https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post dö leszt erbráner

July 29th, 2010

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 9:56 pm

Namost elmentünk, mert mi szeressük a szkifit meg ugye az ádvencsőrt. Hát mit mondjak. Nehéz szavakba önteni azt a csalódottságot amit éreztem a film végénél. És most nem arra gondolok, hogy nincs befejezve a történet, mert gondolom négy részes lesz. Az előzeteseket nézve pörgős kis filmnek ígérkezett hatalmas giga jelenetekkel. Láttam én már tigris és sárkányt és részeges karatemestert. No meg kill billt és egyebet.

Én személyszerint azt vártam, hogy a kiccsávó megy előre és gyaláz, persze néha vívódás, hogy mit is kéne pontosan csinálni, mert ugye ő speckó és nem találja helyét a világban. Az akciójelenetek közti átvezetések félelmetesen gyengék voltak. Színészi játékot nem véltem felfedezni. Lehet azért, mert túl fiatal a színész gárda, de akkor is, kritikán aluli volt a teljesítményük. A barátokköztben több beleéléssel mondják el a szerepüket. A képi mozgások amiket ugye szépen okosan kung fu szerű katás mozdulatokkal kellett volna tarkítani kifejezetten igénytelenre sikerültek. Szinkron a mozgásokban nem volt. A mozgások folytonossága csapnivaló volt. Igen én azt vártam, hogy rövid, de erőteljes mozdulatok közt szabadul el a pokol. Kifejezéstelen arccal nem lehet harcolni szerintem és minden támadás előtt fél órát riszálni a picsánkat, az ellenség meg persze 3 méterre áll és néz bután. Ezt inkább rajzfilmben kellett volna megoldani, vagy full cgi bevetésével. Azt a 15 főszereplőt simán meg lehet csinálni. Az ötlet jó, a történet jó. A rendezést M. Night Shyamalan követtel el, aki a signs-t, sixth sense-t és the village-t is jegyzi. A happeninget nem mondom, mert kb fél óra után tudtam, hogy mi az ábra és rohadt szar film volt. Túl volt az is hypeolva. Száz szónak is egy a vége, az imdbn nem véletlen az 5 alatti pontszám. Ez bizony nálam 10ből csak 3 pontot kapott. Air blendelni én is tudok:)

post addiction? no way!

July 28th, 2010

Filed under: Mozi,Napi fájdalom,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 9:30 pm

Had a chat several times with couple of my friends recently about serials. If a movie has 4-5 parts, are we talking about a serial? The difference between productions can be 1-3 years. Is it a serial? Come on, it’s not. A serial contains minimum 6 episodes per year each isn’t longer than one hour. Some of my pals claim that serial addiction is bad but of course they are watching tv or at least the tv is turned on and making some background noise. Think about, you are sitting 1 hour minimum everyday front of the tv. I think it doesn’t matter whether you watch some stupid local show (news, old movies) or serials. A serial has usually 22 episodes per year. The show starts in October and finishes in May-June. Other serials start in June-July and ends in October-November. If we follow 8 serials a year, 8 x 22 episodes, 176 episodes a year, we spend half of the year front of the tv. But only 45 minutes (or even less in case of many shows) per day. It’s not much and you are not losing time and at least you are having fun and you are excited about the next episode after a huge cliffhanger. It’s a fad or bad habit? I don’t think so. I truly believe that serial addiction is a fallacy. If there is no show you like, you simple don’t watch it. If you just sit and watch tv couple of hours per day meanwhile you could do different things, now that’s tv addiction. If you are gullible enough to believe everything in the shows, go into solitary. There are many good shows out there which bring you 45 minutes of laugh or thrill. Don’t be shy, just try one, it won’t snap you!

post back to work

July 27th, 2010

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 9:37 pm

És lám a szabadságnak vége. Persze a nyári pihenéseket ezzel nem kell még elfelejteni, de a késő reggeli (délutáni) kelések mostanában majd elmaradnak. Annyira nem bánt a dolog, mert most úgyis szar idő van, tehát sokmindent nem lehet csinálni. A dög melegben meg úgysem tudtam aludni, mindig okosan korán felkeltem. A napi életritmus visszaállása után a következő nagyobb pihenési szakasz majd valamikor december környékén lesz. De az még nagyon-nagyon messze van. Addig van pár üveg dr. pepper amit el kell fogyasztanom és pár könyv amit ki kell olvasnom. Igen, szülinapi ajándékok. És őszintén mondva, sok változást nem érzek magamom. A 2esnek vége. Ennyi.

post inception

July 26th, 2010

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 3:09 am

A filmről sokat nem tudtam, nem láttam előzetest és csak a hajlított városos plakátot láttam. DiCapriot az elmúlt pár évben lehetett látni jó filmekben. Gondoltam meg lehetne nézni. Gyanús volt a szinte teltház vasárnap kora este, de ugye szar idő van, ez is magyarázhat. A film előtt az imdbre vetettem egy pillantást (saját link), hogy mégis mit tud. Na itt már gyanús volt, hogy 3. a top 250-ben ahol csak a The Shawshank Redemption és a Keresztapa áll előtte. Persze még alig 70 ezer szavazat van, tehát ez mehet még fel vagy le bátran. De pár nap után ez nagyon jó jel, hogy tényleg nem fos filmel állunk szemben. A rendező ugyanaz aki a Sötét Lovagot is jegyzi, Christopher Nolan, ami a 12. az imdb listán. Nem lövök le poént és nem akarom elmondani miről szól. De kegyetlen jól van megcsinálva. Nincs egy fél perces unalom, szünet, végig pörög a film. A főbb szerepekben Tom Berenger, Michael Caine és persze DiCaprio. Meg kell nézni és el kell dönteni. Valóban tíz pontos alkotásról van szó.

post al final…

July 21st, 2010

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 5:05 pm

Egyszer mindennek vége szakad, hát a mostani nyaralásunknak is. Még pici pancsi a tengerben és holnap már indulás van haza. Nem azt mondom, hogy álmaink nyaralása volt és minden áron ide szeretnénk visszajönni minden évben, de azért elment. Kellemes volt. Bár a külvilágra annyit nem fordítottunk, inkább tényleg csak láblógatós tengerpartozás volt az egész. Sietünk is haza, mert a vasárnapra nagyon kell készülni :)

post this is cnn, live from croatia

July 20th, 2010

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 5:13 pm

A második és harmadik nap sem telt másként, mint az előző. Végülis nem az izgalmakért jöttünk el ide. Tegnap a partmentén mentünk Dubrovnik felé egy 20km-t és egy lokálban ebédeltünk. Nem mondom, hogy rossz volt, de azt sem, hogy istenes. Ételválaszték szempontjából az eddigi éttermek kínálata nagyon szegényes volt. Nem akarok én nagyon extrákat enni, de a sült csirke, stake és rántott húson kívül alig találtunk normálisabb tengeri ételeket. Mintha nem a tenger mellett lennénk. Sebaj. Élvezzük reggeltől estig a tengert. Már csak a holnapi nap van és utána csütörtökön indulás van.

post horvátország nap #2

July 18th, 2010

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 6:59 pm

Nyaralunk okosan Splitben. Illetve mellette egy kis városban. Semmi extra nem történt. A tegnapi kialvás után egy über mennyiségű reggelivel indítottuk a napot. Utána a parton döglés jellemezte a tevékenységünket délig. Split belvárosát megkukkantottuk egy ebéd erejéig, holnap visszamegyünk és a régi várost végigjárjuk azért rendesen. Ha már itt van az ember. Délután viszont kellemes úszkálásban volt részünk. A víz sokkal melegebb volt mint reggel. Szerintem 25-6 fok is lehetett. Az egész délutánt kint töltöttük. Jó volt. Kellemes volt. A parton a 35 fok nem érződik, fúj a szél és egy pici árnyék mindig adódik a fák vagy az ernyők alatt. Egyelőre magyar klasszik turistával nem találkoztunk. Összességében az árakon nem vagyok meglepődve, hozzák az osztrák-német árakat. Viszont az autópálya díj az kész rablás. A határtól Splitig több mint 8 ezer Ft a oneway ticket. Ez tényleg pofátlanság. Svájcban ennyiért éves matricát kapok. Zágrábtól csont nélkül 185 KN. Az üzemanyagok hangyafasznyival olcsóbbak mint otthon. Már megtaláltuk a helyi tescot, tehát majd a szükséges egyéb nyaraláskiegészítőket ott vesszük meg.










post geek vagyok?

July 18th, 2010

Filed under: IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 12:18 pm

A parton van wifi, az előtérben is. A szobában viszont kábel van. Wifi routert vinni nyaralásra nagyon geek? Egyelőre bluetooth PAN networkbe vannak rakva a gépek. Asszonyé így mobillá vált a szobában és a telefononmról is megy a net gond nélkül. A VPN felállt az otthoni szerverrel, így teljesen otthon érzem magam. Orvoshoz majd otthon megyek.

post here we are, born to be princes…

July 18th, 2010

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 9:51 am

Meggyüttünk. Mondhati beestünk. Hajnal 4kor indultunk Pestről. Igazából gond nem volt a magyar részen. Viszont ugye meglepett mindkettőnket, hogy a horvátok a határon ellenőriznek. Ami persze, természetes hiszen nem eu, de akkor is, szokatlan. Elszoktunk ettől a megalázó módszertől. Kb 15 perces várakozás után már az autópályán mentünk tovább. Hamarosan kisebb dugó alakult ki, a fizetős autópálya jegyadó kapui előtt kb 500 méteres sor alakult ki. Ezt még gond nélkül vettük.

A következő gusztustalan rész a Zágráb előtti szakasz volt. Az autópálya fizető kapuknál már 1-2 km-s sor alakult ki, majd utána a Zágráb – Split autópálya felhajtónál alakult ki további 3-4 km-s sor aholis szintén a a beléptető kapuk voltak a szűk keresztmetszet. Aztán volt még sok araszolgatás és állás az autópályán. A faszunk már tele volt. Ha a szembe sávban baleset volt, a mi oldalunk persze lassított, ami láncreakció szerűen végigfutot egy 3-5 km-s soron, ahogy persze kell és a sor vége már állt is, mert ugye a féklámpa egy ragájos fasz betegség.

ÍJ és SZVN. Többet nem tudtam hozzátenni az úthoz. Split előtt 250 km-rel már nem volt gond, a nép egy része Rijeka felé távozott. Egy idő után tényleg gyorsan lehetett haladni és a szállót is gond nélkül megtaláltuk. Ami érdekes, kibaszott sok lengyel, szlovák és szlovén van errefelé, magyar is akad bőven. Megpróbáljuk a dög meleget végig a tengerparton elviselni. Splitbe maximum 2 napra akarunk bemenni, megnézzük az érdekességeket, IV. Béla királyunk gyermekeinek sírját esetleg meglátogatjuk.

post 6 óra az indulásig

July 16th, 2010

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 9:34 pm

Tényleg nem értem mit kell készülődni egy nyaraláshoz. 6 nap = 6 gatya, 6 zokni, 1 farmer, 3 rövid gatya, 6 póló. Levákuumolás nélkül az egész befér egy tescos kiszsatyorba. Ami még kell: laptop, telefon, pénztárca, útlevél, csomag cigi, pakli kártya, aspirin, reni, fényképezőgép, töltő kábelek. Ez a másik egy kis oldaltáskába simán befér. A tescos szatyorba még a tusfürdő, borotva, hab, fogkefe, fogkrém, fésű is befér. Az egészet akár egy hátizsákba is be lehet pakolni. Nem értem minek vett elő asszony két bőröndöt… De ez legyen már az ő baja. Az autó elviszi, annyival nem kér többet enni. No igen, a strandfelszerelést fent nem számoltam, nekem ez egy kis pléd, másnak lehet egy egész szoba:) Most alvás. Reggel indulás. Előre a végtelenbe! És tovább! A folyamatos dokumentálás most sem marad el. Tracking all the way!

post storm is coming

July 16th, 2010

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 4:52 am

The bloody storm is coming. The sky is overcast. Clouds are gray and ugly. Thunder and lightening. Even hail is expected. Good fucking morning Budapest.

post death of the ups

July 16th, 2010

Filed under: IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 1:54 am

I got my junked uninterruptible power supply 4 years ago. It was rolled out because of the bad batteries. Fortunately I had 2 working batteries for alarm system which fitted well in the UPS later. Those batteries now at the age of 5 or 6. I’m still grateful they lasted until now. The recommended battery renewing is in every 2 years. So I’m happy. I haven’t done the renewing since I don’t have redundant UPS system. Once I pull out the plug all computers will stop until I’m done with the battery exchange. I’m running the “farm” without UPS now. It’s quite risky for the raid system I have. But hope we won’t have a blackout until I come back from holiday. Anyway, this will cost me another 50 bucks for the 2 new batteries. Your guess was right, I will buy them again in an alarm workshop. Hail to the brave batteries. Rest in peace guys.

post no fucking way! – The Ghost Writer

July 16th, 2010

Filed under: Links,Mozi,News — AndrewBoy @ 1:25 am

Just got another request from one of my non Hungarian pal to run this blog either in English or in dual language. Guys, again, this will not happen. I can imagine posting a few in English but certainly will not run this blog in English nor in dual language. Rise from the hood homies and learn one of the most difficult but most beautiful language of the globe! I admit I had couple of posts in Spanish. Hence you can expect English. Let’s start with this. For the drafted I tell you a secret, use http://translate.google.com. It’s not 100%, and will never be, but at least you are able to catch couple of words. Don’t be picky bitch, learn it! You can start it right away here: http://www.magyarora.com/english/index.html. I don’t give a damn whether you like it or not. :-)

Today subject is the new movie of Pierce Brosnan and Ewan McGregor directed by Roman Polanski. So you can expect some twist, temper, love, hate, anger. These will all lead us to the dark side certainly. Brosnan is acting a British ex-prime minister charged for genocide in Iraq/Afghanistan. The usual stuff. He and his staff retired to a small island off the US coasts. As a politican he hired a writer to write a memoir for him. Her wife Ruth is an attractive and purposive lady in the background. McGregor was chosen to take this job after the previous writer was killed. Police found Mike (previous writer) on the beach dead. They found out the case to be suicide instead of homicide. McGregor took the job for 250 Grands and flew immediately from publishing company to the island. During his first days he talked very little to the ex-pm. One day he went on a short trip around the island and met an old guy who told him that Mike’s death was rather a homicide than a suicide. Mike’s car was found on the ferry. Probably he was fallen out of the ferry and the see washed him up. But he was very far from the port.

Unfortunately this turn happens around the middle of the movie. Until this point nothing happens really. From here we can follow an investigation from McGregor’s point of view who will show us the truth. What happened in the past, whether the ex-pm was guilty and who was behind all of this? And the big question, why? All important part of the movie is in the last 20-25 minutes. The movie itself is very-very slow. They could have cut it into 50 minutes without losing any important moment. Only 3-4 minutes for a driving on the road and we can listen to the new BMW driving aid system. If they put a blinking mark onto a map and move it, we’d also understood the actual moving in 5 seconds. The idea of the movie is great. The point at the end is impressive. The actors are really selected well. It was quiet long but at the end it worthed to sit through. I give 7 out of 10. Definitely not the movie of the year.

post hurrá, nyaralunk!

July 13th, 2010

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 1:55 am

Itt a nyár. Először is persze viva espana! Szóval idén már volt szó mindenről, usa, franciaország, hollandia és persze amit még ember el tud mondani itt Európán belül. Repülni nincs kedvünk és azt sem akarjuk, hogy az útból két nap nettó a vezetésre menjen el. Körbeforgattuk Európa térképét és Horvátország jött ki a gépből. Miért? Nem tudom. Mindenki mondja, hogy nagyon jó, nagyon szép és nagyon igényes. Rögtön megvizsgáltam a lehetőségeket és az egyik legdélebbi pontnál megragadtam. Split. Wikin elolvastam mindent amit tudni kell. Nem azt mondom, hogy annyira izgalmas város, hogy összefosom magam, hogy végre lássam, de van látnivaló a környéken és megfelelő minőségi szállodák segítik elkölteni a dolgozó munkásosztály verejtékkel megszerzett tartalékait. Ami cél volt, hogy part mellett legyen. Köpésre a saját strandtól és legyen terasz, tengerre néző. És persze az sem baj, ha olcsó. Asszony körbenézett a neten és talált pár szállást. Hát majd meglátjuk milyen lesz. Szombaton indulás ezerrel, röpke 7-8 óra autózás és már ott is vagyunk. Aznap én már a tengerben akarom a seggemet mereszteni.

Adtunk ma a belföldi kirándulásnak és Visegrád – Esztergom – Párkány – Göd turnét nyomtuk le. Kellemesen, nem kapkodva. A táj nagyon szép. Nem kell ecsetelni, Dunakanyarból csak egy van. Na és szerencsére az is nálunk, így ezért a látványért nem kell a bunkó petinek túl messze mennie. Mondjuk ezt a mai napi kikapcsolódást előszezonozásnak a nagy hétvégi turnéhoz. Képek alant.

Kanyar jobb

Kanyar bal

Vonulnak az ukránok

Átkelés

post nem kicsit basz oda

July 10th, 2010

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 10:54 pm

Kicsi az asztal? Bemutatjuk az instant és egyszerű bővíthetőséget!

post első nap :)

July 10th, 2010

Filed under: IT,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 10:17 pm

Reggel már korán sikerült felkelni, valahogy ilyenkor nem jön össze az alvás, de sebaj, hétköznap a 7 körüli kelés kifejezetten finom lesz:) Reggel egy gyors fodrászaton túl voltam. Már kellett, mert az elítélt frizkó nem jött már be. Még nem volt elég hosszú, hogy ne zavarjon, így inkább megszabadultam tőle. Pedig lehet növesztenem kéne, mint tíz éve. Bár akkor meg sapka alatt volt. Bukó alá pedig jobb a rövid haj. Tudja a rossebb. Viszont ma a motorra csak este ültem rá, esélyem nem volt motorozni, csak ráültem. Remélem holnap ez már változik:) Volt nagy terasztakarítás felmosással és slagolással. Az extrém foltok ellen a brigi nagyon hasznos volt:) Ecset és csiszoló papír vásárlás, mert ugye festés is volt, persze a legnagyobb déli napsütésben. A nyakam kicsit megégett, de el lehet viselni. Jó hír, hogy már a fűnyíráson is túl vagyok és már tervezzük a nyaralást. Egy hét Horvátország. Split, tengerpart, pálmák. Ja igen, Touch HD eladó, mert asszony nem akarja használni…

post tiltshift dunapart

July 9th, 2010

Filed under: IT,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 8:52 am

Első próbálkozás. Szerintem annyira nem rossz. Majd valahogy a következő két hétben játszom ilyennel. Szabin leszek. Igen, mindenki elmehet majd a picsába. Photoshopra majd kell csinálni makrót okosan és utána már csak videóra össze kell rakni az elkészült 1-2 ezer képet:)

Klikk a képre!

post ilyen a világon nincs

July 8th, 2010

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 3:26 pm

Nem szoktam politizálni, de ettől tényleg befosol: http://kapcsolat.hu/blog/politikai_nyilatkozat_2010070. Persze, ha igaz a történet. Sosem lehet tudni, én magam nem ellenőriztem a forrást. Az ezeröcsiben (neoFM) pár napja az aranybullával hasonlították össze. Lehet mindkét nyilatkozatnak az aranybulla lenne az alapja?:)

post wp 3.0

July 5th, 2010

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 9:26 pm

Szép, szagos, fel kéne rakni:) De az új operát is ideje lenne. Csak ne mindig magától akarná elkezdeni felinstallálni, majd közli, hogy reboot… broaf…

post tiltshift LA

July 5th, 2010

Filed under: News,USA — AndrewBoy @ 9:18 pm

Egyszerűen imádom ezeket a videokat. Nem is kell kommentárt fűznöm hozzájuk. Kéne csinálni egy egésznapos videót Budapestről. Egy 2 perces éjféltől-éjfélig videó alig áll 2760 képből. Ez azt jelenti, hogy kb félpercenként egy kép. Persze lehet videózni is, aztán kivágni a felesleges képeket, de a fényképező jobbnak tűnik. Sebaj, jön a szabi hamarosan, majd játszom vele, írok fasza makrót psre:)

post hét képei

July 3rd, 2010

Filed under: Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 11:10 pm
Duna towers 14. emelet

Volt szerencsém a héten a “dunaparty” két nagy torony egyikében járni. A 14. emeletről a fenti kilátás nyílik a városra. Azért nem rossz, valjuk be. A tetőről egy távcsővel órákig elnézegetném a várost és a környéket.

Emperor Palpetine :)

Pétnek délutáni kirándulásunk a városligetben zajlott, sikerült lencsevégre kapni az uralkodót:)

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)