https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post gibson: neuromancer

August 23rd, 2009

Filed under: IT,Mozi,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 11:28 pm

Aki tudja, aki nem, lesz neuromancer film és várhatóan ez is trillógiának fog indulni a másik két résszel, visszaszámlálás nullára és mona lisa overdrive további részekkel. Mi a neuromancer? Ez egy nagyon jó kérdés amire nagyon jó választ nehéz adni. Röviden és tömören nehéz lenne megfogalmazni, hosszabban pedig érdemes elolvasni a könyvet. A közel/távoli jövőben gigászi monopol cégek irányítanak mindent, a főbb központok kína, japán, usa keleti part és nagyon pici részben európa. Virágzik a kábítószer, protézisek, szervek kereskedelme. Ebben a világban játszódik a történet ahol hőseink próbálnak túlélni. Aki látta már a Johnny Mnemonicot az tudja miről van szó.

4099_book-neuromancer1

A lényeg viszont a mátrix. A gigászi cégeket hálózat köti össze. Minden fent van a hálózaton, ezt hívják mátrixnak. Becsatlakozni deckeken keresztül lehet, na nem úgy mint a mátrix c. filmben, hanem simán csak tapaszokkal, fejre tehető cuccokkal. Az persze itt áll, hogy aki a mátrixban meghal, az igazából is meghal. Viszont a teljes tudatot le lehet menteni memóriára, így flatlineként is tovább élhetünk. (flatline = lapos vonal (EKG) A mátrix c. filmet felejtsük el. Teljesen másról szól a történet, ott egy gépek uralta világban az embert elemeknek használtak. Itt a mátrixból ki-be lehet lépkedni. Azt ne felejtsük el megemlíteni, hogy a mátrix neuromancer verziója kb 25 évvel ezelőtt már létezett a mátrix c. film előtt.

És most ebből is lesz film. 2011-re ígérik. Valami joseph kahn fogja rendezni, ha minden igaz, aki eddig britney és egyéb videoklippeket forgatott és a fantasztikus torque c. filmet is rendezte. Szóval a fószer előélete egy ilyen filmhez szinte zéró. Nem is értem, hogy lehetett őt választani. Vagy ez a világ annyira nem fizetős a nézők részéről? Nem tudnának a könyvből mit kihozni? Hát igen, nem egy gyűrűk ura az tény, ahol cgi segítségével csinálok ent hadsereget egy adott tájra. Itt bizony kőkeményen kell agyalni még a háttéren és a helyszíneken is, mert bizony sok helyen még a képzeletben sem tud összeállni rendesen.

Sajnos sokat nem tudok a filmtől várni. Kult film lehetne ahogy a johny is volt. Amúgy johny a neuromancerből van, adatfutár volt. Ja igen, a könyvben meghal, de teljesen más miatt. Azért a tükörszemű lányra kiváncsi leszek hogy oldják meg, ő lesz talán liv tyler? hmm. bejövős lenne! A könyv viszont önmagáért beszél, megteremtette a cyberpunk világot, a mátrixot és a sci-fi díjak szentháromságát is megnyerte, Hugo Award, Nebula Award és a Philip K. Dick Award

William Gibson is a Sci-Fi stud. He’s great. There, I got that off my chest. He has had some terrible luck with movie adaptations of his work. Johnny Mnemonic was troublesome to say the least. He has had his great novel “Neuromancer” in development since the dawn of time and so far, people have been chickening out of making it. Now however, we seem to have a cast. Liv Tyler is the latest to join Hayden Christiansen in the Joseph Kahn directed story of an Artificial Intelligence that yearns to be free and of the cyber jockey that is paid to free it. Can’t say much for the cast. This story deserves better. Can you reboot a movie before the original is released?

Tehát egyelőre ennyi. Várjuk a további híreket. Sajnos Gibson blogján az utolsó bejegyzés áprilisi, jó tudni, hogy ők is csipázták Barcelonát:)

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)