https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post Nobody fucks with the Jesus!

September 29th, 2008

Filed under: Oldies,USA,Zene — AndrewBoy @ 7:03 pm

Igen. Big Lebowski. A film hatalmas, egy igazi szabadságot bemutató film. Rávilágítás arra, hogy miként lehet egyszerűen de rohadtul boldogan (persze tudatlanul) leélni az életünket. Lazán besétálni egy boltba papucsban és köntösben, majd csekkel kifizetni párszáz forintot. Nem néznének hülyének minket, mi? Á, csak egy picit. De ez van itthon, ahol bárhova bemegyek, kinéznek a stílusom miatt, kinézik a 12 éves Nike pólomat, kinézik a converse cipőmet, és kinézik az alkoholista másnapos fejemet. De volt hogy az egyszerű papucsom miatt is csúnyán néztek, aztán kiderült, hogy a bolt tulaj a haverom és onnantól kezdve ment a pacsi meg az arc vagyok stílus. Igen, ez az ország az uram-bátyám stílusra épül, és amíg valakit nem ismerünk meg, addig le vagyunk szarva.

Naszal, ezzel teljesen ellentétes pl Los Angeles, ezt a helyet ismerem, és a múlt nyarán történt (nekem ismételt) vizit után már asszony pajtás is érezte, hogy miről van szó. Mindenki leszar mindenkit. Abban megyünk amiben akarunk. Mindenhol, már csak az üzlet miatt is boldogan mosolyognak ránk. Ha 10 cipőből egysem tetszik, akkor sem küldenek el az anyánkba, hanem normálisan megmondják mikor várható új kollekció, de ha csak a méret volt a gond, akkor postán is szívesen elküldik a jó méretet. És ez alkalmazott, nem a tulajdonos. Pedig ott is és itt is nagy a munkanélküliség, mégis kint valahogy a szolgáltatási szektor százszor minőségibb mint itthon. A szolgáltatásnak ára van, de inkább fizetek (most jó gyenge) dollárban, mint forintban egy taplónak.

Szóval pont ma, hogy végre van net átfutottam a szokásos YouTube zenei listámat és kiszurtam, hogy régen hallgattam meg a Hotel Californiát. Igen, mindenki tudja, kedvenc számomat, plugged, unplugged, odavissza. De ez most más. Ez a Gypsy Kings féle 1990-s előadás, spanyolul. Ritmusában fantasztikus, amúgyis jó szokott lenni a Gypsy Kings, de teljesen más ritmust kínál mint az eredeti Eagles féle. Azon most lehet vitatkozni, hogy a szám a drogról való nem leszokásról szól, vagy valami másról, de az tény, California magába zár és sosem engedi el az embert. Legalábbis lelkileg:)

Tehát a mai nap kedvenc száma:

A Big Lebowskira visszatérve, ugye milyen jó a filmet angolul megnézni? Már csak azért is, mert a Gypsy Kings féle Hotel California szöveggel van:) Az a tutin eltalált spanyolos angol, a beszólások, a szövegek benne. Mindenkinek javasolt aki tud angolul eredetiben megnézni, a szöveg egyszerűsége miatt szinte a magyar tükörfordítás, tehát semmiről nem maradunk le, ez nem egy Ford Fairlane, tehát nem a szinkrontól lesz egy kurva jó film.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)