https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post gigabit in da garden

June 15th, 2014

Filed under: IT — AndrewBoy @ 10:13 pm

A kert mindig is fontos része volt az életemnek, egy hely ahová el lehet bújni egy-egy rövid kis percre-órára és a magányomban a saját problémáimmal tudok foglalkozni. Az egyik ilyen alkalommal vettem észre, hogy bizony a kertben lévő internetlefedettség nem kielégítő, mivel a telefonon a wifi elég gyengének mutatkozott video streamelése közben. Többszöri megrágás és tárgyalás után a másodfokú ítélőtábla egyöntetűen kimondta, hogy az állapot tovább már nem fenntartható és azonnali beavatkozásra van szükség. Csinki wifi ap van, de valahogy gigabitet kellene kiráncigálni, amin később pedig egyéb más is bőven elfér. Patch szekrényben van még hely, az út alatt akad még egy ujjnyi hely, baj nem lehet, vegyük elő a dobot, hmm, Flex, nem hoztad vissza az egyik dobot! Szóval 30 méter lefejtése után áthúztam, bepatcheltem és egy a régi házból megmaradt külső dobozzal felraktam a falra. Fölötte konnektor, így a csinki AP azonnal tud üzemelni a kerti időtöltések alatt. Kocka vagyok -e? Ugyan…

IMAG4860

post godzilla vs agysejt

June 8th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 8:03 pm

MV5BMTQ0ODgzNjg2MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDkxMzc3MDE@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_Wow, új Godzilla film. Kirázott a hideg a kemény rockra gondolván, régen volt bizony ’98. Nekem meghatározó volt a film, habár látványa és a CGI félkomplett hiánya miatt ma már elég ótvarnak néz ki. De adjunk egy esélyt az új Godzillának is, ha már folytatása is lesz 2018. körül. Igen lesz… legalábbis az imdb büszkén hirdeti. Szóval láttuk a tűzgyűrűt nem oly régen, ahol jöttek a nagy geci debella szörnyek és irtották a népességet ahogy kell. Lenyomni csak az ember alkotta legnagyobb debella géppel tudták őket, de nyertünk. Szóval a pacific rim ugrott be, mikor megláttam az első szörnyet a filmben, hát mondom bazdmeg ez valami óriás csótány, Lorenzo Lamas is lesz még halálbamaszturbálással (zsoldos visszatér)? Már féltem, hogy ZS kategóriás gagyi szörnyfilmet nézek, de aztán megnyugodtam, hogy még mindig ugyanazok a színészek vannak előrevéve. Szóval akad két csótány, az egyik repül a másik baszott nagy, aztán úgy alakul, hogy az egyik terhes lesz és persze Godzilla nem bírja ezeket a mutukat és szétcsap köztük. Aztán godzilla hazaúszik, az emberiség pechje, hogy ezt a csatát San Francisco közepén nyomják le és a kemény pankrációban a fél város megsemmisül. Persze éjszaka nyomják és szakad az eső, így a CGI mesternek a nagyon nagy részletekre annyira nem kellett odafigyelnie és elég volt 320×480-ban renderelni, hogy délután már a következő filmen tudjon dolgozni. A szörnyek akik a földön lakoztak millió évekkel ezelőtt, megdöglenek a sugárzásért, gamma sugárzást zabálnak. A trinity program miattuk futott, godzillát akarták elpusztítani, dehát most derült ki, hogy mégsem sikerült. A sztori elmegy, a kidolgozás magaslaszti lehetett volna, nekem nem tetszett a látványvilág, ugyanazt pepitában idebaszták elénk, mint a pacific rimben kevesebb szörnnyel. Leülhetsz fiam, egyes.

post edge of tomorrow

June 2nd, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 1:11 pm

MV5BMTc5OTk4MTM3M15BMl5BanBnXkFtZTgwODcxNjg3MDE@._V1_SX214_AL_Cruise mostanában a scifiben utazik és meg kell hagyni, hogy nagyon jól utazik. Az év filmjeként vártam a holnap határát. A történet zseniális és teljesen kiszámíthatatlan, sok tippem volt, hogy mi lesz a film végkifejlete. Képzeld el az időtlen időkiget egy jövőbeni scifiben, ahol a mormotát le kell győzni, csak a mormota éppen egy idegen agresszor aki a földieket el kívánja pusztítani. Természetesen ne így képzeld el, mert a CGI odabasz, a hangok és minden. A történet pedig tényleg zseniálisan sikerült, de mivel tényleg ez vitte el nálam a filmet, nincs értelme erről többet spoilerezni, eddig az év filmje, ha nem láttad, akkor meg kell nézni. Képzelj egy egy olyan harcot, ahol a nulláról csöppensz bele és meg kell tanulnod több ezer lépést, hogy egyre tovább és tovább juss egy küldetésben, mind mondjuk régen egy doomban, vagy dukeban, vagy bármiben, csak ugye itt egy sebzés az már rögtön halál és reload level történik utána. Ez tartogathatott volna magában több humort és lehetőséget, akárhogy is egy férfi és egy nő kalandjáról beszélünk, de itt most csak a kőkemény scifire koncentráltak. Lépésről lépésre együtt jutunk el a végső pontig, (győzelemig nyilván), és sokszor nem azt látjuk, vagy várjuk amire elsőnek gondolnánk. Bármi több amit elmondanék a filmről az tényleg spoiler, jó, Emily Blunt lehetne kurvásabb, de valószínűleg tényleg nem ez a lényeg most:) Nekem 8 pont. Nézd meg!

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)