https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post Eternal Monday – The Bangles

June 17th, 2008

Filed under: Oldies,Zene — AndrewBoy @ 9:29 pm

Vagyis karkötők más néven. Ma hallottam meg a TV-ben, asszem valami szellemes sorozatban a TV2-ben az Eternal Flame volt az aláfestő zene. Konkrétan a számot nem hallottam tíz éve és úgy önmagában a Bangles is eltűnt az életemből, pedig a kilencvenes éveg közepe-vége felé sok számuk megvolt és szerettem is őket. Pedig a csajok nem ma kezdték. Konkrétan 1981-ben alakultak és a karrier csúcsa kb 1989 volt. Innen volt egy borulás, és mit ad bárki, 2000 től újra összeálltak és zenélgettek. A négy, vagyis 5 csaj (Annette Zilinskas) 83-ban kivált a csapatból és őt Michael Steele követte. A három másik lány természetesen végig maradt, névszerint Susanna Hoffs, Vicki Peterson és Debbi Peterson.

Albumból nem produkáltak a szűk tíz év alatt túl sokat:

  • 1982 The Bangles
  • 1984 All Over the Place
  • 1986 Different Light
  • 1988 Everything
  • 1990 Greatest Hits
  • 2001 Eternal Flame – The Best Of The Bangles
  • 2003 Doll Revolution

Leghíresebb számaik talán az Eternal flame és a Manic Monday. Nekem valahogy örök klasszikusok maradnak. Kicsit azért mókás az original Eternal flame klippet végignézni, de gondoljanak a Karibtenger kalóz rajongók arra, hogy ugyanaz az operatőr – Dariusz Wolski aki még számos remek filmet rögzített szalagra.

A csajok nincsenek eltűnve, tartanak mai is koncerteket. A guta szerintem most fog megütni, ha kiderül, hogy a korábbi években mondjuk a szigeten is voltak kint. Idén nyáron lesznek Hollandiában, Münchenben és még számos EU-s helyen. Igazán jöhetnének ide is. Élőben azért még kiváncsi vagyok rájuk.

Van nekik hivatalos weboldal http://www.thebangles.com-on. Galériában sok-sok kép van. Turné leírás ausztráliától írországig, de sajnos magyarország nincs említve.

És félreértés ne essék, nekem még Suzanne Vega és Meredith Brooks is bejön ;P Pedig asszony basztat rendesen, hogy ezek már lejárt lemezek…

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)