https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post pampas

November 22nd, 2012

Filed under: Kirándulás,News — AndrewBoy @ 10:45 am

Flancos étterembe azért jár az ember, mert finomat akar enni, ínyenc módjára és közben jól akarsz szórakozni a társasággal. Szervesen hozzákapcsolódik még minden egyéb más, megközelíthetőség, kiszolgálás, hely tisztasága, mellékhelyiség milyensége is a történethez, és persze az ár, de ha flancos, akkor ne számítson az ember talponálló árszintekre. Az elmúlt pár évben körbejártunk pár éttermet, most már van annyi tapasztalat, hogy rendes összehasonlítást tudjon az ember készíteni. A repertoárban leginkább steak house jellegű éttermekről beszélhetünk, valamiért ez áll közel a szívemhez, de szeretem persze a más jellegű kajákat. A listát előre nem akarom elárulni, mert menetközben bővülhet, vagy valamiről mégsem akarok írni, meg egyáltalán, ne legyen számon kérhető.

Az első ami nekem érdekes volt és amivel kezdenék is az a Pampas. Mielőtt elmegyek egy helyre mindig azon rágódok, hogy akarok -e én oda menni, hogy fogok oda jutni? Pampas a Vámház körúton van ami parkolás szempontjából nem túl szimpatikus, napközben. Este már jól lehet parkolni a vásárcsarnok oldalában, persze 8 óráig fizetni kell, ez is lehet egy kis kényelmetlenség. Két perces sétával kényelmesen be lehet érni az étterembe. Mondjuk szakadó esőben, vagy szakadó hóban máris nem ilyen rózsás a helyzet. Védett helyen nem tudunk ugyanis sétálni.

Az étterem két részre van szeparálva, egy első tágasabb tér fogad minket és egy hátsó elszeparált, de még szintén tágas, de csöndesebb hely. A berendezés jól néz ki, argentinosra veszik a figurát, mindenhol borok, finom hangulat világítás, kifejezetten tetszetős. Adja magából, hogy bizony itt sokáig fogunk úgy ülni, hogy nem történik semmi érdemleges, ezért megéri betárazni a beszédtémákból jó előre. Érkezést követően a pincér illedelmes, segítőkész és hozzák a szokásos fűszervaj kis-kifli kombinációt. Közben ital rendelést megejtik, mire az italt kihozzák kérik az ételt is. Mivel túl nagy variációk nincsenek, ezért itt tényleg nehéz ajánlani, mindenki a saját ízlése szerint kénytelen választani, hogy mit hogyan akar elfogyasztani. Esetleg a körítéssel lehet játszani.

Sokszor voltunk már, de 25 percnél korábban sosem kaptunk kaját, pedig gyakorlatilag egy szelet hús félig megsütve amit kér az ember. Talán a párolt, pardon, grillezett spárga készül ennyi ideig. Többszöri látogatás miatt már könnyen tudok véleményt alkotni. A hús többször volt kihűlt érzetű, a tányér nem volt, vagy nem megfelelően volt elő melegítve. Ez sajnos nem egyszer fordult elő. A hús minőségével nincs probléma. Alapvetően fontosnak tartom, hogy amit eszek az nagyjából végig meleg maradjon. Egy fél kilós steak elfogyasztása nem fél perc. Az ízeket szereti az ember élvezni, lassan enni. Ezzel nincs összhangban azzal, hogy a kajának 5-10 percig melegnek kéne maradnia egy hideg tányéron. Ettől a szarvas hibától eltekintve nem volt baj, a köretek jók voltak, nincs túl bonyolítva az sem. A kiszolgálás tényleg normális, de nem egetverő. Az utóbbi csalódások miatt nem tudom nyugodt szívvel ajánlani már. Árban drága, fejenként 10-15 ezer forint desszerttel, borral simán ott marad. Ennyi pénzért a hideg hús sajnos nem fér bele.

Pontozni nem akarok, nem lehet a szubjektív véleményt pontozni, vagy ez alapján összehasonlítani. Mondjuk azt, hogy a közepesnél kicsit jobb a nagy átlaga a Pampasnak, nálam.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)