https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post wolfenstein

August 30th, 2009

Filed under: IT,Napi fájdalom,Oldies — AndrewBoy @ 11:01 am

Valamikor még 2001. szeptemberében adtam hírt az RTCW felbukkanásáról. Azóta elég sokat változott a net és lehetőség van videókat is nézni. Lehet hasonlítgatni. Ó régi szép Internews idők. :) Respect.

Wolfeinstein 3D – 1992

Return to Castle Wolfenstein – 2001

Wolfenstein – 2009

Szerintem mást nem is kell hozzáfűzni :)

post pótlás

August 30th, 2009

Filed under: Mozi,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 10:09 am

Filmek terén mindig pótolnunk kell. A fő gond, hogy nem bírom napról napra követni a mozis/filmes eseményeket, így mindig egy pár hónap elteltével a kevésbé hypolt filmeket felkutatjuk és megtekintjük. Most is ez történt, filmbuzi segítségével visszalapoztunk az elmúlt pár hónapba és csodák csodájára megint összegyült egy tizes lista amivel a következő két hetünk estéit bearanyozzuk. Ha valamelyik film nagyon ütne esetleg, akkor lesz lóra írás, de ezek ilyen este 9 utáni valamin aludjunk el filmek lesznek.

Fighting – nagy reményt nem fűzök hozzá, hát majd meglátjuk
State of Play – régen láttunk normális krimit, ez tartja bennem a lelket
Brüno – ezen el fogunk aludni ;D
17 again – erre nem tudok mit mondani, egyszer biztos nézhető
Fire Up – annyira nem lehet szar ;D
Punisher: War Zone – ezt nagyon akarom látni, nem érdekel, hogy a filmbuzi lehúzta
I Love You Man – Jason Segel mostanában nálunk favorizált, látni kell
Land of the Lost – Scifi? Meg kéne nézni…
Observe and Report – szerintem ezen is aludni fogunk
Last chance Harvey – Hoffman és a HP-s nő, meglátjuk, biztos aranyos

Tehát a fentiek a következő két hét nézhető filmjei. Lehet lesz még egy terminator salvation újra nézés, tudjak rajta csámcsogni, a hibákon, a kidolgozásokon.

post revenge of matáv

August 25th, 2009

Filed under: IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:21 pm

Alap esetben a családban két helyen van internet. Nálam és nővéreméknél. Apuék tőlem kapják a netet. Mivel nem managelhető a switch és mac alapján nem akarok azonosítani (nem működött megbízhatóan) ezért arra jutottunk, hogy nálunk dhcpvel megy a net és nővéreméknél fix ip van a gépekre leosztva, de az ő routerük van gatewaynek és dnsnek megadva. A szerveren meg nem akarom az ő hálózatukat átlökdösni, mert minek terheljem a saját szerverem, ha pl a nálam lévő nasról akarnak tölteni valamit. Igen, a kurva 67es portot kéne valahogy a két hálózat közt szűrni, hogy a saját dhcp szerver csak a saját oldalamon lévő gépeknek adjon IP-t.

A dolog szépsége, hogy nővéreméknek még egy IPTV is fel van rakva a hálóra. Amúgy semmi extra, van neki IP címe és a szoksásos hálózati beállítások. Másfél éve mikor összeraktuk a két hálót akkor nővéremék routerén a dhcpt letiltottam. Az IPTV ettől függetlenül ment, a router 1-2 portja internet, 3-4 portja pedig IPTV, a hálózattól teljesen elkülönítve, switch nélkül csatlakozott. Nade. Valami szar volt a matávnál bent, de persze kijöttek itt kicserélni mindent. Mondanom sem kell, hogy a guta ütött meg, mert orbaszájba nem kaptak a gépek IP-t, vagy, ha kaptak, szart, vagy véletlen pont jót.

Szóval két DHCP nyomja a broadcastinget a neten, ez ugye nem egészséges. Szépen mint annó a nővéremék routerét átállítottam, de utána nem ment a TV. Most visszaraktuk a régi routert és úgy sem megy a TV, na ez az x akta bazdmeg, ha a régi STB is DHCPvel kapott IP-t és gatewayt meg DNSt az én gépemtől, tehát az én netemen akart kimenni, akkor hogy működött? Na ez tényleg x akta. Mert most is valszeg az én gépemről kapta az IPt csóri és úgy nem tudott arra kimenni amerre ő szeretett volna.

A DHCP-t szeretném odaát megtartani, csak kéne valami olcsó!! eszköz amivel a DHCP-t két UTP GATE között ki tudom szűrni, egy olcsó router erre nem képes, csak úgy, ha az egyik net subnet lesz. És ez fog történni, az ő internetjük marad ahogy marad és egy router lesz alárendelve a hagyományos internetüknek. A routeren nem fog a DHCP bejönni és a normális net lesz a hálózatban. De ez sem a legjobb megoldás pl bármilyen p2p cuccnál. Szóval még megy az agyalás. Az STB-t elméletileg nem lehet configolni, nem is akarom elbaszni. Akinek van ötlete, visícson. Tehát a lényeg, két ház között kell valami ami kiszűri a 67-s portot. Aztán azon az oldalon már azt csinál a DHCP amit csak akar.

post gibson: neuromancer

August 23rd, 2009

Filed under: IT,Mozi,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 11:28 pm

Aki tudja, aki nem, lesz neuromancer film és várhatóan ez is trillógiának fog indulni a másik két résszel, visszaszámlálás nullára és mona lisa overdrive további részekkel. Mi a neuromancer? Ez egy nagyon jó kérdés amire nagyon jó választ nehéz adni. Röviden és tömören nehéz lenne megfogalmazni, hosszabban pedig érdemes elolvasni a könyvet. A közel/távoli jövőben gigászi monopol cégek irányítanak mindent, a főbb központok kína, japán, usa keleti part és nagyon pici részben európa. Virágzik a kábítószer, protézisek, szervek kereskedelme. Ebben a világban játszódik a történet ahol hőseink próbálnak túlélni. Aki látta már a Johnny Mnemonicot az tudja miről van szó.

4099_book-neuromancer1

A lényeg viszont a mátrix. A gigászi cégeket hálózat köti össze. Minden fent van a hálózaton, ezt hívják mátrixnak. Becsatlakozni deckeken keresztül lehet, na nem úgy mint a mátrix c. filmben, hanem simán csak tapaszokkal, fejre tehető cuccokkal. Az persze itt áll, hogy aki a mátrixban meghal, az igazából is meghal. Viszont a teljes tudatot le lehet menteni memóriára, így flatlineként is tovább élhetünk. (flatline = lapos vonal (EKG) A mátrix c. filmet felejtsük el. Teljesen másról szól a történet, ott egy gépek uralta világban az embert elemeknek használtak. Itt a mátrixból ki-be lehet lépkedni. Azt ne felejtsük el megemlíteni, hogy a mátrix neuromancer verziója kb 25 évvel ezelőtt már létezett a mátrix c. film előtt.

És most ebből is lesz film. 2011-re ígérik. Valami joseph kahn fogja rendezni, ha minden igaz, aki eddig britney és egyéb videoklippeket forgatott és a fantasztikus torque c. filmet is rendezte. Szóval a fószer előélete egy ilyen filmhez szinte zéró. Nem is értem, hogy lehetett őt választani. Vagy ez a világ annyira nem fizetős a nézők részéről? Nem tudnának a könyvből mit kihozni? Hát igen, nem egy gyűrűk ura az tény, ahol cgi segítségével csinálok ent hadsereget egy adott tájra. Itt bizony kőkeményen kell agyalni még a háttéren és a helyszíneken is, mert bizony sok helyen még a képzeletben sem tud összeállni rendesen.

Sajnos sokat nem tudok a filmtől várni. Kult film lehetne ahogy a johny is volt. Amúgy johny a neuromancerből van, adatfutár volt. Ja igen, a könyvben meghal, de teljesen más miatt. Azért a tükörszemű lányra kiváncsi leszek hogy oldják meg, ő lesz talán liv tyler? hmm. bejövős lenne! A könyv viszont önmagáért beszél, megteremtette a cyberpunk világot, a mátrixot és a sci-fi díjak szentháromságát is megnyerte, Hugo Award, Nebula Award és a Philip K. Dick Award

William Gibson is a Sci-Fi stud. He’s great. There, I got that off my chest. He has had some terrible luck with movie adaptations of his work. Johnny Mnemonic was troublesome to say the least. He has had his great novel “Neuromancer” in development since the dawn of time and so far, people have been chickening out of making it. Now however, we seem to have a cast. Liv Tyler is the latest to join Hayden Christiansen in the Joseph Kahn directed story of an Artificial Intelligence that yearns to be free and of the cyber jockey that is paid to free it. Can’t say much for the cast. This story deserves better. Can you reboot a movie before the original is released?

Tehát egyelőre ennyi. Várjuk a további híreket. Sajnos Gibson blogján az utolsó bejegyzés áprilisi, jó tudni, hogy ők is csipázták Barcelonát:)

post parkoljunk plázában, motorral, mozizzunk

August 23rd, 2009

Filed under: Auto-motor,Mozi,Napi fájdalom,News,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 8:42 pm

Mikor megyünk moziba akkor általában plázás, sőt szinte mindig plázás moziba járunk. Ennek oka egyszerű, a lurdyban annó ingyen volt a parkolás, jeggyel sem kellett szarakodni, az arénában most van teljesen ingyen a parkolás. A westendben pedig minden vasárnap ingyen van a parkolás. Tudjátok, lusta geci vagyok, tehát, ha még érvényesíteni kell a jegyet, de ingyen van a parkolás, akkor is kifogást keresek, hogy ne oda menjünk. Persze a 2 és fél órás filmeknél pedig az ajándék 3 óra rohadtul nem elég, a 9 órára kiírt filmet is jó, ha negyed tíz után kezdik el.

És ez az egyik hatalmas problémám. Sokszor gondoltam már rá, hogy fogyasztóvédelemhez fordulok, de, mint tudjuk, lusta geci vagyok. Szóval a film mondjuk 9-re van kiírva, foglalsz jegyet, vedd át fél 9kor, utána sorbanállás zabáért és kb 8:45re bent is vagyuk. OKOK. De még csont sötét a vászon, vetítés csak majd 9 körül kezdődik aholis nem ritka, hogy 15-20 perc előzetes, reklám lemegy. A két és fél órás film így vastagon 3 órásra nyúlik. Ezt nem értem miért kell így. Csak nálunk van ez a helyjegyes faszság??? A pólusban a legelején még ment az USA jegy eladás verzió, oda ültél ahová akartál, a film pontosan 9kor kezdődik, ha jó helyet akartál bementél fél órával előtte ahol nézted az előzeteseket és a reklámokat, ha nem akartál reklámot akkor szar helyen ültél. De legalább a film pontosan kezdődik el! Szóval gondolkodom ezen, ha 9re van kiírva egy film akkor 9kor kezdődjön is a főcím, ne pedig 9:20 kor, a film leírásában sincs benne, hogy fél óra reklám előtte. Szóval fasz kivan.

Parkolás, ingyen van, ha moziba mész. Motorral begurulunk a westendbe tegnap, jön a tag, hogy ne vegyek jegyet az autómatából, hanem motoros napijegyet vegyek egy másik bejáratnál és a motoros helyen álljak meg a kijárat mellett. Mondom neki, hogy arra is van mozis kedvezmény ugye, mondja, hogy nincs mert a napijegy 300 ft a motoroknak. És a 750 Ft-s mozi kedvezmény így a parkolásra nem érvényesíthető, mert ők nem fognak még 400 Ft-t így visszafizetni. A kurva anyádnak fizessél vissza 400 Ft-t, úgy van meghírdetve, hogy mozi = ingyen parkolás. Mondtam, hogy akkor veszek normál jegyet a sorompónál és akkor majd érvényesítem fent. Azt viszont nem lehet képzeljétek! Hogy miért, azt nem tudom. Mindenesetre mivel a vasárnapi kedvezmény 21:40 től él (ignyen parkolás) így beengedtek minket ingyen. Na azt nem értem, hogy ha én normál parkoló jegyet akartam motorral venni (ami ugye alapból drágább normál esetben mint a napi 300 Ft) akkor azzal a faszinak mi baja van? És ott állok meg ahol akarok. Az meg végkép pofátlan, hogy este 8kor le akar rántani 300 Ft-tal, hiába megyünk moziba. Egyrészt, ha én autós árat akarok fizetni miért nem akarják engedni, kettő miért tesznek kivételt a motorral? Ezt kérdezem mint autós. Egy kocsibeálló helyen max 2 motor fér el. Motornak egy napra 300, kocsinak 2 óra 300. Hogy van ez? Itt is meg kéne nézni a fogyasztóvédelemmel egy kicsit a dolgokat. Már csak az a kérdés mi van akor, ha bringával akarok lemenni a mélygarázsba? Gondolom be sem engednek, de azt még megérteném.

post wolfenstein

August 23rd, 2009

Filed under: IT,News,Oldies — AndrewBoy @ 8:25 pm

Június másodikán adtam hírt az új wolf eljöveteléről. Itt van, köztünk van. De mit is jelent most ez nekünk? 1992 után újra kellene történelmet írni? Az rtcw csak a multi résszel tudott történelmet írni (et). Első ránézésre a grafika nem valami hűde nagyon was ist das, de én ezt nem is várom el. Két éves a gépem, nem is hiszem, hogy jobb grafikával játszható is lenne bármilyen játék. Még csak pont hogy beletekintettem a játékba, mert ugye holnap munka van, biztos ami biztos. Egyelőre tetszetős.

A történet itt is a paranormális náci tevékenységek ellen irányul. BJ haverunk ismételten mint egyszemélyes hadsereg megy neki a náciknak, persze a fegyvertárba már a paranormális aktivitásokat is besorolhatjuk, lesz itt elméletileg személyes pajzs, bullet time, etc. A héten majd áldozunk egy kis időt és megpróbáljuk végig hentelni a játékot. Azt mondják a forumokon az okosok, hogy 5-6 óra alatt könnyedén abszolválható. Ez mindenesetre jobban hangzik mint a COD Modern Warfare 4 órája. Meglátjuk. Az hozzátartozik a dologhoz, hogy tíz éve kb leszartam, ha másnap tripla szigorlat van, öregszünk vazze…

post i have a dream…

August 23rd, 2009

Filed under: Vicces — AndrewBoy @ 1:29 am

dream

Ó bazdmeg…

post harry potter és a félvér herceg

August 23rd, 2009

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 12:58 am

Szóval megtörtént aminek meg kellett történnie. Megtekintést nyert ez a film is. Mostanság csak ilyen legalább két és fél órás filmeket sikerül végignézni. Ez a HP a hatodik rész. Emlékeim szerint ez volt az első hp film amit moziban láttam. Lehet tévedek, de az előzőek nagyon nem maradtak meg bennem, pedig mindegyiket láttam már. A könyveket nem olvastam, pedig biztos nagyon jók.

hpfelver

Annyi még rémlett, hogy van a hp, van a hermione és van a vörös srác a ron. Ők hárman élik meg a kalandokat leginkább és mindig együtt lógnak. Aztán van a drakó gyerek aki mindig keresztbe akar nekik tenni. Van valami sötét lord aki a hp szüleit lehentelte és a hpt is már párszor meg akarta közvetlenül/közvetve ölni. Ja és az egész egy suliban játszódik, folyamatosan nőnek fel a gyerekek. Csak szegény hp nem tudott felnőni. A mostani részben is új kalandok várnak hőseinkre, de nem akármilyen kalandok.

A szokásos varázslás és tanórai dolgok helyett most a szereplők lelkivilágával már idősebb kamaszként ismerkedhetünk meg. Ivászat, szerelem, csók, sértődés, féltékenység, van itt kéremszépen minden. Az egészből egy tuti gruppent ki lehetne hozni. A film nagy része rámegy ezekre az iskolai szerelem dolgokra, emiatt egy kicsit tinifilmesnyálas lesz a történet.

A másik cselekményszál pedig a gonosz tevékenységét mutatja folyamatosan. Időnként nagynak tűnő információval halmoznak el, de aztán még inkább más és más dolog is napvilágra kerül amivel sikerül meglepni a nézőt. De kb ennyi. Az első két órában kevés akció van, igazából csak a végső nagy akció jelenet alkótórészeit vetítik elénk, ami a történet megéréséhez szükséges. Az utolsó fél órában dől el minden és történik meg a szembesítés is. Aztán történik valami és a filmnek vége. És várhatjuk a következő részt.

Nekem kifejezetten unalmas és túlnyújtott volt a film, szerintem ezt másfél órába lazán lehetett volna süríteni ugyanennyi akcióval. Akkor azért pörgősebb lett volna. Ez a tini szerelem dolog viszont annyira nem illett a képbe, persze rögtön röhög az ember egy kicsit, de kb megint nem történt semmi a következő gondolat. Agyon van hypolva az összes hp film, szóval történjen is valami. A kidolgozással nincs gond, szinte hibátlan, de vannak azért ordító hibák, lásd filmbuzi kritika. Én nem hiszem, hogy mégegyszer megnézem, inkább negatívak az érzelmeim.

post pihenő nap

August 21st, 2009

Filed under: Auto-motor,Kirándulás,Mozi,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 10:07 am

Azért szeretem augusztus huszadikát, mert ilyenkor az emberek egy helyre koncentrálódnak és kiürül a városnak a külső peremvidéke. Már régóta nem néztünk tüzijátékot, utoljára 8 éve próbáltunk feljutni a hármashatárhegyre, de félúton visszafordultunk, reménytelen volt. Azóta még TV-ben is csak részleteket láttam, egyben nem tudtam végigülni. Elméletileg a felső erkélyről szépen buda felé lehet látni, de ezt sem használtuk ki.

Délben elindultunk motorozni, átmentünk a szentendrei útra a megyeri hídon, majd be a városfelé. Margit híd előtt mártírok útja és onnan moszkvatér, majd budakeszi, telki. Visszafelé budakeszi után levágás a hüvösvölgyi út felé, majd a volt sunny dinerben zabálás. Motorosoknak tíz százalék kedvezmény. Utána hazacsorgás. A rakpartot kellett célba venni, hát nem volt el élmény még motorral sem. Embertömegen átvágni a tűző napsütésben, nem a legjobb történet. Aztán szépen hazacsorogtunk.

A kaja jó volt, friss levegőn oké volt a motorozás a napot már csak egy jó mozival tudtuk lezárni. A becstelen brigantykat néztük meg. Vegyesek az érzelmek a filmmel kapcsolatban. Lehet én többet vártam a filmtől, de ez csak egyszer nézős volt. A 150 perc lehet soknak tűnik, viszont folyamatosan pörög a film, gyorsan eltelik az idő, de nekem valahogy nem volt meg az érzés. A kitalált történet szerint egy csapat katona náci vadászatra áll be, minél több nácit akarnak megölni a lehető legkegyetlenebb módszerekkel is akár. A film fő lényege, hogy a végső küldetésben magasrangú tiszteket, hitlert, göbbelst, göringet kell megölni egy moziban. Nem lövöm le a poént. A kivitelezés elég véresre sikerült, de a színészi teljesítményektől nem voltam elragadtatva. Man on mission kategória a film, de nem egy kelly hősei, vagy piszkos tizenkettő amiről szó van. Akció, de azért inkább helyenknét vígjáték, tele nagyon sok közhellyel. Egyik jelenetből lehetett kitalálni a következőt, tudni lehetett ki fog meghalni a következő jelenetben. Hiába tarantino film, a ponyvaregény és a kill bill magasra tette neki a lécet és szerintem ez a film nem ütötte meg. A film zenéje sem maradt meg bennem annyira. Nekem közepes volt a film.

post rock & roll

August 19th, 2009

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom,Vicces — AndrewBoy @ 3:52 pm

Érezted már néha a fájdalmat, hogy büntetnéd az utakon lévőket? Csak felnyomni valami fasza hard rockot és végig tolni az út felett és közben osztani? A 30mm-s gatling túl nehéz, meg persze nincs a normál kocsikon 65mm-s páncél, sima acéllemezre viszont kiválóan alkalmas a 20mm-s kis gatling, a picuri nagypapa. Dőlj hátra a fotelben és üvöltsd, let’s rock motherfuckers!

post gameboy oh, gameboy

August 18th, 2009

Filed under: IT,Oldies — AndrewBoy @ 8:08 pm

gameboyTekintsünk vissza 20 évvel ezelőtre és gondoljuk végig a konzolok világát. A nintendo a NES-sel hatalmasat robbantott. 8bites rendszere szinte hihetetlen mennyiségű lehetőséget kínált a játszani vágyó embereknek. Az SNES már 16 bites volt és fantasztikus feelingje volt. Több ezer játék volt elérhető, sok közülük mára már cult játéknak, vagy akár beszerezhetetlen játéknak minősül. (személy szerint NSES tulaj vagyok és imádom, a mai napig nagyon szeretem, elfog a nosztalgia és jól esik játszani vele, de ugyanígy vagyok a régi c64-s vagy pcs játékokkal is).

tetrisdoboz25-years-worth-of-tetris

20 évvel ezelőtt a nintendo hatalmas áttörést mutatott be, jött a gameboy. A sega gamegearje nem lett ennyire sikeres, 6AA elemet pillanatok alatt lezabált, míg a gameboy napokon keresztül bírta 4AA elemmel. Az irányítás egyszerű volt, átvette a NES gombkiosztását. 8 irány, start, select gomb és A,B akció gombok. Kötelező játékként a tetrist kapta hozzá az ember ingyen és bérmentve. Több mint 35 millió tetris talált így gazdára a régi gameboyjal. Ez volt az első hordozható játék amit összekötve többen is lehetett játszani, maximum 4 játékosig. Sima adatkábellel két ember, de hubbal már négy ember tudott játszani, bár szerintem a 4 emberes mód már annyira nem volt elterjedt, én még hubot sem láttam személy szerint. A játékok fekete fehér grafikája szerintem nem okozott problémát a megfelelő játékélmény eléréséhez.

cstlvniacstlvniag

A játékok mint régen, megfelelő hosszúak voltak, egy supermario worldöt végigjátszani kellett vagy másfél óra, illetve, ha béna volt az ember akár 3-4 órát is eljátszott vele. De ez igaz minden játékra. Itt még domináltak a 2d-s kaland és mászkálós játékok. Gondolok én a castelvaniara leginkább. De bármilyen sport program is, legyen az autószimulátor, vagy foci, megfelelő szórakoztatást tudott nyújtani és tud szerintem ma is. 6 éve még aktívan játszottam vele, persze, ha sikerült asszony kezéből kiszedni.

super-mario-landsuper_mario_land

A kiegészítők terén hatalmas választék volt, mindenféle extrém gumi/bőr/műanyag tokok + extra töltők, sőt még alulra becsatlakoztatható extra hangszóró is volt elérhető. Alap esetben a beépített mono hangszóró nyomta a zenét, de mindenki fülessel szerette játszani szépen csöndben. Nagyító lencse is volt elérhető a képernyő fölé. 20 évvel ezelőtt kb 15 ezer Ft-ért lehetett hozzájutni. Most nem tudom mennyibe kerül egy gameboy, de az a 15 ezer Ft most kb érhet 180 ezret, ha beraktuk a bankba kamatoztatni. Szerintem ma biztonsan nincs ennyi egy új gameboy.

post szombati virgonckodás a városban

August 15th, 2009

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 11:44 pm

Akár pirosbetűs ünnep is lehetne a mai. Elmentem fodrászhoz. Azért valjuk be, nálam ez már nagyszó! Egyszerűen nem szeretek elmenni fodrászhoz, időveszteség, meg az összes állandóan beszélgetni akar. Felpattantam a mocira és irányba vettem az aréna plázát. Ott van egy fodrászat a földszinten. Nem volt időpont egyeztetve és a nő ráért volna, de várt még egy kuncsaftot, így majd kb egy órát kellett várni mire el tudta kezdeni. Hajmosás, de öcsém bazdmeg mint a lassított felvétel, valami gyökér masszázst is akart csinálni a fejbőrre, de csak nem tudtunk egyről a kettőre jutni 10 perc leforgása alatt. Aztán a hajmosás kész. Mondtam, hogy mindenhonnan 5 centit vágjon. Erre elkezdi, hogy géppel, ollóval, mivel, hogyan szeretném. Rábíztam magam, olyan lett mint mindig, szóval nem probléma. De, hogy full ismeretlen ember elkezd velem jópofizni meg kérdezgetni, hogy haza fogok -e menni, meg mit fogok a hétvégén csinálni. Hát ecsém. Biztos én vagyok antiszociális, én hajat vágatni jöttem, ő gyorsan levágja és ennyi.

Hazafele a kabát bent figyelt a dobozban, elég meleg volt, így kellemesen éreztem magam a pólóban. Egy darabig. 70-80 fölött kőkemény mellbimbó izgatás van:) A póló 100 fölött már zavaróan lebeg az emberen. De legalább, ha álltam nem sültem meg. Ennyi előnye van. Akartam venni délután protektoros háló ruhát, de 2 motoros boltban is csak M és L méret volt. Rendelni kell, hétfőn mindkettő szól, hogy, ha van is, akkor mennyibe fog kerülni és mikorra fog a szállítmány megérkezni.

Azért az jól esik, hogy a motorral nem szoktak versenyezni az autók. Láttam ma hiperszuper audikat meg bmwket és egyik sem akart mindenáron legyorsulni a lámpánál. Normális tempóban haladva szépen jöttek utánam, kreszt betartottuk. Viszont persze ki-ha-én-nem swiftes barátunk a polusnál megtalált és bőgette a motort. Ha azt nézem, hogy a régi 1,3as swift kb 11 alatt van százon, az én mocim, ha mindent faszán csinálok 4 körül, akkor mit bőgeti a motort? Ilyenkor az a baj, hogy a következő lámpánál megint beér és megint bőgeti a motort és próbálkozik. Ha meg nem versenyzek, akkor meg én érem utol a következő lámpánál. Ördögi kör. És a legjobb, direkt úgy áll, hogy elférjek mellette, elenged, de aztán meg az ember seggében megy, zavaróan és veszélyesen, motoron ezért jó, finom fékkar érintés már rögtön féklámpa villanást eredményez, de a fék még semmit nem fog, közben a gázt meg lehet húzni. Na ezt párszor eljátszva sikerült rávennem barátunkat, hogy lemaradjon egy 20 métert legalább.

Holnap jó meleg idő lesz. Kell találni indokot, hogy menjünk valamerre motorral. Házassági évfordulót is kell ünnepelni, már a hely is meg van. Na oda biztos motorral megyünk :)

post ver. 2.8.4

August 15th, 2009

Filed under: IT,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 10:17 pm

WordPresst is néha kell upgradelni. Még 2.7-s verziót használtam, de nagyon bökte már a csőrőm, hogy mivel tud többet a 2.8as. A legrissebb a 2.8.4-s verzió. Mindig szoktam mondani mindenkinek, ha valami jól működik nem szabad belepiszkálni, így felesleges az upgrade. Na persze én vagyok az aki ezt nem bírja ki. Felraktam egy teszt verziót, kipróbáltam a plugineket, a custom témát, ment minden. Hát akkor próbáljuk meg. Semmi extra, minden backup, mysql, wp export, folder kimásolás. Ezután a frissebb binárist kitömörítettem a cél könytárba. Admin belépéskor adatbázis frissítést írt elő. Ez is megtörtént és lám, minden úgy tűnik működik.

Az admin menürendszere változott meg, oldalsó elrendezést kapott a menü a felső helyett. Picit más a design, de a postolás, feltöltés minden ugyanúgy müxik. A közeljövőben majd kiderül, hogy miket tud még, most próbálok valami galéria plugint keríteni, a coppermine galériától a f… ki van. Ja igen, justify gomb még mindig nincs, csak left, center és right…

post extrém sport….

August 14th, 2009

Filed under: Vicces — AndrewBoy @ 12:39 pm

Húbazdmeg.

post hungaroring suzuki VIP training

August 14th, 2009

Filed under: Auto-motor,News — AndrewBoy @ 9:07 am

Tegnap este megjöttek a képek postán, pufi zacsiban dvdn, gusztusosan. Soksok szép-szép kép, egyelőre csak magamat emelem ki, szóval így kell bátortalanul, befosfa nyomni friss jogsival a hungaroringen:)))

post dísz dobozos marlboro

August 11th, 2009

Filed under: Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 8:15 pm

Meló után tankoltam a nyírpalotai shell kútnál. Kis kínai kiszállt az ötös bömbölőből majd rohan be a shopba. Bemegyek én is fizetni, fószer szép akcentussal: 4 kárton fém málboró lécivesz. Mi van? Fém marlboro? Igen, fém dobozos, mint egy cigitárca, 660 Ft / doboz. Valami limitált széria, van light és normál. Állítólag kevés boltban van, nagyon ritka. Gondolom a kínai azért sprintelt be rögtön több kartont is venni. Ízre? Hát mit mondjak. Nincs olyan mint az amcsi puha dobozos marbi. Poénnak jó, fém doboz amit tudsz sokáig használni, lapos és tényleg mint egy cigitárca. Szóval szeritnem megéri pár dobozzal beruházni, holnap veszek én is párat. A zsebemben mindig szarrá nyomom a cigit, a motor csomagtartóban kitrancsírozza a 8 kilós láncc, a kocsiban mindig összenyomom. Ránézésre nem egy kunszt, meg ugye ott virít a megdöglesz, ha dohányzol logo is. Talán fel lehetne csiszolni és szépen lefényezni :) Metálfeketére az egészet és matt pirosra az M logot.

post bandit tuning

August 11th, 2009

Filed under: Auto-motor — AndrewBoy @ 4:01 pm

Jójó, tudom, még nincs nagy motoros tapasztalatom meg rutin, de azért játszunk el a röpke gondolattal. Két emberrel felpakolva azért nem úgy megy a gép ahogyan ezt szeretnénk. Értem ez alatt mondjuk 100ról 150re harmadikban nem úgy ránt ahogy pl azt a focusomtól megszoktam. Ill biztos megy úgy, csak ott a péklapát effektus sokkal dúrvább. Olvastam teszteket a nagytestvérről az 1250-s banditról. A teljesítmény alig több, viszont a rendelkezésre álló nyomaték, már a méretből adódóan is sokkal nagyobb.

Ez a nyomaték viszont azt jelenti, hogy a fordulatszám minden tartományában húz ahogy kell. Persze hiába 1250 ccm, egy hayabusától azért messze van, 105 LE-vel viszont normálisan motorozható gépet kap az ember. Őszintén megmondom én nem szeretem 10 ezerig rángatni minden váltásnál, nem kettesben megyek a városban 80-nal. Szeretek felváltogatni. De emelkedőkön ez a 650ccm már nagyon megérzi, hogy terhelve van, hiába váltok vissza 2-be, nem kezd el úgy húzni.

Mivel lehetne tuningolni? Egy motor karakterisztikája fix. A teljesítmény az a nyomaték és a fordulatszám szorzata, dúrván, mert persze van még ott egy két más fix szorzó, de a lényeg az, egyenesen arányosan változnak a fordulatszám függvényében. A motorkarakterisztika pedig egy motorban adott. A nyomatékot határozzuk meg a motorkarakterisztikával. A teljesítmény legegyszerűbb növelése pedig a fordulatszám növelése amivel a teljesítményt tudjuk növelni, a nyomatékot, a karakterisztika változatlansága miatt így nem. A nagyobb fordulatszámnál előrébb hozott előgyújtás kell magasabb fordulaton ide viszont álatlában jobb benzin is kell, pl 98as benzin, így 5-10% teljesítmény növelést el lehet érni, de nem a max teljesítményhez képest, hanem pl 10500 on 85 ló, 11000-n már csak 83 ló, na és ehez kell hozzáadni a 10%-t, a max teljesítmény így 91 ló lesz 11000-n, 10500 helyett. Ez egy klasszikus chiptuningnak is mondhatnám, általában az autókon ezt szokták megcsinálni, csak jobb benzin esetén ér valamit, vagy kopogni fog a motor. Mivel fordulatszámot már nem akarunk emelni egy motornál, más lehetőségek a hely miatt nagyon nehezen kivitelezhetőek, de játszunk el a gondolattal.

Kompresszió viszony növelése. Szintén előgyújtás függő, gyújtási holtponthoz közelhozott előgyújtással a nagyobb kompresszió viszonyt jobban viseli el a benzin, de a nagyobb kompresszió viszonnyal több teljesítményt lehet a felsőbb régiókban kicsavarni a motorból, különösen igaz ez a motor motoroknál, mikor 13-14 ezres fordulatokról beszélünk. Ezzel a gond az, hogy kell 4 új hajtókar, 4 új dugattyú, és nem elég egy zsiguliba szánt egyszerű darab, itt egy pár kb 130-140 ezer Ft, ha magunknak akarjuk legyártatni kovácsolt alumíniumból. Ez az út kevésbé járható.

Turbó és kompresszor, ezek a legjobbak, ezek konkrétan megmódosítják a motor karakterisztikáját. A többlet levegő bevitellel többlet benzin is kerül be (ne olvadjon szarrá) és a többlet levegő miatt így többlet nyomatékhoz jutunk, vagyis magasabb fordulaton többlet teljesítményhez. Itt az előny az, hogy egy alsó kis turbó lyuk után hatalmas rúgással indul előre a gép. A kompresszor viszont szíjhajtásos ahol a nyomaték növekedés szinte állandó, így a teljesítmény is, sokkal jobban kontrollálható a teljesítmény leadás. Egy bizonyos fordulatszám fölött viszont a kompresszor működtetése több energiát fog elemészteni mint amennyit még hasznos ráfordítani. Persze ezzel lehet játszani, hogy mekkora kompresszor kereket használ az ember, viszont alacsony fordulatszámon nem lesz érezhető a jelenléte.

A változó szelepvezérlés és az extrém vezérműtengelyek használata már más kérdés, talán ezzel a legegyszerűbb és a legolcsóbb játszani, ha karakterisztikán akarunk változtatni. Motorokhoz is elérhető, hatalmas választékban. Viszont a gubanc az, hogy minél nagyobb a teljesítmény növekedés felül, annál gyengébb lesz a motor alul, elképzelhető, hogy 3-4 ezres fordulatszámnál, teljes gázálláson remegni fog a motor, mert annyira nem kap levegőt és nem tud terhelve felpörögni.

De szerintem maradok annál, hogy jövőre, ha minden jól megy, vagy majd később, egy 1250-s banditot fogok szerezni. Kipufogó tuning nem érdekel, mert kb 0,5%-t ha ér ténylegesen és hangos kipufogót nem akarok. A légszűrő tuningtól szintén eltekintenék, nem akarom tönkre vágni a motort. Amúgy sokmindent az sem befolyásolna. Szóval next time, erősebb motor, aztán most ennyi.

post woodstock

August 10th, 2009

Filed under: Mozi,Napi fájdalom,Oldies,Party,Sunk (in) thoughts,Zene — AndrewBoy @ 9:33 pm

Nemsokára sziget. Lehetne szigetelni. A sziget nagy őse, elődje a woodstocki fesztivál. Az elsőt 1969. augusztus 15-n rendezték meg. Akárhogy számolom barátaim, ez 40 év. 40 év telt el azóta és 10 év az utolsó woodstocki fesztivál óta. Viszont 50 év után is ezeket a zenéket hallgatjuk (már aki) szeretettel, odaadással. Ezek a zenék amik mindig megfognak és a szerzőik/előadóik a halhatatlanok csarnokában landolnak. Az első fesztiválról talán csak maga John Lenon hiányzott, mivel a Beatles akkoriban oszlott fel, ezért a Beatleszel nem akart közösen fellépni, viszont Ono Banddel meg elzavarták a picsába. Kár. Az első fesztiválon az alábbi nagy nevek játszottak:

- Jimi Hendrix
– Janis Joplin
– The Who
– Jefferson Airplane
– Santana
– Joe Cocker

És még természetesen számos más nagy név (akiket én annyira nem kedvelek, hogy kiemeljek). Érdemes megnézni Michael Wadleigh filmjét ami Oscard díjat érdemelt a woodstocki “dokumentum filmje” miatt. Szóval lehet, hogy kéne menni szigetre. Csak talán már nem lesz olyan a hangulat mint 10 éve, akkor még más voltam, most biztos aggódnék, hogy nem fogok normálisan aludni és meg kell állni, hogy ne igyak túl sokat. Aztán nem tudom, majd meglátjuk.

Na, addig is magamévá teszem a sziget koncertjeinek időpontját.

post godfather

August 10th, 2009

Filed under: Mozi,Oldies,Zene — AndrewBoy @ 2:40 pm

Régóta akartuk megnézni. Meg is van videokazin. Csak ugye egy kurva nagy gond van, nincs videonk ami működne. Van pár video kazi, de inkább akkor már letöltöm és divxben nézem minthogy videoval szenvedjek. 20 ropi egy normális video, szóval ezt most csak ezért kihagynánk. Nővértől ekértük az origi dvdt aztán indult a nézés. Mindenki tudja miről szól a film. De itt nem is ez a lényeg, hogy miről szól. A színészi játékok, a mimika, arckifejezések, az alakítás, ezek teszik ezt a filmet hatalmassá. Ma nem igazán látok olyan filmet, ahol ilyen tehetséges és jó színészek alakítanának a filmben. Az amerikai gengszterben azt mondhatnánk, hogy arc nélküli robotok játszottak egy keresztapa megnézés után.

A film zenéjéről pedig felesleges bármit is mondani. Érdemes inkább hallgatni. Egyik legjobb és legkedvencebb filmzene.

post tankcsapda?

August 10th, 2009

Filed under: Party,Zene — AndrewBoy @ 12:13 pm

ma este sziget, -1. nap, 20:30kor nagyszínpad. Ki jön???

post esküvő, szabolcs, hétvége

August 10th, 2009

Filed under: Kirándulás,Party — AndrewBoy @ 7:26 am

Péntek este még baszott az ideg a motor miatt. Mire hazaértünk nagyjából sikerült lenyugodni. Elkezdtük tervezni a másnapot, szombaton 2kor kell nyíregyházán lenni. Előtte átöltözés, meg illene is előbb ott lenni a templomnál, tehát legyünk 1 óra körül már nyíregyházán. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb fél 11kor el kell indulni. Reggel rohamtempóban kelés, készülődés, persze asszony előbb kelt egy órával, dehát mivel nőből van, ezért neki tovább tart elkészülni. Nekem max fél óra kell és akkor már full szervíznél járunk.

Gergőék kicsit késtek, khm.. kicsit. Szóval az m3ason volt a randi a megbeszélt nálunk helyett. Leértünk. Templomi esküvő jó volt. Aranyosak voltak a Grabowskiék. Fél órás műsor, pár könyörgés, meg maga az esketés, ja és persze összeházasodás. Sima mezei katolikus esküvő. Én ugyan eltekintettem a fel-le jobbra-balrától, de úgy láttam, nem csak én vagyok az egyetlen. Kérdés, hogy csak lusták voltak keresztet vetni, vagy tényleg már ekkora a nem keresztény hívők sora? Én ateista vagyok. Remélem egyre többen leszünk :)

A polgári rész valami zeneiskolában volt a koncerteremben. Szép, egyszerű díszítés. A szövegben több volt az aranyos kívánság, mint a hivatalos szöveg. Pl nem volt a magyar köztársaság által rámruházott jogomnál fogva c. szöveg. Szóval szép volt, utána rízs dobálás, csokor dobálás, harisnyakötő dobálás, majd távozás. A vacsorán sokan voltunk, jól éreztük magunkat. Ment a buli és a tánc hajnal 1-2ig. Mi kettőkor mentünk aludni, hulla fáradtak voltunk. Táncolás nem volt sok, én nem tudok, asszony meg egyedül nem akart :) Jó buli volt, csak egy gond volt, vidékre kellett lemenni, de megérte.

Vasárnap már kicsit szenvedős volt, alig akartunk felkelni, de csak sikerült. 1 körül már otthon voltunk. Keresztapa és így jártam anyátokkal pihenés volt. Szóval a hétvége elrohant, gyorsan, túl gyorsan… Szóval sok boldogságot az ifjú párnak!

post faszkorbácsot neki, mert jár!

August 7th, 2009

Filed under: Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 11:47 pm

A meló után már csak arra vágytam, hogy felüljek a mocikára és mehessek vele. Sógor elővezette, hogy a telekre le kéne ugrani a bringákért és elvinné a kombit. OK, mondtam majd asszonynak elővezettem, hogy megyünk mi is, motorral. Az ötlet tetszett neki. Este 8kor indultunk, talán már nem elsz forgalom címszóval. Elindulás, haladás befelé az m3on, a ligetnél jobbra le, kós károly sétányra egyenesen beállok.

A lámpánál előtte megy passat kombi nagyon lassan gurult előre a piroshoz. Majd gondolta magát, berakta rükvercbe és elindult hátra, duda, villogás, ááá, lófasz. Csatt. A nádvágó, lavorbanmosdó, mutatványos, büdös, jó kurva anyját. Mit csinált? Semmit, nézte a jobb oldali tükröt és tolatott. Mert, hogy ő az állatkert felé akart elmenni végül és a másik sáv üres volt. Nade ember! Ha tolatok akkor magam mögé nézek! Ennyire senki nem lehet vidéki, hiába borsod legeldugottabb falujából jövök. De, barátunk ilyen volt. Még akkor is próbálkozott hátramenni, mikor meg volt a crash és nem tudott már jönni, a duda és villogás ellenére.

Papírokat töltjük ki. Kicsit izgult az elvtárs, mert azt hitte október van. Lövése nem volt, hogy mit, hogyan kéne, pedig állítólag töltött már ki baleseti bejelentőt. A sárvédő műanyag letörésén kívül én nem vettem észre problémát, első felniben nincs csorba, gumi állapota kielégítő, nincs felszíni sérülés, púp sincs. A villa nem lötyög, nem kotyog. Szóval azzal a tudattal, hogy nincs gond, mentünk tovább balcsizni. Jót mociztunk, bár már hideg volt ahol nagyobb erdősáv mellett jöttünk át, a völgyhídon viszont kifejezetten jó idő volt. Végig szélcsend volt, pest közelében kezdett kicsit dobálni.

Holnap Grabowski esküvő, aztán valamennyi pihi és hétfőn mehetek a szervízbe a kárfelvételre, ezzel is baszhatom el a napom és az időm. Most mondd, nem érdemli meg a faszkorbácsot??? De igen! Persze ma délután vettem meg az oldaltáska tartókat és az oldaltáskákat. Így már kedvem sem lesz a hétvégén felszerelni őket:(

post best of csernus

August 6th, 2009

Filed under: Vicces — AndrewBoy @ 12:49 pm

-“Hányadik randin feküdhetek le vele?”
– A harmadikon. Ez szabály. Ezt mindenki tudja. Ha előbb fekszel le vele, akkor kurvának fog tartani, ha halogatod, akkor pedig frigid picsának. A harmadik alkalom az optimális. Akkor randi után felmentek hozzád, előkerül a bilincs, az anál intruder 2000, meg a faszkorbács, és ha törik, ha szakad, ott valaki meg lesz baszva.

-“Mért alszanak el a fiúk szex után?”
– Mert unalmas vagy.

-“Kérdés: Hogyan lehet észrevenni, ha a pasink elmegy?”
– Becsapja az ajtót.

-“Hogy lehet egy lányt szavakkal felizgatni?”
– Mondogasd visszatérően a következő szavakat: BMW, gyémánt, arany, luxusvilla.

-“Szeretnék ma este “örömet” okozni a pasimnak! Mit tegyek?”
– FŐZZ!

-“A kurvák átlagosan mennyiért csinálják?”
– Bizonyos szórakozóhelyeken egy pohár vodkáért.

-“Ha a lányos fiúkat is (pl. : emoboyok főleg) szexinek tartom, (persze alányokon kívül) akkor biszex vagyok?”
– Nem. Csupán egy átlagos elbaszott tini vagy.

-“Minden nő szokott maszturbálni?”
– Nem, csak amelyiknek van keze.

-“Itt miért kurváznak le minden lányt, aki kicsit másképp álla szexhez? Gondolok itt arra, hogy: nyitott kapcsolat, gruppen, futó kalandok, stb.”
– Most erre mégis mit mondjak? Felháborító hogy a barátod szót emel az ellen, hogy téged mindenféle idegenek kúrogassanak rajta kívül. Felháborító! Hímsoviniszta disznó az ilyen.

-“Milyen élmény a szex hetero férfiként férfival?”
– Minden bizonnyal igen kellemetlen. Mi az barátom, börtönbe fogsz menni?

-“Van olyan ember aki szüzen hal meg, vagyis soha nem szexel életében?”
– Igen. Programozók és World of Warcraft játékosok.

-“Igaz, hogy a lenyelt spermának vannak pozitív hatásai: szebb bőr, haj, stb.?”
– Igaz. Ezen kívül előléptetés, fizetésemelés, bunda, sportkocsi és gyémántnyaklánc.

-“Melyik a legjobb módszer egy gyerek nemi felvilágosítására?”
– Nem a legjobb, de kétségkívül a legegyszerűbb, ha bekötteted az internetet.

post tesco

August 6th, 2009

Filed under: Napi fájdalom,Party,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 7:33 am

Tegnap este 10 óra után picivel bekanyarodtunk a fogarasi úti tescoba. Némi szesz vásárlásra adtuk a fejünket. Bemenetel után már 5 perccel a kasszához fáradtunk. Nő üvölt a kasszában, hogy zár a kassza, álljunk máshova, mivan? előttünk még 20 ember. Ballagunk lefelé a többi kasszához, egyiken sem ég a lámpa. Mindegyik zár. Beálltunk egyhez, ment a kummantás, egy idő után a nő odajött, hogy rendben, de tényleg mindenkit küldjünk el. Várakozás közben több a sorokba beállni vágyó embertársunk fejtette ki véleményét a tesco pénztárnyitás kezeléséről. Cizellált finom káromkodások hada hagyta el az emberek arcát. De tényleg nonszensz. Kb 15 kasszánál van sor, mindenhol a pultokig állnak az emberek (10-15 vásárló), a 15 kasszából csak kettőn égett a zöld lámpa, hogy az még fogad embereket. Mire mi végeztünk ebben a két kasszában már a tesco következő pultsoráig állt a sor. Vagy 30-40 ember.

Nem bántom a tescot, ok, persze, 10 óra, nyilván lejárt a műszak, túlórát senki nem akar fizetni. de miért nem vesznek fel még egy embert, vagy kettőt aki tud váltást adni az éjszakai műszakra? Abnormálisnak tartom, hogy éjszaka csak 2 kassza van. A polus tesconál sokszor volt, hogy hajnal 3 kor konkrétan sor volt, két kassza volt nyitva, a két pénztáros csaj okosan beszélgetett egymással, közben 10-10 ember várakozott megtömött kocsikkal. Mondjuk nem is értem mit lázongunk, még a tesco előtt, a helyi kis abckben, ahol manuálisan ütik a pénztárgépet, ott, ha 10 ember áll előttünk az olyan mint a tescoban 20-25 ember. Régen meg csak ilyen volt. Ennyire rohan a világ?

post bing, chandler bing?!

August 5th, 2009

Filed under: IT,Oldies — AndrewBoy @ 9:47 am

Idézhetnénk Döglégytől, ezerkilencszázkilencven kibaszott hét, a legjobb buksz…. Szóval még annó a hőskorban 1996-7ben volt a yahoo, az altavista és a magyar altavizsla aztán origo. A yahoo már akkor adott mail szolgáltatást, híreket, időjárás jelentést, reklámozást. Az altavista rendelkezett egy félig működő weboldal fordítóval. A magyar keresőknek meg örültünk, hogy vannak. Bevallom őszintén, 96ban még altavistáztam (aztán astalavistáztam :P), aztán valamiért a yahoora átszoktam és nagyon sokáig yahooztam.

Aztán jött egy időszak. Igen, a google egyik pillanatról a másikra elterjedt. Miért? Mert egyszerű és nagyszerű volt. Próbált már valaki keresgélni lynxből? Na ugye. Nincs semmi felesleges giccs, csak tisztán a szöveg és a guglival aztán már kódra is lehetett keresni. Gyorsan bejön, nincsenek felesleges humbugok. Ha extra funkció kell, akkor azt a subdomainek alatt megtaláljuk, csak pár erre mutató link van kint a weboldalon. Fehér alapon semmi. Pszichológia, gyors, tiszta. És az összes szolgáltatás amit a yahoo és az altavista tudott, egyesült a googleben és még számos extra dolog is jött.

Most itt van a microsoft üdvöskéje, bing, erről mindig Chandler fog eszembe jutni a jóbarátokból, neki volt a vezetékneve Bing. És még Janis visítását is hozzá képzelem, mikor mondja, hogy Chandler Bing, szóval nekem a Bingről ez jut eszembe. Jó-jó, azért nem írom le azonnal, de akkor is. Valami keret, fa, háttérben tenger. Persze most egy kis menekülő szigetet akarnak megjeleníteni az internet nagy tengerében. Már megint a csicsa ami bármilyen meglepő alig meg a funkcionaliás javára. Tesztelték odavissza a két keresőt, nagyjából ugyanazokat hozzák ki. Most pár napig megpróbálom párhuzamosan használni a kettőt, aztán majd meglátjuk. Szerintem marad a google. De sosem lehet tudni. Kell még pár nap, hogy legyen tiszta feedback. Tehát http://www.bing.com.

post the world’s fastest indian

August 4th, 2009

Filed under: Auto-motor,Mozi — AndrewBoy @ 9:09 pm

Általában nem szeretem az életrajzi filmeket, mert mindig tudja az ember, hogy mi lesz a végén, nincs csavar, inkább az események érdekessége és láncolata ilyenkor az ami érdekessé teszi a filmet. A leggyorsabb indián, ki hinné, nem egy emberi indiánról szól, hanem egy motorbicikliről és egy új zélandi emberkéről. Az indián egy motorféle, egészen pontosan egy 1920ban gyártott motorocska. 1000ccm alatti és ezzel emberünk rekordot, 200 mphs sebességet ért el egy hivatalos sebességmérésen. Az öreget senki nem vette komolyan, talán azért, mert egy szál semmivel érkezett a sósföld közepére egy már akkor is elavultnak számító motorral.

A film az 1960as években játszódik. A főszereplő Antony Hopkins és szerintem ezzel mindent elmondtam. A film nem dráma, a film inkább egy életrajzi vígjáték. Erre az emberre tényleg rá lehetett mondani, hogy, ha lepörög előtte az élete filmje akkor nem tudta eldönteni, hogy pornó film vagy akció film volt. Nem a motorozásra vagy kihegyezve a film. Inkább emberi tulajdonságokra, érzésekre. A film nem a teljes valóságot vetíti elénk, itt-ott a rendező és a forgatókönyvíró szájíze szerint van szinesítve. A tárgyi tévedésekről a wikin lehet olvasni bővebben. A filmet megéri egyszer megnézni. Nem kavart maga után nagy port, de egy unalmas délutánon érdemes megkukkantani, ha nincs más a tvben.

post első nap

August 3rd, 2009

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:09 pm

Első nap a munkában. Most mit mondjak? Reggel hiába volt örömködős motorral bemenni dolgozni, de valahogy elfáradtam. Reggel 7től fél 7ig elég volt. 7re sikerült hazavergődni, már a motorozás sem esik olyan jól. Holnap állítólag szakadni fog az eső. De legalább lesz foci délután. Próbáljunk túlélni valahogy. Vége a pihizésnek, legalábbis egy időre.

post public enemies

August 1st, 2009

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 2:20 pm

A filmbuzi kritikája itt olvasható. Láttuk, megnéztük, megértettük még csütörtök este. A film 143 perces. Már önmagában ez nekem soknak tűnik, de a watchmen után már semmi nem lehet hosszú, így egy esti előadásra rávettük magunkat. De tévedtünk. Nagyon hosszú volt és kisrészt unalmas. Sok jelenet kínszenvedősen lassan épült fel. Mivel egy “történelmi” leírás, ezért hatalmas csavarokra nem kell készülni. Teljesen lineáris a történet. A kidolgozás, a szereplők miatt élvezhető volt a film. De nem ütött akkorát, hogy ezt még egyszer végignézzem. Inkább most a világ leggyorsabb indiánját nézem ma meg.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)