https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post touch hd2, élet a nagy pofával

June 26th, 2010

Filed under: IT — AndrewBoy @ 10:21 pm

Hát eljött az idő és a kezemben fogom a touch HD2-t. Érdekesség, de itthon nem adja egyik szolgáltató sem, pedig adhatná és ugyanúgy adhatnák hozzá a szolgáltatást mint az iPhonehoz. A HD alapjában véve baszott jó telefon volt. Überalles. Gyors, nagy, szép, tökéletes, méretileg ugye iPhone, de a kijelzője nagyobb volt. Sebességben nem volt lassabb és a multitask is überspeeden ment. Voltak programokkal gondok mikor kijött, a kijelző felbontás támogatottsága nem volt a legjobb a programok között. Aztán eljött az idő és kijött a HD2. Kb egy éve.

Egyelőre csak annyit, hogy gigabrutál. A hozzá adott online tartalom tudja azt amit az iPhone, program hegyek érhetők el hozzá, ingyen, fizetősen, olcsón, drágán. Aztán persze, hogy még mit tud az ember 3rd party helyről telepíteni, na az már csak tényleg azon múlik, hogy a googlebe mit üt be az ember. Első nap alatt túl vagyunk egy kb 2 percet igénybe vevő teljes változó adat migráláson, egy myphone account nyitáson ami egy live azonosítóval már működik is és persze rögtön lehet szinkronizálni mindent, automatikusan, vagy manuálisan, ránk van bízva. Ja és ha nincs meg a telefon nem kell aggódni, automata szinkron esetén a telefon helyét megadja. Nyomon lehet követni, hogy merre járt a telefonunk:) Aranyos. Mindenünket felszinkronizálhatjuk, erre van jelenleg ingyen és bérmentve 200mb helyünk. Ez persze a 8gigás SD-re kevés, hiszen már az is majdnem tele van nekem.

Első fontos program a tomtom-igo-garminxt trió volt. Kb fele annyi idő alatt indul el mindegyik program, mint a HD-n. Vagyis szakít. Játékok sokasága érhető el, szinte fel sem lehet sorolni, hogy mennyi, én 20 játék telepítése után meguntam, úgysincs időm ezeket sem majd végigjátszani a következő 2 hónapban, de néha-néha 5-10 perc unatkozást könnyen kikerülhetünk velük. Origi warcraft2 is van, hát nagyon komoly:) Töménytelen G-force játék, de ez már a HDre is volt.

Aztán persze twitter és facebook alkalmazás és footprintes fényképelés és már rögtön nyomhatom fel a google mapsra, hogy hol készült az adott fénykép, persze egy teljes nyaralást is rögzíthetünk. Az 5mp-s duplaledvakus fényképező minősége nagyon szép, bár már a HD-n sem volt rossz, de ott nem volt vaku.

BIG_HTC_Touch_HD_2

Szóval egyszerűen nagyszerű. Lesz még folytatás, de egyelőre még fel kell fedezni mindent. A menü rendszer egyszerűen kezelhető. A 4,3 colos kapacitív multitouch kijelző pedig mindent tud amit tudnia kell.

post esik eső karikára, essen inkább az anyjába

June 21st, 2010

Filed under: IT,Mozi,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 5:59 pm

Szal azé már tényleg tele a tököm bazdmeg. Hétvégén nem volt egy perc, hogy azt mondtam volna, na most szívesen rápattanok a bringára és meghajtom, mint Zinger a varrógépet. Nem, szél volt, ha nem volt szél akkor meg esett az eső, borús fos volt az egész. És persze ma is és persze holnap is ez lesz. Már a nyaralást sem merem tervezni normálisan. Maradunk az öreg kontinensen, de lehet, hogy a jó időért távolabbra kell majd menni. Ennyi esőt nem nagyon láttam. Mikor meg vége az esőnek, 3 héttel ezelőtt, akkor meg egy hétig 35-40 fok volt végig. Május végén, normális, mi? Hát nem. Szóval jó időért kell most táncot járni és nem az esőért. Kéretik a perui indián barátainkat az Astorián, hogy hagyják abba az esőtáncot. És persze már az indoor programoknak is vége, nincs már sorozat, zéro nézhető film. VB-t néz a tököm, lehetne modell autózni, de az sem mega élvezet szakadó esőben. Egyelőre a RAID bővítés bitkukacának a figyelése váltja ki a legnagyobb izgalmat, de annak is egy nap múlva vége lesz. A héten viszont leginkább vidéken leszek és az esőnek nem fogok örülni. Szóval valaki csináljon 27 fokot és kisfelhős eget, hogy végre lehessen motorozni okosan. De lehet, hogy tényleg kéne az a lanparty amit Saimonsais kitalált.

post a megváltás

June 15th, 2010

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 8:52 pm

Már egy ideje tesztelgetem az új NAS-t. Miért is jó ez? Talán csak azért, mert tényleg bármti meg lehet csinálni, mert ez egy rendes file server, rendes gép funkciókkal és a piacon kapható SOHO cuccokkal felveszi a versenyt. Persze nem helytakarékosságban és egyszerű kezelésben, de amúgy sebességben biztosan. Persze a kulcs nem is a vas nagy részében van, hanem csak egy kártyában, a RAID vezérlőben. Persze, alaplapi vezérlő, windows sw raid, linux sw raid. Ez mind szép és jó, de ez mindegyik CPU időt zabál, méghozzá nem keveset és a megbízhatóság sem a legjobb, gondoljunk bele egy egyszerű system hangre fél percre, hát igen, lehet az sw raid összekuszálódik ennyi idő alatt. Annó ugye az első ATA CD írók sem arról voltak híresek, hogy írás közben bármit lehet csinálni, de ugye az SCSI már erre hibátlan volt. Egy-egy cd írás közben boldogan játszottam oszt, ha valami fagyás közeli élmény volt, csak meg kellett várni míg befejezi az írást, elalszanak a ledek, kiadja a CD-t és mehetett a reset okosan.

3ware9500

Szóval ő is olyan, hogy mindent ellát és nem kell hozzá semmilyen speciális software a gépre. Igen, ez egy ilyen állat. 12 SATA winyót kezel. Igaz csak sata 1, de 150 mega / sec nem elég? A mezei SATA winyók 90-100 megánál úgysem tudnak többet. Raptort meg fog venni a franc egy file tárolásra készült gépbe. Tehát kell még annyi winyó amennyi jól esik és mehet a műsor. RAID5 az egyik leggyorsabb és legbiztonságosabb megoldás, tehát valahol egy aranyközépútnak is nevezhetjük az eljárást. Nincs paritás lemez, egy winyó halál megengedett. Wiki barátnőnk mesél még az eljárásról, keress rá.

A konfigolás nem egy túlbonyolított folyamat. Hotswap, onfly bővítés, etc. A lényeg, írni rá most 3 winyóval 35-40 mega közt tudok folyamatosan, olvasni 60 megával. Hálón keresztül. Azt hiszem mindent elmondtam. Otthonra ez hibátlan, sőt még kis irodába is bőven elég. Ennek lényege, hogy a nagy filok mozgatásánál ne legyen gond és gyors legyen. Aki kis fileok tárolására akar használni egy ilyet, nem fog örülni neki, mert a nagy csíkozás miatt nem fog ilyen sebességeket elérni. 128kbyteos csíkokra bontás bőven elég, nem kell se kissebb, se nagyobb.

post linkeskedés

June 13th, 2010

Filed under: IT,Links,Oldies — AndrewBoy @ 3:35 pm

http://www.overclockers.com/mobile-nuclear-power-station/

Azé’ beszarás, totál véletlen akadtam rá. Szóval volt ilyen is:)

post Green Zone

June 10th, 2010

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 6:56 am

Matt Damontól megszokhattuk, hogy igényes és jó filmeket szoktunk kapni. Humor, akció, elgondolkoztató. De ezt most igazán nem értettem, hogy miért. Adott egy katona srác aki megkérdőjelezi az iraki háború mivoltát. Persze nem önmagától, hanem a bogarat azért a fülébe rakják. Az ő feladatuk, hogy megtalálják a tömegpusztító fegyvereket, persze bárhova mennek, sehol nincs semmi. Szóval vannak háttérben lévő szövődések és lobbista tevékenységeket sejtető események, de mivel terepen megy az egész film, ezért egy kicsit nincs kivesézve a történet. Tehát olyan nincs se füle, se farka. Nekem teljes mértékben hiányérzetem van. Persze kb annyit tudhatunk meg, mint amennyit a főhős valójában megtudott, de persze az kevés nekünk, mint nézőnek, aki az egészet szeretné átlátni. Hiányolom, hogy nem volt benne klasszikus washingtonos rész a politikai szálakkal, hiába fikció, de akkor is. Az ilyesmihez kell a fehérgalléros szemét is. Nem volt rossz, meg lehet nézni, de ez is csak egyszer nézős.

post Что я могу сказать вам?

June 10th, 2010

Filed under: Auto-motor,IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 6:50 am

Indulhatna a nagy kérdéskör feltevés. Hát konkrétan semmit. A NAS-sal megy a szopás, a régi kütyüt elvitték, az új nagyon fasza, csak beszoptam egy kibaszott szar szériát. WD15EADS-00P8B0, ezt jegyezzétek meg egy életre, na ebből másfél terrásat venni nem szabad. Két winyóból kettő szar. Ezek után mit vársz? Persze, hogy ordítok. Ott áll a raid pengeélen táncolva már működtetni sem szeretném, veszélyes, bár 2 másik széria van benne, de sosem lehet tudni, az ördög eddig nem aludt. Hogy szedne altatót a mocsok geci. Aztán lehet a hírtelen monszunból előtörő sivatagi meleg az ami öli az alkatrészeket. Bár nem hiszem, mindenesetre nem a legjobb, hogy napközben megy a 30-35 fok, az irodában az ablak mellett meg lehet dögleni, de bentebb már visítanak a légkonditól. Napersze aztán a lányok jönnek majd a szandival, szoknyával, rövid gatyóval, kis blúzocskákkal és visítanak mikor 22 fok van én meg rohadjak meg az ingben és a hosszúgatyában. Persze, soha nem lesz semmi sem tökéletes senkinek. De legalább kiemelkedően jó motoros idő van, reggel és este nagyokat lehet motorozni. Tudod, mikor direkt kerülővel mész a munkába és utána haza. Faja.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)