https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post reggeli

January 24th, 2012

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 12:34 pm

Azért érezhető, hogy kevesebb autó van a városban a jelenlegi üzemanyag árak mellett. A reggeli 15 perces beérés már 7 óra után is megy, alig van forgalom, este 6 után pedig lézengenek az autók az utakon, ott is működik a 15 perces hazaérés. És ma vidékre menet is látszott, hogy a város szinte üres, a rakparton mint kés a vajon lehetett menni reggel fél tízkor. Pedig egy éve ilyen időben kétszer meggondolta az ember, hogy lemenjen a rakpatra. Persze nem öröm, hogy ennyi az üzemanyag, de legalább ez a része jó, hogy kevesebben vannak az utakon, kb 10-12 éve voltak ennyien, akkor még nem lehetett nulla forintért autót venni, kevés volt az autó. Az üzemanyag árat összehasonlítani nem szabad, bár ha utánaszámol az ember az elmúlt 15 végére pont egy inflációs szint körül mozog ezzel a 400 forinttal. A dízel viszont már sokkal az infláció fölött van, a 40 ft difi sosem látott volt, ha jól rémlik akkor 3 és fél éve volt cca 10-20 fttal drágább egy ideig a dízel, pont mikor a dízel autót megvettük. De ez van, ezt kell szeretni.

post fagyi szendvics

January 24th, 2012

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 12:28 pm

Xoomra kijött. Telóra is jön hamarosan. Egyelőre stabilabbnak tűnik, az eddigi cucok kompatibilisek, így gond nincs. A gyári webböngészőn nagyon sokat finomítottak, sokkal gyorsabb lett a böngészés és a scrollozás is hipergyors. Alapjában véve a funkciók nem változtak, a programhozzárendelés viszont megjavult, nem önkényeskedik néha, hogy nem talál programot hozzá, ennek szívből örülünk. És ugye megint jön a fájdalom, már 3-4 cpu-s darabok is készülnek, igaz értelme max annyi, hogy az 1080p videót is röccenés nélkül viszi, perseze az wifin keresztül nem megy át on the fly, így maradunk a dlna-nál és lekonvertáltatjuk 720p-be, vagy natíf felvontásba, mert totálisan felesleges több pixelt generáltatni, mint amennyi valójában kifér a kijelzőre. Ez persze egy jó önnyugtatás és igazolás. Mert ugye gyorsabb wifit már lehet venni, de ÉN nem akarok venni gyorsabb wifit:)

post ezt hogy sikerült?

January 19th, 2012

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 9:49 am

Ma reggel láttam. Hogy sikerült a trolinak ott egy u-turnt nyomni? Szerintem el sem fér ott keresztbe. Azért szerencsére ritkán látni ilyesmit.


post végre itt a tavasz…

January 16th, 2012

Filed under: Mozi,News — AndrewBoy @ 6:07 pm

Már látszik a fény az alagút végén, és örülnénk ennek, ha fényt ennénk, de nem, nem fényevők vagyunk. Az éhségünk pedig a sorozatok hiányára jött elő. És most végre, egész nyárig élvezhetjük a sorozatokat. Rögtön itt van a californication legújabb évada és már két rész is van. Kicsit más, kicsit pörgősebb talán, de Hank visszatért és felpörgeti a nőket, mint villanyórát a zárlatos hegesztő! Az első részből már van kedvenc idézet is:

Carrie: It’s just, you fucked me in the ass Hank.
Hank: Oh, are we talking metaphorically? Because…
Carrie: No, I gave up the butt for you!

Tedéknél is túl vannak az új évi partyn és már zakatol tovább a HIMYM. A történet megy tovább, Lily terhes, Barney kanos, Robin idióta, Ted balfaszkodik, de pörögnek az események végre sok szálon és remélhetőleg ez így marad az egész évben, addig is fogadjuk meg, hőgy a nőkből nem csinálunk szörnyeket:

Barney: How do you keep a girl from becoming your girlfriend? Simple! The rules for girls are the same as the rules for gremlins.
Ted: Gremlins?
Barney: Gremlins. Rule number one: Never get them wet. In other words, don’t let her take a shower at your place. Number two: Keep them away from sunlight, i.e. don’t ever see them during the day. And rule number three: Never feed them after midnight. Meaning she doesn’t sleep over, and you don’t have breakfast with her. Ever.

Az öröm, hogy a TBBT is folytatódik, alacsonyabb lendülettel, mint az elvárta volna az ember, de itt is zajlik tovább az élet. A fringe is bejelentkezett tegnap este, végre, mert már hiányom volt nagyon, és elindult megint a cselekmény, nem leül, melléágaz, hanem bele a közepébe és haladunk előre, talán egyszer meglátjuk, hogy igazából Olvia egy beszívott álmát látjuk -e végig, vagy tényleg elkúrta Walter és kiderülnek, hogy a megfigyelők kik is valójában. Talán lesz Lie to Me megint, de az úgyis nyaras sorozat és folytatódik majd a Game of Thrones.

post back in `99 reloaded

January 13th, 2012

Filed under: Oldies,Vicces — AndrewBoy @ 12:45 am

ezen befosol.. http://bash.hu/35525

post back in ’99

January 10th, 2012

Filed under: Oldies,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 12:29 pm

Öcsém. Azért nem sámli. Mennyire elvakult pénzimádó hívő gyűjtő degeneráltnak kell már ahhoz lenni, hogy googleadsban próbálsz híveket szerezni és népszerűsíteni az egyházat? Le sem merem írni a nevüket, nehogy belistázzon valamelyik weboldaluk. De a kép mindent elárul. Gyakorlatilag késtek párszáz évet, mert a politikába nem tudtak olyan erősen belefolyni, mint a korábbi egyházak, így nincs gyakorlatilag sok orszában állami támogatás, nem elismertek, etc. Mondtam is 10 éve a haveroknak, hogy basszátok meg egyházat kell alapítani, jó alaptörténet kell hozzá és a dől a lé. Ügyes vállalkozási forma az egyház, főleg, ha még adót is tudnak szedni/kötelező beszolgáltatást írnak elő. Akinek megér minden pénze a hitét, ám legyen. Csak utána ne legyen véres szemű a bárány, hogy bizony a pásztor elment nyaralni a pénzből, őket meg itthon hagyta. Ja igen, a kép lentebb.

post spórolj az idővel!

January 10th, 2012

Filed under: Links,Napi fájdalom,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 12:16 pm

Voltunk mostanában moziban is, korábban a MI4. részét néztük meg, tegnap pedig a Sherlock Holmes második részét. Mindkét film jó volt, a közepére lett pörgősek, akció, belassítás, ütés-vágás, lehetetlen jelenetek. Tényleg faszányosak voltak, nem egy dokumentum film egyik sem. A moziban az a szar, hogy nem lehet gyorsítva nézni a filmet. Pedig mennyit tud spórolni az ember 2 óra alatt. Nemrég elkezdtem a filmeket/sorozatokat 1,2-3x sebességen nézni, ezek még tökéletesen jól érhetőek és minden részlet kivihető. Agresszív verzióban az 1,4x is belefér egy-egy lassabb történetű filmben. Gondold végig, 2 órás film csak másfél óra, fél órát nyersz. Egy 13 részes 21 perc/részes californication 273 percét 210 percre tudod sűríteni, ami így csak 3 és fél óra 4 és fél óra helyett. Jelentős megtakarítás szerintem. Gyakorlatilag tényleg nincs idő arra, hogy a TV előtt üljön az ember és bambuljon bele a világba. Talán ezért nem is nézünk normál TV adást.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)