https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post initiating startup sequence…

November 27th, 2014

Filed under: Links,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 8:56 pm

Reactor online, sensors online, weapons online, all systems nominal. Egy hete némi kavarodás után behúzták az üveget, vagy ahogy mondani szoktam még, összelógatták üveggel a rendszert. Szóval itt van a digi, tv-re, telefonra és persze internetre. Ami fontos, hogy végre az upstream is normális, nem pedig 10mbit ami gyakorlatilag telítődik egy intenzívebb letöltésnél, így kényelmesen filozofálhat az összes user a hálózaton. Konkrétan a QOS-sel nem kell pöcsölni, értelmetlen teljesen, 200 mbit lefelé a wifin lógó gépeknek bőven sok, a tyúkbeles user pedig ne töltsön annyit:)

A tv rész nagyon jó, végre nem kell smartcarddal bohóckodni és megy szépen az összes csatorna gond nélkül. Kevesebb gyerek adó, több HD, és persze ami a matávnál fizetős volt, mint külföldi adó, az itt is megy gond nélkül. Nincs discovery, de vannak saját gyártású műsorok, néha álmatlan éjszakákon azokat is lehet nézni, no, de ha nagyon kell a discovery, akkor online XBMC-n keresztül megnézem kényelmesen. Igazából nem tudjuk, hogy tv-re minek fizettünk elő. Telefont úgy adták, ja igen, lövésem nincs mi a telefonszámunk és azt sem tudom, hogy megy -e, mert számhordozást kértünk, az pedig időt vesz igénybe.

No, korrekt szerelők jöttek és győztek, a feladatot értették, semmihez nem nyúltak, lerakták a dobozt és bedugtuk egy 220-ba, onnét csináltam én a dolgomat. PPPOE… ez valami mágikus rémálom nálam, valahogy sosem bírtam, de egyelőre stabil, szakadás nem volt, kipp-kopp. És akkor jött a feketeleves. Hát a 25ös port biza ki-be tiltva van. Kifelé még megértem, de befelé mi a reteknek van tiltva? Kedves hölgyet a telefonos rendelésnél 5x megkérdeztem, hogy bármilyen port, szolgáltatás tiltva vagyon -e, ő kedvesen mondta, hogy semmi, minden ugyanúgy elérhető. Szóval a levelet már a felügyeleti szervekhez elkezdtem fogalmazni.

Másik ami érdekes a matávhoz képest, hogy teljesen puritán a szolgáltatás, adott 3 email cím 30 megás postafiókkal, használj gmailt köcsög, ha nem tetszik felkiáltással. Jó, ezt még túl lehet élni, mert nem használom úgysem a gyári szolgáltatós e-mailt, nincs webtárhely, jó erre sincs szükségem, ezen a sávon korlátlanul ott figyel az apache. Node az a 25ös port azért bassza a csőrömet, meglátjuk mi sül ki belőle. Egyelőre öröm és bódottá.

A dyndnstől viszont búcsút vettem, mert megint árat emelt és gyakorlatilag minden tekintetben fizetős lett, az eddigi ingyen hostok megszűntek, az újraregizés díját emelték és a dns szolgáltatás díját is emelték. Hát kérem, 2 évre 110 USDből, ezt itthon megoldom fillérekért, az otthoni műsort pedig majd no-ipvel teszem megoldhatóvá, talán így valamennyire biztonságosabb és az e-mailek is gond nélkül mennek, backup mx nélkül boldogan.

5 napi levelezés stop után átkerült itthoni szolgáltatóhoz a cucc, webhosticonnál figyelünk most minden domain esetén. Jó, fain, kipróbált, olcsó és nagyon profi ügyfélszolgálattal rendelkeznek! Csak ajánlani tudom őket. Aki egyébként tényleg szeretne náluk műsorozni, az legyen kedves előbb velem egyeztessen, mert akkor ugye a beajánlás végett azt hiszem lehet olcsósítani, vagy mi a manó:)

Ja igen, a t-s cuccokat holnap kell legkésőbb postán leadnom, eddig 5 postán voltam ahol nem vették át, de végre meg tudták mondani, hogy melyik postán tudom leadni. T-s üzletben sem voltak képesek kinyögni, hogy melyikben lehet. Vicc, dehát benne vala az ÁSZF-ben, így a könnyes búcsút holnap fogjuk megejteni. Még egy számlát fognak küldeni, érzem, lesz még elszámolási vitánk….

post kütyük mindenek felett:)

July 14th, 2014

Filed under: IT,Links,News — AndrewBoy @ 6:39 pm

Elmegy az ember nyaralni valahová és azon izgul, hogy a megszokott otthoni technikai kényelmet hogyan fogja magának biztosítani. Természetesen az átmeneti felszereléseknél nem elvárás, hogy hiper-szuper legyen a rendszer, de azért az alapvető igényeket ténylegesen elégítse ki:) Mivel a saját érdekeltségem technikai háttere megegyezik a család többi tagjával, ezért bátran vágtam bele a dolgokba. Első gondunk az internet elérés megfelelő biztosítása volt. A wifi elérhetőség ramaty és mivel a területen a mobil lefedettség is problémákkal küzd, ezért egy wifi repeater beüzemelése mellett döntöttem. Múlt évben vettem is egyet, amit nem olyan régen kicsit átbarkácsoltam némi sodrony segítségével. Túl pontos mérés nem volt, de a beépített 2dBi nyereségűnek hazudott antenna helyett az új sodronyok már számolható méterekkel növelték meg a lefedett távolságot. Szóval beüzemelve a mai értékén kb 20 dolláros kütyüt szinte azonnal teljes internetlefedettségnek kezdtünk el örvendeni a nyaralás időtartama alatt.

10414574_10152512099624470_6174345083168922545_n

A következő nagy kérdéskör volt a sorozatok/filmek/tv adás agyatlan bambulása ami a jelenkori digitális világban egy régebbi tévén már nem annyira egyszerű. A WDtv liveot otthon hagytam, így a benzinpénz és a helyettesíthetőségi lehetőségek közt kezdtem el lavírozni, illetve egy újabb kütyünek mindig örül az ember és a WDtv nem oldja meg a DVB-T problémámat sem. Először is antenna kellett, közepes méretű kütyü kábellel, tartóval cca 7 ezer forint, kültéri, patent. A vevő egység fogalmát egy a lengyel termékipar remekét képviselő Globo Opticum HD T90 nevezetű csoda töltötte be. A készülék 8 ezer forint, számlával. Tacskóban 6-7 ezerért már kap ilyesmit az ember, de a benzinpénz megint csak arra vitt el, hogy ezt most meg kell vennem, mert media player szerep is van benne USB-n keresztül. Először még a divxtől is féltem, aztán mióta a 720p is röccenés nélkül megy rajta feliratokat is kezelve, azóta boldog vagyok vele. Ezen felül TS-ben rögzíti a TV adást, programozható, hogy mikor kapcsoljon be. Külső winyónak bármit lehet rádugni, de megfelelő tápellátásról viszont a külső egységnél kell gondoskodni, természetesen egy mobiltöltő ezt a problémát megoldotta és a kínai népköztársaság gyártotta sata usb2 házat megfelelő mennyiségű árammal képes ellátni a htc one max 1500mAh töltője. A termék speci lentebb bármiféle hozzáadás nélkül:

  • HDMI with HDCP (optional)
  • Support of SD/HD (MPEG2 / MPEG4 H.264), DVB-T system.
  • Supported bandwidth – 6MHz, 7MHz or 8MHz.
  • High resolution video output – HDMI.
  • Standard resolution video output – SCART.
  • Supported video resolutions – 576p, 720p, 1080i, Full HD 1080p.
  • Analog audio output – 3,5mm jack stereo.
  • Digital audio output S/PDIF – coaxial.
  • Software update by USB, OTA SSU.
  • Simultaneous output on HDMI and SCART.
  • USB connector compliant with USB 2.0 standard.
  • Automatic and manual channel search.
  • Electronic Program Guide – EPG.
  • Multilingual Menu, including English.
  • Time Shift (video pausing, rewinding).
  • PVR Ready – possibility to record on external USB drive.
  • Parental Lock for channels and Menu.
  • Fast channels switching.
  • Possibility of creating own channels lists.
  • Channel Editing features – Remove, Lock, Skip, Move, Rename.
  • Subtitle support – Teletext and DVB.
  • Teletext support.
  • Build-in Dolby Digital decoder (downmix to stereo).
  • Build-in Dolby Digital Plus (E-AC-3) decoder (downmix to stereo).
  • Color – black.
  • OPTICUM USB HDD supported.

opticum-hd-t90-front-template-www.450.337.s

opticum-hd-t90-rear-template-www.557.417.s

Természetesen ez még nem az amit az ember igazából szeretne és nagy a vívódás a megoldások miatt. Kellene egy komplex rendszer. DVB-C/T/S2, egy linux alapú androidos kütyü, amivel mindent lehet csinálni és a tv csak egy monitor lenne mellé a hang pedig jönne a házimozin keresztül. A minixnek most van új verziója, de 160 USD, viszont ez már azt mondják tényleg patent. Nem égető most annyira, még kibekkelem egy darabig szerintem. A lényeg, hogy a lengyel kütyüt vagy bármelyik testvérét szívesen ajánlom bárkinek.

post foscsi

August 15th, 2012

Filed under: Links,News — AndrewBoy @ 4:57 pm

Na ilyet szeretnék építeni:

Végülis nem nagy durranás összerakni:D Talán egy év alatt el is készül, az alapokat most kezdjük! Link: http://code.google.com/p/arducopter/

post spórolj az idővel!

January 10th, 2012

Filed under: Links,Napi fájdalom,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 12:16 pm

Voltunk mostanában moziban is, korábban a MI4. részét néztük meg, tegnap pedig a Sherlock Holmes második részét. Mindkét film jó volt, a közepére lett pörgősek, akció, belassítás, ütés-vágás, lehetetlen jelenetek. Tényleg faszányosak voltak, nem egy dokumentum film egyik sem. A moziban az a szar, hogy nem lehet gyorsítva nézni a filmet. Pedig mennyit tud spórolni az ember 2 óra alatt. Nemrég elkezdtem a filmeket/sorozatokat 1,2-3x sebességen nézni, ezek még tökéletesen jól érhetőek és minden részlet kivihető. Agresszív verzióban az 1,4x is belefér egy-egy lassabb történetű filmben. Gondold végig, 2 órás film csak másfél óra, fél órát nyersz. Egy 13 részes 21 perc/részes californication 273 percét 210 percre tudod sűríteni, ami így csak 3 és fél óra 4 és fél óra helyett. Jelentős megtakarítás szerintem. Gyakorlatilag tényleg nincs idő arra, hogy a TV előtt üljön az ember és bambuljon bele a világba. Talán ezért nem is nézünk normál TV adást.

post green, super green!

February 17th, 2011

Filed under: Links,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 10:03 pm

Mondta Chris Tucker az ötödik elemben. De lehetsz te is szuper zöld, csak körbe kell picit nézni. Kérdés persze, hogy mivel lehet jelentősen spórolni. Lehet gyűjteni esővizet a wc lehúzásokhoz és autómosásokhoz, napcellákat és napkollektorokat felrakni és egyéb mágiák is léteznek. Ugye hányszor van az, hogy égve hagyjuk a villanyt, nézzen bele a lelkébe mindenki és tudja, hogy csinált már ilyet, de csak a lustaság miatt nem lépett vissza egy métert, azzal a gondolattal, hogy rögtön visszajövök. Aztán eltelt persze 2 óra, vagy akár a házból is elmentünk egy jó időre, mire hazaérve jött az ó bazdmeg, hát ez így maradt felkiáltás. De legyintettünk és leszartuk, hogy leszartuk máskor is. Pedig nem szabad. Egy normál szobára az ajánlott megvilágítás szerintem valahol 200 watt körül lehet egy hagyományos több ágú csillárban. 5 db izzó a nagyszobában, esetleg 3 db 40 wattos a kisszobában, a konyhában pedig 1 db százas körte vagy kettő, mert ugye nem mindegy, hogy a húst vagy a kezemet filézem ki.

Nyáron kevésbé, télen sokat használjuk a világítást otthon. Tegyük fel, hogy átlagban a nagyszobában 5 db 50 wattos izzót használunk. Egy évben naponta átlag 2 órát ég. Ez 250 watt x 2 x 365 vagyis  182,5 kWh. Az áram 50 ft / kWh körül van manapság, tehát ez 9125 ft éves fogyasztás. Csak a nyomorult napi 2 óra világítás. Nézzük az alternatívákat, lehetőségünk van a mostanában nagyon divatos higanyos energiatakarékos világításra. Ez általában vagy túl hideg, ha pedig meleg akkor lassan melegszik fel, 6-7 év alatt tönkre megy, nem szereti, ha fel-le kapcsolgatjuk és némelyik még zúgni is tud, mint a klasszik neon. Ilyen izzókat 800-1500 ft közt már kapunk, tehát 5 db legrosszabb esetben is 7500 ft. Az éves energia szükségletük pedig csak 5x kevesebb, mint a hagyományos izzónak, tehát az első évben még 1600 ft elmegy áramra is, kb nullán vagyunk és utána évi 7-8 ezer ft-t spórolunk, de ezt is csak 5, optimális esetben 7 évig, mert utána újra játszik van.

A ledet valamiért az emberek nem szeretik, szúrós fénye van, drága, nem jó. Hangzik el, pedig egy 3528as SMD meleg fénye közelít egy fasza halogénhoz. Egy ilyen smdből akár 60 db-t is rápréselnek egy izzó méretű alaplapra, fogyasztása pedig kb 3,5 watt óránként. Jó-jó, és meddig jó? A led kérem 50 ezer órát elmegy, gond nélkül, vagyis napi két órával 68 évig fog nekünk égni. De most akkor mennyit fogyaszt egy évben? Tehát 5 x 3,5 watt x 2h x 365 nap az összesen 13kWh, az pedig nem több, mint 650 ft, egy évben! 60 db SMD led fénye kb megegyezik 40-50 wattos lámpa fényével. És mennyibe kerül? Ha itthon körbenézünk akkor nagyon urihuncutnak találjuk és 3-4 ezer ft / db közt árulják. Ha e-bay és dealextreme hívők vagyunk akkor nagy tételben 5-7 USD / db áron megkapjuk, tehát a legdrágább, legkacifántosabb darab max 1500 ft, tehát első körben 7500 ft befektetés, 650 ft fogyasztás, már spóroltál 1000 ft az első évben, és utána évente spórolsz 8500 ft-t a következő 68 évben. Nem szabad ezeket itthon venni, hiába mondják, hogy német, osztrák kiváló termékek, mikor a doboza ugyanolyan kínai, mint amit nagytételben kintről rendelek. Szerintem megéri, kevesebb áram, kevesebb pénz és sokáig működik.

post gasztonómia argentín módra

October 1st, 2010

Filed under: Links,Napi fájdalom,News,USA — AndrewBoy @ 11:42 pm

Már régóta szerettem volnam elmenni a Vámház krtn lévő Pampas étterembe. Étlapjukat elnézegetve, igaz nem olcsón, különböző marhák különböző részeiből lehet válogatni. Lehetőség nyílik kis, közepes és nagy adagot is kérni bizonyos husokból, de van amelyikből csak 550 grammos kiszerelés létezik. Valljuk be, 550 gramm hús finoman átsütve nem is annyira sok:) Köretnek valami egyszerű zöldségfélét vagy különböző módon elkészített krumplikat választhatunk. A húst kérhetjük ahogy akarjuk, akár nyersen vagy teljesen átsütve, ki ahogy szereti. Korábban külföldön már voltam komolyabb steak houseban és ott mindig az nyűgözött le, hogy a hús fűszermentes és brutálisan jó íze van. Egy normál étteremben itthon még nem tudtam úgy enni fűszernélküli húst, hogy arra tényleg azt mondjam, hogy patent.

Megérte -e az étterem? Klasszikus magas belmagasság, kicsit zsúfoltnak tűnik elsőre, de aztán mégis levegős és kényelmessé válik az egész. A kiszolgálás kifogástalan, udvarias pincérek. Étvágygerjesztőnek fűszervajas kiskifli és utána már az ember alig várja, hogy elkezdje enni a husit. A hús és a köret természetesen külön tányérban érkezik. Én egy steakhez a zöldspárgát tudom csak elképzelni köretnek, sok helyen nincs, persze itt van, bután rákérdeztem, hogy van -e, de az étlapon szerepel a köretek között. A hús íze kegyetlenül finom, annyira lassan akarja enni az ember, hogy ne menjen el az íz, hogy a végére már majdnem hideg lesz a hús. Deszertnek is sok féle ma máshol is már elterjedtebb desszertek vannak, egy vanília fagyis brownieval sikerült lefolytani a husimat. Nagyon jó a hely és nagyon jó a kaja is. Bár egy minőségi marhahúson fűszerezés nélkül nehéz bármit is elrontani. Javallott a hely és nem kötelező rögtön a Kobe marhával nyitni. Legközelebb szerintem két különböző hús lesz kis adagban, hogy tudjam tesztelni, mi a legjobb:) Asztalt a www.steak.hu oldalon tudsz foglalni!

post gyorshajtás

August 18th, 2010

Filed under: Links,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 7:45 pm

Gyorshajtottam. Bevallom bűnömet. De nem is ez a lényeg. Kijött a papír értesítésben díjszabás nélkül, hogy 167km/h-val hajtottam 130km/h helyett az M3 autópályán. Mindig is furdalt a kíváncsiság, hogy ezeket a felvételeket meg lehet -e nézni. Igen, korábban szeméylesen kellett beballagni, de milyen hülyén is néz ki a kérdés, hogy bemész és nézegeted a képeket és max hümmögsz, hogy hát igen. Most anoním módon meg lehet nézni. Az értesítés alján a https://kozigbirsag.police.hu oldalra látogatva meg kell adni az eljárás számát és a rendszámot, rögtön lehet nézelődni. Jópofa lenne, ha pl rendszám és alvázszám alapján lehetne nézni, hogy van -e ellenük valami, vagy lefényképeztek -e minket pár napja. A sima rendszám már persze gondot jelentene. De az alvázszámot még a tulaj sem tudja fejből, igaz szervizekben lehet délutánonként ezen csámcsognának, hogy ez a szép imprezza a héten 2 gyorshajtást gyűjtött be.

Szóval beléptem a weboldalra és 3 db fotót is raktak fel. Teljesen igényes és átlátható tájékoztatást látunk. A képekre kattintva azok nagyban is megjelennek. A felbontás pont annyira elég, hogy a rendszámot tökéletesen el tudjuk olvasni. Azt sem mondom, hogy rohadjanak meg, teljesen korrekt. A bírság összegét is jelölik és jobb oldalt nyomonkövethetjük, hogy ügyünk hogy áll. Nekem nagyon tetszik, professzionális hozzáállás. Persze a begyűjtött bírságokból elhiszem, hogy belefér a rendőrségnek egy ilyen weboldalt megcsinálni.

Már csak a link hiányzik, Pay via PayPal és donate via PayPal:) Pedig mekkora lenne már vazze.

post no fucking way! – The Ghost Writer

July 16th, 2010

Filed under: Links,Mozi,News — AndrewBoy @ 1:25 am

Just got another request from one of my non Hungarian pal to run this blog either in English or in dual language. Guys, again, this will not happen. I can imagine posting a few in English but certainly will not run this blog in English nor in dual language. Rise from the hood homies and learn one of the most difficult but most beautiful language of the globe! I admit I had couple of posts in Spanish. Hence you can expect English. Let’s start with this. For the drafted I tell you a secret, use http://translate.google.com. It’s not 100%, and will never be, but at least you are able to catch couple of words. Don’t be picky bitch, learn it! You can start it right away here: http://www.magyarora.com/english/index.html. I don’t give a damn whether you like it or not. :-)

Today subject is the new movie of Pierce Brosnan and Ewan McGregor directed by Roman Polanski. So you can expect some twist, temper, love, hate, anger. These will all lead us to the dark side certainly. Brosnan is acting a British ex-prime minister charged for genocide in Iraq/Afghanistan. The usual stuff. He and his staff retired to a small island off the US coasts. As a politican he hired a writer to write a memoir for him. Her wife Ruth is an attractive and purposive lady in the background. McGregor was chosen to take this job after the previous writer was killed. Police found Mike (previous writer) on the beach dead. They found out the case to be suicide instead of homicide. McGregor took the job for 250 Grands and flew immediately from publishing company to the island. During his first days he talked very little to the ex-pm. One day he went on a short trip around the island and met an old guy who told him that Mike’s death was rather a homicide than a suicide. Mike’s car was found on the ferry. Probably he was fallen out of the ferry and the see washed him up. But he was very far from the port.

Unfortunately this turn happens around the middle of the movie. Until this point nothing happens really. From here we can follow an investigation from McGregor’s point of view who will show us the truth. What happened in the past, whether the ex-pm was guilty and who was behind all of this? And the big question, why? All important part of the movie is in the last 20-25 minutes. The movie itself is very-very slow. They could have cut it into 50 minutes without losing any important moment. Only 3-4 minutes for a driving on the road and we can listen to the new BMW driving aid system. If they put a blinking mark onto a map and move it, we’d also understood the actual moving in 5 seconds. The idea of the movie is great. The point at the end is impressive. The actors are really selected well. It was quiet long but at the end it worthed to sit through. I give 7 out of 10. Definitely not the movie of the year.

post linkeskedés

June 13th, 2010

Filed under: IT,Links,Oldies — AndrewBoy @ 3:35 pm

http://www.overclockers.com/mobile-nuclear-power-station/

Azé’ beszarás, totál véletlen akadtam rá. Szóval volt ilyen is:)

post intercom

May 10th, 2010

Filed under: Auto-motor,IT,Links,News — AndrewBoy @ 7:31 pm

A motorozásban egy jó dolog van, ami igazából rossz is. Nem lehet telefonálni kézből, vagyis elég meredek a bukó alá bepréselni menetközben a nyamvadt telefont. Meg ugye már 50 fölött sem kényelmes a másikkal beszélgetni. Erre találták ki a bluetooth kihangosítókat és persze az intercomokat. Az, hogy egymással tudjunk beszélgetni persze semmi extrát nem jelent, kábel, vezetéknélkül, amit csak szeretnénk, voxszal, vox nélkül és persze kérdés, egyszerre hány emberrel. Lehet PMR alapon, bluetooth alapon és persze vannak a saját frekvenciás dolgok. Mindegyiknek meg van az előnye és a hátránya.

Az intercomon felül érdemes, ha már kihangosítani is tud a bluetoothon keresztül. Na itt is persze meg vannak a finomságok, egy gombos hívás indítás, név bemondás, etc. Amit egy autós kihangosító is tud. Ezt lehet tetézni, hogy bluetooth már sztereó és persze a zene is átjön gond nélkül, vagy akár még a GPS is, amikor irányt kell változtassunk beleszól a zenébe, telefonba, hogy figyeljünk már rá is egy picit. Vannak vezérlők amikbe még más aux eszközt is lehet dugdosni, általában 3,5 mm-s jacken keresztül. A kütyük nagyrésze tölthető, akkus és a bukóra kell rászerkeszteni és akkor bal/jobb kézzel lehet vezérelni a jó nagy gombokat, könnyű megtanulni.

Aztán persze a hangminőség, mikrofon, hangszóró, fejhallgató, kis füles. A fülnél a bukókban elég nagy hely van kihagyva, tehát egy mini hangszóró is befér, nem kell fülhallgatót vagy teszem azt fejhallgatót a bukó alá bevarázsolni minden motorozás előtt. Ezeknek a minősége is persze az ótvartól a több tízezer forintos csillivilliig elterjed. Ez általában mindegyiknél egyszerűen cserélhető és mindenki saját igényeinek megfelelően tud választani. A mikrofon persze a zajszűrős fajtából legyen, vagy 50 fölött már csak a susogást hallják. Amúgy az összes kütyüre az van írva, hogy nyitott plexi 80-100, zárt plexi 100-120 km/h bármilyen sisakban. Nyilván egy 200 ezer ft-s sisak szigetelése már jó annyira, hogy akár 180 km/hnál is átmegy zavartalanul a zenei á hang.

btintercom

De milyet vegyünk? A dealextreme megint előállt a tutival. A kütyü lényegében nem mást mint a kiváló AKE BT Multi-Interphone Motorcycle Bluetooth Intercom kiköpött mása. A tesztek azt mondják, hogy a 299 EUR értékű cucc konkrétan nem tud annyit amivel még akár 10 USD-vel is több legyen a kínai 110 USD cuccnál. Persze a kínai postával ennyi:) Az akku megdöglés mint minden kínai cuccnál persze itt is ott van. A hangszórók nem annyira dinamikusak. De azonkívül mindent úgy tud, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Szépen párban lehet őket venni, így asszonypajtás is tud magának mobilt felcsatlakoztatni és függetlenül tőlem telefonálni, vagy akár velem beszélgetni, vagy galád módon akár egy harmadik motorossal is tud cseverészni, persze full kontroll alatt:)

Szóval nagyon várom a kütyüt, nemrég adták fel, 7-10 napot ígérnek rá. Hajrá!

post viva México! vol.2

May 6th, 2010

Filed under: Links,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 8:45 pm

Reggel 5:50, ébredés. 6:00 – 6:30 között ázás a kádban. További pár perc a tükör előtt a fogkefével, a borotvára ma sem néztem rá. Aztán öltözés, létszám ellenőrzés, mobil, tárca, öngyújtó, cigi. Csók a családnak és már irány is az autó. Reggel 7:00 lidl előtt sorban állás. Roham a mexikói kaják felé, egy fiatalember már rámolja bőszen a paradicsomlevet és az alma-kaktuszfüge kombó italt. Még elvesz két karton fajitat aztán már huss, el is tűnt. Jöttem én, csilis babkonzerv, fajita szósz, fajita wrap és persze az egyszerűbb all in one fajita, lepénnyel, mártással és fűszerkeverékkel. Jalapeno még van otthon fél tálcával, az elég a következő fél évre megint. Végre megint mexikói hetek a lidlben!!! A mirelt mexikói az kurva szar a többi az jó. Csipszet viszont nem éri meg venni és dip szószt, kurva drága és annyira nem jó. Szóval megint van egy rakattal itthon. Hétvégén azt hiszem csinálok egy jó adagot, amolyan 4x csípőst.

mex_1

mex_2

mex_3

post Rock-Paper-Scissors(-Spock-Lizard)

March 18th, 2010

Filed under: IT,Links,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:33 am

Húsz fok lesz a hétvégén, mondják az okosok. De addig is, mivel játszon az ember, ha nem tud motorozni és valami offline multiplayert akar nyomni? És mi van akkor, ha egyedül vagyunk? Megoldás: http://www.pto.hu/post/1/1911

post periodic table

March 2nd, 2010

Filed under: IT,Links — AndrewBoy @ 1:08 pm

Jópofa, magyar cucc, dinamikus periódusos rendszer:



www.ptable.com

post viva la revolución!

January 2nd, 2010

Filed under: Auto-motor,Links,News — AndrewBoy @ 4:17 am

Motorzni a busz sávban és 3. sávban is legális:
„(3) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára kettõnél több
forgalmi sáv van útburkolati jelekkel kijelölve, a (2) bekezdésben foglalt rendelkezéseket kell értelemszerûen
alkalmazni. Az ilyen úttesten azonban a második forgalmi sávban – a (2) bekezdésben foglalt rendelkezések
megtartásával – bármely gépjármûvel szabad közlekedni; a harmadik és további (belsõ) forgalmi sávokra – a balra
bekanyarodás esetét kivéve – ráhajtani csak személygépkocsival és motorkerékpárral szabad.”
(2) Az R. 36. § (8) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:
„(8) Az autóbusz forgalmi sávban
a) a menetrend szerint közlekedõ autóbusz és trolibusz, a villamos, továbbá 20 és 6 óra között a kommunális szemét
szállítására szolgáló jármû;
b) az autóbusz- és trolibuszforgalom zavarása nélkül
ba) ha az autóbusz forgalmi sávot az úttest menetirány szerinti jobb szélén jelölték ki, erre utaló jelzés esetében
(117/c. ábra) a kerékpáros,
bb) külön jogszabály alapján rögzített üzemmódú megkülönböztetõ jelzést adó készülékkel felszerelt
bba) sürgõsségi betegellátásra rendszeresített gépjármû,
bbb) hivatásos katasztrófavédelmi szervek, a tûzoltóság és a tûzoltó egyesületek közvetlen helyszíni beavatkozására
rendszeresített gépjármûve,
bbc) a rendõrség közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálati ágának közvetlen helyszíni beavatkozásra
rendszeresített gépjármûve,
bc) a betegszállító gépjármû,
bd) a személytaxi,
be) a kétkerekû motorkerékpár és a kétkerekû segédmotoros kerékpár
közlekedhet. Más jármû erre a forgalmi sávra – a sáv keresztezését és a bekanyarodásra felkészülést kivéve – nem
hajthat rá. Ahol autóbusz forgalmi sáv van, a menetrend szerint közlekedõ autóbusz és trolibusz – a bekanyarodás és
kikerülés esetét kivéve – csak ebben a forgalmi sávban haladhat.”

Lámpánál előrecsorgás autók közt, mellett:
(4) Az R. 36. §-a a következõ (12) bekezdéssel egészül ki:
„(12) Ha a jármûveknek útkeresztezõdésben, útszûkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból
meg kell állnia, – elõre sorolás céljából – kétkerekû motorkerékpárral, illetve kétkerekû segédmotoros kerékpárral
az álló jármûvek mellett, vagy azok között, kétkerekû kerékpárral az úttest szélén, az álló jármûvek mellett jobbról
szabad elõrehaladni, ha
a) az elõrehaladáshoz elegendõ hely áll rendelkezésre, és
b) az irányváltoztatási szándékot jelzõ jármûveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák.”

És a régi fáma, motorral a járdán parkolni:
(2) Az R. 40. § (9) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:
„(9) A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetõleg az õt szállító jármû vezetõje) jármûvével, a betegszállító gépjármû,
a kerékpár, a kétkerekû segédmotoros kerékpár és a kétkerekû motorkerékpár a (8) bekezdésben említett egyéb
feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzõtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.”

A teljes változtatás itt található meg: http://www.magyarkozlony.hu/pdf/1966

post we are breaching the ridge

July 16th, 2009

Filed under: Kirándulás,Links — AndrewBoy @ 2:40 pm

És utána az alábbi látvány fogad:

Már akarom látni, nagyon akarom látni. Na ilyenkor kell egy part menti kecó, tetőtéri terasszal, kilátás a tengerre, egy jéghideg corona. És szarni vastagon a világra. Akarom :) Még másfél hét. Ki kell bírni valahogy. Addig ott lesz a csoda Balaton, csak hogy áztassuk magunkat.

post na elmész a picsába…

April 28th, 2009

Filed under: IT,Links — AndrewBoy @ 2:07 pm

Kína már nem csak koppint, tovább fejleszt. Sok jó kínai cuccal lehet találkozni. Persze minőségben még nem a legjobbak, viszont egyre ötletesebb cuccokat találnak ki. Mobil amivel tv-t lehet nézni, érintő képernyő, videó kamera, fényképező, internet, email, sms és persze elmaradhatatlan kellék a férfiaknak, borotva. Ó, basszák meg.


katt a részletekért!

post már majdnem…

February 25th, 2009

Filed under: Links — AndrewBoy @ 9:33 am

You type 548 characters per minute
You have 100 correct words and
you have 2 wrong words

Kezd jó lenni, az ú kifog rajtam, gyakorolni kell :)

http://hungarian-speedtest.10-fast-fingers.com/

post milyen gyorsan gépelsz?

February 24th, 2009

Filed under: Links — AndrewBoy @ 7:02 pm

Na itt egy fasza weboldal: http://hungarian-speedtest.10-fast-fingers.com/. Jelenleg 523 535 karakter / perc, de ez nekem régen ment 550 fölött is, gyakorolni kell.

post légkovács besztof

September 2nd, 2008

Filed under: Links,Oldies,Zene — AndrewBoy @ 11:58 am

Mostanság megint előkotortam az Aerosmith muzsikáit. Az egyik kedvencem tőlük az Armageddon film zenéje. Most a film története és usa hősiességét felejtsük el, mert a látványon kívül a film egy vontatott hősies küzdelem, aminek persze halál a vége. No azért ha Willis visszatér a végén, nem lepődtem volna meg rajta, hogy ennyire faszagyerek, meg beáldozza magát.

De a film zenéje nagyon el van találva, mikor a benga feka csávó menekül a harley-n a zsaruk elől és a come together (beatles) zenéje felcsendül némileg rockosítva. Ugye ezt már marilin manson is megénekelte, de azért az már túlzás volt. (Másik ilyen kedvenc a rolling stones paint it black c. száma, ami alapból kicsit pörgős, de a gob feldolgozásában baszott nagyot lehet rá zúzni).

Szóval, elég ferde a zenei izlésem, nincs kifejezett együttes, vagy stílus, adott számot szeretek meg, ami adott hangulathoz nagyon passzol és így maradnak meg bennem a dalok. Mindent fogyasztok, kivéve a tüctüc. Akkor most a három “besztof” az aerosmithtől, az első legyen a Dream On, a megnyerő szövegével és ütemes félzúzós dallamával.

Következő történet az I don’t want to miss a thing (avagy ádonvannamiszaszing). Itt is a szám szövege és ritmusa a mérvadó. Nekem nagyon bejön, talán csak azért mert hasonló élményekben volt részem. Én szeressem.

Az ucsó a mai háromból pedig legyen akkor a Come together, mert csak azért is, mert jó szám, hát igen, a szöveg is jó, meg úgy az egész feelingje.

Szal én ezeket szeressem. Ez már komoly műfaj, persze nem egy Overkill :)

post Egy oldal, nem csak nőknek

June 5th, 2008

Filed under: Links,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 2:11 pm

http://www.knickerpicker.com/dressing-room.asp

Valszeg a fenti oldalt többet látogatják az urak mint a hölgyek :)

post meltdown.hu

April 25th, 2006

Filed under: IT,Links,Zene — AndrewBoy @ 6:49 pm

Pár hónapnyi munka után átadtuk ma a meltdown.hu weboldalt. A weboldal egy metál bandáé. A grafika Saimonsaisnek köszönhető, ezért is készült el lassan az oldal;P Najó, végülis a látványtervek lassú és kínszenvedős adok-kapokja miatt léptünk át későn a programozási fázisba. A programozást 2 hét alatt megoldottam. A srácok nem akartak bonyolult dolgokat, ezért text alapú adatbázisban dolgozik az oldal. Van üzenőfal amit sikerült nulláról 5 óra alatt megírni. A képek betöltése könyvtár kiolvasással történik, tehát itt is egyszerűsítve van a dolog. Lényeg volt, hogy tényleg egyszerű legyen, már csak az anyagiak miatt is. Remélem örömüket lelik majd a weboldalban és használják aktívan.

meltdown

Read Comments (0)

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)