https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post mit kivan a nep?

June 22nd, 2011

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 10:07 pm

Het elejen szervizben voltam a csaladi autoval. A varakozas kozben nezegettem uj autos arlistakat. Szimpla egyszeru fordfocusrol beszelunk, az uj geprol. 1998 oktobereben a focus 1.4 egy lufival legkondi nelkul kazettas 2 hangszoros radioval 2 millio 7 szaz 99 ezer forintert lehetett elvinni. Ez persze full fapad volt. Most egy 1.6 125le focus abs, ac, esp, 6 lufi, 4 elektromos ablak, cds usbs mp3 radio kerul majd 5 millio forintba. Igen, az autok dragabbak lettek, de azert azt latni kell, hogy adott felszereltseggel mar sokkal olcsobbra jon ki, ha minden plusz dolgot a korabbi extrak aran szamolok. Anno egy abs 150 ezerbe, egy klima 300 ezerbe kerult. Az esp tovabbi 300 ezret kostalt a lufi bovites pedig 250 korul fajhatott. Es akkor a meregdraga usb, mp3 mentes cds radiorol nem beszeltunk. A szemetseg az, hogy a gyar rank eroszakolja az extrakat. De a fiesta is ilyen, 3.5 milliotol indul, de van abs, kodlampa, lufik, cd es aprosagok.

A fejlodest ez is mutatja, igazabol olcsobbak az extrak. Savelhagyas jelzo, ebersegfigyelo ez tablafelismero rendszer 290 ezer, 5 colos navi 150 ezer. Korabban ezek luxus autok tobb millios extrai voltak. Ma mar latszik, hogy a kicsi kocsikba nem kell eveket varni a draga extrakra, a valsag is megtanithatta a gyarakat, hogy agresszivan kell odarakni a tucat filleres extrakat a hulye vevo ele, talan megveszik. Egy 30 ezres pna persze olcso a 150 ezres gyari gpshez kepest, de ez korabban a focushoz iz 600 ezres tetel volt…

Egyszerusitve az autok olcsobbak es jobbak lettek, csak az alapfelszereles olyan gazdag, hogy megdragitja a kocsit. De ertheto, mert igy szamolva nem erezzuk magunkat atbaszva, de az autogyarak az olcso extrak magas alapar beepitessel probalnak jol jarni, ez egy win-win lehetoseg lenne, ha valaki persze autot akar venni, de mostansag ez nem jellemzo.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)