https://cubik.com.tw/vpn/
rulururu

post zúzunk

May 31st, 2009

Filed under: Auto-motor,IT,Napi fájdalom,Party — AndrewBoy @ 1:27 pm

Tegnap reggel valami botrányosan későn keltem fel, Saimonsais ébresztett, hogy mikor megyek, mert menni kell motoros ruhát venni. Zabszem nagyon benne van a picsájában, pedig ő papolt nagyokat, hogy majd ősszel lesz moccanás. Végülis én örülök, mert legalább tudunk menni kirándulni okosan. Elmentünk két helyre, ő bukót nagyon nem talált magának, hajlékony száras szemüveg sehogy nem akar belemenni a bukóba, illetve amibe bement volna annak az ára elég borsos volt, annyiból már egy bukó és egy patent szemüveg is kijön. Viszont meg van a dzseki. Bélelt, bélés kivehető. Nem bőr. Cordurából van és protektorokkal is fel van szerelve. Valamennyire vízálló. Szellőztető is van rajta. Szóval ezeket megvettük, én még kesztyűt is vettem, szép fekete bőrkesztyű. Csütörtökön pedig remélem jó idő lesz, mert a mocit át kell venni.

Délután már Thunder izgult, hogy hol vagyunk, mert a lanyparty 3-ra volt kiírva és mi még sehol nem voltunk. Na ilyen sem volt még, hogy lanról elkésünk:) De vannak már fontosabb dolgok. Szóval Atilllla is jött. Swat4-ben persze megint nyomta a friendlyt ahogy kell, de jót mókáztunk. Aztán rep coopot nyomtunk a  HAWX-szel, kb így multiban oké, amúgy arcade fos az egész. Láttuk a terminátor salvation játékot is, na az sem nyűgözött le. Viszont lehet next time crimson skiesozni kellene, az hentelős mindent használós durr bele game volt. Nem tartott sokáig a lan, ebből is látszik, hogy öregszünk, valamikor éjfél után már csomagoltunk.

post motor case update

May 28th, 2009

Filed under: Auto-motor,Kirándulás,News — AndrewBoy @ 5:16 pm

Respect asszonykának, hogy szigetszentmiklóson felkutatta a nemzeti közlekedési hatóságot, aminek normális címe nincs csak helyrajzi száma, és elhozta a vizsgaigazolásokat. Én már leróttam a 4 ezer forint illetékemet és már le is fényképeztek. Jövőhéten mehetek a plasztik kártyáért. Azért nem posta, mert akkor a jelenlegit bevonják a helyszínen és az adatlap papírral vezetni nem lehet. Ezt még kibírjuk. Jövőhét csütörtökön meg lesz a jogsi és szerda délutánra már a moci is készen fog várni. Tehát csütörtökön mocival fogok hazaérkezni. Első komolyabb túra a hétvégén egy kis gyakorlás a környéken, majd következő héten pedig harkányi céges rendezvényre már mocival megyünk a kollégával. Öröm és bódottá, de a jövőhéttől már nem eshet az eső :) Dilemma is van, szombaton lanparty és ruháznézegetés, valahogy most a ruházat izgatja a fantáziámat:)

post új cod a láthatáron?

May 27th, 2009

Filed under: IT,News — AndrewBoy @ 8:43 pm


Milyen gép kell majd ide?!

post büntetni? minek?… ostoba…

May 27th, 2009

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom,Sunk (in) thoughts — AndrewBoy @ 8:23 pm

Indexen van egy kis cikk a “paraszt” autósokról. Ugye a nagy kérdés mindig is a parkolás volt. Alig van parkolóhely és drága. Sőt, egyre drágább és a pénzünkből ferrarit vesznek, a duma pedig a pénz visszaforgatása. De mire? Új parkoló órára? Milliárdokat kaszálnak és visszaforgatni aprópénzt kell, mert az út már adott és nem hiszem, hogy ebből a pénzből fognak nekünk mélygarázst építeni valahova, ahol a parkolási díj mondjuk csak 100 Ft / óra, vagy esetleg ingyenes PR parkolót a nagyobb városszéli tömegközlekedési csomópontokhoz.

Ezt az oldalt megértem. Én is gyűlölöm a parkolódíj megfizetést, meg a lejárat után 2 perccel már megbüntetnek dolgot. De annyi mindig volt bennem, hogy szabályosan parkoljak. Nem állok meg zebrán, mozgássérült helyen, sőt még a taxis várakozóhelyeket sem használom. A trükk az lehet, hogy a szabálytalanul parkoló autókat a parkolóőr nem bünteti meg, hiszen nem a kijelölt parkolóhelyen várakozik, így nem fogyasztja a forrást. Viszont nincs egy rendőr a környéken aki ezeket megbüntetné? Igen, kerékbilincs és egyéb nyalánkságok. A kreszben nem véletlen a zebra előtt és saroktól 5 méteres titalom. Nagyon szar mikor a gyalogos fejét sem látni az ilyen nagyobb gépektől és már csak annyit látni, hogy egy láb kimozdul a nagy dög mögül. De nem csak a gyalogosok vannak emiatt bajban. Sarokra feláll a kisbusszal a paraszt a hungárián a járdára, a kis utcából meg rohadtul nem látom, hogy mikor jön autó vagy sem. Centizgetve kell előre menni, nehogy valaki 70-nel elkaszálja a kocsi oldalát.

De most is csak hergelem magam, mert mást nem tudok tenni ilyenkor, pedig szívesen rágyújtanám a kocsiját az ilyenekre…no meg a körúton vészvillogóval megállok és berohanok a kisboltba kategóriákra…

post kertész leszek fát nevelek

May 27th, 2009

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:09 pm

Gazolás, fűnyíás, done. És még jól is esett :) Azt hiszem holnap meg lesz a rendszámom, holnap lesz intézve a vizsga igazolás, ha minden jól megy délután már a jogsit csináltathatom. Öröm és bódottá.

post esik az eső…

May 27th, 2009

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 1:51 pm

Eddig szárazság volt, most meg nézem, hétvégére 16 fok és szakadó eső. Ez mind szép és jó a mezőgazdaságnak, viszont a 3 napos (most lesz pünkösd?) hétvégét szétkúrja. Meg kéne ma füvet is nyírni. Szóval abszolválni kéne elég gyorsan ezt is, mert nagy a fű és egyre nedvesebb lesz. Talán ma. Meg a kis szaletli vagy most szanetli? Melyik a helyes? (google mindkettőre kurva sok találatot ad, viszont a sztaki csak a szaletlit fordítja) Szóval szaletli tervezése is bejátszik. Ki kéne már ásni a betontuskóknak a helyet, hogy ki lehessen önteni. Majd rajzolok valami szép tervet is. Saimonsais már készülhet is, ásni fog… :)

post vrum-vrum

May 27th, 2009

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom,News — AndrewBoy @ 1:01 pm

Hétfőn zabszem a picsámban volt egész nap. Kicsit forgolódtam a gondolattól, hogy a focustól meg fogok válni, de ez van. Talán a sráccal meg tudunk normálisan a héten állapodni. Meglátjuk. Viszont nem szarakodtam, bementem a suzukihoz. Asszony is eljött, mert, hát őt is érdekli a motorozás. A bejáratnál balra egy GSX1300R figyel, asszony mondja, ez jól néz ki. Aha. Rögtön megtalálta a föld leggyorsabb széria motorját. Hátra ballagtunk az akciós banditokhoz, majd mondták, hogy szürkében van még 3 db. Nem bírtam ki. Megrendeltem. Már bukóm is van, azt tegnap vettem. Már várom nagyon a mocit. Csak a még a jogsit kell papírozni és miklósra kijutni valamelyik nap. Faszkivan.

post motorosjogsi pipa

May 24th, 2009

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 7:01 pm

Csütörtök fél nap gyakorlással telt el, majd délután már Flexszel verettük a hálózat építést, mert a munka nem állhat csak úgy. Szóval valamikor este hazaértem dög fáradtan és csak annyi volt bennem, hogy reggel fel kell keljek, mert 7:30tól motoros forgalmi vizsga. Még gyorsan nyomtam egy panadolt lefekvés előtt és csöpögtettem egy kis afrint az orromba, már szerdán szarul voltam. Ez van. A keddi foci miatt pedig a combjaim fájtak. Túl kell éljem.

Péntek reggel felkelés, gyors fürdés, öltözés, papírok ellenőrzése, majd Saimonsaist felszedem a népligetnél. Idő nincs, kaja nincs, oda kell érni. Időben ott vagyunk. Segítünk kihozni a motorokat, majd még karikázunk párat. Para nincs bennünk. Oktató kéri, hogy a benzin mennyiséget ellenőrizzük. A tankban látványosan lötyögött a benzin, igaz eléggé meg volt döntve a motor. Mind1, gondoltam van annyi agyuk, hogy forgalmi vizsgás motor meg van tankolva. Átvesszük gyorsan, hogy merre kell menni és hogyan, melyik pálya fekszik nekünk és akarunk -e okosítani, mert hogy ugye állítólag a motoros vizsgákon 80%-ban az oktatón múlik a történet. Eldöntöttük, hogy akarunk és a nem M5 bevezető szakaszt fogjuk nyomni, ülünk majd a dugóban, de ez van.

Megérkezik a vizsgabiztos, átfutjuk a papírokat, majd nyeregbe. Ekkor volt olyan, hogy a nyálkahártyám csak termelte a taknyot, levegőt nem kaptam, könnyeztem, minden bajom volt, elindulni alig tudtam. Először én mentem elől. Megyünk amerre kell, menetközben többször is volt hapci, persze hátulról ez úgy néz ki, hogy bénázok és félek a motoron. Próbáltam tartani az 50km/h-s sebességet, hogy haladjunk is. Egyik kereszteződésnél kifogy a benzin, még jó, hogy van tartalék állás. Oktató finoman anyázik, majd megyünk tovább. Saimonsais beelőztetése és utána megyünk még pár utcát és mehetünk is vissza. Hatalmas elkúrás nem volt, kreszt sikerült jól alkalmazni, bár volt egy bámészkodó gyalogos a zebránál ahol nem álltunk meg, de aki csak ott áll a zebránál háttal az nem akar átkelni, végülis erről később szó sem volt.

Nem volt semmilyen visszacsatolás, hogy mit hol rontottunk el, csak azt kaptuk meg, hogy ez egy veszélyes üzem és gyakoroljunk normálisan. Ez tény, 3 óra alatt nem lehet megtanulni motorozni. A vizsgagépen pedig kb 8 órát ültünk összesen. Ez van. Az igazolásért valahova szigetszentmiklós és csepel közé a halál faszára kell kimenni és azzal a papírral lehet majd az okmányirodában jogsit csináltatni, addig nem lehet vezetni. Nyitvatartás 9-6ig hétfőn, többi napon 3-ig. Péntek nincs. Anyád. Hétfő még lehet sanszos lenne. De ugye 3 munkanap az átfutás, most hétfő kilőve, utána meg pünkösd hétfő. Basszátok meg köcsögök.


suzuki bandit 650

Szóval mondhatjuk, hogy a jogsi meg van. Persze a családban mindenki mondja, hogy ne motorozzak, nehogy vegyek motort, mert veszélyes és különben is az utcára ne menjek ki. Egyedül sógor mondja a faszságát a 2 hengeres chopperekről, de majd ő, ha jogsizik, utána vehet magának. Ami nekem tetszik és kollégám már meg is vette az pedig a suzuki bandit. 650 ccm. Szééééééép. És most akciós. Szóval ezen agyalok. Focus elad, moci vesz. Örülünk. Vagy még nem tudom. Lehet mindkettő. Saimonsais eddig csak ősszel akart motort venni, de a zabszem már a picsájában van…

post the dude is in the house

May 20th, 2009

Filed under: Napi fájdalom — AndrewBoy @ 4:54 pm

Megjöt a várva várt póóóóóóószterem :) Kicsomagol, becsomagol, falra felrak. Örül. Nézi és örül. Goto örül.


klikk a képre a nagyobbért

post deck, kazi, kábelek…

May 19th, 2009

Filed under: IT,Oldies — AndrewBoy @ 9:04 am

datasetteElőkotrom a régi deckem, találok hozzá kábelt is. Line inre kötöm az rca-t, a 3,5 jacket pedig a gép outjára. Már ott tartok, hogy nyomnám a rec gombot, valami hiányzik!!! Ó bazdmeg, kéne kazetta is. Végignézek az asztalomon, usbstick, sd, flash, md, cd, dvd, nade kazetta már nincs. Kénytelen voltam elrobogni a media marktba, komoly 295 Ft leszurkolása után már vihettem is haza a 2002-ben gyártott sony kazettát. Nem is gondoltam, hog akkor még gyártottak kazit. Ez van.

Berakom a deckbe, és a fejhallgatót finoman a fejemre veszem, a recording levelen finoman tekergetek, hogy ne legyen torz a felvétel. És ekkor meghallom azt amit nem hallottam már vagy majdnem 20 éve. Bitek zümmögése, duruzsolása, hírtelen egy dialup betárcsázáshoz kezdett hasonlítani, aztán rájöttem, az még jóval odébb volt :) Igen, felénekeltettem pár játékot kazira. Hogy tudjak játszani c64-n. Tudom, állat vagyok, de teteszik és jó.

Játékokat dögivel itt lehet találni: http://tapes.c64.no/main_tapelist.php

Feléneklő és converter cuccokat itt: http://www.luigidifraia.com/c64/index.htm

post quotes

May 19th, 2009

Filed under: Mozi,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:33 am

Nemrég láttuk a csillagszekereket. Nem kellett volna. Nekem annyira nem tetszet, hogy ihaj, lehet azért mert alapból a startrek nekem olyan otthoni félelalvásos mozidélután, nem pedig mozifilm. Azt szűrtük le az egészből, hogy a kapitányok nem normálisak, több évig kint vannak az ürben felfedezni. Menne oda a rossebb, el kell bújni a legközelebbi bolygó mögött és lekapcsolni mindent. Kummantás 10 évig, közben szét partyzni az időt, szép dzsangaterméseket aratva a gépházban. Aztán hazafele jelentjük, hogy semmi nem történt, nem találkoztunk senkivel. Hő. Na kb ennyi értelmeset tudtam leszűrni. Közben amúgyis jó kis idézeteken gondolkodtam.

Brick Top: Do you know what “nemesis” means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an ‘orrible cunt… me.

Joe Hallenbeck: The sky is blue, water is wet, women have secrets.

Avi: Yes, London. You know: fish, chips, cup ‘o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins… LONDON.

Johnny Quid: Come on then boy. I’ll have you and your girlfriends. I’ll do the lot of youse! Do I not look like a pothouse? Six foot down the bar, go on, jog on, walk on, goodbye, bon voyage, fuck off.

Hattori Hanzo: You must have big rats if you need Hattori Hanzo’s steel.

Sarah Connor: The unknown future rolls toward us. I face it, for the first time, with a sense of hope. Because if a machine, a Terminator, can learn the value of human life, maybe we can too.

Dutch: If it bleeds, we can kill it.

Andy Dufresne: Remember Red, hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies.

Chev Chelios: How’d you like that one, tough guy? How fricking awesome was that, huh?

Harry Callahan: I know what you’re thinking. “Did he fire six shots or only five?” Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you’ve got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?

Rorschach: None of you understand. I’m not locked up in here with you. You’re locked up in here with me.

Vito Corleone: I’m gonna make him an offer he can’t refuse.

Obi-Wan: The Force will be with you, always.

Hannibal Lecter: A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.

The Joker: Have you ever danced with the devil by the pale moonlight?

Gordon Gekko: Greed, for lack of a better word, is good.

John Keating: Carpe diem. Seize the day, boys. Make your lives extraordinary.

James Bond: Shaken, not stirred.

post vizsga pipa

May 14th, 2009

Filed under: Auto-motor,Napi fájdalom — AndrewBoy @ 8:13 pm

Ruting vizsgát ma lenyomtuk, múlt héten sikertelen sorozatunk volt Saimonsaiszel. Most sikerült. Mindketten, szépen nyugodtan, okosan. Semmi kapkodás. Jövőhét péntek forgalmi vizsga. Paripát kéne keresni.

post a zőrzők

May 14th, 2009

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 7:50 am

Wocsmen. Na végre eljutottunk idáig is. Nem akartam megnézni. Nem tudom miért. Több mint két órás a film. Comics adaptáció. Tudtam mi az a watchmen, de annyira sosem izgatott fel, hogy ezt nekem olvasni/látnom kéne. Konkrétan úgy éreztem, hogy előbb járom körbe a múzeumokat gdanskban, mint ezt a filmet megnézem. Aztán valami történt. Olvastam pár kritikát és megosztott volt a vélemény. Volt aki istenítette és volt aki nagyon lehúzta. Féltem, nem vártam semmit. De megérte megnézni? Igen! Megnézem máskor is? Igen!

Furcsa fájdalom az ilyen, élvezi az ember. Én csak annyit tudok mondani, meg kell nézni a filmet. Nem kell félni a hosszától. Elmagyaráznak mindent, szépen lassan mindenkit megismerünk. És párhuzamosan a cselekményt is ki tudjuk bogózni. Látvány, hangulat, zene. Ez mind ott volt. Nem egy pörgős akció filmet kell várni, igazából nem is tudom mit kéne várni, semmit ne várjunk. Van szex, hentelés, szex, hentelés, némi fájdalom, könyörgés, nagyon jó történet, aztán hentelés. És ez mind úgy van előadva, hogy mindenhova minden odaillik.

Nekem nagyon bejött a film. Biztos, hogy nézős lesz újra majd otthon kényelmesen is, akár részletekben a film hosszúsága miatt. De rövidebbre nem érte meg volna csinálni a filmet. Így pont kerek a történet. Szerintem, mert mások szerint élvezhetetlen az egész. Ajánlott film! Nem egy hétköznapi hentelős akció film.

post paripa szelidítés

May 7th, 2009

Filed under: Auto-motor — AndrewBoy @ 12:30 pm

Este rutinvizsga. Már mind1, csak motor legyen a picsám alatt. Azért persze át is kéne menni. Lehet szurkolni! Ha átmegyek, akkor 2 hét és túl lehetünk a forgalmon is:)

post magasfeszültség, crank 2

May 7th, 2009

Filed under: Mozi — AndrewBoy @ 12:19 pm

Tegnap megtekintést nyert a fenti mű. Az első részről csak annyit, hogy meg tudtam nézni, tetszett is, de nem voltam vele úgy, hogy havonta egyszer elő kellene venni mint egy Big Lebowskit. Szóval nem egy cult film, csak úgy van és jó. Nézhető. A google earth betétekkel és a kameraállásokkal kb mint egy gtat játszana ez ember, ezért valahogy megfogott a dolog.

A második rész annyira nem pörgős, inkább a jelenetekre mentek rá, fröcsög a vér, meztelen kurvák rohannak és persze ismét van nyilvános szex. Van pár pihis időszak ahol csak állunk és próbáljuk kitalálni, hőgy hősünk merre is megy. Chev itt is mint az első részben és már a transporter háromban is egy gyilkológépezet. Itt is pusztakézzel ver szét mindenkit. És fröcsköl a vér és repkednek a meztelen csajok. Tetovált spanyolok, kínaiak törnek az életére és próbálják megnehezíteni az életben maradását.

Az első részben kapott egy kínai szérumot ami szépen gyilkolta meg, fokozatosan állította le a szívét, de bizonyos gyógyszerekkel életben tudta tartani magát egy darabig. Célja, hogy ellenszert találjon és aki ezt tette vele, megölje. A második rész ott kezdődik, ahol az első véget ér. Lezuhanás, aztán jé, nem halt meg ugye. Itt is a szívért küzd, de a saját igazi szívéért, mert műszivet kapott amit árammal kell feltölteni, hogy verjen, vagy meghal. Így elég gyakran nyalogat megasfeszültségű dolgokat, sokkolja magát minden módszerrel ami lehetséges.

A filmet egyszer meg lehet nézni, nem volt akkora dobás mint az első. Igaz sokminden nemváltozott, nekem a helyszínek miatt tetszett, mert igazi utcákon forgatták le és látni mindenhol az utcatáblát és szépen nyomon lehet követni merre futkározik főhősünk. (a 24-ben többször volt az, hogy 5 perc alatt a város másik végén kötött ki ügynök barátunk, pedig ugye a 24 az realtime volt.) Csak ismételni tudom, vér és vér, kurvák, meztelen kurvák, káromkodás ezerrel és kevesebb pörgés mint az első részben. Nézhető, sőt kötelező darab, de ezért sem fogok hazasietni, ha adják a tv-ben. Kéne rá játékot csinálni inkább…

post ezüst paripa hátán II.

May 4th, 2009

Filed under: Auto-motor,News — AndrewBoy @ 2:30 pm

Szárnyaltunk vasárnap egész nap. Telivigyorral motoroztunk. Most már jól mentek a feladatok, alig volt hiba egész nap, tudtunk kontentrálni az apróbb finomságokra, már nem volt annyira görcsös a tartásunk. Az egy hét pihi közben nem felejtettünk sokat. 2-3 kör után már belerázódtunk és gond nélkül tudtuk a feladatokat csinálni. Szépen sütött a nap végig, de megfelelő étel hiányában enyhe fejfájással küzdöttünk a nap végére. A nap fénypontja, a srácok el kéne vinni a motorokat megtankolni c. beszólás volt, aholis azonnal igent mondtunk. Az első kövérebb gázadás, az első menet 70-80 körül, az első igazi élvezet, az első igazán teli mosoly, és persze az első bogár a pofánkon :)

Hatalmas élmény, szabadság, kilátás és széles az út, jó érzés. Viszont a motorozás másik oldala is létezik, ez pedig a költségek. Egy jó használt motor árából már utót lehet venni. Egy baba kis 600-700 közti gép ami nem speed, hanem túra, jó állapotban 4-5 évesen, hát igen, 800k-nál kezdődik. Ha 10 éves motorokról beszélünk, akkor tartunk fél misinél és ott már nem várhatjuk el, hogy szalon állapotról beszéljünk. Azért az jó hír, hogy az új motorokra most sok helyen 4-5-600 ezer forintos akciókat adnak, ezzel talán valamennyivel lentebb mennek a használt motorok árai. És a motoron kívül még kell ruha protektorral és persze egy normális bukó. És akkor majd jönnek a bt-s headsetek bukóba és gps fantazmagóriák. Egyelőre a motorozás ez a része még nem érdekel, aztán majd fog. Mert biztos, hogy a vizsgák utána nem bírom ki, hogy ne legyen motorom. Egyelőre csütörtökön rutinvizsga, aztán jövőhét magasságában pedig forgalom.

ruldrurd
Dadaamazon bike seat
© AndrewBoy's Blog , Desinged by Stealth Settings
Entries (RSS) and Comments (RSS)