https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post retro – bontószökevény

January 17th, 2015

Filed under: IT,Oldies — AndrewBoy @ 9:40 pm

Az XT-t nem mondom, mert az ugye alap. A 286 az meg nem egy was ist das, bár 3 éve dobtam ki egy 286 alaplapot fpuval, teljesen halott volt, így nem tartottam értelmét megtartani. Viszont az alábbi gyöngyszem hibátlanul funkcionál. Maruda márka, német kiosztás, a gugli sem tudta megmondani, hogy ki ő és mi ő. 386 sx 25mhz ként azonosítja magát a bootoláskor. 60 mb mobil winyó, összeszarod magad, nem elég? 8 mega ram! Befosol. Landmark szépen hozza a 286 AT összehasonlítást, mobilwinyó 13 mseccel a vseekben. Az megvan, hogy a WD540-s winyóm tudott 12-3 msecet? Másfélszer gyorsabban indult a doom2, mint az IBM 170 megás winyójáról. Lehet nyálazni és licitálni:)

IMAG6580

IMAG6581

IMAG6582

Az akku teljesen halott, de bébi elem méretűből kell bele 6 darab amit akkupakknak összerak az ember. Képernyő hibátlan, még olvasható is, de egy kisablakos wolf is iszonyatosan mázolódik. Win 3.1 természetesen fut rajta. Hátul a csatik közt szerintem dokkoló nyoma fedezhető fel, az a gond, hogy semmit nem találok róla, aki felismeri, pls help:)

post archiválás 20 évre és tovább

January 17th, 2015

Filed under: IT,Oldies — AndrewBoy @ 7:54 pm

Nem olyan régen az archive.org elérhetővé tett több ezer klasszikus PC játékot, még a DOS hőskorából. Jó volt nézni a klasszikusokat, órányi böngészés után sem találkoztam teljesen ismeretlen címekkel. Felvetődik a kérdés, hogy tényleg fiatalon az ember lassabban érzi az idő múlását és jobbak így a reakciói, vagy pedig egyszerűen annyira egyszerűek és nagyszerűek voltak korábban a játékok, hogy szinte mindegyikkel lehetett játszani? Nem kell a kérdésre válaszolni, nyilvánvaló a válasz az időtöltésről. No, lényeg, hogy előkotortam a 20 évnél idősebb adathordozóimat és kipróbáltam mi az ami működik és mi az ami nem.

Elsőnek a CD jutott eszembe, hiszen az asztali gépemben még mindig van korongolvasó berendezés. Kis/Nagy floppy meghajtóm van, ugyanakkor a kérdés az volt, hogy van -e a mostani alaplapokon csati, amivel ezt meg lehet játszani. Jelentem nincs. A témán felbuzdulva gyorsan összeraktam egy ktx-333 configot, csak annyi elég volt, hogy valamiről tudjak bootolni, szerencsére találtam bootlemezt cd-n, kis és nagy floppyn is. Az asztali gépen a CD tartalmakat tudtam ellenőrizni, második de még meglévő legidősebb CD-m ami megmaradt ’95-ben készült. Kodak InfoGuard, hirdeti a felület, azt hiszem 3500 ft környékén járt egy ilyen akkoriban.

IMAG6578

Emlékeimben dereng mikor a CD írás lehetőségéről először olvastam a PC worldben, aztán a barátokkal vitattuk meg ennek a lehetőségét, Atilllla szentül megvolt győződve arról, hogy a CD készítéséhez (nem írás!) csíramentes környezetre van szükség és az otthon teljesen kivitelezhetetlen, még akkor is hajthatatlan volt, mikor a Ready Computer árlistáján láttuk, hogy alig 240 ezer forintért (persze SCSI kártya nélkül) már 2x HP írót lehetett kapni. A dolog pikantériája volt, hogy a 32 Mb ram javasolt volt a rendszerhez, bár SCSI mivoltaként okosan egyéb erőforrások terhelése nélkül végezte a dolgát, ha jól rémlik ekkoriban 16 Mb ram ára valahol 20-30 ezer forint körül járhatott.

Magán a CD-n persze nagyon sok karcolás van, mert volt szegénykém használva nem keveset, viszont 100%-ban sikerült beolvasni. Egy fél évvel későbbi Philips CD-t is sikerült visszaolvasnom teljesen. A 10-15 éves verbatimokkal szintén nem volt problémám. Fénytől és párától védve tartva úgy látszik 20 évet kibírnak a CD-k gond nélkül. Én még gombás CD-vel nem találkoztam, azok valószínű, hogy teljesen tönkremennek, ahogy a lencsék felületéről is a gomba lezabálja a rétegeket.

Floppy tekintetében már nem volt ennyi sikerem, pedig úgy gondoltam, hogy por/fény/hő mentes helyen azok száz évet is kibírnak. 20 ból 4 kis floppyn badsector jelentkezett, hogy ez már korábban ott volt -e, azt nem tudom, mindenesetre a 3M lemezek jobban vizsgáztak, mint a Sony lemezek. Nagyfloppy terén a gyári PC World mellékletek fele halott volt, a Parrot, Sony lemezek viszont úgy néz ki elnyűhetetlenek ebben a kategóriában.

Még a 40 Mb-s Maxtor és 171 Mb-s IBM (made in Hungary!:) HDD-ket is kipróbáltam. Az IBM teljesen halott, bár lehet már korábban sem lehetett vele mit kezdeni, felpörög, de se particionálni, se formázni nem lehet. A Maxtor winyónak brutál hangja van, viszont legalább visszaolvasható maradt. A DVD írás varázsából én már kimaradtam, a DVD hőskorszaka után elég olcsó lett a HDD amivel úgy volt az ember, hogy megéri venni a HDD-ket DVD-vel való szenvedés helyett. Most pedig, mikor pár ezer forint egy 32 Gb-s stick, nem is kérdés, hogy mire másol az ember, kérdés ezek a memóriák meddig bírják tárolni az információt.

post nóórmális? sw ep 7

December 1st, 2014

Filed under: Mozi,News,Oldies — AndrewBoy @ 8:18 am

Nem elég, hogy nagyon nem akarták megmutatni, de aztán persze már a csapból is ez folyt. Én kényelmesen szombaton néztem meg, nem elég, hogy gány idő volt, de ez a teaser nem izgatott fel nagyon. Még a múlt század végén, ha emlékszel rá, valahogy úgy gezdődött, hogy every saga has a begining, meg fear leads to anger, anger leads to hate. Szóval volt faszántos melegentartó mondandója ami nem hagyta nyugodni az embert, mert frankón arra hajazott, hogy itt bizony komoly starwars lelkizések lesznek és az univerzumot is fenekestűl felforgatja majd Anakin Skywalker. Jó, persze itt mindenki tudta, hogy mi lesz a történetek legvége, de sokkal irodalmibb volt a megközelítés. Az már más kérdés, hogy maga az első rész egy gyermeteg mesére sikeredett, ám legalább szar kezdés után lehetett hová tovább fejlődni. De ez…ezez mi volt? Zéró gondolat, pár user-t mutogatnak aztán a végén wazze a kereszteslovag ott van az erdőben. Ha nem is mutatnak semmit, csak pár jól hangzó szlogent elnyomnak a történettel kapcsolatban, már milliók sikítanak, 3 kép az öregekről, félhomályban egy zöld fénykarddal és aláírva, hogy luke öröksége vagy ilyesmi és már pörög az ember. Nem tudom, hogy ki lesz a célcsoport. A mai fiataloknak esetleg látták a 3 új részt, de a régieket nem és lövésük nincs a konzol játékokon kívül, hogy miről van szó. Expendables szagot érzek a levegőben, a célközönséget be lehet lőni 10-20 év közé, de az igazán érdekeltek szerintem 30 fölött vannak már bőven és őket nem egy klasszik akciófilm érdekli, hanem egy starwars univerzumot feltáró eseménydús, kicsit startrek szagú (na nem az utolsó pár rész) érzelmes valami. Persze minden vicc új az ifjoncoknak, de lehet, hogy egy mélyrehatóbb szlogen jobban segítene az ifjoncokat rávenni arra, hogy egy év alatt készüljenek fel a 6 részből és rohanják meg a boltokat, minthogy nulla tudással üljenek be egy primkó akciófilmet megnézni…

post játék világ

September 23rd, 2014

Filed under: IT,News,Oldies,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 7:55 pm

mdJhEB6nQtsEatrGMOZpE2AMikor egy konzol eléri ciklusának a végét, nagyrészt csak legyintenek az emberek és a megszállottak veszik az új konzolt rögtön és kezdődik előröl a hercehurca a játékok beszerzésével és a régi cuccok eladásával. Azonban a régi cuccok eladása mellett még számos bontatlan csomagolásban elérhető régi játék elérhető a boltokban, melyek ára rohamosan csökkenni kezd. Ezt az átmeneti időszakot tudja a türelmes ember meglovagolni és töredék árakon hosszú időre bevásárolni a szórakozásból olcsón. Most egyelőre a PS3ról legyen szó, nekem az van és ide szoktam játékokat keresgetni. A legfontosabb, hogy a megjelenéskor nem szabad játékot venni, türelmesnek kell lenni…

m0Q2Trp0Vl91nUp-tsFfuCAMennyire? Én a Lego játék sorozatokra 1 évet vártam, mire ebayen megjelentek a kritikus feleslegek és a kezdeti 50-60 dolláros ár szépen apadni kezdett 30-40, majd később már csak 10-20 dollárra. 5000 Ft is nagyon sok pénz még, alkalmanként, ha az ember türelmes licitál, akkor olcsón beszerezheti a játékokat. Azonban vannak kult címek, amiket csak elég rövid ideig lehet megvenni olcsón, utána már a gyűjtőknél landoló volumeneknek meglesz a maga piaca és általában így borsosabb ára.

mRHTFEvrlhELbFNWsWl-N5gElég a super nintendomból kiindulni, majdnem tíz évvel ezelőtt vásároltunk egyet használtan a vaterán és egy font körül sikerült hozzá játékokat venni. Nagyon sok régi kedvencet, nem feltétlenül befektetési céllal, de egy supermario kart az akkori postával együtt 2 font helyett ma már 30-40 font körül kérnek darabjáért. Egy wolfenstein 3d vagy doom szintén filléres pár dolláros ára ma már állapottól függően 20-30 ezer forintot is érhet, mindez 9-10 év alatt. A japán belpiacos kult játékok pedig sokszor abnormálisan drágák.

moXqmk3hTkevBeW_liJlYSQ

És képzeljük el, hogy valamink eredeti és bontatlan csomagolásban van, helyszínen összeszarod magad, fél éven belül biztos jön valami megszállott aki képes minden pénzét beleölni a történetbe és megveszi a cuccot. Persze lehet nem fog vele játszani, csak nézni és további befektetésnek vásárolja meg. A PC-s játékok, ha bontatlanok, szintén giga pénzt képesek érni. De ugyanígy jó befektetés lehet a lego is. Millenium falcon, UCS kiadás, 10 évvel ezelőtt cca 100e Ft-ba került, ma egy bontatlan doboz 1 millió forint fölött képes gazdára találni, de egy bontott is több száz ezer forintért megtalálja új gazdáját. Egy 5000 db-s legónál az utánrendelés nem egyszerű móka, kb 50 ft / kocka lehet számolni az átlagárat, ha valaki képes egyesével mindent megrendelni, akkor 250 ezer forintból össze is rakhatja és megpróbálhatja kisebb haszonnal eladni. Az összeszerelési útmutató pdfben elérhető a lego oldalán. Raktam már össze félig hiányzó b-winget szép summáért.

Szóval aki esetleg most akar játékokba befektetni pár 10 ezer forintért, bízva abba, hogy 5-10 éven belül ezek a játékok keresettek lesznek és darabja több tíz ezer forint is lehet, ne fogja vissza magát, elég szép dömping van a különböző boltokban a ps3 és a régi xbox játékokból. Egy Uncharted 2 special editionért már most fél milliót kérnek. Jó gyűjtögetést, jó bidelgetést!

m7aJ7Vvwgv3Hj38Ia2H4mDw

post prága #x:)

May 18th, 2014

Filed under: Kirándulás,News,Oldies,Party — AndrewBoy @ 10:21 pm

Idén a prágai turné kimaradt a cebitből és brnoi turné lett helyette. Nade úgy néz ki, nincs év mikor prágát nem úszom meg, már hosszú ideje. Ismételten a svejkben ettünk, de már számolni nem tudom, hogy ez hányadik volt már, a mostani kiszemelt a Husova utcában volt, első kerület. Íz, ár, mint mindig, minden rendben volt. Jövőre már akarni akarom, hogy mehessek ismételten Prágába:)

IMAG4684

IMAG4685

post gyerekkori álom duplán

March 29th, 2014

Filed under: AndrewBoy Jr,IT,Oldies,Party — AndrewBoy @ 10:38 pm

Mindig is szerettem volna egy slotcar pályát magamnak mikor gyerek voltam. A vursliban nagy ámulattal néztük, ahogy a bakeliten futkorásznak a kocsik vég nélkül és a hatalmas meccseket sokszor a bénák lelkes próbálkozásai szakították félbe. A másik nagy favorit pedig a mario kart, igen, még az Snes verzió, azóta persze már jött n64től kezdve mindenre ami él és mozog, az utolsó Wii verziót mi is nyomtuk nem keveset. A két játék ötvözetéből a Carrera gondozásában jelent meg a super mario wii nevű slotcar játék. Ami érdekes, hogy digitális, tehát két sínen három autó is mehet, sávváltás lehetséges, egy irányú viszont a forgalom. Az analóghoz képest azért jó, mert 3 ember is tud vele játszani. Méretében 1:43 hoz, vagyis a kezdő, igazán gyerek méret, de ez bőven elég, mert egy technikás pálya a fél emeletet elfoglalná és az alkatrész utánpótlás is inkább már az igazi autók költségére hajazna.

carrera-digital-143-mario-kart-wii

IMAG4580

A digitális ellen szól, hogy nagyon drága, viszont akciósan 60 lepedő helyett a szett végkiárusításban csak 18 ezerbe került, ami olcsóbb, mint a két autós analóg barátja. Még persze legalább ennyit érdemes rákölteni kiegészítőknek, híd elemek, további kanyarok más és más szögekben, hogy minél technikásabb és komolyabb pályát tudjunk összerakni, a digitális rész csak az autót és a vezérlést érinti, a normál kiegészítő Carrera GO analóg cuccok működnek itt is természetesen. Aztán persze a díszítés a végén, korlátok, zászlók, kész vagyon, de nem éri meg igénytelenkedni:) Amúgy a német ebay boltok a barátaink, ha sokat rendelünk, akkor a DHL-s 7-10 EUR postaköltség már nem annyira vészes egy egész nagy doboznyi motyóért.

post mai zenei kínálatunk

June 24th, 2012

Filed under: Oldies,Zene — AndrewBoy @ 9:05 pm

Öröm vala youtube. Régen a szövegét felraktam, de akkor még nem volt tecső. Ezt nem lehet megunni, nagyon szép nóta. A felejthetetlen ’90-s évek.

post hideget:D

June 21st, 2012

Filed under: IT,Oldies,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 12:52 pm

Eljött a pihenés ideje, gatyarohasztó 35 fok mindenhol, eső, szél nincs. A szmog viszont nagyon szépen látszik, csodálatosan szürke az ég alja. Talán ideje keresni valami tóparti menedéket ahol át lehet vészelni a dög meleget. Egyelőre lekopogom, hogy nincs semmi gond és minden bírja a meleget. Komolyabb hűtés nélkül egy szerverpark ilyenkor látványosan tud elfüstölni. Csak a vicc az egészből, hogy több áramot használnak el a hűtésre pár helyen, mint amennyit fogyasztanak a gépek maguk. A 3db splitklíma lerakva egy szobába és hozzá 10 db szerver elég böszme megoldás. Ha inverteres a klíma akkor még lehet azt mondani, hogy lehet takarékosan bánni a hűtéssel, de a nagymennyiségű levegő és a falak lehűtését szerintem teljesen felesleges így megoldani. Mondhatjuk, hogy a gépek egyik ellensége a víz, nyílván senki nem örülne neki, ha ázna a szerverparkja.

Több mint tíz éve azt hittük, hogy a modern computerhűtések terén a víz, gáz hűtés ilyenkorra már nagyon elterjedt lesz. Ez nem valósult meg, gyári vízhűtéseket horror áron mérik, a víz hűtését is meg kell oldani valahogy, de nagyrészt csak a szobai levegőhel megy a hűtés, kvázi annyit érünk el, hogy lassabban fog a gép felforrósodni és elég nagy hőszívó pufferral rendelkezik a vízhűtés a sima léghűtéshez képest. A vapochil jellegű rendszerek hordozhatósága nagyon limitált, egy kompresszoros fix hűtő egységhez készített lecsapató hő pufferjének a szintje nagyon alacsony, bármilyen leállás után a CPU azonnal felforr, rendszer leáll, adatvesztés bekövetkezhet. Továbbá a stabilan fagypont alatti üzemeltetés hátránya, hogy párakicsapódás keletkezhet a gépen belül ami pedig rövidzárlatot okozhat, így komoly szigetelés nélkül ilyen rendszereknek neki se ugorjunk, ugye nincs arra lehetőségünk, hogy csak akkor hűtünk mikor szükgség van rá, mert a hűtés leállásával a melegedés azonnal elindul és mire a hűtő visszakapcsol már lehet, hogy kritikus szinten van a maghőmérséklet.

A nagyon erős hűtés és jó hőpufferolási képesség ötvözete a kétkörös gáz-víz hűtés. Egy nagyobbacska (vödör) tározó már képes akkora puffert adni a rendszernek (persze leszigetelve), hogy a víz ne fagyjon meg és a hőmérséklet is csak lassan változzon 1-2 fokot. A kompresszoros hűtés hiszterézisét így 2-3 fokra be lehet állítani, tehát nem állandóan megy, csak amikor a víz 2-3 fokot melegszik, lehűtés után pedig lekapcsol és vár újra. Minél nagyobb ez a tározó, annál nagyobb a hőpuffer, így a rendszer akár több gépet is ki tud szolgálni. Egy 200-300 wattos kompresszorral ami csak 50%-ban megy már nagyon szép megtakaríást lehet elérni vs 2kw klíma ami egésznap duruzsol. Az ilyen jellegű kétkörös hűtésnél persze a víz/folyadék még mindig ott lebeg felettünk, így célszerű a leginkább vezetőképtelen, de jó hőközvetítő folyadékot keresni. Bizonyos ásványi olajok erre alkalmasak lehetnek.

Egy fenti ilyen rendszer persze macerás és elég egyedi, de valamennyire modulárissá lehetne tenni. Pénzeszközökkel rendelkező befektetni vágyó embereket várok, jelige, jéghideget a CPU-nak! :) Mindenesetre a pincében a rackszekrényben a gépek még bírják. Nincs különösebb nyűgjük. Kopp-kopp.

post back in `99 reloaded

January 13th, 2012

Filed under: Oldies,Vicces — AndrewBoy @ 12:45 am

ezen befosol.. http://bash.hu/35525

post back in ’99

January 10th, 2012

Filed under: Oldies,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 12:29 pm

Öcsém. Azért nem sámli. Mennyire elvakult pénzimádó hívő gyűjtő degeneráltnak kell már ahhoz lenni, hogy googleadsban próbálsz híveket szerezni és népszerűsíteni az egyházat? Le sem merem írni a nevüket, nehogy belistázzon valamelyik weboldaluk. De a kép mindent elárul. Gyakorlatilag késtek párszáz évet, mert a politikába nem tudtak olyan erősen belefolyni, mint a korábbi egyházak, így nincs gyakorlatilag sok orszában állami támogatás, nem elismertek, etc. Mondtam is 10 éve a haveroknak, hogy basszátok meg egyházat kell alapítani, jó alaptörténet kell hozzá és a dől a lé. Ügyes vállalkozási forma az egyház, főleg, ha még adót is tudnak szedni/kötelező beszolgáltatást írnak elő. Akinek megér minden pénze a hitét, ám legyen. Csak utána ne legyen véres szemű a bárány, hogy bizony a pásztor elment nyaralni a pénzből, őket meg itthon hagyta. Ja igen, a kép lentebb.

post bf3+mw3=insomnia

November 9th, 2011

Filed under: IT,News,Oldies,Party — AndrewBoy @ 1:05 am

Hihetetlen. Ket ilyen jatek egyszerre. Nekem nincs vallasom ezen a teren, mindket jatek osszes reszevel jatszottam es mindegyik tetszett. A cod inkabb rusholos megyek elore es daralok, a bf pedig az atgondolom es kihasznalom az eszkozparkot es a szabadsagot jelenti nekem. Grafikailag ma mar mindketto nagyon komoly, az elso reszek rajzolt cuccaihoz kepest a digitalizalt kinezet nagyon utos. Az uj codoc mar szinte akciofilm szeruek, de sajnos egyszeru forgatokonyvvel. A bft vartam nagyon, a bcket vegignyomtam jol. A bo utan a cod kicsit feledesbe merult, el is felejtettem, hogy az mw2 csak a harcok elejet jelentik es fog tovabb porogni az elet. Hangulatban egy-egy ora jatek utan mindketto nagyon ott van. Az mw gepigenye patent, kozel 4 eves gepen 1980*1200 ban megy gond nelkul, a bf mar huzos falat, itt vissza kellett venni az arcbol. Regen mindig hc gamer voltam, de sosem ertettem, hogy jatek kozben miert fasza mindent felkapcsolni egy szaz rongyos kartyan, nem a pixeleket vadaszom konyorgom, ha jatszom, majd odakepzelem a szepet, mint a wolfban, milyen jo is volt, persze mihez kepest. Kivancsi leszek a jatekidore, mostanaban ez rovid az spkben, hardon remelem lesz 4-5 ora jatek, hogy azert ne unatkozzunk, regen volt mar tiz ora feletti jatek, de ma ez nem divat, ott a multi, jatszal okosan a tobbiekkel, azonban nekem az uncsi, ua palyak egyfolytaban, kuzdesz, es tolod, ebbol kinottem, pedig a mohaat es codot orverzesig nyomtuk, no meg az et-t, modemmel baszod:-)

Kene a hosszu single. Lanpartyn jo okorkodni, vagy akkor egy jo coop mod, ahol egymasert lehet kuzdeni, a bfben ez adott, 64 foig:-)  Mar akarom is szervezni a lanpartyrt:-)

post a három testőr

October 17th, 2011

Filed under: Mozi,Oldies — AndrewBoy @ 9:52 am

1973-ban készült egy zseniális mű, kiváló színészekkel, nagyon jó forgatókönyvvel, tele izgalmakkal, humorral és kő kemény akcióval. Ez az 1939-s filmtől teljesen eltér, a forgatókönyv sokkal komolyabb, jobban adja vissza a könyvet. 1993-ban egy újabb bőrt lenyúztak a témában, charlie sheennel és keifer sutherlanddel, ez egy pörgősebb akció volt, de a színészi teljesítmény még mindig alacsonyabb volt, mint a 73-as mű. És most jött, látott és győzőtt, az új három testőr, 3d-ben, mert ma így trendi. Valami botrány volt, biztos azt hitték, hogy az 1973-s filmet senki sem látta. Nagyon sok poén, dialógus ugyanaz volt, szinte várni lehetett, mikor mi bukkan fel. Önmagában még ezzel nem volt baj, de a bemátrixolt (lassított) jelenetek mellett a csúcsot a teljeséggel feleslegesen berakott 40 embert lemészárlunk hihetetlen erővel és ügyességgel jelenetek állították be. Nagyon erősen egy inkább vígjáték-akció kategória, mint akció-vígjáték. Komolyan venni ezt a filmet nem lehet, aki úgy szeretné most megnézni fiatalként, hogy hú, ez egy híres valami, ott egy hibás ismeretszerzés lesz a vége a dolognak. A történet nem ilyen egyszerű, az angolok hőlégballonos hajókat építenek és úgy támadnak. Na amikor ezt megláttam, akkor elsírtam magam. Persze, nem arról szól a film, mint a könyv és örülni kéne az egyedi dolgoknak, de akkor legalább, ne az legyen a címe, hogy a 3 testőr, hanem a királyné védelmében vagy nem is tudom mi. Kb a wild wild west kategória a film, de az teljesen kitalált valami és akkor nem várunk semmit sem. Volt sok muskétás film, amik nem erre az alap történetre koncentrálnak és élvezhetőek voltak, bármi is volt bennük, na ezt is más címmel kellett volna csinálni, mert ez így nagyon nagy képzavar. Maga a 3D élmény sem nyújtott semmi extrát.

post retro: cool, pc-x

August 27th, 2011

Filed under: IT,News,Oldies — AndrewBoy @ 11:09 am

Valaki emlékszik még rájuk? Csak egy évadnyi újság jelent meg, fekete fehér belsővel és színes külső borítóval. Sajnos a nyomtatott sajtó akkori etalonjai mellé már nem fértek be, (576, PC Guru, PC-X), pedig színes kis üde folt volt a nagy “öregek” mellett. 1994-t írunk, akkor kezdett el tombolni a doom2 őrület. Szeptemberben jelent meg az első szám, képregény résszel, fekete-fehérben, kevés oldalon, kis méretben. Árban persze olcsóbb volt, 98 Ft, a PC-X is akkor indult, 177 Ft-s áron, viszont nagyobb volt, félig színes és fényes papírra volt nyomva, nem újságpapírra. Ez az időszak volt a nyomtatott számtech világ fellegvára.

A pc penetráció már hatalmas volt a korábbi évekhez képest, 386os gépeket már tényleg nagyon olcsón lehetett 94-ben venni, az átlagos gép talán a dx vagy dx2 486 volt. Ekkor még nem volt 3D őrület, minden játék futott, maximum a memóriát kellett alakítgatni EMS és XMS, régi szép idők. Nézegetve az újságokat, igényes leírások, jó meglátások, szinte úgy néz ki minden leírás, mintha nem eredeti játékhoz készültek volna, ami egy gyári dobozos swnél le van írva, azok ide is bekerültek, nyílván a helyet is kellett tölteni, de a keymap kiosztás minden userguideban ott volt, no de az akkori embereknek akiknek ez írodott, ilyen nem volt, mert eredeti cuccot alig vett valaki. Teljesen természetes volt, hogy tört programokkal rohangált a nép egymáshoz. Akkoriban még annyi jó játék jött ki, akár havonta 1-2 játék is, sőt időnk is volt, hogy megérte az újságokat elolvasni, a tippek, trükkök miatt és ha még nem volt alkalmunk kipróbálni és megtetszett a cucc akkor a havertól már kérhettük is el.

Tényleg jó volt forgatni ezeket az újságokat, a cool bugyuta volt ugyan, de olcsó és kicsit más volt mint a többi, akkoriban PC-X, cool és PC-World ment, az IDG-s cuccokra éveken keresztül ingyen előfizetésem volt, mert az ifabón vagy compfairon mindig nyertem. Már én éreztem magam kellemetlenül egy idő után. De nem baj, járt az újság és én örültem. Guruból és 576ból is szép gyűjteményem volt, de költözésnél szerintem ki lett dobva sajnos:( A halál 96 után jött el, jött az internet és onnantól kezdve egy offline újság nem tudott versenyezni, a híreket minden nap elolvastuk, nem havonta egyszer, ami hírnek számított a hó elején, a hó végén már senkit nem érdekelt… Az 576 DVD-t viszont kötelező egy ezresért megvenni. Bár kézben az újság sokkal jobb, mint egy PDF filet lapozgatni, de nagyon jó érzések fogják el az embert, ezt kéne tenni a pc-xszel és a gurukkal is.

post filmtúra

August 15th, 2011

Filed under: IT,Mozi,News,Oldies — AndrewBoy @ 2:34 pm

Vége a sorozatoknak, lementek az évadok, tényleg itt a nyár. Persze lehet ennek örülni is és nem is. Augusztusra mondtak sok jó filmet és van pár nézhető sorozat is, illetve lehet ismételni. Mozi terén mostanában túl nagy esemény nem történt, nemrég megnéztük a karibtengerkalózos filmet és a harry potter befejező részét. A karibtenger kalózos nekem már sok volt, igazán székvakaró, szép volt, jó volt, pár humor, de hosszútávon nem tudott lekötni és pár hét távlatából már a sztorira sem tudok visszaemlékezni.

Ennél inkább sokkal érdekesebb volt a harry potter befejező része. Hasonlítanám ezt a film sorozatot valamilyen szinten egy smallvillehez. Mindkét filmben megtalálható a generáció felnövése, a HP végig iskolában játszódik, a smallvillenek csak az eleje. Mindkét esetben ott van a szuperhős aki tudását lassan fedezi fel, a jó fiú, aki a légynek sem tudna ártani és csak a világ megmentésére koncentrál és tudja, hogy valami nagy feladata van a világon, lehet még önmagát is fel kell áldoznia (a HPben és a smallvilleben is csak a legvégén van ezzel szembesülés). Nekem a HP a filmsorozat legelején nem tűnt egy pörgős akció dús műnek, tényleg kisiskolások köré írt történet, az ő korosztályuknak is szól és most az a korosztály felnőtt annyira, hogy már egy ilyen HP-t is tudjon ugyanúgy értékelni. A smallville eleje – vége végigkíséri nagyjából az én korosztályomat, pár évvel fiatalabb csak a smallville csapata a képernyőn (valójában idősebb a banda 4-5 évvel, mint amit eljátszottak) és így a smallvilleben azok a hétköznapi dolgok jöttek elő ami nekem érdekes, a HP problémái már nem az én korosztályommal foglalkozott, így az első részek nem tudtak lekötni, számomra tényleg gyermeteg mese. Viszont az utolsó 2 rész gondolatvilága már közelebb állt hozzám és számomra érthetőbb problémákat mutatott be. Tény, hogy a színészi gárda is nagyon sokat fejlődött, de maga a történet már több embert, a felnőtteket is normálisabban meg tudja szólítani. Nagyobb durranás lett volna a részemről, ha az egész sztori mondjuk 17-18 éves korban kezdődik, akkor biztosan végig izgultam volna az összes részt.

Megtekintést érdemelt még amerika kapitány is. Aki nem olvasta a képregényt annak sokat nem mond. De aki imádta a Wolfeinstein 3D-t, a Speart, az RTCW-t és az új Wolfeinsteint, annak ez kötelező darab. Ugyanaz a feeling, kibaszott jó mozi. Kicsit több humort nyomtam volna bele, de itt minden olyan aminek lennie kell. Szóval lehet, hogy a hétvégén egy új Wolfeinstein végigjátszás lesz, persze brutál módba. A folytatás viszont már feledteti velünk ezt a világot, mert a százados úr a jelenben ébred fel sajnos. De így is rejt hatalmas lehetőségeket és ötleteket, tényleg várom.

post az MD halala

July 10th, 2011

Filed under: IT,Napi fájdalom,News,Oldies — AndrewBoy @ 8:48 am

A kilenvenes evek eleje kozepen a cd irok hoskora elott jelentette be a sony a minidiscet. A cdnel lenyegesen kisebb helyet fogalo es kisebb tarhellyel rendelkezo magnetooptikai adathordozojat. Habar csak 150 mb volt az adattomoritesnek hala ugyanugy 74 perc fert ra, fix bitrataval. Hordozhatosaga miatt sokaN szerettek, a cd lejarszoval optikaval osszekotve pedig jo minosegben lehetett ra rogziteni. A nagy cdvel ellentetben itt mar professzionalis megoldasok voltak’ akkumulatoros keszulekek, relativ olcso nyersanyag, sokszori felhasznalassal minosegromlas nelkul. Egy hibaja volt, csak 1:1 ben lehetett ra irni mint anno a radioboo magnora felvett zeneknel. Akkoriban persze ez nem volt gond:-)  majd jott a cd iro korszak es az 5 per alatt lerippelt cdket ugy valogattuk ossze ahogy akartuk es a cd 15 perc alatt elkeszult, a cd ara folyamatosan csokkent es penetracioja szinte 100% volt a kilencvenes evek vegen a nyersanyag ara 5 usd ala esett es nem volt tomorites. Szamitogeprol intezhettunk mindent, nem volt realtime rogzites. Az evezred vegen az mp3 pedig jott, latott es gyozott. Tobb ezer albumos gyujtemenyt lehetett kesziteni egyszeruen es realtimenal 30 x gyorsabban. A p1 korszak utan az mp3 letomoritese 5-10 perc helyett csak masodpercekett vett igenybe. Az igaz hogy egy klasszik lame tomorites ma is lassabb mint a tobbi fos codec, de szebben is szol a vegtermek:-)  Az mp3 lejatszok pedig kiherelteka cdket es igy az mdt is. Az md jo volt a dat helyere, de csak a studio munkakban allta meg a helyet. Autos lejatszoi kb dupla cd lejatszo arban futottak es egy autogyar sem kinalt gyarilag md lejatszott. Annyira nem volt ismert, premium volt mindig is, pedig az mp3 elott igazi kenyelmes alternativat nyujtott. Nekem is van meg sok lemezzel, 96-7 bol is vannak lemezeim, mukodik, a text kiiros fejhallgato akkoriban brutalis tudomany volt, ma mar alapkovetelmeny egy mp3 lejatszonal. Varhato volt, hogy a gyartasat leallitjak, most jelentettek be, r.i.p. md!

image

post müncheni kosárpálya

June 30th, 2011

Filed under: News,Oldies,Vicces — AndrewBoy @ 4:51 pm

Húderégen volt már hogy kosaraztam és követtem is a kosárlabda eseményeket, persze gizdán, csak az NBA ment akkor:) Ahol lehetett játszottunk és labdát is vittünk magunkkal ide-oda. De ennek vége, ritkán gondolok arra, hogy kéne kosarazni, nem csak a térdem miatt, de időm sincs rá sajnos. De ez a pálya, ez valami fantasztikus, először nézzük meg a pályát az első képen alább.

Utána gondoljuk végig, hogy valami nem stimmel és rögtön kezdjük sejteni is mi lehet a baj. Nézzük tovább a lenti képeket és látjuk, hogy dimbesdombos amorf kinézetű és még lámpákat is raktak be. Éjszakai játékra így van lehetőség, nem kis izgalmakkal, azért kérdés, hogy tényleg mennyire használhatják ezt a pályát, mert itt egy rossz mozdulat és nagyot lehet esni, vagy a lámpaoszlopnak neki esni, arról nincs információ, hogy az iskola által üzemeltetett pályát pontosan mire használják, de elképzelhető, hogy akadnak akik tényleg kosarazásra fogják használni, gördeszkázás és bmxezés helyett.

post csalódás?

June 23rd, 2011

Filed under: IT,Napi fájdalom,Oldies — AndrewBoy @ 3:12 pm

Várva várt 14-5 év után megjelent a duke nukem 3d folytatása, forever címen. A sztorit sokan ismerik, 3d realms elkezdte fejleszteni, majd pár motor váltás után már az egész kócerájt eladták, aztán mindig csak jött a majd lesz valami, majd egyszer készen lesz történet. Több év várakozás után végre megérkezett. Duke a vagány csávó aki félkézzel gyilkolja a földönkívülieket most visszatér, hogy újra megmentse a földet. Annó a pörgős játékmenet és az egyszerű primitív shoot ‘em all feelinget követve egy retro játékra számítottam ami kb az expendables vs ’80 évek akció filmjei. Na itt egy kicsit, ha nyögvenyelősen is, de elindul a történet.

Pörgősnem nem mondanám a játékot, inkább próbál a duke karakterre építeni, apróbb hülyeségek, beszólások, vagányságok, de nincs pörgős játékmenet. Mindenhol lassan tudunk menni, nincsenek nagy terek, szinte cső az egész, már téren belül is egy kis korlátot nem lehet átugrani. A zenét hiába adta a megadeath, nem támasztja meg a játékot, mert nem pörgős. Egy doom annó az igazi metál zenével nagyon pörgősen ment, most ez innen hiányzik nekem.

Grafikára nem mondok semmit, mert erre nem lehet, rajzolt, mert persze a duke rajzolt volt annó is, de ezzel együtt tudunk élni.

Nem vártam összességében egetrengető hangulatot és grafikát, de nem sikerült picit sem felidézni a multat, nem jött olyan érzés elő, hogy hú de újra nyomnám a pályát, hogy most a disznókat más módszerrel őljem meg. Ez most nincs, végig lehet játszani, de nem köti le az embert. Nem egy bulletstorm, de nem is ez volt az elvárás, de akkor is na, kicsit csalódás volt:(

post hobo koncert

February 13th, 2011

Filed under: Oldies,Party,Zene — AndrewBoy @ 6:14 pm

Tegnap volt az utolsó hobo koncert. 33 év után hobo leáll a zenéléssel és arra gondoltunk, hogy talán érdekes lenne egy ilyen koncert. A koncert eleje lassan indult majd a közepén kicsit elfáradtak az urak, de a végére már kegyetlen pörgésbe kezdtek ismét. Deák Bill is jól bírta, de a műsor közepe – vége felé beiktatott széken ülve éneklésnél látszott, hogy pihennek az arcok. Kéz a kézben énekeltek. Akkora sírás-rívás nem lett a vége, biztos, hogy lesz még néhány lokál kis fellépés, vagy zárt rendezvényeken még fognak játszani. 3 órás koncertet 66 éves lenyomni, respect az uraknak. Fent ültünk és a hangosítás fent annyira nem volt jó, inkább erős zaj volt néha a koncert, mint érthető ének és zene. A hangulat viszont jó volt, mindenki tapsolt, tombolt, persze életkorának megfelelő vérmérséklettel. A tömeg teljesen normális volt, kiemelkedő esemény nem történt:)

post játék korhatár nélkül

February 7th, 2011

Filed under: IT,News,Oldies — AndrewBoy @ 4:46 am

És itt most nem a felhasználóra, hanem a játékra gondolok. Valahogy az új játékok már nem tudnak új dolgokat mutatni. Persze, szép a grafika, de általában rövidek és egy idő után tényleg semmi izgalmat nem hoznak. Sajnos egy sémára készül az összes játék és már csak a pályákat rajzolják át, valami sztorit hozzáraknak és más már nem is kell. Persze ez a mai frissen belépő usereknek több éjszakás erekciót okoz a netes játék lehetőséggel, de valjuk be, néha jó nem online is játszani. Éveik tartó ET, Mohaa, COD, AA, CS mellett már nem tudnak fényes dolgokat felhozni a játék készítők. Mi öregszünk, a fiatalok meg lehentelnek. Alig jön stratégiai játék, persze most verjük a nyálunkat a starcraft II-re ami ideig, óráig tényleg kiszolgálja az embert, aztán online játéknál valami 15 éves napi 30 órát játszó kóreai gyerek két perces laza ujj gyakorlattal azonnal lelomboz minket. De nem baj. Leszarom, van megoldás:) Játszunk a régi játékokkal. Nem feltétlen kell PC-re gondolni vagy c64-re, hanem az első igazán sikeres konzolokra gondolok. SNES és PSX.

És a mai mobilitás jegyében lehetőségünk van akár telefonon is játszani ezeket a régi játékokat. (azért egy dos emulátornak örülnék androidra, fix klavis, vagy pöckös mobilon brutálba lehetne nyomni a régi gémeket). Szóval, snes és psx emulátor van, létezik és kibaszott sok játék elérhető hozzájuk. Már korábban is voltak játékok, de emu csak pcre vagy winmora készült és persze nemrég szifonra. Nem kellett sokat várni és megjöttek a psx4droid és Snesoid programok a piactérre és lehet máris vadászni a játékokat hozzájuk. Kb 3 perc guglizással 100 játékra tehetünk szert és nagyon egyszerűen lehet játszani a gémet. Korábban láttam már winmo + bt sixaxis kp-val wipeoutolni valakit. Na erre most is lehet sanszunk lesz, azért jó pofa mikor a telefont az asztalra kirakjuk és a kp-t előkapjuk és elkezdünk játszani, vagy Wiimote-tal simán összekötjük a Wii Remote-t a droiddal, ez már biztosan müxik! Fincsi egy érzés! Egy Ghz-s droidon minden játék normálisan fut, akadozás nélkül. Órákra elbutítja az ember agyát a külvilág felé, már csak az tűnik fel, hogy a telefon töltőért visít….

post anno: Celeron 566 @ 1215MHz

December 28th, 2010

Filed under: IT,Oldies — AndrewBoy @ 1:00 am

És ismét egy tíz éves visszatekintés. A HWSW adott hírt a híres celeronos túlhajtásunkról is. Sajnos a HWSW-n a cool-it rovat megszünt és Bzd átköltözött az internews-ra, ami ma már szintén csak archive gyanánt létezik (respect Haszprus). A hír a HWSW-n megtekinthető itt: http://www.hwsw.hu/cikk.php?id=7078. A lenti képen pedig szokás szerint az eredeti kinézetben láthatjátok a cikket. A link persze a HWSW oldalán nem működik, az swiből freeweb lett, aztán azzal mi történt, nem tudom, az alábbi linket megtaláljátok az erdedeti cikket: http://blog.andrewboy.com/?p=1033. HWSW-s pályafutásunk itt véget ért. Azonban jópár fórum topic állít emléket ezeknek a szép időknek.

coolit-2000-12-28

post tetris

December 6th, 2010

Filed under: IT,Oldies — AndrewBoy @ 9:04 pm

Ó milyen jó is volt a kilencvenes évek eleje, jött a nintendo és a gameboyjal elterjesztette a tetrist. Sikerült már lehetetlennek tűnő szintekre eljutni, mikor már nem láttuk a formákat, csak úgy zuhantak le az égből és azt hittük mi vagyunk a királyok. De nem. A linken beszarsz és befosol. Konkrétan agybeteg a csávó és 5 perc után már várod mikor hibázik, te még a vak játékkal is elmegy a végén egy darabig. Nem szeretnék egy ilyennel red alertezni. Katt a linkre: http://www.youtube.com/watch?v=cDCpv8gEC4w&feature=related

post anno: Egy 1966-ban gyártott Lehel hűtő kalandjai

November 4th, 2010

Filed under: IT,Oldies — AndrewBoy @ 1:00 am

Alig telt el pár nap az első beharangozásunk óta, rögtön sikerült nagyot durrantanunk egy 1966os lehel hűtővel, tíz évvel ezelőtt. A HWSW-n a cikk ma is elérhető itt: http://www.hwsw.hu/cikk.php?id=6142 A lentebbi képen pedig eredeti formályában láthatjátok. A cikkben lévő hivatkozás helyesen ma már itt tekinthető meg: http://blog.andrewboy.com/?p=1003, mivel a korábbi swi-s tárhely ma már nem létezik és voltam olyan okos, hogy mindenemet elmentettem. (Najó, 2003-2005ös dolgok nagyrészét bebuktam egy server reinstall miatt). Jó szórakozást:)

coolit-2000-11-04

post anno: PC tuning: új oldal

November 1st, 2010

Filed under: IT,Oldies — AndrewBoy @ 1:00 am

Tíz évvel ezelőtt kerültünk bele a netes hazai pc őrületbe. A pc tuningolás (túlhajtás) és extrém hűtési megoldások nagymesterei voltunk. Akkoriban volt erre idő. Az alábbi képen egy tíz éve kinyomtatott HWSW-s cikket láttok. A cikk a mai napig elérhető itt, persze más formában: http://www.hwsw.hu/cikk.php?id=6097

coolit-2000-11-01

post SSD

October 26th, 2010

Filed under: IT,Napi fájdalom,News,Oldies — AndrewBoy @ 8:06 pm

Emlékszel még az MFM winyóra? 85k-s olvasási sebességével és 80ms seekelésével? Régen volt bazdmeg. Aztán jöttek az első IDE driveok és már mindenki úgy érezte, hogy pörög a világ a kemény 4-5mb/seccel és 20ms körüli seek idővel, aztán ’96 tájékán a seek time már 12-14ms is volt bizonyos winyóknál. De jött az UDMA korszak, de előtte még az SCSI és persze hónapról honapra jöttek ki a nagyobb és gyorsabb winyók. Egy operációs rendszer sebességét nagyban meghatározta a winyó sebessége. Nem volt mindegy bizony, hogy egy régi 40 megás maxtor volt a windows alá berakva vagy egy modernebb 170 megás ibm. A lényeg, hogy ma a sata winyók és az uwscsi vagy sas winyók határa valahol 150-200 mega / sec körül van ténylegesen folyamatos olvasásnál, írásnál. RAIDben persze más a helyzet, de otthonra ki a faszom vesz RAID rendszert 12 winyónak? (Jó.. én, de ez költői volt…)

Meguntam az asztali gépen, hogy sokáig tölt, és már a tököm tele volt vele, hogy 5 os volt 3 winyón szétrakva és sosem találtam már meg semmit. Lustaság fél egészség, a törlés helyett a vásárlás mellett döntöttem. Hagyunk egy fél terrát a játékoknak és egyébnek, a rendszer winyón meg csak a rendszer lesz. De az legyen baszott gyors winyó. Így lett SSD. Sok tesztet elolvasva ár-érték arányban a OCZSSD2-2AGTE60G 60GB volt a nyerő, vagy más nevén OCZ Agility II. 60gb. 35 ezer Ft környékén beszerezhető szállítással együtt a netről akár itthonról is vagy akár külföldről is. 60 giga rendszernek bőven elég, a teljes telepítésem 30 gigát alig emésztett fel, tehát megint elkezdhetem majd a további OS-k felpakolását.

A telepítések kibaszott gyorsak voltak. 6-7 sec alatt “butuló” win, meg kattintásra induló ps és egyéb ilyen nyalánkságok. Némi teszt: a winyón önmagán másolva 150-180 megát tudtam elérni / sec. A winyóra másolva hagyományos sata winyóról 100mb/sec. Kevés a tányérosban a kraft, értem én. A random olvasási sebesség 200mb/sec fölött van, írni is 200 fölött tud. Kérdezem én, elég ez? Egyelőre bőven. Persze egy RevoDrive még többet tud és most már alig drágább (+50%) és ott közel fél giga / sec a műveleti sebesség. A 240 gigás ssd ára 120-130 ezer ft, RevoDrive 140 ezer körül már innen onnan befigyelhet a gépbe. És ezek a Revok tényleg ászok. Ha ekkora méretben és pénzbőségben gondolkodtam volna, akkor Revot veszek, de ugye még bukóra is kell majd gondolni a jövőben. No meg gyarapszunk is lassan:P

post fejlődés

September 8th, 2010

Filed under: IT,Oldies,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 5:51 pm

13 éve még örültünk a modemnek mint majom a farkának. Elméleti sávszélesség 56K volt, de akkoriban még a 33,6os modem volt az elterjedt. Aztán jött az 56k-s modem, a májer gyerekeknek US Robotics volt ISA szigorúan, nem ám valami softwares PCI fos. És persze a külső modemek. Mókás korszak volt, izgultunk a matáv kedvezmény miatt, nehogy szakadás legyen az éjjel:) Csináltam egy kis összehasonlítást, abban sántít, hogy én csak az éjszakai kedvezményeset vettem, nem egy teljes nappalisat az elejére, pedig ugye a későbbi kábel, adsl már egésznapos volt. A lényeg, hogy kb megnéztem az előfizu díjakat az akkori időre, mostani reálértékre átszámoltam egy cirka átlagos 6%-s inflációval és megszámoltam a ft/mbit költségét. Besírsz rajta bazdmeg. 1997-8ban 1mbit így számolva 400 ezer ftba kerülne ma. Ma 100-150 ft-ból megkapjuk ezt az 1mbit sávszélességet szinte bármelyik szolgáltatónál. Érdekes azért elgondolkodni, hogy 12 év alatt 2500-3000 szeres fejlődésen / olcsósításon, etc ment át az egész piac. Szinte mint a winyók és a ramok. Nagyon dúlva vazze!

post mennyi fér bele?

August 22nd, 2010

Filed under: Auto-motor,Kirándulás,Napi fájdalom,Oldies — AndrewBoy @ 8:18 pm

Hosszú hétvége és ugye ez elméletileg azt jelenti, hogy nagyon sok jó dolog történhet velünk. Mostanában mindent próbálok gyorsított eljárásban elintézni, mert tényleg, mire van időnk? Az okosok aszondják, hogy idő arra van amire szakítunk. Ó bazdmeg, hát persze. Majd munka helyett is a tóparton sütkérezek két japó kurvával. Eltelt ez a hétvége is. Gondom nincs vele, csak megint maradt pár “unfinished business”. Konkrétan be volt táblázva ez a szerencsétlen 3 nap. Adhoc jelleggel vettem fel különböző kikapcsolódási lehetőségeket, beiktatva már meglévő két elkötelezettség közé. Így jöhetett létre, hogy motorozni szombaton este/éjjel sikerült (ó bazdmeg mennyi állat jött haza este a balcsiról) és némi emelt dialógust folytatni barátommal a balatonakarattyai kilátó (holdfényes) árnyékában. De az előtte lévő autómosás és a pénteki gokartozás is erről szólt. Filmet max a Róma sorozatból egy részt és egy felet sikerült megnézni. Az UPS akkukat holnap fogom elvinni cserére, pedig már nyaralás előtt esedékesek voltak. Ha mindent beraknék okosan emlékeztetőbe, az a szerencsétlen telefon egésznap visítana. Kéne valami időkibővítő szerkezet, mert csak rohanunk és sodródunk néha, aztán nem tudjuk, hogy melyik kötelezettséget teljesítsük előbb. Torrenten most láttam, hogy van tüzijáték, leszedem, lehet megnézem:)

post linkeskedés

June 13th, 2010

Filed under: IT,Links,Oldies — AndrewBoy @ 3:35 pm

http://www.overclockers.com/mobile-nuclear-power-station/

Azé’ beszarás, totál véletlen akadtam rá. Szóval volt ilyen is:)

post prince of persia

May 25th, 2010

Filed under: IT,Mozi,Oldies — AndrewBoy @ 7:20 pm

Finoman duruzsol az xt. Bejön a klasszikus loading screen és már kezdjük is a játékot a börtönben. Valahogy így indult a prince of persia története és folytatódott a hatalmas sikerű második résszel valamikor 93-94 körül. Aztán jött az első háromdés jellegű Prince of Persia 3D, összesen 11 kiadást élt meg a játék, számomra már szinte követhetetlen:) Szóval a filmen túl vagyunk, mert az is megjelent. Hát szinkronnal ne nézd meg, nagyon belenyúltunk. Botrány volt a fordítás. A film klasszik kaland, nézhető, látványos akciók, lehetetlennek tűnő ugrások, már a film elején is a játék karakterét mutatják be az ugrálásokkal, lógásokkal és falon mászásokkal. A sztori az übergagyi, nem a játék szerinti Sands of Timeról van szó, hanem egy újrakitalált meséről, itt a tőrt nem szabad, hogy az üvegbe belevágják és nem lesznek homokszörnyek. A sztori teljesen egyvonalú, még véletlenül sem kell gondolkodni. Egynek elment, és persze a végén a hercegnőt ismételten “feltámasztja” és utána jól megtöcskölheti hősünk….

post mikor a eldurran a f..szom

May 25th, 2010

Filed under: IT,Napi fájdalom,Oldies — AndrewBoy @ 7:04 pm

Összeraktam a kúrva nast. Működik, jó a sebesség, éljen, élvezhető. Aztán az egyik winyó eldurran. Alapjárati hangja mint a kurva kávédaráló, aztán már mentem le a motyót és az adat is alig jön és már normál esetben is darál. Aztán reggel megnézem persze miután mindent leszedtem nincs hangja és mintha rendben lenne. Kurva anyád konkrétan, nem baj, megy vissza, teszteljék 3 napig aztán majd meglátják. Új beruházás jön, eladom a NAS-t és összeteszek egy gépet rá. Van rá hely és nincs a NAS minden szolgáltatására szükségem + valszeg egybe lesz vonva a történet a firewallal és akkor egy szerveren megúszom az egészet. De ezt még meglátjuk. A jövő zenéje. A vas itt van, a ház és a raid karesz érkezik. Jajjdenagyon tele a faszom. Ja és kéne valami ótvar 40 gigás winyó rendszernek. Találtam régi winyókat, de azokat nem törlöm le, emlékeket őriznek, az előző ezredből.

post talicska

May 15th, 2010

Filed under: Oldies,Party,Zene — AndrewBoy @ 8:39 pm

Tegnap meg volt a Metallica koncert. Nem tudok mit mondani, vegyes érzelmekkel távoztam a helyszínről, nagyon vártam, nagyon akartam. Ülőhely, kocsival, limitált italfogyasztás, csak hogy biztosan át tudjam élni és ott legyek 100%-ban. De mit tudok elmondani? Ami nagyon gáz volt, hogy hátulról úgy nézett ki a kibaszott stadion mint egy karácsonyfa. Hogy miért? A sok állat a mobillal rögzített mindent, mellettem és előttem is videóztak folyamatosan, a fószer arca végig fagyottan figyelte a kamerát és néha anyázott mikor kiírta a gép, hogy error. Ki az a fasz aki eljön egy koncertre 20 ezer ft-ért és videokamerázik? A hanghatást úgy sem tudja vissza adni. Menjen be a media marktba és vegyen egy profin elkészíett koncert dvd-t 5-6 ezer ft-ért. Megérdemelné a csapat, nem?

master-of-puppets

Hát nem. Kibaszott igénytelen volt a hangtechnika, a szöveget néha nem lehetett hallani, néha a basszusgitár elnyomott mindent, aztán a dob túl erős volt, ami viszont problémát okozott, nem kellett műértőnek lenni, nagyon és nagyon sok elütés volt, nem volt szám amit hibátlanul dobolt volna el Lars. Szóval nagyon vegyes az egész. A party hangulatot a végén talán sikerült visszahozni kb a felétől, 18 számot játszottak. A klasszikus For Whom The Bell Tolls c. szám szinte érthetetlen és élvezhetetlen volt a hangtechnika miatt. Az unott teltház (tényleg, hány fő?) kb csak Sad but True és a Master of Puppetsre kezdett el tombolni rendesen. A végére még hagyták a klasszik Enter Sandmant és a Nothing Else Matterst és a záró akkordot a Seek and Destroy követte el. Na itt lehetett volna szerintem újra kezdeni a koncertet. Nem lett volna rossz, csak sok számról az első 5 másodpercben nem derült ki, hogy mi a faszom az. Hát így jártunk. SZVN kategória és a közepes között volt valahol a teljesítmény. Majd a szigeten lesz Iron Maiden, legalább be is leszek baszva és akkor nem érdekel az egész. De ez így nagyon gáz volt, a 2 évvel ezelőtti bécsi koncert sokkal jobb volt. Ott 2 óra 30 perc volt a játékidő és többször végignyomtak régebbieket is, itt alig 2 óra. Utólag is csókoltatom Rikát és Balikát:)

Next Page »
ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)