https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post csapatás a hóban:)

November 30th, 2010

Filed under: Auto-motor,Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 6:48 pm

Már várom, legyen rendes hó. Sikerült felrakni a téligumikat is. Szombat hajnalban teltház volt a gumisnál, nem is volt meglepő, frissen esett nyálkás gusztustalan vizes hó nem a legjobb a közlekedésre. Aztán vasárnap már faja volt, mert időre tudtam menni (éjfél) és szépen átrakták a gumikat. Azért érezhetően más volt hazafele a kocsi, mint odafelé, biztonságosabb, szárazabb érzés volt:) De kéne azért a hó rendesen, mert kell majd csapatni a kis gépekkel is, valami hasonlót képzelek el:

Már a hétvégén jól esne egy hasonló kis program:) Bár most atom dzsuvás a gép, de a hó letisztítaná:) Szóval: szombat reggeli havas kis erdei kirándulásra fel! Hozzáteszem lövésem nincs milyen üzemanyagot kéne venni, a 16os jobban ken, kevésbé melegszik, de a 25ös jobban melegít. Fosok azért, mert ilyen hidegben a műanyag elemek törése bármikor bekövetkezhet. Persze a májerek megveszik a full alu szettet, bár annyi pénzből akkor már egy Baja 5 lenne a zsírgép, na ott nem kell sokat szarakodni:)

post tomtom 860

November 28th, 2010

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 12:51 am

Jöttek novemberben új térképek a tomtomhoz. 860.3100 és fölfelé. Az EU térképben minden benne van amire a környékről szükségünk lehet. Oroszországtól Portugáliáig szinte minden benne van. Mókás mikor 96 órás utat rak össze a Bajkál tóig. Persze Fehéroroszország és Szerbia hiányos, de ezt tudjuk be annak, hogy kevesen szeretnének oda látogatni:) A magyar térkép teljesen jó, m6 végig, m0 végig rajta van. A környékünkön a nyáron elkészült átépítések is teljesen benne vannak (m0 bekötő, lidl), így hibátlan a történet. 2,6 giga, de mindent megér A térkép. További térképek a 860as kiadásból: Argentína és Uruguay, Ausztrália, Brazília, Kelet Afrika, Indiai Óceán szigetvilága (beszarsz), Mexikó, Marokkó, Új Zéland, Dél Afrika, Észak Amerika, Szingapúr, Szingapúr és Malájzia, Thaiföld, Törökország, Hong Kong és a teljes Európa, mint már fentebb említettem. Lentebb a táblázat, hogy melyik verziók mennek PDA-val és mik PNA-val. Jó frissítgetést!

tomtom

Klikk a képre a nagyobbért!

post mit lehet nézni?

November 22nd, 2010

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 9:11 pm

Mostanában hűdenagy filmek a moziban nem mennek. Inkább a dvd/bluray megjelenésre lehet koncentrálni, jön a karácsonyi dömping és valszeg lesz egy-két leértékelt film, majd ebayre finoman rá kell gyógyulni a megfelelő kereső szavakkal. Mostanában inkább a sorozatok azok amik lekötik az embert. Általában már 8-9 rész, tehát kb évad felénél járunk sok sorozatnál. A TBBT egyre jobb, már látszik, hogy Sheldon van a központban, már túl vagyunk egy barátnőn és a többi szereplőt próbálják kicsit felpörgetni az elmúlt pár részben, mondhatjuk úgy, hogy érdemes nézni és becsatlakozni. A Fringe viszont egyre izgalmasabb. Egyszerre két világot láthatunk és most ott tartunk, hogy Olivia rájött, hogy ki is ő valójában és Peter is felfogta, hogy rossz nő van az ágyában. A cselekmény bonyolódik, az utolsó rész megint cliffhangeresre sikerült. A HIMYM viszont leült, már alig tudnak újdonságot mutatni, haladunk előre a történetben, vagy Ted vagy Barney hülyeségét nézve és arra várunk, hogy Lily teherbe essen. Stargate Universe viszont felpörgőben, várható, hogy átveszik az irányítást és végre valami útmutatás is történik, kicsit BSG utóérzés az egész, de most ez a divat. Smallville nagyon felpörgött, utolsó évad, mindent bele kell sűríteni, kidolgozottság egyre rosszabb, viszont itt már windows 7 telefon is van. Jó, eddig is tudtuk, hogy MS reklám az egész film. Boardwalk empire pedig szépen lassan bontakozik ki, egyelőre jó, nincs miért leszólni az egészet. Californication januártól, bár szerintem más programunk lesz:P

Nézhető film a terhestársaság, kis bugyuta film, tele szokásos emelekkel, de néha lehet rajta röhögni. A szociális háló viszont kibaszott szar, mint film. Nem világít rá semmire, pongyola az egész, fél információk. Egyszer meg lehet nézni, de várjon az ember megváltást tőle. Inkább az Alien ultra 4 BD-s csomagját érdemes megtekinteni.

post apollo

November 22nd, 2010

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:53 pm

Régen modelleztem, vagy hívjuk inkább makett készítésnek. Mint általában akkor mindenki, repülőgép, második világháborús jelenetek beállítása. De ez régen volt, 15 éve, ha nem régebben. A hétvégén karácsonyi nagybevásárlást tartottunk. Igen, már most, valahogy undorodom az emberektől és a plázáktól, így már most túl vagyunk rajta, nem kell már azon görcsölni, hogy kinek mit vegyünk. A hétvégén egy játékboltban pillantottam meg egy makettet. Az apolló 11-t. Egy 150 db-s revell makett, ami nem az easy kategóriát képviseli, festeni kell és ragasztani. 10 óra után még közel sem vagyok vele kész, nagyon tetszik. Kézügyességem nem a legjobb, meg a nagy felületekhez szórópisztoly kéne, de így is szép lesz, mint annó az xwingem (ezt még tervezem megvenni). Szóval valami hasonló lesz a dologból:

Én szobadísznek képzelem el, de asszony hallani sem akar a dologról, majd lassan valahogy becsempészem a nagyszobába, a TV előtt van hely, bőven elfér:)

post befosol…

November 17th, 2010

Filed under: IT,Mozi,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 11:05 pm

Van arca: http://bangftp.com. Némi emeltdíjas SMS, banki átutalás után lehet letöltögetni filmeket, bluray, etc. Kiváncsi vagyok, hogy milyen jogi háttérrel rendelkezik. Létező Kftről van szó, cégkivonat lekérhető elektronikusan a biatorbágyi cégről. A domain bejegyzés a whois alapján titkosítva, honk kongon keresztűl intézve. Tényleg kiváncsi vagyok mi alapján működhet. Értem én, hogy vannak fizetős eftépék, de azok nem publikusak ennyire, na má.

post horde…

November 17th, 2010

Filed under: IT — AndrewBoy @ 9:22 pm

Szakértő kerestetik. Nem lép be, imap authentikáció OK, de utána a syslog alapján logoutol is azonnal a user. Tell me please. Már legalább 15 percet elbasztam vele és a gugli sem ad értelmes találatot. Loggolni meg szerintem konkrétan sehova sem loggol ez a szemét. Én legalább nem találtam. Sajnos. Pedig nagyon jópofa cuccnak néz ki. A mókus c/p, de keveset tud:( Courier van alatta. De az most annyira faszán müxi, hogy kizárt dolognak tartom, hogy lecseréljem. De miért ne menne courierrel???

post naplemente

November 15th, 2010

Filed under: Mozi,Napi fájdalom,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 7:27 am

Nézünk mostanában egy pár sorozatot, preferálom a jobb minőségben való letöltést, ami rendben is van, de a részletgazdagabb megjelenés megmutatja, hogy mennyire nem foglalkoznak a készítők a valósággal:) Adott a Smallville utolsó évadának mostani része (asszem 7 v 8), arról van szó, hogy Tessről kiderűl, hogy ő is Luthor (ó micsoda szörnyű meglepetés:P). A filmben 3 éjszakai jelenet/kép/spot van. Az első felvételen dagadó hold van, de rossz oldalon, mert nyugaton van a nap kelet helyett (pedig kora este van), a korábbi napos scenekből lehet számolni, hogy a Kent farmnak milyen a tájolása. A kövi spot a Luthor villa, ugyanaz az éjszaka, teliholddal. A másik spot szintént a Kent farmot mutatja éjszaka, de akkor fogyó Hold van, csak egy vékony sarlóval, ez a következő éjszaka. Tehát beszabehu mennyire igénytelen állatok is ezek. De volt még ilyen kedvencem, mikor Chilében “forgattak” egy film jelenetet és az orion csillagkép csodálatosan szépen 35-40 fok környékén látszódott. Azért néha tényleg verném a stáb fejét ilyen hibákért.

A hétvégéhez hozzátartozik, hogy megtekintettünk egy budapesti csillagvizsgálót szombat este. A 3. kerületi egyesületi teleszkóp nem a legfickósabb ami van magyarországon, de minden hétvégén látogatható párszáz forintért. Láttunk pár szép csillagegyüttállást, a Jupitert és holdjait, az Uránuszt, andromeda ködöt. Megérte elmenni, a Jupiter csíkjai fantasztikusak.

post SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!

November 11th, 2010

Filed under: IT,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 8:40 pm

Szükségem van pár dologra. Kérlek olvasd át, hátha tudsz segíteni nekem!

– Nyomásérzékelő (közel vákuumtól két barig) USB, linux konzolon menjen
– Hőmérséklet érzékelő (-80 foktól +40 fokig) USB, linux konzolon menjen
– 10-15 gigás SSD winyó, sata vagy IDE.
– 4-5Ah LIPO 11-12v akkumulátor pakk
– 10-14v DC to ATX DC konverter, 50 wattos
– Több megapixeles webkamera olcsón, USB2
– GPS vevő USB kommunikációval (nem bluetooth!)

Köszönöm!

post nemdohányzós

November 11th, 2010

Filed under: News,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 8:10 pm

Vasárnap óta nem gyújtottam rá. Tegnap geci szar volt, ma elviselhető, talán egyre jobb lesz, majd meglátjuk. Elfoglalom magam minden hülyeséggel, próbálok inni sokat, nem zabálni. Egyelőre még furcsa. Nincsenek meg a mozdulatok, a reggeli kellemes érzés, egy cigi reggel mindig jól esett, most próbálok reggelzni inkább valamit felkelés után.

Szolgálati közlemény: Ha valaki tud USB-s nyomásmérőt szerezni ami megy linux konzolból az legyen olyan kedves szólni. Köszönöm.

post anno: Egy 1966-ban gyártott Lehel hűtő kalandjai

November 4th, 2010

Filed under: IT,Oldies — AndrewBoy @ 1:00 am

Alig telt el pár nap az első beharangozásunk óta, rögtön sikerült nagyot durrantanunk egy 1966os lehel hűtővel, tíz évvel ezelőtt. A HWSW-n a cikk ma is elérhető itt: http://www.hwsw.hu/cikk.php?id=6142 A lentebbi képen pedig eredeti formályában láthatjátok. A cikkben lévő hivatkozás helyesen ma már itt tekinthető meg: http://blog.andrewboy.com/?p=1003, mivel a korábbi swi-s tárhely ma már nem létezik és voltam olyan okos, hogy mindenemet elmentettem. (Najó, 2003-2005ös dolgok nagyrészét bebuktam egy server reinstall miatt). Jó szórakozást:)

coolit-2000-11-04

post anno: PC tuning: új oldal

November 1st, 2010

Filed under: IT,Oldies — AndrewBoy @ 1:00 am

Tíz évvel ezelőtt kerültünk bele a netes hazai pc őrületbe. A pc tuningolás (túlhajtás) és extrém hűtési megoldások nagymesterei voltunk. Akkoriban volt erre idő. Az alábbi képen egy tíz éve kinyomtatott HWSW-s cikket láttok. A cikk a mai napig elérhető itt, persze más formában: http://www.hwsw.hu/cikk.php?id=6097

coolit-2000-11-01

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)