https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post viva las vegas

July 25th, 2007

Filed under: Kirándulás,USA — AndrewBoy @ 4:10 pm

Ma születésnapom van. Las Vegasban ünnepeljük a drága párommal. Eddig 14 USD-t buktunk és nyertünk 1 USD-t, azt hiszem a szerencsejátékból ennyi elég. Délután érkeztünk az új úton barstow felöl. Az interstate 15 rendesen ki van építve. A sivatag közepére még egy outlet centert is lebasztak. Persze meg kellett látogatni, asszony legnagyobb örömére :) Most irány az utca és a naplementében megnézzük a belaggio (angolul belézsió… bazdmeg) előtti szökőkút előadást, aztán vacsora, lehetőleg valami nagy darab bélszinkével.

post beverly hills

July 22nd, 2007

Filed under: Kirándulás,USA — AndrewBoy @ 8:44 pm

Tegnap hazafelé menet benéztünk még egy élelmiszer üzletbe anaheim északi részén. Nehéz volt elmagyarázni, hogy női 3 pengés gilette borotvát szeretnék venni, a válasz mindig ez volt: Yo no hablo Inglés. Hát persze. Egyetlen egy dolog jutott eszembe spanyolul, valamiért a pengére gondoltam, espada. Meg persze mutogatni női lábat, nem levágni, leborotválni. Na aztán megnyugvás volt, adták. Hozzá persze classic tortilla chips, és dr pepper, nagy mennyiségben. Jó volt este fogyasztani, ma majd megyünk wendy’sbe végre, az egyetem mellett van egy szép nagy lent a figueroa mellett.

Befigyeltünk az autóba reggel és felkanyarodtunk a sunset felé, persze wilshire, vincenten keresztül, hátulról közelítettük meg a Rodeo driveot. Pár órás sétálgatás és fagyizgatás után a beverly centert céloztuk meg, gyalok elég sok tömb (közben szembesültem, hogy a nike towert bezárták), így kocsival jutottunk el oda. Önmagában ez a beverly hills nem egy akkora durranás, rendezett, szép, látszik, hogy fiatal, a lakóházak rendben vannak, tiszták. Jó a szemnek. Ezt kb otthon is el lehetne játszani, mondjuk persze pálmafák nélkül, egy új építésű lakópark negyedben. Persze az embereknek figyelniük kellene a tisztaságra, na ez az ami otthon nem működik. Nem feltétlenül az a lényeg, hogy ferrari álljon a kocsibeállón és cartier bolt legyen az utca másik végében, ha vasárnap milliós órát akarok venni. Persze itt minden rendben, a santa monica blvdn is rendben van, ott lehetett parkolni.

100_3622

100_3629

Ja és persze csúszott egy pici jambás shake is, egy liter $8 ért, de megérte, mint tíz éve, ugyanolyan finom, akkor is megérte, de akkor csak $6 körül volt. Biztosan olcsóbb, mert ez is drágult itt, a benzin $3,10 körül van, 10 éve $0,75-$0,80 volt. Ez brutális drágulás, mondjuk mindenhol felment az üzemanyagok ára. Dízel kút még mindig alig van. Még csak szeretnének barátkozni a gondolattal. Viszont az összes busz már e85-tel megy, mert annyira zöldek. Itt a v-power az a 95ös benzin, ezen röhögtem egy párat, nem sokan tankolják, csak a német autós gizda gyökerek. Eltűntek a v8as disznók, mindenki kis motoros autókat vesz, sok a 2,5-3,0 v6, már alig van v8as, a 20-30 éves kocsik teljesen eltűntek, itt is kezdik felfogni, hogy légkondihoz és dugóhoz nem kell a 7 liter v8. Nem is láttam eddig normális régi autót, csak vagány v8 terepjárót. A mercikre még mindig arany feliratokat tesznek, de nem s500, hanem s55, mert v8 5500 ccm. A ccm mondjuk sokat nem mond nekik, de azért már ők is szeretnek literben mérni egy-két dolgot. Meglepő. De a kiló nem megy, csak font és uncia, a litert jobban szeretik, mert a folyékony uncia az gusztustalan, még nekik is.

100_3637

A mallban sokmindent nem találtunk, nem volt hatalmas nyüzsgés, a 6 szintes parkoló fele üres volt. Az üzletekben mindenhol leárazás, semmi extra, semmi drágaság, kb mint máshol. Egy-két outlet bolt, itt bevásároltunk, lassan kéne menni TJ maxbe, van valahol délen és északkeletre is, nincs egyik sem messze, egyik nap majd elmegyünk. Jó volt a mai nap, sokat sétáltunk, fotóztunk, beszélgettünk. Ez egy élhető rész, persze kell $10m, hogy kecót vegyél, de onnantól rendben vagy, ha van hozzá munkád is. Klasszikus utcák, klasszikus látkép, ezt meg lehet szokni. Szeretjük. A használt cd boltos a bevásárló központ mellett zárva van, a mai világban cdkre sok szükség nincs…

post disneyland

July 21st, 2007

Filed under: Kirándulás,USA — AndrewBoy @ 11:49 pm

Reggel felkanyarodtunk az ötösre és meg sem álltunk anaheimig ahol is ugye disney land lakozik. Habár reggeli órákról beszélünk, de a tumultus már hatalmas volt a parkolóban, a rendezők viszont teljesen korrekten rendezték az autók beállását, mindenki egymás után, ha egy szint megtelt akkor fentebb irányították az embert, tehát teljesen normálisan és gyorsan lezajlott a parkolás. A parkolóból a szokásos kiskocsi vagy gyalogséta vitte az embereket a főbejáratig. Itt jegyváltás után már bármit lehetett csinálni. Hibáztunk, mert nem VIP jegyet vettünk $10ért drágábban, hanem a normált, így minden atrakcióra teljesen sorba kellett állni, ez vitte az időt rendesen, egy nap alatt így alig 8-10 dolgot lehet kényelmesen bejárni, persze az éjféli tüzijátékkor már a park többi része zárva van.

100_3465

Nekem már kicsit sok volt sokadszorra a disney, de valszeg még fogok jönni ide a jövőben, ha lesznek utódok, asszony élvezte, tetszett neki, bár valami napszemüveget szeretne venni, nem is értem:)

post touchdown in LAX

July 20th, 2007

Filed under: Kirándulás,Napi fájdalom,USA — AndrewBoy @ 11:13 pm

Este 6ra kimentünk a reptérre, valamikor 9 kor indult a gép, semmi dolgunk nem volt csak besétálni a gatehez, mert már a checkin is lezajlott tegnap délelőtt. Kicsit vásárolgattunk ezt azt, de semmi komolyat, már inkább azt vártuk, hogy végre érjünk oda. Beszálltunk a gépbe cca. fél órás késéssel. Már itt idegrohamot kaptam. A gép aztán még várt a gatenél egy órát és utána indult a kifutóra. Ekkor elvesztettem a fonalat és elaludtam. Arra ébredtem, hogy meleg van, mert lekapcsolták a légkondit, már a kifutón álltunk egy órája. Hát ez kurva jó. Legalább aludtam. Asszony persze nem és már idegrohamot kapott, hogy mikor indulunk már végre el, aztán elindultunk. Reggel 2kor pedig leszálltunk. Csodák csodájára a csomagunk ott volt a többi csomag között, bár gondolom már egy napja ott várt minket. Ezzel nem volt gond.

Irány az autóbérlés, rutinosan a buszmegállóban vártunk, majd jött a busz ami elvitt minket az autóbérlő telephelyre. Az autó meg is volt, a foglalás érvényes volt, az, hogy egy nappal később vettük át az autót nem volt gond, megkaptuk ettől függetlenül ugyanazzal a kedvezményes napi tarifával. De ekkor jött a nyűg, hiába mutogatom a szép jogosítványomat, mert a néni nem akarja elfogadni. Nincs benne a könyvben a régi magyar jogsi. Még jó, hogy asszony hozott jogsit, mert azzal odaadták az autót. Fél óra hajnali vezetgetés után megérkeztünk a belvárosba, rutin, úgy bementek az egyirányú utcába, hogy öröm volt nézni:) De nem volt közeg a helyszínen. Elfoglaltuk a szállást, még volt egy apró keveredés, de megoldottuk.

100_3369

Reggel 10-11 körül sikerült felkelni, na irány a part, Santa Monica. Rutintalanul sikerült a valahogy feljutni a freewayre, amit nem kellett volna, de némi dugózás után megérkeztünk, autó lerak, 8 USD parkolás??? Hát ezt hogy gondoltátok? Igen, megemelték pár éve, mert egyre többen jönnek. Ez van, séta a parton, venice, oda-vissza, majd 3rd street, kis 2nd street mall látogatás, öblítés egy jó burger kinggel, aztán irány az autóhoz visszapakolni, majd séta tovább. Kaja a mólón a mexikóiban. Jó nap volt, eltelt, holnap megyünk disney landbe (ez már nem reloaded, hanem revolution…) Talán kibírom mégegyszer.

post stuck in ny

July 19th, 2007

Filed under: Kirándulás,Napi fájdalom,USA — AndrewBoy @ 10:00 am

Nem mondanám, hogy öröm és bódottá az élet. 9 óra repülés utána a rossz idő miatt törölték a LA járatot NYból. Szerető rokonságunk persze sietett értünk, mert csak másnapra tudtunk becheckolni, stand byban meg kb 300-n maradtak a gatenél, ez esélytelen. Persze bőrönd feladva, ruha kb 1 db nálunk, semmi dezodor vagy valami. Majd jól be is kell vásárolni. NJben laknak a rokonék, este 11 után érünk ki, miután 3-4 órát álltunk és vártunk a becsekkolásra, majd kint vártuk a pickup részen, kellemes 42 fok, 100% páratartalom, izzadunk mint kurva a templomban, de rokon megérkezik.

Nyugodtan telik az éjszaka és a reggel is, már csak úgy tudok elaludni, hogy holnap a molón fogok zabálni rákot és corona sört fogok inni és közben nézem a partot és nem utolsósorban, mindenki elmehet a picsába…. antiszociális vagyok, mert felborult a programunk és holnap hajnal 4-5 körül fogunk megérkezni LAbe.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)