https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post film: a félelem játéka

December 29th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 9:44 pm

Mostanában az IMDB-ben már nem nagyon merek bízni (Reasonable Doubt), így kb. vakon vágtunk bele a filmbe, némi adjunk neki egy esélyt körítéssel. Talán a negatív hozzáállás miatt érzem azt, hogy ez egy közepesen jól sikerült film, de mindenképpen a történet az ami odaragasztja az embert a képernyő elé másfél órára. A film egyik főszereplője (negatív hős) Samuel L. Jackson akiben azért lehet bízni, hogy bármilyen szerepben kitesz magáért, itt sem volt negatív meglepetés, hozta a karaktere formáját.

reasonable

A főszereplőnek titulált friss családapát alakító cimborákkal gyakran bebaszni járó kerületi ügyészt Dominic Cooper alakítja. Emlékeim szerint talán ez lesz az első komolyabb főszerepe az elmúlt 15 évből. Sok sorozatban bukkant fel mellékszereplőnek (Band of Brothers, Jericho) és nagyobb filmekben is részt vett már kisebb szerepekben (Iron Man), de sosem volt lehetősége másfél órán át bizonyítani (kivéve a csapni való Need for Speedben). Második ránézésre is kell még neki bőven bizonyítani. Színészi játéka nem volt meggyőző, nem volt meg benne a kellő helyzetekben az igazi tűz, elmaradtak a komolyabb arcok és ugyanúgy a humorosabb részeket is fapofával adta elő. Ide más embert kellett volna keresni, akkor tényleg ütős mozit lehetett volna kihozni az egészből.

Történetünk egy buli után kezdődik, mikor az ittas ügyészünk elindul szép nagy fekete terepjárójával hazafelé a havas úton és felvillannak mögötte a szirénák, ő csak a visszapillantó tükörre koncentrál és így kanyarodik be egy utcába (lehúzódás céllal) ám a rendőr nem jön utána, kis megnyugvás után viszont elüt egy embert. A környéken sehol senki, így a fülkéből hívja a mentőket, eltorzítja a hangját egy zsepivel. Ezután persze indul a paranoia és mindenkiben az őt megbilincselő rendőrt látja. Kiderül azonban, hogy az elütött elvtárs meghalt, egy rendőr találta meg Samuel L. Jackson furgonjában akinek a családját egy gyilkos a szeme láttára mészárolta le sok évvel ezelőtt. A most meghalt “áldozat” egy frissen szabadult pedofil. A tárgyaláson Samuel L. Jacksont felmentik és békésen távozik aki csak segíteni akart az emberen, bevinni a kórházba. A gyanú sehol sem terelődik rá a kerületi ügyészre aki viszont rohadtul nem képes a picsáján ülni és ki akarja deríteni, hogy kicsoda Samuel L. Jackson valójában.

Itt jön pár csavar a történetben, a vége klasszikus happy end, vannak pozitív mellékszereplők is, nagyjából logikus és jó a felépítés, lóláb annyira sehol nem lóg ki. A film közepe után már lehet sejteni, hogy mi is van valójában a háttérben, de a befejezés még valamennyire frappánsra sikerül, mondhatni sok lehetőséget mulaszt el hősünk mire a gonoszt elteszi láb alól és talán csak ez eszkalálja a feszültséget a film második felére. Egyszer mindenképpen megérte megnézni, nem a CGI, nem a zene, de nem is a színészi alakítás viszi el a filmet, inkább csak a történet. IMDB-s 5,7 pontja ellenére nekem ez most 7 pontosra érik, lehet mostanában kevés a jó krimi és mindenbe bele kapaszkodok…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)