https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post foscsi

August 15th, 2012

Filed under: Links,News — AndrewBoy @ 4:57 pm

Na ilyet szeretnék építeni:

Végülis nem nagy durranás összerakni:D Talán egy év alatt el is készül, az alapokat most kezdjük! Link: http://code.google.com/p/arducopter/

post hmmm….

August 15th, 2012

Filed under: News,USA — AndrewBoy @ 9:37 am

image

Eeezz finom:D

post nyaraltunk:)

August 15th, 2012

Filed under: AndrewBoy Jr,Kirándulás — AndrewBoy @ 9:27 am

Két hét pihi a balaton mellett. Mázli volt az idővel, kifogtuk a jó meleget, előtte és utána már hideg volt. A víz 26 fokos volt legalább, délutánra a térdig érő víz szerintem volt 28 fokos is ami már szinte kellemetlen volt. Jó ez a balaton, de csak a gyerek miatt nagyon jó a 40 centis víz, különben visszataszító az egész, hogy nincs benne víz és tiszta zöld trutyi a part mellett a hínárok miatt. Csónakázni is nehézkes, mert a part közelében lévő homokpadokon felül a csónak és utána lehet tili-tolizni. Bentebb már jó, de 500 métert kell sétálni, úszni gyakorlatilag esélytelen, mert az ember végighúzza a lábát az iszapban. A víz tisztaságára nincs panasz, kiváló a minőség, csak ugye klasszik balaton szaga van ami lehet pár embernek visszataszító. Nem is értem, hogy miért engedték le tavasszal a vizet, aztán nincs eső és 50 centi legalább hiányzik a vízből.

Turista sok volt. Nyílván a preferált helyeken nem lehetett megmozdulni, de legalább látszott, hogy ki hová jár. A lellei spar gyakorlatilag végig tele volt németekkel, beférni nem lehetett. A kintebb lévő cba-t nem néztük meg, de ott is lehettek páran, a még kintebb lévő lidl is szintén zsúfolt volt. A távolabb lévő aldi már kellemes volt, kevés emberrel, pedig kínálatban ugyanazt tudja mint a lidl, csak ugye még 100 métert kell odáig autókázni és talán sokan nem is vették észre, hogy van aldi is a lidl után. A spar, lidl és aldi árai ugyanolyanok voltak mint pesten, ez normális. Viszont a meki árai a balaton mellett hozták a szokásos balaton feelinget, 10% plusz legalább ott volt, a menü drágább talán 20%-kal is, igaz 0,75ös ücsit adnak hozzá. Kérdés, hogy a kis üvegesnek megfelelő upgrade megér –e 200-300 forintot? Nyílván nem, de meki máshol nincs a környéken, így az okos turista nem tud mást csinálni, kifizeti.

A déli parton lévő falvak a felújított siófoktól egészen boglárig teljesen rendben voltak, nincs szemét, gyep nyírva, jó volt átautózni rajtuk és látni, hogy közelítünk a nyugathoz és távolodik a balkán, bár nem vagyok benne biztos, hogy egy bolgár aranypart nincs e tisztábban, rendezettebben tartva. Siófok belvárosát szépen megcsinálták, utoljára két éve voltam, akkor még átépítés alatt volt. Nagyon herzig lett, de kb 5 perc alatt bejárható és utána a koszos vasútállomás mutogatja magát, oda nem jutott el a tiszta udvar rendes ház szlogen sajnos. Voltunk tihanyban is, meglátogattuk a szobrainkat, majd egy kicsit a fő téren sétálgattunk és kajáltunk. Klasszikus turista lehúzó helyek, árban pesti árak, de mennyiségben és minőségben valahol a III. osztályú talponállót hozták. De ez van, főzöl otthon vagy elfogadod, hogy lehúznak. Odafelé a kompra esélytelen volt a felférés, gyakorlatilag szántód közepéig álltak az autók (a shell kút után 100 méterre), legalább 6-7 kompnyi autó lehetett. Így gyarapítva a kilométereket körbe autóztunk ami szép volt a szemnek és nem volt idegeskedés a forgalom miatt. A déli parton a régi hetesen kevesen voltak. Inkább mindenki autópályázott, ami dugó nélküli haladást tett lehetővé. A 71-s elkerülőjét használták szintén az emberek, így az m7től fűzfőig kényelmesen lehetett autókázni. Az északi part sem volt necces, pár autóval több volt, nem volt igazán zsufi egy hétköznap szerdán. A komppal mázlink volt visszafelé, a második kompra felfértünk. Nem 40 percenként járt, hanem 20 percenként, 4 komp rotált folyamatosan, ez nagyon pozitív csalódás volt. A 10 perces utat élvezte a család, mégiscsak gyorsabban jutottunk haza a délutáni sziesztára.

Összességében jó ez a balaton, a szállás az tényleg gusztustalanul drága, de a kajálást normális árakból meg lehet oldani. Ennyi pénzért biztos lehet horvátországozni, de ott heringezik az ember a strandon és kavicsos. No és persze a kicsivel lehet nem autóznék 8 órát. Jó volt a kikapcsolódás, télen is lehet majd jönni, ha ennyire lent marad a víz, mert gyorsan fagyhat és akkor lehet korizni a kijelölt területeken. A gyerek még nem látott úgysem ilyet, bár a jéggel ismerkedett már, mert megtanulta kinyitni a mélyhűtőt és a fiókból kivenni a fagyit:)

post balcsibalcsi

August 2nd, 2012

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 1:49 pm

Hurrá nyaralunk:D (ez egy teszt igazából, mert szétqrtam a db-t…)

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)