https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post fury

October 23rd, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 10:19 pm

Háborús filmeknél talán a történet annyira nem vonzó, hacsaknem valami giga hadicseles eseményt kapunk az arcunkba, de most is csak az önfeláldozásról és a hősiességről kaptunk képet az amerikai harckocsizó alakulatok történeteiből. Ezzel nincs is baj, hiszen alapvetően a színészeknek kell mindenféle munka, ilyen is és ha jó szereplőgárdát sikerült összekovácsolni, akkor abból egy élvezetes mozit lehet kihozni. A mostani filmeket a korábbi filmekkel azért nehéz összevetni, mert gyakorlatilag a CGI segítségével olyat és úgy mutatnak, ahogy eddig azt még talán nem láthattuk.

image

Szóval a látvány az tényleg über, tíz pont. Nem kérdés, de tényleg. A hangulat és a zenei aláfestés is remekül sikerült, így arra is tudnék adni 10 pontot. A színészi gárdában Pitt nagyon jó volt, LaBeouf most tényleg remekelt, talán az ilyen jellegű filmek jobban is illenek hozzá, mint egyéb transformers faszságok, hozta a Lawlessből a színészi tehetségét. Lermannak ez a film lehet egy komoly ugródeszka, hogy értelmes szerepeket kapjon később, jó volt, jó volt, de még nem volt annyira meggyőző. Pena alakítása nekem tetszett, fejlődött a az End of Watch óta, más jelleggel, de szintén dráma szakon a Martianban is fog szerepelni (Giga yes!). Brenthal nem volt annyira a középpontban, mint a többiek, neki is egy jó lehetőség, hogy később tudjon még bizonyítani. A többi szereplő annyira nem volt érdekes, hogy beleszóljon ebbe a jó teljesítménybe amit gyakorlatilag szintén 10 pontra lehet értékelni. Ez így eddig talán az új Sin City leírása is lehetne a CGI és színészi teljesítménnyel kapcsolatban, de arról majd később…

A probléma a történettel van, itt nincs semmi új, harcolnak, barátok régóta, jön egy új beálló, aztán a végén feláldozás és az új beálló túléli. Nagyjából végig ki lehet számítani, hogy mi fog történni. Olykor humorosan, de néha a kőkemény valósággal adták a pofánkba a vért. Összességében a forgatókönyv miatt nekem ez nincs 10 pont. Maradjunk a 9 pontnál.

post tré vs digi, előfizettő lettem… vol1

October 22nd, 2014

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 10:11 pm

A környéken eddig a T volt az egyeduralkodó. Emlékszem mikor húzták a kábelt 98 körül akkor már nagyon vártuk, hogy kábeles internet is legyen rajta. Szegeden már ekkor elérhető volt tesztüzemmel és ámultunk és bámultunk a 16-20kb/sec letöltés láttán. Alig telt el 10 év és már rendelhető is volt a kábelinternet végre a tétől. Hatalmas ugrás volt az ADSL után, nincs nyűg, nem fagy, működik gond nélkül és tényleg, pár napot leszámítva eddig teljesen jól működik. De, hogy mibe kerül, az gyakorlatilag horror. Mikor 2000 táján ADSL-re szerződtem, azóta csomagot nagyon nem váltottam, duplázták a sebességet folyamatosan 8mbitig amit persze a csóri első generációs Siemens doboz nem bírt, de ugye el kellett osztogatni a németből megmaradt felesleget valahol, jó lesz az itthoni usernek.

Aztán jött a kábel ami először talán 40 mbit körül kínált ugyanannyiért mint az ADSL 8 mbitért. Rácsaptam mint gyöngytyúk a takonyra és azóta eljutottunk 120 mbit-ig. Azért mókás, hogy gyakorlatilag ez a 10k/hó körüli összeg az internet ára 96tól egészen mostanáig, igaz 56kbit és 120mbit közt hatalmas difi van. Csalódottan nézegettem mindig a konkurencia árait, de nem is volt konkurencia, a matávnet, axelero, t-home a területen durván monopolhelyzetben volt ennyire széles sáv tekintetében. Közben persze TV-t is akart volna az ember, de digitális kábeltévével, settopboxal (kötelezően) 2 tévére, cakkelepakkele havi 15 rugót akartak legombolni az emberről.

Digi, 200/50, olcsóbb percdíjak kapcsolás nélkül, 80-90 csatorna, van hádé is, 5600 ft 2 évig. Utána 7000 ft. Mi a faszról beszélünk?! Ha gyorsabb csomag kell, akkor +1000 ft, ha gigabit kell, akkor +2000 ft és persze a tré 10mbit feltöltése itt labdába sem rúg, össze sem lehet hasonlítani. A ténél csak a telefon és kábelnet volt 9100 ft. Szóval megrendeltem a digit és menetközben jó sokára (biztos ami biztos) felmondtam a tét. Nem tudták felvenni a nyöszörgésem, ezért ígérték később visszahívnak. Hív is a t-s néni, hogy van egy fasza ajánlata, mondtam neki, hogy már kerestek meg pár héttel ezelőtt, mert most jár le a hűségem, de a weboldalas 9100 ft-t javasolták így 15 év után is. Nő mondja, hogy tud jobbat. Nem csinálok segget a számból, de alázz meg bazdmeg, csinálj belőlem hülyét. 6500ig le tud jönni havonat a telefonnal és internettel, 9500 ért adna még hozzá 30 csatornát iptvvel, stbvel, de csak 1 darabot! Próbáltam alkudni, de talán 500 ft volt még benne neki. Pofátlanságnak érzem, hogy felmondás után idedugja magát, hogy ment volna olcsóbban is. Így jártak. Ha pár héttel ezelőtt, digi szórólapozás előtt felhívnak, hogy 9100, de mivel 15 éve nekünk fizetsz Te ostoba, de most rá kell mondani a 6500 ft-ra az áment 2 évre, lehet gondolkodás nélkül rámondtam volna. De akkor is mondtam a telefonban, hogy a digi húzza a kábelt és 9100ért inkább megvárom mit kínálnak…

post neked bizony nincs tisztelet!

October 22nd, 2014

Filed under: IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 9:40 pm

Internetadó? 150 ft / gigabyte? Inkább nem számolok, de szerintem rajtam tönkremenne a té és a digi is. 20 mrd bevétel? Bixből számolj köcsög és látod, hogy ez már 200 mrd. Az nembaj, hogy az össz bevétele a telekom szolgáltatóknak nincs ennyi, de azért csengessék be. Persze nem hárítják tovább majd ránk, hiszen nekik az érdekük, hogy veszteséggel üzemeljenek, mert mi a faszért is dobtak ki most az ablakon több mrd-t azért, hogy frekvenciákat vegyenek. Magyarország! Én így szeretlek!

internetado-4--dyn--fullwidth-tablet

Verzió nulla, Viktor és csapata tényleg akar valami bevételt, hiszen kurva drágán épülnek a stadionok és 2000 ft-s jegyárból sosem jön vissza. Ha telt ház lenne mindig, minden meccsen, akkor is kb 70-100 év a megtérülése egy most épült stadionnak. De még ennyi pénzért sem mennek ki az emberek. Elgondolkodtató. Kell a pénz, elkúrták, de nem olyan Ferisen böszmén, hanem nagyon elszámolva kurták el.

Verzió egy, megy a hepajkodás az usával, az euval, az áfacsalással, meg mindenféle figyfenével foglalkozik a mocskos ellenzéki sajtó és félő, hogy sokat akar tudni a nép. Foglalkozzon mással. Az internetet kb. 3 millió előfizető érinti ma itthon. Ebből biztosan van olyan aki érti is miről szól a gigabyte és legalább azzal lesz tele a sajtó. Gyorsan kitaláltak valamit, azonban nagyobbat szólt, mint kellett volna és már mondják, hogy beszéljünk róla, átgondoljuk, lesz ez még máshogy. Oké, ezzel jól lehet időt húzni, míg addig a külföldi témákra a magyar nem figyel oda.

Verzió kettő, korábban blog regisztrációval, Sztálinista cenzúrával és kommentelői felelősségre vonással fenyegették a népet. Nyilván ezzel is túllőttek a célon ezért visszavették, viszont rájöttek, hogy a nép szereti a nyugati ópiumot és szereti fogyasztani a külföldi médiát, filmek, sorozatok, youtube, facebook, mp3 és minden olyat ami nem kis hazánkban készült. Ha valami ilyesmit akarsz nézni, keresni akkor bizony köcsög fizess. Mert az internetszolgáltató úgyis odabassza a korlátot és keményen odafogja verni rád a 150 ft gigabyteonként, és ha tömörített file-t töltesz akkor adót csalsz a kurva anyád! Szóval havi pár gigabájttal érd be, addig is hallgasd a Kossuth rádiót és nézheted a kedves vezért az M1-n élőben, amit akár előfizetés nélkül is foghatsz az államilag támogatott dvb-t beltéri egységeddel, nehogy lemaradj a szlogenekről, rezsicsökkentés, jobban teljesítünk és tisztelet a magyaroknak.

Előttem a kép, ahogy a NAV ferihegyen Liszt Ferenc reptéren túrja a csomagokat, hogy az ebayen kínából 5 dollárért rendelt wifi detektorokat lefoglalja és a címzetteket bilincsbe verve vigye el, mert adómegkerülés céljából nemzetbiztonságot fenyegető eszközöket vásároltak. Fekete ruhás emberek próbálnak a határnál a földek mellett az árokban üvegszálat és UTP-t bevezetni, hogy drága szomszédainknál 30 EURért előfizetett korlátlan internetet osszák szét a környező falvakban. Turisták kóborolnak a határoknál, hogy némi wifire leljenek, aztán a NAV lecsap rájuk, mint adócsalókra, pedig a 10 éves Petike csak a transformerst akarta nézni a youtubeon miközben szendvicsét majszolgatta a patak partján szüleivel.

Az biztos, hogy olcsóbb lesz kurvázni, mint hd pornót tölteni….

post gugli kitalálja a gondolataidat

October 22nd, 2014

Filed under: Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 9:19 pm

Nem, nem a gmailes címemet használom, de ez már durva. Mostanában építette ki a digi nálunk a rendszerét és bedobtak szórólapot. Tönkrement az IKEA matracunk, 25 év garancia, cserélik, nincs gond. De… pár napja dormeo, upc és digi reklámokat látok a google adsokon. Kezdek félni…

post minix neo z64

October 5th, 2014

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 3:34 pm

Évekkel ezelőtt a barebone pc egyenlő volt a méregdrága értelmetlen megoldásokkal. Spéci ház, spéci alkatrészek amiket persze méregdrágán mértek. Nem olyan régen eljutottunk odáig, hogy szükségünk van az efféle termékekre, hiszen CD/DVD/BD-rom hiányában is tudunk dolgozni, illetve, ha szükségünk is van ezen médiák beolvasására akkor USB-n keresztül egy pár ezer forintos kütyüvel meg tudjuk oldani. Az adatok cipelésére pedig már egyszerűbb, olcsó és sokkal gyorsabb egy pendrive, minthogy DVD-t írjunk, no és persze a mai gyors interneteléréseknek köszönhetően az összes adatunk ott lehet bármilyen cloudban amit bárhonnan elérhetünk.

A barebone pcknek igenis van már létjogosultsága. Gondoljunk csak abba, hogy ezek az egyszerűbbnek kikiáltott készülékek egyszerűbb munkafeladatokra képesek, (játszani ne akarjunk, mert sem a táp, sem a bővíthetőség nem teszi ezt lehetővé), így jogosan eljutottunk odáig, hogy mindennapi életünkben is a munkától, az otthoni egyszerűbb dolgokig alkalmazhatjuk ezeket.

A mai barebone pck zajtalanságot, kompaktságot és alacsony fogyasztást kínálnak. És bizony a fogyasztás teljesen jogos szempont, ha tényleg csak pár excelre, wordre és némi emailezésre és internetezésre szorítkozunk. A fogyasztás nem mindegy, hogy 10 watt mindennel együtt, vagy pedig 50-80 watt, amit egy asztali normális gép elfogyaszt. A különbség egy éven belül is látványos, 200 nap x 8 óra esetén 50 watt esetén már évi 4000 ft megtakarításról beszélhetünk. Persze ez otthon egy gépnél “nem nagy” összeg, viszont 200 db irodai gép esetén már jelentős összegről lehet beszélni.

MinixNeo64

Ami a mai embernek fontos, hogy windows fusson a gépen, így valamilyen x86 jellegű termékre van szükségünk. A chipgyárak ezt felismerték és a tabletek és mobil eszközök ellen egyre jobb teljesímény / fogyasztás arányos eszközöket dobtak be, az új Atom CPU-k fogyasztása egyszerűen lenyűgöző az asztali társaikhoz mérve és az áruk sem vészes. A legjobb és legszebb elérhető készülék a Zotac ZBOX, itthon már 40.000 Ft környékén megkapjuk, USB3 ebben sincs, bővíthetőség nyista, viszont asztali nem játékra teljesen jó. A minix viszont odabaszott és infra távirányítóval ugyanezt 129 USD-ért kínálja, alig valamivel 30.000 Ft fölött.

  • SoC – Intel Atom Z3735F “Bay Trail” quad core processor @ 1.33 GHz (Burst freq up to 1.83 GHz) and Intel HD Graphics
  • System Memory – 2GB DDR3L
  • Storage – 32GB eMMC flash  + micro SD slot
  • Connectivity – 10/100M Ethernet, Wi-Fi 802.11n + Bluetooth 4.0
  • Video Output – HDMI
  • Audio Output – Analog Stereo output, HDMI
  • USB – 2x USB 2.0
  • Misc – Power button, IR receiver
  • Power Supply – 5V/3A

Aki most töri fejét egy tvnézős vagy otthoni egyszerű gép beszerzésén annak elgondolkodtató lehet elmenni ebbe az irányba. windows 8.1 és Android is telepíthető. Bővítés USB-n keresztül a végtelenségig. Szeretnék majd kezeim közé kaparintani egyet, egy másik TV nézős masinéria is lassan érik, de addig is a H8 új firmware-re várunk ami a napokban fog végre megjelenni, alapokról újra írva:) Gondolom én, hogy ez a windowsos kütyü jobban elterjedhet itthon, mint az androidos társai, mivel a windows sokkal inkább mindenkinek kézenfekvőbb, sajnos nagyon kevés helyen érhetők el ezek garanciával értelmes áron, hiába, kicsi piac vagyunk sajnos:(

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)