https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post all day tracking

July 31st, 2009

Filed under: Auto-motor,Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 10:17 pm

Reggel 6:30kor szól az óra. Lenyomtam. 7:15kor nyitom ki a szemem, ó vazze, elaludtam. Gyors elkészülés után pattantam fel a motorra és rohantam ki a hungaroringre. Ma volt a suzuki VIP traning amit a motorhoz adtak ingyen ajándékba. Tegnap este jó, hogy tankoltam, így ezzel már nem kellett foglalkozni, viszont az M3-son mentem ki, matricát nem vettem, majd veszek hazafelé, nincs most idő. Reggel 8kor regisztráció, utána elméleti oktatás, hogy a pályán a ringen milyen szabályok vannak, hogy fogunk menni. 3×25 perc motorozás kint a ringen, felvezető oktatóval.

Több csoportot hoztak létre, nagyon jó, jó, kezdő, nagyon kezdő. Engem valamiért beraktak a nagyon jó csoportba, volt egy másik bandit és két bking. Gondoltam, hogy hát jó, biztos annyira nem vészes. Én indultam utolsónak. Ó bazdmeg. Az hagyján, hogy a kanyarokban bénáztam végig, de kigyorsításkor esélyem nem volt. Ahol lehetett húzták neki rendesen, már persze utcai mértékkel nézve. Az első 25 perc végén átigazoltam inkább a kevésbé haladó csoportba. Itt már jó volt, 60-70-s tempó végig, semmi kapkodás. Minden esetben a célegyenesben az oktató utáni motor hátramegy a végére, így mindenki mehet az oktató mögött és tanulhat. Ez a kör már így jobb volt, viszont a kislány ezt a tempót nem tudta tartani.

A két menet közt persze kaptunk a kanyarokról elméleti oktatást, melyik jó, melyik nem, mikor jó a tapadás, mikor nem, hogyan kell fékezni, etc. Ez is érdekes volt és rádöbentette az embert arra, hogy mennyire lövése nincs a motorozásról. Autóval nincs gondom ugye, bár lenne mit fejlődni még, de azért valjuk be, tudok sikítófrászt hozni bárkire, miközben teljes biztonsággal vezetgetek :) Na itt a sikítófrászt max én kaptam, mikor az oktatás level 3 motorocskái előztek meg minket komoly versenygépekkel, na kb annyi, hogy kettesben csutkagáz és mintha semmi nem történne, mikor én már 110re végre felhoztam magam, ők már 200 fölött jártak a célegyenes túlsó végén. Hát igen.

A harmadik 25 percre ketten maradtunk a csoportban, az oktatóval megbeszéltük, hogy diktálhat tempót, próbáljuk meg az elméletet átrakni a gyakorlatba. Az ideális ív az alap, de a bedöntés. Valahogy ugye nem akaródzik dőlni jobban, fosol a kanyarban, hogy nem tudod bevenni. Titok? Ellenkormányzás, megkezded a dőlést, kanyarodsz és ellenkormányzol, nagyon szépen lehet vele játszani, csodálatosan le lehet feküdni a kanyarban és +10% kanyarsebességet legalább ad. Ez a technika már lehetővé teszi, hogy a pánikcsíkig motorozzunk, tehát az utolsó 2 centit is bőven kimotorozzuk. Nekem sikerült szépen kimotorozni a gumit, persze nem dúrván, csak olyan megjáratósan:) A hétvégi forma1 után maradt gumidarabokat persze a kerekek összeszedik, nagyon zsírul néz ki ilyenkor a gumi, mindenféle gumidarabok olvadnak/ragadnak a felületébe. Persze ezek pár km gumizatlan aszfalt után szépen lejönnek.

A 3×25 perc után különböző intenvíz fékező gyakorlatokat hajtottunk végre. Autózással ellentétesen itt progresszíven kell fékezni. Az első kerékre ha lassan visszük át a súlypontot, akkor van ideje az aszfalton szétterülnie és nagyobb felületen tud megtapadni. Az oktatók többször is bemutatták a különbségeket, mindegyik elgondolkodtató volt. Volt olyan aki 30 éve motorozik és erről lövése nem volt, ő mindig húzta a satut és engedte el a végére, szóval ezt így nem lehet. Móka és kacagás volt az egész nap, jó volt nézni a délutáni profikat körözni. Nagyon nagy élmény volt a ringen motorozni, motoros nyíltnap sokkal többször van mint autós, szinte minden héten. 3×25 perc 15 ezer Ft. Nem olcsó, de hatalmas élmény. Most ez ingyen volt a teljes oktatással, lehet meg kéne próbálni a level 2-t, igaz majd 50 ezer Ft. De itt már személyre szabottan is foglalkoznak az emberrel, hogy a megfelelő kanyarodási technikákat elsajátítsa profin az ember. Ma csak fékezni tanultunk meg profin:)

Este 4:30 kor vége volt a mókának, vettem autópálya matricát, 750 Ft a 4 napos motorra (hát mit ne mondjak, szinte ingyen van az olasz/francia/spanyol autópálya díj után), Saimonsaiszel csacsoktam, hogy nem tudok leszállni a motorról és ő úgyis megy siófokra, elkísérem. A városon péntek délután átmentem 21 rekord perc alatt, semmi állatkodás, csak normális élvezetes motorozás. Utána az m7esen néha lépésben, a vége felé már normális 130as tempóval haladtunk. Jól esett motorozgatni. Hazafele megnéztem hol lakozik az ördög, egyelőre úgy néz ki, hogy 220 km/h fölött…. Meglepően jól motorzható 140-150-s tartományban, nincs már vibrálás és azért van erő. Persze az érdi emelkedőre felfele hiába volt csutka gáz, 6.ban már nem nagyon akar gyorsulni, még az 5. sebesség ahol 160nál még megrántja rendesen a motort, de ha az elforog, utána már nagyon imádkozni kell a gyorsulásért. Szóval tetszik, szeretem:) Ez egy jó nap volt. Ja igen, a traningen kaptunk teljes bőr ruházatot. Kaja/pia minden biztosítva van.

post ahol fáj

July 30th, 2009

Filed under: Zene — AndrewBoy @ 6:44 pm

Overkillt akartam hallgatni. Tecsőn rákeresve csak mások által ének nélküli videok vannak fent. Azért nézzük meg / hallgassuk meg, a muzsikát. Jól nyomják a srácok. Az üvöltő szöveget pedig képzeljük oda (lentebb).

Overkill – Where It Hurts

Suckin’ on a screw down,
Lie lappin’ break down,
Kissin’ up the boy while the church burns down.
Makin’ up to God,
Makin’ up your bed,
Lyin’ up the God, playin’ dead.

I see the fizzle where the bombs fell on the beach.
Tell me why the truth is what’s stuck between your teeth.

No one’s leaving, till I say so.
Hold that breathin’! This much I know!!

I know, where it hurts.(3x)

Open up the flood gates,
Open up the seven gates,
Open up the door, hear the church burns down.
Streakin’ like a comet,
Chokin’ on yer vomit,
One more roll play dead.
Lord, I feel the pressure comin’ down upon my head…
Lord tell me why the truth is sometimes better dead…

(3 again)
Yeah.
I know, (3x)

Hit the streets, hit the wall,
Hit the sheets, have a ball.
In the mouth, in the face,
In the teeth, take a taste.
Hit me where it hurts.
Come on and, hit me where it hurts.
Ya..

Make ‘em pay, make a stand,
Break away, be a man.
Who ya be, who ya are,
Where ya live, what ya are,
Hit you where it hurts.
Gonna hit you where it hurts.

(1 again)
Playin’ dead, dead dead.

No one leaving, till I say so.
No more reason, this much I know!
Yeah.

(4 again)
Where it hurts(3x)

Figyeljük meg a cizellált szövegfogalmazást:)

post day #7, returning

July 30th, 2009

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 12:12 pm

A nagy visszatérés előtt még persze a terveknek megfelelően megálltunk svácjban kicsit gleccsert nézni. Mint utólag kiderült egy gleccserrel odébb voltunk 20 éve, de az egy teljes napos túra lett volna, így jó, hogy a lájtosabb 8km verziót választottuk. Reggel kb 8kor sikerült elindulni nizzából, de szerintem volt az 9 is. De ez most nem lehet vita tárgya:) Szóval reggel felkeltünk és az alábbi látvány fogadott minket. A hővédő üvegezés miatt kicsit sötétebb a kép a kelleténél, de szerintem ezt mindenki el tudná viselni, ha itt kellene felkelnie minden reggel.

Tehát elindultunk. Az út már ismerős völt, végig tele alagútakkal és kis hidakkal. Egy idő után már idegesítő és unalmas. Genovánál viszont balra fel nagyívben, irány milánó. Relatív kis forgalom mellett normálisan lehetett autózni. Kényelmesen elértük milánót, majd egy pálya melletti bevásárlóban megálltunk nézelődni. Cipőmennyország volt a javából, asszony alig lehetett kirángatni, ákciós minden, az ithoni butik cipők 10-30 EUR összegekért mentek. Fullos bőrcsizma 40 EUR, a plázákban itthon ilyet 50ért adnak, ezresben és forintban. Mitán kirobbantottuk magunkat a boltokból indultunk tovább. Hamarosan elhagytuk a comoi tavat, a tóból sokat nem lehetett látni, mert megint alagút volt alagút hátán. Aztán hírtelen svájc. Szerpentín szerpentín hátán.

Annyit megjegyeznék, hogy ezek a svájciak betegek. A szerpentíneken és sok helyen lakott területen kívül végig van minden csatornázva. Az utak nagyrésze nagyon jó, first class. Egy-egy helyen azért repedezett és üt. Az út mentén végig nyírják a füvet, és nem csak lenyírják, össze is szedik! Bármerre néztünk minden rendben van, élére állítva, mint egy terepasztal, olyan tökéletes. Nem hiába nem látni ilyet máshol a világon, ez svájc.

Egy könnyű ebéd még st moritz előtt a hegyekben. Hát a hohdojcs tudást itt el lehet felejteni, konkrétan semmit nem értettem a svájci németből, de baj nincs, ezek beszélnek 8 nyelven és tökéletesen megértettük egymást a végére. Pontresinában nagy a turizmus, több gleccsert is lehet innen látogatni, gyors útbaigazítás után már el is indultunk a kiránduló helyre. Innen laza 2-3 órás séta fel a gleccserig majd másfél-2 órás séta vissza. Csodálatos a látvány, gyönyörű itt a természet. Érdekes volt látni, hogy 1900 óta a gleccser cca 1800 métert húzódott vissza. Kevésnek is tűnhet, hiszen ömlik a víz a gleccser aljából. A hatalmas és roppant jégtömeg csak úgy ránázésre tűnik picinek, mikor elindul rajta felfelé az ember már nem csak egy dombocskának tűnik.

Hazafelé egyszerű volt, 6-7 közt indultunk el, reggel 3 ra TERVnek megfelelően hazaértünk. Jó volt. Zsír volt. Ki kéne pakolni :)

post nice is nice, day #6

July 28th, 2009

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 8:32 pm

Hatalas reggelizés után barcelonában úgy döntöttünk, hogy akkor svájc felé fogjuk venni az irányt, de Nizzát be kell iktatni, csak, mert és kész. Ezek szerintem ilyen női dolgok, szóval akkor legyen Nizza svájc előtt, de legalább korán fogunk elindulni. Reggeli, aztán a helyi Diagonal Mar pláza és pár boltocska meglátogatása. Local auchanban is sikerült elég rendesen bevásárolni, mert ugye nem mindegy, hogy a nachos az 1 EUR vagy 650 Ft és a dip szósz szintén 1,10 EUR 580 Ft helyett. És még azért vettünk ezt azt. Természetesen a családi ajándékokat is már letudtuk tegnap késő este, még jó, hogy volt metró hazáig. Aztán elindultunk és kényelmesen 650 kmmel később már Nizzában kötöttünk ki. Pár kép az érdekesség kedvéért. Azt hiszem ez mindent elmond. Most vacsi valahol (google a barátunk) aztán alvás ezerrel.

post day #5, against the sun

July 27th, 2009

Filed under: Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:00 pm

Az ötödik napon semmi extra nem történt, tervünknek megfelelően egy egésznapos pancsizást és napozást nyomtunk a strandon. Én egy stephen hawking könyvvel ütöttem el az időt, asszony meg valami ponyvát olvasott. Többször voltunk a vízben. A strand homokos, csodálatos, az idő végig jó volt. Többször is lekentük magunkat medium níveás napkrémmel. Viszont mindezek ellenére 6 óra alatt fossá égtünk. Ez már csak napozás végén derült ki, mikor elindultunk haza. Ebéd-vacsora gyanánt egy fekete kagyló tálat és apróságot ettünk. Már a kagylóval is jól laktunk. Látszik, hogy népnemzeti eledel, mert 6 EURért kb egy kilót kaptunk ami otthon fagyasztva (itt persze elkészítve) kerül szeritnem 3x ennyibe. A nap jól telt el, este kínszenvedéssel sikerült csak elaludni. Konkrétan fájt mindenem és még fáj is.

post the ol’ city, tour day #4

July 26th, 2009

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 11:40 pm

Barcelona 3. nap. Még van látnivaló bőven és igazi birka túristának megfelelően rögtön wiki + könyv, lássuk mit nem láttunk még. Az jött ki, hogy rohadtul nem láttunk még semmit. Egy masszában sok látnivaló pedig csak egy helyen van barcelonában, az pedig az öreg gótikus negyed. Amolyan full régi belváros, kicsi utcákkal, sikátorokkal és szokszázéves épületekkel. Hogy szoruljon belénk némi extra “kútúra” menjünk és nézzük meg. Az irányt délkeletre vettük és hatalmas léptekkel közelítettük meg a szállástól kb másfél kmre lévő városrészt.

Ömagában a régi épületeket, templom, városháza, etc dolgokat leszarom, mert mindegyik egyedülálló a maga nemében és építészetileg nem vagyok a toppon, hogy akkor most nekem azonnal meg kell értenem a tervező/kivitelező misztikus életének egy darabját. Viszont a hely hangulata adott. Sok kis boltocskával, kávézókkal, pici szállodákkal teletűzdelt apró utcák melyeket nagyobb terek kötnek össze. A hangulatos kis belvárosból ha elnéz az ember dél-nyugatra a tengert is látni. A dimbesdombos belváros annó többszázéve biztosan nem esett át szupermultiterraformáláson, mert ezen a részen kívül az utcák vonalzóval és vízszintezővel lettek kimérve. A négyzethálós feeling az oktogon kereszteződésekkel teljesen eltűnik és ezek helyét a 2-3 méter széles kis utcácskák veszik át teljesen rendezetlen formában.

Egyszóval tündéri a belváros. Közlekedjünk tömegesen, vagyis urizáljunk és ne gyalogoljunk. A villamos légkondis és járdaszintben van. A metro kocsik légkondisak és egy egybenyitott féreg az egész. Jegy vétel sem probléma, van mindenhol 2-3 automata ahol kártyával is lehet fizetni. Egy sima jegy ami egy utazásra jó, de busz, villamos és metrón is felhasználható 1,35 EUR. Van több átszállásos jegy 3 EUR-ért és napijegy 10 EUR körül. Nagyon normális a tömegközlekedésük, lenne mit tanulni tőlük. A beléptető kapukon gyorsan lehet haladni és nincs szükség csak minden állomáson egy db személyzetre aki nézi, hogy a nép ne ugráljon át a forgókapun. Ellenőrrel nem sikerült találkozni, gondolom a gyanú sem merül fel, hogy annyian akarnak bliccelni mint otthon.

post hazafelé majd…

July 26th, 2009

Filed under: Kirándulás,Napi fájdalom,Oldies — AndrewBoy @ 4:43 pm

Hazafelé azt terveztük, hogy svájcon keresztül megyünk, lyon, genf, zürich, innsbruck, a többi meg adja magát. A programot átszerveztük, hazafelé milano, pontresina és úgy ausztria. Pontresina svájcban van, a Morteratsch gleccser mellett ahonnan az inn ered. Egy egyszerű egynapos teljesítmény túra kb 10km gyaloglással 1800-2000 méter magasan. 19 éve már voltam ott és érdekes lesz újra látni a vidéket. A nagy kérdés pedig az, hogy a gleccser mennyit is húzódott vissza az elmúlt 20 évben. Szóval királyságos lesz, valami szállást kell még keresni és kedden délelőtt boldogan fogunk elindulni. Az alábbi kép szerintem önmagáért beszél.

post barcelona in full style, day #3

July 26th, 2009

Filed under: Auto-motor,IT,Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 11:11 am

Wikipedia, google earth és egy 12km-s séta tegnap. Lájtos ebéd a parton és este egy szolídabbn bevásárlás a helyi madaras tecsóban. A város maga csont üres szombaton, csak a turisztikai látványosságoknál volt tömeg (Sagrada familia, Arc de triomf, Glories, Bolhapiac) amúgy tényleg kihalt minden, egy autó nincs a mellékutcákban. Apropó utcák. Az utcák kereszteződésének nagyrésze oktogon. A házak diagonálban le vannak vágva és előttük parkoló van kialakítva. Így minden kereszteződés egy kis térnek néz ki. Az utcák rendre egyirányúak, mindig csak a jobbra-jobbra-jobbra vagy balra-balra-balra megoldásokkal lehet odaérni valahova. 2 nagy keresztút és egy átszelő út van ezenkívül ami egy brutális körforgalomban találkozik. Talán azt mondanám első ránézésre, hogy washington DC, de itt nincs independence és constitution ave a közepén.

Lehet bringát bérelni az utcán automatákból, 1 EUR az alap és 50 cent óránként, előre kell fizetni. Ha késünk, minden extra óra 1 EUR. A www.bicing.com oldalon láthatjuk a részleteket. Nagyon sok bringa megálló van, ha a városon át akarunk tekerni és le akarjuk rakni a bringát valahol, biztos, hogy pár utcányira a céltól találunk bringatárolót. Nagyon sokan választják ezt a módját a közlekedésnek. A bringások / robogósok már akkor átmennek a lámpán mikor a gyalokos piros, nem várják meg a zöldet. De furcsa is, mert nincs sárga a piros után, hanem azonnal zöld, így kicsit úgy belassulva indul el a nép. Mondjuk hülyeség, mert otthon már sárgára elindulunk, de csak zöldnél illik dudálni, ha valaki nem indul el időben. Itt türelmesen várnak és nem izgulnak.

A parkokban ezerrel megy a pihenés, kikapcsolódás. Piknikeznek a népek, ökörködnek, zsonglőrködnek, gitároznak, saxiznak és mulatják az időt. Mindenki nevet, élvezi az életet. Otthon lehet ezért már odajönnének, hogy fejezzük be és ne zavarjunk másokat. Itt ezt mindenki elfogadja normálisan. A parkok szép állapotban vannak, nincs egy szemét az utcán, csikk eldobálva, van sok szemetes, sok helyen van kirakva szelektív szemétgyűjtő hely, használják is aktívan.

Egyelőre minden nagyon szép és nagyon jó. A local media marktban vettem egy kis belkin egérkét 10 EUR-ért magamnak, mert esténként fogok SOFolni :)

post llegó a Barcelona, day #2

July 25th, 2009

Filed under: Auto-motor,Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 4:45 pm

Tegnap este a vacsi a parton olaszban jól sikerült. Azzal a tudattal dőltem be az ágyba, hogy már mindjárt ott vagyunk. Reggel persze ment a brainstorming, vázze, nyócszáz kilóméterov még hátra van!! Ottocsentó kilometer. A reggel 7 órás felkelést elhalasztottuk és lett belőle fél 9. Hát mire elindultunk már fél tíz volt. Öröm és bódottá. Irány monaco, lássunk már valami gizdát címen. Mentünk, mendegéltünk, elhagytuk olaszországot, aholis az utolsó cca 100km-re 13,5 EUR-t fizettem. Az előtte lévő 500ra pedig 35 EUR-t, most ez akkor hogy jön ki???

Monaco balra lent. Hegyekből brutális szerpentínen keresztül lehet lejutni az autópályáról. És akkor az a picike kis öböl az ember elé tárul. Pár toronyház, amúgy végig kisebb házak, rendezett part és olyan yacht kikötő, hogy beszarás. Most már értem miért az utcán rendezik a forma-1t. Az út minősége pazar. Nincs kosz, nincs falevél, tiszta minden. A buszmegálló lehetett vagy 40 éves a stílusa alapján, de mintha most hozták volna ki a gyárból. Fantasztikus hely, látni kell. Szerettük. Az egyfőre jutó ferrarik száma itt már kb 30szorosa volt a normálnak, de lehet tízezerszerese.

Fájdalommal a szívünkben, de elhagytuk monacot. Jött az agyalás, akkor hova? merre? Nizzaig eljutottunk kb délben, éhesek voltunk így betértünk. Na ez már riviéra. Brutálisan szép utcákkal a parton, szép rendezett környékek, aranyos és hívogató kajáldák. A yactkikötőig jutottunk, parkolás, majd evés. Jó volt, finom volt. Mondjuk azt, normális külföldi árban volt. Megyünk át a városon és csodálatos a tengerpart, végig homokos, a partmenti sétányon pálmafák, az út után csodálatos házak, szállodák, üzletek. Több kilométeren keresztül így van. Aztán az ember eléri a repülőteret és vége a partmenti bámészkodásnak. Innen már csak660 km Barcelona. Mehettünk volna végig a parton az országúton, saint tropez és társai mellett, de akkor a büdös életben nem érünk ide.

A sztráda mocskosul unalmas, de ez van, ezt kell szeretni. A spanyol határt elérve már változtak a dolgok, a hegyek egyre kopárabbak, a gaz/fű félék egyre szárazabbak. Egyre kevesebb szántóföld. A nagyobb erdők helyét átvették a bokrosabb / cserjésebb helyek. A spanyol autópályán nagy izgalom nem történt. Itt csak 120 a max, de kb mindenki 130-140 közt próbált haladni, így beálltunk mi is erre a sebességre. Aztán végre beértünk barcelonába, 5 águ autópálya lehajtók / felhajtók, de valahogy megoldottuk és sikerült a szállásra ideérni este fél 9re.

A hotel normális, bőven jó, egyszerű mint az egyszeregy, viszont tiszta, van parkolás, free wifi és pontokat is gyűjthetek :) Gugli a barátunk. Szállodacím és utána POI enable. Feljött egy jó pár hely és ezek után más dolgunk nem volt, mint elolvasni pár kritikát és memorizálni az odajutást. 15 perc könnyű séta és egy meglepően kellemesen eltöltött vacsora idő. A kis lokálban több féle halból, húsból és borból lehetett választani, de sörük is volt persze. Kellemes házias hely a Raco De La Vila. Árban is normális, nem túl vészes. A kaja tényleg jó volt és a kancsó házi sangria is iható volt.

post bambi, bamba, bomba, riviéra

July 23rd, 2009

Filed under: Auto-motor,IT,Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 2:27 pm

Első nap, vagy lehetne a nulladik nap. Éjfélkor sikerült végre elindulni. Én összeraktam a telefont, gpst meg a laptopot egy rövid gatyával és persze a mastercardot és kész is voltam. Asszonynak némileg több hely kell, hogy jól érezze magát máshol is. Annyira azért nem lett dúrva, két repülőgépes kézitáskába patentul befért minden. A terv lényegében az volt, hogy Marseilleben szállunk meg és Monacón mindenképpen keresztül megyünk. Délután még feltankoltam és vettem karton cigit és fél rekesz bombát. Nem az m1-t, hanem az m7-8as út kombót választottam régi jó megszokásból, illetve azért is, mert rövidebb és nagyon sok helyen autóút így 110 a limit.

Várpalota előtt a négyesen viszont majdnem bambi slayert játszottam, bár csóri nem egy aranyos kis bambi, hanem valami mutáns geci nagy jávorszarvas volt kb 3 méter magas volt az agancsával (persze lehet én flesselem), lényeg az, hogy elugrott és kisebb riadalmon kívül nagyobb baj nem volt, csak a kocsit sajnáltam a szarvasteszt manőver miatt, (persze pulzus szám 200 fölött volt azonnal ahogy megláttam). Na ezután volt para, ahol láttam, hogy szarvas veszély ott konstans hetven-nyolcvan és figyelés ezerrel. Persze asszony már horkolt a jobb egyen ezerrel.

Szép lassan átértünk ausztriába, elhagytuk a kis falvakat és elértük az autópályát. Na itt ment el 3 bomba, alagút hegyek, klagenfurtnál kanyar hegyek, fáradtság. Többszöri megállás pár perces pihi után már jobb volt. A kegyelmet viszont a napfelkelte adta meg, így már szemüveg nélkül tudtam nedvesíteni szemeimet. Fáradtság eltünt. Ausztriát lenyomtuk mint vak a poharat, csak bifit és knauber nossit felejtettem el venni nagyobb kiszerelésben, de hajnal 4 kor sok billa nincs nyitva a falvakban. Kúton meg drága:P Jó volt látni a parkolóban a cseh, szlovák hobókat sátorban, hálózsákban nyomni az éjszakát, valakinek a lába még a kombi hátsó ajtón is félig kilógott. Boldog vidám élet. Az osztrák autópálya melletti klotyók tisztaságára nem lehet panasz, ragyognak és felmosó szag van hugyszag helyett.

Villach után nem sokkal már üdvözölt is a tábla és a telefon is smsben, hogy isten hozta olaszországban. Szerintem pedig én jöttem:P Udinéig katasztrofális volt az út, végig le volt zárva hol a mi, hol a szembe jövő sávja. Alagútban 60-70, normál esetben 80nal alig lehetett jönni. Utána persze jött az élvezeti rész, vicenza, velence, padova, verona. Kamion hegyek, két sávban, velencét reggel 7-8 körül kezdtük kerülni az új úton (tomtom ezt még nem tudhatta szegénykém) de akkor is katasztrofális volt. Max 80-100 km/h, gyorsítás, lassítás, kapkodás. Az olasz módi pedig a középen autózás és majd valamikor lehúzódok, ha úgy van kedvem. Német sprinteres barátunk viszont végigbüntette a digókat, baszott lehúzódni, igaz kényelmes 140-150 körüli tempót diktált vagy 150km-n keresztül bresciáig. Onnantól viszont jó volt. Zéró forgalom, végig egyenes utak, aztán elértük a pó síkság végét és jöttek a hegyek megint.

Asszony még brescia körül felébredt reggel 9-10 közt. Persze kávé, reggeli, valami ebéd kell. Hát jó, én nem aludtam, nézünk valamit. Autogrill ristoranti, önkiszolgáló. Bemegyünk, megnézzük ő mit enne, megvesszük, mire mennék el az én husos kajámért már két busz angol és három busz digó áll sorban. Rohadjatok meg. Vettem egy báget kenyeret 1,1 EUR-ért és valami olasz kolbászt 2,6 EUR-ért. A szenyákat 4 Fel-fel-fel-fel-fel, órán keresztül, alagút, híd, alagút végig. Már fájt. Aztán egyszercsak elindultunk lefelé.

A földközi tenger látványa viszont azonnal kárpótolja az embert és onnan pedig órán át csak le a tenger felé. Igen, itt buktuk el a tervet. Lejött a sztrádáról (az egész sztráda “csak” 35 eur volt idáig) az ember és a falvak végtelenjében a napközbeni robogós forgalommal próbált sodródni. Ezt bírtuk pár faluig, majd 1 órakor úgy döntöttünk, hogy itt megállunk (Savona), már rég Monacoban kéne lenni, de a romantikus olasz stílus meggyőző volt. Az utolsó 30km-t kb egy óra alatt tettük meg. Így a mai napot 13 óra vezetéssel és 1200km-rel sikerült zárni, megjegyzendő, hogy az SEP990i + TomTom megint jól bizonyított, most európát hódítjuk meg. Még van hátra 800 km, holnap reggel 7kor indulás. Kis pihi, vacsi és utána hatalmas alvás.

post msi wind, mert nekem gép kell

July 22nd, 2009

Filed under: IT,Kirándulás,News — AndrewBoy @ 5:14 pm

Akartam picike szép, okos gépet. Nézelődtem nagyon és csak az MSI Wind maradt egyedül. A választásnál nagy szerepe volt persze az árnak is. De teljesítményben sem akartam nagyon gyengét, viszont a jelszó, az a kicsi volt. 10 colos kijelzővel és gépelhető billentyűzettel felturbózott gépet akartam. Wind U123 lett belőle. Bruttó százért már autós töltőt is találunk hozzá. Valjuk be hasznos.

Most úgyis nyaralni megyünk, tehát sorozatokat tudjuk folyamatosan nézni az autóban + bluetooth és már külső GPS egységgel az IGO PC vagy a Garmin PC is gond nélkül robog. OK, nincs touchscreen, de van egér. Illetve tapipad. Ami persze zavaró, mert gépelésnél meg kell szokni, hogy a kezet kicsit fentebb kell tartani, de nem vészes. Már a második bekezdésnél nem volt vele gondom.

Wifi. Van benne. Normálnak mondanám, a céges Dell jobban veszi az adást. A kertben még működik és itt van pár wifi a családban, szóval nincs olyan, hogy nincs net. Hálózati másolásban 2mega a wifi, a 10/100as hálóval kb 6 mega amivel stabilan lehet húzni. Nem egy zúzás, de nem vártam mást. Gigabit ide minek. Winyója közepes, 160 gigás 5400as sima slim hdd. Egyelőre bőven elég.

Grafika jó kérdés, nem 3dre lett véve a gép, a passziánsz biztos jól elfut rajta, valami integrált egyszerűség van rajta. 1920 x 1080-t viszont kitolja ami jó, mert vga kábellel rá lehet rakni nagytvre is. Mert a divx még akadozás nélkül elmegy. A 720p HD tökéletesen elmegy AC3 hanggal. Az 1080p már röccen, de inkább az AC3 esik szét mint a kép. A kép stabil 18fps, a hang az viszont késik, szakadozik. FULLHDn kívül minden szép és jó.

Van bluetooth, wifi, sd kártyaolvasó, sdhcs! És kijelző meg touchpad. Kb ennyi a gép. Kapunk hozzá előretelepített home xpt. Magyar, szerb, szlovén és kínai nyelvből lehet az  elején választani. Jár még hozzá NAVos tűzfal és Office Pro 60 napos próbaverzió. Egyelőre a legfontosabbakat tettem fel meg pár sorozatot, filmet. Minden szép és jó. Akku levett fényerővel talán 4-5 órát kibír, gondolom egy filmet 2 óra alatt kell végignézni merülésig. Szóval tetszik. Estére jó lesz, pici, kezes és azt teszek rá amit akarok (céges gép suxx). TVre köthető. Más egyelőre nem kell. Még kap debiant, de pár óra és indulunk, azzal most nem játszom.

Next time a francia riviéráról leszek, persze, ha van valahol free net:) És a szép fényes kijelzővel akár háttal a napnak is csodálatosan lehet dolgozni!

post No llores por mí Hungría!

July 20th, 2009

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 1:17 pm

Cuenta regresiva! Sólo 4 días y nos vamos a Barcelona! Habitaciones de hotel no se registran todavía. Supongo que se encuentra algo sobre el terreno. Aventura, coraje!

post how I met your mother SE01

July 20th, 2009

Filed under: Mozi,Vicces — AndrewBoy @ 12:21 pm

Az első évad végefelé járunk. Aki még nem nézte, kezdje nézni. Kicsit olyan jóbarátokos beütés, de annyira nem családias, az egyének szeparált igényeire hajaz rá inkább. Mindenki ismer mindenkit, de nem annyira. A történetek általában egy-egy konkrét eseményre, eseményfonálra koncentrálnak rá. Kevés a párhuzamos cselekmény, inkább átláthatóbb a történet. Időben viszont szeret ugrálni, utólag megmutatni korábbi eseményeket, hogy megértsük mi, miért történik. Szóval maga a filmbeli és a forgatókönyvi megoldások nem jelentenek azonnali golden globe díjat, viszont van egy saját varázsa, mint a freindsnek. Nem lehet abbahagyni :) Remek angol nyelvlecke is.

Sandy Rivers: We should have sex!
Robin: What?!?!
Sandy Rivers: Why not, we’re both available, we’re both attractive, we’re both good at it, at least I’m good at it, and even if you’re not, don’t worry, I’ll have a good time either way.
Robin: Well moving past the horrifying image of your hair helmet clanging against the headboard, I don’t get involved with people I work with.
Sandy Rivers: Get involved? Who said get involved? I’m just saying we should have sex! Having sex is fun!

Elérhető 4 évad, 88 rész. Szerintem érdemes nézni, mert tényleg megfelelően pihent a sorozat, sokat nem kell gondolkodni, napi 2 rész, cca 45 perc, este, lefekvés előtt tökéletes kikapcsolódást nyújt. Tele van a részekkel a net, feliratok is vannak, de valamelyik tv adón is biztosan megy. Hajrá! Előre!

post eláztatva

July 20th, 2009

Filed under: Auto-motor,Kirándulás,Party — AndrewBoy @ 7:20 am

Hétvége, legénybúcsú Grabowskinak. Pénteken este lementünk anyuékhoz balcsira. Este kis pancsi, lóhugy meleg víz, relax, pihizés. Másnap Atilllla és Saimonsais felvettek és már mentünk is a társasággal találkozni. Első élményünk egy kis gokartozás volt. Biztonsági öv nem kellett, mert sikerült beleszorulnom rendesen a gokartba. Első 8 kör alatt én még csak ismerkedtem a pályával és csak úgy nyomogattam neki. Persze rohadt dühítő, mikor kanyarban utoléred az embert és utána kigyorsításnál a +25kg miatt esélyed nincs befogni az előtted haladót. Az utolsó futamra stratégiát váltottam és szépen autóztam. Így már sikerült értelmes köröket menni, csak 0,5re voltam lemaradva a legjobbtól :) Szóval nagyon jót ökörködtünk. Az idő szép volt, csak a két futam közt kezdett picit esni az eső, meg dörgött az ég, meg elkezdődött a lehülés. Pár megpörgés, ütközés, dulakodás, hadakozás, élvezte nagyon a banda, lehetne mindig menni ilyenre, csak árban 2×8 perc 5 ropi.

A gokart után a szállás elfoglalását irányoztuk elő. Kis kavarodás után odataláltunk. Ez a római ház vagy mi volt. Egyszerű szálló, kolesz feeling. Na innen szakadt az eső. De úgy rendesen, a partig nem lehetett ellátni. Mikor picit elállt mentünk kajálni a pizzériába. Persze az meg fedett teraszos volt. Rövidgatyában nagyon élveztük, hideg volt és hideg volt és a kaja is gyosan kihült a szél miatt. És persze végig esett az eső, ahogy kell. 16 embert két taxival is haza lehet fuvarozni 1-1 körben. Szóval ilyet is láttunk/túléltünk. Este finoman kezdődött az ivás, vedelés, játék, ittunk, ettünk, ittunk, de szerintem inkább sokat ittunk:) Megfelelően tomboltunk, majd az est fénypontja a táncoslányok, na szóval az is meg volt, aztán már aludni kezdett a társaság, Saimonsais engem még elvitt hajnal 3kor haza, mert pont ráért, respect érte!

Másnapi eredmény, epe és víz, az üveg jager és pár sör megtette hatását azzal a nem tudom milyen borral, boaf…. Valamikor dél körül már indítható állapotba kerültem, teljes regenerálás vasárnap este csütörtökre. Jó party volt :)

post everybody was kung fu fighting – stormtrooper edition

July 16th, 2009

Filed under: Vicces,Zene — AndrewBoy @ 11:32 pm

Mai zenei kínálatunkat egy rohomosztagos adja elő:

Everybody was kung-fu fighting
Those cats were fast as lightning
In fact it was a little bit frightning
But they fought with expert timing

They were funky China men from funky Chinatown
They were chopping them up and they were chopping them down
It’s an ancient Chineese art and everybody knew their part
From a feint into a slip, and kicking from the hip

Everybody was kung-fu fighting
Those cats were fast as lightning
In fact it was a little bit frightning
But they fought with expert timing

There was funky Billy Chin and little Sammy Chung
He said here comes the big boss, lets get it on
We took a bow and made a stand, started swinging with the hand
The sudden motion made me skip now we’re into a brand knew trip

Everybody was kung-fu fighting
Those cats were fast as lightning
In fact it was a little bit frightning
But they did it with expert timing

(repeat)..make sure you have expert timing
Kung-fu fighting, had to be fast as lightning

post lifestyle

July 16th, 2009

Filed under: IT,Napi fájdalom,Vicces — AndrewBoy @ 4:55 pm

hatalmas ötlet, nekem bejön.

kvékezni így is lehet, bár sok helyet foglal.

post szigetelünk

July 16th, 2009

Filed under: Napi fájdalom,Oldies,Party,Zene — AndrewBoy @ 3:40 pm

Emlékszel még a nyárra? Azokra a jó nyarakra? Igen, 9-10 éve. Akkor még pepsi szigetként futott a show. Valahogy mindig sikerült VIP/Press jegyet szerezni akár még parkolóval is. Emlékszem kerestük a BIC tollakat, mert azoknak a betét tartójával lehetett roncsolás nélkül nyitni/zárni a csuklószalagokat. Csak pár koncert érdekelt minket minden este, de jó volt a hangulat, végigbuliztuk az éjszakákat, hajnalban másnaposan mentünk a hév felé. Szegény Norbi és az arcpakolás ugye. Hatalmas tombolás és éneklés Cooliora. Most már úgy néz ki a dolog, hogy idő nincs rá és napi tízezerért van jobb program is. Persze a német punk csajok első nap támadhatók szabály gondolom még működik. Nézegettem a programot és igazán a prodigyn, sex-actionön, pufon kívül mást nagyon nem találtam. Persze ezek is más-más napokon. Erre egy hét szabadságot ki sem vennék, hogy végig partyzzuk. Aztán lehet egy napra kinéznénk. Meglátjuk. Kérdés a társaság mennyire mutat érdeklődést.

post we are breaching the ridge

July 16th, 2009

Filed under: Kirándulás,Links — AndrewBoy @ 2:40 pm

És utána az alábbi látvány fogad:

Már akarom látni, nagyon akarom látni. Na ilyenkor kell egy part menti kecó, tetőtéri terasszal, kilátás a tengerre, egy jéghideg corona. És szarni vastagon a világra. Akarom :) Még másfél hét. Ki kell bírni valahogy. Addig ott lesz a csoda Balaton, csak hogy áztassuk magunkat.

post 臥虎藏龍, Crouching Tiger, Hidden Dragon

July 16th, 2009

Filed under: Mozi,Oldies — AndrewBoy @ 7:13 am

Régen láttam. Meg kéne nézni újra. Nekem ez a fajta bunyó nagyon bejön. A verekedések stílusa is pofásan van “koreográfolva”. A kung fu egy faja, a modern wing tsun népszerűsítője.

post az élet játéka

July 15th, 2009

Filed under: IT,Napi fájdalom,Oldies — AndrewBoy @ 1:50 pm

Sokan biztosan emlékszünk a klasszikus game of life táblás társasjátékra. Na ez most nem arról szól. Létezik egy nagyon nagy matematikus kit úgy hívnak John Conway. Ez az ő játéka. Egyszerű játék, 4 egyszerű szabállyal. A játékban “sejtek” születnek és halnak meg, attól függ, hogy a szomszédjukkal milyen a viszonyuk. A 4 alapvető szabály az ami meghatározza a szomszédi viszonyt. A cél az, hogy minnél több generáción keresztül növelni a sejtek számát, illetve egy stabil populációt létrehozni.

A négy alapvető szabály:

  • Minden sejt szomszéd nélkül vagy csak egy szomszéddal meghal
  • Minden sejt 4 vagy több szomszéddal meghal
  • Minden sejt 2 vagy 3 szomszéddal túlél
  • Minden sejt 3 szomszéddal túlél és gyarapodik

Képzeljünk el egy négyzetrácsos táblát, szomszéd mindenki aki átlósan vagy jobbra, balra, fent, lent van, tehát egy sejtnek 8 szomszéd helye van. Létre lehet hozni a generációkban álló sejt csoportokat, mászó sejt csoportokat és pulzáló sejt csoportokat. Persze, hogy az ezredik generációig eljussunk kell pár spirálfüzet amit telerajzolhaunk. Ezen segítenek különböző programok. Most már on-line is elérhető egy-két program.

Talán az egyik legegyszerűbb verzió, ahol mi rajzolhatjuk be a kezdéseket itt található: http://www.bitstorm.org/gameoflife/ . Figyelem! A játék erősen addiktív! Nekem gecire bejön mikor már szép pulzárokat tud az ember csinálni :)

 

post ferdítés

July 14th, 2009

Filed under: IT,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 5:37 pm

Google. Van neki translate része is, sok nyelvet ismer. Az alap nyelv valószínűleg az angol, mert pl orosz-magyar fordításnál a magyar szövegbe angolul tesz bele pár szót, ami valóban azt jelenti angolul ami volt oroszul. Szóval az alap nyelv az angol lesz, minden erre próbál meg a rendszer visszafordítani. Ezzel nincs is baj, így van ez jól, az ember is így fordít, előbb anyanyelvére, vagy agyában képekre/gondolatokra/érzésekre fordítja majd rögtön jön a kívánt nyelv. Eljátszhatunk a gondolattal, hogy fordítgassunk oda-vissza és egy idő után totális ökörségeket, az eredeti szöveggel köszönőviszonyban nem lévő tekszteket kapjunk meg. Teljes szövegek lefordítására teljesen alkalmatlan, maximum megértésére. A magyar rész szerintem teljesen használhatatlan, de idegennyelvekről angolra elég jól fordít a gép. Egyszerű példa, Radnóti Miklós Razglednicák utolsó verszak.

Magyar eredeti:

Mellézuhantam, átfordult a teste
s feszes volt már, mint húr, ha pattan.
Tarkólövés. – Így végzed hát te is, –
súgtam magamnak, – csak feküdj nyugodtan.
Halált virágzik most a türelem. –
Der springt noch auf, – hangzott fölöttem.
Sárral kevert vér száradt fülemen.

Spanyol, műfordítás:

Caí junto al cadáver, que giró
y se rompió como un resorte.
Tenía el tiro de gracia. ?Así terminarás
?me dije en voz muy baja?. Quédate quieto,
que la paciencia nace con la muerte?.
Pude escuchar ?Der springt noch auf?
junto a mi oído
en donde sangre y lodo se secaban.

Googleból átrakott angol verzió:

I fell beside the corpse, which was
and broke a spring.
Was shot. ? Thus ends
? told me in very low voice?. Hold still,
that patience comes with death?.
I could listen to? Springt Der noch auf?
next to my ear
which is dried blood and mud.

Googleból átrakott magyar verzió:

Leestem a holttest mellett, amely
és kitört a tavasz.
Lövés volt. ? Így ér véget
? mondta, nagyon halkan?. Várj még,
türelmet, hogy jön a halál?.
Tudok hallgatni? Springt Der noch auf?
mellett fülembe
amely a szárított vér és a sár.

Végülis csak a spring mint húr lett tavasznak fordítva (és még lenne pár jelentése bőven) amúgy more or less visszakapjuk amit kaptunk. A spanyol műfordításból kellett kiindulni, mert ez egy vers, tartalmilag hasonlítania kell. Ebből látszik, hogy hivatalos levelet nem érdemes fordítani szakfordításnak, mert köze nincs a valósághoz, én 60-70%-sra tenném a pontosságot, ami szerintem elég, hogy a szöveg értelmét megértsük és tudjuk miről van szó. De fejlesztik a googlet ezerrel, szóval lesz szépen magyarítás. Talán a legjobb szótár még mindig a sztaki, de ezt eldönti mindenki magának.

post kedvcsináló

July 14th, 2009

Filed under: Kirándulás — AndrewBoy @ 2:07 pm

post felkavaró élmény

July 13th, 2009

Filed under: Auto-motor,Kirándulás — AndrewBoy @ 7:00 am

Csak elméleti szinten, betolod a duplaburgert, persze azt a jó zsíros fajtát, olyan házias jelleggel. Leöblíted egy nagy epres shakekel, aztán indulsz a mocin egy jó kis szerpentínes úton tovább. A 8. átdőlés után kavargást érzel a beledben. Kanyarban mész, finoman fékezel, majd kicsit már egyenes ráfékezel teljesen. Ez megadja a végét és a plexit nincs időd felhajtani. Nem egyszerű az élet.

post vége a hétnek..

July 10th, 2009

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 5:00 pm

Hazaérek a melóból és azon filózom, hogy fókuszáljak vagy mocizzak. Egy hétig nem esett ez a mocskos eső, erre persze, hogy péntek délután kezd el szakadni. Legalább a fűnyíráson most túl vagyok, de semmi kedvem ilyen időben bármerre is menni. Remélem a hétvégén normálisabb lesz az idő. Addig is tecsőzök valamit.

post nyaralni kell menni

July 9th, 2009

Filed under: Kirándulás,Party — AndrewBoy @ 12:35 pm

Rohannak a napok szokás szerint, már csütörök van, pedig alig múlt el a jó kis mászkálós hétvége érzése a lábamból. Felvetődött az ötlet, hogy kéne nyaralni. Valami pihenés. Tegnerparton rohadni én nem tudok, napozni nem szeretek, pancsiból egy nap után elegem lesz és a másik a semmittevés. Persze állítólag könyvet kell vinni és olvasgatni kell, meg kikapcsolódni és pihikézni. Nekem ez nem gyere be. Járni a várost, menni ide-oda, fényképezgetni, ismerkedni a helyi érdekességekkel, na ez már inkább. Első terv, kocsival irány a spanyol földközi rész. Kitaláltuk, hogy legyen Barcelona, mert az olyan szép és látni kell és van homokos tengerpart is és lehet olcsó szállodát is találni, meg különben is.

Menjünk kocsival!!! A turbó persze eszembe sem jutott, 12-3 literes fogyasztása egy ilyen útra teljesen alkalmatlanná teszi. Menjünk asszony kocsijával, tempomat, kényelem, minden meg van, hogy jól utazzunk. Számoljunk picit. 70 EUR-ért teljesen normális szobát lehet kapni reggelivel a parttól pár utcányira. Ez rendben van, ez ennyi, nyilván kintebb, távolabb feleződik ez a költség, de az oda-vissza utazgatás ilyenkor elviszi az ember életkedvét, jobb rögtön a belváros szívében lakni, minden gyalog egy köpésre. Ugye ez pont azt mondja, hogy nincs értelme autózni, de azért számoljunk, az autó itt Európán belül meg szokta érni. Tehát a táv cca 2000 km oda és 2000 vissza. Számoljunk kb 7 liter körüli fogyasztással, átlagosan autópálya mellett cca. 1,3 EUR lehet a dízel. 280 liter dízel így kerül kb 100 ezer magyar szép forintba. A szlovén autópályát kerüljük el, menjünk osztrákkal. Kell hetes matrica, hogy visszafele is meg legyen a lehetőség, ez cca 2500 Ft lehet ma. Olaszországban oda-vissza 120 EUR alatt nincs meg az autópálya díj triestől monacóig. Ez 33 ezer Ft, a francia díj kb lehet még odavissza 60 EUR, további 16500 Ft. Tehát 150 ezer Ft és kb 38 óra vezetés.

Swissair, két jegy, odavissza, átszállással, 134 ezer Ft és az egész utazás összesen 8 óra. A 10-10 ezer Ft difit fogjuk rá még a Barcelonai taxira a reptérről. Tehát kb ugyan annyi. Kérdés, vagyok -e annyira fasza gyerek, hogy végig autózok tizen órákat és utána azon fogok izgulni, hogy mikor és hogyan indulunk el. Annyi még hozzájön, hogy így biztosan egy nappal kevesebb szálloda kell. Vagy megyünk kocsival és megállunk mindenhol egy kicsit. Egy-egy napra adhoc jelleggel. Nekem ez így tetszik.

post informer, gyorstalpaló angolul

July 4th, 2009

Filed under: Zene — AndrewBoy @ 6:55 pm

Atilllla annó azt hitte, hogy spanyolul van. Én tudtam, hogy angolul, mert kb a harmadát értettem meg. Aztán tanult az ember szépen és már érti is miről van szó. Ehhez képest a bloodhound gang vagina c. száma tv híradós bemodásnak számít és minden érthető elsőre. Előbb hallgassuk végig a számot, majd utána olvassuk el a szöveget. Ha ezzel kész vagyunk, akkor hallgassuk a számot és közben a szöveget (próbáljuk) olvasni. Ezek után by heart kell tudni az egészet visszafelé, de 10%-kal gyorsabban:)

Informer, you no say
that’s who I’m gonna blame
a licky boom boom down
Detective man said Daddy Snow
I stabbed someone down the lane
a licky boom boom down

Police than come and
they blow down my door
One him crawl through my window
so than they put me in the back
of the car at the station
From that point on I reached my destination
Now the destination reached
was the East detention
where they whipped out my pants and
looked up my bottom

Chorus

The bigger they are
the think the have more power
They’re say on the phone
me say no every hour
I said I want to use it once
to call my lover
Lover who I’m gonna call
Is the one Tammy
I love her from my heart
down to my belly
Yes Daddy Snow, I’m the coolest Daddy
It’s the one MC Shan and the one that is Snow
together we are like a tornado

Listen to me better listen to me now
when I rock the microphone
I rock it steady
Yes Sir Daddy Snow
me are the article done
when I’m at a dance
They say where you come from
People than say I come from Jamaica
but I’m born and raised in the ghetto
That’s all I want you to know
my shoes used to tear up and my toes used to show
where I’m born is the one Toronto, so.

Chorus

Come with a nice young lady
Intelligent, yes she’s gentle and irie
Everywhere I’m go I’ve never left her at all
Yes me Snow roam the dance
Roam the dance in every nation
You’d never know me Daddy Snow
I’m the Boom Shakata
I’ll never lay down flat
in one cardboard box
Yes me Daddy Snow
I’m gonna reached the top, so.

Chorus

Why would he, why would he would he would he …
We sitting round cool
with my dibby dibby girl
Police knock my door – lick up my pal
Rough me up and I can’t do a thing
Pick up my line while the telephone rings
take me to the station
Black up my hands
Trail me down cause I’m hanging with the Snowman
What I’m gonna do, I’m black and I’m trapped
Slap me in the face and took all of my gap
They have no clues and the want to get warmer
But Shan won’t turn Informer

post nyomok olyan sallert…

July 4th, 2009

Filed under: Oldies,Vicces — AndrewBoy @ 6:47 pm

Tudom régi. De nekem akkor is bejön, már tíz éve is derültünk rajta és most is megnevetteti az embert gond nélkül. Ilyenkor előjönnek a régi emlékek és akaratlanul is a baktarider jut eszembe :)

post a kurvád akarok lenni!!!

July 4th, 2009

Filed under: Sunk (in) thoughts,Vicces — AndrewBoy @ 12:32 pm

Vannak dolgok az életben amit elsőre nem hiszünk el. Ilyen az, hogy feltalálták a hidegfúziót vagy megtalálták az örök élet titkát. A lenti levél azt hiszem önmagáért beszél. Bár lehet kamu az egész, de az írás alapján tényleg egy kislányról lehet szó. 12-13 éves és már tudja mit akar az élettől. A túl korán jött megfelelési kényszer nem biztos, hogy a mai gyerekeknek jó. De persze, ha a GTA-ban két ágú fél méteres műfasszal lehet a rendőrt korhatár nélkül agyonverni, akkor mondhatjuk, hogy elfogadható.

 

 

post knowing…

July 1st, 2009

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 2:53 pm

Nicolas Kim Coppola alias Nicolas Cage, ez nem elrettentő egy film esetén. Nem azt mondom, hogy kiemelkedő filmjei vannak, de nézhetőek és néha még értelmesek is. The Rock, Con Air, Face/Off, City of Angels, Gone in Sixty Seconds, és még sorolhatnánk jópár filmet. De a Lord of War az nagyon bejövős volt. Cagenek sok arca van, de ebben a filmben nem éreztem, hogy igazán neki kellene játszani. Persze a National Treasure után már fél Indiana Jonesként is bevonult a filmes történelembe. A knowingról konkrétan semmit nem tudtam azonkívül, hogy nem egy kőkemény akciófilmről lesz szó.

Az alap történet, hogy egy autistának tűnő kislány számokat ír egy papírra amit egy iskolai ünnepségen egy időkapszulában eltemetnek. Cage kisfia 50 év múlva kinyitja, majd a papír véletlenül Cagehez kerül aki rájön, hogy a számok mit jelentenek. A számok az ő jövőjét is meghatározzák, ezért megpróbál mindent elkövetni, hogy tegyen ellenük. A lényeg, hogy a fő momentum szinte elkerülhetetlennek tűnik, melyet hosszan ecsetel Cage asztrofizikus végzetsége segítségével. Egy elkerülhetetlen armageddont viszont hogyan lehet túlélni? Na itt baszta ki a film a biztosítékot. Az első egy óra még jó, még pörgős, aztán megáll a film és várjuk, hogy na bazdmeg, akkor ezt hogy oldod meg, és olyan megoldás jön amit kifejezetten nem akarsz látni.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)