https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post once we will live among the starts

February 21st, 2011

Filed under: Napi fájdalom,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 12:02 am

A fenti idézet Michio Kaku elméleti fizikustól származik. Nagyon sok könyvet írt, egyik kedvencem talán a jövő fizikája (Physich of the Future), de ugyanúgy lenyügöző munkája a párhuzamos világokról írt műve. A húr elméletet felfogni persze nem egy délután fogjuk, szépen apránként kell megérteni, hogy pontosan a szerző mit szeretne velünk közölni. Egy feketelyuk eseményhorizontjának múltbéli kitöltöttsége az egyszerű alapművelet. Ami mindig elrakadott Kakuban és Hawkingsban, hogy mertek nagyot álmodni és olyan dolgokkal is foglalkozni ami normál esetben nem része hétköznapi életünknek, de mégis a scifi világ szerves részét képezi. Pedig, ha egyszer végigvezetjük ezeket a logikus gondolatokat magunkon, rájövünk, hogy annyira nem is nehéz megérteni, felfogni ezeket az elméleti dolgokat. Az általános relativitás levezetése és megértése 2 tükörrel és a pitagorasz tétellel szinte teljesen egyértelmű, a speciális relativitás egy kis változtatásokkal van fűszerezve, de még az is érthető. És amikor összeáll a kép, akkor olyan egyszerű és átlátható lesz az egész, hírtelen mindent ki tudunk számolni.

Nagyon sok ismeretterjesztő filmben látunk mindenféle űrhajókat, terveket, sokáig repülnénk, generációk kellenek, hogy eljussunk egy adott naprendszerbe. De sosem kaptam meg egy választ, egy számot, hogy na akkor az mennyi bazdmeg, mert én tudni akarom. A sok év az relatív és sosem adott egyik leírás vagy akár könyv vagy film pontos számot, számítási lehetőséget. De ki tudjuk számolni és rájövünk, nem is bonyolult, hiszen ezen számok nagyrészét használjuk a hétköznapjainkban is, igaz maximum az autó gyorsulását számolgatjuk, nem pedig az űrhajónk maximális sebességét:) Első és legfontosabb amit el kell fogadni, hogy a fénysebességnél gyorsabban nem lehet utazni. Miért kell elfogadni? Itt is a relativitáshoz kell eljutnunk és nem elég a newtoni klasszikus mechanikát vizsgálnunk, lényeg az, hogy fénysebességnél a kinetikus energinánk olyan nagy lenne, mintha végtelen lenne a tömegünk. Ez nem lehetséges, ezért fénysebességgel vagy annál gyorsabban nem lehet utazni.

Az építendő űrhajónk a fénysebesség 90%-val tud menni és odáig kell felgyorsítani. Egy későbbi alkalommal lesz majd szó arról, hogy ehhez mennyi üzemanyagot kell magunkal vinni, de lehet, hogy nem lesz szükségünk nagy tankra hozzá? A fény sebessége vákuumban 299.792.458 méter per secundum. Ennek a 90%-t szeretnénk elérni. A gyorsulásunk mértéke legyen 1g, ezt az ember folyamatosan el tudja viselni és olyan lesz mintha itthon lennénk a földön. Max fejjel előre repülünk az űrben:) Mivel állandó gyorsulásról van szó, ezért a legegyszerűbb gyorsulást számoljuk, a = v / t, a mi esetünkben t = v / a, mert azt keresem, hogy meddig tart az út. A = 9,81 s^2 amiből a végén az következik, hogy az út 0,87 évig tart. A felgyorsulás szakasz után persze az űrhajót meg a sodródás közben meg kell fordítani és elkezdeni lelassítani. A gyorsulás és a lassulás összesen 1,74 évet vesz igénybe, ennyi idő alatt pedig 0,78 fényévet haladtunk. Wow. A Földről nézve 1,74 év telt el, de az űrhajón mennyi? A lorentz egyenletet felhasználva ki tudjuk számolni, hogy egyenletes gyorsulás esetén az űrhajón ez csak 1,05 év az utazóknak. Ez már időutazás a javából, nem öregszünk, mégis előre kerülünk 0,69 évet. Már csak az a kérdés, hogy a maradék utat a Proxima Centaurihoz mennyi idő alatt tegyük meg. A teljes 4,2 fényéves útból már elutazgattunk 0,78 fényévet, így a hátralévő 3,42 fényév a fénysebesség 90%-val a földről 3,8 évig tart, de az utazók ezt csak 1,66 évnek fogják érzékelni. Tehát az utunk a Proxmia Centauriig 5,54 év a földről nézve 1g-s gyorsulással és lassulással a fénysebesség 90%-ig/ról és az utazóknak csak 2,71 évig tart az út. T+9,74 év múlva kap a földi irányítás megerősítést arról, hogy az utazók megérkeztek. Ha azonnal visszaindulnak, akkor T+11,08 év alatt már meg is érkeznek. Közben a brigád csak 5,42 évet öregedett, tehát 5,66 évet előre utaztak az időben. A matek már jól megy arra, hogy meddig tart, legközelebb megpróbálom megszámolni, hogy hány liter 95ös kell egy ilyen 11 éves turnéhoz. Csak a smart kártyát otthon ne hagyjam!

post green, super green!

February 17th, 2011

Filed under: Links,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 10:03 pm

Mondta Chris Tucker az ötödik elemben. De lehetsz te is szuper zöld, csak körbe kell picit nézni. Kérdés persze, hogy mivel lehet jelentősen spórolni. Lehet gyűjteni esővizet a wc lehúzásokhoz és autómosásokhoz, napcellákat és napkollektorokat felrakni és egyéb mágiák is léteznek. Ugye hányszor van az, hogy égve hagyjuk a villanyt, nézzen bele a lelkébe mindenki és tudja, hogy csinált már ilyet, de csak a lustaság miatt nem lépett vissza egy métert, azzal a gondolattal, hogy rögtön visszajövök. Aztán eltelt persze 2 óra, vagy akár a házból is elmentünk egy jó időre, mire hazaérve jött az ó bazdmeg, hát ez így maradt felkiáltás. De legyintettünk és leszartuk, hogy leszartuk máskor is. Pedig nem szabad. Egy normál szobára az ajánlott megvilágítás szerintem valahol 200 watt körül lehet egy hagyományos több ágú csillárban. 5 db izzó a nagyszobában, esetleg 3 db 40 wattos a kisszobában, a konyhában pedig 1 db százas körte vagy kettő, mert ugye nem mindegy, hogy a húst vagy a kezemet filézem ki.

Nyáron kevésbé, télen sokat használjuk a világítást otthon. Tegyük fel, hogy átlagban a nagyszobában 5 db 50 wattos izzót használunk. Egy évben naponta átlag 2 órát ég. Ez 250 watt x 2 x 365 vagyis  182,5 kWh. Az áram 50 ft / kWh körül van manapság, tehát ez 9125 ft éves fogyasztás. Csak a nyomorult napi 2 óra világítás. Nézzük az alternatívákat, lehetőségünk van a mostanában nagyon divatos higanyos energiatakarékos világításra. Ez általában vagy túl hideg, ha pedig meleg akkor lassan melegszik fel, 6-7 év alatt tönkre megy, nem szereti, ha fel-le kapcsolgatjuk és némelyik még zúgni is tud, mint a klasszik neon. Ilyen izzókat 800-1500 ft közt már kapunk, tehát 5 db legrosszabb esetben is 7500 ft. Az éves energia szükségletük pedig csak 5x kevesebb, mint a hagyományos izzónak, tehát az első évben még 1600 ft elmegy áramra is, kb nullán vagyunk és utána évi 7-8 ezer ft-t spórolunk, de ezt is csak 5, optimális esetben 7 évig, mert utána újra játszik van.

A ledet valamiért az emberek nem szeretik, szúrós fénye van, drága, nem jó. Hangzik el, pedig egy 3528as SMD meleg fénye közelít egy fasza halogénhoz. Egy ilyen smdből akár 60 db-t is rápréselnek egy izzó méretű alaplapra, fogyasztása pedig kb 3,5 watt óránként. Jó-jó, és meddig jó? A led kérem 50 ezer órát elmegy, gond nélkül, vagyis napi két órával 68 évig fog nekünk égni. De most akkor mennyit fogyaszt egy évben? Tehát 5 x 3,5 watt x 2h x 365 nap az összesen 13kWh, az pedig nem több, mint 650 ft, egy évben! 60 db SMD led fénye kb megegyezik 40-50 wattos lámpa fényével. És mennyibe kerül? Ha itthon körbenézünk akkor nagyon urihuncutnak találjuk és 3-4 ezer ft / db közt árulják. Ha e-bay és dealextreme hívők vagyunk akkor nagy tételben 5-7 USD / db áron megkapjuk, tehát a legdrágább, legkacifántosabb darab max 1500 ft, tehát első körben 7500 ft befektetés, 650 ft fogyasztás, már spóroltál 1000 ft az első évben, és utána évente spórolsz 8500 ft-t a következő 68 évben. Nem szabad ezeket itthon venni, hiába mondják, hogy német, osztrák kiváló termékek, mikor a doboza ugyanolyan kínai, mint amit nagytételben kintről rendelek. Szerintem megéri, kevesebb áram, kevesebb pénz és sokáig működik.

post médiahack

February 17th, 2011

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 3:02 pm

Már a faszom kivan attól, hogy mindenhonnan ez folyik. A jobb oldal győzelemnek ítéli meg a kormány erőfeszítéseit, a bal oldal hatalmas buktának. Objektív értelmezésben a kitörölt pontok továbbra is lehetőséget biztosítanak arra, hogy szidjunk bárkit akit akarunk az interneten és nem kell regisztrálni a blogunkat és nem kell egyensúlyt tartani az internetes médiatartalmaknál. Hülyén is nézne ki egy jobboldali internetes portál a bal oldal sikereiről is kezdene írni. Tehát elfogadható lett valamennyire a törvény, szarvakat kicsit letörték, de a bírságolási lehetőségek megmaradtak a hazai tartalmakra.

Az internet azért jó, mert azt nézünk meg amit akarunk. Zsindex vagy kuruc, mindegy, ha nem szeretjük, hogy szidnak valakit egy oldalon, ne olvassuk. Nem kell betiltani, bírságolni, nem kötelező olvasni. De ugyanez vonatkozik az összes internetes tartalomra. A hülye szülő pedig figyeljen oda, hogy a gyerek ne nézzen olyat amit nem szabad, vagy nem kell odaengedni a korlátlan lehetőségek elé, elég csak az msn és a wikipedia a gyereknek, más úgysem kell a tanuláshoz, a megszerzett tudást pedig osztálytársakkal megoszthatja chatelés közben. Persze ez így elég szélsőséges hozzáállás, nem is kell szó szerint venni. Ha az utcán megy haza a gyerek és a falra fel van rajzolva bármilyen jelkép, vagy felirat, vagy plakát, ugyanúgy látja mintha egy weboldalt nyitna meg, a szülő az utcán sincs ott, hogy eltakarja a gyerek szemét. Nyilvánvalóan a szülői beállítottság (bármilyen irány is legyen ez) behatással van a gyerek fejlődésére, ha 16 évesen nem kíván állást foglalni a mostani főbb problémákban (politikai irányzat, szexuális beállítottság, vallás, tolerancia szint) lehet még az a legjobb, de persze mikor kezdjen a gyerek ezekkel foglalkozni, ha a saját jövőjéről van szó? Erre nehéz lenne válaszolni, egyed függő, hogy meddig kell mitől eltiltani. Amivel viszont teljes mértékben egyetértek, hogy az országos tv és rádió adásokban figyeljenek oda az egyensúlyra és mindenről egyformán készítsenek hírt, a böszmeségről és a „lambo” a8-ról is. A nem országosoknak pedig nem kötelező bármit is csinálni, elég ha zenélnek és brazil sorozatokat vetítenek, de azokat sem kötelező nézni, hallgatni. Ha a valami nem tetszik akkor lehet ugatni, hangosan, de nem az utcán, a lakásban, hanem a megfelelő fórumokon ahol a népképviseletre szakosodott politikusok meghallgatják a fájdalmakat és előterjesztik a megoldási javaslataikat. Vagy ez itthon nem így működik?

post ez egyre jobb:)

February 14th, 2011

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 2:25 am

És megint android az ami tetszik. Nincs persze sok olyan állat mint én aki naponta 4-5 romot próbál ki, hogy kitalálja melyik a legjobb neki, de lassan már összeáll a sajátom is. DesireHD lesz lepucolva. News, stocks, peep és egyéb más ilyen friend stream dolgoktól kiszabadítva egy kb clean desire lesz majd. Amit utólag is fel lehet rakni azokat biztos nem rakom bele, de nekem ne akarjon szinkronizálni olyat amit én nem akarok. Persze a hely már nem gond, 2G fölötti belső tárhely megy okosan sdről ext4-gyel. Fincsi nagyon. Na ami nagyon tetszik, hogy a bootmanagerrel az imaget le lehet menteni és szépen az sdre felrakja, aztán, ha a friss rom nem tetszik, rakom vissza okosan a régit. Ez eddig eléggé geek feature, de a normál emberre is gondoltak. Rakom fel az új romot, az accountokat beállítom, majd elmentem egyéb más dolgot végezni. 30 perc múlva azt látom, hogy minden alkalmazás feltelepítve a piacról és a kontaktok is szépen különböző im és sn össze vannak linkelve. És persze a téma és a háttér is a legutóbb leszinkronizált darab volt. Sajnos az ikonokat nem rakta ki, így további 5 percig játszottam vele és elkészült a teló. A marketben nem lévő swket persze nem rakja fel, azokat utána kellett felkúrni. Szóval ez nekem nagyszó. Tudom a szifon is jegyzi, hogy mit töltöttél le/vettél meg, és ez is, de a winmo-s időkben ilyenről álmodni sem szabadott. Konkrétan öröm volt, ha a kontaktok valahogy visszakerültek a telefonra. A droid felrakása előtt a winmo 6.5 volt a császár a tomtom miatt. És már úgy megszoktam és szoktattam magam a gondolathoz, hogy bizony új sw erre már nem lesz, de, hát másra már nincs szükségünk úcse felkiáltással nem is kisérleteztem winmo-n kívül mással. Szóval nem bántam meg a droidot. Az hogy nem natívban támogatott a hw kiküszöbölhető és öröm és boldogság. A HD2 még mindig nagyon erős és gyors gép, a főzött romok pedig egyre jobbak és gyorsabbak, konkrétan megeszik a gyári android romokat amik más készülékeken futnak. Egy sima desire néha röcög. Na itt ilyen nincs. És hogy kipróbálnám a winmo7-t? Köszönöm, 7 színű kockából nem kérek. 15 perc bőven elég volt vele. Biztos nagyon jó, hogy xbox 360-nal tudom szinkronizálni, de valahogy hidegen hagy, én inkább eljátszom a telefonon az emulátorral egy ps3 vagy wii vezérlővel:P Azé a szifon 4 alakja tetszik, kijelzőt növelhetnének rajta, okosan. És akkor már érdekelne is, meg persze egy pár százezret levághatnának az árából…

post hobo koncert

February 13th, 2011

Filed under: Oldies,Party,Zene — AndrewBoy @ 6:14 pm

Tegnap volt az utolsó hobo koncert. 33 év után hobo leáll a zenéléssel és arra gondoltunk, hogy talán érdekes lenne egy ilyen koncert. A koncert eleje lassan indult majd a közepén kicsit elfáradtak az urak, de a végére már kegyetlen pörgésbe kezdtek ismét. Deák Bill is jól bírta, de a műsor közepe – vége felé beiktatott széken ülve éneklésnél látszott, hogy pihennek az arcok. Kéz a kézben énekeltek. Akkora sírás-rívás nem lett a vége, biztos, hogy lesz még néhány lokál kis fellépés, vagy zárt rendezvényeken még fognak játszani. 3 órás koncertet 66 éves lenyomni, respect az uraknak. Fent ültünk és a hangosítás fent annyira nem volt jó, inkább erős zaj volt néha a koncert, mint érthető ének és zene. A hangulat viszont jó volt, mindenki tapsolt, tombolt, persze életkorának megfelelő vérmérséklettel. A tömeg teljesen normális volt, kiemelkedő esemény nem történt:)

post budapest retro

February 11th, 2011

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 10:48 pm

Javaslom mindenkinek a két részes film beszerzését. A hatvanas és hetvenes évek budapesti utcáit mutatja be a film az egyszerű pesti ember szemszögéből. Nekem speciel rohadt jó látni, hogy régen hol járt villamos, milyenek voltak az utak, és mennyire nem volt forgalom. Egy hatalmas jelenet van az első részben. A pesti utcák tisztaságát tárgyalják mikor egy rendőr feljelent egy művezetőt az építési törmelék miatt. Az alábbi a beszélgetés:

– Kérem még mondja meg nekünk, hogy milyen szerepe volt a rendőrségnek abban, hogy tisztább lett az utca.
– Mi a büntetés eszközét használjuk amíg erre szükség van, de igen jelentős tényező a javulásban a közönség helyes, kedvező közhangulata.

Hát ezen beszarok bazdmeg….

post heir:P

February 10th, 2011

Filed under: AndrewBoy Jr,News — AndrewBoy @ 9:34 pm

Andriska AndrewBoy Jr már majdnem két hetes, szombaton délután tölti a második hetet. Lényeg a lényeg, hogy megjött az étvágya és már a négy kilót célozgatjuk (ruhával már megvan). 2 hét alatt a kicsi sárgaság ellenére úgy néz ki, hogy minden a legnagyobb rendben, séta minden nap, kötelező, max felöltözünk. Kicsit nyűgös ez az igény szerinti etetés, de ugye ebbe nekem sok beleszólásom nincs, nem lehet. Külön öröm és boldogság, hogy némi növekedést véltem felfedezni, mivel szabó centi nincs, csak alu mérő, ezért a magasság mérésétől eltekintettem. Egyre többet nevet, röfög, sír és nézelődik folyamatosan. Bár nem tudom, hogy lát -e már konkrétan alakzatokat, de a hangra biztosan reagál. A kiságyas felhúzós music center hatással volt rá, mert a sírást felváltotta a nyögdécselés és a mosolygás. Nem, c-ben még nem tud programozni, meg különben is előbb a perl lesz terítéken. Deriválni már nagyjából tud fejben, de még vannak apró hibák:) Mindenesetre a hangja napról napra nagyobb. Remélem egyre többet lesz fent, annak ellenére, hogy ez általában visítással jár, de nem baj, engem nem zavar! Szóval majdnem két hetesen egyelőre minden fasza és frankó. Annyi minden előjött itt az elmúlt két hétben amire az azelőtti 9 hónapos felkészítő tréningen nem is gondoltunk. De nem baj, mindenki magyaráz, mondja mit kell csinálni és majd a 25 féle verzióból egyet megpróbálunk végigcsinálni.

Én már várom, hogy az első igazi játékait megvegyük neki, nem ezeket a plüss felismerhetetlen nyálszívó szörnyeket. Tescoban és IKEA-ban fasza vonat van, állítólag kompatibilisek egyással és a tescos verzió elemmel is megy. Igazából annyira nem vészes az ára és szerintem nagyon jól el lesz a gyerek vele. Lego vonat lesz majd a második lépés és persze egy lego város, előszedni a régi legoimat és el lehet kezdeni építkezni. Meg kell majd fém építő játék, az a csehszlovák féle cucc, na az is bejövős, mert ott lehetett elemes helikoptert építeni.

Képeket fb-n lehet nézegetni:P

post játék korhatár nélkül

February 7th, 2011

Filed under: IT,News,Oldies — AndrewBoy @ 4:46 am

És itt most nem a felhasználóra, hanem a játékra gondolok. Valahogy az új játékok már nem tudnak új dolgokat mutatni. Persze, szép a grafika, de általában rövidek és egy idő után tényleg semmi izgalmat nem hoznak. Sajnos egy sémára készül az összes játék és már csak a pályákat rajzolják át, valami sztorit hozzáraknak és más már nem is kell. Persze ez a mai frissen belépő usereknek több éjszakás erekciót okoz a netes játék lehetőséggel, de valjuk be, néha jó nem online is játszani. Éveik tartó ET, Mohaa, COD, AA, CS mellett már nem tudnak fényes dolgokat felhozni a játék készítők. Mi öregszünk, a fiatalok meg lehentelnek. Alig jön stratégiai játék, persze most verjük a nyálunkat a starcraft II-re ami ideig, óráig tényleg kiszolgálja az embert, aztán online játéknál valami 15 éves napi 30 órát játszó kóreai gyerek két perces laza ujj gyakorlattal azonnal lelomboz minket. De nem baj. Leszarom, van megoldás:) Játszunk a régi játékokkal. Nem feltétlen kell PC-re gondolni vagy c64-re, hanem az első igazán sikeres konzolokra gondolok. SNES és PSX.

És a mai mobilitás jegyében lehetőségünk van akár telefonon is játszani ezeket a régi játékokat. (azért egy dos emulátornak örülnék androidra, fix klavis, vagy pöckös mobilon brutálba lehetne nyomni a régi gémeket). Szóval, snes és psx emulátor van, létezik és kibaszott sok játék elérhető hozzájuk. Már korábban is voltak játékok, de emu csak pcre vagy winmora készült és persze nemrég szifonra. Nem kellett sokat várni és megjöttek a psx4droid és Snesoid programok a piactérre és lehet máris vadászni a játékokat hozzájuk. Kb 3 perc guglizással 100 játékra tehetünk szert és nagyon egyszerűen lehet játszani a gémet. Korábban láttam már winmo + bt sixaxis kp-val wipeoutolni valakit. Na erre most is lehet sanszunk lesz, azért jó pofa mikor a telefont az asztalra kirakjuk és a kp-t előkapjuk és elkezdünk játszani, vagy Wiimote-tal simán összekötjük a Wii Remote-t a droiddal, ez már biztosan müxik! Fincsi egy érzés! Egy Ghz-s droidon minden játék normálisan fut, akadozás nélkül. Órákra elbutítja az ember agyát a külvilág felé, már csak az tűnik fel, hogy a telefon töltőért visít….

post bash…

February 6th, 2011

Filed under: IT,Napi fájdalom,Vicces — AndrewBoy @ 11:56 pm

Ismered a régi viccet a bash.org ról. Faszi pingeli a gépet, meg is van, de fizikailag hol van a gép a lakásban? Na én is kis hálózati leírást készítek itt magamnak, mert a 3 család rendszerét összerakni nem tűnik egyszerű feladatnak. Van pár ap és persze gép, szerver, kisfaszom. Szóval az apket próbálom rendszerezni és úgy emlékezetből írom be az IP címeket. Átnéztem az összeset, aztán poénból elkezdek tovább menni, és bazdmeg az egyik IPnél jelszót kér. Befosol bazdmeg, de nagyon keményen. Már csak egy kérdés, hol a csában van az AndrewBoy’s_V nevezetű ap lerakva? A wifi ki van rajta kapcsolva, na majd holnap bejárom a családot, de persze előtte belövöm a wifit :)

post előre, tovább a droiddal

February 5th, 2011

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 9:46 pm

Mottónk lehetne, hogy a végtelenbe és tovább, de ugye ezt már a toy storyban elsütötték. A lehetőségek tárháza tovább bővül és már a bőség zavarával küzd a szerencsétlen felhasználó. Már nagyon stabil és gyors romok vannak a HD2-re, win7, win6.5, és persze a lényeg, az android. A gyári HTC sensezel ellátott Desire HD rom már elérhető a hádékettőre. Mivel a hádékettő belső memóriája csak 576mb ezért trükközni kell a /datával. Alapból ez a könyvtár vagy akár partició a telefon belső memóriájában kap helyet. Ugye Nekünk a teljes 576mbből kell kigazdálkodnunk a rom és a programok helyét és persze a futtatáshoz szükséges ramot is. A szopóág elkerülése érdekében az SD kártya egy részét felmountolva túl lehet lépni a hely szűkén és kezdődhet a mega élvezet. Érdemes valami baszott gyors kártyát beszerezni, nekem jó alkalmam volt, mert a sima hádéből megmaradt 8 gigás most adta be a törcsit, vissza is vihetném szervízbe a jövő héten, és azt hiszem ez meg is fog történni, 2 év gari van a telóra, persze gondolom a kártyára csak fél év. Sandisk, tehát még lifetime gari sincs. Na mind1. Szóval kell egy szép nagy memória kártya aminek az első felét fat32-re leparticionáljuk és a második felét 1-2 giga környékére, szabadon választva ext4-t varázsolunk. Ha kész a varázslás, mehet bele a telefonba és már flashelhetjük is a megfelelő romot ami a /datát képes felmountolni az sd ext4 particiójáról. Vigyázzunk, mert sok rom az US 1024 leora készült, tehát nem fog felmászni. Nanddal hibátlanul mennek a motyók. Szóval a legfrissebb élvezet egy teljesen Desire HD rom (szokásos fénykép megosztási hibával:) ), gyors GPS-szel és 1giga üres hellyel. Már kismillió szart tettem fel, de egyszerűen nem akar fogyni a hely. A move to SD-t el is lehet felejteni, az SD-re pedig mehetnek fel az IGO térképek okosan. És kezdődhet a mennyei utazásunk a programok világában. Szinte mindenre van több megoldás, néha már zavaró a programok sokasága, sok magyar cucc is van, ennek örülök, mert pl bankoló cucc is van, vaterázós, tv programos, epizód figyelmeztetős és minden nyavajás szar ami állandóan nézi a tartalom frissítést és persze zabálja a drága biteket a 3g-n. Az új ötös gugli mapsz már szépen rajzolja a kecókat a belvárosban, persze transzparens, hogy a user lássa merre is kell menni.

Csinálhatunk saját romot is és akkor tényleg az kerül bele amit mi szeretnénk. Mivel a kernelek elég jók már és nem bugzanak a főzött cuccokban sem ezért javallott egy meglévő fullos romból kiindulni és utána játszhatunk kényünk és kedvünk szerint. Alapból azért én elég sok sense ótvart ki fogok majd takarítani, mert gyűlölöm a kitörölhetetlen és kikapcsolhatatlan szarokat. Persze egy sense kikapcsolással el van intézve és utána “ingyuvigyuál” lehet mindent intézni “álákárte” egy szűz felületre. A gyomlálás mellett lehetőségünk van a customize mélyebb bugyraiba is bejutni és alapból úgy kifesteni a teló kijelzőt ahogy csak szeretnénk. Érdemes azért nézni, hogy az alapból berakni szánt programok általában mennyi akkut, kapcsolatot zabálnak, mert fontos, hogy 3-4mA alatt maradjon alvás közben, wifivel v 3gvel, különben gecire idegesítő, hogy izzik a telefon a kezünkben és már lemerül a reggeli hírek elolvasása közben. De ezzel sincs baj, nyilván nem kell egyszerre 35 dolognak a háttérben futnia és tartalmat frissítenie. Ésszerűen összeválogatva egy ütős kis motyót tehetünk zsebre ami mindig kiszolgál minket bárhol is járunk a világban. Egy netbook kiváltására szerintem hibátlanul alkalmas, amin úgysem játszunk, csak picit dolgozunk és olvasgatunk. No és persze zsebben is elfér zenehallgatáshoz, a noti meg hülyén néz ki a farzsebben:P Mindenkinek javallott az xda-developers.com látogatása a csipa felnyitásához. És persze azt érdemes tudni, hogy a romok pakolgatása a guglis accountunk miatt nem jelent gondot, kb 3 perc visszatölteni a teljes telókönyvet, úgy ahogy volt, teljes fészbuk, tvitter és kisfaszom linkelgetésekkel. Amit viszont nem tudok, a ciril betűs contactot hogy tárcsázod? Ej? Mi?

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)