem a szokásos dolgokról szól. Mondom ezt a transformers óta, de közben rájöttem, hogy a marvelnél volt a vasember és a thor és persze még az amerika kapitány is. Úgy látszik ez a transformers nagyon bennem maradt.

GOTG_POSTER_v4 copy

A film nagyon szép, a látvány és a hangok keményen odabasznak IMAX 3D-ben, nincs kecmec, nagyon jól sikerült mindent kidolgozni, persze egy avatar után már teljesen elvárható, hogy mindenhol átlátszó LCD/OLED kijelző legyen hajlítva és a szőrszálak egyesével mozogjanak a mosómedvén:) Igen, az egyik főhős egy mosómedve, egy humanoid fa, egy ember és még két humanoid, mondhatjuk hisztis harcos ribanc és az idióta. És ha már ennyire előre szaladtunk akkor a fentiekből rögtön kiderül, hogy jó kis űrbulit lehet csapni, a teljesen más karaktereket képviselő egyének találkozásaiból hatalmas felfordulás és parádés humor alakul ki. Egyszóval a film nagy részében tényleg lehet röhögni és egyik pillanatot sem szabad komolyan venni. Az abszolút helyzetek nagyon jók. Ebből remélve várom a folytatást, mert itt még lehet bőven mit kihozni a történetből.

A film másik része a zene, hatalmas szerepe van a zenének, a ’70-s évek zenei világát összemixelni egy nagyon komoly űrtechnikával egy walkman-n keresztül nem kis teljesítmény. Valószínűleg a jelenetekhez rendelték hozzá a zenéket és nem a zenék voltak meg először, de nagyon találó és önmagukban is helytálló zenékről beszélhetünk. David Bowie, Jackson 5, Elvin Bishop, hogy csak az ismertebbekről beszéljek, de Rupert Holmes és a Runaways is benne van a repertoárban. OST ként Awesome Mix Vol. 1 szerint kell keresni, a Vol. 2 szerintem csak a következő részben fog debütálni, mert ugye létezik.

Nekem nagyon tetszett a film, a zenéje biztosan bekerül a best of 500-ba nálam, már amelyik szám még nem volt közte. Látványa és humora is kiemelkedő volt. Összességében nagyot ütött és a történet is közrejátszott, kicsit kiszámíthatatlan volt, így fölöttébb szórakoztató. A megmaradt magas labdák nem lecsapása miatt nálam ez tízből így 9 pont lett. Nem merem még azt mondani, hogy az év mozija, mert előttünk van még pár, de egyelőre top-top.

post sorozat zárás

September 13th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 12:08 am

Első és legnagyobb szívfájdalom a Californication zárása. Nem, nem voltam kibékülve a hetedik évaddal, a hatodik évad eseménydús színvonalas szórakoztatása itt már szóba sem jöhetett. Hanknek előkerült egy korábbi nője, még Karen előttről, akinek van egy fél idióta félén fia. Természetesen a fiú még szűz, csajozási (kurvázási) szokásait próbálják elénk vetíteni miközben Hank két nő közt őrlődik. Mondanom sem kell, hogy nagyjából Karen lesz a befutó. Marcy és Runks tovább élik szexuális csőddel teli életüket és az anyagi csőd is közelít feléjük, mert Hank egy rohadt gyenge pilotban próbálkozik forgatókönyvíróként. A forgatásra betukmálta a degenerált fiát és az anyját is. Ezek az egyszerű bonyodalmak a végén kibontakoznak a lányának a házasságában és egy New Yorki úttal és egy szerelmes levéllel Karenhez. Még jó, hogy az előző hat évad ezt bőven felülmúlta, így a pocsék lezárás miatt hiányérzet már nem támad az emberben.

How I met your mother is elköszönt tőlünk. Már az 5. évadtól gyengélkedett a sorozat, de most megkapta a kegyelemdöfést. Az utolsó évad pár napot dolgoz fel, Barney esküvőjét és Ted nőjének felkutatását. Sok visszatekintés van az évadban. A befejezés félig pocsék csak, de még pont elfogadható valamennyire. Eljutottunk addig a pontig, mikor már egyik szereplő sem tudott értelmeset hozzátenni a sorozathoz és tovább kell lépni a roló felé. 9 évad, közel nem egy friends feeling, spinoffra számítani sem szabad, bár még lehet Barneyval megnéznék pár évadot, ahogy Robinnal nyomulnak. Ha már Joey féle spinoff felé mennénk tovább.

The Big Bang Theory eljutott a 7. évad végére. Itt még van húzóerő, de közel sem Leonard viszi a sorozatot, hanem Sheldon. A mellékszereplők is kezdenek éledni. Mindenki megtalálta a párját, kivéve Raj-t. A szereplők eljutottak odáig, hogy részenként már 1 milliót kaszálnak, pedig a freinds már a 6. évadban eljutott idáig és azóta infláció is volt. Rágógumizásnak elmegy, heti 20 perc agylazításnak hibátlan, jöhet a 8. évad.

Under the Dome második évada bonyolódik tovább. Pár rész után jóságosnak tűnik, Lyle és Junior anyjának és nagybátyjának régi kapcsolatába bonyolódunk bele, úgy néz ki a mama nem halt meg és ő már 20 éve tudta, hogy mi fog következni. Big Jim vállvetve harcol Barbieval, néha az egyiket akarják felakasztani, néha a másikat. Jött pár új szereplő, a giga idegesítő Norrie mellé Melanie aki Angie helyére érkezik (kiírták a sorozatból Lyle segíségével). Érkezett egy természettudományos tanár is Rebecca személyében aki Lyle ellenpólusaként tölthetné be a magyarázó szerepet, de pocsék alakítást nyújt. Nehéz ügy, talán még egy évad van benne…

Banshee ügyében Lucas tovább nyomoz. Lényegében kiderül, hogy felültették őket és az előbányászott gyémántokról kiderül, hogy valójában üveg. A semmiért ült éveket, így a könnyű pénz szerzés mellett Jobbal és Carrievel (Anastasia) fosztogatnak és rabolgatnak, miközben Sugar falaz nekik és százalékot kap a zsákmányokból, ha az akciót nem basszák el. Proctor továbbra is basztatja az Indiánokat és lényegében valamiféle szövetséget próbálnak kötni. Rebecca megint kavarja a szart Lucas pedig bármit megtenne érte, már ha pont nem Siobhan bugyijában turkál. Jó második évad volt, a történet megy több szálon és mindig tud váratlan történni, az akciók, a minőség és a játék is pompás, nagyon várós harmadik évad.

Carter doki még mindig nyomja a Falling Skiest, lenyomták a 3. évadot, bár kurva sokat nem haladtak előre. Szétszakadt banda, összeszedett banda, pár kemény csata, de a hogyan és mikor fogják megnyerni a háborút a Volmmal vagy nélkülük és, hogy az Espheni mi a francot is akar, azt nem tudjuk. Pope mindenesetre becsajozik, Lexi abnormálisan fejlődik és mennek az apró kis kavarások. Lényeg, hogy a sorozat egy centit nem ment előre és megint alig derült ki valami. Kezdek aggódni…

Almost Human, na ez nézős. Jövőben játszódunk, dredd bíró feeling. Zsaru párosból egy zsaru a másik android aki ugye logikusan érvel, de próbál emberi szempontokat is figyelembe venni. Egyszerű scifi akció egy gyenge Tango és Cash humorral megfűszerezve, de azért szeretjük. Várom a második évadot, igazi pongyola mosolygás és agykikapcsolás 40 percen keresztül!

Suits 4. évad. Na ez érdekes, Mike és Harvey más cégeknél és egymás ellen. Érdekes a műsor, Jessica társul Harveyval, meggyűlik a hatósággal is a bajuk, a céget és a partnereket is tisztázni kell és közben Mike is próbálja őket hosszasan szopatni, gyakorlatilag minden rész az egyik oldal kis győzelmét jelenti, fordulatos, és a nemvárt pillanatokban Litt is beesik valami marhasággal. Várjuk a végét és persze a következő évadot is.

Marvel, the agents of shield. Hú bazdmeg. Nem, ne is gondold azt. Nincs hozzá köze. Mindenféle gagyi dolgokat oldanak meg. Szóval lehet az első évad sem lesz befejezve, nincsenek igazi szuperhősök, kockák vannak és technika, no meg két szereplő a filmből akik nagyjából az arcukkal próbálják eladni a sorozatot, akkor már inkább terminátor sorozat, mint ez. Elég gyengécskére sikeredett az első pár rész alapján…

post transformers #4

July 27th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 9:20 pm

MV5BMjEwNTg1MTA5Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwOTg2OTM4MTE@._V1_SX214_AL_Az eddigi transformers filmek szerinti szokásos átlagemberből önfeláldozóvá válós szuperhős motívummal találkozunk ismételten. De hangsúlyoznom kell, hogy itt már a realitás érzés teljesen eltűnt és csak és kizárólag végletekben lehet gondolkodni. A film látványvilágára nem lehet panasz, 3dben nagyon királyságos volt és rendesen termelte a hangerőt a kb másfél millió lőszer és némi robbanószer ami a filmben el lett pukkantva.

A történetben természetesen az (a mostanában trendi módon nem dohányzó és nem alkoholista, Mark Wahlberg) amerikai egyedül nevelem a lányom és van egy kis beütésem című klisére épülünk amibe milyen meglepő módon a kislány barátja is belekerül és talán nem véletlen, hogy az apa és a srác ellentétei humorosan bontakoznak ki. Talán ez alapján számos történet jutna eszünkbe, mert ilyenhez bizony nem kell transformers, ez elmehetne egy szovjet partizánfilmnek is vagy akár egy fél évszázados westernt is egybe lehetne kötni egy ilyennel. A srác vezetési technikáján pedig lehetne bőven mit csiszolni, mert egy 20 éves rally felvétel is komolyabban néz ki, mint amit a filmben produkáltak…

A transformerek szerepe a filmben roppant egyszerű, megállítani a gonosz vállalat vezetőt akit amúgy bepaliztak az idegenek és az emberek meg kell óvni. Mást nem mondanék el, mert akkor már a teljes történetet lelövi az ember. Egy darab csavar volt a filmben, amire azért lehetett ám számítani, mert Stanley Tucci hiába szokott gonoszt játszani, azért a szíve mélyén mindig egy bűnbánó figura, tehát a főgeci szerepét a filmben nem ő rá osztották.

Engem az IMDB értékelés megdöbbent, mert ez a film szerintem a 7 pontot csak akkor közelíthetné meg, ha a történet nem lenne ennyire gyatra. Ha a film alcíme a kihalás kora, csak remélni tudom, hogy ez a stílusú forgatókönyv és történet klisé kihal végre a mozikból. 3 óra szenvedés….

post godzilla vs agysejt

June 8th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 8:03 pm

MV5BMTQ0ODgzNjg2MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDkxMzc3MDE@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_Wow, új Godzilla film. Kirázott a hideg a kemény rockra gondolván, régen volt bizony ’98. Nekem meghatározó volt a film, habár látványa és a CGI félkomplett hiánya miatt ma már elég ótvarnak néz ki. De adjunk egy esélyt az új Godzillának is, ha már folytatása is lesz 2018. körül. Igen lesz… legalábbis az imdb büszkén hirdeti. Szóval láttuk a tűzgyűrűt nem oly régen, ahol jöttek a nagy geci debella szörnyek és irtották a népességet ahogy kell. Lenyomni csak az ember alkotta legnagyobb debella géppel tudták őket, de nyertünk. Szóval a pacific rim ugrott be, mikor megláttam az első szörnyet a filmben, hát mondom bazdmeg ez valami óriás csótány, Lorenzo Lamas is lesz még halálbamaszturbálással (zsoldos visszatér)? Már féltem, hogy ZS kategóriás gagyi szörnyfilmet nézek, de aztán megnyugodtam, hogy még mindig ugyanazok a színészek vannak előrevéve. Szóval akad két csótány, az egyik repül a másik baszott nagy, aztán úgy alakul, hogy az egyik terhes lesz és persze Godzilla nem bírja ezeket a mutukat és szétcsap köztük. Aztán godzilla hazaúszik, az emberiség pechje, hogy ezt a csatát San Francisco közepén nyomják le és a kemény pankrációban a fél város megsemmisül. Persze éjszaka nyomják és szakad az eső, így a CGI mesternek a nagyon nagy részletekre annyira nem kellett odafigyelnie és elég volt 320×480-ban renderelni, hogy délután már a következő filmen tudjon dolgozni. A szörnyek akik a földön lakoztak millió évekkel ezelőtt, megdöglenek a sugárzásért, gamma sugárzást zabálnak. A trinity program miattuk futott, godzillát akarták elpusztítani, dehát most derült ki, hogy mégsem sikerült. A sztori elmegy, a kidolgozás magaslaszti lehetett volna, nekem nem tetszett a látványvilág, ugyanazt pepitában idebaszták elénk, mint a pacific rimben kevesebb szörnnyel. Leülhetsz fiam, egyes.

post edge of tomorrow

June 2nd, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 1:11 pm

MV5BMTc5OTk4MTM3M15BMl5BanBnXkFtZTgwODcxNjg3MDE@._V1_SX214_AL_Cruise mostanában a scifiben utazik és meg kell hagyni, hogy nagyon jól utazik. Az év filmjeként vártam a holnap határát. A történet zseniális és teljesen kiszámíthatatlan, sok tippem volt, hogy mi lesz a film végkifejlete. Képzeld el az időtlen időkiget egy jövőbeni scifiben, ahol a mormotát le kell győzni, csak a mormota éppen egy idegen agresszor aki a földieket el kívánja pusztítani. Természetesen ne így képzeld el, mert a CGI odabasz, a hangok és minden. A történet pedig tényleg zseniálisan sikerült, de mivel tényleg ez vitte el nálam a filmet, nincs értelme erről többet spoilerezni, eddig az év filmje, ha nem láttad, akkor meg kell nézni. Képzelj egy egy olyan harcot, ahol a nulláról csöppensz bele és meg kell tanulnod több ezer lépést, hogy egyre tovább és tovább juss egy küldetésben, mind mondjuk régen egy doomban, vagy dukeban, vagy bármiben, csak ugye itt egy sebzés az már rögtön halál és reload level történik utána. Ez tartogathatott volna magában több humort és lehetőséget, akárhogy is egy férfi és egy nő kalandjáról beszélünk, de itt most csak a kőkemény scifire koncentráltak. Lépésről lépésre együtt jutunk el a végső pontig, (győzelemig nyilván), és sokszor nem azt látjuk, vagy várjuk amire elsőnek gondolnánk. Bármi több amit elmondanék a filmről az tényleg spoiler, jó, Emily Blunt lehetne kurvásabb, de valószínűleg tényleg nem ez a lényeg most:) Nekem 8 pont. Nézd meg!

post a bevatott/divergent

April 16th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 12:55 pm

Képzeljünk el egy világot, ahol az emberek külön kasztokba vannak sorolva funkcióik alapján és a besorolást követően ott élik az életüket le, van akik orvosolnak, van akik katonáskodnak, van akik államot irányítanak és van akik csak úgy vannak, mert nem tartoznak sehová, de vannak odaadó és segítő, önzetlen csoport is. Valamikor a jövőben lesz valami giga háború és hát persze egy nagy városba zsúfolódtak össze az emberek ahol rendben próbálnak már egy évszázada élni. A törvényhozók kvázi vallásként terítik a múltat és aki ezt nem nyeli be, nem fogadja el és lázadni próbál, utána akar járni a dolgoknak, kasztok közt akar mászkálni, aztat bizony csúnyán megfingatják a saját vérében.

Őőőő, hasonlít az éhezők viadalára? Igen, elsőre nekem is ez jött le belőle, a szereposztást megnézve az a hatalmas áldott tehetségű Shailene Woodley játszik benne aki korábban gyakorlatilag sorozat mellékszereplő színész volt, persze új ember, miért is ne lenne jó színész egy film erejéig. Aztán a filmnek kicsit utánajárva kiderült, hogy hát még 3 rész biztosan lesz ezenkívül, lázadni is fog és még hűséges is lesz a kis luvnya. Adjunk neki egy pofon címen kipörgettem a filmet és teljesen vegyes érzelmek fogadtak.

Látványban a poszt apokaliptikus világ megteremtése kísértetiesen hasonlít az éhezők viadalára, vagy bármelyik zombis két héttel, hónappal évvel, vagy már nem tudom mivel későbbre. De nyilván kb így lehet megálmodni egy ilyet, a látvánnyal már nem is bajlódnék, ám a történet az lapos volt. Kiszámítható volt, mint a THM és az EUR/CHF. Sokkal több volt ebben a filmben, mint amit kihoztak belőle. A kerettörténetről alig jött át valami ami magyarázná, hogy mi történt, ki mit csinált, odabasznak minket egy félfos világba, ahol tényként közölnek pár dolgot, de nagyon sok kérdést megválaszolatlanul hagy 140 percen keresztül, ami nem rövid, de legalább pörög végig rendesen, de nekem kiszámíthatóan.

Várnám a folytatást, vagyis most már érdekel, mert az ilyen világokat szeretem nézni és tovább gondolni, hogy mit lehetne megcsinálni, vagy hogyan kellene túlélni. A kasztok háborúja nagyon jó lehetőségeket rejt magában. Színészi játék jó, forgatókönyv közepes, megvalósítás jó, alapelgondolás jó. 7 pont, de csak azért, mert érdekel, hogy mi fog történni. Szóval 2015, 16 és 17-re három filmünk már van.

Next Page »
ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)