https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post wifi ismétlés:)

August 30th, 2013

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 9:59 pm

15 éve azért anyáztál, mert a bnc-s hálózat nem ment, x-aktás; terminátorral nem megy, nélkül hasít, – hálós dolgok után az utp-s hubokat csodáltuk és utána a switchek előtt adtuk derékszögű mély tiszteletünket. Egy évtizede még misztikus dolog volt ez a kábel nélküli élmény, de inkább vágy. Az első eszközök annyira fosok voltak, hogy még rálátással sem mentek rendesen 50 méterről. Ma már a sebesség és a jelszintek és az olcsósodó jó minőségű antennák mellett egy wifi hálózat kiépítése nem igazán jelent gondot. A mobil eszközök terjedésével az ember szinte kénytelen arra, hogy az ilyen eszközeinek wifit kínáljon. Egy normális ap-t már 20 ezer forinttól lehet vásárolni, normális antennákat 5-10 körül lehet lőni az ebayen. Felhasználástól függ, de otthonra általában elég a körsugárzás, nem kell szektor vagy pont-pont antenna. Persze a fránya háznak, kertnek mindig van olyan vacka, vagy zuga, ahol a wifi jel már fos és az adatforgalom akadozik, pont azon a kedvenc árnyékos helyünkön már a 7. vasbeton falon kéne a jelnek átmennie, de csak gyéren megy a delej. Az antennák méretét és mozgatását a hozzájuk kapcsolt kábelen fellépő jelveszteség nagyban befolyásolja. Építkezéskor csak félig volt tervben a drót nélküli hálózat kiépítése és csak beltérre gondoltam ki az ap-nek helyet, antenna bevezetésre nem gondoltam, mert cat7 mindenhol és a gigabitben bízunk. Jött ám így a nagy rábaszás. Ugyan a laptop mindenhol jó (,de legjobb az utp-n), de a tablet és telefon már nyögvenyelős a picuri beépített antenna miatt.

Elkezdtem repeaterek után nézni. Linksys 14+ tréfa, medion 10 bruttó. Ezek kimaradnak. Dealextrém hemzseg a szeméttől, de jókat írnak az elvtársak, 22 dolláresz. Ebay, ugyanaz, 18 dolláresz postával. Jééé a conrad weboldalán ilyen van 10 rongyé csak doboza is van, ugyanez a kínai cucc aboltomban 8500 ft, balfaszok. Hát bizony nektek is a kurva anyátok, ez még amúgy majd megér egy gyászmisét. Szóval némi olvasgatás után arra jutottam, hogy a kínai cucc másoknál remekel, nálam miért ne lehetne kevésbé hasznos, 2dbi van előadva, szódával, vidékre…. A kütyühöz csak 220 kell és kb elég a peremzónára állítani. Ha nincs egyenes rálátás a kedvenc helyünkre, de az ap és kedvenc helyünk halmazainak mezsgyéjén van egy olyan metszéspont ahonnan mindkettő kiválóan látszik, már félig nyert ügyünk van, ha még 220is van, ó, már össze is szarod magad.

Eszköz megjött, kettő hét alatt. Csinki posta rlz, majd karácsony előtt kell szorítani a százast, októberben le kell vezényelni a vásárlásokat. Ennyi. Első dolgom, hogy 220-ba be, utp, laptop. Lássuk mit mondasz. Oszt valami IP-t jó perc után (fél percig bootolt a cucc, addig el tudjuk olvasni a szép színes leírásban, hogy mi a webes cím és jelszó az admin loginhoz), utána felmenve az első menüpont a wizard. 4 klikkelés és egy jelszó beírás után már ment is a kütyü. UTP lehúz, repeaterre csatlakozás, hát bazdmeg ez ennyi volt. Szard össze magad, de müxik. Utána persze rájöttem, hogy a lan részen a dhcp-t ki kell kapcsolni, mert valamiért ő még ott akar osztogatni a frissen bekaccsolt gépeknek. Az üzembe helyezés gyakorlatilag 2 perc. Ezután a beállított ap közelében bármelyik konnektorba be lehet dugni és már működik is. Müxik ő ap-ként is, kliensként is, amit az ember csak szeretne. A belseje egyszerű mint a faék, realtek cégtől bevételezték a chipek nagyrészét. Dzsanka módon forrasztottak párat, mert nehogymár igényesek legyünk és csatlakozóval rakom fel a belső antennát. Ezen a gyászságon kívül alapvetően stabil a cucc. felhasználói élményt növeli az átlátható és tényleg mindenre gondoló beállítási felület, ahol előbb elmentünk mindent és utána rebootolunk, nem minden baromság után. Az oldalán a reset gombbal lehet próbálkozni, ha valamilyen szabványt mi máshogy szerettünk volna alkalmazni. Config file-t ő is ment nekünk külön file-ba, ha kérjük és vissza is tölthetjük, tehát mass confighoz hibátlan így a cucc.

Ami még érdekes, 5voltól megy, tehát ha ap-ként gép mellé rakjuk ami megy egész nap, akkor USBről lehet neki tápot adni, felesleges mégegy trafót búgatni. Az antennákat cserélni fogom valami komolyabb cuccra, akad itthon pár 4-5dbi-s darab, meglátjuk, hogy mi lesz a max séta majd, egyelőre a kert azon részét amit akartam le tudja fedni, hibátlanul. Ebayről ennyi pénzért ajánlott. Máshonnan drágábbért biztos nem. Uplink? 20 méter rálátással +20 méter egy 38 tégla és szigetelés 20mbit, mobilra elég.

IMAG3829
Picit igénytelen, de ennyi pénzért ne várjunk csatlakozókat…

rep1
Nincs agyon bonyolítva, katt, katt, katt és kész..

IMAG3834
Egy átlag konnektorhoz hibátlan. Figyeljünk, hogy EU220-t rendeljünk!

post vagány motoros:)

August 20th, 2013

Filed under: AndrewBoy Jr,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 5:29 pm

Kihasználjuk az utolsó órákat is, hatalmas száguldás és élvezet a gyerek részéről, nagyszülők inkább a félelem és reszketés stádiumában vannak, anyag nélkül:) Érdemes figyelni a szlalomnál alkalmazott bedöntést és közben a finom vigyort.

post red 2

August 19th, 2013

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 10:15 pm

Pörgős akció. Willis itt legalább nem unott pofával nyomja a faszságot mint a die hard 5-ben, húde szar is volt az. Jó akció dús, kicsit az öregek rendbe rakják az elbaszott múlt dolgait érzés fogott el ami humorral, akcióval és megfelelő mennyiségű henteléssel volt párosítva. Nem mindenki az aminek elsőre látszik mottó ott van végig a filmben és már várjuk, hogy hol mi fog hőseinknek kedvezően alakulni. Az előző résszel nagyjából kapcsolódik, de nem alap feltétel, hogy élvezni tudjuk a filmet. A gyilkosok nyugdíjas elít klubja mindenkit vár egy kis humorral. Talán 8 pont, de lehet csak azért, mert ki voltam már egy ilyen filmre éhezve. Kicsit VHS szagú mindent túlélős jelenetekkel, de úgy néz ki, hogy ma ez fogy, ez kell a népnek.

post new life has born:)

August 2nd, 2013

Filed under: AndrewBoy Jr,News — AndrewBoy @ 9:02 am

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy ma reggel megszületett az első kislányunk Alexandra. 52 centi, 3420 g. Baba és anyu is rendben!

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)