https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post okos órát vagy buta órát?

July 27th, 2014

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 9:41 pm

Az első és legfontosabb tényező amikor az ember órát választ, hogy gusztusosan nézzen ki és a pénztárcánk méretét pont annyival csökkentse, mint amennyivel szeretnénk. Ebből az analógiából kiindulva létezhet egy olyan faj, aki pont szereti az okos órák kinézetét és hajlandó egy ilyen óráért xyz forintot kiadni, akkor is, ha a számlapon és a szíjon kívül nincs rajta semmi extra, esetleg egy jó designer márkát képvisel az óra. Mert ugye alapvetően ebben a 20-50 ezer forintos árkategóriában annyira giga drága márkás órákat nem talál az ember, alapvetően a félig meddig márkátlan és egyszerű felépítésű modellekből lehet választani. Ebben a kategóriában a mechanika vagy az elegancia még nem jelentős.  Így akinek tetszenek az okos órák nyugodtan vásárolhatnak még a funkciót sem ismerve, mert ennyi pénzért egy közepesen lecsúszott designer órát sem lehet igazából kapni.

Aztán persze a különböző modelleknek majd itt is lesz presztizs értéke a későbbiekben, egyelőre csak 4-5 jobb (IT) márkát lehet felsorolni akik foglalkoznak ezzel, de majd a harapott alma színt hoz a világunkba hamarosan. Funkciót tekintve tényleg ne számítsunk csodára. Most még nem arról szól, hogy a 320 x 240 pixelen mi full hd filmet fogunk nézni a tárgyalások alatt a csukónkról. Sokkal inkább egyszerű vezérlő kiegészítő. Ha a telefonunk el van rakva a zsebünkben és van headsetünk, akár ülünk az irodában, akár vezetünk (igaz ekkor kihangosítóval) vagy sétálunk a parkban és nem tartjuk a kezünkben a telefont, mert nem vagyunk annyira kretének, hogy 3 percenként olvasgassuk a facebookot és a celeb híreket akkor bizony tényleg macera mindig elővenni a táskából/zsebből, hogy megnézzük ki az és mit akar.

474527.sony-smartwatch-2-sw2

A kiegészítők, mert itt kiegészítők vannak, nem appok garmadája elég szépen gyarapszik minden nap. Telepítésünk a telefonon keresztül a play áruházból lehetséges. A Sonynak a smartwatch programja a telepítést követően már aktiválja is, általában azért némi beállítás szükséges, ha a program enged válaszolni, hogy mik legyenek az előre beállított példa üzenetek. Mert nincs fullos billentyűzetünk, így az ujjunkkal csak pár üzenetre tudunk rábökni. Viszont jópofa, hogy a klubkártyáinkat előre el tudjuk menteni és a pénztárnál az órán megjelenik a klubkártyánkhoz tartozó vonalkód amit a gép leolvas, ha odatartjuk az óránkat. Számok bolt dolgozik vonalkódos és nem mágneskártyás klubkártyával, így van a történetnek létjogosultsága.

Távolról tudunk zenét indítani, fényképezni, vagy videózni, a google searchet is elindíthatjuk, egyszóval a headsetek 1 gombos pár lehetőséges vezérlőjét így kényelmesen ki tudjuk némi képi visszacsatolással bővíteni. Van még a technikának hová fejlődnie, de aki amúgy órát szeretne vásárolni és árkategóriában és designba megfelel az embernek én azt mondom, hogy jópofa kényelmi tartozék a telefonhoz. Nem utolsó sorban az időt is mutatja persze:) Ebből is lehet kollekció, majd jönnek még jobb és más modellek, nekem a Sony smartwatch 2 egyelőre nagyon bejön, tetszik, használom, tudhatna többet, de még annyira új cipőben jár ez a dolog, hogy a felhasználó sem tudja, hogy mit akar igazán és így lehet szépen piacot teremteni, megmondják nekünk, hogy mit szeretnénk és, hogy ez jó nekünk. Nem utolsó sorban kicsit Michael Knightnak is érezhetjük magunkat végre:) Egyelőre NFC, bluetooth áll a fejlesztők rendelkezésére. 2/3 napot kibír, a telefon micro usb töltője jó hozzá.

227815897.sony-smartwatch-2-sw2 (1)

post transformers #4

July 27th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 9:20 pm

MV5BMjEwNTg1MTA5Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwOTg2OTM4MTE@._V1_SX214_AL_Az eddigi transformers filmek szerinti szokásos átlagemberből önfeláldozóvá válós szuperhős motívummal találkozunk ismételten. De hangsúlyoznom kell, hogy itt már a realitás érzés teljesen eltűnt és csak és kizárólag végletekben lehet gondolkodni. A film látványvilágára nem lehet panasz, 3dben nagyon királyságos volt és rendesen termelte a hangerőt a kb másfél millió lőszer és némi robbanószer ami a filmben el lett pukkantva.

A történetben természetesen az (a mostanában trendi módon nem dohányzó és nem alkoholista, Mark Wahlberg) amerikai egyedül nevelem a lányom és van egy kis beütésem című klisére épülünk amibe milyen meglepő módon a kislány barátja is belekerül és talán nem véletlen, hogy az apa és a srác ellentétei humorosan bontakoznak ki. Talán ez alapján számos történet jutna eszünkbe, mert ilyenhez bizony nem kell transformers, ez elmehetne egy szovjet partizánfilmnek is vagy akár egy fél évszázados westernt is egybe lehetne kötni egy ilyennel. A srác vezetési technikáján pedig lehetne bőven mit csiszolni, mert egy 20 éves rally felvétel is komolyabban néz ki, mint amit a filmben produkáltak…

A transformerek szerepe a filmben roppant egyszerű, megállítani a gonosz vállalat vezetőt akit amúgy bepaliztak az idegenek és az emberek meg kell óvni. Mást nem mondanék el, mert akkor már a teljes történetet lelövi az ember. Egy darab csavar volt a filmben, amire azért lehetett ám számítani, mert Stanley Tucci hiába szokott gonoszt játszani, azért a szíve mélyén mindig egy bűnbánó figura, tehát a főgeci szerepét a filmben nem ő rá osztották.

Engem az IMDB értékelés megdöbbent, mert ez a film szerintem a 7 pontot csak akkor közelíthetné meg, ha a történet nem lenne ennyire gyatra. Ha a film alcíme a kihalás kora, csak remélni tudom, hogy ez a stílusú forgatókönyv és történet klisé kihal végre a mozikból. 3 óra szenvedés….

post utazás a fellegek fölött

July 25th, 2014

Filed under: IT,Kirándulás — AndrewBoy @ 9:53 pm

Ha már utazás, akkor tudjuk, hogy hol vagyunk. Alig várom minden alkalommal, hogy a telefonon vagy a tableten nézni tudjam, hogy merre repül a repülő. Ugye nem vagyok online (bár a brussels airline-n egy kódolt wifi volt végig full erővel), de a GPS engedélyezett, nem cseszegetnek érte. Évekkel ezelőtt kezdtem el próbálkozni, egyedül a Xoom volt az aminek a GPS volt annyira pocsék, hogy a helyet nagy tévedéssel, de a magasságot és a sebességet elég pontosan, alacsony frissítés mellett mutassa. A HTC Max esetén most volt először lehetőségem kipróbálni a dolgot. A HTC X One még csak-csak jó volt 400 km/hig, de utána feladta a történetet. A max viszont überalles. Fent már kellett neki fél perc, hogy megtaláljon minden műholdat, de utána pontosan mutatta a dolgokat. Sygicben LOL volt nézni, ahogy elég reménytelenül tervez újra és csipog a sebességtúllépés miatt folyamatosan. Gmaps offline verzióban viszont hibátlan ilyenkor, kicsi helyet foglal, tud mindent amit tudnia kell, szépen lehetett követni az utunkat. Mondhatjuk, hogy akkor a bakancslistámon ez a történet már pipa…

Screenshot_2014-07-24-22-26-22Screenshot_2014-07-23-20-13-12

Ja igen, az út jó volt, a brüsszeli csatlakozást majdnem lekéstük, de megvárt a pesti gép, így éjfélre már itthon is voltam… viszlát Genf, boldog szülinapot nekem…:)

post kütyük mindenek felett:)

July 14th, 2014

Filed under: IT,Links,News — AndrewBoy @ 6:39 pm

Elmegy az ember nyaralni valahová és azon izgul, hogy a megszokott otthoni technikai kényelmet hogyan fogja magának biztosítani. Természetesen az átmeneti felszereléseknél nem elvárás, hogy hiper-szuper legyen a rendszer, de azért az alapvető igényeket ténylegesen elégítse ki:) Mivel a saját érdekeltségem technikai háttere megegyezik a család többi tagjával, ezért bátran vágtam bele a dolgokba. Első gondunk az internet elérés megfelelő biztosítása volt. A wifi elérhetőség ramaty és mivel a területen a mobil lefedettség is problémákkal küzd, ezért egy wifi repeater beüzemelése mellett döntöttem. Múlt évben vettem is egyet, amit nem olyan régen kicsit átbarkácsoltam némi sodrony segítségével. Túl pontos mérés nem volt, de a beépített 2dBi nyereségűnek hazudott antenna helyett az új sodronyok már számolható méterekkel növelték meg a lefedett távolságot. Szóval beüzemelve a mai értékén kb 20 dolláros kütyüt szinte azonnal teljes internetlefedettségnek kezdtünk el örvendeni a nyaralás időtartama alatt.

10414574_10152512099624470_6174345083168922545_n

A következő nagy kérdéskör volt a sorozatok/filmek/tv adás agyatlan bambulása ami a jelenkori digitális világban egy régebbi tévén már nem annyira egyszerű. A WDtv liveot otthon hagytam, így a benzinpénz és a helyettesíthetőségi lehetőségek közt kezdtem el lavírozni, illetve egy újabb kütyünek mindig örül az ember és a WDtv nem oldja meg a DVB-T problémámat sem. Először is antenna kellett, közepes méretű kütyü kábellel, tartóval cca 7 ezer forint, kültéri, patent. A vevő egység fogalmát egy a lengyel termékipar remekét képviselő Globo Opticum HD T90 nevezetű csoda töltötte be. A készülék 8 ezer forint, számlával. Tacskóban 6-7 ezerért már kap ilyesmit az ember, de a benzinpénz megint csak arra vitt el, hogy ezt most meg kell vennem, mert media player szerep is van benne USB-n keresztül. Először még a divxtől is féltem, aztán mióta a 720p is röccenés nélkül megy rajta feliratokat is kezelve, azóta boldog vagyok vele. Ezen felül TS-ben rögzíti a TV adást, programozható, hogy mikor kapcsoljon be. Külső winyónak bármit lehet rádugni, de megfelelő tápellátásról viszont a külső egységnél kell gondoskodni, természetesen egy mobiltöltő ezt a problémát megoldotta és a kínai népköztársaság gyártotta sata usb2 házat megfelelő mennyiségű árammal képes ellátni a htc one max 1500mAh töltője. A termék speci lentebb bármiféle hozzáadás nélkül:

  • HDMI with HDCP (optional)
  • Support of SD/HD (MPEG2 / MPEG4 H.264), DVB-T system.
  • Supported bandwidth – 6MHz, 7MHz or 8MHz.
  • High resolution video output – HDMI.
  • Standard resolution video output – SCART.
  • Supported video resolutions – 576p, 720p, 1080i, Full HD 1080p.
  • Analog audio output – 3,5mm jack stereo.
  • Digital audio output S/PDIF – coaxial.
  • Software update by USB, OTA SSU.
  • Simultaneous output on HDMI and SCART.
  • USB connector compliant with USB 2.0 standard.
  • Automatic and manual channel search.
  • Electronic Program Guide – EPG.
  • Multilingual Menu, including English.
  • Time Shift (video pausing, rewinding).
  • PVR Ready – possibility to record on external USB drive.
  • Parental Lock for channels and Menu.
  • Fast channels switching.
  • Possibility of creating own channels lists.
  • Channel Editing features – Remove, Lock, Skip, Move, Rename.
  • Subtitle support – Teletext and DVB.
  • Teletext support.
  • Build-in Dolby Digital decoder (downmix to stereo).
  • Build-in Dolby Digital Plus (E-AC-3) decoder (downmix to stereo).
  • Color – black.
  • OPTICUM USB HDD supported.

opticum-hd-t90-front-template-www.450.337.s

opticum-hd-t90-rear-template-www.557.417.s

Természetesen ez még nem az amit az ember igazából szeretne és nagy a vívódás a megoldások miatt. Kellene egy komplex rendszer. DVB-C/T/S2, egy linux alapú androidos kütyü, amivel mindent lehet csinálni és a tv csak egy monitor lenne mellé a hang pedig jönne a házimozin keresztül. A minixnek most van új verziója, de 160 USD, viszont ez már azt mondják tényleg patent. Nem égető most annyira, még kibekkelem egy darabig szerintem. A lényeg, hogy a lengyel kütyüt vagy bármelyik testvérét szívesen ajánlom bárkinek.

post first encounter

July 5th, 2014

Filed under: AndrewBoy Jr,Kirándulás — AndrewBoy @ 10:58 pm

Srác és csaj első találkozása a tengerrel. Hideg és sós. De azért tetszett nekik. Fiamat alig lehetett kiszedni belőle. A szélben a hideg víz után fázni kezdett és a 40 fokos homokban kezdett el hemperegni. Teljesen jogos, de utána le akarta magáról mosni és egy végtelen ciklusba kezdhettünk volna bele, így a kézzel való ledörgölést választottam:) Ami biztos, jó a tengerpart, gyerek élvezi. Ami megint biztos, ilyen zsúfolt helyre nem szabad jönni. De a gyerek boldogsága persze mindent megér:)

Az autó jól vizsgázott, pont egy hete ment szét a jobb hátsó gumi, így azt frissen utazott velünk, agyonrarámolva, pályán 150 körüli tempóval és légkondival 7,2. Szerintem ez teljesen korrekt 2 tonnától, hazafelé Szlovéniában az üresebb hegyi szakaszokon azért megnéztem, hogy mi a vége…. asszony türelmének:D

IMAG5177

IMAG5186

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)