https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post barcelona reloaded

April 24th, 2014

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 10:51 pm

Úgy néz ki, hogy a barcelonai turnékból is hagyomány lesz. Imádom a várost, már sokadjára járok itt és még mindig találok új és felfedezetlen részeket. A szállás a zöld füves diagonálnál volt, emlékezetes hely, már csak a drága bevásárlóközpont miatt is a sarkon:) Az egész diagonál részt átépítik, hidakat bontottak el és készítenek új verziókat, mondjuk ráfért már a város közepére a felújítás. A reptértől az út természetesen horror volt, délelőtt 10kor kb egy óra volt beérni. A program keretén belül szerencsénk volt ökörködni egy csapatépítésben az olimpiai stadionban. Lenyűgöző akusztikával rendelkezik. Az idő természetesen hideg volt, így ilyenkor április végén a part gyakorlatilag üres napközben.

IMAG4646

IMAG4655

post a bevatott/divergent

April 16th, 2014

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 12:55 pm

Képzeljünk el egy világot, ahol az emberek külön kasztokba vannak sorolva funkcióik alapján és a besorolást követően ott élik az életüket le, van akik orvosolnak, van akik katonáskodnak, van akik államot irányítanak és van akik csak úgy vannak, mert nem tartoznak sehová, de vannak odaadó és segítő, önzetlen csoport is. Valamikor a jövőben lesz valami giga háború és hát persze egy nagy városba zsúfolódtak össze az emberek ahol rendben próbálnak már egy évszázada élni. A törvényhozók kvázi vallásként terítik a múltat és aki ezt nem nyeli be, nem fogadja el és lázadni próbál, utána akar járni a dolgoknak, kasztok közt akar mászkálni, aztat bizony csúnyán megfingatják a saját vérében.

Őőőő, hasonlít az éhezők viadalára? Igen, elsőre nekem is ez jött le belőle, a szereposztást megnézve az a hatalmas áldott tehetségű Shailene Woodley játszik benne aki korábban gyakorlatilag sorozat mellékszereplő színész volt, persze új ember, miért is ne lenne jó színész egy film erejéig. Aztán a filmnek kicsit utánajárva kiderült, hogy hát még 3 rész biztosan lesz ezenkívül, lázadni is fog és még hűséges is lesz a kis luvnya. Adjunk neki egy pofon címen kipörgettem a filmet és teljesen vegyes érzelmek fogadtak.

Látványban a poszt apokaliptikus világ megteremtése kísértetiesen hasonlít az éhezők viadalára, vagy bármelyik zombis két héttel, hónappal évvel, vagy már nem tudom mivel későbbre. De nyilván kb így lehet megálmodni egy ilyet, a látvánnyal már nem is bajlódnék, ám a történet az lapos volt. Kiszámítható volt, mint a THM és az EUR/CHF. Sokkal több volt ebben a filmben, mint amit kihoztak belőle. A kerettörténetről alig jött át valami ami magyarázná, hogy mi történt, ki mit csinált, odabasznak minket egy félfos világba, ahol tényként közölnek pár dolgot, de nagyon sok kérdést megválaszolatlanul hagy 140 percen keresztül, ami nem rövid, de legalább pörög végig rendesen, de nekem kiszámíthatóan.

Várnám a folytatást, vagyis most már érdekel, mert az ilyen világokat szeretem nézni és tovább gondolni, hogy mit lehetne megcsinálni, vagy hogyan kellene túlélni. A kasztok háborúja nagyon jó lehetőségeket rejt magában. Színészi játék jó, forgatókönyv közepes, megvalósítás jó, alapelgondolás jó. 7 pont, de csak azért, mert érdekel, hogy mi fog történni. Szóval 2015, 16 és 17-re három filmünk már van.

post cebit, the new tour #X

April 1st, 2014

Filed under: IT,Kirándulás — AndrewBoy @ 3:01 pm

Ismételten érdekes tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak. Brno szép város éjszaka és olcsó és finom. Na körülbelül itt véget is ért a pozitív gondolatsor. A probléma ott kezdődött, hogy szombaton már nincs cebit, péntek az utolsó nap. Persze van ingyenjegy, nem is ezzel van a gond, de így szabit kellett rá kivenni, ami ugye elég ocsmányul hangzik már alapból is. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatta, hogy a kínaiakra kell ráfókuszálni, jómagam rákészültem 10 féle androidos lejátszóra, hogy tudjam melyikből mit lehet válogatni, utolsó nap a sárgák kiárusítanak mindent, így néha félpénzért jó dolgokat lehet venni. Lehet benéztünk valamit, de délben már semmi nem volt meg, a kínai bazársor teljesen leürült, a 78. usb kábelt akarták ránk tukmálni, persze az a hülyének sem kell, mert az van otthon is, viszont quadcore tvnéző még sehol. A legjobb ami megmaradt az egy minix G5, no thank you, hiába adod 20 EURért, nem érdekel.

A többi standnál újdonság nem volt, MS nokiázott, de nem volt formabontás. Esettől hoztunk kulcsokat, hogy legyen egy évre elég a családnak, talán kb még ez érte meg, jövőre lehet jó lesz. Nem tudom. Saimonsaisnek lehet igaza volt, hogy talán ezt az évet érdemes lenne kihagyni és jövőre mehetünk sokkal többen. Elképzelhető, hogy ha a valós fogyasztói cuccokra vagyunk már inkább kíváncsiak a nagyrészt vállalati megoldások helyett akkor a nyáron kellene Berlinbe menni. Meglátjuk… Köszönet Gábornak és Ákosnak a vezetésért és, hogy hagytak aludni visszafele a prágai dugóban két órát:)

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)