https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post na nemááá

May 30th, 2010

Filed under: IT,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 10:20 pm

Szal az új nashoz pénteken megjött a házikó. Elég gyorsan, alig 4 nap alatt ért ide és képzeld, csak úgy suhant felém a kis 20 kilós csomag. Még mindig nem értem, hogy postával együtt hogy sikerült a srácnak ezt eladni 149 USD-ért és használtan volt meghírdetve. A lényeg az, hogy zsír új, ismétlem zsír új volt a cucc, tokkal vonóval fóliázva, leragasztva, etc. Szóval az Antec 1200 vagy más néven twelve hundred már itt is van és muzsikál is rendesen. Első körben a kék ledek lábait csíptem el a ventilátorokban, utána már bekerült a fantasztikus celeron erőmű. Közben szereztem egy használt 320 gigás sata2 winyót amin már a rendszerek fent is vannak. Első körben debian, mert lehet kiváltom vagy a firewallt és akkor elég lesz egy gép , mindenre, de majd meglátom a dolgot tesztelni fogom a raid miatt, kezelhetőség és persze sebességet fogunk nézni, alapból a samba egy kicsit gyorsabb, mint a windowsos megosztás, de majd elválik. Egyelőre 70-80 megával olvasok róla és 50-60 megával írok rá hálón keresztül. Persze ez egy db winyó, nincs semmi extra így. Nem vártam rögtön gigabitet, de majd meglátjuk a raiddel mi lesz. A raid kártya most pont a vámon csücsül, péntek este érkezett be az országba. És képzeljétek, a www.posta.hu/nyomonkovetes oldalon meg lehet adni a csomag számát és rögtön írja magyarul, hogy mi is van. Jó persze ugyanazt, mint az USPS.com, de ez már nagyon szép dolog, hogy a magyar posta is halad a korral. Öröm és bódottá. Naszóval ilyennel bombáz engem a magyar posta:

posta

post tákolom, műszerrel

May 30th, 2010

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 10:00 pm

Mint bizonyára már mindenki tudja, kedves barátunk Saimonsais (a.k.a. Keyser Söze, bicebóca) most otthon tesped és gyógyítja lábát vagy a Snowboard vagy a Motorozás miatt. Mindenesetre mielőbbi felépülést kívánok neki az alábbi két érdekes cikkel:

- Hogyan síeljünk kultúráltan?
- Hogyan motorozzunk biztonságban?

Biztosan mindkét írás nagy segítség lesz a részére. Szóval történt, hogy a darabokban lévő motorjához megjöttek a főbb alkatrészek (villa, alsó-felső villa híd) és az elektromos rendszer is összeépíthetőnek tűnt az új lámpával és műszerfallal. Szombat reggel – hiszen mi jobb dolgom is lenne? – nekiálltam összetákolni a vasat. Persze valami normális eljárás kellett és nem lehet csak úgy nekiugrani mint Tót az anyjának. Hát apránként, de elkezdett összeállni a motor kinézet és már odáig eljutott a történet, hogy működnek az elektromos rendszerek és a motor röffentésre kész. A féldifibe kell még olaj és hiányzik még pár új csavar, de jövőhéten szombaton biztosan kész lesz a járgány. Élvezet egy motort az alapjairól összerakni és megépíteni. Szóval lassan, de biztosan haladok:) Szombaton már főpróbázni szeretnék vele:)

IMAGE_025

IMAGE_024

IMAGE_023

IMAGE_022

post prince of persia

May 25th, 2010

Filed under: IT,Mozi,Oldies — AndrewBoy @ 7:20 pm

Finoman duruzsol az xt. Bejön a klasszikus loading screen és már kezdjük is a játékot a börtönben. Valahogy így indult a prince of persia története és folytatódott a hatalmas sikerű második résszel valamikor 93-94 körül. Aztán jött az első háromdés jellegű Prince of Persia 3D, összesen 11 kiadást élt meg a játék, számomra már szinte követhetetlen:) Szóval a filmen túl vagyunk, mert az is megjelent. Hát szinkronnal ne nézd meg, nagyon belenyúltunk. Botrány volt a fordítás. A film klasszik kaland, nézhető, látványos akciók, lehetetlennek tűnő ugrások, már a film elején is a játék karakterét mutatják be az ugrálásokkal, lógásokkal és falon mászásokkal. A sztori az übergagyi, nem a játék szerinti Sands of Timeról van szó, hanem egy újrakitalált meséről, itt a tőrt nem szabad, hogy az üvegbe belevágják és nem lesznek homokszörnyek. A sztori teljesen egyvonalú, még véletlenül sem kell gondolkodni. Egynek elment, és persze a végén a hercegnőt ismételten “feltámasztja” és utána jól megtöcskölheti hősünk….

post lengyel hon

May 25th, 2010

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 7:08 pm

Párszor voltam már Lengyelországban, de általában éjszakai vezetés volt és rövid távon, no és persze akkor még fiatal suhancként csak nyomtam a gázt mint az őrült. Mostanában ez már nem igaz, normálisan vezetek. De ami a lengyeleknél van az azért odabasz. Normál esetben rendőrautót országúton, faluban, városban alig láttunk. Nappal 50km/h a megengedett éjszaka 60km/h ahol nincs kint az 50-s tábla a faluban. Van egy-két automata trafi, de azokat jelzik szép nagy táblákkal előre és tényleg csak a hülye tud belemenni. Nos első falu úgy nézett ki, hogy lelassítottam 50-re és máris kaptam a refit a mögöttem lévő kamiontól. Kamion/busz/autó, tökmind1, százzal mennek faluban/városban, etc. A városi kétsávost autópályának használják, ha nincs forgalmi dugó. Az utak minősége egyszerűen katasztrofális, luk-luk hátán és városon kívül tolják neki 130-160-nal a kicsit szélesebb országutakon. Oké, nincs autópálya, nagy az ország, de ennyire állat módon vezetni, főleg a kamionok. Ismételten egy tapasztalattal lettem gazdagabb, 90nel nem lehet menni, csak 120 és 200 közt, akkor lehet haladni nagyjából.

post mikor a eldurran a f..szom

May 25th, 2010

Filed under: IT,Napi fájdalom,Oldies — AndrewBoy @ 7:04 pm

Összeraktam a kúrva nast. Működik, jó a sebesség, éljen, élvezhető. Aztán az egyik winyó eldurran. Alapjárati hangja mint a kurva kávédaráló, aztán már mentem le a motyót és az adat is alig jön és már normál esetben is darál. Aztán reggel megnézem persze miután mindent leszedtem nincs hangja és mintha rendben lenne. Kurva anyád konkrétan, nem baj, megy vissza, teszteljék 3 napig aztán majd meglátják. Új beruházás jön, eladom a NAS-t és összeteszek egy gépet rá. Van rá hely és nincs a NAS minden szolgáltatására szükségem + valszeg egybe lesz vonva a történet a firewallal és akkor egy szerveren megúszom az egészet. De ezt még meglátjuk. A jövő zenéje. A vas itt van, a ház és a raid karesz érkezik. Jajjdenagyon tele a faszom. Ja és kéne valami ótvar 40 gigás winyó rendszernek. Találtam régi winyókat, de azokat nem törlöm le, emlékeket őriznek, az előző ezredből.

post talicska

May 15th, 2010

Filed under: Oldies,Party,Zene — AndrewBoy @ 8:39 pm

Tegnap meg volt a Metallica koncert. Nem tudok mit mondani, vegyes érzelmekkel távoztam a helyszínről, nagyon vártam, nagyon akartam. Ülőhely, kocsival, limitált italfogyasztás, csak hogy biztosan át tudjam élni és ott legyek 100%-ban. De mit tudok elmondani? Ami nagyon gáz volt, hogy hátulról úgy nézett ki a kibaszott stadion mint egy karácsonyfa. Hogy miért? A sok állat a mobillal rögzített mindent, mellettem és előttem is videóztak folyamatosan, a fószer arca végig fagyottan figyelte a kamerát és néha anyázott mikor kiírta a gép, hogy error. Ki az a fasz aki eljön egy koncertre 20 ezer ft-ért és videokamerázik? A hanghatást úgy sem tudja vissza adni. Menjen be a media marktba és vegyen egy profin elkészíett koncert dvd-t 5-6 ezer ft-ért. Megérdemelné a csapat, nem?

master-of-puppets

Hát nem. Kibaszott igénytelen volt a hangtechnika, a szöveget néha nem lehetett hallani, néha a basszusgitár elnyomott mindent, aztán a dob túl erős volt, ami viszont problémát okozott, nem kellett műértőnek lenni, nagyon és nagyon sok elütés volt, nem volt szám amit hibátlanul dobolt volna el Lars. Szóval nagyon vegyes az egész. A party hangulatot a végén talán sikerült visszahozni kb a felétől, 18 számot játszottak. A klasszikus For Whom The Bell Tolls c. szám szinte érthetetlen és élvezhetetlen volt a hangtechnika miatt. Az unott teltház (tényleg, hány fő?) kb csak Sad but True és a Master of Puppetsre kezdett el tombolni rendesen. A végére még hagyták a klasszik Enter Sandmant és a Nothing Else Matterst és a záró akkordot a Seek and Destroy követte el. Na itt lehetett volna szerintem újra kezdeni a koncertet. Nem lett volna rossz, csak sok számról az első 5 másodpercben nem derült ki, hogy mi a faszom az. Hát így jártunk. SZVN kategória és a közepes között volt valahol a teljesítmény. Majd a szigeten lesz Iron Maiden, legalább be is leszek baszva és akkor nem érdekel az egész. De ez így nagyon gáz volt, a 2 évvel ezelőtti bécsi koncert sokkal jobb volt. Ott 2 óra 30 perc volt a játékidő és többször végignyomtak régebbieket is, itt alig 2 óra. Utólag is csókoltatom Rikát és Balikát:)

post kick ass

May 10th, 2010

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 8:05 pm

Erről tényleg nem tudok mit mondani, vagy tetszeni fog, de nagyon, vagy 15 perc után kikapcsolod és nem vagy hajlandó megnézni. Szóval szerintem nagyon ott van. Poénok, beszólások, koreográfia. Loser csapatból az egyik csíra elhatározza, hogy ő lesz kick ass az odabaszós egyszemélyes szuperhős. Ott kezdődik, hogy vesz egy akciós búvár ruhát és mint valami homokos rögtön az első akcióján leszuratja magát. Nem szegi kedvét a több hónapos rehabilitáció és ezután már nagyjából sikert arat 3 utcai gané ellen. Innentől híres lesz, csak van egy kis gond, egy másik csapat is dolgozik New Yorkban akik viszont nem keltenek feltűnést. Egy maffia góré leszámolását pedig kick ass munkájának veszik, megindul a hajsza a pancser tini ellen aki már buzinak is képes volt kiadni magát, hogy egy csaj jóbarátja legyen. Persze bejönnek a számításai egytől egyig a csajjal és fantasztikus győzelmet aratnak új ismerősével a gonosz fölött. Érdemes megnézni. Nem vártam annyira, talán azért ütött akkorát.

post intercom

May 10th, 2010

Filed under: Auto-motor,IT,Links,News — AndrewBoy @ 7:31 pm

A motorozásban egy jó dolog van, ami igazából rossz is. Nem lehet telefonálni kézből, vagyis elég meredek a bukó alá bepréselni menetközben a nyamvadt telefont. Meg ugye már 50 fölött sem kényelmes a másikkal beszélgetni. Erre találták ki a bluetooth kihangosítókat és persze az intercomokat. Az, hogy egymással tudjunk beszélgetni persze semmi extrát nem jelent, kábel, vezetéknélkül, amit csak szeretnénk, voxszal, vox nélkül és persze kérdés, egyszerre hány emberrel. Lehet PMR alapon, bluetooth alapon és persze vannak a saját frekvenciás dolgok. Mindegyiknek meg van az előnye és a hátránya.

Az intercomon felül érdemes, ha már kihangosítani is tud a bluetoothon keresztül. Na itt is persze meg vannak a finomságok, egy gombos hívás indítás, név bemondás, etc. Amit egy autós kihangosító is tud. Ezt lehet tetézni, hogy bluetooth már sztereó és persze a zene is átjön gond nélkül, vagy akár még a GPS is, amikor irányt kell változtassunk beleszól a zenébe, telefonba, hogy figyeljünk már rá is egy picit. Vannak vezérlők amikbe még más aux eszközt is lehet dugdosni, általában 3,5 mm-s jacken keresztül. A kütyük nagyrésze tölthető, akkus és a bukóra kell rászerkeszteni és akkor bal/jobb kézzel lehet vezérelni a jó nagy gombokat, könnyű megtanulni.

Aztán persze a hangminőség, mikrofon, hangszóró, fejhallgató, kis füles. A fülnél a bukókban elég nagy hely van kihagyva, tehát egy mini hangszóró is befér, nem kell fülhallgatót vagy teszem azt fejhallgatót a bukó alá bevarázsolni minden motorozás előtt. Ezeknek a minősége is persze az ótvartól a több tízezer forintos csillivilliig elterjed. Ez általában mindegyiknél egyszerűen cserélhető és mindenki saját igényeinek megfelelően tud választani. A mikrofon persze a zajszűrős fajtából legyen, vagy 50 fölött már csak a susogást hallják. Amúgy az összes kütyüre az van írva, hogy nyitott plexi 80-100, zárt plexi 100-120 km/h bármilyen sisakban. Nyilván egy 200 ezer ft-s sisak szigetelése már jó annyira, hogy akár 180 km/hnál is átmegy zavartalanul a zenei á hang.

btintercom

De milyet vegyünk? A dealextreme megint előállt a tutival. A kütyü lényegében nem mást mint a kiváló AKE BT Multi-Interphone Motorcycle Bluetooth Intercom kiköpött mása. A tesztek azt mondják, hogy a 299 EUR értékű cucc konkrétan nem tud annyit amivel még akár 10 USD-vel is több legyen a kínai 110 USD cuccnál. Persze a kínai postával ennyi:) Az akku megdöglés mint minden kínai cuccnál persze itt is ott van. A hangszórók nem annyira dinamikusak. De azonkívül mindent úgy tud, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Szépen párban lehet őket venni, így asszonypajtás is tud magának mobilt felcsatlakoztatni és függetlenül tőlem telefonálni, vagy akár velem beszélgetni, vagy galád módon akár egy harmadik motorossal is tud cseverészni, persze full kontroll alatt:)

Szóval nagyon várom a kütyüt, nemrég adták fel, 7-10 napot ígérnek rá. Hajrá!

post viva México! vol.2

May 6th, 2010

Filed under: Links,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 8:45 pm

Reggel 5:50, ébredés. 6:00 – 6:30 között ázás a kádban. További pár perc a tükör előtt a fogkefével, a borotvára ma sem néztem rá. Aztán öltözés, létszám ellenőrzés, mobil, tárca, öngyújtó, cigi. Csók a családnak és már irány is az autó. Reggel 7:00 lidl előtt sorban állás. Roham a mexikói kaják felé, egy fiatalember már rámolja bőszen a paradicsomlevet és az alma-kaktuszfüge kombó italt. Még elvesz két karton fajitat aztán már huss, el is tűnt. Jöttem én, csilis babkonzerv, fajita szósz, fajita wrap és persze az egyszerűbb all in one fajita, lepénnyel, mártással és fűszerkeverékkel. Jalapeno még van otthon fél tálcával, az elég a következő fél évre megint. Végre megint mexikói hetek a lidlben!!! A mirelt mexikói az kurva szar a többi az jó. Csipszet viszont nem éri meg venni és dip szószt, kurva drága és annyira nem jó. Szóval megint van egy rakattal itthon. Hétvégén azt hiszem csinálok egy jó adagot, amolyan 4x csípőst.

mex_1

mex_2

mex_3

post mikor lesz már vége?

May 5th, 2010

Filed under: Auto-motor,IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:27 pm

Szóval már 80% fölött járunk a raid kialakításban. Holnap este – ha minden igaz – elkezdem feltölteni vissza az adatokat. Jó volna, mert helyem már sehol nincs, egy nyavajás sorozat részt nem tudok letölteni és kitömöríteni. Szóval lehet izgulni. Pár terra visszamásolgatása persze nem okozhat majd gondot. Konfigurálni már semmit nem kell, mehet élesben a cucc. Legalább jó idő lenne, hogy motorozni tudjon az ember, de most erre sincs lehetőség. Viszont időm nem volt a modellboltba elcaplatni egy komoly 1200 ft-s fogaskereket megvásárolni ami kellene a monster géphez. A 3 sebességes váltó nagyon zsír lett benne, csak az acél spúr az alap meghajtó kereket oda-vissza megzabálta 4-5 óra játék után.

post a fasz rossz végén

May 2nd, 2010

Filed under: IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:04 am

Volt már olyan, hogy a gép megvert sakkban, de boxban utána én voltam a jobb. Na kb most is ez a helyzet, tegnap estére már 50%-s volt a NAS mikor konfigurálás közben a belassult gépen nyomkodni kezdtem a rossz dolgokat és hát valahogy a resetre sikerült ráfeküdni. Visítottam. 4 winyó újra inizializálás és raid5 és formázás. Na most vagyunk kb 13%-n. Elméletileg meg lehet gyorsítani a linuxos raidelést. Nézzük meg az alap configot.

cat /proc/sys/dev/raid/speed_limit_max
200000
cat /proc/sys/dev/raid/speed_limit_min
1000

Ez azt mutatja meg, hogy a raid max 200mb/seckel, de minimum 1mb/seckel mehet. És ugye lassú lesz, mert miért ne. Okosan írjuk át a default értékeket.

echo 20000 >/proc/sys/dev/raid/speed_limit_min

Ezzel 20mb/sec lett a minimum érték.
És akkor a statisztika se maradjon el.

cat /proc/mdstat

Na, remélem egyszer tényleg kész lesz ez a fos….

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)