https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post nancy újra ül a fűben #7

June 30th, 2011

Filed under: Mozi,News — AndrewBoy @ 8:53 pm

Elindult a 7. évaddal ismét a weeds. Mondhatni, hogy már hiányom volt, mert elég addiktív volt a sorozat az első 4-5 évadban. A 6.ban picit leült, de remélem, hogy most a 7. felpörgeti ismét. Talán akkor ez marad az ubokraszezonra, mivel rövid részekről van szó ezért felfrissítés gyanánt a 6. évad utolsó pár részét megnézem. A Showtimenak sajnos ez a rövid évados, rövid részes mániája van, sajnálom, hogy a weeds is rövid és a californication is:( De most kalandra fel! Induljon a termelés!

<

post müncheni kosárpálya

June 30th, 2011

Filed under: News,Oldies,Vicces — AndrewBoy @ 4:51 pm

Húderégen volt már hogy kosaraztam és követtem is a kosárlabda eseményeket, persze gizdán, csak az NBA ment akkor:) Ahol lehetett játszottunk és labdát is vittünk magunkkal ide-oda. De ennek vége, ritkán gondolok arra, hogy kéne kosarazni, nem csak a térdem miatt, de időm sincs rá sajnos. De ez a pálya, ez valami fantasztikus, először nézzük meg a pályát az első képen alább.

Utána gondoljuk végig, hogy valami nem stimmel és rögtön kezdjük sejteni is mi lehet a baj. Nézzük tovább a lenti képeket és látjuk, hogy dimbesdombos amorf kinézetű és még lámpákat is raktak be. Éjszakai játékra így van lehetőség, nem kis izgalmakkal, azért kérdés, hogy tényleg mennyire használhatják ezt a pályát, mert itt egy rossz mozdulat és nagyot lehet esni, vagy a lámpaoszlopnak neki esni, arról nincs információ, hogy az iskola által üzemeltetett pályát pontosan mire használják, de elképzelhető, hogy akadnak akik tényleg kosarazásra fogják használni, gördeszkázás és bmxezés helyett.

post gugliplusz

June 30th, 2011

Filed under: IT,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 2:46 pm

Hát eljött ez is amire várni lehetett, hogy jön egy új, mindent kiforgatni készülő frenetikus ellenfél a facebook ellen. Google+ szolgáltatás a közösségi szájtok legfrissebb lehetőségeit biztosítja majd a kedves usereknek. Hozzá kell tennem azért okos a gugli és a facebook nem tud így annyi embert összerántani, hiába találták ki, hogy facebookos e-mail, facebookos telefonálás. A google előrébb jár, kezdve ugye a gmaillel és az androidra hihetetlenül jól felépített össze-vissza-keresztbe linkelgetésnek. Ez a rendszer nyitott, tehát a facebookot is össze lehet linkelni, ahogy ugye a youtubra feltöltött videók twitteren és facebookon is megjelennek azonnal. De a guglinak ott van az ütőkártya, nem kell új felhasználónevet megjegyezni, nem kell új jelszó és minden megy amúgyis azonnal. Nyílván lemásolni a facebookot már pofon egyszerű a teljesen új kitalációhoz képest. Elméletileg a csoportbarendezéssel (körök) kialakításával lesz más a google+. Jobban lehet kezelni a usereket. Ez nekem tényleg hiányzik FBről, a gond az, hogy annyi kibaszott üzenet van a feeden sokszáz ismerős után, hogy egyszerűen követhetetlen, ha a nővérem nyaralási beszámolóját akarom naponta követni. Megosztás szempontjából egyszerűbb lesz a gugli alatt családnak, közeli barátoknak, iskolás társaknak üzenni. Ugye az is jó volna, ha egy embert akár több csoportba is betehetnénk, úgy néz ki a gugli gondolt erre és tudni fogja. A meghívásos teszt fázisnak hamarosan vége és megy élesben a dolog. Itthon az iwiw és a myvip megdöglött már szinte, veszek bármilyen eszközt és egyértelmű, hogy csak fb, twitter van rajta, miért is legyen iwiw és myvip, az orkut csúfos kudarcba fulladt, a myspace termeli a veszteséget, a hi5 egy rakás szar és szerintem már nem is megy. Tényleg a fb most a király. De lehet, hogy 4-5 év alatt eljut a gugli oda ahol most az fb van? Lehetséges ez is, már csak azért is mert a saját reklámozóbázisával bármikor tud játszani, az online reklámpiac 50%-t legalább birtokló gugli előrehozhatja a nyílvános gugli+ lapokat a fb cuccok pedig alacsonyabb besorolást kapnak, irányíthat egy picit, beleszólhat a dolgokba, a többi már tényleg csak a felhasználókon múlik. Azért ne temessük a facebookot, nem fog egyik napról a másikra átvándorolni egymilliárd ember, persze biztos sokan dupla accountot tartanak fent akik ráérnek, én is már csak fbzek, de önmagában nem ülök előtte és nézem, hogy ki mit ír, hetente párszor körbenézek, hogy mégis mi történik. Ha lehetne a kiküldést is szelektálni és jobban szűrni az érkező dolgokat a feedekben, akkor a gugli ezzel előnybe kerülhet és több ember fogja használni, főleg ahol 1000 emberes ismerős kör van. Kipróbáljuk, aztán meglátjuk, hogy örülönk -e, ugye vincent?

post angry birds

June 26th, 2011

Filed under: IT,Vicces — AndrewBoy @ 11:38 am

image

Ha már ágynemű akkor legyünk stílusosak! 7000 Ft a Jyskben!

post Pepper

June 24th, 2011

Filed under: Napi fájdalom,USA — AndrewBoy @ 6:18 pm

image

Vanilacherrypepperdr!

post csalódás?

June 23rd, 2011

Filed under: IT,Napi fájdalom,Oldies — AndrewBoy @ 3:12 pm

Várva várt 14-5 év után megjelent a duke nukem 3d folytatása, forever címen. A sztorit sokan ismerik, 3d realms elkezdte fejleszteni, majd pár motor váltás után már az egész kócerájt eladták, aztán mindig csak jött a majd lesz valami, majd egyszer készen lesz történet. Több év várakozás után végre megérkezett. Duke a vagány csávó aki félkézzel gyilkolja a földönkívülieket most visszatér, hogy újra megmentse a földet. Annó a pörgős játékmenet és az egyszerű primitív shoot ‘em all feelinget követve egy retro játékra számítottam ami kb az expendables vs ’80 évek akció filmjei. Na itt egy kicsit, ha nyögvenyelősen is, de elindul a történet.

Pörgősnem nem mondanám a játékot, inkább próbál a duke karakterre építeni, apróbb hülyeségek, beszólások, vagányságok, de nincs pörgős játékmenet. Mindenhol lassan tudunk menni, nincsenek nagy terek, szinte cső az egész, már téren belül is egy kis korlátot nem lehet átugrani. A zenét hiába adta a megadeath, nem támasztja meg a játékot, mert nem pörgős. Egy doom annó az igazi metál zenével nagyon pörgősen ment, most ez innen hiányzik nekem.

Grafikára nem mondok semmit, mert erre nem lehet, rajzolt, mert persze a duke rajzolt volt annó is, de ezzel együtt tudunk élni.

Nem vártam összességében egetrengető hangulatot és grafikát, de nem sikerült picit sem felidézni a multat, nem jött olyan érzés elő, hogy hú de újra nyomnám a pályát, hogy most a disznókat más módszerrel őljem meg. Ez most nincs, végig lehet játszani, de nem köti le az embert. Nem egy bulletstorm, de nem is ez volt az elvárás, de akkor is na, kicsit csalódás volt:(

post mit kivan a nep?

June 22nd, 2011

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 10:07 pm

Het elejen szervizben voltam a csaladi autoval. A varakozas kozben nezegettem uj autos arlistakat. Szimpla egyszeru fordfocusrol beszelunk, az uj geprol. 1998 oktobereben a focus 1.4 egy lufival legkondi nelkul kazettas 2 hangszoros radioval 2 millio 7 szaz 99 ezer forintert lehetett elvinni. Ez persze full fapad volt. Most egy 1.6 125le focus abs, ac, esp, 6 lufi, 4 elektromos ablak, cds usbs mp3 radio kerul majd 5 millio forintba. Igen, az autok dragabbak lettek, de azert azt latni kell, hogy adott felszereltseggel mar sokkal olcsobbra jon ki, ha minden plusz dolgot a korabbi extrak aran szamolok. Anno egy abs 150 ezerbe, egy klima 300 ezerbe kerult. Az esp tovabbi 300 ezret kostalt a lufi bovites pedig 250 korul fajhatott. Es akkor a meregdraga usb, mp3 mentes cds radiorol nem beszeltunk. A szemetseg az, hogy a gyar rank eroszakolja az extrakat. De a fiesta is ilyen, 3.5 milliotol indul, de van abs, kodlampa, lufik, cd es aprosagok.

A fejlodest ez is mutatja, igazabol olcsobbak az extrak. Savelhagyas jelzo, ebersegfigyelo ez tablafelismero rendszer 290 ezer, 5 colos navi 150 ezer. Korabban ezek luxus autok tobb millios extrai voltak. Ma mar latszik, hogy a kicsi kocsikba nem kell eveket varni a draga extrakra, a valsag is megtanithatta a gyarakat, hogy agresszivan kell odarakni a tucat filleres extrakat a hulye vevo ele, talan megveszik. Egy 30 ezres pna persze olcso a 150 ezres gyari gpshez kepest, de ez korabban a focushoz iz 600 ezres tetel volt…

Egyszerusitve az autok olcsobbak es jobbak lettek, csak az alapfelszereles olyan gazdag, hogy megdragitja a kocsit. De ertheto, mert igy szamolva nem erezzuk magunkat atbaszva, de az autogyarak az olcso extrak magas alapar beepitessel probalnak jol jarni, ez egy win-win lehetoseg lenne, ha valaki persze autot akar venni, de mostansag ez nem jellemzo.

post barcelona, reloaded

June 16th, 2011

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 1:18 am

Ugyan most nem családi vakáció céljából történt az utazás, de akkor is, Barcelona jó hely mindig. Bár nekem kicsit párás, de meleg van és van szép tenger is. A délutáni elindulás Münchenen keresztül azért valjuk be, hogy odabaszott. Már az átvizsgálásnál kötekedőbe nyomták a dolgokat, igaz én hagytam benne egy ezer éves bicska-öngyújtó kombót a táskámban, amit érdekes módon a budapesti reptéren kiszúrtak, de a JFK reptéren annó nem. Persze hozzá tartozik, hogy, ha elveszik a kést a vizsgálatnál és az étteremből elviszek egy kést akkor mit tudnak csinálni, nyilván semmit. Egy rendes 10 centis húsvágó késsel pedig komoly sérülést lehet okozni, roncsolásos elvérzést okozva. De ez legyen már az ő bajuk. Természetesen a nem dohányzó reptértől itt is agyfaszt kaptam, de túl lehet élni a várakozás pillanatait a frissen épített és átadott új váróval, mert azt azért terminálnak nem nevezném, mert külön gate rendszere nincs, csak összeköti a régi 2 A-t és B-t. Sok kajálda van, általában 10-15%-kal drágábbak, mint a városban megtalálható társaik, van börger és káefcé is, külön öröm:)

A müncheni reptér nem okozott csalódást, úgy néz ki, mint ahogy kinézett már sok éve is. A nemdohányzóságot tarkította, hogy dohányzó kabinok vannak, ahol 10-20 ember egymást agyonbagózhatja, konkrétan nincs értelme rágyújtani, elég bemenni és szívni a füstöt, micsoda spórolási lehetőség! Rohanás volt a gatehez, mert alig 40 perc volt az átszállásra, de kiderült, hogy ugyanazzal a géppel megyünk tovább Barcelonába, mint amivel Münchenbe érkeztünk Budapestről. A gépet elég gyorsan menetkész állapotba hozták és már indultunk is tovább. A tájékozódási képességeim alapján a dél francia riviérát is érintettük és utána az öblön keresztül közelítettük meg Barcelonát. Kellemes huszoniksz fokos levegő, magas páratartalommal, de elviselhető még. A szállás az 50 km-re van a várostól, de ezzel nincs gond, van itt minden. A szobából kinézve full sea view. Erről majd reggel tudok jó képet csinálni, egyelőre sötét van, bár telihold. Láttuk a hold fogyatkozásnak a dagadó részét, tényleg nagyon szép látvány volt, persze normális fényképezőgép nincs nálam, mobillal pedig értelmetlen lett volna bohóckodni.

post új hét, új nyeremények

June 16th, 2011

Filed under: Auto-motor,IT,Kirándulás — AndrewBoy @ 1:08 am

Jól telt a hétvége, elég zsufi volt a program, de jól éreztük magunkat. Szombaton reggel modellbolt látogatáson a múlt héten eldurrant kerék helyére vettem egy pár kereket. Az eladó persze meg volt róla győződve, hogy a savagehez jó az a kerék, szépen odarakta mellé, méretre stimmelt, igen ám, de a felniben a hatszög nem stimmelt, így vihetem majd vissza, guta megütött, nem tudtam játszani. Érik már a mavrick vagy a baja (használtan), mert már a nitróstól a tököm kivan! Szombati nap után jött két születésnapozás vasárnap és hétfőn, volt kertészkedés, fűnyírás, locsolgatás és még sok apróság. Voltunk babafotózáson, képek másfél hét múlva, hát remélem, hogy jól sikerültek. A jövő hét utazgatással töltődik, irány Barcelona! Érkezés valamikor péntek éjszaka. Aztán jövő héten hétfő és kedd szabi, recovery. Autó-motor kötelező éves szerviz, takarítgatás, HQ kipucolása, mert szerintem a hónapos bigmac maradék még mindig ott figyel az asztalon. Ja és persze a szervert is össze kéne már tákolni fixre, az asus lapot ki kell cseréltetnem. Augusztusig garanciális, szal van idő, de azért jó volna letudni minél előbb.

post ősszel…

June 6th, 2011

Filed under: Mozi,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 9:41 pm

Szinte őszies idő van, annyit leszámítva, hogy a felhőszakadások közt 30 fok van és 100% páratartalom, nem szeretem. A nagy párát nem viselem el. Egyszerűen gusztustalannak tartom. Lehet bármennyire meleg vagy hideg, csak száraz legyen, ne ilyen monszunos fülledt gusztustalanság. Mikor kilépek az utcára és érzem, hogy a nadrágom és a ruhám már vizes, blöáh. Persze van légkondi, autóban, irodában, otthon, jól is esik bekapcsolni ilyenkor, tényleg a levegő kondicionálása a cél, az már nem zavar, ha melegebb van, mint 22 fok (picivel).

Az ősszel ellentétben viszont ilyenkor tavasszal abbamaradnak a jó sorozatok és csak pár sorozat van ami feldobja az ember unalmas lyukas perceit. A Trónok harca egy kiváló sorozat. A 7. rész fantasztikus nem várt fordulataival most tényleg egy igényesen megkomponált fantasy középkort látunk magunk előtt. Nem hiába, HBO gyártás ami nagyjából garancia, hogy élvezhető műsort kap az ember.

Mozifilmek szempontjából sok lehetőség nincs, igazából idő sincs rá. Az X-men az jó volt, de kb ennyi amit az elmúlt 4 hónapból fel tudok idézni, mert más film nem rémlik, ezt meg tegnap láttuk. Látványos volt, várjuk a folytatást:) Azért egy jó dolog van a bosszús dolgokban, a kút beszart, de legalább nem kell locsolni!

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)