https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post húsvéti ajándék:)

March 29th, 2013

Filed under: IT,Napi fájdalom,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 12:23 pm

Még december közepén kaptam a t-hometól akciós ajánlatot. 9990 Ft egyszeri összegért és 2 év internet hűség mellé kaphatok egy Samsung Galaxy 7.0 Tab 2-t és valamilyen wireless routert is adnak ajándékba, vagy 4990 Ft ellenében Ghoo 7″ Tab. Kapóra jött a történet, mert novemberben amúgyis aláírtam újabb két évet velük, felhívtma őket, hogy ez a két év ez összesen így négy év lenne, vagy mostantól indul újra a kettő év. Néni elmondta, hogy most indulna újra, rendelést felvette a Ghoo Tabra, 4990 Ft. Öröm és boldogság. Este meggondoltam magam, elolvasgattam a Samu tudását és fényévekkel jobbnak nézett ki, mint a Ghoo, így felhívtam őket, töröltettem a megrendelést és egy új megrendelést vetettem fel velük. Nénivel 5x elmondattam, hogy előző rendelés törölve, új rendelés 9990 Ftért rögzítve.

Vége volt a karácsonynak, de még szilveszter előtt csöngetett a futár, kihozta a kütyüket. Öröm és boldogság, tényleg profi kompánia, na lássuk. Nem tudtam átvenni, mert a Ghoo tab volt benne és nem a Samu. Így hibás kiszállítás miatt visszaküldettem a bontatlan csomagot a futárral. Eltel egy hónap, semmi nem történt, megint felhívtam a t-t és azt a választ kaptam, hogy igen, látják a rendelésem, de valamiért a másik csoporthoz nem megy át akiknek a szállítást kéne intézniük. A következő két hétben kétszer próbáltam meg, de sosem tudtak olyannal beszélni aki a kiszállítással foglalkozna, többször ígértek visszahívást, de sosem történ semmi.

Meguntam, egy hónapja az egyik plázában berontottam az üzletbe, írásos panaszt tettem. A hölgy kedves volt és látta, hogy él a rendelés és minden rendben van, de ő sem érti miért nem szállították még ki. Panaszt megtettem. Eltelt egy hónap, mázli, pont t üzlet jött szembe, kérdeztem, hogy mi a szerencsétlenség van már, még válasz sem jött. Hölgy közölte, hogy a panasz rögzítését követően pár nappal valami módosítottak és onnantól számítódik a harminc nap, és nekem a rendszerben semmilyen rendelésem nincs és különben sem érti mit akarok. De most 47 ezerért meg tudom venni és akkor rendezzük le gyorsan. Elkértem a vásárlók könyvét, szépen beleírtam. Hétfőn kaptam egy SMS-t, hogy az ügyemben a választ postázták. Tegnap hozta a futár a tabet. Felhívtam őket, hogy wifi router nem jött és 9990 Ft-ba kerül -e a történet és ugyanarról a karácsonyi akcióról beszélünk -e. A hölgy mondta, hogy igen, látja, hogy futár hozta ki (DHL bazdmeg!!!) és a wifi routert majd egy t-s kolléga fogja valamikor vinni. Mivel a router annyira nem érdekel ezért részemről lezártnak tekintem az ügyet, a tabet szépen felbontottam, kicsomagoltam és a gyereknek önszórakoztatásra átadtam:)

Első nekifutásra hibátlan a készülék. Ez a második generáció már tényleg nem problémázik a HD felbontásokkal. A tegra2ben alapból még gondok voltak, mert az AC3-t nem akarta hwből kipréselni magából ezért néha röccent a kép. Igaz 7 col, de miért ne néznék rajta HD műsort, ha abban a formátumban már el van mente a kütyü. Jól müxik, a család örül, az én xoomom pedig megmenekült a kapirgáló kis kezek közül. Persze a lebaszást már megkaptam, hogy a kocsiba a xoom fog kelleni, mert szegény gyerek nehogy csak 7″-n nézze a csíkos tigriskét. A feeling legalább meglett. Hó, hideg, kész karácsony és még ajándék is van:)

Megint látszik, ha valamit el akarunk érni, akkor tényleg a vásárlók könyvét kell teleírni, különben szarnak az ember fejére. Lényeg, 50 ropi helyett 10 pénzbe került és már akartunk venni, vegyük úgy, hogy az internet elérésből adnak a következő két évben havi 1650 ft-t. És még a kamatokat is megnyerem! :D

post wendy’s…

March 27th, 2013

Filed under: Kirándulás,News,USA — AndrewBoy @ 9:37 pm

A klasszikus tripla és a megunhatatlan sajtos békönös kurmpli. Respect. Ahogy mondani szoktam, még a büfi íze is más a wendy’s után. Most ez jó volt, nagyon kellett, nagyon vártam és nem kellett csalódnom. 20 órát utaztak lefagyasztva és követelték, hogy elfgyogyasszam őket! Ha lányok lettek volna, akkor cibálták volna a fülüket, ahogy Atilllla fogalmazna:) A potenciális mennyiségek száma véges, jöttünkre negyven nap múlva számíthattok, nyugat felöl, napnyugtakor!

moist, tender and delicius! rnr!

post on the road again, cebit the tour 2013

March 12th, 2013

Filed under: IT,Kirándulás — AndrewBoy @ 1:11 pm

Tisztán az adatok, 3800 km, 47 óra. Péntek reggel 4 kor ébredés, 5kor taxi, irány a párizsi reptér, kis késés, de 10 óra után touchdown! Még egy óra játék, hogy a kocsit kiszabadítsam a parkolóból. Tényleg, miért raknak csak kp-s automatát egy nagy forgalmú helyre? Ha kicsit gyűrött a pénz már nem akarja berángatni, lényeg, hogy egy idő után sikerült bevarázsolnom a díjat az automatába és elindulhattam felvenni az autót. 7 személyes, szép szagos, kérdés, hogy 7 személy hogyan fér el benne, a hátulja egészen szűkösnek tűnt. De elméletileg minden rendben.

Haza a motyóért, csók a családnak és irány felvenni a bandát. Valami gáz lehetett a szokásos felszereléssel, mert a szivargyújtó elosztó teljesen megadta magát, valszeg az inverter túlterhelte a biztosítékot amikor a laptop töltőt rádugtam, ez leolvasztotta a biztosítékot az elosztóban. Ezt sikerült gyorsan megpatkolni, de utána a gyári biztosíték ment el, nagy köszönet a vezetés oktató bácsinak, aki pont ott volt tőlünk 20 méterre, hogy kisegített minket egy 20 amperes biztivel. A technika ördöge már az első métereken kibaszott velünk, de gyorsan megértettük, hogy akkor laptop nem lesz. Helyette tablet és telefonok állnak majd rendelkezésre. A feljavított inverter tudta a dolgát és osztotta a 220 voltot a telefon és tablet töltőknek. Az új (10 éves elsa gladiac) ventilátor is jól tudta a dolgát és nem is zörgött annyira mint vártam.

Innentől technikai gondunk nem volt és elindultunk. A mekinél már rájöttünk, hogy nem lesz jó a középső ülés még elhajtva sem, mert sok helyet foglal, így meki vételezés után visszakanyarodtunk és az ülést átraktuk Grabowski fehér gépsárkányába. Elindultunk, probléma nem volt, prágában másodszorra sikerült helyet találni, innen sétával közelítettük meg a kiszemelt kajáldát, persze előtte még nyomtunk egy túrát a fő téren, pár fénykép készítése megtörtént. A kaja ehető volt, igazából semmi extra, sörözni nem sörözött a társaság. Árban? Nézd, 5 ropi alatt üdítővel bőven meg lehet úszni egy normál adag kaját a belvárosban a turisták paradicsomában. Ez valahogy nem normális, a svejk is 10 ropi volt 3 főre, ez most 20 ropi lett 5 főre, de abszolút nem vészes, a legdrágább bélszín is 3500 ft-nál megáll. A normális alapkaják 1500-2500 ft környékén vannak. Belváros, turista lehúzó hely. Milyen lehet vidéken a kaja? Az üzemanyag 37-38 CZK körül van litere, ez 440 ft az autópálya mellett, itthon az autópálya mellett 455 volt az üzemanyag. Vicc. Prága üres volt, múlt évben igaz egy héttel később volt a cebit, de hasonló volt az időjárás, így arra nem lehet fogni az ürességet, alig voltak emberek. Péntek este 10kor az étterem leürült, az utcán az emberek lézengtek, komolyabb sor csak a károly hídnál lévő több emeletes disco háznál volt. Prágát gyorsan elfelejtettük és mentünk tovább németország felé.

Persze az autópálya még nincs kész a hegyekben, így megint sűrű ködben 40-nel vészeltük át a hiányzó 20km-t. Az autópálya sem volt sokkal jobb, hatalmas köd, 80nal alig lehetett menni. Aztán német testvéreink nagyon unatkoztak, komoly autós üldözés hiányában csak a fiatal külföldieket tudták igazoltatni, így a péntek éjszakai rend őrzését letudták azzal, hogy igazoltattak minket. Mentünk tovább, majd megérkeztünk hanoverbe. Saimonsais elkúrta, nem a szokott parkolóban álltunk meg, hanem eggyel később. Ébredés után vettük észre, hogy körbebarikádoztak minket és bár idő pazarlóan, de meg tudtunk lépni a kijelölt parkolóba. Még mindig úgy hiszem, hogy prémiumot fizettünk azért, hogy nem a füves, hanem a beton placcon álltunk meg A múlt évi 8 EUR ellenében 9 EUR volt a parkolás. Nem hiszem, hogy egy év alatt 10% fölötti az infláció, pont a németeknél!

A cebit nem volt egy nagy durranás, csalódás volt, évről évre csalódás az egész. Kevesebb épület, kevesebb tapizhatóság. A nagy nevek is csak kevés kézzel fogható kütyüvel voltak kint, nem voltak extra állösszekaparós dolgok. Csak szolid, mindennapos fogyasztói cuccok voltak kitéve, nem volt iránymutatás, „normális” 4k 200 colos tv vagy valami ilyesmi. Az MS stand is visszafogott volt, már egy touch asztal sem volt kitéve, semmi. A gamer részre bejutni megint nem lehetett, helyi fiatalság kiélte magát bent, de ez kb nem is érdekelt minket. A hw kütyük hiányát próbálták ellensúlyozni a felhő és monitoring alkalmazások, annyian foglalkoznak már mindennel, hogy megszámlálhatatlan hány db megoldást akarnak benyújtani az emberek. Flex elméletét kicsit tovább boncolva, gyakorlatilag tényleg úgy néz ki a dolog, hogy valaki egyszer valakinek megcsinál valamit a modularitás jegyében és utána már kész személyre szabható csomagként akarja árulni a cuccát. Az open source rész katasztrofálisan kicsi volt. Az ubuntu stand kb 3 négyzetméter volt. A nagy gyártók kirakták azt amit a boltban lehet kapni. Semmi promóció.

A kínai rész viszont bazárból átcsapott nagyon komoly üzleti negyeddé. Mindenhol mindent meg lehetett tapizni, beszélgetni róla, ki lehetett próbálni. Az eladók fosták magukból a szót és, ha nem áll ellen az ember elég keményen már egy 5 ezer darabos szállítási szerződést is aláíratnak az emberrel fél órán belül. Gagyinak nyoma sincs, tabletek, ebook olvasók, okos órák, okos telefonok, mindenféle kiadásban, kitalációban, innovatív megoldásokkal, törhetetlen, vízálló. Itt már nem csak a másolás megy, hanem a gondolkodás is, nagyüzemben méghozzá. Nem az általános kínai olcsó szarral találkozott az ember, hanem használható eszközökkel. Bár a kínai/ázsia részt leszámítva über fos volt az egész, jövőre is el lehetne menni, ha végre az iparág megint kitalál jó dolgokat és kezdik a milliárdokat a fejlesztésekbe beleölni, ki kell találni megint valami új irányt, új lehetőséget.

Hazafelé közért, bevásárlás, sorry fiúk a büdös sajtért, de ez ízre tényleg király volt:P Nyugodtan telt az idő, hazaértünk 3ra. Még egy német oldali börgerking is belefért drága pénzért, de túléltük, dübörögtünk hazáig. A filmezés jól sikerült, aux bemenet, tablet meg adta a képet hozzá. Azért ködben fos időben posztapokaliptikusszociódrámát talán nem a legjobb nézni. Értsd úgy, hogy 8 túlélő egy balta, egy maradhat aki a végén úgyis rábaszik, mert atomvillanás volt. Kész kocka utóérzés az egész. De jó volt, csak más megközelítésből. De erről majd később, mert újra kell néznem és a kockákat is. Elgondolkodtató.

Egy szónak is száz a vége, jövőre is megyünk, de csak a kínaiakra fogunk koncentrálni, másra gyakorlatilag nincs értelme, mert azt itthon is meg tudom fogdosni a boltban, el tudom olvasni a neten. Amit nem tudok megfogdosni az a kínai cucc, erre itt nagyon jó alkalom és lehetőség van, talán jövőre már több ázsiai épület lesz, rendezetten, szervezetten. És ha már más miatt nem is, a rockandroll érzés miatt mindenképpen megyünk! A nagy teszt kimaradt, sygic ment végig, tomtom csak egy fél órát volt kézben. Én szerintem maradok a sygicnél egyelőre. Tud mindent amit tudnia kell és teljesen offline müxik jól.

post párizs

March 12th, 2013

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 1:08 pm

Tényleg megdobogtatja az ember szívét. Budapestnyi méretű belváros rendben lévő régi épületekkel, zsúfolt kis utcákkal, végeláthatatlan étterem és szórakozóhely tengerrel és persze annyi látnivalóval amennyi talán szép országunkban sincs összesen. És minden rendben, szervezetten, készen. A belvárost gyalog 5-10 óra alatt kényelmesen le lehet tudni, nem kell metrózni és közben az ember tényleg lát mindent. Persze éjszaka helyett a nappal a javasolt, de ezt adta a gép, este jártuk be, ezt kellett szeretni.

Ami nappal feltűnt, hogy nagyon sok az építkezés, út felújítás, új házak, üzleti negyed karbantartása. Bringa út építés. Ezek itthonról hiányoznak, hiába a válság, ott mennek a kivitelezések és készülnek az új dolgok, habár lassabban gondolom, mint 5 éve, de pörögnek megállás nélkül.

Akit érdekel, hogy mit kell megnézni párizsban az megtalálja a wikin az összes látnivalót a teljes történelemmel egyetemben.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)