https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post tv okosítás

August 30th, 2014

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 10:06 pm

Eltelt közel egy év, kaptam azóta dögivel megkereséseket az ismerősöktől, hogy na mit vettem, mit akarok venni, mert ők is hasonló cipőben figyeltek. Kumantottam, ahogyan azt illik, mert elképzelésem nekem sem volt, hogy milyen irányba érdemes elmenni. A giga gyors fejlődésnek köszönhetően a frissen kijött király cuccot kb két hét alatt lenyomják a trónról, mert jön egy gyorsabb és szagosabb harcos. Szerencse, hogy az elvárások növekedése viszont lelassulni látszanak. Mikor a HTPC-t összeraktam (2006???) akkor az igazán nyálcsorgatós csemege a bluray volt, 8-12 gigás mkv-k, később a gyorsabb internet mellett persze már az 50 gigás is röpködtek, talán a BD még kibír 10 évet és akkor nem kell izgulnunk, mert nem nő annyira az elvárásunk hamar. Szóval odáig kellett eljutni, hogy a killah sample (PH!)  ne akadozzon és azok a büdös madarak csodálatosan szép megszámolható pixelek maradjanak a végére a folyamatos mozgás mellett. Most úgy tűnik, hogy a mai kínálat már eljutott erre a szintre. QC cpu, OC gpu és persze a körítés, a kérdés az, hogy igényes dobozba legyen csomagolva, támogatással mondjuk 30% prémiumért, vagy mehetünk az igazi dzsanka lowbudget felé.

minix-x8-h-1

Idő hiányában úgy döntöttem, hogy megyünk egy kész termék, de egy erős és támogatott termék felé. 4-5 játékos közül a MINIX termékére jutott a választás, a legfrissebb kütyü a MINIX X8-H. Ár miatt lehet rögtön szörnyülködni, igen, ebayről 30 papír körül van, ha valaki EU-ból, vagy itthon akarja megvásárolni, 20-30%-t még rögtön dobjon rá. Mit kapunk 30 ezerért ami többet tud, mint a 20 ezres igazi nejlonos recsegős kínai? Szép dobozt:) Jó, kapunk normális AC adaptert, HDMI kábelt, on-the-go kábelt, normális WIFI antennát, igényes és átgondolt távirányítót (infra led elhelyezése ami lefelé is néz, így fekve, felhajtott könyökkel lehet csuklótörés nélkül irányítani). És még számos megoldást amit általában más nem tartalmaz.

Talán a legfontosabb amit kiemelnék:
– LAN
– CEC (HDMI control)
– 3x USB (1mAh each) (2 mobil winyót gond nélkül elindított extra táp nélkül)
– OTG
– Optikai kimenet, digit pt, dts, dd5.1, ddthd.
– Saját indító felület
– Nem tákolmány XMBC
– Bluetooth 4.0

És ami még fontos, bár minden droid lejátszó tudja, fika áramfogyasztás. Aki látott már XMBC-t az tudja, hogy milyen finom és puha érzés nem szopni, hanem azonnal filmet nézni hálózatról, bármivel is legyen megosztva az a film. NFS, samba, dlna, etc. És az XMBC-t ezzel most vesézzük ki. Simán érdemes letölteni és kipróbálni, tényleg távirányítóra lett írva.

Szóval fullHD mellett állítólag tud 4K-t is a kütyü, ezt persze nem tudom kipróbálni, viszont azt igen, hogy nagy tv-n fullHD-ben egy BT klavi-tapi comboval szépen el lehet internetezgetni és játszani és usb-s webcammel pedig szkájpolgathatunk is. Apropó játszani, giga mennyiségű emulátor program elérhető droidra, PS1, dreamcast, NES, SNES, N64, WII, GG, GB, etc. Vezérelni? Még vannak nyűgök a 4.0 BT és az új linux kernel közt, de a ps3 és a wii kontroller megint fog működni, ahogy kell. Aki retró játszani szeretne, annak csak javasolni tudom a kütyüt, dosbox alatt még 95-ig készített játékok mindegyikével lehet játszani.

Gyakorlatilag a HTPC-m egy keveset zabáló, csendes helyettesítője egy roppant egyszerű vezérléssel. Működési leírást ne várjatok, egyszerű, mint egy faék, aki fogott már okostelefont a kezében, az tudja, hogy miként kell ennek működnie…

post új metró

August 10th, 2014

Filed under: AndrewBoy Jr,Kirándulás — AndrewBoy @ 9:43 pm

Családdal nyomtunk egy low budget kirándulást a hétvégén, mivel a fiú gyermek nemrég utazott a kisföldalattin és ígéretet kapott egy metró utazásra is. Megnéztük az új metrót, Kelenföldtől a keletiig, majd a keletiben pár vonat és utána uzsgyi vissza. Nagyon jó! Nekem nagyon tetszik, szépek az állomások, mindenhol van lift (babakocsi!) és ami a legjobb, hogy most már működő jegy automaták is üzemelnek. Az állomásokat viszont takarítani kellene, mert a funkció nélkül nem bíró dizájnelemek csak addig nagyon szépek amíg nincs rajtuk 4 cm por, ez picit zavaró, hogy már most ótvar néhol a felső rész, de majd egy giga beázás biztosan letakarítja. A kocsik jók, csendesek, gyorsak, sajnálom, hogy 20 éve nem volt ilyen:( A gyerekeknek tetszett:)

IMAG5794

post már egy éves

August 2nd, 2014

Filed under: AndrewBoy Jr,News,Party — AndrewBoy @ 10:10 pm

Rohan az idő, már egy éve, hogy ezt írtam. Jó, ennyire kocka fasz nem lehetek, szóval igen, Szancsika már egy éves. Tiszteletére hatalmas bulit csaptunk, érezte, hogy az élet nem habos torta:)

~<#>~<#>~<#>|ˇ^˘°B O L D O G   S Z Ü L I N A P O T !°˘^ˇ|<#>~<#>~<#>~

IMAG5768

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)