https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post mai zenei kínálatunk

June 24th, 2012

Filed under: Oldies,Zene — AndrewBoy @ 9:05 pm

Öröm vala youtube. Régen a szövegét felraktam, de akkor még nem volt tecső. Ezt nem lehet megunni, nagyon szép nóta. A felejthetetlen ’90-s évek.

post reklám

June 24th, 2012

Filed under: IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:49 pm

Na ettől féltem. Tecső elkezdte nyomatni a reklámos videókat. És persze magyarul megy. Teljesen beszarás a történet. Várom, hogy üvöltsön Meredith Brooks, erre jön valami reklám, át lehet ugrani, de akkor is, ilyen a világon nincs. Csak azt nem tudom, hogy a mobilos app is nyomni fogja? Mert az totál kibaszás megzabáltatni ilyen hulladékkal a dataplant. És igen, ez nem tetszik!

post régen volt ilyen…

June 24th, 2012

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:43 pm

Hétvége lévén mit csináljon az ember, ha nem kell dolgozni? Irány a pláza, irány a mozi és mehet a shoppingolás. Szerintem a mai nap és talán a szombat is kivétel volt. Köszönhető a jó időnek, vagy a rohamosan csökkenő fizetőképes keresletnek, de nem lehet azt mondani, hogy vasárnap tele volt a város. Talán 10 vagy inkább 12 éve nem tapasztaltam ilyet. Gyakorlatilag üresek voltak az utak, sehol egy ember. Ilyen melegben persze biztos sokan balcsiznak, vidékeznek, de ilyet az elmúlt nyarakon sem láttam. Teljesen üres hungária, üres moszkva tér. Megdöbbentem teljesen. Pedig pont mostanság jött elő megint, hogy “olcsóbb” a benzin és megint nagyok a dugók reggelente. Szuper érzés volt a városon átsuhanni, no persze nem shoppingolás volt a cél, hanem babalátogatás:P Aztán lehet, hogy az m7-n kialakult dugó miatt nem tudtak az emberek a városba visszajutni. Mindenesetre üdítő, hogy ennyire üres a város. Ilyen dög melegben nem is kell a szmog és inkább mindenki pihikézzen okosan.

post hideget:D

June 21st, 2012

Filed under: IT,Oldies,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 12:52 pm

Eljött a pihenés ideje, gatyarohasztó 35 fok mindenhol, eső, szél nincs. A szmog viszont nagyon szépen látszik, csodálatosan szürke az ég alja. Talán ideje keresni valami tóparti menedéket ahol át lehet vészelni a dög meleget. Egyelőre lekopogom, hogy nincs semmi gond és minden bírja a meleget. Komolyabb hűtés nélkül egy szerverpark ilyenkor látványosan tud elfüstölni. Csak a vicc az egészből, hogy több áramot használnak el a hűtésre pár helyen, mint amennyit fogyasztanak a gépek maguk. A 3db splitklíma lerakva egy szobába és hozzá 10 db szerver elég böszme megoldás. Ha inverteres a klíma akkor még lehet azt mondani, hogy lehet takarékosan bánni a hűtéssel, de a nagymennyiségű levegő és a falak lehűtését szerintem teljesen felesleges így megoldani. Mondhatjuk, hogy a gépek egyik ellensége a víz, nyílván senki nem örülne neki, ha ázna a szerverparkja.

Több mint tíz éve azt hittük, hogy a modern computerhűtések terén a víz, gáz hűtés ilyenkorra már nagyon elterjedt lesz. Ez nem valósult meg, gyári vízhűtéseket horror áron mérik, a víz hűtését is meg kell oldani valahogy, de nagyrészt csak a szobai levegőhel megy a hűtés, kvázi annyit érünk el, hogy lassabban fog a gép felforrósodni és elég nagy hőszívó pufferral rendelkezik a vízhűtés a sima léghűtéshez képest. A vapochil jellegű rendszerek hordozhatósága nagyon limitált, egy kompresszoros fix hűtő egységhez készített lecsapató hő pufferjének a szintje nagyon alacsony, bármilyen leállás után a CPU azonnal felforr, rendszer leáll, adatvesztés bekövetkezhet. Továbbá a stabilan fagypont alatti üzemeltetés hátránya, hogy párakicsapódás keletkezhet a gépen belül ami pedig rövidzárlatot okozhat, így komoly szigetelés nélkül ilyen rendszereknek neki se ugorjunk, ugye nincs arra lehetőségünk, hogy csak akkor hűtünk mikor szükgség van rá, mert a hűtés leállásával a melegedés azonnal elindul és mire a hűtő visszakapcsol már lehet, hogy kritikus szinten van a maghőmérséklet.

A nagyon erős hűtés és jó hőpufferolási képesség ötvözete a kétkörös gáz-víz hűtés. Egy nagyobbacska (vödör) tározó már képes akkora puffert adni a rendszernek (persze leszigetelve), hogy a víz ne fagyjon meg és a hőmérséklet is csak lassan változzon 1-2 fokot. A kompresszoros hűtés hiszterézisét így 2-3 fokra be lehet állítani, tehát nem állandóan megy, csak amikor a víz 2-3 fokot melegszik, lehűtés után pedig lekapcsol és vár újra. Minél nagyobb ez a tározó, annál nagyobb a hőpuffer, így a rendszer akár több gépet is ki tud szolgálni. Egy 200-300 wattos kompresszorral ami csak 50%-ban megy már nagyon szép megtakaríást lehet elérni vs 2kw klíma ami egésznap duruzsol. Az ilyen jellegű kétkörös hűtésnél persze a víz/folyadék még mindig ott lebeg felettünk, így célszerű a leginkább vezetőképtelen, de jó hőközvetítő folyadékot keresni. Bizonyos ásványi olajok erre alkalmasak lehetnek.

Egy fenti ilyen rendszer persze macerás és elég egyedi, de valamennyire modulárissá lehetne tenni. Pénzeszközökkel rendelkező befektetni vágyó embereket várok, jelige, jéghideget a CPU-nak! :) Mindenesetre a pincében a rackszekrényben a gépek még bírják. Nincs különösebb nyűgjük. Kopp-kopp.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)