https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post barcelona in full style, day #3

July 26th, 2009

Filed under: Auto-motor,IT,Kirándulás,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 11:11 am

Wikipedia, google earth és egy 12km-s séta tegnap. Lájtos ebéd a parton és este egy szolídabbn bevásárlás a helyi madaras tecsóban. A város maga csont üres szombaton, csak a turisztikai látványosságoknál volt tömeg (Sagrada familia, Arc de triomf, Glories, Bolhapiac) amúgy tényleg kihalt minden, egy autó nincs a mellékutcákban. Apropó utcák. Az utcák kereszteződésének nagyrésze oktogon. A házak diagonálban le vannak vágva és előttük parkoló van kialakítva. Így minden kereszteződés egy kis térnek néz ki. Az utcák rendre egyirányúak, mindig csak a jobbra-jobbra-jobbra vagy balra-balra-balra megoldásokkal lehet odaérni valahova. 2 nagy keresztút és egy átszelő út van ezenkívül ami egy brutális körforgalomban találkozik. Talán azt mondanám első ránézésre, hogy washington DC, de itt nincs independence és constitution ave a közepén.

Lehet bringát bérelni az utcán automatákból, 1 EUR az alap és 50 cent óránként, előre kell fizetni. Ha késünk, minden extra óra 1 EUR. A www.bicing.com oldalon láthatjuk a részleteket. Nagyon sok bringa megálló van, ha a városon át akarunk tekerni és le akarjuk rakni a bringát valahol, biztos, hogy pár utcányira a céltól találunk bringatárolót. Nagyon sokan választják ezt a módját a közlekedésnek. A bringások / robogósok már akkor átmennek a lámpán mikor a gyalokos piros, nem várják meg a zöldet. De furcsa is, mert nincs sárga a piros után, hanem azonnal zöld, így kicsit úgy belassulva indul el a nép. Mondjuk hülyeség, mert otthon már sárgára elindulunk, de csak zöldnél illik dudálni, ha valaki nem indul el időben. Itt türelmesen várnak és nem izgulnak.

A parkokban ezerrel megy a pihenés, kikapcsolódás. Piknikeznek a népek, ökörködnek, zsonglőrködnek, gitároznak, saxiznak és mulatják az időt. Mindenki nevet, élvezi az életet. Otthon lehet ezért már odajönnének, hogy fejezzük be és ne zavarjunk másokat. Itt ezt mindenki elfogadja normálisan. A parkok szép állapotban vannak, nincs egy szemét az utcán, csikk eldobálva, van sok szemetes, sok helyen van kirakva szelektív szemétgyűjtő hely, használják is aktívan.

Egyelőre minden nagyon szép és nagyon jó. A local media marktban vettem egy kis belkin egérkét 10 EUR-ért magamnak, mert esténként fogok SOFolni :)

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)