https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post lord of war – lőjjed lefelé – ali, veszel még lőszert?

June 26th, 2008

Filed under: Airsoft,Napi fájdalom,USA — AndrewBoy @ 11:26 pm


Ma olvastam a zindexen, hogy a legfelsőbb bíroság az USA-ban elmarasztalta washington államot, mert csóri biztonsági őr nem tarthatott otthon fegyvert. Az USA alkotmányának második cikkeje kimondja, hogy bárki tarthat fegyvert és bárki alakíthat önvédelmi gárdát, lőfegyverekkel természetesen. Tehát az USA-ban minden beszámítható embernek jár fegyver, persze nem automata. Ez a változatlan “törvény” ami a precedens és szokásjog országában leledzik bizony az alkotmány része 1791 óta. Valahogy akkoriban még nem domesztikálódtunk annyira, hogy kiépüljön a normális rendfentartás, ezért szükség volt fegyverre, vagyis szemet szemért, fogat fogért, és persze, ha ki akarsz rabolni, dögölj meg kategóriában. Igen, ez volt a régmúlt, valóban, félelmetes volt a sierra-nevadán átkelni napokon keresztül attól rettegve, hogy mikor támadják meg az embert az indiánok és egyéb útonállók. De ma? Beülök a kocsiba és fél nap alatt ott vagyok bárhol, és nagyobb a valószínűsége, hogy halálos balesetet szenvedek az autóban, minthogy leszorítanak és kirabolnak, azért, mert natív amerikaiak támadnak meg, vagy rablás áldozata leszek.

A magántulajdon szent és sérthetetlen, ezzel én is így vagyok. Ha van valamim, azt más az engedélyem nélkül ne baszogassa, de még az engedélyemmel is vigyázzon rá mint a két szemére. Van nekünk rendőrségünk, hadseregünk akik képzett emberek és remélhetőleg tudnak a fegyverrel bánni. Ha kirabolnak minket, majd ők nyomoznak, ha betőrnek hozzánk akkor értelemszerűen nem kezdünk arcoskodni, ha másiknál fegyver van, hanem tudomásul kell venni a tényt. Hiába van otthon fegyver, ha nem ébredünk fel időben. Szóval, ha a vétkes félre nem jelentünk veszélyt, sokkal nagyobb a sansz a sértetlen túlélésre, ha bármilyen fegyver kerül a kezünkbe, az már félelmet kelthet a másik félben, így nagyobb rá az esély, hogy eltesznek lábalól.

Ugye USA, van fegyver otthon, betőrnek. Előrántom a shotit, 0.50-t majd rálövök a faszira, tegyük fel nem találom el, kifogyok, etc. Mit fog a másik csinálni? Visszalő. Mi történik? Valszeg megdöglünk. Aki nem biztos fegyver kezelő, az egy ilyen helyzetben a pánik miatt hibázni fog, az pedig itt már halálos hiba. Ha nincs nálunk fegyver, nem tudunk hibázni, életben maradunk.

Mindenkinek fegyvere van? Hozzá lehet jutni? Hozzájuthat az is akinek nem való, bűnözők, de elmebetegek és gyerekek. Miért is van most ennyi iskolai gyilkolás? Apu otthon tartja a fegyverét és a gyerek lemészárolta a fél iskolát?

Ha már az alap fegyvereket be lehet szerezni, akkor az automatákat is. Automata fegyvernél pedig nincs gecibb. Egy normális gépkarabély tűzereje ellen egy rendőri pisztolynak, shotgunnak esélye nincs. Tehát alap esetben az első járőr páros halott, a másodikból az egyik hal meg, majd a mentősök közül is leszednek párat, ezután jön a SWAT akik már profik és tudják mi a dolguk, de addig 3-5 ember már meghalt és miért? Mert a fószernek az ablakban M16 volt a kezében amit jelen állás szerint a forumokat nézegetve kb 2-600 USD közt lehet megszerezni állapottól és kiviteltől függően fél-egy nap alatt. Vicces nem?

A törvény a maga idejében megállt, volt egy sheriff, a többi meg védte magát ahogy tudta. Most már azért vannak rendőrök akik meg tudnának minket védeni, de értelemszerűen akik gyilkolni akarnak, megteszik, de nem biztos, hogy egyszerűen beszerezhető lőfegyverekkel, vagy éppen a vasedényben megvett késsel? Mert kb hasonló módon lehet beszerezni, jó, egy nap az átfutás legálisan.

Persze a fegyvergyártók folyamatosan lobbyznak a kormányzat mögött, lásd a mostani háborúkat, az iraki és az afgán történet költségvetése 750 mrd USD. Kiváncsi vagyok ebből mennyi a lőszer és a fegyver?

post lassan száz fok árnyékban..

June 23rd, 2008

Filed under: Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 11:12 am

Persze nem celziuszban, hanem farenheitben, vagyis kb. 40 fok. Mára 35 fokokat mondanak, eső nyista. Június vége van, milyen lehet akkor az igazi július/augusztus? Múlt évben disznó mázli volt, 27-28 fok volt végig californiában, persze ott mindig ennyi van augusztus végéig, mikor jön a kánikula 40 fokkal. Viszont ott nincs páratartalom, mindig van egy kis szél, így bármennyire is meleg van, elviselhető. Talán idén nem kerüljük el a 40 fokot több napig, de akkor viszont már otthonra is kellene légkondi, mert aludni 30-35 fokban nem igazán lehet jól. Sőt, igazából 35-40 fokban semmit nem lehet csinálni. Maximum veszünk egy 3-4 hurkás felfújható kismedencét és abban tesped az ember pl kerítés festés helyett.

Addig is egy kis egyveleg Santa Monicáról, mert szeretem.

post behálózva

June 19th, 2008

Filed under: IT,Oldies — AndrewBoy @ 12:13 pm

Réges régen a hőskorban mikor még otthon csak egy gép volt (még a geekeknél is), hálózatra még nem is gondoltunk. Hálózat akkor még a soros/párhuzamost porton történő összecsatolás volt és így tudtunk párban játszani. Az első ilyen multi game a Retaliator volt. Azt hiszem párhuzamos kábellel kellett összecsatizni a gépeket. Persze a párhuzamos kábel sem volt egyszerű, hiszen az nem a széles soros volt, és nem is hosszabbító, tehát mindkét oldalon mama csati kellett a kábelhez. Öröm volt, hogy ilyen kábelt kapni nagyon nem lehetett, mert nyomtató kábelnek a vége persze más volt, mert az LPT Port szabvány persze más csatit írt elő, mint mondjuk egy párhuzamos mama, vagy akár papa, hogy egyszerű legyen a halandó dolga.

Ekkoriban még 1 max 2 db winyó volt a gépekben és ez azt jelentette, hogy a 16 bites isa winyóvezérlőnek ki is fújt, mert csak 2 db winyót kezelt el. Aki gizdán vesa local bussal tolta, annak már lehetett 4 winyót is tolni a kártyára. Ezen a kártyán kapott még helyet a két soros és nyomtató port. Ekkoriban még 95-6t írtunk. A nagy VLB PCI harcból megmaradt a PCI, pedig láttunk 486/P1 lapot PCI-VLB combóval. Az élet ment tovább és megjelentek az alaplapra integrált cuccok egy évvel később és a PCI lett az uralkodó szabvány. Ekkoriban még 2-3 PCI és 3-4 ISA(16bites) volt az alaplapokon. Ekkoriban már jó PCI-s olcsó hálókártyákat lehetett kapni.

Nade milyen hálókártyát vegyen az ember? ISA esetén esély nem lett volna 100 mbit UPT-re, dehát akkoriban egy switch, izé, hub nagyon sokba került, így maradt a BNC-s isa/pci kártya, és ha mák volt, akkor volt rajta 10mbit UTP kapu, a “jövő” technikája. A BNC nagyon izgalmas téma volt, 50 Ohmos koax kábelből, végekből, T dugóból és lezáróból állt. Nem hurkot kellett létesíteni, mint a tokennél, az első géptől az utolsóig tartott. Az összes gépben volt T dugó, így a gépeket össze kellett kötni egymással egyesével. Az első és az utolsó gépnél kellett egy lezáró ami lezárta a T dugók szabad végeit. Ekkor felállt a hálózat. Namost itt még az is számított, ha egy gép nem ugyanarra a fázisra volt rádugva, így földhurok képződött és a hálózat megdöglött.

Továbbá problémás volt, hogy melyik kártya nem jó, vagy jó, mivel sok esetben a kábelek fix méretei miatt csak gép átcipeléssel lehetett közelebb vagy távolabb rakni a hálózatban, ugye ez nem csillagpontos hálózat, hanem szép soros. Ha teljes meggyőződéssel álltunk a dolgok előtt, hogy a kártyáink jók, akkor jöttek a lehetőségek, hogy a lezárókat levettük, átraktuk, kicseréltük, a T dugókat lecseréltük. Ekkoriban kb. 2-3 óra szenvedés után jutottunk oda, hogy működik a hálózat. Persze volt mikor kellett a lezáró, volt mikor csak lezáró nélkül ment, ezek örök X akták. A hálózat állt, a windows 95-98 bekonfigurálva, TCP/IP, IPX, és játszottunk. Aztán file megosztás, 10mbit teljes keresztmetszet, tehát, ha 8 gép másol innen-onnan, akkor az 100-200 kbyte / sec full speed volt.

Ekkor még drága volt a CD, tehát a kiírás és odaadom a másiknak sztory nem nagyon játszott, illetve ekkor még nem igazán volt a CD író annyira elterjedt, árban 50-80 ezer forint közt jártak az olcsók, és scsi kártya is kellett hozzájuk, meg legalább 32mb ram. Igaz az scsi rendszer miatt a cd írás közben lehetett bármi mást csinálni, pl én rendszeresen játszottam mellette és nem volt sosem gondom. A lanpartyk felén tehát csak a másolás ment és játszani keveset játszottunk. Ha valaki haza akart menni, akkor megkértük aludjon ott, mert a gépét nem húzhatja le a hálózatról, mert megdöglik megint az egész.

Ekkoriban lett meg szerver gépem és hálózatba kötöttem őket, majd sógort is bekötöttem a szomszédból, egymás közt bőven jó volt és stabil. Telt múlt az idő, aztán szereztem egy 8 portos edimax switchet, ez volt kb 8 éve. Ekkor átáltunk UTP-re. Ma már a hálózattal nincs gond, UTP-t bedugom és megy. Már csak az OS-t kell finomhangolni, hogy tuti legyen a rendszer. USB winyócserék menetközben, gyors net elérés, ma már alig van “húzás” egymás gépéről. Játékra, hogy ne akadozzon abbahagytuk a másolást, ha valakinek akadozott, akkor ment a ne húzzál már rólam köcsög! vagy még kedvenc klasszikusunk:

- Húz rólam valaki? Lassú a háló megint – síri csend, kummantás.

- Akkor újra indítok basszátok meg!

- Nemá, még nemááá – kórusban a társaság.

Szóval a hálózat fogalma azóta átalakulóban van és egyre általánosabb dolgok készülnek hálózatra, printserver, nyomtató, router. Elterjedt teljesen, hogy egy háztartásban van akár több gép is. Ezzel az internetet is meg kell osztani. Annó erre egy külön gép kellett és ma már elég egy router is. Persze a külön gép, amit én is használok kiszolgál még csomó mást is, tehát nem feltétlen jó az összehasonlítás. Manapság az otthoni hálózat elterjedt. És most már itt a wifi is. De nekem most van itt egy rackszekrényem, patchtábláim, 3u-s szerver ház, 2u-s UPS, és úgyis kell switchet vegyek, akkor maradunk a szépen struktúrált hálózatnál, hiszen a wifi még mindig gyenge kezdő egy 100/1000 mbithez képest. Persze a gigabit is parasztvakítás, de azért a 15-20 mega / sec már nem rossz hálózati másolásra.

post Eternal Monday – The Bangles

June 17th, 2008

Filed under: Oldies,Zene — AndrewBoy @ 9:29 pm

Vagyis karkötők más néven. Ma hallottam meg a TV-ben, asszem valami szellemes sorozatban a TV2-ben az Eternal Flame volt az aláfestő zene. Konkrétan a számot nem hallottam tíz éve és úgy önmagában a Bangles is eltűnt az életemből, pedig a kilencvenes éveg közepe-vége felé sok számuk megvolt és szerettem is őket. Pedig a csajok nem ma kezdték. Konkrétan 1981-ben alakultak és a karrier csúcsa kb 1989 volt. Innen volt egy borulás, és mit ad bárki, 2000 től újra összeálltak és zenélgettek. A négy, vagyis 5 csaj (Annette Zilinskas) 83-ban kivált a csapatból és őt Michael Steele követte. A három másik lány természetesen végig maradt, névszerint Susanna Hoffs, Vicki Peterson és Debbi Peterson.

Albumból nem produkáltak a szűk tíz év alatt túl sokat:

  • 1982 The Bangles
  • 1984 All Over the Place
  • 1986 Different Light
  • 1988 Everything
  • 1990 Greatest Hits
  • 2001 Eternal Flame – The Best Of The Bangles
  • 2003 Doll Revolution

Leghíresebb számaik talán az Eternal flame és a Manic Monday. Nekem valahogy örök klasszikusok maradnak. Kicsit azért mókás az original Eternal flame klippet végignézni, de gondoljanak a Karibtenger kalóz rajongók arra, hogy ugyanaz az operatőr – Dariusz Wolski aki még számos remek filmet rögzített szalagra.

A csajok nincsenek eltűnve, tartanak mai is koncerteket. A guta szerintem most fog megütni, ha kiderül, hogy a korábbi években mondjuk a szigeten is voltak kint. Idén nyáron lesznek Hollandiában, Münchenben és még számos EU-s helyen. Igazán jöhetnének ide is. Élőben azért még kiváncsi vagyok rájuk.

Van nekik hivatalos weboldal http://www.thebangles.com-on. Galériában sok-sok kép van. Turné leírás ausztráliától írországig, de sajnos magyarország nincs említve.

És félreértés ne essék, nekem még Suzanne Vega és Meredith Brooks is bejön ;P Pedig asszony basztat rendesen, hogy ezek már lejárt lemezek…

post Tuti recept vasárnapra

June 16th, 2008

Filed under: Mozi,Napi fájdalom,Party — AndrewBoy @ 7:00 pm

Bejött;) Hétvégén volt sütős falás. Mézesmustáros csirke saslik, kolbásszal és szalonnával. Szal jó volt. Az idő is jó volt. A vendégek is jók voltak. Ki is volt takarítva, patent hangulat. Szóval nyugtával dícsértem volna a napot, de még este bekapcsoltam a TV-t. Nézem, hogy majmok bolygója. Gondoltam magamban milyen király lesz megnézni megint, nem láttam vagy tíz éve. Nana! Ez valami remake volt. Annyira nem volt rossz. Sőt, megkockáztatom, hogy nézhető volt. De nekem a nagysebességgel való utazással létrejövő jövőbe menéssel elkövetett történet valahogy jobban kézzelfoghatóbb volt. Ez a verzió annyira nem állt meg. No mind1, ma meccset nézek, németország – ausztria. De szerintem ebből alvás lesz…

post lófasz;] Blade Runner rlz

June 13th, 2008

Filed under: Mozi,Oldies,Vicces — AndrewBoy @ 2:41 pm

Ezer éve nem láttam, de itt figyel divxben, szal nézős lesz újra, kicsit sötét világot tár elénk, de úgyis szar idő van, belefér. Ja igen, a lófasz:

post locsoló rendszer? fű? vazze

June 12th, 2008

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:01 pm

Örömmel vettem elő 7 lóerős önjáró gépemet, hogy lenyírjam a gyepet. Az aratás úgy nézett ki, hogy konkrétan 4×65 liter jött le, jó persze ez a napokban még száradni fog a zsákokban, de akkor is. Régen nem volt locsoló rendszer, nyáron néhány napos locsolással sikerült max-max 80 liter körül aratni. És a fű terület több volt kb 5%-kal. Ha a takarmány növényekben a génmanipulálás annyira szuper, hogy a gm kukorica szárasságban tisztán terem szárazra számolva 10-12 tonnát hektáronként, a fűnél miért nem lehet megoldani, hogy zöld legyen, de két hét alatt max 10 centit nő? Szóval ez lenne a tuti biznic, gondold el, cspumán nyáron elveted, kicsit locsolod, atom zöld egységes és csak hét hetente kell nyírni, de akkor is csak 5 centit kell belőle levágni. Kicsit uncsi, hogy hetente 10 centit nő. Persze heti két nyírással jobb volnék, mert 2-3 nap alatt csak 2-3 centit tud nőni, és csak 4-5 nap után kezd el drasztikusan megnőni. Szóval kéremszépen, tessék nekünk geek állatoknak normális fűmagot adni. Továbbá az automata fűnyíró sem lenne rossz, mint a tuti kis automata porszívók, szépen szenzorral körbemegy és nyírja a gyepet mikor az elérte a vágandó magasságot. A folyamatos akár napi vágással nagyon kevés hulladék keletkezik, amit a fűnyíró akár vissza is tudna mulcsolni gond nélkül a természetbe trágyázásként.

post szemvizsgálat geekeknek

June 8th, 2008

Filed under: Vicces — AndrewBoy @ 4:40 pm

Gondolkoztál már azon, hogy a napi 18 óra monitor előtt ülés mit okoz a szemednek? Nem? Itt egy gyors teszt, tudod, ami szemorvosnál is van.

post a zene szól

June 8th, 2008

Filed under: IT — AndrewBoy @ 10:56 am

És azért picit röhögök. De én is szoptam a winamppal. Nem elég másolni, mert a rohadék errorral indul. Fel kéne majd újra rakni. De azért csendben picit röhögök. btw kéne már egy jó NAS, hogy a zenéket és a többi local share cuccot egy helyre rakja az ember. Jó volna valami 4 winyós okosság, hogy a jövőben lehessen bővíteni könnyedén, de egyelőre winyó nélkül 150 papírt nem ér a történet. Pedig az lenne a tuti, rackszekrénybe bevágni az egészet.

És mekkora királyság, hogy minden gépről elérhetem a tutit meg az okosat, sőt, ma már vannak “settopbox” szerű kütyü cuccok amivel divx, hd, etc filmeket lehet lenyomatni a tvre hálózatból. Namost ezek még mp3-t és webrádiót is tudnak. Hátulján ott figyel az optikai kimenet, így a hifi-be finoman behelyezve kihasználhatjuk az mp3 néha normális minőségét. Szóval vannak lehetőségek a dologban, de persze hatalmas kérdés, hogy kihasználná -e az ember minden nap? Nem, ezeket az extrákat nem, viszont, hogy az adat ott van és bárhonnan elérhetem a családi hálózatból, na azt igen és ennek szerintem nem csak én örülnék családon belül a legjobban. Winampba szeressük a shuffle funkciót, és milyen jó mikor kb. 70 GB zenét shufflelel nyomat az ember. De mennyi is ez? kb 4 mega egy átlag file, vagyis 17 500 szám, ami kb 70 ezer perc, vagyis 1166 óra kb ami 48 nap. Ez nem rossz. Napi 3-4 órát hallgatva akár egy évig el van az ember.

Na igen, optika és mp3. Sima mp3 codec valamiért nem szeret normálisan optikára kivánszorogni. Ezzel még mai napig szívok. Egy AC3, vagy wav csodálatosan kimászik, de egy közvetlenül kimenő mp3 nem. A winamp okosan kimegy és nincs gond, de wmp alatt, legyen akár 6.4 vagy a legújabb hányás csak a darálás jön ki. Ólcsó divxnek mp3 a hangja, így azokat smbplayer alatt lehet kinyomatni szépen és tutiban.

No, készülődés van, mert családi kajálás következik a legnagyobb örömömre.

post snatch

June 7th, 2008

Filed under: Mozi,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 12:36 pm

Csütörtök este Saimonsaissel megtekintettük a blöfföt, már nem is tudom hanyadszor néztem végig. Ma pedig szar idő van, mint Londonban szokott, no meg végre befejeztem a bank jobot, szóval az is nagyon nézős film. De rossz időnek még mindig rossz idő van.

Tegnap este meg volt egy lájtos snapszer party, a piros király örökre emlékezetes marad.

post Egy oldal, nem csak nőknek

June 5th, 2008

Filed under: Links,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 2:11 pm

http://www.knickerpicker.com/dressing-room.asp

Valszeg a fenti oldalt többet látogatják az urak mint a hölgyek :)

post stargate

June 5th, 2008

Filed under: Mozi,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:26 am

Tegnap este megvizualizáltuk a sztárgét original dvd-t. Ez valami rendezői extra változat, én nem fedeztem fel a film elején benne semmi változást, kb egy óra után sikerült elaludni. Nagy sztárgét fanok vagyunk és végig van jól nézve a 10 évad meg az atlantisz 4 évadja is. Konkrétan kicsit nevetésre adott okot egy-két megoldás az origi filmben, dehát mit akarunk, több mint tíz éves film. A mostani sztárgét részek pedig már sokkal profibb cgi technikát használnak és jóval egyszerűbb is a díszlet a sok belső tér miatt. Ma valszeg végig nézés lesz, kiváncsi leszek, hogy a rendezői változat miben más mint az originál.

A korongon lévő extrák közt Erich von Däniken beszél arról, hogy a csillagkapu nem lehetetlenség. Neki full extrás az a bizonyíték, hogy a nagy piramis belsejében nincs semmiféle vésés, így névjegy nélküli piramist biztos nem ember építette, mert az hagyott volna valami névjegyet a piramison belül. Ez már Sci-Fi erősen, végülis lehet, hogy idegenek építették a piramisokat, meg egy csomó minden mást, de akkor miért mentek el? miért nem maradtak itt? Ja és persze, ők hova valósiak? Van -e nekik valami jármű, vagy térgörbítéssel utaznak? Én szeretném, ha lennének földön kívüliek, vétek lenne az univerzumot ránk elpazarolni. No meg, a földszerű bolygók esélye elég ‘magas’, ha azt nézzük, hogy az univerzum végtelen. A végtelen 0,00005%-ka is elég valószínű, ha úgy nézzük…

Észrevettétek, hogy a stargate szót csak bal kézzel is le lehet írni? Kéne keresesni ilyen szavakat amiket csak bal vagy jobb kézzel le lehet írni, persze a szó legalább 6-8 betűs legyen, mert az úgy lenne érdekes. Jó tudom, ez nekem is fájt most.

post The Lawnmower Man

June 3rd, 2008

Filed under: IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 12:21 pm

Mert füvet nyírni kell. Tegnap még sötétedés előtt beüzemeltem a dögöt és a maradék gyepet amit vasárnap nem sikerült a sok eső miatt levágni, hát most lenyírtam. Élvezet a fűnyírás egy 7 lovas önjáróval. Sőt, még a környezetemre is gondolok, mert a fűnyíró még Californiában is használható, ami ugye nem éppen a megengedő emissziós normákról híres. Szóval boldogan lenyírtam a füvet, de tényleg. Rájöttem, hogy hetente kétszer is megéri lenyírni, mert 1. nem nő fele annyit sem 3-4 nap alatt mint 7 nap alatt. Bár aztán lehet nő annyit, de majd kitalálom. Szóval fincsi a fűnyírás, a kert fele tegnap 15 perc alatt volt kész, utána még az új locsolókocsit és a slagot telepítettem. Mint kisgyerek a száraz forró nyári estén élveztem az új locsolóval játszani.

Furcsa? Nem. Megint elolvastam a neurománcert, maradjunk annyiban, hogy magyarul a neurománc baromság, mert csóri MI neuro és nekromata ambiciójából tevődik össze a neurománc. A könyv nem sok, 250 oldal, kényelmesen lehet olvasni. Sokadszorra is jól esett, hiába, klasszikus darabról van szó. Igen, itt volt először mátrix, és a wb-s matrix film amit mi ismerünk, hát hogy is mondjam, köze nincs az igazi mátrix történetéhez. Gibson világa nem egy földet behálózó és az emberiséget elemként használó MIről szól, hanem a giga globalizált vállalatok által létrehozott hálózatról. Sokkal emberibb a történet és sokkal, khm, realisztikusabb. Szóval tessék elolvasni. A trillógiának van további 2 része is, azokat is újra el fogom olvasni, számláló nullára és mona lisa overdrive.

És ami zsír, lesz film is, jövőre, vagy azután. Egy db filmesítési kisérlet történt, ez a Johnny Mnemonic. Persze mondhatjuk, hogy ez inkább shadow run, de ugye Molly barátja Johnny volt a könyvben akit a klónozott nindzsák öltek meg évek után és szegény Johnny adatszállító volt, a fejével, micsoda véletlen :) Tehát a Johnny Mnemonic is innen van. Szóval ez a mátrix ez olyan igazán mátrixos, egyszerre vagy kint és bent is, ezért lesz ütős a film, mert nagyon jó megoldásokat lehetne csinálni.

És akkor ugye egy kis klasszikus, mert mátrix még nincs, de legalább füvet tudok nyírni:

post mozgalmas hétvége

June 2nd, 2008

Filed under: Auto-motor,Kirándulás,Mozi,Napi fájdalom,Party — AndrewBoy @ 11:25 am

Péntek délután sikerült kiszabadulni egy wellness hétvégére. Konkértan egy óra volt átszenvedni a városon, de az M1 már jól járható volt. A célállomás Bük volt. Csóri Tomtom nem tudom mi alapján számolja végig a legrövidebb/leggyorsabb utat, de tényleg gyorsan ott voltunk, Győrtől alig 50 perc volt az út. Konkrétan nem a fő utakon, hanem gyenge minőségű mellékutakra terelt rá és toronyirányt verzióban közelítettük meg az ovjektumot. Átvizsgálva a jobb utakat, valóban rövidebb volt így az út cca 16 km-mel, ami azért már szép spórolás, igaz 100 helyett néhol csak 70-80 közt lehetett haladni, persze a futómű ezt nem köszönte meg. A wellness jegyében belső, külső, termal, élményfürdős medencék közül tudtunk választani, a külső medencében fél óra után szét égett a hátam, még mindig fáj. Minden szép volt, jó volt. Vasárnap reggel 1 órára visszaértünk és akkor jött a borzalom…

Füvet kell nyírni. Mióta van locsoló rendszer csodaszép sötétzöld a fű. Sűrű és gyorsan nő, cca 10-12 centit hetente. Egy 3,6 LE benzines nem önjáró fűnyíróval szépen lehetett vágni, viszont csóri nyíró kerekei már keresztbe áltak, a zsák kiképzése nem a legjobb, cca 50 liter fér bele, de a vizes füvet nem tudja apróra vágni, így nagyon hamar betelik és a nedves fű rohadt nehéz, utána már mozgatni is kínszenvedés a fűnyírót. Vasárnap délután így arra az elhatározásra jutottam, hogy most már végre veszek egy önjáró, nagy zsákos, mulcsolós, hyperszuper gépecskét.

Csodálatos napsütésben örömmel indultunk el először a bricoba, ahol közölték, hogy a lejárat nélküli vásárlási utalványt nem tudják elfogadni, mert a rendszer már kifizetettnek tekinti és ezek amúgyis fél évig érvényesek, namost erre nem volt ráírva, hogy mi az érvényességi idő vége, pár perc balhézás után közölték, hogy hát most nem tudnak mit mondani, jó, ezer forintos utalvány, dugják fel. A fűnyírót kiválasztottuk, de nézzük még meg máshol is, háthat olcsóbb. Kiállva a parkolóból a hondás néni szépen tolatott ki, majdnem nekünk jött, hiába dudáltam, nem akart megállni, nézett mindenhova, csak maga mögé nem. A Corában lófasz volt csak normális fűnyíró nem, így az Obi felhívása után a bricostorenál döntöttünk, úgyis kell még locsolókocsit venni meg ilyen apróságokat. A Cora parkolóban kitolattam a parkolóból, már szedném el jobbra és indulnék el, mikor a suzuki belémrongyol háttal. A jobb hátsó sárvédő ív kicsit horpadt, de pont az ív, szépen glettelve lesz gondolom. Ennyit a sérülés mentességről. Ha már törik az autó, szeretem én törni :) Szal úgy néz ki a csávó kötelezője rendben, így gyorsan megoldódik a dolog, de ugye kárfelmérés, javítás, ezzel is rohangálni kell és a drága időt rabolják el az embertől.

A parkolós incidens után a bricoban megvettük a nyírót, majd boldogan vittük haza mikor szakadni kezdett az eső. Az m3 bevezetőről újpalota fölött konkrétan egy szürke függöny volt, kb úgy nézett ki mint egy gombafelhő szára. A nyírót összeállítottuk, ami 3 percet vett igénybe, majd még két csavart betekertünk. Első ránézésre a 6 lapos csavarok 10mm-snek tűntek, de nem. Mivel a partner márka az jó usa cucc, ezért persze, hogy valami egyharmad collnál kicsit nagyobb, így a 10-s kulcs lefordult róla, dugókulcs nem fért oda, még jó, hogy a kemping készlet otthon volt és nem a garázsban, így azzal sikerült meghúzni. Elsőre beröffent a masina és már élveztem is a nyírást. Vizes fű? Már nem számít, boldogan kaszálok már mindent:) Szóval öröm és bódottá. A kert háromnegyedét 20 perc alatt legyalúltam, korábban még szar volt a fű kb 45 perc volt a szintidő a régi nyíróval.

Este nem bírtunk magunkkal és Saimonsaissal megnéztük az In Bruge-t. A story nem lett volna rossz, de többet is ki lehetett volna hozni. A trailerben látható az összes lövöldözés, de a film nem a pörgős akcióra épít. Nem, hanem a dumákra. Baszod olyan szövegek vannak benne, hogy beszarsz. Persze a szövegek nem éppen az irodalmi angolt tükrözik. Legjobb, hogy angol a film, igazi angol beszólásokat hallhatunk benne, már ezért megér akár egy jobb minőségű divx-t, vagy akár egy mozit, ha az ember szeret társaságban röhögni nagyokat.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)