https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post Por el camino del desierto

September 30th, 2008

Filed under: Zene — AndrewBoy @ 8:03 pm

Ma egész nap ezt dúdolgattam magamban. Ez tartott életben, ezt akartam.

Por el camino del desierto
El viento me despeina
Sube el aroma de colita
Luna, luna de nadie
Ella a lo lejos
Una luz centela
La idea de mi estar

Quedar por la noche
Alli estaba a la entrada
Y las campanas a sonar
Y me di con llamarme mismo
Que es puerta del cielo
Ella enciende una vela
En muestra del camino
Suenan voces en el corredor
Y lo que indican diciend

Welcome to the Hotel California
Such a lovely place
Such a lovely place

Welcome to the Hotel California
Such a lovely place
Such a lovely place

Ella al lado que brillaba
Tenia una Mercedes
Rodeada de chicos guapos
Ella llamaba amigos

Cuando viene despacio
Del tumba de verano
Aquel era pa recordar
Y otro pa olvidar

Le pedi al capitan
Que sirve el vino
Y pedi con un amor
Tenido este alcohol
De este sesenta y nueve
Famosa y que llamando
Pues me va a despertar
La noche para decir

Welcome to the Hotel California
Such a lovely place
Such a lovely place

Welcome to the Hotel California
Such a lovely place
Such a lovely place

El espejo en el techo
Champana en el hielo
Y ella dijo somos todos prisioneros
De propia voluntad
Y en los cuartos principales
Hacen sucias esta
Hasta aca a la bestia
Pero no la logra a matar

Mi ultimo recuerdo
Corria hacia la puerta
Ver una candela en el camino
Por donde habia llegado
“Relax” dijo el portero
Por mi es honor recibir
Puede salir cuando quiere
Pero nunca yo partir

Welcome to the Hotel California
Such a lovely place

post delirium tremens

September 30th, 2008

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 2:48 pm

Idült alkoholistáknál fellépő, állandó reszketéssel, súlyos érzékcsalódásokkal és téveszmékkel járó elmebántalom.

post Nobody fucks with the Jesus!

September 29th, 2008

Filed under: Oldies,USA,Zene — AndrewBoy @ 7:03 pm

Igen. Big Lebowski. A film hatalmas, egy igazi szabadságot bemutató film. Rávilágítás arra, hogy miként lehet egyszerűen de rohadtul boldogan (persze tudatlanul) leélni az életünket. Lazán besétálni egy boltba papucsban és köntösben, majd csekkel kifizetni párszáz forintot. Nem néznének hülyének minket, mi? Á, csak egy picit. De ez van itthon, ahol bárhova bemegyek, kinéznek a stílusom miatt, kinézik a 12 éves Nike pólomat, kinézik a converse cipőmet, és kinézik az alkoholista másnapos fejemet. De volt hogy az egyszerű papucsom miatt is csúnyán néztek, aztán kiderült, hogy a bolt tulaj a haverom és onnantól kezdve ment a pacsi meg az arc vagyok stílus. Igen, ez az ország az uram-bátyám stílusra épül, és amíg valakit nem ismerünk meg, addig le vagyunk szarva.

Naszal, ezzel teljesen ellentétes pl Los Angeles, ezt a helyet ismerem, és a múlt nyarán történt (nekem ismételt) vizit után már asszony pajtás is érezte, hogy miről van szó. Mindenki leszar mindenkit. Abban megyünk amiben akarunk. Mindenhol, már csak az üzlet miatt is boldogan mosolyognak ránk. Ha 10 cipőből egysem tetszik, akkor sem küldenek el az anyánkba, hanem normálisan megmondják mikor várható új kollekció, de ha csak a méret volt a gond, akkor postán is szívesen elküldik a jó méretet. És ez alkalmazott, nem a tulajdonos. Pedig ott is és itt is nagy a munkanélküliség, mégis kint valahogy a szolgáltatási szektor százszor minőségibb mint itthon. A szolgáltatásnak ára van, de inkább fizetek (most jó gyenge) dollárban, mint forintban egy taplónak.

Szóval pont ma, hogy végre van net átfutottam a szokásos YouTube zenei listámat és kiszurtam, hogy régen hallgattam meg a Hotel Californiát. Igen, mindenki tudja, kedvenc számomat, plugged, unplugged, odavissza. De ez most más. Ez a Gypsy Kings féle 1990-s előadás, spanyolul. Ritmusában fantasztikus, amúgyis jó szokott lenni a Gypsy Kings, de teljesen más ritmust kínál mint az eredeti Eagles féle. Azon most lehet vitatkozni, hogy a szám a drogról való nem leszokásról szól, vagy valami másról, de az tény, California magába zár és sosem engedi el az embert. Legalábbis lelkileg:)

Tehát a mai nap kedvenc száma:

A Big Lebowskira visszatérve, ugye milyen jó a filmet angolul megnézni? Már csak azért is, mert a Gypsy Kings féle Hotel California szöveggel van:) Az a tutin eltalált spanyolos angol, a beszólások, a szövegek benne. Mindenkinek javasolt aki tud angolul eredetiben megnézni, a szöveg egyszerűsége miatt szinte a magyar tükörfordítás, tehát semmiről nem maradunk le, ez nem egy Ford Fairlane, tehát nem a szinkrontól lesz egy kurva jó film.

post The Unit, 4. évad

September 29th, 2008

Filed under: Airsoft,Mozi — AndrewBoy @ 6:10 pm

No mi a manó. A harmadik évad a forgatókönyvírói sztrájknál abba maradt a 13. résznél. Aztán most hírtelen 4. évad első rész. Kötelezően kell nézni. No persze nem kell komolyan venni, de legalább a szerelést lehet cikizni ;D

És ha már film. Dirty Sanchez The Movie. Nem kell félni, csak az MTV-s állatság mozi változata ;)

post küldd el újra, mert nem ment!

September 29th, 2008

Filed under: IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 3:53 pm

Péntek estétől offline volt a blog, mailserver és a többi helyi cucc. Igen kéremszépen, megtörtént a világ legrosszabja, nem volt net elérés. Botrány volt. Kénytelen voltam nyomtatott sajtóból és teletextből tájékozódni a világ dolgairól, sőt még egy könyvet is kinyitottam. Matávnak bejelentem a hibát. Port újra indítás, mindennel való szarakodás. Mondom, hogy hát modemet kéne cserélni akkor?

Szombaton jön a telefon, cserés a modem, vasárnap nem akarnak kimenni, majd hétfőn. Csóka ma 10:30 beállít, hozza a modemet, bedugom, majd indul az ssh, faszi megkérdi, pingelni tetszik? Mondom nem, tárcsázni. Rázavarom a pppd-t, semmi nem történik. Faszi telefonál okosan, hogy akkor a Siemens modem helyett más van, port configurálást kérünk. Telefon másik felén ordítják, hogy azon túl vagyunk és van szinkron jel. Én is ezt mondom, de a modemet nem látjuk, hozzon másik modemet. Csóka kimegy a laptopért, de másik modemet nem hoz, nem sikerül csatlakozni. Mondja, hogy akkor port csere, az pár nap, nyugodjak meg, semmi, pppoeconf nem találja. Mondom neki hozzon másik modemet. Nagynehezen behozza flegmán a kezembe tolja, lám, működik.

Matávos faszi kicsit durcásan, de elköszön, lelép.

Van NET!!! IGEN!!! VÉGRE!!! Viszont kell egy normális adsl modem, mert ez a noname importálja a 77ker kft, származási hely kína nem túl bizalomgerjesztő, viszont nincs packet loss ami a döglődő 8 éves Siemensnél volt. Most stabil 7 megán fut a cucc. Örömködés van. Asszem költözésnél előbb mi átmegyünk, használjuk sógor netjét, aztán ha már a matáv átrakta a portot és a kábelt is berángatta, akkor hozom át a szervert. Valahogy így, ahogy annó is volt.

post vizipipa

September 29th, 2008

Filed under: Party — AndrewBoy @ 3:46 pm

Régóta akartam saját vizipipát. Persze nem a hagyományos tunéziában megvett 500 forintos pléh használhatatlan kacatokat, hanem ami működik is. Normális és nem alternatív felhasználási céllal, tehát a szűrő nélküli pipás bongok nem jöhetnek szóba. Pedig van egy kettő nagyon komolyan kinéző a hempsnél, origi chills cuccok, de normál használatra alkalmatlanok.

Szóval, pénteken vettünk egy fekete bongos modernebb, sötét króm kinézetű darabot. Kb 50 centi magas, egyszemélyes kis pipa. Almás / mandarinos cuccot vettünk hozzá. Sehol nem szelel, begyüvős kis darab. A legjobb, a pipa tetején a szűrő alatti rész hengeres és ledek vannak benne, simán kéken, vagy több színben, átmenetekben tud pompázni. Hívhatjuk wellness színterápiának is, de persze a kérdés, hogy ezt miért is találták ki rá:) Ne válaszolj, tudom ;D

Ha már wellness, akkor a pezsgőfürdős kád mellé fog kerülni a fürdőszobába, még jó, hogy a kád két személyes, így közös wellness lazulást lehet végrehajtani. Na megyek, összerakom a rackszekrényt amit még Bükitől szerváltam. Saimonsais: A SZERSZÁMAIMAT HOZZAD VISSZAFELÉ IZIBE!!!

post boldog-boldog születésnapot…

September 29th, 2008

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 3:11 pm

Romantikus az emberiség, nagyon sok ismerősömnek ezidőtájt van a születésnapja, ugye hideg, összebújás a nagy téli hidegben és már jön is a baba. Hétvégén megvolt nővér/anyám/Emese születésnapja. Persze nem ilyen sorrendben. Voltunk éttermezni itt-ott, jó volt, mindenki nagyon jól érezte magát. Persze a hétvége ahogy kell el is ment. Nem történt semmi extra.

Na azért annyit sikerült, hogy pétnek du lenyírtam félig a füvet. Elég is volt. Ma szabin pihikézek vagyok, voltunk IKEA-ban és még pár helyen. Még a laminált padlót kéne megvenni és kész is vagyunk. Már csak várni kell, mikor lesz kész a szépséges házikó. Persze külön jól fog esni betűzni 40 db stp kábelt.

Közben meg bloggolgatok itt jobbra, balra, fillérekért.

post női munka, én mondtam

September 24th, 2008

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 11:03 am

Tegnap du 5 kor megérkezek a csempékért a zalakerámiába, kihozzák a két raklap anyagot, mondom jó, ezt elviszi a fuvaros csont nélkül, majd lerámoljuk. 21 mázsa csempét ne akarjál lerámolni ketten!!! Ez női munka! Szal ennyi.

post akarom, még!

September 23rd, 2008

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:37 am

Szombat hajnal 6kor sikerül hazaérni, 7re kéne menni Saimonsaisért, de még a jagert érzem a belemben, így fexem a nagyfotelbe és bárgyún nézem a szemhéjaimat belülről. 7:20 Saimonsais csörrent, hogy hol vagyok, mondom nem vagyok a toppon, stand by, nemsokára indulok. 8 után csörög a telefon, hogy hol vagyok már, mert ő már nem viseli el, hogy felkelt és már seggében van a zabszem.

Végülis 9re odaérek, majd felvesszük még a terveket, irány csempét rendelni. Csempét megrendeljük, közlik, hogy hát 2,1 tonna, kisteherrel kell menni érte, max szerdáig, utána buktautca van. Saimonsais ma dura ígérte a kistehert, meglássuk, kocsim sincs, vhogy a jászberényire el is kell majd jutni, de az még odébb van.

Kb 11 óra, belem ég mint az állat, lehet, hogy a hagymás gyrosztól, de lehet a jagertől, veszünk műanyagot. Megkérkezünk Saimonsais kéglijébe, beburkoljuk a hamburgert, bél megnyugszik, meló kezd. Kábelezés befejezése, majd gipszkartonok helyre igazítása. Kicsit ferdék a gipszkartonok + a csavarok is kilógnak, de feszíteni nem lehet, mert akkor mégcsálébb. Felrakjuk az élvédőt. Gipszeljük oda. De persze akkora rések tátonganak, hogy az már nem glettelés, hanem vakolás. Konkrét anti-aliasing zajlik a gipszkartonoknál, létrára fel, Saimonsais keveri a gipszet, én meg vakolok. Egy idő után beszól, hogy túl vastag a gipsz, hiába mondom, hogy ha egyeneset akar, akkor vakolni kell, nem finom glettelni.

Kb este 10, asszony megjelenik, még nem végeztünk a szobával, röhög rajtunk, majd távozik. Megnyugtatom hogy óra és otthon vagyok. 2 óra múlva fekszek a földön, elaludtam, Saimonsais barkácsol a másik szobában technológiai innovációra hivatkozva. Kb 2 kor végeztünk, hazaértem, bedőltem az ágyba. Fater 9kor csörrent, telefon lenémít, ALSZOM!

10 kor felkelek, nem tudok visszaaludni, tököm tele, 4 nap alatt sikerült 11-2 órát aludni, ez nem lesz jó. Délben anyáméknál first class kaja, majd utána irány haza, du 4 kor ágyikó, alvás. 3-4 óra alvás után felkelés, asszonynak fáj a foga, szenved, lemegyek, hogy lent pihikézzek. Egy óra múlva jön le, hogy vigyem el nonstop fogászatra. Kb 10 kor végzünk, ágyba esés vmikor éfjélkor, óra reggel csörög 6 kor.

Tegnap nem érdekelt, este bútor nézelődés, majd egy unicum + sör, aludtam is mint a bunda. Végre kipihenten, frissen, fiatalosan. Ma este tudom rakodni a 2,1 tonna csempémet!

post nagy arccal edukál

September 18th, 2008

Filed under: IT,Napi fájdalom,Vicces — AndrewBoy @ 8:00 pm

Beszarás bazdmeg. Vége az egyik értekezletnek, maradok bent a nagytárgyalóban, jön sógor, pont telefonál a villanyász, hogy hát akkor a közösfalat meg akarja fúrni a hálózat bővítéshez. Sógornak mondom mikor mehet a villanyász, már távolról mondja, nem jön át, mert dzsuvát hagy maga után és tróger állat és csak a romeltakarítás marad utána. Érted bazdmeg? Elveszi a telefont és bemondja neki, utána a villanyszerelő letette a telefont, velem már nem akarta megbeszélni a dolgokat. Konkrét volt.

A 2km kábelt 2 dobon élmény volt átcipleni, 67 kg darabja. Most még rápihenek a tvzésre is.

post négyből négy, basszájba

September 15th, 2008

Filed under: Auto-motor,Kirándulás,Napi fájdalom,Party — AndrewBoy @ 9:10 am

Az elmúlt 2 hétben 3 autót sikerült nullázni + a turbós most ki is van vonva a tél miatt forgalomból, no meg kéne még bele 3 szívószelep.

Szal két hete asszony a 3 hetes kocsival csattant, dévú lanosz nem adott elsőbbséget. A történet nagyon egyszerű, macisajt, asszony jobbról jött, de csávókám a nyíregyházi apu egyetlen kocsiját kirakta elé csont nélkül. B oszlop 35 centit bemászott, kifli, ajtóknál 15 centi rés, ahogy azt kell. Kocsi oldalán csúszott másfél métert. Ha gázon megy az asszony, akkor megdöglenek. Ez van, ótó saját lábon elmegy, sírásrívás, három hetes a kis aranyos, elméletileg holnapra készen is van. Csak lego az egész, új alkatrészek, minden csere, szép lesz, jó lesz.

Eltelt pár nap, anyósom asszonnyal megy lámpákat venni, autó lefullad, újra nem indul. Vezérműszíj szakadás, 28 ezer km van a kocsiban és lelazult a főtengely tárcsa. Beszarás, ford persze vállat vonogat, hogy az nem úgy meg így van. Nembaj, gariban csinálják okosan mostmár, holnapra talán készen van.

Hétvégén voltunk focus találkozón kunmadarason, baszott nagy volt a szél, reggel 10 fok, a gyorsulásmérő technikát kifejezetten élmény volt összeállítani. Köszönet Emesének, hogy hozott a tecsóból polárpulcsit és sapikat. Vége a történetnek, rakodunk el ügyesen, tele a kocsi, nyomok egy fél gyorsat, 90 nél elengedem 3-ban a gázt, hogy én már nem játszom, lassul az autó, 70-nél baszott nagy rázás, csattanás, kuplung összezárt állapotban megadta magát. Faszom tele, sebességet csak üresben veszi be, ráz a kocsi alapjáraton mint az állat, valszeg ferrodol réteg leszakadva + kinyomócsapágy szarrá törve.

Este ford aszisztánsz felhív, kijön a sárga angyal, merthogyámlehethogynemiskelltrailer. Sárga angyalos csóka megállapítja, hogy trailer. A kocsit a helyi szervízbe lehet elhúzni, 4 napra ingyen csere autó, ma reggel már szedik szét és du hívnak, hogy mi a hányás a kocsival.

Szal ma inkább sógorral hozattam be magam, nehogy a csereautót, vagy a céges másik vw-t is nullázzam. Öröm és bódottá. Hepinesz. De legalább jó volt a találkozó, mulattunk, szórakoztunk, annyira nem ittunk be mint a múltkor.

post légkovács besztof

September 2nd, 2008

Filed under: Links,Oldies,Zene — AndrewBoy @ 11:58 am

Mostanság megint előkotortam az Aerosmith muzsikáit. Az egyik kedvencem tőlük az Armageddon film zenéje. Most a film története és usa hősiességét felejtsük el, mert a látványon kívül a film egy vontatott hősies küzdelem, aminek persze halál a vége. No azért ha Willis visszatér a végén, nem lepődtem volna meg rajta, hogy ennyire faszagyerek, meg beáldozza magát.

De a film zenéje nagyon el van találva, mikor a benga feka csávó menekül a harley-n a zsaruk elől és a come together (beatles) zenéje felcsendül némileg rockosítva. Ugye ezt már marilin manson is megénekelte, de azért az már túlzás volt. (Másik ilyen kedvenc a rolling stones paint it black c. száma, ami alapból kicsit pörgős, de a gob feldolgozásában baszott nagyot lehet rá zúzni).

Szóval, elég ferde a zenei izlésem, nincs kifejezett együttes, vagy stílus, adott számot szeretek meg, ami adott hangulathoz nagyon passzol és így maradnak meg bennem a dalok. Mindent fogyasztok, kivéve a tüctüc. Akkor most a három “besztof” az aerosmithtől, az első legyen a Dream On, a megnyerő szövegével és ütemes félzúzós dallamával.

Következő történet az I don’t want to miss a thing (avagy ádonvannamiszaszing). Itt is a szám szövege és ritmusa a mérvadó. Nekem nagyon bejön, talán csak azért mert hasonló élményekben volt részem. Én szeressem.

Az ucsó a mai háromból pedig legyen akkor a Come together, mert csak azért is, mert jó szám, hát igen, a szöveg is jó, meg úgy az egész feelingje.

Szal én ezeket szeressem. Ez már komoly műfaj, persze nem egy Overkill :)

post Re/con/de/struction

September 2nd, 2008

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 11:06 am

Saimonsais megvette végre a kecót. 8. emelet, 11 ker, mert onnét nem akar eljönni, egyetértek vele, tuti hely, nem messze onnan laktunk, vágom a környezetet, maximálisan bejövős. A sztori úgy indul, hogy péntek du átcaplatok a városon és felmegyek a kecóba. Totális ledöbbenés, zsír parketta, zsír falak, zsír ablak az egyik helyen, patent fürdő és konyha.

Felújjítási láz első körében pacsizás majd csattogunk körbe ikea, kika, obi, platform. Megveszünk pár dolgot és este már lekaparjuk a nappaliban a tapétát, hogy oda majd új cuccos jön, nomeg gipszkarton kiszögelés a plafon alá.

Ez volt a terv, vasárnapi költözéssel. Hát ő igen. A dolog úgy nézett ki vasárnap du, hogy pár konzol fent volt már, mikor elmentem. És a nagyszoba 70%-ban tapétázva volt. Reméljük a héten befejezésre kerül a történet. Azért mókás volt szopni, hogy ez a tipli azzal a csavarral nem jó, ez a tartó azzal a csavarral nem megy fel, ja és az acélkonzol hiába acél, meghajlik, hogy gebedne meg.

Saimonsais bérelt horonymarót, ami ikertárcsás gyémánt vágó, kábelt bevágni a falba. Fél óra alatt haladtunk tíz centit, így a történetet elvetettük. Nagyon durvuc ez a panel beton, rohadt nehéz vágni, így a gipszkartonban lesz a kábelezés fent, és a sarkokban lejön egy rejtett 3szög mögött, majd tovább megy okosan a szegőléc alatt.

Szombat reggel? igen szombaton, akkor az obiban indult a napom, 30 db 3 méteres konzol + 15 nm gipszkarton és egykét okosság, bezsufiztam a kombiba, majd tízre megjelentem a kecónál. Na ilyenkor szopás a 8. mert a liftbe nem fért be a 3 méteres konzol:)

Persze thunder és saimon vitték fel a cuccokat:D Ez van, meg fáraccság.

Szal jó hétvége volt:)

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)