https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post la pampa

November 30th, 2012

Filed under: Kirándulás,News — AndrewBoy @ 8:00 am

A Pampas testvér vállalatát kipróbáltuk szintén. Nem voltam túl bizakodó a Pampasban utoljára átélt csalódások miatt. Lényegében a hely ugyanolyan, ugyanaz az étlap. A berendezés kicsit modernebbre sikerült, nekem annyira nem tetszik. Túl üzleties, ellentétben a Pampas hangulatos kis családiasabb kinézetével. Túl sok a fény és túl sok a fehér bútor. Aztán lehet másnak ez tetszik. Megérkezés kocsival? Felejtős. Parkoló helyet találni a környező utcákban szinte lehetetlen. Az Ó utcában van lehetőség parkolóházban találni helyet, óránként 600 Ft a tarifa. Ez sajnos nem a legjobb, de ez van. A keskeny járdán utána oda kell sétálni még 2 percig, kerülgetni kell az embereket, nem túl kényelmes.

A kiszolgálásra nem lehet panasz és a tisztaság is rendben volt. A pincérek teljesen kulturáltan szolgálják ki a népet és figyelik, ha valakinek valamire szüksége van, azonnal tudjanak cselekedni. Mivel az étlap ugyanaz mint a Pampas, ezért hatalmas változásra nem lehet számítani. Igazából a hely egyezőségével csak a helyszínen találkoztam, korábban nem gondoltam volna, hogy tényleg ugyanaz az egész csak pepitában. A korábbi csalódottság miatt úgy éreztem, hogy nem biztos, hogy ez jó lesz nekem, de adjunk egy esélyt és próbálják bebizonyítani, hogy mégiscsak forrón eszik a kását és nem hidegen.

Meglepetésre a tányér tapintása forró volt, már mosolyogtam magamban, mert tudtam, hogy ez meleg ételt fog jelenteni. A hús hőmérsékletére így panaszom nem lehetett. Nagyon jó volt, sokáig élvezettel lehetett enni és nem hűlt ki két perc alatt. A grillezett spárga is grillezve volt, roppanós volt és nem párolt puha passzírozható verzió. Ezek alapján a bizalmam visszatért és elképzelhető, hogy újra tiszteletünket tesszük a La Pampa vagy Pampas helyeken. Nekem a La Pampa kicsit túl modern, valahogy első ránézésre valami “csodaország” jut róla eszembe a fehérrel és feketével és a sok váligítással, de biztos van akinek ez a zsánere, ez tetszik.

Értékelés valahol a 70-80% közt lebeg, jó-jó, de a hangulat nem tudott megragadni.

post kedvezmény, tömeg, gyilkolás

November 26th, 2012

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 11:42 am

Pénteken hatalmas akció keretében a bricostore és a tesco is kiárusított. Bricostore bezárja a bazárt és gyakorlatilag mindent kidobál 30-70% kedvezménnyel, a tacskó pedig a játékokra adott 50% kedvezményt. A bricostorenál érthető volt, hogy szinte mindegy alapon kidobálnak mindent. Pénteken indult az akció és már délután üres volt a bolt, építési anyagok még voltak dögivel, de szerszámgép, vagy bármilyen szerszám már nem volt, mert azért egy normális fúrót 30 helyett 15ért megcsípni, azért az tényleg nem egy rossz deal. Gyakorlatilag esélytelen lett volna fizetni gyorsan, kígyózó sorok végig a kasszánál, így miután örömmel konstatáltam, hogy bár bizony az én különleges vágyaimat itt már egyik termék sem elégíti ki, a kijárat felé vettem az irányt. A parkoló helyemre csak 4 autó akart egyszerre lecsapni. Öröm, hogy elszabadultam. Péntek este a tescot meglátogattuk, én úgy láttam, hogy egy napközbeni árutöltés után érhettünk oda, mert mi már üres polcokat, de a környező emberek teli kocsival rohangásztak. Legót esélytelen volt megcsípni, már a normálisabbakat, mindent vittek ami mozdítható volt, pár játékot mi is bezsákoltunk, majd sorban állás után kifizettük. Utána megint sorban állás, mert utalványban kapja vissza az ember a kedvezményt, amivel visszakötnek minket a tescohoz. Persze apró betűként ott volt, hogy decemberben le kell vásárolni, ha jól rémlik december elején. Ez pár ezer, esetleg pár tíz ezer forintnál nem igazán jelent gondot, veszünk két csomag mosóport meg ezt azt és pipa. De azok, akik feltehetően kereskedelmi jelleggel vásároltak 10 db vonat legót, ahol már 200e huf fölött kell levásárolni másfél héten belül, már az is azért kérdéses. Valószínű, hogy a kereskedelmi részt kiiktassák, ezért van rövid határidő a bonok beváltására, különben megveszünk mindent és másnap már vaterán pörög az egész készlet. Az 50% kedvezményt nézegetve igazából a tesco játék árai 5-10% esetenként 20%-kal drágább mint máshol, legóra bőven igaz, hogy esetenként 25%-kal is drágább lehet egy játék a legolcsóbb webshopokhoz képest. Ez az 50%-s akció viszont még mindig megérte így. Engem az zavart, hogy mire odaértünk már nem volt választék, legközelebb éjfélkor megyünk be, összeválogatjuk ami kell és ott alszunk mellette és elsőként fizetünk, ha elindul az akció, közben pedig tesco wifin keresztül feltöltjük a termékeket vaterára/e-bayre, hehe.

post felhőatlasz

November 26th, 2012

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 10:09 am

David Mitchell best-seller regénye alapján a Wachowski testvérek álmodták meg a mozi vászonra a filmet (Matrix trilógia). A felhő atlasz bemutatja, hogy az egyén cselekményei milyen kihatással vannak mások életére a múlton, a jelenen és a jövőn keresztül, olvashatjuk általában minden leírás elején. A szerelemmel, rejtéllyel és akcióval tűzdelt film több lélek fejlődését mutatja be más és más helyzetekben és idősíkokban. Nehéz bármiféle kritikát megfogalmazni az elképzeléssel, az biztos, hogy nem a klasszikus Rambo film. Lehet gondolkodni, hogy ez lehetséges –e, de gyakorlatilag nincs értelme. Ez a film hitvallást nem fog megdönteni, egy lehetséges lélekvándorlás, lélek fejlődést mutat be nekünk. Nagyszerű szereposztással és pazar fényképezéssel, itt nincs bennünk olyan, hogy könnyen tudnánk azonosulni bármelyik hőssel. Minden idősíknak más és más stábja volt, így a különböző stílusok jól mutatnak a különböző idősíkokhoz. Nincs kézzelfogható kapcsolata a mondanivalónak, vagy a történetnek az életünkkel. Talán ezért is érzem azt, hogy nem tudom magamban hová rakni a filmet. Nem unatkoztam egyszer sem, a sok-sok jelenet és a párhuzamos történet kibontakozások miatt fel sem tűnt, hogy több mint két órás a film és csak megy és megy előre. De igazából se eleje se vége a történetnek, a kiragadott lelkek élete a múlttól a jövőig még sok szituációt hozhatott volna, ezen kívül. Talán a zenei rész az ami egy állandót próbál kovácsolni és aköré felépíteni a hitet, cselekményt és reményt az szereplőkben. Igazából többet nem is lehet írni. Én a mondanivalóját még mindig keresem, aztán lehet sosem találom meg.

post pampas

November 22nd, 2012

Filed under: Kirándulás,News — AndrewBoy @ 10:45 am

Flancos étterembe azért jár az ember, mert finomat akar enni, ínyenc módjára és közben jól akarsz szórakozni a társasággal. Szervesen hozzákapcsolódik még minden egyéb más, megközelíthetőség, kiszolgálás, hely tisztasága, mellékhelyiség milyensége is a történethez, és persze az ár, de ha flancos, akkor ne számítson az ember talponálló árszintekre. Az elmúlt pár évben körbejártunk pár éttermet, most már van annyi tapasztalat, hogy rendes összehasonlítást tudjon az ember készíteni. A repertoárban leginkább steak house jellegű éttermekről beszélhetünk, valamiért ez áll közel a szívemhez, de szeretem persze a más jellegű kajákat. A listát előre nem akarom elárulni, mert menetközben bővülhet, vagy valamiről mégsem akarok írni, meg egyáltalán, ne legyen számon kérhető.

Az első ami nekem érdekes volt és amivel kezdenék is az a Pampas. Mielőtt elmegyek egy helyre mindig azon rágódok, hogy akarok -e én oda menni, hogy fogok oda jutni? Pampas a Vámház körúton van ami parkolás szempontjából nem túl szimpatikus, napközben. Este már jól lehet parkolni a vásárcsarnok oldalában, persze 8 óráig fizetni kell, ez is lehet egy kis kényelmetlenség. Két perces sétával kényelmesen be lehet érni az étterembe. Mondjuk szakadó esőben, vagy szakadó hóban máris nem ilyen rózsás a helyzet. Védett helyen nem tudunk ugyanis sétálni.

Az étterem két részre van szeparálva, egy első tágasabb tér fogad minket és egy hátsó elszeparált, de még szintén tágas, de csöndesebb hely. A berendezés jól néz ki, argentinosra veszik a figurát, mindenhol borok, finom hangulat világítás, kifejezetten tetszetős. Adja magából, hogy bizony itt sokáig fogunk úgy ülni, hogy nem történik semmi érdemleges, ezért megéri betárazni a beszédtémákból jó előre. Érkezést követően a pincér illedelmes, segítőkész és hozzák a szokásos fűszervaj kis-kifli kombinációt. Közben ital rendelést megejtik, mire az italt kihozzák kérik az ételt is. Mivel túl nagy variációk nincsenek, ezért itt tényleg nehéz ajánlani, mindenki a saját ízlése szerint kénytelen választani, hogy mit hogyan akar elfogyasztani. Esetleg a körítéssel lehet játszani.

Sokszor voltunk már, de 25 percnél korábban sosem kaptunk kaját, pedig gyakorlatilag egy szelet hús félig megsütve amit kér az ember. Talán a párolt, pardon, grillezett spárga készül ennyi ideig. Többszöri látogatás miatt már könnyen tudok véleményt alkotni. A hús többször volt kihűlt érzetű, a tányér nem volt, vagy nem megfelelően volt elő melegítve. Ez sajnos nem egyszer fordult elő. A hús minőségével nincs probléma. Alapvetően fontosnak tartom, hogy amit eszek az nagyjából végig meleg maradjon. Egy fél kilós steak elfogyasztása nem fél perc. Az ízeket szereti az ember élvezni, lassan enni. Ezzel nincs összhangban azzal, hogy a kajának 5-10 percig melegnek kéne maradnia egy hideg tányéron. Ettől a szarvas hibától eltekintve nem volt baj, a köretek jók voltak, nincs túl bonyolítva az sem. A kiszolgálás tényleg normális, de nem egetverő. Az utóbbi csalódások miatt nem tudom nyugodt szívvel ajánlani már. Árban drága, fejenként 10-15 ezer forint desszerttel, borral simán ott marad. Ennyi pénzért a hideg hús sajnos nem fér bele.

Pontozni nem akarok, nem lehet a szubjektív véleményt pontozni, vagy ez alapján összehasonlítani. Mondjuk azt, hogy a közepesnél kicsit jobb a nagy átlaga a Pampasnak, nálam.

post ősz: sorozat warm up

November 21st, 2012

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 8:42 pm

Elvagyunk látva ismételten minden földi jóval amit csak szeretnénk magunknak magunk elé képzelni a mozgó képkeretbe a falra. Elindultak a sorozatok, úgy hírlik, hogy a fringe idén az utolsó évadjával nyugdíjba megy, kár, pedig az előző évad második fele és a mostani évad első harmada elég pörgősre és jóra sikerült, ha ezt a tempót tartanák még 5 évadon keresztül, akkor esélyes lenne a halhatatlanok adattárolójára rákerülnie. És pont most, pont most kezdjük megérteni, hogy talán miről is van szó, de ennek a kifejtését már nem akarják hogy tovább élvezzük. Gonoszok. A how i met your mother tovább döcög, pöfög, már unalmas. 8 évad és már nem tud új dolgot mutatni, szar poénok minden alkalommal, már hiába csavarják így vagy, nem igazán tud érdekes lenni a történet, nekem legalábbis úgy néz ki, hamarosan vége és elmegy a süllyesztőbe, mert máshová már nem való.

Öröm felfedezés a homeland, ami a klisés alap-alap sztori után talán az első évad csavarjaival odacsalogathatja az embert a képernyő elé, 7 rész futott le a második évadból, ezt az évadot még kivárjuk és megnézzük, hogy mikor és hogyan fog végbemenni a „homeland” ellen a támadás. Igen, kicsit leült és babérjait nyalogatja, de jó volna már valami új dolog történne végre. A tbbt szárnyal, megint nem lehet ráunni, jó helyzeteket teremtenek, geek nézők előnyben. Poénok jók most is, persze annak aki érti őket…sorry. Boardwalk empire szárnyal, mást nem tudok mondani. Kötelező nézni, jól pörög, várom már a következő évadot is nagyon. Nagyon jól össze van rakva a történet, de egy HBO sorozattól mást nem is várhatunk el.

Clone Wars tovább pörög, elnyújtott események, próbálják lokál cliffhangerekkel odaragasztani a nézőt, annyira nagy beleéléssel már nem lehet nézni, kezd valóban elrajzfilmesedni a sorozat. Walking dead folytatódhat, de nélkülem, az első évad után, azt mondom, hogy már-már kínszenvedés, sok apró hiba, képtelenségek és viszik el az életkedvet, pedig a zombis alap faszságtól leszámítva még jó kis agykikapcsolós 45 perc lehetne belőle részenként. Scifi visszatérés terén, battlestar galactica, króm és vér. Kétkedéssel fogadja az ember, 4 rész után még nem nyilatkozok, érdekes mini sorozat. Lehet az egészet előröl végigrágom majd, bár a caprica spin off annyira nem jött be, nyújtották a rétest, nálam meg elszakadt.

Még pár sori talonban, mert azokat majd az ínségesebb időkre tartogatja az ember. Az idei év nem egy nagy durranás eddig. Nem olvastam, láttam olyan új sorozatról amit tényleg érdemes lenne nézni. Ha valaki tud valami jót akkor jelezze, kezdenek a mostaniak kifulladni és hol van még a californication 6. évada? Rohadt messze.

post ¡Viva la Revolución!

November 21st, 2012

Filed under: Napi fájdalom,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 9:45 am

Azt elhiszem, hogy mindenkinek sok a munkája és próbálja úgy csinálni ahogy tudja. De, ha egyszer nem bírják és zsúfoltság van, akkor a főnökség miért nem látja és áll oda, hogy uraim, kell még ember, vegyünk fel, csináljuk, a népet kell szolgálni, és az a nép türelmetlen és szeretné úgy érezni magát, hogy ki van szolgálva és olyan szolgáltatásért fizet ami megfelel a mai kor színvonalának. Konkrétan a postáról és a vámról beszélünk. Ez a kettő párosítás sosem volt nyerő. Korábban, ha jött csomag és vámos/áfás játék volt akkor az Orczy térre a kis cetlivel a kezünkbe besétáltunk, jó esetben 5-10 percet álltunk sorban, megkaptuk a határozatot és mehetett a fizetés a helyszínen. Volt, néha ugyan, hogy nem tudtam milyen csomagot kaptam és lövésem sem volt, hogy annak a csomagnak mi az értéke, így mindig bőségesen vettem fel kp-t, hogy ne érjen meglepetés. Ja igen, kártyával persze nem lehetett fizetni. Ez így jó volt nagyjából, inkább elfogadott.

A posta és a vámolás most kiköltözött valahová a reptér mellé. Már nem kell bemenni személyesen, de küldenek egy levelet, ha adatokat kérnek vám és áfa ügyileg, ezeket már elektronikusan is meg lehet küldeni nekik. Válasz persze nincs, csak majd egyszer jön a postás akinek a kezébe kell leszurkolni a lóvét kp. Otthon vagyunk, valamikor csönget valaki és pénzt kér. Nem fogok otthon ülni a kezemben a pénzzel és várni a postást. Kényelmes ezt otthon intézni, de akkor legalább lehessen választani, legyen online felület, ahol elektronikusan be tudom fizetni a pénzt és utána a postás gond nélkül hozza a csomagot. Ma már, ha külföldről vár valaki csomagot, elképzelhető, hogy van internet kapcsolata, sőt ha ezt a csomagot ő vette, akkor valószínű, hogy van valamilyen elektronikus fizetésre alkalmas plasztikkártyája. Biztosan van kivétel elég sok, de szerintem nagyrészt erről van szó. A határozatot pedig mi a redvesnek küldik ki papíron?

És ez még a történet eleje, mert a posta ám odabassza a vám elé állítás költségét szó nélkül. Mire fel? Ki a kurva anyám bízta meg őket? Január egytől megbízhatok más intézményt, hogy eljárjon helyettem? Lenne még itt mit fejlődni, mert ez balkán ami itt van. Arról is kell ám beszélni, hogy egy kurva csomag 2 hetet pihen a vámon és nem történik semmi, a telefont ritkán veszik fel, a posta oldalán a nyomonkövetés legalább be van kapcsolva a nemzetközi rendszerbe és nagyjából azt mutatja amit minden nyomkövető rendszer mutat a világon bárhol. És ott lehet látni, hogy 2 hete vám elé van állítva. Ha most úgyis minden csomagra rá vannak izgulva, legalább még két Gézát felvehetnének, hogy gyorsabban menjen a történet. Droid munka, de ez van, csomag megvizsgál, érték x EUR alatti, pöcsét rá, vámmentes, mehet a picsába a userhez. Érték magasabb, másik szalagra rakjuk, mehet tovább Gézához, Géza meg megnézi mi van ráírva és átgondolja, hogy reális -e.

Ennyit kell csinálni. Egy kurva csomag nem volt kibontva sosem, tehát nem néznek bele csak gondolom kevés számú csomagba. Nem hiszem el, hogy egy csomagnál 5 másodpercnél tovább kell -e gondolkodni. Fejben gyorsan eldönthető, hogy mi után kell fizetni és mi után nem. Utána mehet tovább a műsor, kap iktató számot ami egy előre legyártott vonalkód matricával már iktatva is kerül a rendszerbe. Név és cím alapján. Julika pedig beviszi a rendszerbe, 10 másodperc alatt gépelhető a szöveg, jöhet a következő. A meglévő rendszerből pedig két óránként dőlhetnek ki a határozatok amiket vagy gép vagy Géza II. pedig ablakos borítékba dobál be. Miért ne lehetne ezt automatizálni? Egy kurva egyszerű program kiszámolja, hogy mi a helyzet, csak annyi kell, hogy az árfolyamokat tudja a rendszer, ami pedig elérhető minden nap az MNB weboldalán.

Ez ennyire nehéz lenne? Nem, nem nehéz, csak ez közvetlen a nép kényelmét szolgálná és nagyot gondolom nem lehetne szakítani vele, hogy ezt megcsinálják. De ez van, nem dünnyögök tovább, várok türelemmel, hogy a 2 hete a vám előtt rohadó 3 dolláros bluetooth modulom és a másik fantasztikus 10 dollár értéket képviselő hálózati kártyám megérkezzen már végre. Kibaszott Balkán!

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)