https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post technika

November 23rd, 2011

Filed under: IT,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 11:22 pm

Olvasom az sgn a minap, hogy mar nyuszi szembe tudnak kijelzos-vetitos kontaklencsetrakni. Jo hir. Pont nemreg beszektuk arcokkal, hogy milyen ujdonsagok es fasza lehetosegek vannak a technologiaban. Eleg egyelore egy 16:9-s szemuvegre gondolni ami szepen a periferias latasunkban meg benne van. Kikepzese nyoman a megjelenitett szoveg a hatterbe fokuszalva lenne eles. A szemmozgas vizsgalat mar eleg elorehaladt allapotban van, hogy a gep tudja, hogy mere nezunk es mozgatni tudja a feliratokat, vagy pont maskoljon egy targyat amire fokuszalunk. A beepitett gps es az elorevetitett valosagba agyazott navigacio elerheto lenne. Gyakorlatilag egy hud ami vizsgalna szemunk helyzetet es mozgasat (szemuveg eseten ez fix, nem kell a kijelzohoz kepest korrigalni a fej helyzetevel). A felismero kamera pedig rogton adatokat dobhat felenk, hogy mit latunk, kerdes, hogy turist, ehseg vagy kocsma modba kapcsoltuk:-)  elony, hogy mindent rogzit a pufferbe amit latunk 15 percig, ha megerositjuk a felvetelt akkor minusz 15 percrol indulunk, vagy amennyirol akarunk. Kezmozgas felismero, de lehet oraba rakott vezerlest is hasznlni. Gesztikulacionkkal tudjuk iranyitani, vagy az elenk vetitett klaviaturan gepelni. A hangvezeles is megoldas. Szol a zene, radio es mi eldonthetjuk, hogy vizualisan vagy audio megszakitas utjan szeretnenk a kozelgo esemenyrol, hirrol infot kapni. Giganyi lehetosegek, aztan mar csak emberfelismeres kell, ruhafelismeres, network es megosztas, realtime csapattars mutogatas iranytuvel es indulhat a harc, a kollektiv tudat elonye, hogy latjuk a virtualis ellenfelet a fal mogott, ha arra barmelyik tarsunknak ralatasa van. Valszeg inkabb az utobbi katonai lehetoseg az ami izgatna a nagyfogyaszto allamokat, a lehetoseg vegtelen, realtime tervezheto kuldetesek, alacsony vesztesegek. Gyakorlatilag egy jo lvcds szemuveg, digitcompassos fejpant, latitude, fejkamera, belso halozat kell hozza. A harctertol nem messze lehet egy wimaxos kocsi aki a lokal hq, muholdas osszekottetessel a nagy hqval…..minden adott egy vastag gyozelemhez…

post bf3+mw3=insomnia

November 9th, 2011

Filed under: IT,News,Oldies,Party — AndrewBoy @ 1:05 am

Hihetetlen. Ket ilyen jatek egyszerre. Nekem nincs vallasom ezen a teren, mindket jatek osszes reszevel jatszottam es mindegyik tetszett. A cod inkabb rusholos megyek elore es daralok, a bf pedig az atgondolom es kihasznalom az eszkozparkot es a szabadsagot jelenti nekem. Grafikailag ma mar mindketto nagyon komoly, az elso reszek rajzolt cuccaihoz kepest a digitalizalt kinezet nagyon utos. Az uj codoc mar szinte akciofilm szeruek, de sajnos egyszeru forgatokonyvvel. A bft vartam nagyon, a bcket vegignyomtam jol. A bo utan a cod kicsit feledesbe merult, el is felejtettem, hogy az mw2 csak a harcok elejet jelentik es fog tovabb porogni az elet. Hangulatban egy-egy ora jatek utan mindketto nagyon ott van. Az mw gepigenye patent, kozel 4 eves gepen 1980*1200 ban megy gond nelkul, a bf mar huzos falat, itt vissza kellett venni az arcbol. Regen mindig hc gamer voltam, de sosem ertettem, hogy jatek kozben miert fasza mindent felkapcsolni egy szaz rongyos kartyan, nem a pixeleket vadaszom konyorgom, ha jatszom, majd odakepzelem a szepet, mint a wolfban, milyen jo is volt, persze mihez kepest. Kivancsi leszek a jatekidore, mostanaban ez rovid az spkben, hardon remelem lesz 4-5 ora jatek, hogy azert ne unatkozzunk, regen volt mar tiz ora feletti jatek, de ma ez nem divat, ott a multi, jatszal okosan a tobbiekkel, azonban nekem az uncsi, ua palyak egyfolytaban, kuzdesz, es tolod, ebbol kinottem, pedig a mohaat es codot orverzesig nyomtuk, no meg az et-t, modemmel baszod:-)

Kene a hosszu single. Lanpartyn jo okorkodni, vagy akkor egy jo coop mod, ahol egymasert lehet kuzdeni, a bfben ez adott, 64 foig:-)  Mar akarom is szervezni a lanpartyrt:-)

post mozi

November 6th, 2011

Filed under: Mozi,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 9:20 pm

Faszkorbács az összes filmkèszítônek. Nincs egy nézhetô alkotás mostanában. Elhatalmasodott a 3D ôrület es azt hiszik, hogy, hogy mindent lehet 3Dben. Pl akkorat rafosni a vaszonra, hogy azt mar a mozin kivul is lehet erezni. Ha nem 3D akkor pedig orcatlan lopas, lenyulas es hulyeseg a vege. A ket utolso udvoske a jarvanyos faszsag volt es a lopott ido. A jarvanyos sztori mar leragott csont, viszont a fiom egy masik aspektusbol kozelitette meg a dolgokat. A panik es a tarsadalmi hozzaallas. Jo tema lett volna, de hianyos, felszines volt. Kevesebb agyat es tobb osszeeskuvest kellett volna boncolgatni. Vilagosan latszik, hogy a keszitok nem mertek kimondani amit lehetett volna. Ket eselyes az ugy. Vagy valoban egy osszeeskuves a tarsadalom ellen a virus es penzt akarnak keresni valakik es vannak renegad lazito kozegek akik maguk akarnak penzt keresni es oket az allam el akarja tavolitani mert veszelyes a panik keltesuk, vagy pedig a mokusnak igaza van es az embereket palira veszik es o buszken mondja, hogy az embereket atbasztak. Persze a dontes a nezoe, de olyan keves info van, hogy inkabb duzzog az ember, hogy szar volt a film.

Masik igeretesseg a lopott ido. Alap tortenet: a jovoben mindenki idovel fizet es idoert dolgoznak az emberek. Az ido mint a penz, utalhato, elveheto, rabolhato. Az emberek 25 eves koruk utan nem oregednek es egy evet kapnak ajandekba. Ha nullara er a visszaszamlalas akkor meghalnak azonnal. A tarsadalmi igazsagtalansag persze itt is megvan es robin hoodunk es ujdonsult apu kedvence baratnoje nagy leleplezesbe es megsegitesbe kezdenek. Ugye a csoro negydben kevesebb a fizu es dragabb az elet. Ha sokan elnek es keves a munka az egynsulyt igy lehet visszaallitani. A gazdagok igy magyarazzak, hogy nkik miert van tobb ezer evuk, a csoroknak pedig pont eleg naprol napra. Ez eddig rendben is van. Tetszik. Akar jo film is lehetne. A film a jovoben jatszodik, de csak vonalas telefon van, az autok mostaniak kis matrixos beutessel, a film kidolgozasa katasztrofalis es csapnivalo. Boven lett volna lehetoseg, de nem hasznaltak ki. Kb mint egy 80as evekbeli zs kategorias scifi… elkurta nagyon a filmet…

Osszessegeben nem is tudom mi az a film amit mostanaban varnek, a haromdesitett fosok masodik, harmadik, huszadik reszere mar nem vagyok kivancsi. Nem volt semmi fasza film iden ami megmaradt volna, pedig ugy neznenk valami jot:-)

post szép világ

November 6th, 2011

Filed under: Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 8:56 pm

Olvasom, hogy leszerelik az atombombákat az USA-ban, mert a nukleáris arzenál mennyiségét szépen lassan csökkenteni akarja Obama. Persze gyakorlatilag értelme nincs ekkora arzenált fenntartani, őrzés, karbantartás visz egy rahedli pénzt. Az oroszok is ezt csinálják, szerelik le. És persze amit mindenki elfelejt ilyenkor, hogy a nagy tisztaságú fegyver hasadó anyag az szépen megy az atomerőművekbe. Az orosz hasadóanyagot eddig szinte csak az USA vásárolta fel. Az urán bányászása méreg drága, az uránérc bányászati tisztasága ezrelék alatti, költség és hercehurca újra előállítani. Szép és okos gondolat energiára fordítani, mondhatjuk, hogy tiszta energiára, ha pont nincs földrengés, szökőár és egyéb más természeti csapás. Csak magunkat hülyítjük a napenerigával és a szélenergiával. A napenergia jó, de gyakorlatilag egy napcella előállítása majdnem annyi áramot vesz igénybe, mint amennyit élete során kitermel. Egy szélerőmű karbantartása, felépítése is hatalmas lóvét követel, gyakorlatilag viszont korlátozott a telepítés lehetősége. A spanyolban felépített, arizonában tervezett energia kémény jó megoldás lehet a sivatagok közepére, de ott is kell tükör hegyek, hegynyi beton. Viszont gyakorlatilag a karbantartás minimális. És bazi meleg helyeken lehet használni, ilyenből van dögivel, csak az áramot kell tudni eljuttatni.

Ne érezzük magunkat szuperzöldnek, ha bió üzemanyagot tankolunk, mert azt a szerencsétlen növényt meg kell termelni, és persze, hogy megérje, telenyomják műtrágyával, az is környezet szennyező. Az elektromos autó csak lokálisan nem büdös, az erőmű a város szélén csak többet fog termelni. Az áram előállítására Jelenleg talán ez az energia kémény a legjobb, hatásfoka elég jónak tűnik. Szahara szélére ki lehet rakni, tengervízből sót lepárolni és rögtön lehet erdőket ültetni és locsolgatni. Borítani egy kicsit a klímát a sivatagosodás ellen. Persze gyakorlatilag más haszna nincs, csak az, hogy olcsón lehet új területeket erdőbe/termelésbe bevonni.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)